Hirdetés
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Melorin
addikt
válasz guftabi96 #9553 üzenetére
Nekem csak néhány napja van RR ROM fent, eddig még nem indult újra hál' Istennek.
Igazából én szeretném ha jó lenne a MIUI, mégiscsak a telefon "saját" szoftvere és szeretem ha OTA jönnek frissítések, de egy picit felhúzott néhányszor és emiatt váltottam másik romra. De remélem majd jön egy javítás és akkor visszatérhetek rá. -
arcsin
senior tag
Felbátorkodtam tenni a lineageOS-t. Ühm az normális ha 4GB ram-ból csak 3.5GB-ot látok mondjuk ccleanerben. Valami megoldás, magyarázat azon kívül hogy elvitte a cica, mert itthon 2 is van és egyiknél sincs
-
-
alex.3
tag
Sziasztok! Az új dev ROM alatt megjavult a gps, megnézné valaki. Köszi!
-
vvrobi
csendes tag
válasz Oldman2 #9562 üzenetére
Ezek a funkciók, nem igazán vannak benne semilyen gyári ui-ban. Erre most mind megkapjuk, és sírunk hogy ez sem jó, meg az sem tökéletes.
Inkább a telefon védelmében mondom, mint bárkinek szemrehányásként, magunknak kell kitapasztalni melyik verzióban működnek azok a dolgok, amire szükségünk van. Frissítés előtt meg puhatolózni, ahogy Te is. El kell fogadnunk, nincs akkora felesztő gárda, mint mondjuk az aosp mögött. Idő kell, hogy minden egyre jobb legyen, de főleg visszajelzés. Aki nem szeret béta tesztelni, az tiltsa le az OTA frissítéseket! -
Mano66
senior tag
válasz Oldman2 #9562 üzenetére
Ki próbáltam rövid hívószámmal(1430 elmentettem mint Telekom Ügyfélszolgálat).A telefon ki írta a hangrögzítőben: Telekom Ügy (1430).Vagy is a telefon számot részesíti előnyben a rögzítéskor és csak annyi látszik a névből ami szabadon maradt a keretből.A régebbi verzióban pont fordítva volt a név volt az elsődleges és ha maradt hely akkor írt ki a telefon számból egy keveset.Szerintem a kinti MUI Fórumon kellene írni,hogy ha lehet állítsák vissza a régi kiírást mert az jobb volt.Az én angolom ehhez kevés.Valaki innen a fórumról megtehetné.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Haligali
tag
válasz HartgeH3-2.8 #9507 üzenetére
Nekem 3 hónapja van meg az első Xiaomi telcsim, egy Note 4 Global.
Ezért az árért ez a telefon nagyon jó vétel!
Arra azonban érdemes figyelni, hogy az egyszerű okostelcsihasználói réteghez képest időnként nagyobb affinitast igényel, mivel a beállítások/engedélyezések/parameterezések terén a MIUI engedékenyebb is, ugyanakkor kevésbé előre beállított.És azt se feledjük, messze kiemelkedő az akkukapacitas (számomra ez nagyon fontos volt), ez a sokezer hozzászóló pedig pont azt a technikai supportot testesíti meg a számomra, ami egy kínai, nem mainstream telefontól való félelmemet oldja fel.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Érdekes.
Nálam a nem beállított ujj első érintésekor csak rezeg, második alkalommal szintén csak rezeg és végül harmadik esetben adja be a "Próbálja újra" (ujjlenyomat azonosítása sikertelen) üzenetet a Minta feloldási lehetőséggel míg az első két érintéskor végig sötét marad a kijelző.Ötletként mert nem 100 de lehet hogy a Beállítások=>Képernyőzár és ujjlenyomat=>Haladó beállítások=>Zseb mód a felelős
Frissítést pedig nyugodtan felteheted, nincs gond az Android 7.0 NRD90M, MIUI Global 8.5 Stabil 8.5.4.0 (NCFMIED) -al sem
[ Szerkesztve ]
-
Ha ez igaz, sajnálatos módosítás.
Üdvözölném én is a régi állapotot, sőt ha ez valakinek annyira kellett (remélem kérte valaki, nem csak véletlen módosult ilyenre), lehetne átkapcsolható maga a funkcionalitás.
Tisztában vagyok a fejlesztői vonallal, nem állok vissza egy "működő" verzióra emiatt. Csak az érdekelt, hogy más is ezt tapasztalja-e?
-
Archttila
veterán
-Use stock global RX and DEC values
-Echo voice speakerphone tweaks (lowered voice mic and speaker volumes)
-Earphone tweaks
-Lowered voice speaker-mic volume to 90
-Lowered speaker volume to 84
-Voice speaker volume set to 80
-Better voice and video recording quality (LOS/AOSP)Flash fix-audio-aosp-nougat-v5
Alatta írják: Will it work with RR rom
Amúgy én nem fogok vele szórakozni. Nougatból még lesz egy release, (ma írta egy dev.) utána meg nekiugranak az Oreonak, és szerintem javítva lesz.
kis kieg.:
Can I flash this on MIUI9 EU?
Yes
Will it work on miui 8.2 global on marshmallow?
No. But wait, that version will be updated on Nougat, soon. On nougat, you can flash it.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
válasz juve600 #9571 üzenetére
Nálam sem vészes de ennél lehetne tisztább, nyugodtabb is a hang. Amikor engem hívnak akkor sokkal kellemesebb/érthetőbb.
Külföldi fórumokon is panaszkodnak, valami csak van akkor de mondom, bőven nem arról van itt szó, hogy nem lehet érteni a másikat, csak halottunk már jobbat is na.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
gabor9991
őstag
válasz zolion01 #9550 üzenetére
Javaslom a békéltető testület megemlítését, ha biztos vagy benne, hogy nem ázott be.A forgalmazónak kell bizonyítania, hogy a hibát te okoztad.
Független szerviz véleménye is alá kell támassza az állításukat, ha vitatod a beázást, saját szerviz állítása semmit nem ér.
Minden ezzel kapcsolatos költséget a forgalmazónak kell állnia, ha mégis beigazolódna, hogy esetleg mégis valahogy akár észrevétlenül is, de beázott, akkor sem lehet a vizsgálat díját tőled kérni.[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Ezt most olvastam:
Q I have problem with call quallity. When someone is calling to me I hear to much sound(very nad sound) is any fix here for that's?
A Try new miui 9, all sound problems are gone with new miui 9.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz juve600 #9576 üzenetére
Igen mert a saját kernelével van a gond. ezt éppen ma olvastam a google+ oldalukon.
Anno forgattam Kernelt Debian alatt gondolom itt egy csere egyszerűbb[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
válasz trebrona #9574 üzenetére
Edigitalnál volt az előző telefonom szervizben, össze-vissza kamuztak a javítással kapcsolatban, a javítás 31 napján, mikor megírtam nekik, hogy felvettem a kapcsolatot a megyei békéltető testülettel, elkérték a számlaszámom, mert szerették volna mihamarabb visszautalni a telefonom vételárát.
Ezek szerint valamit csak el lehet rajtuk keresztül érni. -
PNP
őstag
Sziasztok!
A beszéd hangerő mitől függ (a hangerő beállítás nyilván megvan). Azért kérdezem, mert eléggé torzítva hallom a beszélgetőpartnert. RR rom van fent és Faust kernel. MIUI-val nem emlékszem milyen volt, nem nagyon használtam. Kernel, rom, vagy hardverfüggő? Mit tudok vele csinálni? Használható, de kicsit zavar.
-
-
riki
senior tag
-
B2man2
aktív tag
Sziasztok!
Csak, hogy én is írjak pár dolgot :
A rendszer 8.5.4, Xiaomi Redmi Note 4 Global 4/64.Simán frissítve, nem volt FR.
GPS kicsit lassabban talál pozíciót, de nem vészes max 1perc. Kb. 5m-es pontosságot mutat az AndroiTs GPS Teszt.
Hangminősséggel nincs problémám, torzítást én nem tapasztaltam.
Ami talán zavaró az hogy az üzenetek lapozásakor kb 10 üzenetenként lehet csak megnézni a régebbi űzeneteket, utána frissít és lehet tovább nézni. Eddig lehetett pörgetni az üzenetek között. Ami jó volt mert van olyan összefűtött üzenetem amiben több mint 600 üzi van. Így elég nyögvenyelős a régieket előkeríteni...[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Amikor megjelent a 4/64-es, én megvettem. Feleségemnek 3/32-es van, egy hettel hamarabb kapta, mint ahogy a sajátomat megvettem. Múlt héten 540km-t navigált szellőzőrácsra aggatós mágneses tartóban, klíma helyett lehúzott ablakot választottuk, így melegedett. Kétszer beindítottam a telónak a klímát 1-1 percre, amikor sokat álltunk (1 dugó, 1 határ). Ezen melegedések alkalmával kellemetlenül meleg volt, de nem forró. A nap sütötte szinte végig, de nem nagyon volt más opcióm. Egyéb esetben még nem tudtam felmelegíteni, pedig van, hogy órákat fórumozol vonatozás közben autó fényerőn.
Egyéb gondom sem nagyon volt még vele, bár néha-néha elfelejt átküldeni miband2-re egy értesítést. Kb. naponta egyszet talán előfordul. Se pixel hiba, se hang hiba, se más. Mostanában a lock screenem hülye, de ez szerintem téma hiba. Majd egy téma csere után kiderül... És feleségem telefonjáról ugyanezeket tudom elmondani, nyomkodja rendesen, de soha nem panaszkodik, hogy forró vagy egyéb baja lenne.
-
boken
senior tag
Kertépítéssel foglalkozunk, és lesznek olyanok hogy telefonálás közben küldenek egy emailt, melléklettel, rajzzal stb, és beszélgetés közben kell ránézzek. Természetesen a net kártyáról van a net megosztva és egy tableten nézem a dolgokat. Sajnos olyan a tabom hogy nincs rajta normál usb és igy nem tudom stickel használni. de lehet hogy nézek olyan rövid kábelt ami micro usb és usb átalakitó.
Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
vvrobi
csendes tag
Most jutottam egy hét után, hogy másodszorra kell töltőre dugni. Ez mondjuk világbajnok. Az első alkalommal (ekkor még 8.2.5 miui-val) nem emlékszem, hogy melegedett volna, pedig az ágyra volt téve. Jelenleg a miui 9 beta 7.8.31 van rajta, és a gyári töltővel eléggé melegszik. Inkább rádugtam a laptopra, ami csak 500mA áramot enged az USB porton. Így lassabban tölt, de legalább nem melegszik. Ezek után nem is nagyon merem tesztelni az autóban, ahol tokban csücsül, folyamatosan megy a waze és a töltő.
Lehet megpróbálok visszatérni az eredeti 6-os droidra, 8.2-es miui-val. Van erre valami korrekt leírás, akár angol nyelven? -
Ronam
addikt
Sziasztok!
Haverom ma vett egy ilyen telót, és azt mondja, hogy nem tudja kinyitni a SIM tálcát. Volt már valakinek ezzel problémája, vagy csak ő balf@szkodik?
-
feket663
tag
Én visszatettem rá azt a firmware-t, amivel jött. az összefoglalóban linkelt blogbejegyzés alapján bootloadert nyitottam, majd feltettem rá a twrp-t, utána telepítettem a lazyflashert, aztán twrp-ből telepítettem a 8.2.10 firmware zip-et, amit letöltöttem innen (remélem jó a link): [link]
Mondjuk nem volt problémamentes a frissítés, mert a twrp telepítés után már nem bootolt be a telefon, de memóriakártyáról másodjára sikerült flashelni a 8.2.10 firmware-t teljes wipe után, így most újra az van rajta, amivel érkezett a boltból, és nem is szándékozom lecserélni semmire...
-
juve600
nagyúr
-
Archttila
veterán
válasz Archttila #9580 üzenetére
50 percet beszéltem úgy, hogy én hívtam az illetőt de nem észleltem torzítást! Tetszik ez a faust kernel. Az adaptíve brightness is sokat javult, sokkal jobban visszavesz ha sötét van.
-
littlelion21
addikt
Urak, akiket a frissítés utáni pocsék memóriakezelés érint, használt bármit is a FR? Csak hogy neki fogjak-e egyáltalán...
-
ati888
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Ford topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Háztartási gépek
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest