Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Harcban az adathalászokkal - az AI tud segíteni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Jhonny06: Új gépsárkány
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Puma K
üzenetére
Amit linkeltem, hogy az Nv drivere is hibás EDID-et írt az x223w-re alapján sanszosan igen, a monitor oldaláról lehetett a bibi.
A windóz fejlesztői dokumentációja alapján pontosan az ilyen hibák javítása céljából lehet a monitorokhoz drivert telepíteni, és ez a driver gyakorlatilag tartalmilag megegyezik az EDID-el. Ezen dokumentáció alapján a hibás EDID-ű monitorokhoz a monitor driver hozza a javítást, és az tölti be a regisztrációs adatbázisba, az alapján lesznek kiválaszthatóak vagy ki nem választhatóak a felbontások, frissítési frekveniák.
Gyakorlatilag a registryben erre cserélődik ki a monitor beépített EDID-je.
Tehát az én véleményem szerint itt a monitor gyártójának kellett volna megfelelő javított drivert szállítani. Bár végülis az ini-file szerkesztésével is rá tudtad venni a VGA-t, hogy úgy használja a monitort, ahogy kell.
Szerintem az Nv onnan tudhatja, hogy a hibajelentések alapján nyilván látják, mit csinál rosszul a monitor, és így lehet rá csinálni javítást. Sanszosan nem kompletten használhatatlan, amit kiolvas EDID-et a monitorból, csak valami nem klappol benne. Szval szerintem innen tudja, és így hozzá tudja a driver adni magától a hiányzó paramétereket.
Az utolsó kérdésedre a válasz a MS-féle dokumentáció, ami világosan leírja, hogyan kell kezelni az ilyen hibákat. (Monitor driver.) Az Nv úgy tűnik úgy volt vele, inkább önhatalmúlag javítják, az AMD meg nem.
"sak használni szeretnénk a birtokunkban lévő eszközt
"
No igen. Ezzel én is így voltam.
(#18084) mcwolf79: Nekem fél évig volt 290-em, ilyen hibával nem találkoztam, csak ha túlhúztam a VGA-t és nem bírta.
Igen, a Chrome hardvergyorsításával valami nagyon el volt rontva, össze-vissza túráztatta nagyon vadul a VGA-t, azt én ki is kapcsoltam. Érdekes módon az azonos motorra épülő Opera böngészővel nem volt semmi gond hardvergyorsítással.
Amúgy a 290-es előtt 7970 és 280X kártyáim voltak, és azokkal sem volt semmi driveres gondom.Szóval nekem marad a városi legenda kategória ez a driveres sz@rozás.
Szerintem ez egyszerű pszichológia, ez van a köztudatban, hogy az AMD driveresen rossz, és a user bármi hibát tapasztal, egyből ez ugrik be neki.... Aztán erre van fogva 1000 más hiba is. Ott virít pl. az adatlapdon, hogy húzva van a 3770K-d, az kapásból okozhat ilyen driver összeomlásokat, de az nincs benne a köztudatban, nem gondolsz rá.... Az hogy Nv-vel nem csinálja sem jelent túl sokat, mivel más kódot futtat a másik driver.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mini-ITX
- Mikor pukkad ki a robotlufi?
- Le Mans Ultimate
- sziku69: Szólánc.
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS Radeon RX 6700 XT ELITE 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- PowerColor RX 9060 XT 16GB GDDR6 Reaper - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 5070 12GB GDDR7 PRIME OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- XFX RX 7900 XTX SPEEDSTER MERC 310 24GB BLACK EDITION - 3 év Alza Garancia
- MSI Radeon RX 5700 XT MECH OC 8GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
A windóz fejlesztői dokumentációja alapján pontosan az ilyen hibák javítása céljából lehet a monitorokhoz drivert telepíteni, és ez a driver gyakorlatilag tartalmilag megegyezik az EDID-el. Ezen dokumentáció alapján a hibás EDID-ű monitorokhoz a monitor driver hozza a javítást, és az tölti be a regisztrációs adatbázisba, az alapján lesznek kiválaszthatóak vagy ki nem választhatóak a felbontások, frissítési frekveniák. 
"
Szerintem ez egyszerű pszichológia, ez van a köztudatban, hogy az AMD driveresen rossz, és a user bármi hibát tapasztal, egyből ez ugrik be neki.... Aztán erre van fogva 1000 más hiba is. Ott virít pl. az adatlapdon, hogy húzva van a 3770K-d, az kapásból okozhat ilyen driver összeomlásokat, de az nincs benne a köztudatban, nem gondolsz rá.... Az hogy Nv-vel nem csinálja sem jelent túl sokat, mivel más kódot futtat a másik driver.