Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#26851) Ton-ton válasza emcémester (#26845) üzenetére


Ton-ton
tag

Mondjuk én cca. 10-12 éve tanultam, akkor már ez volt. (Azóta én sem követem)

http://qtp.hu

(#26852) runner 125 válasza B-L-A-C-K (#26848) üzenetére


runner 125
nagyúr

Utána kell kérdezni, pl az anro-éktól. Abszolút pozitív tapasztalataim vannak velük, segítőkészek, és mindenre válaszolnak.
A konyha LED világítása még nekem is hátra van. A felsőszekrények alá és a párkányba is szeretnék 1-1 sort.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#26853) neduddki válasza runner 125 (#26852) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

parkanyba tok folleslges de ha disznke kell az mas:- )
ip65 5050es 900lm-est vegyel fenyeroszabajjzo nem kell

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#26854) runner 125 válasza neduddki (#26853) üzenetére


runner 125
nagyúr

Párkányba dísznek jahm. :)
Ilyenbe akarom belehúzni.

5050-essel terveztem mindenképpen, a munkalapvilágításhoz meg csak sima L profilt fogok felrakni.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#26855) emcémester válasza Ton-ton (#26851) üzenetére


emcémester
újonc

Utánanáztem. Bemásolom a Rigips mi ír erről:
RB, RF gipszkarton építőlemezek
Átlagos páratartalmú (max. 70% relatív páratartalmú) helyiségekben használhatók (beleértve a WC, folyosó vagy fűtetlen helyiségek tereit).


RBI, RFI gipszkarton építőlemezek és Rigidur H gipszrost lapok, Glasroc F üvegszálerősítéses gipszlapok
Magasabb páratartalmú, (max. 80% relatív páratartalmú) terekben is használhatók (fürdőszoba, zuhanyzó, közétkeztetési konyhák)


Vizes helyiségekben a Rigips szerkezeteket impregnált építőlemezekből (RBI vagy RFI) kell építeni.
Tehát nem a csempe alá kell impregnált, hanem a vizes helyiségbe. A kettő nem mindig ugyanaz.

(#26856) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Még egy pár kérdésem lenne:

Gyorsan programmal emlékezetből összedobtam a lakást, sac/kb így néz ki, méretek is megegyeznek körülbelül. A piros nyíllal kijelölt fal az nincs ott, én akarom leválasztatni gipszkarton fallal gardróbnak. Na most erre fel lehet szerelni valami kis méretű tolóajtót ami a gipszkarton fal közé bemegy? Vagy ez komplikált és drága mulatság lenne? Illetve az ott meglévő helyiségben tölgyfaparketté van, ami tudom tartós, de én valami modernebbet szeretnék, ezt el lehet adni ha felszedetem, vagy mehet a kukába?

[ Szerkesztve ]

(#26857) föccer válasza B-L-A-C-K (#26856) üzenetére


föccer
nagyúr

Tolóajtót be lehet tenni gipszkarton falba, csak nem célszerű. Inkább a fal mellett vezesd el. Ha benne akarod, akkor duplán kell a merevítő keretet megépítened (az ajtó 2 oldalán), ami eléggé megdrágíthatja az elképzelést.

A parkettát csak egyben akard felszedni. Eladni max akkor tudod, ha szegezett és nem ragasztott. Akkor is nagyban függ az állapotától. Megvenni max az öreg szakik fogják, akik még tudnak szegezett parkettát lerakni. Nem tudom megéri-e ezzel a 15-20 m2-es tételben foglalkozni. Én amikor felszedtem az ilyen padlót, akkor ment anyósékhoz tüzelőnek.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#26858) emcémester válasza B-L-A-C-K (#26856) üzenetére


emcémester
újonc

A tolóajtó nem a legolcsóbb.
Ha a falba csúszik, kell kb. 2X 6 cm vastagság plusz az ajtó vastagsága. Van ennyi helyed?

(#26859) B-L-A-C-K válasza föccer (#26857) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

A parkettával kapcsolatban én is erre gondoltam, a tolóajtót azért szerettem volna benne, nem pedig mellett mert a gardróbban polcokat akarok felszerelni, mondjuk gondolom egy gisz karton falra alapból nem célszerű...

Ezek az ajtók lecserélése tokkal látom nem egy olcsó mulatság, valahonnan kellene találnom valami jó céget ahol akcióba megtudom venni mindet. 1 bejárati, + 5 beltéri, illetve 1 tolóajtó kellene...:/

Illetve most nézem tolóajtó helyett lehet célszerűbb lenne harmonika ajtó, látom abban is vannak már egészen normális fából készült darabok.

emcémester: Helyem annyi lesz amennyit az illusztráción láttál, de most hogy írtam ezt a harmonika dolgot lehet jobb lenne az.

[ Szerkesztve ]

(#26860) emcémester válasza B-L-A-C-K (#26859) üzenetére


emcémester
újonc

Nem kell félni a gk.falra szerelt polctól, csak meg kell találni az alkalmas dűbelt, ill. lehetőség szerint bordába kell fúrni.
A harmonikaajtó ezerszer egyszerűbb,olcsóbb és pont úgy szigetel ( fényt, szagot, hangot), mint egy függöny.

(#26861) föccer válasza emcémester (#26860) üzenetére


föccer
nagyúr

Egyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy ha polcot tesznek GK falra, akkor be kell sűríteni a profilokat a polcoknál.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#26862) B-L-A-C-K válasza emcémester (#26860) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Akkor szerintem az is lesz, fény, szag, hang nem akadály, hiszen egy gardrób lesz azaz egyike sem hátrány oda.

Akkor még ami eszembe jutott, ha a konyhába szereltetek szagelszívót, akkor azt egy panel lakásban hol vezetik el? A konyhában fúrnak a külső falon egy lyukat és abba vezetik el a szagelszívó csövét, vagy ezt hogy kell elképzelni?

Már előre látom még elég sok hülye kérdésem lesz, de ez lesz az első felújításom illetve lakásom is, így nézzetek el nekem...:)

(#26863) BRIKLY válasza emcémester (#26847) üzenetére


BRIKLY
veterán

Hát,nem állítom hogy profin tudok glettelni,de ha jól megnézem itt a szobában a vályog falat amit én gletteltem simább mint a gipszkarton felülete,nem beszélve hogy le van vékonyítva a széleinél. :U
Ja hogy akkor az az üvegháló miatt van?
Ez a bandázs dolog nekem új.
Mint ahogy az is,hogy a boltban kérdeztem mivel ragasszam a gipszkartont a hungarocellre,két eladó megbeszélte,én csak annyit értettem hogy plus D. Mondom oké,olyat kérek akkor.Utána olvasom a számlán hogy csemperagasztó.Kissé meglepett.Remélem fent marad az a gipszkarton..

Festésre annyit,hogy nem festek már olcsó gagyi festékkel mióta egy bizonyos fajtával úgy megszívtam hogy 3 réteg sem takart,aztán meg elkezdett leválni a frissen glettelt,mély alapozóval lekent falról. Csiszolhattam le,glettelhettem újra..Azóta csak Héra Decor-al festettem,és nem bántam meg.

(#26864) föccer válasza B-L-A-C-K (#26862) üzenetére


föccer
nagyúr

Ha mázlid van akkor a stangba van beépítve szellőztető cső, amibe be lehet kötni, de ezt a KK-tól tudod megkérdezni. Egyébként meg olyan szagelszívót kell beszerelni, ami nem nyomja ki, csak átszűri és küldi vissza a konyha légterébe az elszívott levegőt/párát/zsírt. Panelba nem nagyon fogják engedni, hogy kivezess egy szellőztetőt. A klimát sem szokták engedni kitenni. Hányadik emeletről van szó?

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#26865) emcémester válasza B-L-A-C-K (#26862) üzenetére


emcémester
újonc

OK.
Polcra egy megoldás a sok közül:
Barkácsáruházakban kapható fém sín tetszőlegesen elhelyezhető fém konzolokkal különböző szélességben (kb. 10cm-től 30 cm-ig )Ehhez lapszabászaton vágatni lehet tetszőleges hosszúságú ( a profilokhoz igazodó ) bútorlapot polcnak.

(#26866) emcémester válasza BRIKLY (#26863) üzenetére


emcémester
újonc

Lehet, hogy nálad elkéstem, de másoknak talán hasznos lehet:
Polisztirolt bármihez, ill. polisztirolra bármit én purhabbal ragasztok. Legyen szó akár homlokzati hőszigetelésről, vagy bármi másról.

(#26867) B-L-A-C-K válasza föccer (#26864) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Értem, na ezt se tudtam ilyen megtisztítja majd visszaküldi szagelszívó is van...
6. emelete, a klímánál nem engedik kitenni? Végig azt látom kint van, mármint ha arra a dobozra gondolsz (nem tudom mi annak neve hirtelen :) )

emcémester: Köszi, ilyen ötletek még jöhetnek, ez ahogy elképzelem sokkal olcsóbb is mint csináltatni egyet. Viszont még oda ha lesz elegendő hely, egy vállfás valamit is akarok a téli kabátoknak...Illetve ezt a helyiséget csempézni érdemes leginkább ugye?

(#26868) föccer válasza B-L-A-C-K (#26867) üzenetére


föccer
nagyúr

Kültéri egység a neve. És társasháza válogatja. Ne kevred össze az esetlegesen az ablakba behelyezhető, "félmobil" klímával. Mondjuk klímás legyen a talpán, aki a 6. emeleten kicsimpaszkodva felszereli neked a kültérit.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#26869) B-L-A-C-K válasza föccer (#26868) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Akkor lehet megfog lepni de még a 10. is van ilyen, és nagyon sok tömblakáson erre fele (Óbuda Szentendrei út...). :) Mondjuk most ez nem is annyira lényeges, lehet nem marad arra lovetta, így valószínűleg csak a helyet bekábeleztetem majd, nyár elején meg felrakatom...

[ Szerkesztve ]

(#26870) emcémester válasza B-L-A-C-K (#26867) üzenetére


emcémester
újonc

Vállfás valamiből a legegyszerűbb és a legolcsóbb a készen kapható gurulós. Takarításkor is könnyű odébblökni. Gardróbszobát én melegburkolattal csinálnám.

(#26871) BRIKLY válasza emcémester (#26866) üzenetére


BRIKLY
veterán

Jelenlegi munkámhoz már valóban késő,de ez még csak a kezdet.A konyha falaival kezdem,később jön oda a mennyezet alá egy gipszkarton álmennyezet,aztán a fürdőbe teljes mennyezet csere,szintén fal szigetelés,kád csere és szigetelés...Majd ha aktuális lesz szívesen olvasnám az ötleteidet,tanácsaidat,és persze bárki másét.

Most a szigeteléshez Stabil EPS ragasztót,a gipszkartonhoz Weber plus D-t vettem.Ezeket ajánlották a boltban.

Még pár kérdés. A hungarocell teljes felületét kenjem ragasztóval, fogas glettvassal,vagy (ahogy a zsákon a kép mutatja) körbe 10cm szélesen, és foltokban egy-egy "pacát" rá?
Gipszkarton ugyan ez a kérdés..

[ Szerkesztve ]

(#26872) BRIKLY válasza BRIKLY (#26871) üzenetére


BRIKLY
veterán

Upsz,lejárt a szek idő. :(((

A hungarocell,és a gipszkarton alá tegyek valamit, vagy mehet a betonig?Linóleum a burkolat jelenleg,arra nem engedem rá,mert azt fel fogom szedni és le járólapozom.Arra gondoltam van itthon ilyen "szivacs"csík,amilyet az aljzatbeton és a fal közé raktam,olyat tegyek alá?

(#26873) emcémester válasza BRIKLY (#26871) üzenetére


emcémester
újonc

Fogassal akkor csináld, ha a felület, amire ragasztod sík, függőleges. Ha állítgatnod kell a függőt, pamacsokat rakjál. Minnél nagyobb az eltérés, annál nagyobb a kupac.
Kb. kétszer nagyobb pamacs, mint a karton és a fal közti rés.
Hungarocell alá nem kell rés, hiszen ott megszakadna a szigetelés. Karton alá centis hézagoló ( pl. gk sitt.), hogy a ragasztó ki tudjon száradni.

[ Szerkesztve ]

(#26874) BRIKLY válasza emcémester (#26873) üzenetére


BRIKLY
veterán

Síknak sík a fal,de az nem kizárt hogy dőlés van benne.Akkor azt a gipszkartonnal szedjem ki,ne a hungarocellel?
Centis hézagot sehogy sem tudok csinálni,mert nem lesz semmi tartó szerkezet, csak simán ráragasztom a hungarocellre. Na meg úgy rémlik azt írta valaki,hogy teljesen légmentesen tegyek fel mindent hogy ne penészedjen be alatta.
Előző hsz-re valami?Bár úgy gondolom jobb ha teszek alá.

(#26875) emcémester válasza BRIKLY (#26874) üzenetére


emcémester
újonc

Tök mindegy, hogy melyikkel szintezel a kartonnal, vagy a hungarocellel.
Félreértettél. A hézagolót nem a karton mögé, hanem alá az aljzathoz kell tenni, hogy a levegő járjon, addig, amíg megköt a ragasztó. De ha nem teszel, akkor sem dől össze a világ.
A szivacscsíknak semmi értelmét nem látom.

[ Szerkesztve ]

(#26876) BRIKLY válasza emcémester (#26875) üzenetére


BRIKLY
veterán

Értem.
Szivacs csíkot azért gondoltam hogy ne vegye át a hideget és nedvességet a betonból.

(#26877) emcémester válasza BRIKLY (#26876) üzenetére


emcémester
újonc

Más.
Bocs, ha olyat írok, amivel képben vagy, de azt tudod, hogy a kartont úgy kell rakni, hogy ne legyen kereszthézag?

(#26878) BRIKLY válasza emcémester (#26877) üzenetére


BRIKLY
veterán

Nem. Ezt hogy Érted pontosan?

Nem dolgoztam még gipszkartonnal,Így hát kb annyi tudok róla amit itt a topikban elmondtatok.

(#26879) emcémester válasza BRIKLY (#26878) üzenetére


emcémester
újonc

A helyiséged, amit kartonozol, mondjuk 270cm magas, a karton meg 200 cm. Fölragasztod a 2m -es alsó sort, majd miután ennek a ragasztója megszáradt rakod a fölső 70 cm-es darabokat. A ragasztó száradását azért kell megvárni, hogy az alsó sor nehogy kibillenjen amikor rárakod a következőt.
Kereszthézagnak azt nevezzük, amikor 4 db kartonnak a sarka találkozik. Ezt el kell kerülni a repedések kialakulásának érdekében. Téglakötést kell alkalmazni, vagyis a fölső sort széltében úgy kell eltolni, hogy csak 3 db karton csücske talákozzon.

(#26880) emcémester válasza emcémester (#26879) üzenetére


emcémester
újonc

illetve 2 csücske és egynek az oldala.

(#26881) BRIKLY válasza emcémester (#26879) üzenetére


BRIKLY
veterán

212 magas, 275 hosszú a fal.
azzal a 2egész,1 vágott lappal meg a 12centis csíkkal nem sokat tudok trükközni :DDD

(#26882) Ton-ton válasza B-L-A-C-K (#26856) üzenetére


Ton-ton
tag

Ugyanilyenünk volt.
A bejárati ajtótól jobbra volt eredetileg egy beépített szekrény. Amennyiben az étkezőt használni szeretnéd, azt praktikus visszarakni, ugyanis különben épp a WC-re látsz...
Legolcsóbb tolóajtók nem függesztettek. Tehát alul van egy sín amin (vagy amiben) a kerekek futnak. Ilyet még akár bútor szerelvényként is meg tudsz venni (bár abban azért nem bíznék tartósság szempontjából, s zajosabb is mint egy függesztett)

http://qtp.hu

(#26883) Ton-ton válasza föccer (#26864) üzenetére


Ton-ton
tag

Mindkét strangban van elszívó. Jellemzően ennél a lakásnál a konyhába a strang és ajót közé szokták betenni a hűtőt (kamraszekrénynek nevezett alkalmatosság helyére).
Az olcsóbb elszívók többsége tudja a kürtős és csak szűrés opciót, ehhez jellemzően adnak egy műanyag lapot amivel lezárod a kürtő helyét, és belül egy kart kell "átcsapni".
Viszont azt is megteheted, hogy a konyhai szagelszívót (a tűzhely felé lévő kivezetését ha van) átfordítod, ebbe kötöd az elszívót, azonban nem dugod be (legjobb kivenni a szénszűrőt, de a zsírszűrő mindenképp maradjon). Valójában így csak a házát használod az elszívónak. Ha előrefelé néz az elszívód, akkor a strangon belül vissza tudod fordítani, azt a strangot farost lemezzel takarták.

http://qtp.hu

(#26884) emcémester válasza BRIKLY (#26881) üzenetére


emcémester
újonc

Pont eleget tudsz trükközni. Például balról indulsz 2 egész+darabbal. A fölső 12centis sort jobbról indítod 2 egésszel és befejezed a darabbal. Az eltolásnak a karton szélei között min 10 cm-nek kell lenni.

(#26885) BRIKLY válasza emcémester (#26884) üzenetére


BRIKLY
veterán

Pont Így terveztem. a Felső 12centit viszont úgy hogy hosszába vágok a kartonból

(#26886) B-L-A-C-K válasza Ton-ton (#26882) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Éppen azért kerestem ilyen beosztásút fél évig ár alatt, hogy legyen külön étkező, most egy beépített szekrénnyel nem fogom elb@szni ezt...:) Ahová meg akarom a gardróbot szerintem jó ötlet, így étkező is marad, meg gardrób is lesz. A nappaliba meg elég annyi hely is, van ugyan ilyen csak erkélyes lakás is, ha valaki meg azt az erkélyt beépíti ugyan ott lesz mint én, csak vegyük úgy én hátratoltam az erkélyt és azt építem be...:)

Tolóajtót két sínest szeretnék (alul/felül), ahogy nézem azok tényleg jobbak, árakat igaz még nem néztem...De még boltot sem találtam ahol jó áron lehetne venni beltéri ajtókat is mert ugye ebből 5 db kellene. Ilyen biztonsági bejárati ajtót már viszont 70 körül beszereléssel találtam ami ahogy látom nem rossz ár.

(#26887) KisRia válasza runner 125 (#26800) üzenetére


KisRia
csendes tag

Mi itt vágattunk méretre plexit 3 évvel ezelőtt, úgy látom még most is meg vannak:
http://www.innotern.wlap.hu/

Soroksári út 58. Lágymányosi híd lábánál van.

(#26888) B-L-A-C-K válasza B-L-A-C-K (#26886) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

+

Ugye nem értek hozzá, így erősítsetek már meg hogy ez így elég korrekt lenne nem: link

Ahogy nézem nem egy gagyi darab, van benne kitekintő, csengő, ledes világító, kulcs nélküli zárás, 2 zár hozzá 5-5 db kulccsal. Beszerelés nélkül akcióba 56 900 Ft (4 színben választható), beszereléssel, bontással, törmelékleszállítással, azaz mindennel meg 73.900 Ft.

Ez most nagyon megéri nem?

[ Szerkesztve ]

(#26889) runner 125 válasza KisRia (#26887) üzenetére


runner 125
nagyúr

Köszi!

Írtam nekik is.

Eddig a legjobb ajánlat az 1115x465 mm-es, 4 mm anyagvastagságú opál plexi 6.940FT, az mkiplexi-től.

Viszont az általad linkelt oldalon láttam, h létezik "öntött" és "extrudált" opál plexi is. Vajon mi a kettő közti különbség? :F Utóbbi m2 ára olcsóbb 2k-val.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#26890) szuszinho válasza B-L-A-C-K (#26888) üzenetére


szuszinho
őstag

Ez nem a "konzervnyitós"?

(#26891) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

ismetlen halat kella dnomm az ablakaimert:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#26892) Morris válasza B-L-A-C-K (#26888) üzenetére


Morris
veterán

Nekünk ilyen van!
Szerintem elég masszív darab! :K

(#26893) szuszinho


szuszinho
őstag

Miyen megoldással tudok erre a kartonozott sarokra ajtót rakni?

[ Szerkesztve ]

(#26894) Winner_hun válasza szuszinho (#26893) üzenetére


Winner_hun
félisten

Falra felraksz egy darab fát amire rá lehet rakni kivetőpántot. A fa a fém váz elejéig jöjjön ki.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#26895) B-L-A-C-K válasza szuszinho (#26890) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ezt nem tudom mire érted...

Morris: Na akkor ez lesz, ahogy nézem beszereléssel ilyen fajta minőségben (mármint ha olyan amit leírtak) nincs jobb áron. Már csak burkolati színeket kellene véglegesítenem az agyamban, hogy tudjam melyik bejárati ajtó színt válasszam...De ez, vagy ez lesz a befutó.

(#26896) Morris válasza B-L-A-C-K (#26895) üzenetére


Morris
veterán

Mi szeretjük! Jó a zár minősége is!

(#26897) B-L-A-C-K válasza Morris (#26896) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

A tietek is ilyen beépített csengős? Ha igen mennyire hallható?

(#26898) Morris válasza B-L-A-C-K (#26897) üzenetére


Morris
veterán

Igen, nem rossz, de nagyon hamar le fog merülni az elem (annak ellenére, hogy keveset van használva)

(#26899) B-L-A-C-K válasza Morris (#26898) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Akkor kb ez is annyit ér mint az a led, semmit...:) Mondjuk nem is ezek miatt veszem ezt...:)

(#26900) x_o_n válasza szuszinho (#26893) üzenetére


x_o_n
veterán

csak az óra miatt kell? mert akkor vegyél szerviz ajtót ,több méretben is van csak kivágod a kartonon és beleragasztod

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.