Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-03-18 13:02:18

LOGOUT.hu

Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72901) lugosi válasza tomboy0013 (#72890) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

A Cortana quiet hourst szerintem éppen ne hozd fel példának, mikor a szemed elkerekedését példázod. Nem tudok még egy rendszerről, ahol egy ilyen komponens akkor működne, ha angolra állítod. Ez akkora gyíkság az MS részéről, hogy el nem tudom mondani.

Sheratan: nekem is tetszett. De sajnos be kell látnom, hogy még ennyi idő után is állandó bug- és hiányérzetem van.
A megkötések nem zavarnak. Használtam ios-t, BB-t, mindkettő zárt, teljesen bevált. Használtam androidot, jellemzően minden gyári volt rajta, semmit se varázsoltam vele, teljesen használható és stabil volt (megjegyzem stabilabb mint a wp, az androidos telefonjaimat nem kellett újraindítani hónapokig, ha a wp-t nem indítom újra, az értesítések elkezdenek nem megjönni).
Zavar a szegényesebb app-kínálat. Bármit megnézel bárhol, ott van hogy az appja iosra és androidra elérhető szinte biztosan.
Szinte mindenem a google cloudban van (bevált, multiplatform). Névjegyek, naptár. A wp szinkronizáció az összes platform közül a leggyengébb. Kedd délután átírtam egy bejegyzést a naptárban weben, és szerda délelőtt a telefonon még a régi változatot hozza. Tök gáz. Emiatt volt már két komolyabb szívásom. Névjegyeket bénán szinkronizál, adott telefonszámtípusból kettőt, ha több van, akkor azokat nem, mert csak.
A billentyűzet lecserélhetetlen. Ami baj, mert nem jó, a konkurens megoldások mind jobbak.
Számomra selling pointnak tekintett alkalmazások sunyi módon tűnögetnek el a store-ból, azaz ha újra kell telepítenem a telefont, nem lesznek elérhetőek.
Hiába van 2 giga ramom a telefonban egy olyan platformon, ami fél gigával is működik, ha a háttérből kiteszi a vibert vagy a whatsappot, akkor nem kapom meg az üzeneteket addig, amíg kézzel újra be nem lépek az alkalmazásba. Már bocs MS, de ha zárt rendszer, akkor csak tiétek a felelősség, ez legyen már megoldva.
Az összes platform közül a leggyengébb gyári e-mail kliens a wp-é.
Alap alkalmazások, pl FB, olyan 2-3 év vagy még több késésben vannak tudásban és funkcióban. A FB messenger úgy működik, hogy ha szerencsém van, kapok értesítést az üzenetről, majd ha elindítom az appot, "csatlakozás...", újratölt, és megvan az üzenet.
Kis alap butaság, hogy olyan telefonszámra nem lehet sms-t küldeni, ami nem mint "mobil" van beírva a telefonkönyvbe. Jellemzően úgy írom be az ismerősöket, hogy a magán mobilszámukat mint mobil, a céges mobilt mint munkahelyi írom be. Így csak a magánra tudok sms-t írni. Kivéve, ha kézzel beírom a céges mobilszámukat, miután kiírtam egy cetlire, 2015-ben, köszike.
Ezeket még lehetne sorolni. Hozzáteszem, tavasz óta másodtelefonként használtam a wp-t, két hete használom fő telefonként, ennyi bajom voltaképpen mind 2 hét alatt gyűlt össze vele. Az a baj, hogy nem vagyok hajlandó egy olyan mobilos oprendszert használni, ami körülbelül azzal ekvivalens, ahogy a többi mobilos oprendszer kinézett és működött a touchscreenes okostelefonos korszak hajnalán. Azóta sajnos kedves MS évek teltek el, erre rá kellett volna dolgozni, de sajnos bealudtatok és ez nekem már nem kell.

Ja és még egy. Más platformon is elegem lett belőle, itt is elegem van belőle, hogy megy ez az állandó frissítésvárás. "Majd a wp10". Háppersze.
Szóval részemről már csak két kérdés nyitott, milyen gyorsan, és mire tudok váltani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.