Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-30 10:47:05

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2851) Tirexi


Tirexi
addikt

Amúgy szóba jött ez az FPS lag.
Ez azt jelenti hogy hiába van folyamat 60FPS-em akkor is úgy néz ki a játék mintha akadozna? Vagy mi?
Ez csak ATI karikon van? Mert NV-n még nem vettem észre ilyet.

A végén még elpártolok ATI-tól. :(

[ Szerkesztve ]

(#2852) Lacika001 válasza Tirexi (#2851) üzenetére


Lacika001
aktív tag

Pl.
100 játékból 2-3nál előjön ez, persze az nv-sek csak ezekkel szeretnek játszani:)
Nekem volt már pár ATI kártyám, és soha nem tapasztaltam ilyet, igaz nem is vagyok nagy játékos.
Ez kb az "ati driver szar" kategóriájú probléma.

(#2853) Bici válasza Tirexi (#2851) üzenetére


Bici
félisten

Nekem eddig főleg nV karim volt, és több esteben tapasztaltam a jelenséget.
Két ATi kártyám volt, az egyiknél egyáltalán nem jött, a másiknál igen, de csak az egyik konfigban. Az nV kariknál is függött a géptől vagy oprendszertől.
Számomra az jött le, hogy nem nV vagy ATi betegség, hanem valami egész más okozhatja.

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#2854) Tirexi


Tirexi
addikt

Akkor ez igazából nem egy úgymond "folyamatos hiba" hanem néha itt ott előtűnik konfigtól függően.
Akkor továbbra is maradok az ATI tervnél.

Amúgy a Just Cause 2-t én is szeretem. :)

(#2855) Robi BALBOA válasza Bici (#2853) üzenetére


Robi BALBOA
őstag

Pont erről beszéltem fentebb, ezzel tökéletesen egyetértek! :K

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/

(#2856) Oliverda válasza Hakuoro (#2696) üzenetére


Oliverda
félisten

amikor a fagyi...

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#2857) TTomax


TTomax
nagyúr

Amikor valaki nem tud olvasni....

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#2858) Oliverda válasza TTomax (#2857) üzenetére


Oliverda
félisten

Olvastam. Ez csak azt támasztja alá amit már régen lehet tudni. A ködösítésben, megmagyarázásokban és a kamuzásban verhetetlenek.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#2859) Abu85 válasza MPowerPH (#2850) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ugyanígy. Az is 2x2 gridet renderel. Ezért gáz a Heaven benchmark a Fermin is, maxon nincs meg a 25 FPS, ha sok az overshade.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2860) Zeratul válasza kkeeppeekk (#2845) üzenetére


Zeratul
addikt

Amikor a 6600GT kijött még bőven CRT monitorral nyomult a nép, mostanság meg szinte mindenki LCDvel, ami szabvány 60 Hz megy (vagy 120) és e miatt az új driverekből kihagyják az ezektől eltérő frekvencia támogatásokat. Próbáld meg az Ati Tray Tools-al kényszeríteni a frissítést.

(#2861) TomiLi válasza Bici (#2853) üzenetére


TomiLi
addikt

Én is így tapasztaltam!
Azt a következtetést tudtam levonni, hogy konfig függő a laggolás, tehát kisebb kompatibilitási problémák lehetnek.
Anno 5870 alatt volt 4 fonfig, amivel pechemre csak egynél nem volt laggolás. Tehát nem a vga hibája volt!

Nem tudunk semmi infót a Cayman megjelenésének pontos időpontjáról?

Bogyóka

(#2862) caizzz válasza TTomax (#2857) üzenetére


caizzz
aktív tag

az a komment :DDD

"cool story bro"

marakujás kőbányai

(#2863) Oliverda válasza caizzz (#2862) üzenetére


Oliverda
félisten

Igen...amikor megmagyarázzák, hogy a rosszabb valójában miért jobb az igen tisztelt vásárlónak.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#2864) cszn válasza Oliverda (#2863) üzenetére


cszn
őstag

A summaryból is kimaradt a képminőség. :D

[ Szerkesztve ]

(#2865) MaUser válasza Lacika001 (#2852) üzenetére


MaUser
addikt

Hátőőő, a 4850-em minden(!) újabb játéknál csinálta amivel játszottam, kivéve a régebbi, nem túl gépigényes játékokat (Pretorians, Imperial glory). Stalker, Crysis, HL2, Majesty 2, stb. Érdekes módon az ezer éves 7900GTO-t visszarakva semmi bajom nem volt ezzel. (a sebességet kivéve:) ) Ha kérhetném tehát ne bagatelizáljuk el a problémát. Azért mert te nem látod esetleg, az nem azok hibája, akik ezt észreveszik...

Az, hogy mennyire jók az Ati driverek arra meg csak ennyit: ha használni akarod rendesen a kártyát egyből kiderülnek a driver hiányosságai. Elég elolvasni MB pro cikket itt, vagy belenézni egy thinkpad fórumba a switchable graphics kapcsán... Az hogy neked még nem volt gondod a már két éve szar EDID kezelés miatt, vagy pl. nem tudsz róla, hogy az AMD konkrétan kénytelen volt felhagyni az egész switchable graphics-sal, mert senki nem merte már azzal szerelni a gépeit a szar drivertámogatás miatt (nézd meg hányan anyázzák a szerencsétlen Lenovot emiatt), vagy elfelejtkezel arról, hogy kivesznek működő flash gyorsítást a driverből, hogy vegyél újabb notit, stb. Nos ezek nem azok hibája akik erre fel szeretnék hívni a figyelmed...

Elnézést, ha kicsit agresszív lett, de egy évet szoptam a 4850-nel és nem értettem miért kell abbahagynom minden játékot fél óra után, mert szédülök és hányingerem lesz. :U Emellett sikeresen vettem egy Thinkpad-et, mert az jó lesz (maga a gép jó is), hiszen van benne kapcsolható ATI kártya. Ja, csak arról nem szólt az AMD, hogy csesznek normális drivert írni a switchable graphics vonalhoz, mert nincs elég megrendelés a hibás driverek miatt (ördögi kör). Ennek tetejébe ráadásul kiveszik a flash támogatást a mobility vonal bizonyos termékei alól, hogy vegyél inkább új notit ők inkább nem fejlesztenek drivert. (Mindezt úgy, hogy a 9.10-es driverben szépen megy a flash gyorsítás. :W ) Hát ennyit arról, hogy mennyire jók a drivereik.

Tirexi: Az FPS lagot nem biztos, hogy frissen látni fogod, mert az agyunk többnyire jól szűr. Fáradtan már könnyeben kiszúrható. Nálam pl. konkrétan abban jelentkezett, hogy folyamatosan enyhe hányingerem lett fél óra játék után egy FPS-ben. Együtt lehetett vele élni, de a Stalkert pl. teljesen megölte, mert ott a távoli horizont miatt folyamatosan olyan volt séta közben, mintha hajón lenne az ember és néha-néha megdobná egy hullám. :( Ha nem vagy erre érzékeny, akkor semmi gond, ha meg észreveszed, akkor keresni kell másik kártyát.

[ Szerkesztve ]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#2866) Abu85 válasza MaUser (#2865) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A switchable graphics szolgáltatáshoz van driver csak nem az Intel processzorhoz. Azokat az AMD nem támogatja. Ez érthető lépés. Nem akarják, hogy Intel procis notit vegyél.

A flashgyorsításnál az Adobe választotta ki a támogatott termékeket. Az AMD pedig a driverből ezekhez engedélyezte a flashgyorsítást. Addig persze minden termékhez élt a gyorsítást, amíg nem volt végleges a Flash Player 10.1. A végleges kiadás után csak azok a termékek maradtak, amelyek átmentek az Adobe tesztjein.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2867) MaUser válasza Abu85 (#2866) üzenetére


MaUser
addikt

Switchable: Intelesen is mennek, ha letiltod az Intelt (mármint a videovezérlőt), de nem ez a gond, hanem az, hogy a Lenovo fórumai alapján az AMD már nem ad támogatást, az egybevont termékvonal előtt adott. Igaz azzal sem megyek sokra, mert dobták az egészet és mentek át Optimusra a szívást kerülendő. Részemről ez egyáltalán nem megengedhető az AMD részéről, hiszen ha veszel valamit, azt működőképes állapotban kell tartania a gyártónak x ideig (gyak. garancia). Ez most nagyon nem teljesül és ez nem a Lenovo sara... Vagy járnál tovább a hibás ESP szoftverű kocsiddal, amit a gyártó mondjuk nem lenne hajlandó frissíteni, hiszen mert már mások a prioritásai? Esetleg benyelnéd azt a pár milliós veszteséget? Hála az AMD-nek van egy használhatatlan kártya a gépemben, amiért fölöslegesen fizettem 40eFt-ot pluszt...

Flash: Hagyjuk már, egy ideig hitegették a fórumon a népet, aztán törölték a fórumot is... Ha akarták volna, megoldhatták volna. Pl. kiadtak volna egy beta-t, hogy akinek erre szüksége van használja. Elvégre ezt csinálják az összes játéknál is szinte asztali vonalon. Vagy meghagyják továbbra is bekapcsolhatónak registry-n keresztül, mint a 9.10 után pár driverben még csinálták.

[ Szerkesztve ]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#2868) Abu85 válasza MaUser (#2867) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Persze mennek, mert a szolgáltatás megvan, de a támogatást az AMD nem biztosítja. A gyártóknak elérhető a driver minden WHQL-es megjelenés után. A notebook gyártójának kell engedélyezni a szolgáltatást. Ezt természetesen nem kötelező megtenni, mert az AMD a gyári drivertámogatást csak akkor biztosítja, ha nincs aktiválva a Switchable Graphics. Ez le is van írva a driver noteszében. Ha aktív a Switchable Graphics, akkor nem tudod telepíteni. illetve telepítheted, csak a szolgáltatás nem fog működni.
Az Optimus is egy megoldás, csak nem olcsó.

Régebben nem is volt gyári támogatás az AMD-től. Alig 7 hónapja érhető el a mobil Catalyst. Ezelőtt a notebook gyártója felelt minden funkcióért. A gyártó továbbra is támogathatja a saját drivereivel azokat a funkciókat, amiket eddig támogatott. Minden notebookgyártónak joga van átírni a gyári drivert.

A béta szolgáltatás továbbra is él a régi termékekhez. A végleges szolgáltatás a végleges Flash Player 10.1-gyel a jól működő GPU-khoz maradt meg. Természetesen visszakapcsolhatják a régi GPU-khoz is, csak azokra hibát jelzet az Adobe. Ezért csak beta támogatás van beta flash playerrel.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2869) tzsolesz válasza MaUser (#2865) üzenetére


tzsolesz
nagyúr

Igen te peches vagy. Hálistennek én szerencsés, hiszen nekem nincsenek ilyen hibajelenségek.
Használd inkább a GTO-t

Ha meg ennyire nem olvasod a topicot, kérlek ne szólj itt hozzá. Elmondták már előttem egy páran, hogy NV-én is előjön a probléma, és hogy konfig függő. :W

Hidd el, megbízható PH! júzer ;)

[ Szerkesztve ]

(#2870) MaUser válasza Abu85 (#2868) üzenetére


MaUser
addikt

Lehet nem voltam elég érthető: Lenovo-nak AMD/ATI adott támogatást az elején, hogy menjen Intel-lel is a fórumok alapján, mert akkor nyomta a switchable graphicsot. Pont a Thinkpad lett volna a legnagyobb húzónév ehhez a technológiához. Aztán a folyamatos nehézségek miatt felhagytak ezzel a támogatással és most már csak az új unified driver modell van, aztán kezdjen vele mindenki azt amit akar. Lenovo kb. két hónapig izzadt az új win7 driveren, de elég bugos lett a gyári support hiányában.

10.3 óta flash-t sem tudtam sikeresen visszakapcsolni, pedig akkoriban még béta volt a flash is. Aztán négy-öt hónapja hagytam a francba, mert Intel alatt azóta megy szépen (800MHz-re levett procin lehet 720p-s youtube videókat nézni lazán), a GPU-k sebessége között meg a kezdeti három és félszeres szorzó 2x-esre olvadt, ami miatt már nem éri meg újraindítgatni a gépet, mert egyik sem egy erőmű. Ami ment AMD-n, az elzötyörg Intelen is. Ide jutottunk. :O ;]

tzsolesz: Tudom, hogy van nV-n is, csak azon akadtam ki, hogy mindig igyekszik valaki elbagatelizálni a microlagot, pedig képes teljesen megölni a játékélményt. Köv. kártyát már úgy veszem, hogy felhívom erre a bolt figyelmét, hogy emiatt lehet cserélni leszek kénytelen 3 napon belül.

[ Szerkesztve ]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#2871) tzsolesz válasza MaUser (#2870) üzenetére


tzsolesz
nagyúr

Akkor viszont én értettelek félre. :R

(#2872) Abu85 válasza MaUser (#2870) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az AMD most is támogatja a gyártókat. Ez azóta sem változott, az aktuális WHQL-es drivert mindenki lekérheti, és átírhatja. Ami változott, hogy az AMD nyújt gyári támogatást is. Ettől persze a Lenovo vagy más cég továbbra is kiadhat egy friss drivert az egyik WHQL alapjain. Ez a cégek egyéni döntése.

Persze. Amint az Adobe visszajelezte a termékek eredményét, azóta az AMD csak a hibátlanul működő GPU-kre engedi a flasht. A régebbi driverekben viszont megmaradt a beta support. Ennél több csak akkor lesz, ha frissül a Flash Player és kiegészül a támogatás.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2873) Atom_Anti válasza TomiLi (#2861) üzenetére


Atom_Anti
senior tag

Tudjuk már egy ideje a megjelenését, december 13 a nagy nap. Előtte 5 nappal pedig a GTX 570.

(#2874) Tirexi válasza Atom_Anti (#2873) üzenetére


Tirexi
addikt

Pont fizetés után. :DDD
Ez.. ez... ez egy jel??????? :)) :))

(#2875) MaUser válasza Abu85 (#2872) üzenetére


MaUser
addikt

A gyárit próbálják most is átírni, csak nem sok sikerrel. Régebben állítólag olyan szintű volt a támogatás, hogy az első drivert még az ATI készítette főleg, legalább is Thinkpad vonalon.

A flash-t meg várom, majd csak jön, de már csak 800 napig van garancia a gépre, nem tudom addig lépnek-e, mert egyik vállalat sem a kapkodás híve.:)

tzsolesz: np. Én gyártófüggetlenül szidom mindkét nagy gyártót, csak a közelmúltban nem volt nV kártyám, így őket most nem tudom autentikusan elküldeni gombászni. (Az asztaliban egy Matrox Mystique PCI-al böjtölök az új AMD-kig, bár lehet hogy érdemes lenne azt benne hagyni mindenféle AMD meg nV helyett és nincs több gond. :DDD )

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#2876) Abu85 válasza MaUser (#2875) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A Sony és a Toshiba meg tudja oldani a támogatást. Nem próbálni kell átírni, hanem akarni. :)

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2877) MaUser válasza Abu85 (#2876) üzenetére


MaUser
addikt

A Sony-nak vagy a Toshiba-nak van Intel alaplapi és AMD normál VGA között váltó normális drivere, ami 10.3-as után jött ki? :Y

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#2878) Abu85 válasza MaUser (#2877) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Persze. Ilyet bármelyik nem lusta cég tud csinálni, hiszen azon kívül, hogy az AMD gyári támogatást is kínál semmi sem változott. Mindenki akkor készít a termékhez drivert, amikor akar. A Sony és a Toshiba azért ilyen aktív mert ők nem kérték a gyári támogatást, így nekik kötelező drivert készíteni, ha értékelhető szolgáltatást akarnak kínálni.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2879) MaUser válasza Abu85 (#2878) üzenetére


MaUser
addikt

Tudsz valami linket dobni - mert keresgélek bőszen, de nem találok - hogy a Lenovosok orra alá dugjam a fórumon, hogy hol kérdezzenek, ha ennyire nem megy nekik a driver gyártás. ;]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#2880) Abu85 válasza MaUser (#2879) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem muszáj a Sony-nál vagy a Toshibánál nézelődni, van házon belüli Lenovo driver is 2010 novemberi. 8.752.4, ami lényegében Cata 10.5 és ahogy írja Switchable Graphics Driver. [link]
Az AMD nem tiltja meg, hogy drivert csináljanak a notebookgyártók. Az persze más kérdés, hogy a gyártók eleve szarnak a terméktámogatásra (nem kérdés, hogy sok gyártó még a januári első drivernél tart, és le se szarják, hogy van sokkal frissebb, amit át lehet írni). Ezért vezette be az AMD a gyári driver lehetőségét, de ebben nem támogatják az Intel IGP-ket. Ez elsősorban stratégia. Ha akarod a Radeon szolgáltatásait vegyél full AMD-s notit. Arra teljes a támogatás.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2881) MaUser válasza Abu85 (#2880) üzenetére


MaUser
addikt

Lenovo switchable driver történet: xp driver az elején teljesen jó, win7-tel kijön tavaly szeptemberben egy driver, amivel hibernálás után folyamatosan megy mindkét kártya.:) Egy év "fejlesztés" után (miután már perrel fenyegette az AMD-t és a Lenovo-t néhány elégedett felhasználó) egy hete kijött az új, amit te mutatsz. Ez is tele van hibákkal win7 64 bit alatt, de pl GPU gyorsítás programok alatt fagy win7 32 biten is. Olyan nevetséges hibákról már nem is szólva, hogy Outlook 2007 kifagy(!) az új driverrel, váltás után 50%-os procihasználat, stb.

Még csak 297 hozzászólást tartalmaz az "elégedett" felhasználók topicja: [link] Az első időkben az volt a Lenovo reakciója, hogy azért nem tudnak drivert adni a tavaly után, mert az AMD belengette a switchable graphicsot, de a kezdetek után nem segítettek a driver fejlesztésben (gondolom itt volt a csak AMD stratégia váltása), amihez ők bevallottan kevesek, mert az AMD fejlesztette a technológiát (ez mondjuk valahol érthető). Az fenyegetések miatt azonban kijött az új, amit már a Lenovo-nál próbáltak összerakni, de nem sok sikerrel. Röviden ennyi a story. Én szidom a Lenovo-t ők meg az AMD-re mutogatnak, hogy "átverték őket" egy support nélküli switchable graphics-szal.:( Megoldásként gyorsan (alig több mint egy év után!) selejtezték a T400 vonalat és jött a T410, immár Optimussal.

Most kínomban az Intelt használom, mert ATI-val flasht nem lehet gyorsítani. :(

Na de hogy on is legyen: érdemes várnom decemberig vagy jó az a gtx580? :)

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#2882) Abu85 válasza MaUser (#2881) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Cuki történet. Az a gond vele, hogy a mobil supportot a gyártó kínálja. Ezért ODM-ek. Az AMD nekik odaadja a driver kódját, és azt lehet fejleszteni. Helyettük nem fogják elvégezni a munkát. Ez olyan dolog, hogy az Intel nem kínált már január óta új mobil drivert. Most akkor mutogasson mindenki az Intelre. Nem ... egy pár gyártó leszedte az asztali eszközillesztőt, és kitesztelték őket némi módosítással, ezzel lett egy új driver. Ez a dolgok rendes menete. Aki ezt nem akarja, annak van gyári támogatás. Persze nyilván az AMD nem fogja a konkurens termékre tesztelni a holmit, mert nem szeretnék az Intel megoldásait erősíteni. Ha normális támogatást akarsz, akkor platformot kell venni, mert ahhoz teljes gyári, mindent egybe és nem mellékesen tesztelt támogatás van.

Persze egyébként megoldható az Intelnél a switchable driver akár gyári szinten is, csak abban mi az üzlet az AMD-nek. Nekik nem jó, hogy lekapcsol a GPU egy Inteles proci mellett. Ha akarod a szolgáltatást gyári támogatással vegyél AMD platformot. Ezért vette meg az AMD az ATI-t, hogy komplett platformmal kereskedjenek. Az AMD nem akarja, hogy más is elérje az összes szolgáltatást, nekik az nem jó.
Az NV Optimus az megoldás az Inteles konfigoknak. Nyilván ott az lesz a Lenovo problémája, hogy az NV a GeForce-ot a hasonló teljesítményre képes mobil Radeonnál jóval drágábban adja. Ezért olyan durva a Radeonok fölénye a mobil piacon, mert még mindig jobban számít a pénz a szolgáltatásnál.

A GTX 580-nál csak náhol lesz gyorsabb a Radeon HD 6970. A Cayman nem a GF110, hanem a GF114 ellen készült. A GF110 majd kap egy dupla Caymant.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2883) TomiLi válasza Atom_Anti (#2873) üzenetére


TomiLi
addikt

kössz!

Azért kérdeztem, mert volt aki felvetette a december 7.-ét is... :U

Bogyóka

(#2884) MaUser válasza Abu85 (#2882) üzenetére


MaUser
addikt

Infoért: :R

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#2885) Atom_Anti válasza TomiLi (#2883) üzenetére


Atom_Anti
senior tag

Nem, nem, az összetévesztette a GTX570el ;) .

[ Szerkesztve ]

(#2886) TTomax válasza Abu85 (#2882) üzenetére


TTomax
nagyúr

A GTX 580-nál csak náhol lesz gyorsabb a Radeon HD 6970. A Cayman nem a GF110, hanem a GF114 ellen készült. A GF110 majd kap egy dupla Caymant.
Ez komoly?Mert akkor én is beduplázom a 580-at... ;]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#2887) Snooker


Snooker
senior tag

Ha Youtube-n videót nézek, kifagy a számítógép, és bejön egy kékhalál képernyő ami egy bizonyos ati2dvag -ra hivatkozik. Játékok alatt nem fagy ki, és nem is melegszik túl, csak youtube alatt szarakszik. :S

Mi lehet ennek az oka, és hogyan lehet orvosolni ?

[ Szerkesztve ]

(#2888) tzsolesz válasza TTomax (#2886) üzenetére


tzsolesz
nagyúr

Nem lesz az egy picivel drágább? ;]

Egyébként tudni már a végleges megjelenési dátumot? :F

[ Szerkesztve ]

(#2889) Tirexi válasza tzsolesz (#2888) üzenetére


Tirexi
addikt

15 kommentel ez előtt lett leírva de ne zavarjon.

TTomax:
GTX580 SLI? Grat, azt hittem csak én vagyok fanatikus. :C :C

[ Szerkesztve ]

(#2890) Duck001 válasza Tirexi (#2889) üzenetére


Duck001
tag

Nem is a megjelenési dátum érdekel hanem hogy fölötte vagy alatta lesz-e az 5970-nek :F

(#2891) cszn válasza Duck001 (#2890) üzenetére


cszn
őstag

"A GTX 580-nál csak náhol lesz gyorsabb a Radeon HD 6970. A Cayman nem a GF110, hanem a GF114 ellen készült. A GF110 majd kap egy dupla Caymant."
Ebből tudsz következteni.

(#2892) TTomax válasza tzsolesz (#2888) üzenetére


TTomax
nagyúr

Drága?Mihez képest?Az egyik már megvan,és csak bukóval tudnám eladni... gyorsabb lehet a 6870CF-nél...akkor???Tudom legyen olcsóbb is... ;]

(#2889) Tirexi
Várj,még csak az egyik van meg,de a karácsony vészesen közeleg.. :DDD

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#2893) tzsolesz válasza TTomax (#2892) üzenetére


tzsolesz
nagyúr

Szerintem ne építs SLI, vagy CF rendszert. Sok lesz vele a gondod. :K

(#2894) TTomax válasza tzsolesz (#2893) üzenetére


TTomax
nagyúr

Igen tudom... ez így igaz... de viszket a tenyerem... na majd meglátjuk... :U

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#2895) MPowerPH válasza Abu85 (#2882) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ez a gyorsabb-nem gyorsabb kijelentés biztos alapokon nyugszik? Mondjuk már az jó lenne, ha olcsóbban sokkal közelebb lenne a 6970 a GTX580-hoz, mint az 5870 a GTX480-hoz.

Don't Tread On Me

(#2896) Abu85 válasza MPowerPH (#2895) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Abból indulj ki, hogy a Cayman 380-390^2 mm körüli, míg a GF110 520 mm^2. A lapkaméret más dimenzió. Ekkora lesz a GF114 mérete, vagyis az ellen készült. Aztán persze a teljesítmény szerint lesz árazva, mert miért is adná olcsóbban az AMD. A csúcskategóriába majd érkezik a dupla verzió. Lényegében ugyanaz fog lejátszódni, mint a HD 5000-nél. A Cayman mozgástere nagy, így opció lesz az AMD-nek a további gyártópartnerek kivégzése.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2897) tzsolesz válasza Abu85 (#2896) üzenetére


tzsolesz
nagyúr

A Cayman mozgástere nagy, így opció lesz az AMD-nek a további gyártópartnerek kivégzése.

Ezt kifejtenéd bővebben, mert nem értem. :(

(#2898) Bici válasza tzsolesz (#2897) üzenetére


Bici
félisten

Az AMD megteheti, hogy olyan olcsón adja a kártyákat, amit az nV nem tud követni, ezért vagy nem ad el elég kártyát, vagy olyan kis haszonnal, amit a partnerek nem élnek túl.

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#2899) Abu85 válasza tzsolesz (#2897) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

BFG effektus. Ha mód van rá, akkor eltakarítanak a Palit csoporttól valakit. Ez az ázsiai piacnak kedvező. A Fermivel nem nehéz a gyártókat rossz helyzetbe hozni. Elég egy esetleges HD 6930 és el van intézve a GF114 alacsony árazása.

(#2898) Bici: Valszeg követni fogják, de a következő év döntő lesz. Persze még egy olyat, amit a GTX 460 768 MB okozott nem engedhetnek meg. A rosszul pozicionált termék nagy kárt csinál. Még az SE-t sem mutatták be egy csomóan, mert az sem kedvező a maga árazásával. A GTS 450-eken pedig túl kellene adni. Jött volna egy GTS 455 is, de áll a bejelentés, mert nincs hely neki a raktárakban, ráadásul árazni sem lehet, mert még mindig pici a rés a GTS 450 és a GTX 460 SE között.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2900) tzsolesz


tzsolesz
nagyúr

Jah, vagy így... :Y Most már értem. :K

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.