Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21042) Daywalker válasza lacam (#21040) üzenetére


Daywalker
addikt

Én is majdnem így kezdtem. Ahogy bringasisti mondta, 30 évenként kell hozzá nyúlni. De mivel használtról beszélünk, bármi lehet. Remélem kipróbáltad, ha máshol nem, hát vödörből felszívva és ugyanoda visszatolva, hogy nem-e csöpög-zörög. Ez a szűrő szinte néma működés közben! Alkatrész és robbantott ábra a fisch.hu-n van, ők a hivatalos beszállítók, szerviz stb. Olvasd el a használatit is...a tömítéseket kened rendszeresen szétszedésnél (félévente kb) nem lesz baja. Még az elzáró vagy csat vagy micsoda szeret eltörni állítólag. Nem olcsó, van aki abból is tart otthon.
Szűrőanyagra itt adnak tanácsot, de beleteheted a gyárit is. Ha jól értem, most nincs benne semmi? Mert a gyári ajánlás alulról felfele: eheim mech/mech pro, kékszivacs, eheim substrat/substrat pro, majd felülre perlon. Én így használom, de neked szerintem jobb lenne alsóba kerámiacső helyett is biológiai töltetet tenni (ez lehet eheim substrat/substrat pro, matrix trop, sera siporax - főleg az utóbbi kettőt szokták itt használni) mert nem lesz akkora a forgatás.
Én is kezdő vagyok, a többiek kijavítanak...
A világítást meg csak te tudod eldönteni. Azért nagy fényről beszélünk, se nem olcsó, se nem fogyaszt keveset, de a LED egy gazdaságos megoldás még így is, pláne egy HQI-hoz vagy a drága csövekhez képest.

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.