Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-30 10:47:05

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2032) smkb válasza tzsolesz (#2030) üzenetére


smkb
őstag

Hidd el van... nagyon sokan megveszik, mert nem akarnak turkálni, illetve garantálva van nekik az adott órajel és ha nem megy azon, megy vissza gariba. Ez a lényege: out of the box...

Most gyártófüggetlenül:

Mindig azt kell nézni, hogy dobozból kivéve mekkora teljesítményt ki milyen áron ad. Ennyi. Tökmindegy, hogy OC van e odaírva a végére vagy nincs. Korábban azt szoktuk meg, hogy 700 helyett valami 710mhz gpu-val jött, akkor az már OC és jól meg is fizettetik. Vicc. Mostanában viszont már elég árnyalt a kép. A GF106 órajeleit amit NV megadott még csak referenciának sem lehet nevezni, mert a GTS450-ek esetében kimondottan keresni kell ref órajeles modelleket. Most akkor mi a ref.? Amiből többet gyártanak és ami ténylegesen kapható vagy az ajánlás? Mivel érdemes összehasonlító tesztet készíteni?

Ha egy HD5850-et adnak mondjuk 150mhzel magasabb gpu órajelen +5000-ért, akkor az is egy remek termék, és úgy kell hasonlítani ahogy van. Ráadásul az OC modellek hűtése is általában jobb. Ilyen felárért megéri.

Vagy az EVGA GTX460 FTW 850mhzes gpu-val mindössze 259 $... és ez garantált. Bedugod, megy. Alig több, mint ref. áron kap a vásárló +20-25% teljesítményt, ami kategóriaugrásnak felel meg. És nem kell semmit szórakoznia vele.

Nagy piacuk van ezeknek a modelleknek, nagyon sokan nem huzogatnak kézzel. Ne a PH fórumozókból indulj ki.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.