Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#8351) kymco válasza euchi (#8348) üzenetére


kymco
veterán

Tudsz úgy élni, hogy ne okozz fájdalmat másnak? Tudod úgy érvényesíteni a szándékaidat, hogy mások ne legyenek vesztesei döntéseidnek? Tudsz mindig, minden helyzetben igazságos döntést hozni? Ha most visszafelé nézel, minden döntésed a javadat szolgálta?
100%-an képes vagy alakítani az életed?

stb stb....

Ne feledd, ezek csupán "tünetek".... :)

www.refujvaros.hu

(#8352) euchi válasza kymco (#8351) üzenetére


euchi
aktív tag

Milyen kérdések ezek?
Hazudnék, ha ezek közül egyre is igennel felelnék.
Te is hazudnál, ha ezek közül egyre is igennel felelnél. :P
„Ne feledd, ezek csupán "tünetek" ....”
Annak a tünetei, hogy emberek vagyunk.

Ezekre szerintem mindketten igennel tudnánk felelni:
Akarsz úgy élni, hogy ne okozz fájdalmat másnak? Akarod úgy érvényesíteni a szándékaidat, hogy mások ne legyenek vesztesei döntéseidnek? Akarsz mindig, minden helyzetben igazságos döntést hozni? Akarod, hogy minden döntésed a javadat szolgálta?
Akarod, hogy 100%-an képes legyél alakítani az életed?

Soha nem leszünk tökéletesek. Ennek ellenére tökéletesítenünk kell magunkat.
Olyan ez, mint a tudásvágy nem lehet senki sem mindent tudó, de ez nem jelenti azt, hogy nincs értelme bővíteni a tudásunk.

(#8353) euchi válasza JJános (#8349) üzenetére


euchi
aktív tag

Nyílt titok, hogy lenézlek JJános. ;)

"Az akkori villámlások arra indítottak, hogy életemben először imádkoztam. A megtérés ez után jött, és amikor megízleltem Isten országát, azt mondtam, hogy én enélkül többé nem akarok élni."
Féltél, nem igaz? Az ima "segített a lelkednek". Másra nem is jó az ima.

(#8354) euchi válasza JJános (#8350) üzenetére


euchi
aktív tag

Szemét is? Bibliai értelemben? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8355) kymco válasza euchi (#8352) üzenetére


kymco
veterán

Nos, legalább van valami, amiben egyetértünk.
Én sem felelek ezekre igennel... de tudom, hogy hogy ez mire mutat. Én nem mondtam, hogy már egészséges vagyok... Nekem szükségem van Jézusra mindenkor.
Jézus mondta, hogy nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek, és leült azokhoz az emberekhez, akiknél nagyon látványosan volt látható, hogy nem tudnak mindenre igennel felelni.
És a farizeusok elfordultak Jézustól, mert nem ismerték el, hogy szükségük van a gyógyulásra... Őket Jézus máshol meszelt falú sírnak nevezte... A látszatra még van energiájuk, figyelmük... de valójában képtelenek a változásra....

www.refujvaros.hu

(#8356) kymco válasza euchi (#8353) üzenetére


kymco
veterán

Másra nem is jó az ima.
Te már csak tudod...
Erről eszembe jut, hogy mikor előfelvételis villamosmérnök hallgató katona voltam egy juhász végzettségű kevés iq-ju őrvezető "öreg" kikiabálta a "kopaszoknak", azaz nekünk, hogy minek ennyi villamosmérnök, hiszen van már elég villamos... hát igen... szerinte a villamosmérnök csak arra jó...

www.refujvaros.hu

(#8357) euchi válasza kymco (#8356) üzenetére


euchi
aktív tag

Te azt hiszed, hogy az imáidat meghallgatja Isten és egyengeti az utadat? Ergo kiszolgálja az igényeid?

(#8358) kymco válasza euchi (#8357) üzenetére


kymco
veterán

igen, igen, nem :)

www.refujvaros.hu

(#8359) euchi válasza kymco (#8358) üzenetére


euchi
aktív tag

Mit tesz érted Isten?

(#8360) JJános válasza euchi (#8353) üzenetére


JJános
addikt

Ne akarj a szájamba rágni olyat, amit nem mondtam.

Nem a félelem kergetett Isten karjaiba, hiába próbálkozol. Akkor azt se tudtam, hogy van lelkem. Mint említettem a megtérés később jött.
"szemét vagy. Mint "szemét" fognak kezelni, ha nem térsz meg.

Lenézel, de én sem tudok rád felnézni valamiért. Légyszi ne írj, mert most egy ideig úgysem jövök ide.

2007-05-06 óta itt!

(#8361) kymco válasza euchi (#8359) üzenetére


kymco
veterán

Például megváltott, és gondoskodik rólam, továbbá formál és megtanít apának, vezetőnek lenni stb.
Annak ellenére leírtam, hogy tudom a válaszod. :)
De talán te is be fogod látni, hogy ez a topic nem a másik meggyőzéséről szól.

www.refujvaros.hu

(#8362) Horka1


Horka1
tag

[link]
[link]

Üdvözletem mindenkinek! Látom parázs vita folyik nálatok is! Van itt egy másik fórum is, ahol szintén boncolgatunk vallási kérdéseket!

Ennek jegyében, elkezdtem egy hang-sorozatot, ami a júdeokrisztiánizmus kritikája, ennek a témának az első része, mint egy bevezetője!

Nem vagyok hitetlen, tehát nem hit vagy éppen vallás ellenes szempontok vezetnek, csak ezzel a kereszténységnek nevezett ezred éves jelenséggel van némi problémám, van némi kifogásom vele kapcsolatban!

[ Szerkesztve ]

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#8363) euchi válasza kymco (#8361) üzenetére


euchi
aktív tag

„megváltott” - Az öngyilkos küldetést inkább hagyjuk. A cucka féle rövidített verzió szerintem elég jól összefoglalja a lényeget. Igazából én most a jelenre akartam koncentrálni. Most mit tesz érted Isten azon kívül, hogy van és hallgat.
„gondoskodik rólam” - Ha konkrétumokba is belekérdeznék, nem tudnál meggyőzni, hogy valóban így van. Sajnos ez az isteni gondviselés erősen szubjektív megítélésű. Tudsz mondani valami mást?
„formál és megtanít apának, vezetőnek lenni” - Most ugye a Bibliára célzol? Isten személyesen nem ad neked gyermeknevelési tippeket.

(#8364) kymco válasza euchi (#8363) üzenetére


kymco
veterán

Az a helyzet, hogy én nem akarlak meggyőzni. Magamról, a személyes életemről írok.
Felesleges konkrétumokat írnom, bármit is írnék te tromfolnál...

Isten hallgat, mert nem akarod meghallani... de én meghallom Őt, és kapcsolatba vagyok vele...

www.refujvaros.hu

(#8365) euchi válasza kymco (#8364) üzenetére


euchi
aktív tag

Rég elmúlt az az idő, amikor én fogékony voltam ilyesmire. Ki tudja? Talán megsüketültem, de az is lehet, hogy felnőttem.
Rossz volna, ha megszakadna ez a kapcsolat? Elveszítenél valami fontosat? Talán ezért érzékeled a jelenlétét és „gondviselését”, míg én csodálkozva nézek rád, ahogy a közted és nagy semmi közötti kapcsolatról áradozol.

(#8366) Horka1


Horka1
tag

Ezt egy másik fórumon írtam, de ide is elfér!

James Lovelock, a Gaia hipotézis megalapítója, révén ismeretes az az elv, hogy minden dolog az ő környezetében fordul elő, illetve abban életképes! Ha megfordítjuk ezt az elvet, ahogyan ő is tette, akkor megtudhatjuk, hogy adott környezetben, mi képes megélni? Ha Ismerjük egy adott élőlény optimális lét-feltétel-rendszerét, és ismerjük a környezete aktuális állapotát, megállapíthatjuk belőle, hogy az adott élőlény, mennyire érzi jól magát abban a környezetben, ami éppen rendelkezésére áll!

Na most van erre egy igen jó erkölcsi példa a bibliában:

"32A hívõk sokaságának pedig szíve-lelke egy vala; és senki semmi marháját nem mondá magáénak, hanem nékik mindenök köz vala. Apostolok Cselekedetei 4:32"

"34Mert szûkölködõ sem vala õ közöttük senki; mert valakik földek vagy házak birtokosai voltak, eladván, elhozák az eladottak árát, 35És letevék az apostolok lábainál: aztán elosztatott az egyesek közt, a mint kinek-kinek szüksége vala."

Nagyon sokrétű példa ez, a kommunizmus alapideája is tökéletesen bele van fogalmazva, és arra is rámutat, hogy mi volt a baj a kommunizmusban, amiért az működésképtelenné vált!

De arra az aspektusra szeretnék ebből rávilágítani, hogy oly módon élt jól mindenki, hogy olymódon éltek közösségként, hogy mindenki, amivel tudott az ő életterét, vagyis a közösséget, vagyis az életterét javította, hozta jobb helyzetbe! A Gaia elmélet szerint pedig, minden élőlény példánkban az ember, annál jobban érzi magát, tehát annál optimálisabban él, minél optimálisabb számára a környezete!

Tehát visszatérhetünk ezen a ponton arra az aspektusra, hogy most, hogy tudjuk, a környezetünk állapota nagyban befolyásolja a mi állapotunkat, és igen hasznos ha a környezetünket minél jobbá tesszük, hogy tehát jól felfogott érdeke az embernek, hogy olyan lelki és szellemi környezetben éljen, amely környezet mindenki számára biztosítja az optimális létfeltételeket!

Itt kerül górcső alá, hogy tulajdonképpen a keresztény eszme, milyen szellemi környezetet termet az ember számára? Tudniillik, jól látszik, hogy a kereszténység cirka 1200 év óta oda jutott, hogy háborút háborúra halmozott, és mostanra egy atomháború küszöbén állunk miatta!

Bármennyire is erkölcsösnek mutatja magát (világosság angyalának) nem azt a hatást éri el, amit hírdet!

Na itt jutottuink el arra a pontra, ahonnan tovább lépve elkezdetjük vizsgálni világunk népszerű ideológiáit, így a kereszténységhet legfőképpen, hiszen abban élünk, de nem lehet figyelmen kívűl hagyni más eszmég, mint az Iszlám, a Buddhizmus a Taoizmus, a Hinduizmus hatásait, és a különböző eszme-rendszerek egymásra hatását!

Tehát aki nekem azt mondja, hogy zavarosak az elképzeléseim, azért mondja, mert nem látja át azt a vizsgálati területet, amiben én gondolkodom! Aki csak a kereszténységet ismeri, képtelen megítélni, mondjuk a Hinduizmussal való viszonyát, mivel valóság nélküli mesének gondolja, meg ördöginek meg mit tudom én még minek :)))! Írtam már korábban! Vigye be mindenki a bibliáját egy nagy könyvtárba, tegye le középen egy asztalra, távolodjon el attól az asztaltól, és nézze a bibliát, a többi könyv kontrasztjában, és nézze meg, hogy mekkora hatalmas tudás van a világban felhalmozva, amiről egy szó sincs a bibliában, de még a kereszténység megismeréséhez sem elegendő a biblia!

Tehát továbbra is arra kérek mindenkit, főleg azokat akik kereszténynek vallják magukat, hogy viselkedjenek keresztényként, mielőtt másokról, ez esetben rólam ítéletet alkotnak! Tudniillik én senkiről nem alkottam még itt ítéletet, ha jól emlékszem!

Hogy a kereszténység eszmeiségét bírálom, az teljesen más dolog!

"keresztény tanítás szerint ,Isten teremtette a bűnt."

Teremtette a kertet, benne az életfáját, és a jónak és rossznak tudásának fáját?

Honnan veszed, hogy ez valótlanság? Mindent Isten teremtett nem? Akkor a bűnt is! Hát ez van a teremtés könyvében! A kígyó csak rábeszélte őket, a tiltás megszegésére, nem ő teremtette a bűnt, a rosszat meg semmit, sőt a kígyót is Isten teremtette!!
Ha viszont a bűnt nem Isten teremtette, akkor van egy másik teremtő, aki a bűnt és a bűn környezetét teremtette! Hiszen a bűn is csak valamilyen környezetben képes létezni! Akkor tehát az egyisten hit romba dőlt!

De hát akkor, amikor teremtődhöz imádkozol, akkor kihez imádkozol tulajdonképpen?
Ezek szerint te még nem azonosítottad be az Istened személyét!
Mire épül a hited?

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#8367) kymco válasza euchi (#8365) üzenetére


kymco
veterán

Rossz volna. Első körben olyan, mint amikor egy számomra fontos hozzátartozót veszítenék el.
Majd rádöbbennék, hogy mindaz elveszett, ami értelmessé tette az életem.
De ez nem történhet meg, mert ígéretem van rá attól, akinek van hatalma megtartani a szavát. :)
A kereszténység mindig személyes kapcsolaton alapul (Isten és ember). Számos módon indulhat el, mint ahogy számos módon ismerkedhetünk meg más emberekkel. Nem gondolnám, hogy az első "találkozás" kapcsán következtetni lehetne a kapcsolat minőségére függőségi viszonyaira... mert minden kapcsolatban van egyfajta dinamizmus, ami örökké változik, érik, fejlődik... vagy éppen erodálódik.

www.refujvaros.hu

(#8368) euchi válasza kymco (#8367) üzenetére


euchi
aktív tag

"Majd rádöbbennék, hogy mindaz elveszett, ami értelmessé tette az életem."
A te életed értelmetlen volna Isten nélkül? Ehhez nem is tudok semmit hozzáfűzni. Eljutottam arra a pontra, hogy sajnállak kymco. :(

(#8369) kymco válasza euchi (#8368) üzenetére


kymco
veterán

200 év távlatából már azt sem tudják, hogy léteztél... Én már az összes dédapán nevét sem tudom felsorolni....
Nem kell sajnálni engem. Nem hiszem, hogy téged nem érintett meg az önmagában létező lét értelmetlensége. Miért vagyok, ha még emlékem sem marad fenn? Még a sírkövet is elhordják x év múlva....
No de ez megint egy olyan irányt generál a vitában, ami nem vagyok. Mert nem ezért vagyok keresztény... :)
Kérdezted, hogy mit éreznék... én őszintén leírtam....
Én pedig téged sajnállak... :D

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#8370) euchi válasza kymco (#8369) üzenetére


euchi
aktív tag

„200 év távlatából már azt sem tudják, hogy léteztél.”
Ha ez téged zavar, lehet tenni róla, hogy emlékezzenek rád. De szerintem ennek nem kellene központi kérdésnek lennie egy ember életében. :U
„Nem hiszem, hogy téged nem érintett meg az önmagában létező lét értelmetlensége.”
Ezen én már réges-rég túl vagyok. :P Ennek sem kellene az életedet irányító kérdésnek lennie. Talán az élet értelme maga az élet. Talán az élet öncélú. Teljesen mindegy. Mi emberek abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy föltehetünk kérdéseket a létünk értelmét illetően, de sajnos abban a szerencsétlen helyzetben is vagyunk, hogy ezek megválaszolásánál csődöt mondunk. A lét értelmére még a te hited sem add választ, csupán látszatmagyarázatokat. Hogy mennyire nem magyaráz meg semmit, arról neked fogalmad sincs, vagy nem akarsz róla tudomást venni. Azzal kellene inkább foglalkoznod, hogy kihasználd a rendelkezésre álló időt, nem a halál utáni örökéletről és boldogságról álmodozni.
„Én pedig téged sajnállak...”
Kb. az oviban vágtak vissza nekem így utoljára. :DDD Őszintén mondom, sajnállak.
Félsz attól, hogy a léted értelmetlen, és attól, hogy nyomtalanul eltűnsz a föld színéről, mintha sose léteztél volna. Nem fogod itt nyilvánosan beismerni, de a fentiekből kiindulva én úgy vélem, hogy ezek is nagyban hozzájárultak a megtérésedhez. Talán még magadnak sem vagy képes beismerni. Elmenekülsz egy mesevilágba a valóság elől.
Megkapom a magamét, ez biztos, de ki kellett mondanom, amit gondolok, mert talán egyszer rájössz, hogy ez a kibírhatatlan ateista nem mondott mindig hülyeséget. ;)

[ Szerkesztve ]

(#8371) kymco válasza euchi (#8370) üzenetére


kymco
veterán

Nem kapsz semmit tőlem, mert nincs miért... Te így látod... igaz rosszul. Nem sajnálni való az életem, hanem teljes. Ha elvesztenéd mindazt, ami neked fontos, te is megzakkannál. Nálad ez a szint megáll a párodnál a gyerekeidnél és a szüleidnél talán... nálam ott szerepel Isten személye is... Mi ebben a furcsa?
A filozófia alapkérdéseivel kapcsolatos kérdéseket tettem fel a lét értelme és értelmetlensége kapcsán, nem hinném, hogy mivel ez foglalkoztat, sajnálni való lennék. Inkább sajnálni való az, aki azt hiszi, hogy ezen túllépett... :)

Nem központi kérdés számomra az, amit feltettél, mert nincs realitása... de az tény, hogyha nincs feltámadás, akkor mi keresztények nyomorultabbak vagyubk minden embernél.... De volt feltámadás... és van újjászületés.

Nem élek mesevilágban. Nagyon komoly realitásokban kel mindennapi döntéseimet meghoznom. És ha szembetalálom magam olyan dologgal, amit nem ismerek vagy nem értek, esetleg nem tudom felfogni, akkor nem fogom a másik személy gondolatait, életét lededósozni... ezt max a katonaságnál tapasztaltam meg, amint már írtam is erről.

www.refujvaros.hu

(#8372) euchi válasza kymco (#8371) üzenetére


euchi
aktív tag

„Ha elvesztenéd mindazt, ami neked fontos, te is megzakkannál.”
Álljunk meg egy szóra. Elveszted Istent. Mindössze ennyi történne. Biztos fájna. De valóban értelmetlenné válna az életed? Mi van a családoddal? Mi van a szeretettel? Értelmetlen?
- A francba az egész élettel! Nincs Isten! Megyek és fölkötöm magam az első fára. A család forduljon föl!
Ne legyünk ennyire végletesek. Nehezebb volna nélküle? Lehet. De az életed menne tovább.
„de az tény, hogyha nincs feltámadás, akkor mi keresztények nyomorultabbak vagyubk minden embernél.... De volt feltámadás... és van újjászületés.”
Ez egy klasszikus módszer a hívőnél mások és önmaguk meggyőzésére. Kijelent dolgokat tényként, melyekről semmilyen bizonyossága nincs. Ja persze, ott van az a mesekönyv. :DDD
„Nem élek mesevilágban.”
Nosce te ipsum. – Ismerd meg önmagad! :U

(#8373) kymco válasza euchi (#8372) üzenetére


kymco
veterán

Isten nem a gumimókus, ami egy mesekönyv világában él, és ha kiderül hogy nincs a Mikulással együtt, akkor nem történik semmi. Az Istennel való kapcsolatom meghatározza értékrendemet, meghatározza azt, hogyan állok a világhoz, hogyan élem a hétköznapjaimat.
Egy mesehős nem határoz meg ennyire, max példát ad.
Az, hogy nincs, számomra azt jelentené, hogy "meghalt". Nem véletlen hoztam párhuzamot a hozzátartozó halálával... nem azt, hogy egyáltalán nem is volt. Tudom ezt nehéz felfogni, de fogadd el, hogy én sem tudnám a te gondolatmeneteddel felfogni, hogy az édesanyámról, akivel kapcsolatban vagyok kiderülne, hogy nem is létezett....
Így én maradtam az kicsit jobban kezelhető fikciómnál.

Ez egy klasszikus módszer a hívőnél mások és önmaguk meggyőzésére.
A klasszikus közhelyes lekezelésedre pedig nem vagyok kíváncsi...

www.refujvaros.hu

(#8374) euchi válasza kymco (#8373) üzenetére


euchi
aktív tag

„Isten nem a gumimókus, ami egy mesekönyv világában él, és ha kiderül hogy nincs a Mikulással együtt, akkor nem történik semmi.”
Valami történne. Nélküle kellene élned. Úgy látom téged még a gondolattól is kiráz a hideg. ;)
„Az Istennel való kapcsolatom meghatározza értékrendemet, meghatározza azt, hogyan állok a világhoz, hogyan élem a hétköznapjaimat.”
Függő helyzetbe kerültél, de teljesen fölöslegesen. Ugyanis ezekhez Isten egy fikarcnyit sem járul hozzá, csak te ezt nem veszed észre. Talán a Biblia hozzájárul, mert van benne sok jó gondolat. Isten a te vágyaid és félelmeid testesíti meg.
„Az, hogy nincs, számomra azt jelentené, hogy "meghalt". Nem véletlen hoztam párhuzamot a hozzátartozó halálával... nem azt, hogy egyáltalán nem is volt.”
Nézd. Ha egy lehetséges jövőben, már nem létezne számodra, az a múltadon nem változtatna, csakis a múltad megítélésén. Abból tanulhatsz, bölcsebbé válhatsz.
Egyáltalán nem is volt: ez a félelmed csak a jelened érinti. Próbálod elfojtani, de ott motoszkál benned. :K
„A klasszikus közhelyes lekezelésedre pedig nem vagyok kíváncsi...”
Talán közhelyesnek hangzott, de nézz magadba. Mire világítottam rá? Azt hangoztatod, hogy nem akarsz meggyőzni, mégis ilyen kijelentéseket teszel: „de volt”, „de van”. Ha engem nem akarsz meggyőzni, akkor kit? Úgy néz ki, mintha magadat győzködnéd. :U

[ Szerkesztve ]

(#8375) kymco válasza euchi (#8374) üzenetére


kymco
veterán

Úgy látom téged még a gondolattól is kiráz a hideg. ;) Attól is kiráz, ha arra gondolok, hogy elvesztem a feleségem. Akkor most függő lettem? :)
Azt hiszem most nagyon melléfogtál. Nincs semmi bajom. Persze, hogy függő vagyok, mert Krisztus követője lettem és függök Krisztustól. Ezt örömmel és nem szégyenkezve vállalom.

Olyan dolgokban érvelsz jelenleg, amik csak csupán megérzésekre, feltételezésekre alapozódnak... Olyan dolgokat minősítesz, amire nincs rálátásod.
És ezt így helyén is tudom kezelni. :)
Nem félek... békességem van.

www.refujvaros.hu

(#8376) euchi válasza kymco (#8375) üzenetére


euchi
aktív tag

Nem is vártam, hogy beismerően bólogatsz majd. :D
Nézd amit írtam, az alapján írtam, amennyit ezen a kommunikációs csatornán meg tudtam ismerni belőled. A tévedés jogát fönntartom.

(#8377) kymco válasza euchi (#8376) üzenetére


kymco
veterán

:)

www.refujvaros.hu

(#8378) kymco válasza cucka (#7959) üzenetére


kymco
veterán

Várjunk már. Van egy régi könyv benne egy mesével egy haragos, de jóságos Istenről, aki megteremti az univerzumot, totális kontrollt gyakorol az emberek fölött, elküldi nekünk 2 kőtáblán a szabályait és örök kárhozattal sújtja azt, aki nem azok szerint él, elküldi a fiát (aki saját maga) egy öngyilkos küldetésre, hogy az emberek feláldozzák (saját magának) és még sorolhatnám. Ez után megkérdezed a másik embert, hogy mégis milyen tudományos elméletekkel és bizonyítékokkal tudja alátámasztani, hogy nem hiszi el ezt a sületlenséget? :D

Ez az egyszerűsítés kb olyan, mint hogy az evolúció arról szól, hogy az ember a majomtól származik...

Majdnem minden benne van, de mégsem igaz :)

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#8379) euchi válasza kymco (#8378) üzenetére


euchi
aktív tag

Gratulálok. :C Belekötsz ebbe a két hete írt hsz-be, ahelyett, hogy a homlokodra csapnál:
- Nahát! Tényleg elhiszem mindezt?

(#8380) fordfairlane válasza kymco (#8378) üzenetére


fordfairlane
veterán

Szerintem kitűnő válasz arra a kérdésre, hogy: "Bár pont neked kéne sietve hozzátenned, hogy továbbra sincs az ateizmust alátámasztó tudományos bizonyíték."

x gon' give it to ya

(#8381) kymco válasza euchi (#8379) üzenetére


kymco
veterán

Hát... nem mindenkinek olyan a felfogása, mint a tied... van mit változni... A kérdés csak az, hogy kinek :)
Egyébként azért most írtam rá választ, mert nincs időm a fórumot végigböngészni... és a te linked alapján akadtam eme "gyöngyszemre".

És te elhiszed, hogy a majomtól származik az ember? :))

www.refujvaros.hu

(#8382) kymco válasza kymco (#8381) üzenetére


kymco
veterán

Nos mivel félek, hogy félreérthető voltam, ezért lesögezem, hogy nem gondolom, hogy az evolúció elmélete arról szólna, hogyan lett ember a majomból, hanem csupán csak egy párhuzam akart lenni cucka mondanivalójával... kb hasonló mind a kettő valóságtartalma...
Ha valaki félreértette, akkor sajnálom :)

www.refujvaros.hu

(#8383) euchi válasza kymco (#8381) üzenetére


euchi
aktív tag

Miért hiszed el ezt a sok butaságot? Őszintén felelhetnél végre magadnak erre a kérdésre és nem egy kéthetes hsz-szel kellene vitatkoznod, aminek a lényegi részébe nem tudtál belekötni. Majdnem öt hónapja boldogítalak ebben a topikban. Nem vagy egy buta ember. Föl kellene ismerned végre: Te ezeket tényleg elhiszed. Ha az intellektusod számára ez már nem emészthető meg olyan könnyen, akkor komolyan el kellene gondolkodnod arról, amiben eddig hittél.

[ Szerkesztve ]

(#8384) kymco válasza euchi (#8383) üzenetére


kymco
veterán

Szerepet tévesztettél. Nem érdemes engem megtérítened, mert az életem a helyén van.
Az, hogy számodra nem érthető a Biblia üzenete és nem érted a hívő emberek motivációit, az nem lesz hatásal a hitemre.
Számomra az összefüggések egyértelműek és világosak. Vannak dolgok, amiket nem értek, amik homályban vannak előttem, de ezen a ponton jelentkezzen egy ateista, aki számára minden érthető a filozófia rendszerében... félek, ha így lenne, akkor nagyon lite változatú filozófiáról beszélhetnénk.
Alapvetően nem igaz, amiket cucka leírt, csak felhasznált elemeket a keresztény fogalomkészletből, és így inkább hasonlít egy cserépdarabokból kirakott faliképre, mint arra a cserépkorsóra, amiből a cserépdarabokat vették...

www.refujvaros.hu

(#8385) fordfairlane válasza kymco (#8384) üzenetére


fordfairlane
veterán

Alapvetően nem igaz, amiket cucka leírt,...

Alapvetően ostoba kérdésfelvetésre reagált, sarkítva.

x gon' give it to ya

(#8386) euchi válasza kymco (#8384) üzenetére


euchi
aktív tag

„Szerepet tévesztettél. Nem érdemes engem megtérítened, mert az életem a helyén van.”
Megtéríteni? :F Te már megtértél. Én még csak azt sem mondtam, hogy legyél ateista. Annyit mondtam: Gondolkodj! ;) Ha valaki ateista lesz, azt különben sem nevezném megtérésnek.
„nem érted a hívő emberek motivációit”
Nekem megvan a saját véleményem. A kérdés már csak az, hogy a hívő emberek értik-e a saját motivációikat és tudják-e egyáltalán, hogy miben hisznek.
„Számomra az összefüggések egyértelműek és világosak.”
Mint minden mást, te ezt is csak hiszed. ;]
„jelentkezzen egy ateista, aki számára minden érthető a filozófia rendszerében”
Nincs ilyen köztünk. De minket, ez nem zavar. Ezért aztán nem is menekülünk el egy mesevilágba, ahol minden világos. :P
„Alapvetően nem igaz, amiket cucka leírt”
Alapvetően nem igaz amiket a Biblia leírt. Ez egy ellentmondásos, sőt, olykor egyenesen nevetséges mese. Persze vannak benne, az életben is használható, bölcs gondolatok, de könyörgöm, mi a fenéért kell ehhez ezt a sok marhaságot is elhinni? Tanulj a Bibliából, de ne tanuld meg a Bibliát!

[ Szerkesztve ]

(#8387) Louro


Louro
őstag

Azért kiváncsi lennék - a V című sorozat miatt ugrott ez be -, aki mélyen hívő és nem csak egy felsőbb "lényben" hisz, hanem konkrétan Istenben, Allahban vagy hívjuk ahogy épp a vallás megköveteli, hisznek a földönkivüli életben? Mert ha igen, akkor a filmet idézném: Hogyan magyarázzuk meg az idegenek létét? Isten teremtményei vagy kik ők?

Mess with the best / Die like the rest

(#8388) Dany007 válasza Louro (#8387) üzenetére


Dany007
veterán

Én már csomószor hallottam erre a választ hívő emberektől. És a válasz egyértelmű igen volt. :U

(#8389) Louro


Louro
őstag

Mielőtt vádak érnének. Hiszek egy természetfelettiben, mert sokszor támaszkodhattam rá, de hogy ezt/őt, hogy hívják nem számít. Azt tudom, hogy van kire számítanám, ha nagy bajban vagyok és nincs akihez fordulhatnék. Kell hit az embereknek szerintem, mert hit nélkül olyan, mint cél nélkül élni. Röviden: felesleges.

Mess with the best / Die like the rest

(#8390) Louro válasza Dany007 (#8388) üzenetére


Louro
őstag

Ott a másik kérdés is, hogy akkor hogyan magyarázzuk az ők létét a világegyetemben. Csak, hogy megmaradjon a logika. Hogy a történet kerek maradjon.

Mess with the best / Die like the rest

(#8391) Dany007 válasza Louro (#8390) üzenetére


Dany007
veterán

Pedig pofon egyszerű. Szerintük ha létezik is földönkívüli élet, akkor azt is Isten teremtette.
Persze erről egy szó sincs sehol, mert eleve az ember úgy lett teremtve, hogy erről nem kell tudnia.

(#8392) Noddy válasza Louro (#8390) üzenetére


Noddy
senior tag

Szerintem ez akkor legyen a legnagyobb probléma, ha találnak földönkívüli életet. addig az egész csak üres elmélkedés.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#8393) Louro válasza Noddy (#8392) üzenetére


Louro
őstag

Akkor addig nem is hisznek abban, de egy felsőbb entitásban igen? (bocsi, ha az entitás nem pontos, cask másképp nem tudtam megfogalmazni. Lehet, hogy arab is van és nincs kedvem az összes istenséget felsorolni) Baktériumokat se látjuk szabadszemmel, mégis elhiszük, hogy vannak. Tudom, lehet mikroszkópot venni, de ennyire ne legyünk most kakaskodók, csak példaként hoztam fel.

dany: "Isten megteremté Ádámot és Évát" két emberi lényt teremtett. Szóval itt akkor hibázna az elmélet.

[ Szerkesztve ]

Mess with the best / Die like the rest

(#8394) Noddy válasza Louro (#8393) üzenetére


Noddy
senior tag

Ezt úgy értettem, hogy a baktériumok, vírusok, lelki betegségek stb., ezek egyike se látható, mégis komoly hatást jelentenek az embereknek, emberiségnek. Szóval létezhetnek földönkívüliek, de hogy semmilyen hatással nincsenek ránk, míg meg nem találjuk őket addig szerintem felesleges ilyeneken rágódni.
Sokan azt hiszik a keresztyénekre, hogy csak elképzelnek valamit és nekik ez jó. Pedig nekik élő kapcsolatuk van Istennel, nem holmi kitalált hallucináció.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#8395) Dany007 válasza Noddy (#8394) üzenetére


Dany007
veterán

Az a gond, hogy ezt az élő kapcsolatot csak ők saját maguk tudják / látják / hallják / érzik stb...
Én nem tudok odamenni egy hívőhöz és 'belehallgatni' abba az élő kapcsolatba... =/

(#8396) Louro válasza Noddy (#8394) üzenetére


Louro
őstag

dany-val úgy értek egyet, hogy írtad, hogy van baktériumok, vírusok, ezekkel tudunk kapcsolatot létesíteni, igen. Lelki betegségek. Nem 100%-ban "csak a hit" képes megoldani ezt, szóval itt nem kell vallásosság. De nem is látjuk a lelki betegséget, hanem érezzük. A megérzés (amit sok helyen 3. szemként emlegetnek vagy ösztönként) se kézzelfogható valós dolog, hanem valami megmagyarázhatatlan, de mégis létezik. Csak azért kérdem, mert mi van, ha mondjuk holnap bejelentenék, hogy találtak. Akkor a Vatikán szerintetek hogyan reagálna? Én erre lennék kiváncsi? Dany úgy érzem nem az, aki megtért, mélyhitű keresztyény. Szóval most csak te vagy, de a te véleményedre kiváncsi vagyok.

Mess with the best / Die like the rest

(#8397) Dany007 válasza Louro (#8396) üzenetére


Dany007
veterán

Az utolsó két mondatot nem teljesen értem : )
De tény, hogy nem vagyok megtért keresztény.

(#8398) Noddy válasza Louro (#8396) üzenetére


Noddy
senior tag

A vatikán véleménye. Nem tudom ez neked mennyire felel meg. Engem személy szerint nem érdekel ez a téma, bár a csillagászatot és az asztrobiológiát szeretem, de ez a földönkívülis móka sztem messze van a tudománytól. De bevallom én is nagy érdeklődéssel fogadnám ha földönkívüli életet találnánk, de erre nincs sok esély. Nem tudom mennyire olvasgattad a fórumot, de számomra a Biblia az etalon, és abban nem sok szó van a földönkívüliekről, így számomra ez nem lényeges téma. De lehet hogy vannak fanatikus ufo és istenhívő emberek akik elméleteket gyártanak ezzel kapcsolatban.

A lelki betegség kapcsán nem a hit gyógyító erejére gondoltam, hanem csak mint "láthatatlan" dologra. De mondjuk tény, hogy az egyházak élen járnak a mentálhigiénés programok terén.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#8399) JJános válasza Dany007 (#8391) üzenetére


JJános
addikt

Nincsenek idegen lények. Azért nincs, mert Isten ilyet nem teremtett, és evolúció meg nem volt.
Ha léteznének, akkor miért titokban járkálnának ide? És miért nem segítenek megoldani dolgokat? Ezer kérdést tudnék ilyet feltenni, amire persze tudom a válaszokat is.
Azért, mert még nem értünk meg rá. Hát persze pityu.

Akinek érdeke, hogy az a hitetés terjedjen el, hogy vannak ilyenek, az ördög.
Mert minél nagyobb az esélye, hogy vannak más földön kívüli lények, az emberek annál kevésbé hisznek Istenben. És ha Istenben kevéssé hisznek, akkor az ördögben is.
És ezt szeretné elérni. Ha valaki ufó híreket hall, akkor 100%, hogy azt a gonosz idézte elő.
Szvsz.

2007-05-06 óta itt!

(#8400) Dany007 válasza JJános (#8399) üzenetére


Dany007
veterán

Oké, de ez csak egy gondolatjáték volt.
Amolyan tegyük fel ha... Érted? Senki nem állította biztosan...
Csak tegyük fel ha kiderülne hogy létezik földön kívüli élet. Legyen az egy halacska, vagy valami emberszerű lény, vagy akármi... Na akkor mit szólnál? (és most nem arra gondolok, hogy elhinnéd-e vagy nem, mert azt feltételezzük hogy tényleg létezik)

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.