- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Graphcore Colossus MK2 > Nvidia A100
-
huskydog17
addikt
Death Stranding PC Tech Review - DigitalFoundry
Azért a DLSS 2.0 rendesen büntet itt, nem csak szebb képminőséget ad a natív rendernél, de még jóval gyorsabb is.
-
Jacek
veterán
Nincs itt semmi problema:) En csak ravilagitottam ha tisztan a teljesitmenyt nezzuk mi a helyzet.
Megvehetned nyugodtan a Thicc II-ot az a video az elso hibas hutesu szeriaval keszult, amit csereltek nem hangos es a teljesitmenyt is hozza, de termeszetesen nitro+ vagy gaming jobb.
De a triple fan NV oldalon egy raklap fos kulonben :)
Most eladom a Thicc II majd es egy 670 :) :) lesz a gepben vagy az integralt. -
Továbbra is a kötelezően hozott ( 1 évre a konkurencára ) árelőnyön kívül semmi más nem szól az 5700 XT mellett a legtöbb embernek.AZ általad vett kártyát nem venném meg saját magamnak mondjuk 3 évre, maradnék a Nirtonál...
A sima 2070 nagyon jó alternatíva és a két 5700 között helyezkedik el teljesítményben.
Számomra ezek a legyintéses ultimate érv hogy minden humbug , mid a DX 12 ultimate , VRS,meshshaders, Raytracing nagyon meggyőzőek. ( nem)
Ugyan az jön le ebből mikor az AMD fanok ezt csinálták a Vega fogyasztására és azt hangoztatták mindenhol mennyivel modernebb az AMD kártya és hogy nem fog elavulni minta geforce. Most meg fordított helyzetben az nem számít. Fordul a világ és a nézetek. -
Ragnar_
addikt
válasz
huskydog17 #41277 üzenetére
Jah oke ezt elnéztem,
a Vega tényleg nem túl acélos, de az 5700XT elég jól szerepelt..
-
TTomax
félisten
Olvasgattam...hanyag trehány összeszerelés, gagyi fényes műanyagok,ordító ventik,módosított biosok, nem véletlen a legolcsóbb toronymagasan.Minden más kb 20-30 ezerrel drágább,és nem gondolod hogy nem a kártyán lett megspórolva...Fényévekre van egy Nitrotól vagy egy Gaming X-töl,igazi két pálcikás búcsús vga,hiába szavaztátok be a "jó" kategóriába attól még nem lesz jó,használd egészséggel,én biztos nem spóroltam volna már meg azt a 20ezret,mert ha van pénz majomra akkor banánra is legyen,de kinek mi....
-
Jacek
veterán
Ertem en 110-ert vettem az XFX 5700XT Thicc II-ot :D Biztos talalok 130-ert 5700xt most is. Tehat maradt az 50e csak az arany lett meg rosszabb. Meg a 2070-el mit szeretnel? Akkor az 5700 meg olcsobb.
Halal komolyan kerdezem ezek a kesobb jott ki full hasznalhatatlan featurek kit erdekelnek? Tehat ha te kartyat vasarolsz azt nezed ezek kb ugyan azt tudjak az egyik 25-30%-al olcsobb de jaja kesobb jott ki nem azt veszem :D fanboysagnak is van hatara :) Nem kell irnod szar volt nalad is a driver :)
Ha most neztem az alzat van igen ez a triple fan akcioban a tobbi, juj 200 felett joval:) de ott a Thicc II 138e-ert:D Akkor igy csak 30%-al dragabb hogy megeri... -
180 ért van Gainward triple fan Alzánál is Iponnál is Death Stranding játékkal 160 K ért 2070 ami szépen elvan a kettő navi között. Az árkülönbség van, amit igen egyensúlyoz az RT/VRS/ DX 12 ultimate és a némi általános sebességelőny lehet tapsolni az 5700 Xt teljesítményének a Vega 64 re 3 évre ugyan azon az áron 20 %sebességnövekedéssel, de minek.Egy kutya a két gyártó, amennyivel olcsóbb annyival később jött ki és annyival kevesebbet tud. AMD szerintem még a VRS-t sem fogja engedélyezni a Navi első szériáján .ez olyan átmeneti kártya és generáció ,ahogy kell.
-
Jacek
veterán
válasz
Crytek #41285 üzenetére
Szerintem te nezd meg:) Hagyjuk mar jelen pillanatban ezt az rt mantrat :) Tudom hogy nehez megmagyarazni egy hivonek azt hogy a 150e kartya hozza a 200e kartyat 3-4% belul minden alatt. Szerintem rakjunk tengert minden gameba a palya ala, es tapsoljuk az 1200 dodos csucs kartyakert :)
-
Jacek
veterán
válasz
Malibutomi #41280 üzenetére
-
Jacek
veterán
válasz
huskydog17 #41279 üzenetére
Nezz arakat mennyi egy 2070S es mennyi egy 5700XT, tippre most 20-25%-al dragabb.. Teljesitmeny ugyan az, de majd jon a fanboyoktol a szar a driver ultimate erv
-
TeeBee73
veterán
válasz
Malibutomi #41280 üzenetére
Lehet, hogy a Vega 56/64-re gondolt.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
huskydog17 #41279 üzenetére
Epp ez volt a lenyeg szerintem. ugyanolyan gyors dragabban. Sot van ahol 5700xt gyorsabb
-
Jacek
veterán
válasz
huskydog17 #41277 üzenetére
Nekem itt leszerepel a 2070S lenyegeben nem bir az 5700xt-vel hat :D pedig sokkal dragabb :)
-
huskydog17
addikt
A Vega itt leszerepelt (megint), csak most kivételesen pont az explicit API nem tetszik neki.
-
Ragnar_
addikt
válasz
szmörlock007 #41272 üzenetére
Csak figyeld majd a 7nm-es 8GHzes Intel procit. Újra 8 magos ZEN4 kell majd, hogy tartani tudja a lépést a 4 magos Intellel játékokban
-
válasz
Petykemano #41270 üzenetére
köszi a találatot
-
Petykemano
veterán
-
válasz
szmörlock007 #41266 üzenetére
hát azért ha azt hallod hogy presztízs akkor éppen a Mercedes az autók között úgy általában nevezhető annak függetlenül a hajtástól.
( Én egy cseppet sem gondolkoznék, ha lenne két hasonló tudású önvezető funkciókkal bíró elektromos autó hasonló paraméterekkel,a két gyártótól, hogy melyiket venném, Szó nélkül a Mercedest.És nem a mostani hír miatt. 5 évig volt céges autóm Mercedes).
Nem ide a topikba vágó téma, de azért keress rá nyugodtan a Teslák minőségére és az ezzel foglalkozó cikkekre úgy általában.Mondjuk az sem rossz mikor egy pár hónapos Tesla 3 elrohad vagy szétesik, elválnak az illesztések, leválik a belső burkolat stb.. Egy nagyon jó marketinggel eladott de az árazása alatti minőségben összerakott termék .( egyébként kb Mercedes árban,de inkább drágábban mennek .egy Mercedes EQC 26-32 misi egy hasonló kategóriás Tesla Model X Long.36-42.. ez mit sem von le abból hogy fejlett és a legjobb elektromos autó jelenleg.)
-
Azért csak szálkát hagyott Musk a zöldek szemében. Itt magyarul a fenti Mercedes cikk. [link] Érdekes visszavágónak tűnik
"Visszatérve a Daimler és az Nvidia együttműködésére, az 1883-ban alpított Mercedes most ismét megújulna, és precedens nélküli lépésre szánta el magát: megosztja saját szellemi tulajdonát egy külső technológiai vállalattal, cserébe pedig hozzáférést szerez az Nvidia processzoraihoz és mérnöki ismereteihez a mesterséges intelligencia területén. Ez 180 fokos fordulatnak számít a hagyományos autógyártó vállalatok hozzáállásában, amennyiben eddig mindent saját erőből próbáltak megoldani, többnyire sikeresen. A Teslával (vagy éppen az Amazonhoz és az Apple-höz hasonló, felmérhetetlenül gazdag techcégekkel) szemben azonban már nekik is szövetségesekre van szükségük."
Ez valóban példátlan. magyarul Nvidia gyárt most célhardvert a Mercedesnek teljes hozzáféréssel a volt partner és elég szarul ellépő Tesla ellen. -
Egon
nagyúr
válasz
Yutani #41258 üzenetére
Sok szívás van a kétmonitoros használattal.
Nekem bent a cégnél, egy alap HP munkaállomáson (i5 4xxx), az integrált vga-ra van kötve 2 db 24 colos fullhd monitor (egy a vga kimenetre, egy pedig HDMI-vel). Változó rendszerességgel elcsesződik a kép: a kijelző felső negyedén beragad valami előző kép (általában a pdf-olvasó használata során), így nem lehet ablakokat bezárni egérrel, a képernyő tetején levő gombokat használni alkalmazásokban stb.
Az szokott segíteni ideig-óráig, hogy kikapcsolom a képernyő kiterjesztését, és beállítom az 1-es számú kijelzőt kizárólag, utána visszakapcsolom. -
Yutani
nagyúr
A monitor DP-DVI átalakító van, a TV alapból HDMI-n, de DP-HDMI átalakítóval is próbáltam. A lényeg az, hogy alap konfig multimonitornál: 1-es kijelző a TV, 2-es kijelző a monitor. Mindkettő ilyenkor fHD-n van hajva, van HDMI hang, minden jó. Ha ilyenkor a TV-t elkapcsolom más forrásra, majd visszateszem a PC-re, a monitor lesz az 1-es kijelző, a TV a kettes, a TV felbontása 640x480 lesz és elmegy a HDMI hang. A TV felbontását innentől nem lehet módosítani. Ugyanez történik, ha kikapcsolja a Windows a kijelzőket. Ekkor csak az segít, ha elkapcsolom a TV-t, majd 2 perc múlva vissza.
-
Yutani
nagyúr
Nekem anno a G80-ig leginkább NV kártyám volt (kivéve az FX érát, ott volt Radeon 9500 és 9800 is, de ahogy jött az NV40, váltottam is vissza), majd az RV670-nel mentem át tartósan ATI/AMD-re. Érdekes, hogy igazán nagy cumira csak egy esetben emlékszem az RV670-nél, amikor is egy ideig Excelbe vagy akár böngészőbe is belefagyott a gép a driver miatt. Szóval nekem nem okozott maradandó sérülést egyik oldal sem, viszont most az RX 5700 eddig megoldhatatlan probléma elé állított, ami sem NV-nél, sem másik AMD kártyánál nem jelentkezett.
-
Egon
nagyúr
válasz
Yutani #41251 üzenetére
Jogos, egyrészt pontatlanul fogalmaztam: úgy értettem, hogy az elmúlt 20 évből 15 évben igaz volt a fenti állítás, másrészt ez a 15 év is kicsit túlzás, de szerintem nem látjuk egyformán a régi idők eseményeit sem. Példa: a GF3 szerintem jobb volt, mint a 8500-as széria. Ugyan utóbbi a megjelenést követően 1-1.5 év múlva utolérte a GF3-akat, de addigra már volt GF4 is, és hát akkoriban azért elég komoly driveres gondok voltak (nekem volt 9700 Pro-m is, elég sokat szívtam vele driverileg).
-
Nvidia behúzta a Mercedest is
[NVIDIA and Mercedes partner to create a next-gen car computer]
-
-
-
válasz
Yutani #41246 üzenetére
Vagy, mivel nincs konkurencia, ezért a bevált recept lesz, vagyis az eddigi csúcstartóra rátesznek max 30%-ot, jó drágán, de nyitva hagyják a lehetőséget valami még erősebbnek.
Ne feledd, papíron meg ígéretekben már 20 éve jobb a Radeon, csak aztán a valóság mutat mindig mást a launch után -
Yutani
nagyúr
válasz
Devid_81 #41237 üzenetére
Egyetértek, ezt a nagy Navi megugorhatja. Nem valószínű, hogy gyorsabb lesz, de kb. ez a szint lesz.
Most van az a pont, amikor az AMD beérheti az NV-t teljesítményben a felső kategóriában, de ehhez több dolog együttállása kell:
- Az NV új node-ra állt át, nem tudnak megfelelően magas órajelet ésszerű fogyasztás mellett és így nem tud nagyot ugrani teljesítményben
- Az AMD-nek megvan a tapasztalata a 7 nm-es node-on
- Az elég jól sikerült RDNA után az RDNA2 tovább javítja a viszonyszámokat és itt már érdemes nagy GPU-val foglalkozni
- Raja Koduri már csak egy rossz emlék -
Malibutomi
nagyúr
válasz
gejala #41243 üzenetére
2080Ti is csak kb 30%-al gyorsabb az 1080Ti-nal, es csak kiadtak tobb mint 1000 dolcsiert.
Hulyek lesznek kiadni kartyakat amik 70-80%-al gyorsabbak meg ha van is olyanjuk. Akkor szepen elosztjak 2 generaciora es ketszer huznak le vele.
Csak akkor adnak ki erosebbet ha netan az AMD tenyleg hoz valami izmosat most. (erre amugy van esely mar az RDNA-s 5700XT is eleg jol sikerult)
-
gejala
őstag
válasz
Kolbi_30 #41242 üzenetére
1080 Ti rátett 100%-ot 980 Ti-re. Ha 3080 Ti nem tud legalább 70-80%-t tenni 1080 Ti-re, ki se adják, mert $1000-ért kinek kell majd? Az két nextgen konzol ára.
Kizárt dolog, hogy egy $1000-os kártya csak ilyen 30%-al legyen gyorsabb, mint az új konzolok. Az teljes csőd lenne NV-nek. -
Malibutomi
nagyúr
Nekem eleg ha az AMD hoz valamit ami 2080Ti +25-30% es 1000 dolcsira arazzak, akkor a 2080Ti teljesitmeny mar oda kerulne arban amit hajlando vagyok kifizetni
(#41240) gejala
Ugy gyartastech siman hozhat valamivel alacsonyabb orajeleket, es a suruseg miatt a melegees is szempont. -
Devid_81
félisten
Ha valoban csak 31%-al lesz erosebb a 3080Ti a 2080Ti-tol akkor erre meg az AMD-nek lehet am valasza...
Kivancsi vagyok ra, ez valoban a 3080Ti lenne-e vagy sem... -
Dtomka
veterán
[link] Így fut a Battlefield V egy Intel Xe iGPU-val ellátott rendszeren
-
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano #41233 üzenetére
Szerintem CoreTeks ebből vette az ábrákat. Mindjárt nem fura.
Egyébként a múltban is használtak teáskannát 3D modellezés bemutatókon, legalábbis így emlékszem.
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #41228 üzenetére
Robust, Efficient Multiprocessor-Coprocessor Interface - Nvidia
(src)Különös, hogy visszaköszön a teáskanna
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #41229 üzenetére
Érdekes felvetés, elgondolás.
Sokmindent.Megmagyarázna.
De persze kérdéseket is felvet, ahogy a mester is csípősen megjegyezte.
Amúgy nekem a chiplet még hihető is lenne, de így elég távol lennének a lapkák, ami biztos jelentős késleltetést eredményezne.
Aztán a fene tudja, az NVLink, mármint az a bridge is egy ilyen több cm hosszú kapcsolat. A HBCC SSG is megoldja, hogy egy harmadik eszközről szed be adatokat. Itt biztos sokat számít az aszinkronitás, prefetching. Ugyanakkor furi, hogy nincs közvetlen memória. Tehát elrendezés alapján akkor lenne ennek értelme, ha épphogy kevés adatot kellene közlekedtetni, miközben borzalmasan sok számítás mellett.
Na mindegy, szerintem érdekes elmélet, de attól még nem biztos, hogy igaznak bizonyul. -
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano #41228 üzenetére
Elég érdekes. Várom a vs videót.
-
Petykemano
veterán
Miért a furcsa cooler design
TSMC vs Samsung
Egyéb finomságok.
Érdemes megnézni. -
Dtomka
veterán
[link] RaveNews - RTX 3080, DLSS 2.0, Saját Gondolatok
-
paprobert
őstag
válasz
Petykemano #41219 üzenetére
10GB piszok kevés lesz egy high end next-gen kártyához... csalódott lennék ha ez igaz lenne.
-
Petykemano
veterán
"RTX3080, GA102-200, 4352 CUDA, 10GB VRAM. I hope so."
[link]Persze a kódneveket is lehet csúsztatni, de mikor volt utoljára X'80 102 alapon?
-
GodGamer5
addikt
RTX3080?
[link] -
Egon
nagyúr
válasz
Devid_81 #41177 üzenetére
Vélhetőleg a végtelenségig nem lehet emelni a vga-k árait, ha van konkurencia, ha nincs.
Ellenpélda: a mobiltelkó-piacon szerintem elég nagy verseny van - a csúcskészülékek ára meg mintha nem éppen lefelé menne...Ergo a piaci verseny még egyáltalán nem garantálja az árcsökkenést (eddig is annyi történt kb., hogy amikor az AMD-nek versenyképesebb volt a palettája, köszönte szépen az nV által kitaposott utat, és szépen ő is árat emelt, nyilván gondosan ügyelve arra, hogy azért valamivel a zöldek alá árazzon).
-
GodGamer5
addikt
Nem rossz!
"Despite bold claims, there is already a PC SSD that is way faster than the PS5 SSD"
[link] -
Jacek
veterán
válasz
bertapet11 #41209 üzenetére
Azért elég nagy gödörből rángatja kifele a céget.
-
bertapet11
tag
válasz
Dragbajnok #41208 üzenetére
van a legjobb ceo, és van a legjobban fizetett ceo
-
Dragbajnok
tag
-
[Indiana University to Deploy Jetstream 2 Cloud with AMD, Nvidia Technology]
egyre jobban együtt dolgoznak. -
válasz
Crytek #41204 üzenetére
Ő egy retro hardver gyűjtő srác, itt is volt náunk Budapesten. mindenféle régi hardvereket , köztük ezeket a dual GPu-s szörnyeket gyűjtötte be és teszteli /javítja használható állapotba próbálja hozni.
érdemes megnézni Fb. galériáját[link]
A videóban igazából maga a gyűjtemény a lényeg, és a hangjuk.Emlékek jöttek elő nálam is, 3870 volt nekem is, pont ezzel a piros dizájnnal, Sapphire és szinte hasonló repülőgép hanggal. Azt teszteli amúgy hogy ezekből hány lett használható végül még ma is( esetleg javítással) A 3870 x2 nem igazán állta ki az idő próbáját. -
Petykemano
veterán
Rendben, akkor nem közel annyi, hanem kicsit több, mint feleannyi cache van benne.
az arányok akkor sem jönnek ki.
Azt magyarázná a logika, hogy egy 3x kisebb lapkához képest sikerült nagyobb tranzisztorsűsűséget elérni úgy, hogy 16x annyi cache van benne.
De a Matisse tizedakkora lapka feleannyi cache-sel és kisebb a tranzisztorsűrűsége.
Ehhez képest a Renoir tranzisztorsűrűsége ~ megegyezik a GA100-éval és biztosan nincs benne sem 65MB, de még feleannyi se.Tehát nem magyarázhatja csak a cache mennyisége a tranzisztorsűrűség különbségét a két lapka között.
Valami másnak is lennie kell.
- pl: picit más eljárás. N7 v N7P v N7+ - fene tudja ezeket már követni.
- más design library ( [link] )
- esetleg a cache-sen kívül más részegységek jellegzetessége. a GDDR6 vezérlő a Navi10-ben például kifejezetten nagy. Vagy pl esetleg hogy a tensor magok jól sűríthetők -
gV
őstag
válasz
Petykemano #41200 üzenetére
közel sincs annyi cache benne:
GA100: L1 24576KB + L2 40960KB = 65536KB
Matisse: L1 768KB + L2 4096KB + L3 32768KB = 37632KB
sőt szerintem az L2 49152KB a chipen csak mivel nem megy a teljes 6144bit mem sem csak 5120bit ezért az L2 is le van tiltva akárcsak a 1080Ti-nél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest