- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
29800 - 29701
35103 - 34001 34000 - 32001 32000 - 31901 31900 - 31801 31800 - 31701 31700 - 31601 31600 - 31501 31500 - 31401 31400 - 31301 31300 - 31201 31200 - 31101 31100 - 31001 31000 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
ACR/Lr Develop alatt nekem marha lassan vált egyik RAW képről a másikra. Ez a lassúság 4 képnél vagy 40 képnél ugyan úgy megvan. Bridge még mindig nem natív. Néha napernyőzik. Más panaszom nincs. Adobe monnyon le.
-
hibavissza
veterán
Gyorsan rákerestem a notikra 600-ért. i7/3070 teljesítményszint van ennyiért SDR sRGB 16' körüli kijelzővel, bővíthetőséggel. Én biztos nem MBA-t vennék 600-ért.
Annak érheti meg aki sokat utazik. Akkuidőben biztos verhetetlen lesz az M2.Ahogy nézem az Apple itt is megtartja azt a jó szokását, hogy 3-4 generáció után érdemes egyáltalán elgondolkozni a cserén.
-
kovsol
titán
A 1,5 éves kocsimat is kb többért tudnám eladni, mint új ára volt. Ilyen világot élünk.
-
Stauffenberg
nagyúr
200 dollárral nőtt az USA ár az M2-nél, de az M1 változat továbbra is gyártásban marad a régi alapáron, de annyit romlott a forint árfolyam, hogy most lépték meg a korrekciót. Eddig 410k volt az Apple weboldalán, onnan ugrott fél misire.
Pont azon poénkodtunk a MacBook topikban, hogy többet ér most használtan a gépünk, mint amennyiért vettük pár hete...
-
Tuninger
Topikgazda
-
p_adam
addikt
-
kovsol
titán
-
Tuninger
Topikgazda
Én fel vagyok háborodva, raktak bele +2 gpu magot és megpattintották az árat 180 ezerrel. Azért egy Air ne legyen már 600 pénz. A régi M1 +80 ezres árcédulája is erős.
A 14" és 16"-os Macbookoknak is 120-al ment feljebb, és az SSD/CPU upgradek is +80 ezerről +100 ezerre ugrottak.Annak mondjuk örülök, hogy tetszik.
-
MrChris
nagyúr
Érdekes kihívás lenne a Mercis klipp, vagy hasonló készítésének nekivágni egy ilyen rawos mobillal. Az alap nagylátó kamera mellé egy eq 85-100-as objektívű kamera elkélne, jobban mint a fos ultrawide.
A Filmic kodekje elmarad az Opencam-hoz képest és az AF se annyira pöpec, pedig nagyon jó a kezelőfelülete és az OIS-t is használja. Mindkét proginál erősen látszik a homogén felületek elsimítása és a kulcsképek ritmusa is látható. A Motioncam bár kevésbé látszik élesnek, mégis részletesebb és nyugodtan lehet élesíteni, a zaj is szép folyamatosan zsizsikel, amit a Neat gyönyörűen tud leszedni, nincs tömörítési blokk. Nagyon lassú vele dolgozni, ramból, kártyára, kártyáról számgépre, majd számgépen átkonvertálni... időrabló. Az ACR színekben többet, szebbet konvertál mint a DR.
-
Stauffenberg
nagyúr
Kicsit off, de a topik hatására ugrottam bele egy hónapja a MacBook Air M1-be (371k MM-ből). Tegnap bemutatták az M2 verziót, annak már 599k lett az ára és gyártásban marad a régi M1 is, de már 499k az ára.
Biztosan hasznos az M2-ben a videó encoder/decoder, meg kb 20%-kal erősebb a proci, de azért örülök, hogy idejében meggyőztetek az M1-ről.
-
Tuninger
Topikgazda
-
MrChris
nagyúr
-
Kukcaman
senior tag
-
_q
addikt
-
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
Havi 160 nettoert csinalta 2020-ban, havi 4 video.
Tavaly szeptemberben felvettek foalllasba, 450 bruttó + ceges merci (25 ev alatti, igy szja mentes). Övé a facebook manadgement, a fotók az összes hirdetésbe és heti 1-2 videó.
Lehet ízlelgetni ezeket a számokat, meg összevetni hogy mennyit keres egy Aldi pénztáros. Jó, nem szakad meg. -
_q
addikt
Elég komoly a mozgás, olyan mint ha sliderrel menne, mondjuk egész gyorsan mozog, de akkor is. Kap már annyi megrendelést, hogy teljes állásban tudja csinálni? Persze sok munka van egy ilyennel, de annyira sok promó videót gondolom nem kell csinálni, hogy hetente kerüljön ki facebookra.
-
Tuninger
Topikgazda
Egy darab “fénykardot” használt itt csak.
mindent saját maga csinál és a saját eszköze. Nekem is majdnem ugyanez a cuccom, mégsem tudnám ilyen szépre meglőni.a mikrolagokat én nem látom ugyan, de valószínűleg ez a 25p-s felvételből is fakad, a lassított felvételek amikkel én is szoktam csalni, adnak egy extra smoothságot. Bár nekem lassítva is jobban rezeg mint neki nem lassítva

szerk: ezek facebookra készülő promó videók, neki az a munkája hogy az érdekesebb mercik online marketingjét csinálja a pappas autonal.
-
MrChris
nagyúr
Szerintem attól függ milyen szemmel nézzük. Ha teljesen professzionális, TV-ben vagy akár nemzetközi szinten, mint reklám akkor nem menne át a szűrőn. Mint próbaproject, kamera mozgásirányok és egyebek próbálgatása, mit tudunk kihozni a kötöttségekből, cuccokból és magunkból akkor azt mondom jól néz ki, majdnem olyan mint egy autóreklám.
A gyűrött lepedőn kívül 0:10-nél a lepedővarrat nem túl szerencsés 140cm-es a csíkszélesség lehetett volna arrább helyezni, 0:12-nél a fókusszal nem stimmel valami (in focus, ugyanakkor a környezeten ez nem látszik, meg szerintem nem illik bele, mert ilyen tárgytávon a többi snitt mélységéles), 0:21-nél pont egy fehérpötty a gumin, 0:23-nál porszemes a szárnyacska meg a helye, 0:26-nál túl gyors a mozgatás vagy kellett volna valami a fókuszba, 0:38-nál ott a stáb látszik, 0:41-nél az autón egy nagy piszokfolt, 0:45-nél a padlón kígyózó kábelek.
Jó cucc az IBIS, meg a gimbal, de szerintem az ilyen mozgásokhoz, hogy igazán mai profi legyen ahhoz ezek már kevesek, állandóan ott van a kar nem kívánt kicsi mozgása, a cél pozicionálgatása, a gimbal ellen dolgozás és ez látszik a tárgyak folyamatos parallaxis elmozdulásain. Gondolom ezért látni a profiknál steadit, kránt, slidert, dollyt, meg a mit még kitaláltak, hogy olyan legyen mintha zsinóron húznák. -
_q
addikt
-
hibavissza
veterán
Letöltve is megmaradt a mikrolag. Olyan recegős a mozgás. Vagy kétszer beránt az Ibis vagy gimbal is. Én ezt így biztos nem adtam volna ki a kezemből. Szóval revideálom az álláspontom. Nem profi.
-
hibavissza
veterán
-
MrChris
nagyúr
Tőlem csak raw videó próbálkozásokra telik munkából hazafele. Ebből tanulva bőven alá kell majd expózni, postban nyugodtan lehet alulról felhúzni. Bocs a stabi hiányért, DR-é szerintem nem túl jó, mindig észreveszek kocsonyás anomáliákat. Kaptam egy ígéretet, hogy a Motioncam-ben lesz gyro log is. Pro változat stabilabban működik, pixelbinningtől nem omlik össze, clipping is helyre került.
-
Kukcaman
senior tag
-
syC
addikt
-
Márton
nagyúr
-
Tuninger
Topikgazda
Az Aston Martinos videós haverom updatelte a cuccát, A7r2 + Zeiss 24-70 F4-ről A7 III + Sigma 24-70 F2.8-ra.
Itt az első videója az új cuccal
8 bit meg sony colors mi?
-
MrChris
nagyúr
-
hibavissza
veterán
Arra pont jó lehet, hogy kipróbálja egyáltalán így jobban látható a peaking vagy sem. Ha nem jó neki az app, megreklamálja a hibát amivel nem tud együtt élni és visszakapja az árát. Ez a field monitor annyira primitív dolog. Fura, hogy nem tudták még megoldani telóval. A Sonynak mintha lenne valami dedikált telója erre. Persze horror áron.
A másik tipp, hogy végig kell tarhálni a nagyobb fotós boltokat ahol kipróbálhat esetleg egy Atmost vagy valamit. Ha bejön neki, akkor a 143 ezer kisrubel nem a világ vége.
-
_q
addikt
-
_q
addikt
-
nozs23
addikt
FieldMonitor has the same latency, resolution, and reliability as your camera’s native app - Kuka
- Atomos Shinobi - drága, de jó (143k)
- Portkeys PT5 II - olcsóbb, jó, de 500 niten kimaxol, így kint nem lesz a legjobb viszonyításképpen a beépített monitor 1000 nit körülre fel tud menni, ha feltolod (63k)- Feelworld monitorok - Ez már bugosabb szoftver, nem annyira színhelyes, de vannak fényesek olcsóbban
- Atomos Ninja 5 - Nagyon jó, de drága, viszont nem lesz rekord limit, lesz 5.7k RAW, viszont ehhez kell még egy SSD is (jelenleg 200k, ami fasza, mert 300 körül szokott lenni)
-
hibavissza
veterán
-
narumon
őstag
Továbbra sem boldogulok az S5 focus peakinggel.
Tudtok ajánlani valami normális field monitort ami ezt a funkciót tökéletesen látja el és nem teljesen elszállt az ára? Mi ebből az a márka amit érdemes nézegetni? -
vond
MODERÁTOR
Csak nagy vonalakban, mert nem akarom ezzel untatni a népet:

Az egyik most futó, nagy projekt egy kerékpáros, turisztikai cucc, ebből végül lesz 8 darab 2-3 perces kisfilm. A másik meg egy DTK - Elviszlek magammal szerű produktum, aminek lesz 15 darab kb. félórás epizódja. Mindkettő rengeteg nyersanyagot termel, leginkább a több órás GoPro és Insta360 felvételek miatt.
Ezeken kívül lesz idén 5-6 esküvőm, meg pár kisebb videós melóm, plusz elég sok grafikai, kiadványszerkesztői munka is, bár ez utóbbi azért nem igényel olyan sok tárhelyet.
A munkahelyen meg felmondtam (egyelőre szóban, pár héten belül írásban is).
-
Tuninger
Topikgazda
-
nozs23
addikt
-
narumon
őstag
Nah nekem egy átlag esküvő 300-400GB, de volt már 600GB-os is (jó volt a buli
), és amikor összejön pár ami feldolgozásra vár már az halál. Azon kívül szerződésben vállalom, hogy ha nagy csomagot rendelnek, hogy 2 évig megőrzöm a megvágott anyagot is (jó oké azok "szarrá" vannak tömörítve de így is 15-20GB /esküvő). Szóval kell a redundáns tárhely rendesen. -
Tuninger
Topikgazda
Kis érdekesség Potato Jet Arri Alexa 35 videójából:
A MILC-ek a legtöbb esetben 12 bit linear processinggel dolgoznak és (mostanság már) 10 bit log-ba vesznek fel. Az external RAW változó, az A7s III elvileg 16 bit linear rawot küld ki a külső felvevőre de pletykák szerint csak 12 bit a kiolvasás és ditheringel "upscalel" 16 bitre.
Ebből a 12 bites kiolvasásból 11-12 EV dinamikát tudnak kipréselni.
A tegnap bemutatott X-H2s talán az első a MILC-ek közül ami 14 biten képes kiolvasni 4K 30-ig, bár érdekes módon ez nem fordítódik le nagyobb dinamikára, mindenesetre Gerald tesztje alapján 12-12,5 EV körül van zajszűrés nélkül.Az Arri 18EV dinamikára képes, APSC szenzorból.
szerk: ha jól tudom a Blackmagic kamerák 16 biten olvasnak ki és 12 bit BRAW-ba kódolnak ami szintén LOG. De ez lehet csak a pocket feletti szintre érvényes.
-
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
-
p_adam
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
-
nozs23
addikt
-
p_adam
addikt
-
p_adam
addikt
-
vond
MODERÁTOR
Csak a jelenleg is futó két nagy projektünk tart eddig 2,5 teránál, és kb. 5-6-nál lesz a vége. Egy csomó nagyon hosszú GoPro és Insta360 felvétel, plusz drónos és MILC-es vágóképek, plusz hangok, zenék, és egyéb kiegészítő anyagok. Ha vége lesz, akkor szerintem marad max. 1 tera a kettőből, de addig is el kell valahova rakni őket, ráadásul minimum kettő, de inkább három példányban.
Persze, hogy jó lenne SSD-n tárolni mindent és egyből onnan vágni, de annyi lóvét nem tudtunk megelőlegezni a projekteknek. Úgyhogy ez most így megy, HDD-ken eltárolunk mindent több példányban, az aktuális vágáshoz szükséges nyerseket meg majd kirakjuk SSD-re.
Ezen kívül a saját adataim is elfoglalnak kb. 5-6 TB-ot. Fotók, videók, munkák, eddigi projektek, mindenféle szir-szar az elmúlt szűk 20 évből (ezek is három példányban). Plusz van kb. 6 terányi film és sorozat is (ezek csak egyszeresen).
Szóval kell a hely, de nem poénból.
-
nozs23
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
hát a 4K 60 az pixel bines, így low lightban nem olyan jó, meg igazándiból az a 4K 60 az egy jó fullhd.
A stabi és az AF viszont tuti, illetve nekem nagyon tetszenek a dpreviews review színei amit Jordan R7-el vett fel. -
syC
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
-
syC
addikt
-
Stauffenberg
nagyúr
Mondjuk a 4K60 most már elvileg nem lesz túlmelegedős és felcsatolható ventit is kaphat ha nagyon kell. Meg az a rolling shutter... hú, nyami!
Az a baj, hogy tényleg nem az igazi a videós IBIS és az AF sem, ha pedig utóbbi ennyire megbízhatatlan, akkor előbbiből viszont lehet kapni bitang jót Panasonic vázban és a képminőségre ott sem szokás panaszkodni.
Fotó esetén meg a Panasonic DFD AF sem rossz amíg nem akarsz vele röptében madarat fogni.
-
Tuninger
Topikgazda
Be is jelentették a júliustól kapható Fuji X-H2s-t
- 6K 30 open gate 3:2
- 4K 60 oversampling a teljes szenzorról, 4K 120 fps 1,29x croppal
- ProRes 422HQ/422/LT, H265 422/420, h264 420, 50-720Mbps codec
- FLOG2, 14EV dinamikával
- BRAW / ProRes RAW külső rögzítővel
- kitűnő üzemidő
- extrém alacsony rolling shutter
- gyengusz IBIS, amit 7EV-nek hazudnak, de wobblingol csúnyán és mintha alig érne valamit
- harmatos AF, ami van hogy jó van hogy nem jó, kb mint az elődök
- 2500 dolláros ár vagyis A7IV árcédula.Összefoglalva: egy arri alexa képminőség, kb best in class apsc vonalon, talán a C70/C300 dual gain szenzorát leszámítva, de pont ezen a téren nem volt szükség akkora ugrásra, ahol meg kellett volna ott kevés.... mármint az XT4 + 1000 dollárért
-
Márton
nagyúr
-
Tuninger
Topikgazda
gsuite business előfizetés de ezt 2021 júniusában megszüntette a google és elvileg mindenkit át fognak terelni a mostani új csomagokba ahol már 2TB a limit. Eddig megúsztuk.
hibavissza: rossz beidegződés, "mi van ha még kell?". Sose kellett. Saját anyagoknál már racionálisabb vagyok, ott megvágom és törlöm az eredetit.
-
hibavissza
veterán
-
Márton
nagyúr
-
Tuninger
Topikgazda
-
Márton
nagyúr
-
Tuninger
Topikgazda
nekem 200GB-t súrolja a múlt hétvégi esküvő, 5 esküvővel megvan a terra csak a nyerseknek, és Vondnak folyamatosan vannak projectjei, szerintem évi 2-3 terrával simán nő a tárhely igénye és akkor még nem tartalékolt.
Persze ha törlöd vágás után a nyerset akkor sokat lehet spórolni, de ha sűrű a szezon simán összejön 4-5 anyag ami feldolgozásra vár. -
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
Elvileg neki az adott mappában jelenik meg amit feltöltesz de saját magadhoz töltöd fel, magyarul hozzád számolja a kvótát.
Bár a fene se tudja, én is adtam Taranisnak egy mappát az MLV RAW-os tesztekhez és sok cucc van benne ahhoz hogy hozzá úgy elférjen hogy ne vegye észre a fogyást a saját kvótából

szerk: ma 14:00-tól Fuji bejelentés, tessék készíteni a pénztárcákat.
-
hibavissza
veterán
Sokat agyaltam NAS-on. A végén rájöttem, hogy otthon nincs is szükségem 0-24 fájl elérésre. Akkor minek? A másolgatást pedig megoldottam annyival, hogy PCIE SSD-re mentek. Pillanatok alatt meg van minden. A HDD-vel gyötrődést évente egyszer eljátszom a máshol tárolt archiváló HDD-re.
Time Machine-nek sem látom sok értelmét. Talán a futó projektek mappáira beállítom.
-
Márton
nagyúr
OFF:
G.drive megosztást használtok?
Az én 15gb-os fiókomon ugyan csak 1gb szabad, de egy illető megosztotta a 100gb-os drive egy mappáját, ahol szerkesztő vagyok, hogy oda töltsek fel. Egy 4GB-os videót feltöltök, de a végén azt monjda, nincs helyem, vegyek. Miért, ha nem is az én tárhelyemre töltöm?
Rosszul osztotta meg a linket?
Csak nem kell nálam is annyi hely, mint akinek feltölteném. -
narumon
őstag
-
Márton
nagyúr
-
vond
MODERÁTOR
Én ezt 130-ért vettem bontatlanul, 3 év garival. Kétszer-háromszor ennyit már én sem szívesen adnék ki egy NAS-ért, de ezt még épp megfelelőnek találtam, gyakorlatilag egy nagyobb vinyó ára. Építhettem volna én is mindenféle DIY hálózati adattárat, meg mókolhattam volna rajta a szoftverekkel, de élni sincs időm, nem hogy ezzel szarozni napokig, hetekig. Ezt összeszereltem pár perc alatt, aztán telepítettem, konfigoltam talán max. fél óráig (már 10 éve ismerem a rendszert), és indulhatott is a költözés.

-
Márton
nagyúr
-
vond
MODERÁTOR
Végre-valahára.
Nagyon elegem volt már a sok ide-oda másolgatásból, főleg az utóbbi időben. Ezzel talán elleszek egy pár évig. -
MrChris
nagyúr
-
Tuninger
Topikgazda
-
MrChris
nagyúr
A Gyroflow-hoz sikerült valakinek a mobiltelefon gyroadatait felhasználni? Saját kameráját próbálnám vele stabizni a Sensor Loegger adataival, de az eredmény nem jó.
-
_q
addikt
Davinci-ben H.264-nél nincs olyan opció, hogy konstans bitrate-et tudjak állítani. Ha a DNxHR-t választom, ott már van. Nem vagyok benne biztos, hogy a H.264 alapból konstans vagy változó bitrate-el dolgozik. Vegas-nál láttam olyat, hogy sajnos DR nem vette be a videót, mert ott változó bitrate-el lett exportálva. Tehát DR-nél hogy van?
-
MasterMark
titán
-
narumon
őstag
-
Tuninger
Topikgazda
az optika modult tudod cserélni 360-esra, 1" szenzorosra vagy sima 4K-ra vagy erre a mostani 4K boostra. A processzor és az aksi marad fix, így a modulok olcsóbbak.
Régen teszteltem és a RSMB szebb eredményt adott minden esetben mint a resolve, csak míg a resolve 1080p esetén akár realtime képes renderelni, addig az RSMB max 1-2 framet megy... Ugyanaz mint Philip Bloomnál a Neat Videózás. Ott lenne a Resolve beépítettje, de ő inkább Neat videózik tized akkora sebességen a legszebb eredményért.
-
Teasüti
nagyúr
-
Tuninger
Topikgazda
Brandon Li csinált egy promót az insta 360 rs-hez
Elnézve a videót, tényleg csak a skill számít, a kamera hótmindegy.
-
panoly
tag
Köszönöm szépen! Speciális áttűnés alatt a zoom in/out effektekre gondolsz? Jogos, elég gagyivá tette helyenként, elcsépelt.
Stock MX5 1.6, csak van alatta egy sperr difi, úgyhogy becsülöm a kollégát, hogy ennyire meg tudta indítani, mert nem sok akarat van abban az 1.6-os motorban
.Tonnányi hibám és nyűgöm volt az egésszel kapcsolatban, nagyon sok hibát vétettem a forgatások közben is, viszont pont hogy nagyon élveztem, mert rengeteget tanultam belőle, a következő már jobban menne.
Drón: Mavic Air1 - pont Csákberénynél lett cellazárlatos az egyik akksim, első repülésnél - és már régesrég nem gyárt akksit hozzá a DJI( DJI én így szeretlek). Amúgy aki esetleg M2Pro-n gondolkodik használtan, már azt se, mert nem lesz hozzá akksi.
Kamera: Pana G9 + Sigma 18-35, GX80 + 45-150/7artisans 7.5
Amúgy az első cellazárlat miatt sokkal bátortalanabb voltam a drónnal, nem mertem az út közelébe vinni jobban, pedig hiányzott 1-2 jelenet.
Amúgy borzasztóan kezdem utálni a drón szenzorát, kevés már ez, leugrik általában a G9-hez képest a képről, arról nem is beszélve, hogy kb lehetetlenség matchelni, valami undorítóan elviszi a zöldeket is sárga, saras izébe a drón.Videózások:
- 1x 20perc a mélygarázsban, akkor csak a gx80 volt nálam, zajosodott is, mint az állat
- 1x 30 perc a melóhely előtt (iszonyú mákos fények, cserében a gimbalt botrányosan használtam - ekkor cseréltem a Ronin SC-t a Weebillre) meg 1x 20 perc a laptopos jelenetek (na ezek kriminálisak lettek, ebben végtelen tér van fejlődni)
- kb 4 óra Csákberényre ki, ott forgatás, meg vissza - napfelkeltére mentünk, ennél rosszabb fényeket nehezen tudtunk volna összehozni
- kb 4 óra a mátyásföldi reptérre, ott forgatás meg vissza. - naplementére mentünk, full dugós volt a Hungária körút, és ennél rosszabb fényeket nehezen tudnék elképzelni.Keletkezett egy szép lista abból, amit legközelebb jobban igyekszem csinálni, nagyon jó tanulópénz volt.
-
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
-
hibavissza
veterán
-
kovsol
titán
-
syC
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
Azért elég felháborító... fullframe kamerák kerülTEK ennyibe nem is régen.
Most haverom vadászik A7 III-ra, és 560ért talált használtan. A fenekét ütögeti a földhöz... konkrétan hiánycikk, a használt ára is ugrott egy százast. Einfin is drága lett.
A7 IV 3 hónap várakozás, APSC sonyk nincsenek.Szóval most nem nagyon lehet venni gépet, így be lehet árazni magasra..
-
Kukcaman
senior tag
-
MrChris
nagyúr
Gratulálok, ebből a rövidnek tűnő eseményből sikerült kihozni egy jó kis emlék klippet. Minden szakmának meg van a reklám értékű nem megérős bevállalása. Akkor bosszantó, ha a kuncsft így indít... persze ezzel nem lehet a boltban fizetni.

nozs23: amíg csepereg az eső és esernyő, kapucni nélkül rövid ideig kibírja az ember és kamerája, arra mondanám hogy cseppálló, meg az elázó táska, kamerára öntött ásványvíz... Esős, hegyi viharra, zivatarra nem momdanám hogy csepereg. Ahogy a porállóság se hinném, hogy homokvihart jelent.
-
_q
addikt
-
_q
addikt
-
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
Lassan már Narumon stílusban még egy külön. hozzászólás

Ma csillantott a Canon két APSC gépet, egy 24Mp-s R10-et és egy 32,5Mp-s R7-et
Tudnak 4K 60-at, az R10 brutális croppal, az R7 pedig pixel biningel. Van 10 bit, a nagyobbiknál pedig IBIS.
4K 30ig mindkettő oversamplinggel, így elvileg jó a low light.A kisebbik XT3 a nagyobbik XT4 árban van. A Fujik ugye oversamplingelnek 4K 60-ban is és a piacon vannak már pár éve.
Azért kabaré mostmár a Sony, egy (két) ilyen vázat már 2019ben illett volna csillantani
-
Tuninger
Topikgazda
Ez is nagyon szuper lett, bár szerintem túl lett tolva a speciális áttűnés, itt a kevesebb néha több érvényesül. A drónos felvételek nagyon tetszenek, ilyet én is régóta szeretnék. Ez "stock" MX5 1.8? nem gondoltam hogy így lehet vele pörögni.
Mi volt a felszerelés és hány napnyi videózás volt?
-
Tuninger
Topikgazda
-
Márton
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
29800 - 29701
35103 - 34001 34000 - 32001 32000 - 31901 31900 - 31801 31800 - 31701 31700 - 31601 31600 - 31501 31500 - 31401 31400 - 31301 31300 - 31201 31200 - 31101 31100 - 31001 31000 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- Crucial T705 4TB Gen5 SSD, 14100MB/s
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G Coral Green 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- Lenovo gamer laptop bazár - friss lista (2026.04.01)
- (SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL) GIGABYTE GeForce RTX 4090 AERO OC 24G (GV-N4090AERO OC-24GD) Videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyon elegem volt már a sok ide-oda másolgatásból, főleg az utóbbi időben. Ezzel talán elleszek egy pár évig.
Ja, alig kaptam érte valami pénzt, de azóta lett miatta elég sok új feliratkozóm és követőm.