- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
korion
senior tag
Nem vagyok büszke!(de) de inkább arra,h 3-4 éve összeraktam egy Q8300-5670 gépet és abból szép lassan olcsón(nagyon olcsón) upgradeltem a gépet!
Amikor az 5850 Xtreme vettem 31-ért,azt is csak azért,mert minden másik modell 40-50 ezer volt!és mégis ódákat zengtek róla(nagyon jó is volt)
használtam másfél évig és jött a 6970,8 ezret kellett rádobnom,de az Ref.hűtős volt,(ment a levesbe) pont kifogtam 44-ért Msi 7870 AB.(IPON) amihez kaptam játékkupont amit eladtam 5-ért!szóval 39 ezerbe volt és a 6970 eladtam 33-ért!Használtam fél évet jó árban mentek,lecseréltem egy R9 280x-re,amire 18 ezret fizettem,h enyém legyen!
most 80-ért vettem bontatlanul Xfx 290 DD ami lifetime garis!(ezt is eladom 55-60-ért 2 év múlva..)
Azért írtam le,mert engem mindig a tesztek és,h megéri e döntött!(ha a 770 lett volna a 760,akkor azt veszem,de ők mindig egy kategóriával drágábban adják a teljesítményt)
amikor 4.4ghz toltam a procit a hd7870 felhúztam 3% maradt le a 3770K-Asus 760 -tól,úgy,h ugyan azon a monitoron teszteltünk,mind 2 szűz win7 volt!
nah akkor büszkébb voltam,főleg,h majdnem fele annyiból tettem össze,mint a haverom!(azóta eladta és én tettem neki össze
Milyen vga-t kaptam volna 80-ért?(Nvidiat.)
-
korion
senior tag
Parancsolj!
http://logout.hu/cikk/tenyleg_sokat_fogyaszt_a_tahiti-le/bevezeto.html
Ezt HSM írta,neki az a heppje,h kímélje a vga-t!(megértem)
nekem most alap órajelen megy a proci,de 95-98% van kb mindig miközben játszom!
én is büszke vagyok,h R9 290 van!(főleg,h lifetime garis)
-
proci985
MODERÁTOR
tudom, nem kell feltetlenul magadra venned am
.
ha megnezed nem toroltem, ez meg csak egy keres volt. sokadik alkalom, visszanezve utobbi honapokat nem fogtok itt sem dulore jutni (ezt is ugy altalaban irtam a topikra, megint ne vedd szemelyesen).
csak ezt a threadreszt mar sokadszor latom es kb mindig ugyanoda -a nagy semmibe- jut.
-
Habugi
addikt
válasz
proci985 #3190 üzenetére
Igyekszem..
(#3188) TTomax:
Csak jeleztem, hogy elég nehéz rajtad kiigazódni. Elnézésed kérem, de néha azt az érzést kelted, hogy csillámpónik között futkározol, néha pedig erősen kilóg a kapanyél. Szerintem vagy-vagy, de tudod mit, felejtsd el!
Eredmények?
Emlékezetem szerint az utóbbi pár hónapban majdnem minden alkalommal dobtam be a topicba amikor Ti is mértetek, utoljára még érdeklődtem is van-e olyan topic olvasó 770/680 tulaj akivel az ilyen össztopicos nekifutásoknál tudnék gyorsulósat játszani..Nem tudom ezt miért nekem címezted, bár új bekezdésbe raktad..
-
HSM
félisten
Így, 900Mhz-en is jócskán fürgébb volt, mint az alattalevő következő kártya, azaz 280X, masszívan megtuningolva, 1150MHz-es GPU-val. Tudom, mert olyanom volt előtte. Ja, és jócskán kisebb fogyasztással, halkabban tudta mindezt. Nem vagyok sültbolond drágább karit venni, ha az olcsóbbal is megoldható lenne UGYANAZ.
(#3190) proci985: Nekem elég lenne, ha legalább elolvasná, amit írtam, és arra reagálna.
Úgy lehet beszélgetni. Ha automatikusan bolondnak néz, meg abba a nonszenszbe kapaszkodik, mit, hányszor írtam le másik topikokban, úgy nem.
-
proci985
MODERÁTOR
Teljesen normális nem egyetérteni, de kérek mindenkit hogy tartsa tiszteletben a másik véleményét! Meggyőzni egymást adott esetben úgy se fogjátok mert eltérő a hátteretek, a tapasztalatok és az igényetek, viszont ettől még lehet a másik véleményét is elfogadva fórumozni
-
TTomax
félisten
Mert masszivan off,és mindenhova betolod,azt hiszed csak a 290et lehet alulfeszelni?
(#3185) Habugi
Igen ez meg a te véleményed,esetleg érdemben tudsz még valamit hozzászólni?Vagy már ügyvéd is lettél?Nem látom még mindig azt a sok VS eredményt... az nV tulajok teletolták a topicot eredményekkel... válasz nem nagyon jött...
(#3189) HSM
Akkor óra jelezed alul!Ki az a marha aki kifizet valamit és a nem használja ki!Akkor veszek egy kategorivával lejjebb... Ja meg ilyet én is tudok...csak ettől még nem lesz igazam...
-
Habugi
addikt
Tized ilyen kaliberű megjegyzésekért már kérted meg HSM-et, hogy ignorálja a hozzászólásaidat.., szóval most ilyenkor mivan?
Amúgy miért zavar ennyire ha ezt leírja?
Azt, hogy mennyire szar Mantlevel a BF4 ha nem olvastam 10k-szor ezen a fórumon akkor egyszer sem, többnyire maroknyi embertől, egyik sem volt soha csinálgatva, hogy fejezze be..Szóval.., miujság?
-
-
korion
senior tag
válasz
bombibmw #3179 üzenetére
mindenhogy béna vagyok!
próbáltam med. beállítással("2millió fps") de semmi nem változott (ugyanolyan..)
"tudom 100C is jól érzik magukat",de miért ne?!(amúgy blackscreen-es volt a 280x és azért vettem le az órajelet,ramokat,h ne csinálja)
aztán ezt is levettem pár Haeven teszt után..
bárcsak lennék olyan merész és profi,h elkezdjem alufesszelni!!rengeteg értelme van ám
de erről inkább az írjon,aki volt olyan kitartó,h napokig tesztelje,mire minden összeállt! -
korion
senior tag
válasz
bombibmw #3177 üzenetére
volt 60 ezer forintom,vehettem volna GTX 760,vagy R9 280X
kb minden tesztben az Amd volt jobbMost lett egy 290 és nagyon brutális!
vissza is vettem a fogyasztást -10% és a Core 880 Mhz-re,minek pörögjön feleslegesen,csak BF4 játszom és most is megvan a 50-60 fps de max 60CHa nincs GTX980 pénzed és nem elég a 750Ti,akkor 280x-290 veszel,mert az árukhoz képest nagyon jók!
-
trufa12
addikt
Nekem mostanság sok kártyám volt, egészen amdtől 4xxx szérián át a mostani 280-ig
nv-től gtx 5xx-most 970 es van.szerintem az amd driverileg egy rakás kaki mostanság .
Meg fűt is, bár így télen kár volt cserélnikevesebb gáz kellett .
Nv-nél ez a ram hiba mizéria engem hidegen hagy nem zavaró . legalábbis fhdban nem.
Személy szerint a gigabyte hűtési megoldását tartom a legjobbnak. Legalábbis én nem futottam hibás darabba az évek alatt.
Próbáltam msi-t , asust, mind hangosabb volt mint a gigabyte.
Ez az én személyes véleményem így most röviden. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Computerbase tesztjében látszik egyébként az egész probléma: [link] - olyan mintha egy GPU-val is AFR-ed lenne frame pacing nélkül. És látszik, hogy a Radeon kihasználása alacsony, tehát sokkal egyenletesebb a frame-time. Az AFR támogatása itt most a legkisebb gond.
A gyártóknak is mérlegelni kell, hogy a folyamatosságra, vagy a nyers fps-re mennek. Ez így teljesen hibás. Mindenképp változtatni kell a motor paraméterezésén. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Kell hozzá profil. Egyelőre ennek a játéknak más baja is van. Ha nő a GPU-k terhelése, akkor iszonyatosan rossz lesz a frame-time. Az AFR-rel ilyenkor nem éri meg foglalkozni, mert a legnagyobb gond, hogy 40%-os kihasználás felett egy GPU-val is 30 ms-os frame-time különbségek vannak nagyon sűrűn. De érdekes, hogy 30%-os kihasználással ez a gond eltűnik, csak úgy meg alacsonyabb a teljesítmény, de érzésre sokkal folyamatosabb. Itt a motort is tovább kell patch-elni, mert az úgy nem jó, hogy növeled a kihasználtságod, amivel nő az fps, de közben bejönnek a mikroakadások.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Anubris #3168 üzenetére
A SEGA leányvállalata a CA. Még ha csak partnerek lennének, de nem, vállalati kapcsolat van köztük. De egyébként mindegy ki a bűnös a lényeg, hogy rossz irányba haladnak, és ez igen hamar megbosszulja magát, mert a stratégiai játékok műfaja erősödik. A Firaxis mellett elevickéltek, és a Stardock sem volt nagy versenytárs nulla kiadott játékkal 2014-ben, de mostantól sokkal többel készülnek, vagyis a kiéhezett játékosokra nem lehet számítani, mert egy-két stratégiai játék helyet mostantól kapnak fél tucatot, vagy többet.
-
Anubris
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem. Itt az a probléma, hogy a SEGA stratégiai váltásra készül. A Shogun 2 óta a Total War széria technikailag és játékosbázisban is nagyon süllyed. Az NV-t nem érdekli a stratégiai játék, az Intelnek pedig a Rome 2 sem jött be. Maradna az AMD, ahol van képzettség, hogy összerakják a játékot úgy, ahogy a Shogun 2-t, de a Gaming Evolvednél magas a megugrandó léc. Nem azt mondom, hogy a CA-t visszautasítanák, ha végül odamenne hozzájuk, hogy rakják már rendbe a játékot, de kétszer is meggondolnák, hogy megéri-e. Eleve a CA gondja, hogy a Rome 2-t bugosan adták ki, és a DLC-kért is sok pénzt kértek. Ezzel rengeteg vásárlót elvesztettek. Az Attila is bugos sajnos, de gondolom kellett a pénz, így kiadták. Csak ebből megint csalódás lesz a vásárlóknak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A SEGA-nál az AMD-nek az Alienre és a Sonicra van szerződése. A Total Warból utoljára a Shogun 2-nél volt partner az AMD. A Rome 2-nél ezt a szerződést felbontották, mert nem ugrotta meg a CA a minőségi lécet, még az AFR-t sem támogatták. A CA a Rome 2-re az Intellel állt össze, míg az Attila már az Intelnek sem kellett, mert csak a baj volt a Rome 2-vel is.
Nyilván újra kinyithatná az AMD a pénzcsapot, de a helyzet az, hogy ott van nekik a Stardock és a Firaxis, akik sokkal jobb munkát végeznek, mint a CA/SEGA. Az Intel és az NV pedig leszarja a SEGA-t, mert a kiadó eleve távolodni akar a PC-től.
Majd egy év múlva az Attila-ból is lesz egy bugmentes játszható verzió, mint ahogy a Rome 2-t is kiadták újra. Persze azért is fizetned kell. Manapság sajnos a Total Warral ez így megy. -
Asbee
veterán
Ha már az Evolve példa, volt akkor itt az Total War: Attila. Sega, amd-hez pártolt kiemelt partner:
Az első döbbenet, hogy mindenen hogy fut, a második, hogy amd-n kifejezetten. Reméljük driverek jönnek.
-
Werkly
őstag
válasz
daveoff #2879 üzenetére
Érdekes, hogy az én kártyám ezt hozza kis tuningal: (kb. 1520/3900 körül)
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2015-02-19 at 12:10:52
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 106.4
Minimum FPS: 61.0
Maximum FPS: 299.1Number Of Frames: 8151
Average Frame: 9.400ms
Minimum Frame: 3.344ms
Maximum Frame: 16.399msMachine Name: HOME-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Professional Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 8130MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i7-3770K CPU @ 3.50GHz
Number of Cores: 8Alapon:
Average FPS: 96.6
Minimum FPS: 60.7
Maximum FPS: 286.8
GPU Name: NVIDIA GeForce GTX 980
Feature Level: DX11.0
Driver version: 9.18.13.4752
Dedicated VRAM: 3072MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF -
-
proci985
MODERÁTOR
6950 2GB nalam 100%on porgott Crysis alatt 3840x1024ben, meg melle throttlingolt is rendesen (430Wos fogyasztassal, fur+prime alatt volt akkoriban 460 azzal a geppel).
a 7850 2GB CFem kb 240%at tudta a 6950 2GBnek, de a 7850eim gyarilag 7870 orajelen (kb 15% gyari tuning) jartak.
btw crysis3 is rendben volt, 7850ek CFben 100%on csikot huztak 5760x1080@mediumon (ott volt meg a 40-45 fps).
a crysis2 viszont harom kijelzon szornyen futott.
-
HSM
félisten
Korrekt magyarázat.
Pontosan ez az én elképzelésem is a látottakról.
Hát igen, az tényleg vicces az alsóházban, bár ha jobban belegondolsz, a 7850-től nincsenek nagyon lemaradva (legalábbis a 6970), és korábban is úgy rémlik, hogy a 7850 szintjén voltak. Mikor kijött a 7850, akkor a 6950 és 6970 közé jött, és nyilván azóta is a 7850 gyorsult többet.
-
szerintem ennél egyszerűbb a helyzet, legalábbis a HD7970 / GTX 680 vonaltól kezdve. a Cryengine mindig is backend-intenzív volt, és míg fullHD-ben ellavíroznak a GTX900-asok a rengeteg ROP-pal meg a magas órajellel, WQHD-ben már elkezd kevés lenni a sávszélesség, és a ROP-ok éheznek (erre utal amúgy a 280X és a 770 komolyabb lemaradása is - ott meg nincs elég ROP).
sokkal izgalmasabb a 2010-es generáció - a HD6970, és különösen a GTX580 teljesítménye egészen vicces. szerintem ott még volna munka a driverekkel is bőven.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #3155 üzenetére
Abu a Keplert/Maxwellt egyben említette, hogy nem lettek rá optimalizálva, nyilván fura volt, hogy ha a Keplerre sincs, akkor azon hogy fut jól, vagy a Maxwell-en miért nem.
Butának tartom a Maxwell-t, de a csonkítottat fogalmam sincs, honnan szedted.
Csonkított az csak a 970, főleg ami az L2-es cirkuszt illeti, az kicsit csúnyább lett a kelleténél. -
daveoff
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #3152 üzenetére
A 7970 Ghz-től sosem volt olyan hűdenagyon sokkal gyorsabb a 780.
A 780 Ti pedig ott vana 290-ek nyakán, ahogy lennie kell, pedig a zokni gyári órajelein megy, 876Mhz+boost egy vicc annak a kártyának.
(#3153) Abu85: Így ezen első teszt alapján nem látom azt, hogy a pirosak nagyon elhúztak volna a versenytárs Keplerektől. Egyedül a Maxwell nem hozza szvsz az elvárhatót.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert a Keplert azért az elmúlt két évből annyira azért kiismerték, hogy nagyjából tudják mire érzékeny. A Maxwell alig pár hónapos, tehát arról lényegében semmi tapasztalat sincs. Ez még távolról sem jelenti egyébként, hogy a Kepleren jól fut, csak van róla tapasztalat.
(#3150) hpeter10: A Crytek messze nincs krízisben. Eladták az egyik stúdiójukat, az egyik IP-jüket, és kötöttek pár fontos üzletet. Most aránylag biztonságban vannak, tehát nyugodtan ki lehet dolgozni a jövőbeli stratégiát.
-
HSM
félisten
Ez az optimizálási elmélet nekem csak abból a szempontból bűzlik, hogy ha az optimalizálás a "gond", akkor hogyan fut a 780-as Keplereken gyönyörűen, az elvárható sebességgel a cucc? Egyedül a Maxwell-ek nem hozzák a szokásos formájukat, aminek számtalan más oka is lehet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#Morcosmedve #3147 üzenetére
Nagyon egyszerű a dolog ez. A fejlesztőnek tudnia kell, hogy a célzott architektúrára hogyan lehet optimális kódot írni. Nyilván, ha pénzszűkében van a fejlesztés, akkor sokkal biztonságosabb egy olyan architektúrát célozni, amiről tudják hogyan működik. Már csak azért is, mert így nem érik a fejlesztőket kellemetlen meglepetések.
Itt valójában nem pénz kell, hanem dokumentáció, mert akkor meg lehetne spórolni rengeteg kutatási időt, és helyből tudnák a fejlesztők, hogy miképp lehet Keplerre és Maxwellre gyors kódot írni. Persze a CryEngine távolról sem áll rosszul, mert még mindig nagyon jó motor, annak ellenére, hogy anyagilag a Crytek nem volt rendben. Tehát fatális problémák távolról sincsenek, mert a Crytek még mindig ért hozzá. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #3146 üzenetére
Valószínűleg a CryEngine új verziói egyik architektúrán sem futnak tökéletesen, ami az anyagiak szűkössége miatt érthető. Viszont a PS4 és az Xbox One konzol kritikus és az arra készült optimalizálás PC-s szintre átmenthető, ami GCN-nel látszódni fog.
A pénz az nagyrészt marketingtámogatás formájában jelenik meg. Az NV-nek már nincs olyan programja, ami a programfejlesztést anyagilag értékelhető szinten támogatja. Régen a G80-as időkben volt, de ma már nem cél, hogy a program optimalizált legyen, mert nem sarkal hardvervásárlásra.
Nézd, ha az NV nem közöl az architektúráiról dokumentációt a fejlesztőkkel, akkor ők miért törjék magukat azon, hogy optimálisan fusson? Persze jó lenne, de visszafejteni a nem dokumentált architektúrák működését nem olcsó és nem kevés időt igényel.
-
daveoff
veterán
Akkor kijavítom magam, nem az AMD-nek fekszik, hanem nincs optimalizálva NV-re! Egyébként nem értem ezt, ha NV-s a játék, akkor miért nem volt pénzük optimalizálni? Azért mert nem kritikus a Kepler/Maxwell? Ha optimalizálnának, akkor kb mennyit gyorsulna a játék ezeken az architektúrákon?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Már korábban többször is írtam, hogy a CryEngine újabb verzióinál a Cryteknek anyagi gondjaik voltak, így csak a kritikus architektúrákra optimalizáltak, vagy ahol ez relatíve olcsón megoldható. A GeForce esetében Kepler/Maxwell egyrészt nem kritikus, másrészt a dokumentációk hiányában nem oldható meg olcsón sem. Ezért jönnek ki ilyen eredmények az újabb CryEngine játékokkal.
-
oliba
őstag
Csak nem elérkeztek a játékok, ahol 290X veri a GTX980-ast?
Persze az alsóházat is érdemes megnézni. Gondolok itt a GTX750Ti és 260X esetére, vagy 280X kontra GTX770
Természetesen a legújabb driverekkel van tesztelve.
-
daveoff
veterán
válasz
hugo chávez #3140 üzenetére
Szerintem se rosszak az AMD kártyái, de most nekem a Maxwell, és maga az NV sokkal jobban bejön. Ezelőtt csak AMD kártyáim voltak, ez az első NV karim, egy MSI 980 Gaming személyében (pár hétig volt egy 780Ti-m), de ennyire elégedett még nem voltam VGA-val. Persze ennek ára van, nem is kevés, de megjelenéskor az AMD csúcskártyák sem sokkal olcsóbbak. A lényeg, hogy most nekem jobban bejön az NV, de ez még változhat. Nekem AMD-nél az üres ígéretekből lett elegem, NV lehet, hogy butább, nem annyira innovatív, talán kicsit drágább, de azonnal megkapod, amiért fizettél, és a driveres háttér tényleg jobb, ez nem kérdés, sokkal jobban optimalizálnak a játékokra.
-
korion
senior tag
válasz
#31600896 #3137 üzenetére
most is jó a Sapphire..
Viszont észrevettem az utóbbi 4-5 évben,h az emberek jó pár éves dolgokkal jönnek!
hogy azért nem veszek AMD,mert nem jó a driver( hd5670;5850;6970;7870;280x;290) voltak de még sose volt bajom driverel!pedig csak az utóbbi pár vga-nál töröltem le a CCC és tettem fel az újat.(egyszer hibásan töltötte le,annyi volt)Az MSI pár éve nagyon rossz volt!(környezetemben ami az volt meghalt)
most szerintem a nagyon jók!Régen az ASus Rog lapok nagyon jók voltak,most "kakik"
de ami ökörérvényű,h mindenből kifoghatod a szart
és most drágák a vga-k,meg minden,ha teheted várj a vásárlással
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
daveoff #3106 üzenetére
"Csak megint a szokásos történet, AMD kitapossa az ösvényt, NV meg szépen átsétál rajta, és belenyúl a tutiba. Végül is, ha az AMD-nek ez a küldetése, hogy jótékonysági egyletként még az NV-nek is a kezére játszik, tőlem legyen."
Ez azért nem ennyire egyértelmű. Van ahol van közvetlen haszna az AMD-nek az innovatív hozzáállásából (mint a konzolok, ahol mindkét nagy gyártó az ő APU-jukat választotta), van, ahol meg hosszabb távon nyerhet ő is (PC-n a fejlesztések, low level API, stb. hogy a hc gamer terület egyáltalán megmaradhasson és ebből neki is legyen profit). Persze kissé tényleg szamaritánusnak tűnnek és talán túlzottan a jövőbe tekintenek, ez pedig sajnos meg is mutatkozik a bevételükön...
"Csak így aztán végképp nincs értelme AMD kártyát venni."
Szerintem pedig van. Mert egyáltalán nem rosszak az AMD kártyái, még egy gamer számára sem. Ár-teljesítmény arányt nézve meg pláne. Egyébként én most inkább AMD kártyát vennék. Mint ahogy a Fermik idejében meg nem vettem volna AMD-t, mert akkor a Fermi volt a fejlettebb, még ha az aktuális (játék) követelményekben jóval kevésbé is volt hatékony, mint az AMD vliw 4/5 kártyái.
-
proci985
MODERÁTOR
passz.
en csak annyit tudok, hogy vasarlas elott azzal kezdtem, hogy raneztem a bitre, raneztem a mem savszelre hogy abba belenyultak-e, aztan utanna mentem 5760/4k teszteket nezni.
egyebkent business szempontbol megertem oket, csak az a baj, hogy ezzel egyutt abba az 5%ba tartozok, aki erintett. es hetfo ota egy VRM bugos hd3870en ulok. remelhetoleg szamoltak a kieso profittal is hosszu tavon (ha nem veszik vissza a 970et akkor nem lesz par evig nv kartyam).
-
törölt tag
Ha AMD kártyán gondolkodom nálam csak a Sapphire jöhet szóba valamiért. Talán azért, mert bevált mindig. Gondolom a többi gyártóé sem rossz. Nvidia oldalról az Asus a legszimpatikusabb, talán mert 2 Asus deszkám is volt már és semmi gond nem volt velük és a 7300 GT is Asus volt.
Esetleg még EVGA, de kicsit túl vannak árazva. Amennyit én játszom (évi 2-3 alkalom) egy középkategóriás 750Ti bőven elég lenne. Low-Med FHD-ra.
-
persze, az árazásról volt szó. viszont ennek a műszaki háttere egyrészt egyszerűbb, másrészt sokkal jobban felépített, mint ahogy leírtad.
azt gondolom, hogy a GM204 egy teljesen logikus 2nd tier chip, aminek amúgy a fő paraméterei (többek között funkcionális egységek száma) valószínűleg már jóval a 290-esek megjelenése előtt fixek voltak. a chipet alacsony fogyasztásra tervezték, aminek az ultramobil szinergia és a marketing mellett van még egy óriási előnye: nagyon széles órajeltartományt tesz lehetővé. amikor kész volt a GM204, nem volt más dolguk, mint belőni úgy az órajelet, hogy a 980 a garantált boost clockkal kb. 10%-kal gyorsabb legyen a 290X-nél (ami a top binned példányok esetében 15-20%), a 970 meg annyit tudjon, mint a 290 (top binned - kb. 290X). így elérték, hogy a 970 egyszerre versenyezzen a 290-nel és a 290X-szel egy olyan áron, aminek komolyan már nem lehet a Hawaii chippel alámenni (ez volt az árazásban az igazán nagy okosság), a 980 pedig a látványos 20%-os (top binned) előnyével mehetett halo áron. ezzel egyszerre húztak nagyot piaci részesedésben és árbevételben - ennek eredménye a most mellékelt pénzügyi jelentés.
mint utólag kiderült, a 970 igen kompetitív árának volt még egy előfeltétele - kellett, hogy az enyhén backend-hibás (ROP vagy L2 cache) GM204-ekből is lehessen 970-et csinálni (ez saját következtetés, nem hivatalos info). ez a sztori viszont nem annyira egyszerű, hogy parasztnvidiahazudott - pedig amúgy én nem osztom a nyugati sajtó elnéző véleményét, szerintem szándékosan tájékoztattak félre mindenkit.
lássuk be, a 970 akkor is igen jó vétel, ha azt írjuk rá, hogy 56 ROP, 3.5GB RAM, 224-bites memóriavezérlő. a gond ott van, hogy ha azt írjuk rá, hogy 3.5GB RAM, akkor az nagyban megcsappantja a vásárlók körét - 95%-ban olyanokkal, akiknek a gyakorlatban marhára mindegy a 0.5GB. a probléma persze ott van, hogy egyrészt az 5%-ot ténylegesen megkárosítják, másrészt egy cég akkor se nézzen hülyének, ha történetesen hülye vagyok. az nVidia láthatóan nem hisz az ilyen etikai gyerekségekben - ezért félig egyetértek a konklúzióddal, én is alaposan tájékozódom, mielőtt bármit veszek tőlük (amúgy ez eddig is így volt). de azt érdemes látni, hogy (feltételezve a szándékos félretájékoztatást) ez a 3.5GB-os botrány nem jött volna létre, ha a vásárlók nagy része átgondolt szempontok szerint venné a VGA-it. -
HSM
félisten
"aki megengedi magának azt a luxust, hogy tisztességesen játszik, az gyakorlatilag a saját csődjét készíti elő. szomorú, de ez van."
Sajnos igen, meglehetősen kockázatos vállalkozás.Azért én reménykedem, hogy nem ez lesz az AMD sorsa.
"ez meg annyira magas labda, hogy nincs szívem lecsapni
"
Le is csaptad. Ellenben kíméletességed köszönöm.Ami a Maxwell-ek árazását illeti, (mivel eléggé lesarkítottad, nem tudom, erre gondoltál-e) önmagában kevés volt ez a két szám. Ha engem kérdezel, mi vitte sikerre, én azt mondanám, hogy egyfelől a nagyon ügyes marketing, másfelől az ügyes tervezés, ami mindenből éppen annyit rakott a csipbe, amennyi feltétlen szükséges, valamint az "ultramobil" belső adatbusz-felépítés, és az ezek révén elért kimagasló teljesítmény/fogyasztás arány, és még továbbgondolva, az ezáltal elért rendkívül halk működés. Ezt imádják a userek, a halk kártyákat, amik vacak, olcsó házakban is elfogadhatóan teljesítenek. És természetesen mindezek mögött a black-box, azaz, hogy mit alkot a driver a háttérben a játékból, amiben addig "optimalizálnak" míg kb. minden tesztben ők legyenek a gyorsabbak. Gondolom sejted, hogy egy ilyen black-box jellegű dologban az "optimalizáció" szó mennyi mindent foglalhat magába.
Én arra számítok AMD-től, hogy fognak tudni rá válaszolni, de ha a Grenada pletykák igazak, akkor csak drágábban gyártható, némileg magasabb fogyasztású cuccal. Az Nv-től ez volt egy bámulatos technikai bravúr, hogy egy ilyen 256bites, "picike" csippel, mint a 970/980 tudtak olyan magas órajeleket, és sebességet elérni, amit.
Emiatt kalapot emelek amúgy előttük. Ugyanakkor nem vennék tőlük kártyát, lásd pl. a 4GB náluk 3,5GB a 970-esen esetét. Gondolhatod, hogyan áll egy ilyen cég a vásárlóihoz. De említhetném a G-syncet, PhysX-et, GameWorks-ot meg még pár dolgot...
(#3131) Asbee: Én remélem, maradnak azon az úton, amin eddig jártak. A HD 5850-em is nagyon szerettem, és a GCN-es kártyáim is nagyon jók voltak. Amin tényleg lehetne kicsit fejleszteni, az az energiatakarékossága a cuccaiknak. Szerintem az a versenyképességükön is sokat javítana. Valamint pár driveres "bug" javítása, mint pl. egyes lapokkal a ZeroCore, vagy egyes erősítőkkel a HDMI energiatakarékossága.
(#3132) sixpak: Rám sokszor mondják, hogy "piros szemüveges" vagyok, pedig volt pár Nv kártyám, 8800GTS 320MB, meg egy GTX260 216sp-s is. GTX580-am is csak azért nem volt, mert remekül elvoltam akkoriban a még GTX480-as időkben vásárolt refi 5850-emmel, no meg pokoli drágán adták az 580 bájait.
Mondjuk azóta csak a nagy Kepler volt szimpatikus csip tőlük.
-
sixpak
nagyúr
-
Asbee
veterán
Nem azt mondtam, hogy feltétlenül ez nekünk nagyon jó, de amd-nél is el kell gondolkodni, biztos ez a stratégia a megfelelő-e. Most sok változást hozhat a jövő, kíváncsi leszek hogyan alakulnak a dolgok. Mai világban ilyen pénzügyi helyzettel, már nem szabad leírni valamit.
-
törölt tag
Nekem még eddig egyik gyártó kártyájával sem volt semmi gondom. 2004 és 2008 között Nvidia oldalon voltam, mostanáig pedig AMD. Talán a kövi kártyám egy 750 Ti lesz a változatosság kedvéért
Egy kis VGA evolúció a részemről:
2004: Inno 3D FX 5200 128 MB
2007: Asus 7300 GT Silent 256 MB
2008: Sapphire HD 3850 1 GB
2011: Sapphire HD 6670 2 GB
2013: Sapphire HD 7770 1 GB
2014: Sapphire R7 260X 2 GB -
el kell, hogy keserítselek, de egy üzleti vállalkozás esetében a pénz gyakorlatilag minden. a high-tech piacokon jellemzően olyan erős a verseny, hogy aki megengedi magának azt a luxust, hogy tisztességesen játszik, az gyakorlatilag a saját csődjét készíti elő. szomorú, de ez van.
"Meglátjuk majd, mit hoz a jövő." - ez meg annyira magas labda, hogy nincs szívem lecsapni
amúgy ha iszonyúan lesarkítom a dolgot, akkor az nVidia fényes GPUs pénzügyi eredménye két számnak köszönhető. az egyik az 549, a másik a 329. elsősorban ezt lenne érdemes eltanulni az AMD-nek - hogyan pozícionáljunk úgy magas profitra, hogy már előre kivédjük az ellenfél (ellenség) válaszlépését. most tavasszal lesz erre lehetőség - lássuk, tudnak-e vele élni.
-
Habugi
addikt
Egyébként két napja várom, de valamiért még senki nem linkelt VGA tesztet a legújabb NV logós játékról/ból.
Van ám ennek a topicnak olyan dedikált látogatója, aki előszerettel mást sem csinál, csak mindenfajta komment nélkül szúrkálja be az ilyen teszteket, amint napvilágot látnak.
Szinte már szokatlan, hogy keresgélnem kell..Mi történt? Remélem semmi komoly, amennyiben influenza, mielőbbi jobbulást kívánok!
-
Habugi
addikt
válasz
daveoff #3116 üzenetére
Ezeknek a dolgoknak az anyagi feltételei eddig is adottak voltak az NV-nél.
Nem írom le melyik kártya esetében, mert valami oknál fogva még a 280X topicban sem lehet szóbahozni/viccelődni vele mert egyből törlik (remélem élvezni fogja ezt a színvonalat az, aki kikényszeríti..
) és ahogy elnéztem a helyzetet az elmúlt pár napban más topicban sincs ez másként, de szóval megnézheted hogy speciel Te mint potenciális NV vásárló mire mész azzal ha az NV-nek jó...
Egyébként pont ebben a topicban tettem fel azt a kérdést nemrég, hogy van-e már valami piaci/pénzügyi kimutatás arról, hogy az új/nagy Maxwellek a maguk olcsó előállíthatóságával mennyire dobták meg az utolsó negyedéves mutatóikat, mert bizony elképesztően népszerűek voltak év végén.
A linkelt cikkben gyakorlatilag ezt most meg is találtam (thx a linkeket..
), igaz nincs direktbe nevén nevezve a gyermek.
(#3120) players111, (#3122) Keldor papa:
A magyar egy gazdag nyelv, de nehéz dolog lenne ha megpróbálnám kifejezni mennyire elképesztően lesújt az, hogy ezt el is hiszitek illetve tényként is kezelitek..
Ez rohadtul nincs így.. -
Bjørgersson
félisten
-
Asbee
veterán
Aki trollkodásnak veszi vagy extra szívügyének az ne reagáljon rá pls. (nem annak szánom)
Azért ezek durva tények.
Úgy tűnik a végfelhasználókat egyelőre nem nagyon érdekli az amd "forradalma", kíváncsi vagyok, hogyan fog ez változni az elkövetkező 1-2 évben.
-
törölt tag
Nvidia-hoz dől a lé!
[link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
letepem #3108 üzenetére
Az egyedüli és egyben legfontosabb cél, amit ezzel az iránnyal elindítanak az a fejlődés teljes kontrollja. Az AMD kihasználja a rendszer gyengeségeit, a Microsoft és a Khronos lassúságát, hogy évekig tartó egyeztetés mire új funkciók bekerülnek. Nem véletlenül van egyeztetve, de az AMD ezt ellehetetleníti. Az új dolgokat behozzák egyeztetés nélkül, és ez már kényszerhelyzet arra, hogy a többiek cselekedjenek. Az iparág azért lépet ennyire gyorsan a low-level irányba, mert próbálják megakadályozni azt, hogy az AMD mondja meg a tutit. Nekik ebben ez lesz az üzlet. Hidd el a legkevésbé sem tetszik az az Intelnek és az NV-nek, hogy az AMD csak úgy nélkülük bármit bevezethet és kikényszerítheti rá a támogatást.
-
letepem
aktív tag
Mindenki jól jár csak az AMD fog neccesen kijönni a buliból. Amennyit "keres" rajta, annyit pumpál majd a szoftveres fejlesztésbe, lévén a mantle sem licence díjas. Tekintsünk el attól, hogy az adott kéréssel előálló fejlesztő mennyire fog cserébe "optimalizálni" AMD-re! Semennyire!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Még mindig keveredés van. Az AMD-nek mindegy, hogy melyik low-level API-val írják a programot.
Az AMD API-jának célja a fejlődés gyorsítása. Nem vicc, de a DX12-ben lesznek olyan funkciók újként eladva, amelyet 2009 óta tudnak a hardverek. Ez elfogadhatatlan a fejlesztők nézőpontjából.
Ez sajnos a jövőben is így lesz, mert van pár power programozó a világon, akik miatt nem éri meg bizonyos képességeket engedélyezni, nem éri meg pénzt ölni bele. De az AMD-hez lehet menni, majd odadörgölhető a Microsoft és a Khronos orra alá, hogy az AMD API-ja már tudja, ideje lépnetek.
Ez egy eszköz lesz az innováció folyamatos kikényszerítésére. -
daveoff
veterán
válasz
hugo chávez #3105 üzenetére
Jogos, és köszönjük is az AMD-nek, hogy elintézte nekünk a DX12-őt. Csak megint a szokásos történet, AMD kitapossa az ösvényt, NV meg szépen átsétál rajta, és belenyúl a tutiba. Végül is, ha az AMD-nek ez a küldetése, hogy jótékonysági egyletként még az NV-nek is a kezére játszik, tőlem legyen. Csak így aztán végképp nincs értelme AMD kártyát venni.
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
daveoff #3052 üzenetére
"Ez az UP TO 45% a BF4-re vonatkozott, csak azt elfelejtették hozzáraknu, hogy ez egy APU, és egy 290X társaságában jött össze nekik."
Lényegtelen, hogy hozzátették-e, mivel "up to" volt a megfogalmazás, ami predesztinálta, hogy nem minden esetben, hanem csak bizonyos körülmények között lesz ennyi abban az adott játékban. Szóval nem értem, mi ezzel a gond? Az alacsony szintű API-k tagadhatatlan előnyét (és az mindegy, hogy Mantle, vagy DX12) meg éppen az általad linkelt teszt bizonyítja, ahol a GTX 980 is több, mint 100%-kal gyorsult DX12-ben a DX11-hez képest.
""Abu is leírta, hogy a DX12 megjelenésével nem ajánlott a Mantle használata, akkor szerinted nem veszíti el a létjogosultságát?"
A Mantle-nek nem volt soha olyan értelemben "létjogosultsága" elméletben sem, mint amire szerintem utalsz. Tehát nincs mit elveszítenie. Tudható volt a kezdetektől, hogy a DX12 (vagyis a Microsoft által készítendő új API) és majd az új OGL lesz a mainstream felhasználói szinten, mivel mindkét API hardvergyártófüggetlen. A Mantle azért készült, hogy elindítsa az alacsony szintű API-kra átállást egyfajta kikényszerítéssel, mivel az AMD végre megcsinálta azt, amire a Microsoft és a Khronos addig nem volt hajlandó, hiába kérték tőlük a fejlesztők, de így most már nekik is lépniük kellett.
-
Loha
veterán
Kb. 300 ember dolgozik a GameWorksön:
NVIDIA has a dedicated team of over 300 engineers whose primary focus is the creation of tools and technologies to make the lives of game developers better.
-
proci985
MODERÁTOR
Ez egy szakmai topik, megkérnék mindenkit a flame mellőzésére!
Közérthetően: A flame a GTx9x0/290(x) topikhoz hasonlóan itt is tiltott. Utóbbi időben kezd sok lenni az odakapkodás mindkét oldalról, ami nem tesz jót a fórumnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged