Hirdetés

2024. június 28., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 19:00:18

LOGOUT.hu

AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#104135) vrob válasza KROK640 (#104129) üzenetére


vrob
aktív tag

686 prototípus
Mindig szerettem ezt a filmet. Tutira hatást gyakorolt rám tudat alatt, miért is szeretem annyira a 6x86 processzorokat :D

Most is építem a régi gépet. Szegény már vannak kontakthibái, a cache modult nem is lehet teljesen bedugni, kicsit ki kell húzni hogy tutira érintkezzen. Procit nemtom hányszor cseréltem, mostam át, igazgattam a foglalatban hogy jó legyen (bedugós LIF foglalat)
Most éppen egy Pentium MMX van benne, tökéletes, gyors, Quake megy mint állat ...
de basszus ...
ez mégsem egy 686-os. :)
Feltétlenül ki kell majd szednem. Egy 6x86L de inkább egy 6x86MX-et tervezek helyette ... amelyik kibírja a 3,3 Voltot, mert csak az van.
Mondjuk ha a Pentium MMX bírja, akkor ennek is ki kell (nyilván kisebb frekin mint a gyári)

A foglalat miatt a lábakat is tökéletesre kell majd kifésülnöm. Pár procit már elég csúnya állapotból is sikerült visszahoznom.
Youtubeon néztem, hogy valaki képes leforrasztani, meg új lábat berakni ... ahogy nézem a retro árakat, egyre csábítóbb a "javítsuk inkább meg" hozzáállás bármilyen állapotban is van valami :)

+
90-es években volt nálam egy lemezen terjesztett magyar "újság", nem tudom mi volt a címe, de akkor egy új megközelítés volt, ami végül nem nagyon terjedt el. Emlékszem abban írtak 786-osról is, legalábbis megemlítették, hogy az mennyire gyors lesz majd :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.