Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#8751) kymco válasza euchi (#8742) üzenetére


kymco
veterán

Elég gyenge érv a kereszténység univerzalitásával szemben, hogy rajta kívül más vallások is megfogalmazzák ezt... alapvetően a vallásokra az univerzalizmus jellemző. Mert a világ keletkezésétől kezdve az élet születésén át az elmúlásig mindent felülölel, keresi az okokat és a célokat és az egész világra nézve keresi a válaszokat.
A kereszténység is az egésszel foglalkozik, a teremtéstől az ítéletig. Választ ad az élet értelmére az egyén életének értékére stb...
És HISZEM, hogy ez a válasz az egyetlen helyes megoldása ennek a nagyon bonyolult egyenletnek...
Ettől még mondhatják mások, hogy másban van a válasz... ez miért tenné hiteltelenebbé az Isten igéjét?
Folyamatosan jössz ezekkel, amik valójában nem cáfolatok.. kb ilyenek: mivel más mást mond, ez nem lehet igaz...
Nekem fontos, hogy KI mondja, amit mond... az ember hitele az üzenet hitelének mércéje...
Te is azért hiszel valamilyen szakkönyvnek, mert valamiért hitelessé lett. Más könyv mást ír, és te nem fogadod el, mert nem vagy meggyőződve a hitelességében... szvsz ez is hit kérdése az egyén számára... de ez messze megy.
Tehát attól, hogy más mást mond, én még hiszek Jézusnak.... Jézusban.

A vallásokat a te ateista hiteddel a magad módján te is helyére teszed, úgy, hogy nem fogadod el, amit mondanak, de ettől még el tudod fogadni az ezt közlő embert. Mond neked valaki valamely vallásról valamit, és a saját értékrendedben ezt megfelelően kezeled... így van nálam is...

www.refujvaros.hu

(#8752) kymco válasza Dalai Láma (#8747) üzenetére


kymco
veterán

Attól, hogy remélsz valamit, még nem lesz önmagában igazság....

www.refujvaros.hu

(#8753) JJános


JJános
addikt

Teljesen hidegen hagy, hogy félre értitek, amit írok.
Persze az majd kiderül, hogy kinek van igaza, de aki a másikat bántja, támadja, ti vagytok! Tetszik, nem tetszik, én nem bántottalak benneteket, hanem ti engem.

Én csak leírom, hogy az én Istenem, és a biblia szerint, hogyan lesznek a dolgok. Lehet benne hinni, és el lehet vetni azt, de én szóltam, innentől én értetek nem felelek.

Ha nekem lesz igazam, nektek "annyi", mert nem figyeltek rám, hanem gonoszok vagyrok velem szemben. Ha nektek lenne igazatok, nekem nyár lesz, mert sokkal szigorúbban követem az írásokat, nálatok. Megbecsülöm Isten drága kegyelmét.

Általában a vallásoknak, mint pl. a r.katolicizmusnak nem az Ábrahám Istene az Isten, hanem gonosz istenük, gonosz angyaluk van. Ezért gyűlölik azt, aki Istenhez tartozik.
Amit én leírok, a biblia szavaival alá tudom támasztani.
Amit leírok, nem azért írom, hogy én magamat mások fölé emeljem. Én szeretem az embereket. Nem is kellett moderálni engem. Mert nem káromló ítéletet írok le, csupán az emberek járta utak következményét, amire a biblia utal.
Nem vagyok a magam istene. Nem magam emelem mások fölé, csak leírom, amit a biblia mond. Aki mást mond, az hazudik.

2007-05-06 óta itt!

(#8754) JJános válasza Dalai Láma (#8747) üzenetére


JJános
addikt

"És most elítélsz mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint te."

Hol ítéltem el valakit? Leírnád emberke! Vagy csak úgy gyülölködsz a vak világba?

2007-05-06 óta itt!

(#8755) JJános válasza lao ce (#8748) üzenetére


JJános
addikt

"latom keptelen vagy uralkodni magadon"

Miről van szó? Nem értem.

2007-05-06 óta itt!

(#8756) lao ce válasza JJános (#8755) üzenetére


lao ce
aktív tag

hat mert kertem hogy ne tartoztasd magad attol hogy leird hogy szerinted mi lesz velem attol hogy le se tojom a 'gonosz' letezeset vagy nem letezeset, de te azert is nekilattal :)

nezd.
te sosem feleltel ertem. en magamert felelek, a hitem szerint is. nekem nincs kozvetitom, tolmacsom, megmondoemberem. nincs szuksegem a te altalad tolmacsolt fenyegetesekre es joslatokra velem kapcsolatban, vagy a te szolasaidra es megmondasaidra.
tolem sem hallhattal olyan dolgokat hogy veled mi lesz majd az en vallasom szerint miutan meghalsz. teged erdekelne az ilyesmi? na, ugye.

de, van meg mit irnom ami talan erdekel teged.

"Ha nekem lesz igazam, nektek "annyi", mert nem figyeltek rám, hanem gonoszok vagyrok velem szemben. "
te tenyleg komolyan azt hiszed hogy azert mert hulyesegnek tartja valaki azt amit mondasz ezert porul jar? te tenyleg ennyire okosnak es nagyhatalmunak tartod magad? erdekes.
ha valamiben egeszen biztos vagyok, akkor az az, hogy nem azon mulik a halal utani sorsa valakinek hogy fontosnak tartja amit te itt irogatsz a forumon vagy epp hulyesegnek. te nem ismered a gonoszsagot meg hirbol sem ha valakit itt a forumon gonosznak tartasz.

"csak leírom, amit a biblia mond."
nem, nem azt teszed.
csak a te ertelmezesedet es tolmacsolasodat irod le. ha maskent lenne te lennel az isten (talan erre celzott dalai is). ha mast hiszel akkor becsapod onmagadat, ami maganugy, de ha hangoztatod is ezt akkor talan masok azt gondoljak hogy ostobasag amit irsz, hiszen tudjak hogy te nem egy isten vagy.

csak az emberi, KORLATOLT megertesedet vagy kepes itt hangoztatni es ugy beallitani mint KORLATLAN igazsagot. ezt igazan megfontolhatnad.

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

(#8757) JJános válasza lao ce (#8756) üzenetére


JJános
addikt

Én csak helyesbítettem. Te ezer évet írtál.
Én nem rád értettem, hanem mindenkire, aki más utat választ.

Isten előtt igen is felelek érted. Mert ha én nem mondom meg, hogy a biblia szerint mi a következmény, és hogyan lehet változtatni, akkor Isten ezt számon kérheti rajtam.

Sem okos, sem nagy hatalmú nem vagyok, nem tudom miért gondolsz rólam gonoszságot.

Figyelj! Én megértem, ha más utat jársz, és semmi közöm hozzá, de azt már nem értem meg, ha azt írod, hogy ennek semmi következménye nem lesz.

Én csak leírom amit a biblia mond, és alá is tudom támasztani. Nem fontos nekem, hogy ezt elhidd, de nekem fontos, hogy az igazságot írjam.
Ezért még nem kell nekem ugrania senkinek. Azért merem ezeket ilyen élesen írni, mert ismerem Istent.
Le van írva: -A bűn zsoldja a halál. Aki pedig bűneiben marad, Isten elé kerül, és fizetnie kell érte. Legfőképp, mert nem kellett az élet.
Ez az igazság. Aki mást mond az hazudik. Gondold át kinek érdeke, hogy te ezzel szembe helyezkedj? Nem Istené!

Nem vagyok Isten, de ismerem Őt. Ismerem Isten ígéjét.

Mindenki olyan úton jár, amilyenen akar. De aki azzal áltatja magát, hogy ez, amit írok nem igaz, az hazudik.
Az ördög az kezdettől fogva embergyilkos, tolvaj, és pusztító.
Nem kell nekem esni, csak gondold át, és dönts, és többé nem beszélek erről, amíg nem jön valaki, és ezt a nagyon kemény dolgot el nem akarja bagatelizálni.

Dláma megígérte, hogy nem ír többet nekem, és én se írjak. Aztán valahányszor fáj neki az igazság, akkor nekem ugrik, és gonosz dolgokat ír. Ez álkereszténység.

2007-05-06 óta itt!

(#8758) euchi válasza kymco (#8751) üzenetére


euchi
aktív tag

„Elég gyenge érv a kereszténység univerzalitásával szemben, hogy rajta kívül más vallások is megfogalmazzák ezt...”
Félreértettél. Én mindössze annyit mondtam, hogy nincs ebben semmi különleges a többi vallás viszonylatában. Nem akart ez cáfolat lenni. És ha univerzális, akkor mi van? Univerzálisan igaz? Nem. Csak egy a sok vallás közül, ami ezt állítja magáról.
„Ettől még mondhatják mások, hogy másban van a válasz... ez miért tenné hiteltelenebbé az Isten igéjét?”
Ha sokan mondanak sokfélét az gyakran bizonytalanságot kelt. Persze ha van gazság, az igaz marad, csak kevésbé lesz hihető. A sok vallásból egy dolog egyértelműen kiderül. Az ember teremthet istent, teremthet hitet.
„Nekem fontos, hogy KI mondja, amit mond... az ember hitele az üzenet hitelének mércéje...”
„Tehát attól, hogy más mást mond, én még hiszek Jézusnak.... Jézusban.”
Te Jézussal nem beszéltél egy szót se. Az ő szavait és történetét Biblián keresztül tolmácsolták számodra vadidegen emberek. Te a Biblia íróinak hiszel és a szöveget válogató - szintúgy idegen - embereknek.
„A vallásokat a te ateista hiteddel a magad módján te is helyére teszed, úgy, hogy nem fogadod el, amit mondanak, de ettől még el tudod fogadni az ezt közlő embert. Mond neked valaki valamely vallásról valamit, és a saját értékrendedben ezt megfelelően kezeled... így van nálam is...”
Már megint megfeledkezel egy fontos dologról. Én nem hiszem, hogy nem lehetnek igazak vallások, én nem hiszem, hogy nem létezhetnek istenek, én csupán nem hiszek bennük. Az ateizmusom ennyi és nem több. És ha jól látom itt élesen el is válnak a nézeteink:
„És HISZEM, hogy ez a válasz az egyetlen helyes megoldása ennek a nagyon bonyolult egyenletnek...”
Vagyis te hiszed, hogy nem igaz a többi hit. Örülök, hogy nem a TUDOM szót használtad.

(#8759) Dalai Láma válasza JJános (#8757) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Gratulálok.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#8760) Dalai Láma válasza kymco (#8752) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Persze, hogy nem. Nem is gondolom azt, hogy igazság. Csak JJános stílusában válaszolok neki. Ha ő kijelentheti általános igazságként, hogy el fogok kárhozni, akkor én is így fogok kommunikálni vele.

Ha képes lenne a normális párbeszédre, vagy egyszerűen csak egy normális stílusra, volna miről beszélni. Miért van az, hogy pl. te nem kezdesz el ítélkezni, nem mondod meg, hogy ki gonosz, és ki nem? Miért nem mondod meg azt sem, hogy ki fog elkárhozni, és ki nem?

Elmondom: egyrészt érettebb a hited, fejlettebb a vitastílusod, és tisztában vagy azzal is, amit most leírtál nekem: "Attól, hogy remélsz valamit, még nem lesz önmagában igazság...." Ezzel mélységesen egyet tudok érteni.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#8761) JJános válasza Dalai Láma (#8760) üzenetére


JJános
addikt

Megint katyvaszolsz össze mindent. Hol kezdtem én ítélgetni?
Azokból, amit felhoztam a katolicizmus ellen, melyik állításom cáfoltad? Egyik sem.

Hit, meg stílus? Simán nekem estél. Én általános dolgokat írtam le.
Konkrét dolgokat hozzál fel emberke. Írd le, mi nem tetszik, de ne hőbörögj, mert azt mindenki tud.
Írd le, és írd mellé, hogy mit ír a biblia. Ha pedig nem hiszel a bibliában, ne vitatkozz velem.

2007-05-06 óta itt!

(#8762) kymco válasza euchi (#8758) üzenetére


kymco
veterán

Ha a kereszténység univerzális, akkor egy más vallás ennek ellentmondó magyarázatát nem fogadhatom el egyszerre igaznak a keresztény válasz mellett...
Ha parciális lenne, akkor a maga rendszerében minden válasz lehetne igaznak tekinthető... vannak akik így gondolják... de ez önbecsapás.

És ha univerzális, akkor mi van? Univerzálisan igaz? Nem. Csak egy a sok vallás közül, ami ezt állítja magáról.
Talán emlékszel a az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmre. A végén, a barlangban számos kehely volt, de közülük mégis csak egy volt a szent grál...

Te Jézussal nem beszéltél egy szót se. Ezt te honnan tudod bizonyosan? Azért csak, mert nem tudod elhinni, még lehetséges...
Én Jézussal rendszeresen beszélek és a legkülönbözőbbképpen válaszol... nem csak a Biblia igéjén keresztül.

Amiről meg vagy győződve, hogy úgy van, nem hiszed el, hogy másképp lehetséges. Ettől hívják ezt meggyőződésnek. Biztos van az életedben olyan, amit meggyőződéssel vallasz... nekem is van sok ilyen. Köztük az, hogy Jézus azért jött, hogy felszabadítson a bűneimből és annak következményeitől, és velem marad az ígérete szerint... és hogy aki ezt elfogadja, az mind testvéremmé lesz Jézusban. Így testvérem JJános is.

www.refujvaros.hu

(#8763) euchi válasza kymco (#8762) üzenetére


euchi
aktív tag

„Ha a kereszténység univerzális, akkor egy más vallás ennek ellentmondó magyarázatát nem fogadhatom el egyszerre igaznak a keresztény válasz mellett...”
Valóban így van. Jó, hogy ezt végre te magad is kimondtad. Így szerintem már világos, hogy miért reagáltam erre a mondatodra:
#8706: „Egyébként is, elég furcsa, gyerekes logika, hogy amiben nem hiszek, az nem is létezik...”
Rád ez fokozottan igaz.
„Ha parciális lenne, akkor a maga rendszerében minden válasz lehetne igaznak tekinthető... vannak akik így gondolják... de ez önbecsapás.”
Igen önbecsapás, de egy dolgot elfelejtesz. A vallásod igazságtartalma valójában teljesen lényegtelen, ha bevált és működik. A világ nagy vallásai azért léteznek, azért vannak híveik, mert pozitív hatást gyakorolnak az emberek életére, amennyiben ez szükséges a számukra. Lehet, hogy ezek közül csak egy igaz, vagy talán egy sem igaz, de a jótékony hatásukat akkor is kifejtik, mint valami placebo.
„Én Jézussal rendszeresen beszélek és a legkülönbözőbbképpen válaszol...”
És itt át is léptél a saját kis parciális világodba. ;)
„Amiről meg vagy győződve, hogy úgy van, nem hiszed el, hogy másképp lehetséges. Ettől hívják ezt meggyőződésnek. Biztos van az életedben olyan, amit meggyőződéssel vallasz...”
Persze, hogy van, de a tévedés jogát változatlanul fönntartom. :)

(#8764) kymco válasza euchi (#8763) üzenetére


kymco
veterán

Így szerintem már világos...
Nem világos... az, hogy elismerem, sőt bizonyos mértékig ismerem a világvallásokat, még nem jelenti azt, hogy hiszek bennük, nem aszerint hagyom formálni az életem, értékrendem, ahogy ők tanácsolják (persze itt most a kereszténység ki van véve). Én végig ezt írtam, és most is ezt írom, hogy elfogadom létüket, de nem hiszek bennük.
A világvallások választ keresnek a természetfelettivel való kapcsolatra, és ősi ösztönnel keresik az utat Isten felé. Csakhogy Istent megtalálni csak úgy lehet, ha Ő jön el hozzánk. Nos ez történt Jézus születésekor. Így tudom helyretenni az életemben a világvallások kérdését.

A kereszténység igazságtartalma alapvetően fontos. Az a tanú, aki megbízhatatlan, annak nem hisszük el a szavát, nem fogjuk a sorsunkat, életünket a szavai szerint igazítani. A hitelesség alap. Számomra az első nagy rácsodálkozást a valóban hiteles keresztény emberek jelentettek....

A helyedben nem keverném össze a személyest a parciálissal, mert a kettő nem ugyanaz.

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#8765) JJános válasza kymco (#8762) üzenetére


JJános
addikt

Köszönöm, hogy testvérednek vallottál. Én is megvallom, testvérem vagy. Felekezeti különbség sincs közöttünk.

Áldott legyen az Isten(Sz.Sz), és áldott legyen az Ő Szent neve, és áldott legyen a mi Urunk, és áldott legyen a mi Urunk Jézus Krisztusnak atyja, aki az Ő nagy irgalmassága szerint újonnan szült minket élő reménységre, Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által. Mert úgy szerette Isten-e világot(teremtését), hogy az Ő egyszülött fiát adta értünk, hogy valaki hiszen Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Kegyelme dicsőségének magasztalására, aki megáldott minket, ama szerelmesben.
Ámen

:C :C :C :C :C :C :C

2007-05-06 óta itt!

(#8766) euchi válasza kymco (#8764) üzenetére


euchi
aktív tag

„Nem világos...”
Igen, látom, hogy még mindig nem világos:
„Én végig ezt írtam, és most is ezt írom, hogy elfogadom létüket, de nem hiszek bennük.”
Igen, a vallások létét elfogadod, de a tartalmukat nem. Erről beszéltem én is. Ha például egy vallás azt mondja, hogy egy másik teremtő műve a világ, az nem lehet igaz. Amiben nem hiszel, az nem is létezik. Ez volna az a bizonyos furcsa és gyerekes gondolatmenet amit kifogásoltál, miközben rád ez hatványozottan érvényes. Talán most már érted... :U

„A hitelesség alap. Számomra az első nagy rácsodálkozást a valóban hiteles keresztény emberek jelentettek....”
[IRÓNIA]Csodálatos. :) Találkoztál olyan emberekkel akiknek lehet adni a szavára, és ők egész véletlenül keresztények voltak. Nahát! Ez nem semmi. Vajon mi lett volna veled, ha egy hiteles buddhistába botlasz?[/IRÓNIA] :DDD
Vedd észre: azok a keresztény emberek nem hitelessé, hanem vonzóvá tették számodra a kereszténységet.

„A helyedben nem keverném össze a személyest a parciálissal, mert a kettő nem ugyanaz.”
Nem keverem össze. :N

[ Szerkesztve ]

(#8767) JJános válasza euchi (#8766) üzenetére


JJános
addikt

"Igen, a vallások létét elfogadod, de a tartalmukat nem. Erről beszéltem én is. Ha például egy vallás azt mondja, hogy egy másik teremtő műve a világ, az nem lehet igaz. Amiben nem hiszel, az nem is létezik."

Ez így egy nagyon kisarkított eszmefuttatás, ami nem az igazságra épül. Sajnos ráadásul ezzel, valami egészen más dolgot próbálsz bizonyítani szerintem. Vagy majd szeretnél.

Tudom, hogy van ezer vallás, némelyikről azt is tudom, hogy mit hisznek, de mivel birtokomban van az igazság, így azokat elvetem. Elvetem, mint átgondolandót, nem foglalkozom vele, de attól azok a vallások még léteznek.
Ugyanígy elvetem az evolúciót, de nem létezik, mivel tudom, az igazságot.
Nincs köztes út! Csak egy jó, és egy rossz. Ráadásul a jobbik út nagyon keskeny, és alig látható.

2007-05-06 óta itt!

(#8768) kymco válasza euchi (#8766) üzenetére


kymco
veterán

Ha mindenben hinnék, ami egymásnak ellentmond, az nem lenne kaotikus? :)
Azt hiszem most sem értesz engem.
Én nem azért nem tartom valóságosnak a többi vallást (bár részigazságok vannak szinte mindben gazdagon), mert nem hiszek bennük, hanem mert Jézust megismerve helyére került minden.
Tehát az nem igaz rám, hogy nem hiszem, akkor nem is létezik, mert tudom, hogy létezik más világvallás, és vannak milliárdnyian, akik más isten(ek)ben hisznek. De tudom ezekről, hogy nem valóságos isten(ek), max valami természetfelettinek a lenyomatai. Hiszek ezeknek a lenyomatoknak a létezésében, hiszek abban, hogy részigazságokat egészen jól leírnak, de nem hiszek ezekben, nem ezt teszem az életem zsinórmértékévé.
Ennél többet erről nem kívánok írni.

Nem azért hiszek Jézusban, mert hiteles ember beszélt róla, hanem mert hiteles ember akart Jézushoz vezetni, és mivel hitelt adtam a szavának vele mentem és találkoztam Jézussal. Én Jézus miatt hiszek, nem a hiteles ember miatt.
Én nem gondolom, hogy nincs a keresztényeken kívül hiteles ember... de csak a keresztény ember tud Jézusra mutatni.

Nem keverem össze.
De, összekeverted....

www.refujvaros.hu

(#8769) euchi válasza JJános (#8767) üzenetére


euchi
aktív tag

Kedves JJános.
Erősen gondolkodóba ejtett az a hozzászólásod, amit a többi hitről és istenről írtál.
#8739:
„Vannak úgynevezett istenek, írja a biblia. De aki nem teremtette az eget, és földet, azok el fognak veszni, a teremtő keze által.
Ezek az úgynevezett istenek, gonosz bukott angyalok, akiket a sátán elhitetett, gondolom én.”
Lehet, hogy meg fogom bánni, de megpróbálom veled megértetni, hogy ez az állításod nem álja meg a helyét sehogy sem.
Tehát tudod, hogy van a világon rengeteg vallás. Mindegyiknek megvan a maga pozitív hatása az emberek életére. Ha valóban a gonosz műve a sok vallás, akkor miért tesz jót az emberekkel? Miért tanítja őket erkölcsre, békés életre, szeretetre és még sorolhatnám? Nem rég „beszélgettél” lao ce-vel. Ő is tudna neked mondani számos pozitív dolgot, amit a vallása nyújt számára. Ha gonosz azért tesz jót, velük, hogy így kaparintsa meg magának a lelküket, akkor te magad sem tudhatod, hogy a te jóságosnak hitt Istened, nem ver át és ő maga nem valamilyen másik isten bukott angyala, aki így akar a gonosz kezére játszani.
Megbízol Istenben, ugye? Nos, fogadd el, hogy a többi ember ugyanígy megbízik a saját hitében, istenében, mert pont ugyanannyira megbízható számára, mint neked a sajátod.
A te istened biztosan az igazi, egyetlen isten? Te nyilván ezt hiszed, de nem tipord sárba mások hitét a saját hiteden keresztül. Ne mondj olyanokat, hogy a te hited igaz a többi pedig nem. Ne mondj olyanokat, hogy a gonosz félrevezeti őket. Tiszteld a többi ember hitét.
Elgondolkodtató, hogy egy ateistának kell ezt elmagyaráznia egy kereszténynek.

(#8770) euchi válasza kymco (#8768) üzenetére


euchi
aktív tag

„Ha mindenben hinnék, ami egymásnak ellentmond, az nem lenne kaotikus?”
Én nem mondtam, hogy el kell hinned, csak rávilágítottam, hogy kizárod bizonyos dolgok létezését, amiben nem hiszel.
„Én nem azért nem tartom valóságosnak a többi vallást (bár részigazságok vannak szinte mindben gazdagon), mert nem hiszek bennük, hanem mert Jézust megismerve helyére került minden.”
Ez a te szemszögedből nézve így van. Egy másik vallású ember szemszögéből nézve pedig a te hited kerül a „helyére”, mert ő egy másik vallást, másik istent ismert meg. Ekkor nyilván a te hited mond ellent az övének.
„De tudom ezekről, hogy nem valóságos isten(ek), max valami természetfelettinek a lenyomatai.”
Csak előkerült a tarsolyodból a tudom szócska. Mit tudsz te? A leghalványabb fogalmad sem lehet róla, hogy a te hited az igaz, míg a többi nem. A hit az hit és nem tudás. Komoly a baj, ha nálad ez összemosódott.
„és találkoztam Jézussal. Én Jézus miatt hiszek, nem a hiteles ember miatt.”
Ezt a találkozást leírhatnád.
„De, összekeverted....”
Ha te mondod…

(#8771) JJános válasza euchi (#8769) üzenetére


JJános
addikt

Tévedsz, hogy azt ne mondjam, tévelyegsz, ezekben a dolgokban. A gond az, hogy amit Istennek kellene tulajdonítani, azt a gonosznak tulajdonítod, és fordítva.
A gonosz nem tesz jót soha egyetlen emberrel sem. A gonosz embergyilkos. Azért jött, hogy öljön, lopjon, pusztítson. Soha emberrel jót nem tett. Az a célja, ha rajta áll, egyetlen ember se ismerje meg az igazságot. Ennek az áldozata vagy te magad is.

Állításom megállja a helyét. Ami ezekben a vallásokban a jó, az Istentől van. Ami hazugság, azt a gonosz keverte bele.

Ami erkölcsre, vagy bármi jóra indít embereket, az Isten. Ami el lehetetleníti, elidegeníti, elválasztja Istentől ezeket a vallásokat, az ördögi eredetű. Le van írva: Egy kevés kovász, az egész tésztát megkeleszti. A gonosz az, aki kultuszokat, mítoszokat hoz létre, becsapva az embereket.
1991 óta harcolok a gonosz ellen. Tudom miről beszélek. Ismerem a módszereit. Honnan? Onnan, hogy mindig Istent akarja másolni, onnan, hogy Jézus tanított róla.

Az én Istenem, az Ábrahám, és Jákób Istene, és nincsen rajta kívül teremtő. Nem tudok!

A gonosz, és alattvalói azok, akik a kovászt belekeverik a vallásokba. Így ha elemzel egy vallást, azonnal lehet látni, az okkult eredetű, a kultusz eredetű, és a mítosz eredetű, és erkölcstelen dolgokat, paráznaságot, testi, és okkult dolgokat.
Varázslás, boszorkányság, ég királynője, jövendőmondás....és sorolhatnám.
Némelyikről írhatod, hogy nincs is, én meg azt mondom, hogy van.
Ezekből lehet megítélni egy vallást.

Isten elveti az okkult dolgokat, én is gyűlölöm. Igaz embert ilyen dolgokban tevékenykedni, nem, és nem fogsz látni. Sem bálványimádásban, és sorolhatnám.
Aki pedig ilyen dolgokban látsz, például horoszkóp, az Isten előtt nem lehet igaz. Az ilyen emberek, és vallások zöme többnyire egymást nyugtatgatják, és ezt addig cselekszik, amikor a lelkiismeretüknek már a szikrája sincs meg. Démonoktól, gonosz lényektől vezérelt emberek, rossz lelkiismerettel, vagy lelkiismeret nélkül élő, víztelen kútfők. Erre írja a biblia, hogy ebek, akik visszatértek a saját okádásukra. Isten bánkódik az ilyenek miatt, és ezeknek az embereknek a sötétség homálya van fenntartva. Ott lesz sírás, rívás, és fogaknak csikorgatása.
-Bárcsak hallgattam volna, én ostoba arra az emberre, című mondat sokmilliárdszor lesz elmondva, a végtelenségig.

Ezek be vannak csapva, el vannak veszve, miközben azzal nyugtatgatják magukat, hogy á ez Istennek könnyű megbocsájtani, Isten ezzel nem foglalkozik.
Csakhogy Isten megmondta, hogy működnek a dolgok.
Akár tetszik ez valakinek, akár nem.

2007-05-06 óta itt!

(#8772) kymco válasza euchi (#8770) üzenetére


kymco
veterán

Az, hogy más ember másban hisz nem nagyon fogja megváltoztatni a hitemet, mint ahogy a te hitedet is érintetlenül hagyja az enyém... így nem igazán értem a más pedig másban hisz formulát.... de látom neked ez tetszik, mert minden hsz-ban előjön...

Mit tudsz te? A leghalványabb fogalmad sem lehet róla, hogy a te hited az igaz, míg a többi nem.
De ugye ezt te tudhatod? Mert hát én nem tudhatok magammal kapcsolatban dolgokat, de te tudhatsz velem kapcsolatban, sőt ez a tudás neked arra is jó, hogy a fejemre koppints... Ez vicces...

A hit és a tudás nem egyező, de nem is egymást kizáró fogalmak.
A hitem részben reménység, részben bizalom, részben meggyőződés, és részben megtapasztalás, tudás.
Tehát ne tartsd szentségtelennek, ha a tudás szó is előjön néha, ha nem tetszik neked, akkor is fogom időnként használni.
A találkozás leírása pedig nem a fórumra való... egy üveg bor vagy sör vagy csésze tea mellett négyszemközt nem lenne akadálya ennek, de ide nem írom le....

www.refujvaros.hu

(#8773) euchi válasza JJános (#8771) üzenetére


euchi
aktív tag

„Állításom megállja a helyét. Ami ezekben a vallásokban a jó, az Istentől van. Ami hazugság, azt a gonosz keverte bele.”
„A gonosz az, aki kultuszokat, mítoszokat hoz létre, becsapva az embereket.”
„1991 óta harcolok a gonosz ellen. Tudom miről beszélek. Ismerem a módszereit. Honnan? Onnan, hogy mindig Istent akarja másolni, onnan, hogy Jézus tanított róla.”
„A gonosz, és alattvalói azok, akik a kovászt belekeverik a vallásokba. Így ha elemzel egy vallást, azonnal lehet látni, az okkult eredetű, a kultusz eredetű, és a mítosz eredetű, és erkölcstelen dolgokat, paráznaságot, testi, és okkult dolgokat.”

Kedves Isten harcosa
Ha neked az a küldetésed, hogy harcolj a gonosz ellen, akkor harcmodort kell váltanod. Nem sok vallást ismersz, nem is tanulmányozod őket semmilyen módon, mert nem akarsz meghasonlani. De ha embereket akarsz megmenteni a gonosz karmaiból, akkor muszáj megismerned a hitüket. Őket elhitetette a gonosz. Hiába vetíted ki rájuk a saját hitedet, az nem segít. Sőt, fordítva sül el a dolog. Ha azt mondod a hitükre, hogy bálványimádás, okkultizmus, a gonosz műve, akkor hamar elveszíted őket, és nem fognak szóba állni veled. Ostobának és vitára képtelennek fognak tartani téged. Lejáratod magad és azt is, amit képviselsz. Ne tedd ezt! Te tudod az igazságot. Ne veszítsd el őket. Ismerd meg, hogy miben hisznek és a saját hitükön keresztül mutass rá a tévedésükre. Ezek után már Jézushoz vezetheted őket.
Mentsd meg őket Isten harcosa!

(#8774) euchi válasza kymco (#8772) üzenetére


euchi
aktív tag

"a te hitedet is érintetlenül hagyja az enyém... "
Naná, mert nekem nincs. De komolyan. Mondj egy hittételt, amit én hiszek az ateizmusom miatt.
"így nem igazán értem a más pedig másban hisz formulát...."
Pedig nem bonyolult. Egy isten létét elfogadod létezőnek a többiét nem. A másik ember a te istened nem fogadja el. Egyikőtök istenének létezése sem valószínűbb. Mégis az egyikőtök az egyik, másikótok a másik létezését veti el.
"De ugye ezt te tudhatod?"
Senki sem tévedhetetlen. Se te se én.
"és részben megtapasztalás, tudás."
És ugye ezt sem akarod kifejteni.
"A találkozás leírása pedig nem a fórumra való... egy üveg bor vagy sör vagy csésze tea mellett négyszemközt nem lenne akadálya ennek, de ide nem írom le...."
Ne haragudj. Nem akartam indiszkrét lenni.

(#8775) JJános válasza euchi (#8773) üzenetére


JJános
addikt

"Kedves Isten harcosa" Nagyon köszönöm! Ezt egy ateistától? Még jobb. De tényleg. :D
"Ha neked az a küldetésed, hogy harcolj a gonosz ellen, akkor harcmodort kell váltanod."
Nem küldetésem. Minden igaz ember harcol a gonosz ellen. Isten fegyvereivel. Más eszköz nem megengedett. Csak szabályszerűen szabad küzdeni.

"Nem sok vallást ismersz, nem is tanulmányozod őket semmilyen módon, mert nem akarsz meghasonlani. De ha embereket akarsz megmenteni a gonosz karmaiból, akkor muszáj megismerned a hitüket."
Az embereket szeretném megmenteni, de nem úgy hogy megismerem az ő okkult nyavalyáikat, hanem úgy, hogy az igazságot írom, és hirdetem. És aki kérdést tesz fel nekem, válaszolok arra. Hiszem, hogy nem kell sokat kutakodni egyik vallásnál sem, hogy kilógjon a lóláb.

Vegyük a mária kultuszt. Ősi babiloni kultuszból szedték, és Isten anyasították, majd szűzzé tették. Pedig Jézust nem Mária szülte Istennek, mert Jézus már Isten volt előtte is. Nem volt szűz, mert Jézus után sok gyermeket szült férjének, Józsefnek. Jakabot, Józsét, Shalome-ét..... és sorolhatnám.
Istenhez vezető út csak egy van, Jézus. Jézushoz vezető út pedig nem kell, mert bárki aki Ő hozzá jön, nem lesz kivetve. Garantált. Innentől máriához(Jézabel) való ima felesleges. És nincsen megdicsőülve sem, bár Jézus anyja minden bizonnyal meg fog dicsőülni.

Én csak leírom ezeket, innentől mindenki aki megértette, gondolkozzon el azon, hogy ezek után közösséget vállal-é azzal a vallással, vagy nem.
Ha igen, az az ő dolga, de elveszett. Ha elgondolkodik, és nem vállal közösséget, van esélye, hogy talál egy olyan közösséget, ahol megtalálja Istent, és megélheti hitét.

"Ostobának és vitára képtelennek fognak tartani téged." Nem zavar. Nekem nem fontos, hogy az emberek elismerjenek. Nekem csak Isten véleménye fontos.

Persze személyesen is elmondom mindenkinek, de itt a fórumon is szeretném, ha fény derülne. Persze tudom, az igazság fáj, És Istennek rajtam nyugvó jó kegyelme is zavar sok embert, de ennek így kell lenni. Káinok üldözik az Ábeleket. Testvérgyilkosság. Igen. Kitől származik? Ki áll ennek a hátterében? Ítéld meg te! Hiszem, hogy meg tudod.

"Ne veszítsd el őket. Ismerd meg, hogy miben hisznek és a saját hitükön keresztül mutass rá a tévedésükre. Ezek után már Jézushoz vezetheted őket.
Mentsd meg őket Isten harcosa!" Téged vagy megszállt a szent, vagy most gúnyolódsz?

[ Szerkesztve ]

2007-05-06 óta itt!

(#8776) euchi válasza JJános (#8775) üzenetére


euchi
aktív tag

„Nagyon köszönöm! Ezt egy ateistától? Még jobb. De tényleg.”
Gondoltam, hogy tetszeni fog.
„Minden igaz ember harcol a gonosz ellen.”
Te vagy itt az igaz ember. Harcolj! Ne hagyd, hogy a gonosz elérje célját.
„Az embereket szeretném megmenteni, de nem úgy hogy megismerem az ő okkult nyavalyáikat, hanem úgy, hogy az igazságot írom, és hirdetem.”
De szegény félrevezetett emberek szemében az általad mondott igazságok csupán üres szavak. Muszáj megértened, megismerned a hitüket, megértened őket, hogy hogyan jutottak abba másik hitbe. És meg kell mutatnod nekik hitük hamis voltát. Így mentheted meg őket Isten harcosa.
„Hiszem, hogy nem kell sokat kutakodni egyik vallásnál sem, hogy kilógjon a lóláb.”
Akkor nosza rajta. Kutasd ki és mutasd meg nekik. Ha már felismerték, hogy addig tévhitben voltak, akkor megismerhetik az igazságot. Az ellentmondások nélküli, színtiszta igazságot, egy igaz embertől, tőled Isten harcosa.
„Nem zavar. Nekem nem fontos, hogy az emberek elismerjenek.”
De! Zavarjon! Máskülönben nem fognak hinni neked, nem fognak bízni benned. Ezt nem engedheted meg magadnak Isten harcosa. Ha nem bíznak benned, nem segíthetsz rajtuk.
„Téged vagy megszállt a szent, vagy most gúnyolódsz?”
Igen. ;)

[ Szerkesztve ]

(#8777) JJános válasza euchi (#8776) üzenetére


JJános
addikt

Én úgy gondolom, hogy akit Isten meg akar szólítani, meg is fog.
Ehhez elég nekem az igazságot hirdetnem. A szavak melyeket leírok elegendőek ahhoz, hogy valaki elgondolkodjon. Ha pedig elgondolkodik, akkor Isten ott lesz, a gondolatokat fogja terelgetni. bár az igaz, hogy a gonosz is ott lesz. De hiszem, hogy aki az igazságot keresi meg tudja találni.
Én nem fogok hízelegni senkinek. Nem akarok elismerést senki ember fiától.
Hiteles úgy tudok lenni, ha nem alkuszom meg. Ha nem kötök kompromisszumot, ha mindig a biblia szavait szólom, mert a biblia szava, Isten maga.
Aki mást hirdet hazudik. Aki pedig hazudik, az tudja meg, hogy a hazugság atyja, az maga a gonosz. Nevét azért nem írom le, mert gyűlölöm.

Bár keménynek, ridegnek, taszítónak, és érthetetlennek találják sokan, amit írok, de ez a valóság.
Aki tudja az igazságot, hazugságot, és a gonoszságokat a saját felekezetében, vallásában, és mégsem lép, mégsem fut ki belőle, az vesszen is el. Mert megalkudott az már a gonosszal. Bár amíg van idő, és most még van, az még megtérhet. De halogatásra nincs idő.

2007-05-06 óta itt!

(#8778) kymco válasza euchi (#8774) üzenetére


kymco
veterán

Hittételei, dogmái nincsenek minden hiten alapuló vallásnak. A kereszténységnek is azért van, mert már kora kezdetek idején megjelent az evangéliumot elferdítő szinkretizmus... de ez más történet.
Tehát ha azt közelítjük meg pozitívan megfogalmazva, hogy hogyan nem hiszel Isten létében.... akkor közelebb juthatunk a válaszhoz...

Nem tudom, hogy miért hozod fel hsz-ról hsz-ra a ki mliyen istenbe hisz fordulatot, mert nem cáfol és nem erősít semmit, nem állít semmi olyat, ami nekem új lenne, új szempontot sem visz a vitába... ez amolyan visszatérő költői elem...

www.refujvaros.hu

(#8779) lao ce válasza JJános (#8757) üzenetére


lao ce
aktív tag

"Én csak helyesbítettem."
nem vagyok ra kivancsi hogy ezzel kapcsolatban te mit gondolsz. ahogy irtam is.

"Isten előtt igen is felelek érted."
ez a ti dolgotok. engem hagyjal ki belole. semmi kozod hozzam, igyhat a ram vonatkozo joslatoktol es elkepzelesektol legyszives tartozkodj - ahogy mar kertem is toled. ezt megtehetned masokkal is, mert masok sem kivancsiak ezekre.

"Azért merem ezeket ilyen élesen írni, mert ismerem Istent."
"Nem vagyok Isten, de ismerem Őt."
hat persze, hogy ismered.

"Mindenki olyan úton jár, amilyenen akar. De aki azzal áltatja magát, hogy ez, amit írok nem igaz, az hazudik."
most megegyszer leirom utoljara: azert mert valaki mast allit es hisz mint te nem hazudik.

az hogy hazugozol itt mindenkit aki mast mond mint te az meg nem szep dolog. mivel ilyen civilizalatlan vagy, ezert nagyon nehezemre esik tisztelettel maradni a keresztenyek irant, nem altalanositani es konkluziot vonni. de igyekszek azert, igyhat visszamegyek inkabb azokra a helyekre beszelgetni ahol mindenkinek lehet velemenye es hite a nelkul hogy hazugnak neveznek.

ha akarsz valaszolj nyugodtan, majd elolvasom, de en mar leirtam mindent amit ezzel kapcsolatban irni tudtam neked.

nicht kompot

(#8780) Dalai Láma válasza lao ce (#8779) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Köszi, hogy nem JJánosból általánosítasz, legalábbis törekszel rá. De ahogyan kymco is említette: a kereszténység ne megy elit klub. Van nekünk ilyen JJánosunk is. ebben csak az a "szép", hogy a mi JJánosunk minket nem tart kereszténynek, sőt...
De ettől színes a világ.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#8781) JJános válasza lao ce (#8779) üzenetére


JJános
addikt

Látom nem értesz meg. Ezért nekem is az utolsó. És azért írom, amit, hogy mást ezzel ne csapjunk be. Mert ha nem írnám nemtetszésemet, akkor mindenki gondolhatná, hogy az az igazság azzal a dologgal kapcsolatban. Lám mennyi ember el van hitetve. Én nem szeretném elbagatelizálni az ember életének legfontosabb dolgait. Élet, és halál kérdése, és akkor ne írjam le, hogy erről a biblia mit ír?

Te mered elbagatelizálni a láthatatlan világ lakóit, és mersz közönséges szavakat használni a tudatlanságod miatt.
Találtál egy vallást, ami a szemedre hályogot vont, és gondolkodás helyett megsértődsz? Megteheted. Még el is marasztalhatsz.

""Mindenki olyan úton jár, amilyenen akar. De aki azzal áltatja magát, hogy ez, amit írok nem igaz, az hazudik."
most megegyszer leirom utoljara: azert mert valaki mast allit es hisz mint te nem hazudik."

Lehet saját véleményed, le is írhatod. De aki mást állít, mind amit a biblia ír, és nem én, akkor következésképp valamelyik nem igaz. Vagyis egyik állítás hazugság.
A következtetést rád bízom.

Nincs két út. Valamelyik út máshova visz. Te azt választod, amelyiket akarod. De a véleményemet csak leírhatom? Nem baj, ha nem.

Nem hiszem el, hogy közömbös vagy azzal szemben, hogy az örökkévalóságban mi lesz veled! Csak ezt mondod! Szvsz.

2007-05-06 óta itt!

(#8782) JJános válasza Dalai Láma (#8780) üzenetére


JJános
addikt

Jó lenne ha a nevem nem irkálnád le. És ne is írj. Egyszer már megbeszéltük. Tartsd magadat ehhez.
Gyorsan megragadod a szót, hogy engem áztass. Egyetlen dologra sem reagáltál, amit leírtam. Csak csúfolkodsz itt. Emberke térj észre!

Csak azért mert a vallásodat, ezzel téged sem tartalak kereszténynek, firkálsz?
Cáfold meg, amit leírtam, írj konkrétumokat. Nem tudsz.

[ Szerkesztve ]

2007-05-06 óta itt!

(#8783) euchi válasza JJános (#8777) üzenetére


euchi
aktív tag

JJános leírhatod az „igazságot” akár százszor, ezerszer is, és mondhatod minden másra, hogy hazugság, okkultizmus, bálványimádás anélkül, hogy ismernéd és értenéd. De ez így hasztalan, mert a mondataid üresek és semmitmondóak lesznek az olvasók számára. Nem fognak rajtuk elgondolkodni, rólad viszont gondolnak majd egy s mást. Az egy dolog, hogy téged ez hidegen hagy, de ha valóban szeretnéd isten igéjét hirdetni és segíteni az embereknek, meglelni az „igaz” utat, akkor fontos az, hogy intelligensen és meggyőzően fejtsd ki a mondandód. Ha mindig az „igazságot” ismételgeted, elveszíted őket. Legyél tájékozott a többi ember hitéről. Ha hazugozol és lekezelően beszélsz a hitükről, elveszíted őket.
Csak remélni tudom, hogy tényleg másoknak írsz és nem önmagadnak.

(#8784) euchi válasza kymco (#8778) üzenetére


euchi
aktív tag

Ne bonyolítsuk ennyire túl a dolgot. A te esetedben elég ilyen egyszerű dolgokra gondolni, hogy van Isten vagy, hogy Jézus a megváltó. Az ateizmusban nem találsz ilyet.
„Tehát ha azt közelítjük meg pozitívan megfogalmazva, hogy hogyan nem hiszel Isten létében.... akkor közelebb juthatunk a válaszhoz...”
A te istened csak az egyik Isten, amelyikben nem hiszek, nem kell neki kitüntetett szerepet adnod. Egyébként mire vagy kívácsi? Hogy hogyan lesz valaki ateista? Mindenki máshogy.

„Nem tudom, hogy miért hozod fel hsz-ról hsz-ra a ki mliyen istenbe hisz fordulatot”
Ha nem tudod, akkor valóban fölöslegesen hoztam föl.

(#8785) kymco válasza euchi (#8784) üzenetére


kymco
veterán

Te abban hiszel, hogy nincs természetfeletti... hiszed, mert bizonyítani nem tudod...

www.refujvaros.hu

(#8786) euchi válasza kymco (#8785) üzenetére


euchi
aktív tag

Hányszor mondjam még neked?
Attól még, hogy nem hiszek ilyesmikben, nem zárom ki a létezésüket. Nem tudom és nem is hiszem, hogy nincs természetfeletti.

[ Szerkesztve ]

(#8787) JJános válasza euchi (#8783) üzenetére


JJános
addikt

"Nem fognak rajtuk elgondolkodni, rólad viszont gondolnak majd egy s mást."
Én hiszem, hogy lesz egy nap mindenki életében, hogy amit mástól hallott, el fog gondolkodni rajta. Te is voltál már így szerintem. Ez Istentől van. Szerintem.
Rólam gondolhatnak. Gondolni nekem is szabad róluk. Magában mindenki gondolhat mindent, csak nem mindennek szabadna hangot adni.
Én csak azt írom le, amit Isten mond, és erre mindig személyeskedés a válasz.
Ugrás nekem, mert ezt írom, meg azt. Pedig a "topic" szabályait betartom.

Intelligensen, és meggyőzően nem lehet az igazságot mondani, szerintem, mert akkor nem gondolja komolyan. Hízelkedően, engedményeket téve nem tudom írni. Nekem nem az kell, hogy vitatkozzon velem, hanem csak hogy meghökkenjen, és gondolkodjon rajt. Vitatkozni az igazsággal nem is lehet. Nem fogok kompromisszumot, engedményeket tenni, legfeljebb eltűnök innen. Jobb is lesz, mert nem szeretek szenvedni ilyen emberek írásaitól. :(((

Önmagamnak miért írnám? :N

2007-05-06 óta itt!

(#8788) kymco válasza euchi (#8786) üzenetére


kymco
veterán

Akkor mit is jelent az ateizmus?

www.refujvaros.hu

(#8789) euchi válasza JJános (#8787) üzenetére


euchi
aktív tag

„Én hiszem, hogy lesz egy nap mindenki életében, hogy amit mástól hallott, el fog gondolkodni rajta.”
Ha ez a célod, rosszul csinálod. Ezt próbálom megértetni veled.
„Magában mindenki gondolhat mindent, csak nem mindennek szabadna hangot adni.”
Igen. Ezért szeretnélek megkérni, hogy bár te „tudod az igazságot”, és „tudod”, hogy bárki, aki ennek ellentmond, azt vagy becsapta a gonosz, vagy hazudik, de ezt ne ismételgesd itt, mint egy papagáj. Tartsd meg magadnak, mert ezzel csak azt éred el, hogy senki sem fog veled szóba állni.
„Intelligensen, és meggyőzően nem lehet az igazságot mondani, szerintem, mert akkor nem gondolja komolyan. Hízelkedően, engedményeket téve nem tudom írni.”
Nem kell hízelkedni. Én egyszerű emberi kommunikációról beszéltem. Ha teszem azt, egy taoistának mondod, hogy a hite hazugság (De ne mondd!), akkor az a minimum, hogy érdeklődést mutatsz az ő hite iránt. Kérdezheted a hitéről, sőt, akár el is olvashatod a Tao te king-et, tehát megpróbálod megismerni és megérteni a hitét.
„Nekem nem az kell, hogy vitatkozzon velem, hanem csak hogy meghökkenjen, és gondolkodjon rajt. Vitatkozni az igazsággal nem is lehet.”
Amiket írsz, azok olvasók számára nem igazságok, hanem csak egyszerű kijelentő mondatok, egy olyan embertől, akin a tájékozatlanság, sőt a hülyeség jelei mutatkoznak meg több ízben. (Kérlek, ezt ne vedd sértésnek, hanem építő kritikának.) Ráadásul a stílusod alapján, úgy néz ki, mintha messze mindenki fölé helyeznéd saját magad. Tehát nincs abban semmi meghökkentő, amit írsz, sokkal inkább te vagy a meghökkentő.
„Nem fogok kompromisszumot, engedményeket tenni, legfeljebb eltűnök innen. Jobb is lesz, mert nem szeretek szenvedni ilyen emberek írásaitól.”
Emberekkel beszélgetsz. Kénytelen vagy kompromisszumokat kötni. Olyan egyszerű dogokra gondolok, mint pl. ne hazugozz többet. Ha erre nem vagy képes, akkor valóban az volna a legbölcsebb, ha nem írnál ide többet, máskülönben se neked, se nekünk nem lesz jó.

(#8790) euchi válasza kymco (#8788) üzenetére


euchi
aktív tag

Az istenekbe vetett hit hiánya.

(#8791) JJános válasza euchi (#8789) üzenetére


JJános
addikt

Igazándiból itt pár ember között folyik a parttalan vita, de a hazugságra nem írhatom, hogy igazság. Így megalkuvás nincs. Kymco ki fog tartani, szerintem, én pedig búcsúzom.

Isten áldjon meg benneteket!

2007-05-06 óta itt!

(#8792) kymco válasza euchi (#8790) üzenetére


kymco
veterán

:D Hiszed, hogy nincs... csak a te megfogalmazásod elegánsabb, mert okosabbnak látszol a hívőnél... de valójában nem több minden tudományos máz ellenére sem...

www.refujvaros.hu

(#8793) cucka válasza kymco (#8792) üzenetére


cucka
addikt

Én meg azt hiszem, hogy holnap esni fog az eső. A "hit" szónak több értelme van, nem kéne kényed-kedved szerint összemosni. Vallásos értelemben vett hit csakis pozitív irányú lehet, tehát valamiben hiszel. Ha valaminek a létezésében nem hiszel, az nem vallásos hit. Például én nem hiszek a télapó létezésében. Ezt a hitet párhuzamba állítani a vallásos hittel ordas nagy csúsztatás, és ezt szerintem te is tudod.

(#8794) Dalai Láma válasza JJános (#8782) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Nem beszéltük meg, te mondtad, hogy nem fogsz nekem többet írni. Ezt viszont többször is leírtad. Én nem ígérek semmit, nincs is értelme. A neved pedig leírom, ha adott helyzetben ez szükséges. De ez egy nyitott fórum, a moderátorok dönthetnek csak arról, mi ne kerüljön ki. Bár látom, szereted megmondani, ki mit csináljon, vagy mit ne.

Sokszor sok mindenre reagáltam, ellenben te voltál ,aki privát üzenetet küldtél, és a választ olvasás nélkül törölted. Ezek után mit kéne még neked, pont neked magyarázkodnom?

A hitemről semmit, azaz SEMMIT nem tudsz. Az egy dolog, hogy a katolikus vallásról mi a véleményed, arról nekem is van. A hit számomra az, ami az igazán lényeges, a vallás keret.

Pontosan mit cáfoljak meg? A Biblia értelmezésedet? Megcáfolom: nem úgy van! Annyian annyiszor leírták már neked, hogy megint ugyanazt minek gépeljem le? Hogy megint leírd a szokásos szöveget a sértegető stílusodban?

A szerencse az, hogy az én keresztényi mivoltom nem attól függ, hogy te mit mondasz. Neked nincs rajtam hatalmad, akinek meg van, nos ő majd velem elrendezi.

Mellesleg te is kereshetnél magadnak mást, akit folyton cseszegetsz, és hazugsággal, a sátánnal való cimborálással vádolod. Ebből például elegem van. És még jópár másik fórumtársnak is.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#8795) cucka válasza Dalai Láma (#8794) üzenetére


cucka
addikt

akit folyton cseszegetsz, és hazugsággal, a sátánnal való cimborálással vádolod. Ebből például elegem van. És még jópár másik fórumtársnak is.
Szerintem szórakoztató, amiket ír. Olyan, mint ha szerepet játszana azzal a céllal, hogy lejárassa a kereszténységet :D .

[ Szerkesztve ]

(#8796) Dalai Láma


Dalai Láma
őstag

Most komolyan arról megy a vita, hogy a nem hívők hívők-e? Valamit hisznek, valamit nyilván ők is gondolnak, ezt nem hiszem, hogy tagadnák. Bizonyosság számukra sincs a hitük mögött, sőt kevesebb bizonyosság, mint egy hívő mögött. Bár ez már síkosabb talaj.

Szóval azt lehet mondani, hogy racionálisan nem lehet dönteni, hogy a hit tárgya valós-e, vagy sem.

Nem lehet azt sem mondani, hogy az ateisták okosabbak ,vagy bölcsebbek, mint a hívők.

És úgy látom, teljességgel felesleges emiatt egymásnak esni.

Sokkal érdekesebb lenne egymás hitének, vallásának megismerése. Persze JJános mindenkivel közli, hogy a pokolba fog kerülni, már aki nem ugyanazt gondolja, mint ő. Ez az "áldásos" tevékenység sajnos megakadályozza, hogy érdekes dolgokat tudjunk meg mások hitéről, vallásáról.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#8797) Dalai Láma válasza cucka (#8795) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Sajnos biztosan többek számára sikerül is. De hát senki sem állította, hogy a keresztények mind 100%-os emberek, és az a szép benne, hogy *nak is van hely benne. Persze ez az ateizmusról is elmondható.

[ Szerkesztve ]

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#8798) cucka válasza Dalai Láma (#8796) üzenetére


cucka
addikt

Valamit hisznek, valamit nyilván ők is gondolnak, ezt nem hiszem, hogy tagadnák.
Az ateizmusban semmilyen, keresztény hittel párhuzamba állítható hit nincs.

Bizonyosság számukra sincs a hitük mögött, sőt kevesebb bizonyosság, mint egy hívő mögött.
Az ateista vagy materialista világnézet elsősorban arról szól, hogy az igazságot preferálod a személyes meggyőződés/hit helyett. Ez az igazság univerzális, tehát szó nincs "személyes igazságról", ez nem személyes vélemény kérdése. Ez éles ellentétben áll a vallásos nézetekkel, amelyek alapja gyakorlatilag a saját személyes igazságodban való hit.

Szóval azt lehet mondani, hogy racionálisan nem lehet dönteni, hogy a hit tárgya valós-e, vagy sem.
Nem, bár magában a mondatban ott van egy kicsit a csúsztatás :).

Ez az "áldásos" tevékenység sajnos megakadályozza, hogy érdekes dolgokat tudjunk meg mások hitéről, vallásáról.
Mondjuk azt nem értem, hogy egy magát vallásosnak mondó embert miért érdekelne a másik ember hite. Amúgy szerintem nem akadályozza meg, legfeljebb az értelmes hozzászólások közé bekerülnek kevésbé értelmes, cserébe nagyon szórakoztatóak is :) .

[ Szerkesztve ]

(#8799) Dalai Láma válasza cucka (#8798) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Nem is azt mondtam, hogy van. Egyébként pedig lehet, miért ne lehetne? Lehet, hogy esetedben nem, de az Isten-nélküliség eszméjét is fel lehet úgy fejleszteni, hogy vallás legyen belőle. De tény, hogy valaminek a nemlétében hinni különböző attól, amikor valaminek a létében hiszünk. Azt hiszem, ez elég egyértelmű.

A vallásos hit nem feltétlenül áll szemben azzal, amit írsz. Egy hívőnek is ugyanolyan fontos a tapasztalat és a megismerés, mint egy nem hívőnek akár.

A különbség ott jön, hogy amire az ateista azt mondja, hogy nincs, azt a hívő ismeri, és azt mondja róla, hogy -én ezt szeretném jobban megismerni. Valamint azt, hogy ennek a megismerésnek forrása lehet a személyes kapcsolat mellett például a Biblia.

És mivel a hitben is fontos a megismerés, ezért nem igaz az, amit írtál, hogy elég hinni a személyes igazságomban. Legalábbis, ha jól értettem, amit akarsz mondani. Persze adott pillanatban igaz lehet, de mindig van tovább, nem lehet megállni, az Isten megismerése élethosszig tartó folyamat. Olyan nincs, hogy valaki teljesen ismeri Istent (kivéve JJánost).

Miért ne érdekelne más ember hite? Na meg a vallása. És amint létszik, azért van, aki érdeklődik. Te miért vagy itt? Lao ce és kymco miért vannak itt?

Engem még JJános hite és vallása is érdekel, csak a stílust nem nagyon tudom tolerálni, ahogy ezt közli.

[ Szerkesztve ]

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#8800) kymco válasza cucka (#8798) üzenetére


kymco
veterán

A kereszténység az univerzális igazságot hirdeti... nem beszél személyes igazságocskákról... és ez sem személye vélemény kérdése

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.