Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#9551) F.csaba válasza JJános (#9548) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Sanálom János Testvér, de tényleg, ha nem tud követni!

(#9552) F.csaba


F.csaba
csendes tag

AZ EVANGÉLIUM KÜLÖNÖS ÚTJAI - címen a fénymadár fórumban írtam egy cikket a "megtervezett egyházak " topikban.
Akit érdekel, olvassa el.

[ Szerkesztve ]

(#9553) andrea.lois válasza JJános (#9540) üzenetére


andrea.lois
csendes tag

Igen, Jánost erre hívta el Isten. Ha téged is erre hívott el, hát akkor kösd fel a gatyád, már bocs a kifejezésért, de nem könnyű feladat. Sőt, a világ szemetjének lenni tulajdonképpen...
Ismerek sok olyan embert, akit erre hívott el. Mind szenved... A magam területén én is megszenvedem a problémáimat.
Hogy kevesen hallják ma Isten hangját... Hát... És Jóel 2?
"És lészen azután, hogy kiöntöm lelkemet minden testre, és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok; véneitek álmokat álmodnak; ifjaitok pedig látomásokat látnak.
Sőt még a szolgákra és szolgálóleányokra is kiöntöm azokban a napokban az én lelkemet."
És nem tanítja majd egyik a másikat, hanem Isten Lelke maga tanít majd benneteket.
Ez nem szó szerint, nem találom az igehelyet.

Az utolsó időkben sokan hallják Isten hangját. És az írásaidból arra következtetek, hogy tudod hogy időben hol járunk. Emlékszel mi történt, amikor Illés elbújt, hallva, hogy több száz prófétát legyilkoltak, és elpanaszolta Istennek, hogy Uram, én maradtam egyedül, és engem is halálra üldöznek? Isten azt mondta: "Illés! Ne aggódj, vannak még hétezren!" A nagy próféta remegve a barlangban... :) Ma is vannak még "hétezren", ne aggódj! Persze ma nem hétezren, ennek a hatványa. De sosem tudhatod ki az, aki valóban Isten mellett áll. Igen, Isten kijelentheti számodra.
Azon gondolkodtál már, hogy Isten hozzád intézett szavát is jól át kell gondolni?
Gondolj csak egy próféciára, amit kijelent mondjuk neked személyesen Isten. Egy próféciát lehet érteni úgy, hogy ma fog megtörténni, vagy hogy a jövőben. Vagy hogy ma, és a jövőben is, sőt, egy ismétlődő dologról beszélt neked éppen Isten. Mond egy mondatot, te szó szerint veszed, a magad elgondolása szerint. Tapasztalatból mondom, értelmeztem már rosszul Isten személyes kijelentését! Jaj, nem is egyszer, tudod, a mi utaink nem az Ő utai, és fordítva. Nem benned keresek hibát!!! Olvasom az írásaidat, látom Isten jelenlétét, nem kételkedem abban, hogy Isten szól hozzád! Abban kételkedem, hogy jól használod-e fel azt az ajándékot, amit Ő neked ad, amivel megtisztel téged.
Ő szereti minden gyermekét. Ahogy téged is, másokat is, minden gyermekét minden egyházból. Abban ugye egyetértünk, hogy minden egyházban vannak igaz emberek, és az ördög szolgái is, ahogy a farkas sehonnan nem marad ki, és egy alapvetően hibás egyházban is lehetnek a hívek tökéletes becsületes életet élők. A motiváció, és a tiszta szív számít Istennél! Nem az, melyik gyülekezetbe járunk...
Nem a te feladatod eldönteni, ki igaz szolgája Istennek, és ki nem. Miért? Mert nem tudhatod. Erre kapunk az igéből elég kijelentést, miért ne törvénykezzünk!
Más figyelmeztetni, és más kimondani egy ítéletet valakire. Nem a mi dolgunk ítélni.
Ezzel nagyon-nagyon kell vigyázni, mert minden egyes ítélet visszaszáll ránk. Azt jól tudod mi módon, hiszen ismered Isten igéjét. Úgy ítél Ő minket, ahogy mi ítélünk másokat.
Csak remélni tudom, hogy minden feleslegesen kimondott ítéletemért bocsánatot kértem már, és nem maradt rajtam egyik sem, hogy majd akkor ott az Úr előtt el kelljen számolnom vele... Mert a vérmérsékletem kb. olyan, mint a tied. Hihetetlennek látszhat ezt most... Pedig így van. Gyűlölöm az igazságtalanságot, jobban, ha a gyengét bántját. De mindennek megvan a maga helye, ideje, és módja. Ami még fontos, hitetlen felett nem mondhatunk ki semmilyen ítéletet, vagy véleményt, milyen alapon? A hívő a törvény által üdvözül, a hitetlen törvény nélkül hal meg. Milyen törvényt kérhetnénk számon, ha számára nincs törvény? Amíg nem tartozik Isten országához, addig nincs jogunkban bármiben ítélni.
Szelíden segíteni a megtéréshez. Elmondani, hogyan ismerheti meg a mi Drága Istenünket. Vigyázva, ne távolítsuk, hanem vonzzuk Istenhez...
Amit írtál, hogy imádkozol, és várod az Úr válaszát, nagyon tetszett! :)
Egy kis gyermekdal jutott eszembe róla. De még annyit, sokan nem várnak... Elmondják a panaszukat és lecsapják a telefont, nem várják meg, Isten mit válaszol... De akkor minek tárcsáznak, minek beszélnek?
Innen a kis dal, lehet hogy ismered:

"Kis telefonom van nekem: két összetett kezem!
Mit lenn a földön mondok el, Megváltóm hallja fenn.
Ha hívom Őt, Barátomat, Ő mindig válaszol.
Felhangzik már: „Halló, halló!” S a szívem hallja jól.
Csingilingi, csingiling, szólj, kis telefon!
Összekulcsolom kezem, s felhívom Jézusom."

Bocsi, ezt nem bírtam ki... :) Szeretem a gyermekdalokat, többet tanulok belőlük, mint a felnőttektől. A gyermekek őszinte hite...

Legyetek szelídek, mint a galambok, és ravaszak, mint a kígyó...
Fontos a békességre törekvés. Türelmet kívánok neked, bár megértelek.
Te ezt nem tudhatod, de azt hiszem láttam annyi mocskot talán, mint te, éltem meg annyi furcsaságot a hívők között, mint amikről te is beszélsz, és időnként én is kezembe venném szívesen a vasvesszőt... Végighúznám azokon a mocskokon, akik önérdekből taposnak keresztül a kicsinyeken, gyengéken, hogy szépnek, jónak és tökéletesnek tűnjenek, és nem válogatnak az eszközökben.
Már nem érdekel mit tesznek ezek. Ott vagyok a kicsinyekkel, inkább őket vigasztalom, ezzel többet érek el. Nem mondom, hogy igaz vagyok. Nem vagyok az. Igaz és jó az Isten. Én is el fogom nyerni a nekem járó "jutalmat" minden elkövetett bűnömért, de az vigasztal, hogy mindazok is, akik most nevetnek...
Szóval nagyon is értelek. De vigyázz, vigyázz önmagadra, hogy ne kerülj olyan helyzetbe, amit Isten esetleg rajtad kér majd számon. Az apostolok is hibáztak sokat, pedig azt hitték, jól cselekszenek...
A másik téma a katolikus egyház, amit még megvitatnék...alkalomadtán.
Áldás békesség! :)

(#9554) andrea.lois válasza F.csaba (#9544) üzenetére


andrea.lois
csendes tag

11. Annakokáért mondom: Avagy azért botlottak-é meg, hogy elessenek? Távol legyen; hanem az ő esetük folytán lett az idvesség a pogányoké, hogy ők felingereltessenek.
12. Ha pedig az ő esetök világnak gazdagsága, és az ő veszteségök pogányok gazdagsága, mennyivel inkább az ő teljességök?
13. Mert néktek mondom a pogányoknak, a mennyiben hát én pogányok apostola vagyok, a szolgálatomat dicsőítem,
14. Ha ugyan felingerelhetném az én atyámfiait, és megtarthatnék közülök némelyeket.
15. Mert ha az ő elvettetésök a világnak megbékélése, micsoda lesz a felvételök hanemha élet a halálból?
16. Ha pedig a zsenge szent, akkor a tészta is; és ha a gyökér szent, az ágak is azok.
17. Ha pedig némely ágak kitörettek, te pedig vadolajfa létedre beoltattál azok közé, és részese lettél az olajfa gyökerének és zsírjának;
18. Ne kevélykedjél az ágak ellenében: ha pedig kevélykedel, nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged.
19. Azt mondod azért: Kitörettek az ágak, hogy én oltassam be.
20. Úgy van; hitetlenség miatt törettek ki, te pedig hit által állasz; fel ne fuvalkodjál, hanem félj;
21. Mert ha az Isten a természet szerint való ágaknak nem kedvezett, majd néked sem kedvez.

22. Tekintsd meg azért az Istennek kegyességét és keménységét: azok iránt a kik elestek, keménységét; irántad pedig a kegyességét, ha megmaradsz a kegyességben; különben te is kivágatol.
23. Sőt azok is, ha meg nem maradnak a hitetlenségben, beoltatnak; mert az Isten ismét beolthatja őket.
24. Mert ha te a természet szerint való vadolajfából kivágattál, és természet ellenére beoltattál a szelid olajfába: mennyivel inkább beoltatnak ezek a természet szerint valók az ő saját olajfájokba.
25. Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higyjétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak részben történt, a meddig a pogányok teljessége bemegyen.
26. És így az egész Izráel megtartatik, a mint meg van írva: Eljő Sionból a Szabadító, és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat:
27. És ez nékik az én szövetségem, midőn eltörlöm az ő bűneiket.
28. Az evangyéliomra nézve ugyan ellenségek ti érettetek; de a választásra nézve szerelmetesek az atyákért.
29. Mert megbánhatatlanok az Istennek ajándékai és az ő elhívása.
30. Mert miképen ti egykor engedetlenkedtetek az Istennek, most pedig irgalmasságot nyertetek az ő engedetlenségök miatt:
31. Azonképen ők is most engedetlenkedtek, hogy a ti irgalmasságba jutásotok folytán ők is irgalmasságot nyerjenek;
32. Mert az Isten mindeneket engedetlenség alá rekesztett, hogy mindeneken könyörüljön.

Nem a zsidók, a zsidó Farizeusok ölették, nem ölték meg, mert a római katonák ölték meg. Ugyanakkor zsidó volt mindaz az embertömeg is, aki mellette állt, és siratta.
Aztán jött a keresztesek támadása, amikor is kiirtották a Jézus hívő zsidók nagy részét...a maszadai erődnél.
Ha olvasod a bibliát tudnod kell, következménye van, ha az ő választott népét nem áldod.
Már csak Isten félelemből is megteszem, annak ellenére, hogy a zsidók között is ugyanúgy, mint minden nép között vannak borzasztó emberek...
Nem is szólva arról, hogy ha hihetünk az igének, hamarosan felépül az "egy új kenyér", zsidók és keresztények összefogása. Akkor mi lesz? :D

(#9555) andrea.lois válasza F.csaba (#9545) üzenetére


andrea.lois
csendes tag

Az előző a Jánosnak írtra válasz, folyt. köv később! :)

(#9556) JJános válasza andrea.lois (#9553) üzenetére


JJános
addikt

"És az írásaidból arra következtetek, hogy tudod hogy időben hol járunk. Emlékszel mi történt, amikor Illés elbújt, hallva, hogy több száz prófétát legyilkoltak, és elpanaszolta Istennek, hogy Uram, én maradtam egyedül, és engem is halálra üldöznek? Isten azt mondta: "Illés! Ne aggódj, vannak még hétezren!" A nagy próféta remegve a barlangban... :) Ma is vannak még "hétezren", ne aggódj! Persze ma nem hétezren, ennek a hatványa. De sosem tudhatod ki az, aki valóban Isten mellett áll. Igen, Isten kijelentheti számodra."

Illés elfutott, mert beígérték neki, hogy "megnyuvasszák". Bárki más is hasonlóan megfélemledett volna, szerintem. De azt is tegyük hozzá, hogy Isten, ha meg is kérdezte tőle, hogy mit csinál a barlangba, a dicsőségét közölte Illéssel.
Illés ezután már nem félt. Ment és tette a dolgát, és nem érdekelte Jézabell.
Ahogyan Pál is szemben állt Barjézussal.
Ma sokszor hétezer ember az Úré Magyarországon, azt gondolom. De azt is, hogy ha mindenki aki Istenhez tartozó akarna lenni, az igazságban járna, hetvenezernél is több igaz lenne kicsiny hazánkban. Itt nemcsak a biblia félremagyarázásával van gond.

"Azon gondolkodtál már, hogy Isten hozzád intézett szavát is jól át kell gondolni?" Igen. Azt is tudom, hogy Isten ígéretéért a kijelentés után is harcolni kell, mert nem automatikus.
Isten szeretete, és kegyelme pedig külön jár. Ezt tévesztik szem előtt a legtöbben.

"hitetlen felett nem mondhatunk ki semmilyen ítéletet, vagy véleményt, milyen alapon?"
Én ezt másképp gondolom. A szellemi embert mindent megítél. Sokszor egy kimondott, leírt szó előjön majd idővel abban az emberben, és gondolkodik rajta.
Ha Pál azt írta, hogy még nem biztos, hogy elnyerte az üdvösséget, akkor mi miért legyünk nyugodtak a mienk felöl? Aki pedig nyugodt, és nem gondolkozik szüntelen, az csapdába esett.

"Legyetek szelídek, mint a galambok, és ravaszak, mint a kígyó...
Fontos a békességre törekvés. Türelmet kívánok neked, bár megértelek."
Hidd el nagyon szelíd vagyok, egyike a legszelídebbeknek. De hamar teljes harckészültségben vagyok, az igaz. Szeretem a békességet, és sokra tartom a szelídséget, és hiszem, hogy Isten engem nagyon szelíd embernek tart. De.
A hazugságot nem tudom elviselni. Ez azonnal kihozza belőlem azt, ahogyan a bűnhöz, a gonoszhoz, hazugsághoz viszonyulok.
Testvérek között ez sosem fordul elő.
Ez csak reakció.

Illés futott, én pedig harcra kész leszek. Isten katonája vagyok.
Az ellenségeim félnek tőlem. (Nem test, és vér ellen van tusakodásom)

A katolikus egyházban is sok hívő van. Ki fognak futni belőle, mert meg is van írva.
"Fuss ki belőle én népem"

A katolikus egyház, és a nagy parázna egy. (Babilon).
Aki kifut, kaphat üdvösséget, aki nem, az semmiképp. Ebben 100%-ig biztos vagyok.

Egy verset én is írnák, ha elfogadod. Áldás:

AZ ÚR ÁLDJON MEG, ÉS LEGYEN ERŐS PAIZSOD,
ŐBENNE ÖRVENDEZZ, Ő LEGYEN ÁLDÁSOD.

TEGYEN BÖLCCSÉ AZ ÚR, TALÁLJ KEDVET NÁLA,
VEZÉRELJEN TÉGED AZ ÚR IGAZSÁGBAN.

MUTASSA MEG AZ ÚR TERAJTAD KEGYELMÉT,
HALLGASSA BESZÉDED, HAJTSA HOZZÁD FÜLÉT.

TARTSON MEG TÉGEDET, AMINT SZEME FÉNYÉT,
ÚTJÁT MUTASSA MEG, S TANÍTSA ÖSVÉNYÉT.

NE REJTSE EL AZ ÚR ORCÁJÁT ELŐLED,
HAMAR SZABADÍTSON MEG, S LEGYEN SEGÍTSÉGED.

LEGYEN KÖZELVALÓD AZ ÚR, SZAVAD JUSSON ELÉ,
TEGYEN TÉGED TISZTESSÉGES, MEGTÖLTÖTT EDÉNNYÉ.

TÖLTSÖN AZ ÚR NEKED AZ ÖSSZES JAVÁBÓL,
MENTSD KI ISTEN IZRAELT MINDEN BAJÁBÓL.

Én írtam. :U

2007-05-06 óta itt!

(#9557) JJános válasza F.csaba (#9550) üzenetére


JJános
addikt

"Hát úgy következik kedves János, hogy ha Ön szó szerint akarja követni az evangéliumi üzenetet úgy kell szeresse a felebarátját, hogy életét kell érte adja!"

Értem, ezt értem. Azt nem értem, hogy miből következtetted azt ki, hogy én nem szeretem az embereket. És azt sem, hogy miért éppen én adjam oda az életem? :)
És azt sem, hogy mikor kérkedtem a szeretetemmel.

"Másrészt meg mindenegyes ígét elfogadok!
Sajnos van nekem az a hibám, hogy nem tudok olyan egyszerűen írni, pedig igyekszem, hogy az Önt ne sértse és ugyanakkor Önnek is érthető legyek."

Leírtam. Akkor leszel érthető, ha kevesebb gondolatot írsz, és többször. És megvárod amíg arra reagálunk, és gondolkozol rajt.
Ha igaz, amit írunk, akkor fogadd meg. Ha nem, akkor vesd el. Ha nem tudod eldönteni, akkor írd le, és tovább gondolkodunk közösen.

"Mert maga a szó szerint- alatt én azt értem, hogy első jelentésében!
És a lényege szerint, meg nálam azt teszi, hogy a szó rendelkező lényege szerint!"

És ha nem tudod mikor kell szó szerint, és mikor a lényege szerint, elveszel a betűk közt.
Amit pontosan tudsz, és értesz, azon nincs mit vitáznunk. De az elv, a kiindulás mindenkor az kellene, hogy legyen, hogy az ige a testé lett Krisztus.

Amikor azt mondod, hogy Jézus a testben megjelent Krisztus, akkor azt is mondod, hogy Ő a testé lett ige.
Amilyen a viszonyulásod az igéhez, olyan a Krisztushoz is.
Ha belemagyarázol, akkor gond van. Tehát a hozzáállás, és alázat a legfontosabb.

Az ördög minden embert meg akar ölni. Ha már elhitetett, nem bánt. neki jó helyen vagy a bűnben. De ha te azon igyekezel, hogy ebből kijöjj, Isten segíteni fog.

2007-05-06 óta itt!

(#9558) JJános válasza andrea.lois (#9549) üzenetére


JJános
addikt

Csak egy gondolatot engedj meg.
Én hiszem, hogy Ádám megszületése óta számolják az időt. Vannak akik pontosan tudják, hogy mennyi év telt el. én hiszem, hogy a zsidó időszámítás pontos.

Nah, erre varj gombot! :)

2007-05-06 óta itt!

(#9559) JJános válasza andrea.lois (#9554) üzenetére


JJános
addikt

Ez a hozzászólás nagyon tetszik! :C

2007-05-06 óta itt!

(#9560) F.csaba válasza andrea.lois (#9555) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Kedves Andrea, akkor most mit írtál nekem?

A 9555-öt, vagy a 9554-et, vagy mindketőt?

Bár bevallom egy két mondatod -minúsz 10-et csinált nálam:

Mint ez is:"Nem a zsidók, a zsidó Farizeusok ölették, nem ölték meg, mert a római katonák ölték meg. Ugyanakkor zsidó volt mindaz az embertömeg is, aki mellette állt, és siratta."

Hol olvastad, hogy az az embertömeg aki mellette állt síratta?

Meg akkor már ne ragadjunk le és kenjük szegény római katonára, aki végképpen nem tehett Jézus haláláról, mert egyedül ő volt a vétlen, aki nem is tehetett mást mint végrehajtotta a parancsot. Hanem azok akik azt kiabálták: feszísd meg...

Na mindegy én sem akarnám a kedvedet venni, de hidd el nekem, hogy a zsidók ölték meg! És nem állt körötte ebertömeg hogy sírassa !!!

Hanem álltak ott egynehányan akik mélyen halgattak a kiabáló tömeg ellenében és nem kiabálták a Pilátusnak, hogy enegdd szabadon!

És abból a sok meggyógyult zsidóból egy sem állt Pilátus meg a papi tanács elé sem, hogy ÍMÉ ÉN VAKON SZÜLETTEM ÉS MEGGYÚÓGYÍTOTT, ÍMÉ ÉN SÁNTA VOLTAM, ÉN BÉLPOKLOS, ÉN VÉRFOLYÓS ÉS MEGGYÓGYÍTOTT!!

És mellette egyetlen zsidó sem menetelt aki részvét fejezte volna ki nyilvánosan is! Hanem egy fiatal követte távolból, de amikor megkérdezni akarták és megfogták, kibújt ruhájából és elszaladt:

Meg Péter védte, ahogy tudta, az ő halász egyszerúségével szablyával...de senki SENKI MÁS NEM A ZSIDÓK KÖZÜL!

Hanem Pilátus akarta őt megmenteni Római lévén!

És nem ő ölte meg katonáival, hanem, mivel már minden mentőlehetősége elfogyott, az utolsó lehetőséghez fordult, a néphez, aki pár nappal ezelőtt még kórusba kiabálta:HOZSÁNNA! És pilátus joggal gondolhatta, hogy maga a nép kérni fogja a szabadulását, hiszen Hozsánázták akkor nyiltan és bátran!

De mivel Jézus már előtte megmondotta, hogy a ti atyátok embergyilkos volt, és ezzel azt is mondta, hogy ti meg a fiai vagytok!

És Jézus nem hazudott!!! Mert valóban, a zsidóknak semmi nyeresége abból nem származott, hogy Jézust kínhalálra kiáltották, de a bennük lakó gonosz természet, amely annak is örül, hogy láthatja a kínt, a másik ember kínhalálát, hát azon Énjüket kívánták jóllakatni !

Aztán Írhat bármit Pál és magyarázhatják ezt bárkik,bármiféle képpen SENKI SEM TAGADTJA, HOGY MINDEZ ÍGY IGAZ

(#9561) F.csaba válasza andrea.lois (#9554) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Aztán jött a keresztesek támadása, amikor is kiirtották a Jézus hívő zsidók nagy részét...a maszadai erődnél.
Ha olvasod a bibliát tudnod kell, következménye van, ha az ő választott népét nem áldod.

Kedves Andrea, igazán nem akarnálak megbámtani, de a masszadai erődnél nem keresztényeket irtottak ki a keresztesek, hanem Kr.u 70-ben ide vonult vissza egy lázzadó, mindenre leszánt zsidó csapat, hogy a véksőkig védjék a szabadságharcukat.
Tudni kell hozzá, hogy az ostromnál minden zsidó védő öngyilkosságot követett el egy Josephus Flávius nevű zsidó vezető kivételével aki inkább átállt a rómaiakhoz, mondván, hogy az Úr látást adott neki és Flávius a római hódító fővezérben látta meg a szabadítót, a Krisztus! És az már akár verje láncra őt, követni fogja, ha megengedi neki!

Massadában azok a "hívó"zsidók voltak, akik egyhangúan kiáltották ki Krisztusuknak Bar Koziba (Baar Choba) felkelésvezetőt!

Kedves Andrea, Hogyan is mondjam! hallgass inkább rám ezután, mint itten ország és világ előtt ugye, önmagunkban kárt valljunk!

Azonkívül pedig Isten választott népét mindég és mindenkor áldom én is minden kereszténnyel egyetemben!

Mert Istennek választott népe, Ábrahám magvai után immár a KERSZTÉNYSÉG! ÉS NEM A FARIZEUSI ZSIDÓSÁG!

Hanem ahogy azt Jézus is mondta, ti nem az Ábrahám magja vagytok!

Szerintem szevezkedjünk inkább , hogyan fogunk mi egységet csinálni!

[ Szerkesztve ]

(#9562) F.csaba válasza F.csaba (#9561) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Bocsánat Josephus Flávius Jotapa várat védte és elestekor a védők öngyilkosságát nem vállalta, hanem helyette megadta magát Vespsianusnak!

(#9563) Noddy


Noddy
senior tag

A zsidó népben 3 nagy felekezeti irányzat volt:

Farizeusok: az ő pártjuk kb. 200-300 évvel Krisztus előtt alapult, ők azok voltak akik elhatározták, hogy igazán szeretni fogják Istent és ezért mindent meg fognak tenni, minden törvényt és parancsolatot a legteljesebb mértékig betartják. Szomorú hogy mi lett belőlük mire eljött a Megváltó. Elviselhetetlen terheket raktak a népre, magukat felmagasztalták, pedig az őseik milyen magasztos céllal indultak... Pál is farizeus pártba tartozott. A zsidó nagytanács legnagyobb részét adták. Sok hatalom volt a kezükben.

Szaddúceusok: őket nevezhetnénk mai szóval liberálisoknak, nem hittek a lélekben, halálban, sem a feltámadásban, azt lehet mondani, hogy Isten tagadók voltak. Jézusnak volt összetűzése velük is. Ők voltak azok akik benne volta a zsidó nagytanácsban, de teljesen hitetlenek voltak.

Esszénusok: Talán ők voltak a legközelebb az igazi messiás váráshoz. Illetve ők várták a messiást. Amikor Pál arról beszél, hogy sok pap megtért a zsidók közül, a források szerint azok esszénusok voltak. Valamint a holt tengeri tekercsek esszénus lakhelyek közelében találták. Közülük ismerték fel legtöbben Jézusban azt aki valójában az.

Lehet hogy ez nem pont ide tartozik, de szerintem érdemes tudni, hogy maga a zsidóság is több részre volt szakadva Jézus idejében. Mindegyik más motivációval.
Az egy érdekes téma, hogy hova tünt az 5 és 4 ezer megvendégelt ember, a pálmaágas ünneplő tömeg. De talán elég jó indok, hogy a zsidók nagy része politikai vezetőt, földi királyt várt, nem a lelkek megmentőjét és hamar elveszett az érdeklődésük mikor Jézus megmondta, hogy nem ezért jött, de a zsidó nagytanács mégis féltette a pozícióját...

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#9564) F.csaba válasza Noddy (#9563) üzenetére


F.csaba
csendes tag

No és melyik "párt" pártolta ki Jézust,? Melyik párt állt ki érte?

Mellesleg hozzá kell tennünk mindjárt, hogy ezek a csoportosulások semminemű szempontból sem sorolhatók a mai értelemben vett pártok halmazba!
Én azt mondanám inkább, hogy társadalmi rétegződések voltak, amit nagy valószínűséggel egyrészt a hagyományok, másrészt a vagyoni helyzet, a státus co határozott meg: És sokalat inkább kevésbbé, vagy egyáltalán nem az, hogy ki mit vallott!
Mint ahogy ezek a rétegek elkülönültek minden téren az életben egymástól, úgyanúgy még a vallásgyakorlásukban sem voltak közösek.

A kereszténység már csak ebből a szempontból is forradalmi változást hozott, mert keresztény bárki lehet!!! Nem kell hozzá gazdagság és még ajánlás sem! De azt azért megmondom, hogy Magyaroszágon is találkoztam olyan tapsikáló keresztényekkel, akik elöször nem engedtek be az Istentiszteletükre, hanem csak a második alkalomkori próbálkozásunkon A másik helyen meg csak közvetítő vihetett be és feketeruhás "kommandó tipusú kidobók" álltak az ajtókban és azt vártam mikor kérik hogy mutassam fel a kezemen a pecsétet. De farizeus, is csak a legazdagabbak, vagy azok által kiválasztottak lehettek-gondolom nagy szerényen....

[ Szerkesztve ]

(#9565) JJános válasza F.csaba (#9561) üzenetére


JJános
addikt

"Hanem ahogy azt Jézus is mondta, ti nem az Ábrahám magja vagytok!"
Arra kíváncsi lennék, hogy ezt honnan szedted.

2007-05-06 óta itt!

(#9566) F.csaba válasza JJános (#9565) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Ja, ja! Köszönöm, hogy észrevetted ezt a bakit! Bocsánat!
Mert valójában így pontos:
Tudom hogy Ábrahám magja vagytok de mégsem vagytok annak a gyermekei, mert ti az Ördög gyermekei vagytok!
"Ján. 8,33
Felelének néki: Ábrahám magva vagyunk, és nem szolgáltunk soha senkinek: mimódon mondod te, hogy szabadokká lesztek?
Ján. 8,34
Felele nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy mindaz, a ki bűnt cselekszik, [2 Pét. 2,19.] szolgája a bűnnek.
Ján. 8,35
A szolga pedig nem marad mindörökké a házban: a Fiú marad ott mindörökké.
Ján. 8,36
Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.
Ján. 8,37
Tudom, hogy Ábrahám magva vagytok; de meg akartok engem ölni, mert az én beszédemnek nincs helye nálatok.
Ján. 8,38
Én azt beszélem, a mit az én Atyámnál [rész 5,18.] láttam; ti [rész 5,19.] is azt cselekszitek azért, a mit a ti atyátoknál láttatok.
Ján. 8,39
Felelének és mondának néki: A mi atyánk Ábrahám. Monda nékik Jézus: Ha Ábrahám gyermekei volnátok, az Ábrahám dolgait cselekednétek.
Ján. 8,40
Ámde meg akartok engem ölni, olyan embert, a ki az igazságot beszéltem néktek, a melyet az Istentől hallottam. Ábrahám ezt nem cselekedte.
Ján. 8,41
Ti a ti atyátok dolgait cselekszitek. Mondának azért néki: Mi nem paráznaságból születtünk; egy atyánk van, az Isten.
Ján. 8,42
Monda azért nékik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is [rész 7,28.] magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.
Ján. 8,43
Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.
Ján. 8,44
Ti az ördög [1 Ján. 3,8.] atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott [Júd. 1,6.] meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.
Ján. 8,45
Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nékem.
Ján. 8,46
Ki vádol engem közületek bűnnel? Ha pedig igazságot szólok: miért nem hisztek ti nékem?
Ján. 8,47
A ki az Istentől van, hallgatja az Isten [1 Ján. 4,6.] beszédeit; azért nem hallgatjátok ti, mert nem vagytok az Istentől valók.
Ján. 8,48
Felelének azért a zsidók és mondának néki: Nem jól mondjuk-é mi, hogy te Samaritánus vagy, és ördög van [rész 7,20. 10,20.] benned?
Ján. 8,49
Felele Jézus: Nincs én bennem ördög; hanem tisztelem az én Atyámat, és ti gyaláztok engem.
Ján. 8,50
Pedig én nem keresem az én dicsőségemet: van a ki keresi és megítéli.
Ján. 8,51
Bizony, bizony mondom néktek, ha valaki megtartja az én beszédemet, nem lát halált [rész 5,24.] soha örökké.
Ján. 8,52
Mondának azért néki a zsidók: Most értettük meg, hogy ördög [vers 48.] van benned. Ábrahám meghalt, a próféták is; és te azt mondod: Ha valaki megtartja az én beszédemet, nem kóstol halált örökké.
Ján. 8,53
Avagy nagyobb vagy-é te a mi atyánknál Ábrahámnál, a ki meghalt? A próféták is meghaltak: kinek állítod te magadat?
Ján. 8,54
Felele Jézus: Ha én dicsőítem magamat, az én dicsőségem semmi: az én Atyám az, a ki [rész 12,28.] dicsőít engem, a kiről ti azt mondjátok, hogy a ti Istenetek,
Ján. 8,55
És nem ismeritek őt: de én ismerem őt; és ha azt mondom, hogy nem ismerem őt, hozzátok hasonlóvá, hazuggá leszek: de ismerem őt, és az ő beszédét megtartom.
Ján. 8,56
Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült.
Ján. 8,57
Mondának azért néki a zsidók: Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad?
Ján. 8,58
Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.
Ján. 8,59
Köveket [rész 10,31.] ragadának azért, hogy reá hajigálják; Jézus pedig elrejtőzködék, és kiméne a templomból, átmenvén közöttük; és ilyen módon eltávozék.

Ebből azt tudhatjuk meg, hogy Ábrahámnak magjai, bár kétségtelen, attyjuk nem az Isten, hanem az Ördög és ők pedig hazúgok!

Na most itten, ÉPPEN ITTEN ( ! ) jött el az ideje, hogy a lényeget lássuk és ne a szavak értelmét vegyük mint pro prímó!

"Mert aki áldja Ábrahám magját,.... "
ugyanakkor Ábrahám magja Jézus korában már megromlott és Attyjuk nem az Isten hanem az Ördög lett! Vagyis már Jézus sem áldotta ezt a magot, hanem egyenesen a szemébe mondta a fenntieket!

Ti se áldjátok az Ördög gyermekeit!

Persze, aki csak akarja, olyan zászlót tesz ki mindenki, amilyent akar!

De nézzük mélyebben a dolgokat, mintegy, a lényege szerint!

Mint ahogy Pál szépen kifejti: az emebr legalább két féle összetevőből áll!

Úgy mint: Testi és lelki emberből!

Kívüllévő (testi) és egy láthatatlan -belső, "szívbéli" (lelki) emberből is!

És aki kivül zsidó, testileg zsidó, így körülmetélt és Ábrahám magva, na az van éppen akiről Jézus is mondta, hogy tudom , hogy Ábrahám magva vagytok. és atyátok az Ördög!
És ti meg hazudozók vagytok!

(És ti meg kiteszitek a zászlóikat.) De ugyanakkor dícséretes az aki "belöl zsidó"-vagyis KERESZTÉNY (! ) Mert azé immár az ígéret, aki belől zsidó, vagyis Istennek gyermeke!

Amikor elhangzott hogy Áldottak lesznek akik Ábrahám magvát áldják, akkor azok is voltak !!! Csak ott, még nem vált el olyan élesen-vagy egyáltalán nem - a testi és lelki ember! Hanem az ember közel olyan volt kívül is mint belől!

ÉS javaslom áldjuk mi is Ábrahám magját! Tudniillik azt a magot, ami belől körülmetélt, lélekben magva Ábrahámnak ! Vagyis áldjuk nagy fennszóval a keresztényeket, az igazakat, a szenteket, a szelídeket, a békességre igyekvőket, a sírókat, a gyengéket és minden magvát Istennek! Azokat, akik Jézus szavaival "látták és örültek Jézus napjainak"-mint immár látja is azt minden keresztény!

Jézus, éppen Ő mutatott rá a fenn csatolt helyen, hogy Isten nem nem komputer! Nem lehet Őt bezárni saját ígéretébe! Hogy Megígérted hogy mi, Ábrahám magva áldottak leszünk-és akkor erre szüntelen hivatkozunk is, hogy miénk az ígéret!
Úgyanakkor meg csak külsőleg vagyunk, genetikailag vagyunk Ábrahám gyermeke és nem úgy élünk és cselekszünk, hanem úgy akinek az Ördög az attyja . Hát akkor bizony könnyen azt mondhatja ránk a világ, hogy Isten ígéretével csaptuk be Istent és fordultunk parancsolatai ellen!

Kedves János!

Tudom, hogy összekúszálódnak kendnek a gondolatai. Kérem ezért bocsásson meg nekem!

Az a lényege, hogy Ábrahám magva, ma már két féle emberből áll! Sok esetben egy emberen belül is!

Az egyik lélekben és következés képpen testben is Ábrahám magva és az nem rendez népirtásokat, hanem éppenhogy segíti az elesetteket, még a másiknak meg hatalma, világuralmi befolyása is van. Meg mindenféle evilági eszköze is, amivel igyekszik szüntelen kicselezni Isten és beszugeréálni Önt is! Amelyik mag hazudja csupán hogy az ő attyja az Isten ! Mármost az a kérdés, hogy maga a nemzeti jelkép mely féle Ábrahámi mag birtok?

Nekünk, köztes keresztényeknek , Andrea idézetébe csatoltak szerint, Pál útmutatására éppen az a feladatunk, hogy szabaddá segítsük öket!
Imádkozzunk az ő felismerésüké, hogy elhagyják az ő külső Ábrahámi magjukat és felőltözzék a lelki és igaz embert! Zászlaik helyett, javaslom a békeszerződésüket, a bűnmegvallásukat és megtérésük keresztlevelét tegyék ki Őnök is ezután a keresztény gyülekezetek pulpitusaira!

ISTEN MEGÁLDJA ŐNT ÉS MINDEN KERESZTÉNY TESTVÉRÜNKET !

-f,csaba-

Isten nem

(#9567) F.csaba


F.csaba
csendes tag

Figyeljetek! A 95 66 számú bejegyzésem lementettem a fénymadár fórumba is, mert lehet, hogy innen valami "véletlen" folytán "letörlődik"!

A fénymadár fórumban olvashatjátok, ha elveszne!

(#9568) JJános válasza F.csaba (#9566) üzenetére


JJános
addikt

Megint nem az igazság útján indultál el.
Mert ha Jézus korában bármilyenek is voltak az emberek, vagy zsidók, az újszövetségben mégis az van írva, hogy Izrael házához tartozik minden keresztény. Ami ettől eltér, az már antiszemitizmus.

2007-05-06 óta itt!

(#9569) F.csaba válasza JJános (#9568) üzenetére


F.csaba
csendes tag

hogyan is van ez ponosan írva?

(#9570) F.csaba válasza JJános (#9568) üzenetére


F.csaba
csendes tag

különben meg szerintem a keresztények senkinek sem, sehová sem tartoznak, hanem csakis Istenhez, Istennek tatroznak! Amit igyekeznek is megadni!

Aki máshova is akarja hitelterhelté tenni őket, az BŰNT KÖVET EL a keresztények és Isten ellen is!
Persze, sokak szeretnék úgy beállítani, mintha mi a zsidóknak tatroznánk bármivel is! A jelenben volt is erre egy példa a Hit parkban, hogy a felszólaló kislány márámár könyörgött bocsánatért a nemzetünk viseltes dolga miatt!

Szégyeltem magam....

[ Szerkesztve ]

(#9571) JJános válasza F.csaba (#9570) üzenetére


JJános
addikt

"25. Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higyjétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak részben történt, a meddig a pogányok teljessége bemegyen.
26. És így az egész Izráel megtartatik, a mint meg van írva: Eljő Sionból a Szabadító, és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat:
27. És ez nékik az én szövetségem, midőn eltörlöm az ő bűneiket.
28. Az evangyéliomra nézve ugyan ellenségek ti érettetek; de a választásra nézve szerelmetesek az atyákért.
29. Mert megbánhatatlanok az Istennek ajándékai és az ő elhívása.
30. Mert miképen ti egykor engedetlenkedtetek az Istennek, most pedig irgalmasságot nyertetek az ő engedetlenségök miatt:
31. Azonképen ők is most engedetlenkedtek, hogy a ti irgalmasságba jutásotok folytán ők is irgalmasságot nyerjenek;
32. Mert az Isten mindeneket engedetlenség alá rekesztett, hogy mindeneken könyörüljön."

Ez arról beszél nekem, hogy az Úrnak népe az Izrael. Ha most te az Úrnak népe vagy, akkor Izrael mellé állsz. Mert Isten őket hívta el. De mivel minket is megígért Ábrahámnak, ezért most Isten kegyelme velünk van. Mert mi is engedetlenkedtünk Istennek, ezt nem tagadhatod. És mégiscsak Isten kiválasztottjai, ahogy mi is, Ábrahámban, az Ő barátjában.

Egy a jövőnk. Sőt csatlakozni fog majd Egyiptom, és Assiria. Ahogy Ézsaiás próféta mondta. "Áldott népem egyiptom, kezem munkája Assiria, és örökségem Izrael.

Mi az Izrael házához tartozunk, ha még nem tudtad volna.

Na most ha te antiszemita vagy, akkor vagy a saját házad gyújtogatod, vagy nem tartozol ide, és akkor másét. Gondold át. Egyiptomi nem vagy, és Asszír sem.
Akkor hogyan fogsz Istenhez tartozni?

2007-05-06 óta itt!

(#9572) andrea.lois válasza JJános (#9558) üzenetére


andrea.lois
csendes tag

5770. adar hónap 17-e van ma.
Jól varrtam fel rá azt a gombot? :)
Ettől függetlenül hogy a föld teremtése mennyi idő alatt zajlott le ebben nem vagyok biztos, nem látszik ki sem a héber, sem a magyar szövegből, hogy az az első nap lenne. De!!! Ez még mindig az én véleményem, és szabad akaratom van tanulmányozni meglátásom szerint. :) Lehet különböző a véleményünk, de Krisztusban ha egyek vagyunk, nem lehet probléma. Nem így van?
Üdv :)

(#9573) Noddy válasza JJános (#9571) üzenetére


Noddy
senior tag

De az itt írt Izrael nem az az Izrael ami ma ott van. A mai zsidó vallásúak azáltal, hogy megtagadják Jézust még rosszabbak, mint a katolikusok, mert őnekik legalább van fogalmuk arról, hogy ki a megváltó. Tehát imádhatják akármennyire is a tórát és tarthatják meg a szabbatot stb. Csak a saját fejükre gyűjtik az átkot. Hitáltal lehet megtérni és üdvözülni és ez csak Jézuson keresztűl működik. Lehet hogy ezt nehéz elfogadni, de ez a nagy helyzet. Megkapták a lehetőséget, mert hallottak Jézusról, látták és megélték a csodákat, sokan megis tértek, de jóval többen nem. Ők a sátán prédái lettek. Remélem meg fognak térni és felismerik micsoda szörnyű bűnt követtek el a ma élők. A test szerint való körülmetélkedés nem ér semmit, se a képmutató böjt.
Ajánlom figyelmedbe Márk 7. részét, szép kontraszt van ott. A mai zsidók még mindig ugyan azon a szinten vannak mint a 2000 ével ezelőttiek, semmit nem közeledtek Jézus felé, pedig az ő bűneikért is meghalt.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#9574) andrea.lois válasza F.csaba (#9560) üzenetére


andrea.lois
csendes tag

Mind a kettő neked szól, az első amit János írására válaszoltál, ahhoz vélemény.
Valóban nem voltam pontos, én nem a kereszt előtt álló tömegre gondoltam, hanem akik hallgatták előtte. Pl. a Hegyi beszéd...
Egy valamiben nyilván egyetértünk, ha azok a zsidók ott nem intézik úgy, hogy az egyetlen ártatlan vér mindenképpen feláldoztassék, akkor te most nagy bajban lennél üdvösség lehetősége nélkül. Ez is így van...
Ami akkor azon a napon történt, mind meg van írva az ószövetségben. Hogy az övéi árulják el Őt, az is. De ahogy már mondtam, azok is zsidók voltak, akik szerették. Volt sok áruló, és farizeus, és sokan, akik nem tartottak ki mellette.
Ha ma történne, és te, vagy én ott lennénk, az írás ellenében, aminek meg kellett történnie, másképp cselekednénk? Te abban a helyzetben kiálltál volna mellette? Szembeszálltál volna a katonákkal? A farizeusokkal? Volt, aki elég bátor volt ahhoz, hogy inni adjon neki... Volt, aki vitte is a keresztjét... És voltak, akik sírtak! :( Ma ezt így megítélni szerintem nem mérvadó.
Én magam egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy bátrabban viselkedtem volna, hogy egy fül levágáson kívül mást is tettem volna érte. Főleg az írás ellenében!
Nézzük, mi is történt:

Ésaiás próféta könyve 53. rész
" 1. Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg?
2. Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kivánatos!
3. Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint a ki elől orczánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele.
4. Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!
5. És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.

6. Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté.
7. Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg!
8. A fogságból és ítéletből ragadtatott el, és kortársainál ki gondolt arra, hogy kivágatott az élők földéből, hogy népem bűnéért lőn rajta vereség?!
9. És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot, és álnokság sem találtatott szájában.
10. És az Úr akarta őt megrontani betegség által; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz.
11. Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket ő viseli.

12. Azért részt osztok néki a nagyokkal, és zsákmányt a hatalmasokkal oszt, mivelhogy életét halálra adta, és a bűnösök közé számláltatott; pedig ő sokak bűnét hordozá, és a bűnösökért imádkozott!"

A te vétkeidet éppen úgy felvitte a keresztre, mint azokét a zsidókét!!!!

Jesájá barátunk megírta előre mi fog történni. Mindannyiunk vétkéért bűnhődött! Fel kellett, hogy áldoztasson, hogy mi üdvözülhessünk!!! Örülj neki barátom, hogy az élet azzal áldott meg, hogy nem egy zsidó voltál ott abban a tömegben Pilátus előtt, hanem ebben az utolsó időben Krisztus szolgája! Ha azt mondod, te nem tennéd, te nem lennél ott, te másképp cselekedtél volna...
Hát erre van egy ige, amit naponta elmondok magamnak: "Ha azt gondolod, hogy állsz, vigyázz, hogy el ne ess!!!"
Ahányszor azt gondoltam, hogy valamit jól csinálok, valamiben jó vagyok, az Úr ezt hamar megcáfolta, talán éppen azért, hogy a büszke magasan hordott orromat letolja... Jogosan.
Ezt tudom ajánlani neked is... Ha azt gondolod, hogy állsz, vigyázz, hogy el ne ess!

A nézet amit vallasz a behelyettesítése teológia. A mai egyháznak kb. 80%-a vitába szállna veled. Ma már a református, evangélikus egyház nagy része is elveti a behelyettesítési teológiát, még a katolikus egyházban is nagy lépések történtek ebben a dologban, főleg János- Pál idejében. Bírtam az időst nagyon, bölcs volt, csak elnyomták a jó ötleteit.
A behelyettesítési teológia pontosan azt jelenti, hogy a kereszténység lépett Izrael helyébe, és Isten a zsidókat levetette. Amit leírsz, a te nézeted, nem tudom hol tanultad, de hibás feltevés. Nem az a lényeg mondjuk ebben sem, hogy kinek miben volna igaza... Hanem hogy a mi drága Atyánk mit szól ehhez? Amikor Ő azt mondja Izraelről, hogy "szemem fénye"... Aki nem azért választotta Izraelt, mert okosabb, szebb lenne, több, vagy nagyobb, hanem mert szerette... Méltó büntetését megkapta Izrael. Nem Jézus megfeszítéséért, hanem a kemény nyakúságáért, amiért állandóan elhagyta Isten törvényeit. Ahogy mi is megtettük ezt már sokszor.
Remélem nem bántottalak meg, és érthetően írtam ezt le...
Üdv! :)

(#9575) andrea.lois válasza F.csaba (#9562) üzenetére


andrea.lois
csendes tag

Köszönöm, hogy kiigazítottad... Én másképp ismerem ezeket a tényeket. Kár lenne erre időt pazarolni.

(#9576) andrea.lois válasza F.csaba (#9566) üzenetére


andrea.lois
csendes tag

Válasz a 9566-ra.
Bár nem nekem szól...
Kedves Csaba!
Nem értem, hogy keresztény férfi létedre honnan ez az erős zsidóellenesség benned.
Én személy szerint nem látom megalapozottnak a leírtakat.
A keresztény egyház ma pontosan, szisztematikusan ugyanazokat a hibákat követi el, amiket a zsidók a bibliában.
Helyből fel tudnék sorolni neked gondolkodás nélkül kb. 20 olyan keresztény családot, akik vezető pozíciót töltenek be a gyülekezetekben, egyházakban, (most is) de a közösségi életen kívül mocskos dolgokat tesznek, élnek. Egyházi vezetők. Nevezhetjük farizeusoknak? Szerintem igen.
Ezeket én nem tudom tisztelni, nem vagyok hajlandó velük együtt működni. Pedig keresztények. Emberek, gyermekek életét teszik tönkre egy életre. Egyházi vezetőkként magukhoz vesznek sok gyermeket, (nevelőszülőkként) ebből élnek, mint hívőknek, szívesen oda is adják nekik, és a gyerekekből lelki nyomorékot csinálnak. Ez csak egy példa a sok közül.
Ezek nem az ördög szolgái? Jézus nevében cselekszenek, Isten háta mögé bújva!
Pontosan így állok azokkal a zsidókkal is, akik vallásos környezetben élnek, és csak a kiskapukat keresik.
Számomra nem az a mérvadó, hogy zsidó, vagy keresztény.
Elsősorban a motiváció. Hogy milyen ember.
Remélem Isten kegyelmes lesz azokkal a keresztényekkel, akik ugyanolyan, vagy súlyosabb bűnökben élnek, mint a zsidók annak idején. Vagy ma!
Az számít, ami a szívben van. Nem az, mit mond a száj...
Nem szentesítem a zsidóságot! Közöttük is megvan a bűn, éppúgy, mint bennünk!!
De nekik köszönheted, köszönhetem a drága Messiást! És hogy megőrizték számunkra a bibliát... Nem láttam köztük nagyobb bűnt, mint amilyet bármely más népnél...
De aki valóban törvénytisztelő, az nagyon jó ember.
Izraelben nincsenek hajléktalanok, mert törvény segíteni a rokonaikat.
Mond ez neked valamit? Mi keresztények elnézzük azt is, ha éhen hal mellettünk a másik. Szégyen...
Én nem ez által ítélném meg a zsidók bűnét, mert bárki elköveti ezeket a bűnöket.
"Mert megbánhatatlanok az Istennek ajándékai és az ő elhívása. "
Ez konkrétan a zsidóknak szól. Róma 11.
Kezdek aggódni érted! :)

(#9577) andrea.lois válasza JJános (#9556) üzenetére


andrea.lois
csendes tag

Ismertem egy kedves idős embert... Zimányi Józsefnek hívják. Hívják ma is, mert meg vagyok győződve róla, hogy Istennél van...
Református lelkésznek tanult. Ő maga elmondta, hogy a hallgatók 60%-a nem hitt Istenben.
Tudta, nem tökéletes az egyháza, de azt mondta: "Ha én is elmegyek innen, ki fog köztük világítani?"
Józsi bácsi sok jót tett életében. Tanításait el lehet érni a neten is. Világított. De csak akkor jött ki az egyházból, amikor kirúgták.
A katolikus egyházban is kell fény... Van is.

(#9578) andrea.lois válasza F.csaba (#9545) üzenetére


andrea.lois
csendes tag

9545-re...is.
Volna egy ötletem, ha benne vagy...
Hagyjuk ezt a zsidó témát, mert nyilvánvalóan nem értünk egyet, én pedig nem szeretek felesleges vitákba belemenni, nem látom értelmét, elfogadom, hogy neked ez a véleményed, és ennyi. Az enyémen ez úgysem változtat! :)
Megegyezhetünk ebben?
Gondolkodtam a számozós dolgon, amit felvetettél, és még gondolkodni is fogok rajta.
Az első gondolatom az volt, miért nem működhet egyszerűen a feltétel nélküli szeretet...
De mivel nem vagyunk tökéletesek koránt sem, ezért bizony módszerekhez hajlunk...
Az ötlet fantasztikus...
Remélem én nem megyek mondjuk 80 alá senkivel szemben. Ha elérném viszont az 1-t... Hát a 10 parancsolat betartásának annyi! :P Azért igyekszem kímélni az életeteket... :) (Kinek mi is a címe?) :D
Amúgy meg feltűnt hogy elnevezted? :)
"Lelki mutató"...

(#9579) JJános válasza Noddy (#9573) üzenetére


JJános
addikt

Igazat írsz, de az is meg van írva, hogy ezekre az emberekre lesz kitöltve a kegyelem.
Ezért nem számít milyen bünösök.

Mi a pogányok közül valók, Isten közvetlen szolgái leszünk.

De a zsidókra, Izraelre is ki lesz töltve az ingyen kegyelem.
Majd az Úr Isten kitisztítja őket, ahogy minket is. Sion, és Jeruzsálem lesz a királyság központja.

2007-05-06 óta itt!

(#9580) JJános válasza andrea.lois (#9572) üzenetére


JJános
addikt

Jól. :D

Alapvető fontos dolgokban egyezni kell a véleményünknek. Addig amíg ez nincs rendben, lehet beszélgetni, de nem leszünk csapat.
Szabad minden vélemény megrágni, és igékre hivatkozva véleményezni.
Akkor ha közelítettünk egymáshoz, kezdhetünk komolyabb dolgokkal foglalkozni.

Én is szívesen teszek fel gondolatokat, sok van.

2007-05-06 óta itt!

(#9581) JJános válasza andrea.lois (#9577) üzenetére


JJános
addikt

Remélem, hogy én is egy kedves idős ember vagyok. Az évek megvannak hozzá.
Kellenek a Józsi bácsik a felekezeteknek is, és az egyháznak is.

Írásodból azt gondolom, és remélem, hogy református vagy. Ha felmered vállalni, légyszi irj.

2007-05-06 óta itt!

(#9582) Noddy válasza JJános (#9579) üzenetére


Noddy
senior tag

Reméljük el is fogadják a kegyelmet... mert ha nem kérnek belőle Isten hiába adja nekik. Remélem sokan megtérnek közülük.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#9583) JJános válasza Noddy (#9582) üzenetére


JJános
addikt

Nem tudnak mást csinálni. Azt mondta Isten, Izraelnek, hogy férjetekké lettem. Jeremiás 3-ban azt hiszem.

2007-05-06 óta itt!

(#9584) F.csaba válasza andrea.lois (#9578) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Gyerekek, ezt az írásomat a fénymadár fórum IT cafe topikjában biztonsági okoból elmentem!

Volna egy ötletem, ha benne vagy...
Hagyjuk ezt a zsidó témát, mert nyilvánvalóan nem értünk egyet, én pedig nem szeretek felesleges vitákba belemenni, nem látom értelmét, elfogadom, hogy neked ez a véleményed, és ennyi. Az enyémen ez úgysem változtat!
Megegyezhetünk ebben?
-írod

Látod kedves Andrea! Talán éppen ezért nem engedte meg Pál a nőknek hogy tanítsanak!

Mert amilyen ügyes vagy te a gondozásban, meg az ápolásban, meg az utcákon tengődők vígasztalásában , hát bizony ez nagy adománya Istennek! Éljél vele továbbra is!

De nehogy megsétődj amit most mondok: érzelmekből nem lehet istennek ígéjét kikövetkezteteni!!!

Mert hogy egy helyen Isten szemefényének nevezi....

És te ebből arra köv., hogy akkor már biztosan, hogy....

Tudom!!! Pontosan tudom azon gazemberek édesanyja is síratja saját gyermekét, akik emberellenes módon, nem egy esetben gyikosok kapják meg jogos, illetve többnyire méltánytalanul alulértékelt bűntetéseiket! Az anyjuk meg sír, zokog, sikong , hogy az ő szegény kisfiát...most miért,,,?!

NŐK! Házasságszédelgőért színte lágnralobbantak, hogy hogyan lehet ezt a szegény embert ....?

DE VEDD TUDOMÁSUL ISTEN NEM NŐI MÓDON ELFOGULT! ISTEN IGAZSÁGOS!

És tévedhetetlen! Ha szemefénye megöli az ő követét, Jézus maga mondja el a példabeszédében, hogy mit csinál akkor a gazda a gonosz házanéppel ha hazatér!!!!

Ha ő ítél a zsidók felett, nem is kell nekünk! És Ő megtette ítéletét, és megteszi ezután is!

Fiától üzente meg az Ő "szemefényének", hogy ha meg nem térsz Izrael.....

Mond már el nekem, hányszor volt a zsidók életében eddig az ő holokausztjuk?

És hányat akarnak még, hogy megértsék végre, hogy senki sem mehet az Atyához, csakis JÉZUS által!! NEM ÉN MONDOM!!! BENNE VAN A BIBLIÁBAN ISTENNK BŰNTETÉSE!!!

Ne engem győzködjetek ezzel a Jánossal, hanem éppen a zsidókat, hogy nagy veszélyben vannak! És ahogy a napi híreket is látom, napról-napra távolodnak el Istentől!

Ha véditek a mai állapotukban izrael elhajlottságát, azzal tévhitben tartjátok szegényeket és azt a látszatot súgalljátok, hogy támogatjátok mainapi cselekedeteit!

Magatok is löktök rajtuk egyet a bűnetetésük felé!

A mai vezetők megalázzák a nagyköveteket, felvásárolják az országunkat áhh, nem folytatom...

Biztosan vannak keresztény zsidók is, bár én még nem találkoztam velük! Isten éltesse és sokasítsa el őket ! Ha kérik és módomban áll, segítem őket én is ! BIZONY!!

Éppen úgy, mint az arab, cigány rutén, pigmeusi magyar keresztény testvéreimet is!
SEMMI ELŐNYÜK SINCSEN ATTÓL SENKIKNEK ISTEN ELŐTT, HOGY ZSIDÓK VAGY MÁS NEMZETISÉGŰEK!!!

Ha ezt nem érted meg kedves Andrea, neked szerintem nem szabad hírdetned szóban és közlésben! Mint ahogyan mondtam is, a te szamaritániusi cselekedeteddel hírdetsz a leg hitelesebben!

Mert jóllehet, mindannyian tévelygünk, ingadozunk, és támolygunk, de ha a mi cselekedeteink igazak, megbocsájatatnak ballépéseink-gondolom!

Csak mindenre kérlek, inkább más utat próbálj keresni, mint a tanítás felelősségét, amit szigórúbban kének számon!

Jól kezdted, amikor itten békítetted az emebreket és faragtad faragatlanságainkat!

CSak tovább ! EZ AZ !

De akit nem győnek meg az érvek, aki a tényeket nem tudja hite alá rendelni úgy, hogy ne kerüljön önmaga ellentétével szembe, akinek az Igazság felett áll a rácsodálkozása, hogy mint " a szemefénye" HIGGY NEKEM: AZ NE TANÍTSON, OKÍTSON MÁSOKAT!

Van itten már megcsontosult ember úgy is elég!

Én, magam is biztosan annak látszom, pedig hidd el, hogy nem! Ha te zsidógyűlölőnek könyveltél el, vedd tudomásul, hogy tévedtél!

Mégegyszer mondom, kérd a segítségemet, zsidómentésre, hogy a farizeusi pusztábanrekedségtől segítsük a Kánaánba érni az Ó szöveteketes zsidókat és én megyek!

De ez nem helt úgy, hogy közben meg kikergetjük, lenyilazzuk az ott lakó halesztinokat! Felvásároljuk a magyarokat kilóra...és hasonlók! Mert az Ó-szövetségnek immárom számunkra vége!!!!

És mi az Újban élünk! És éljünk, kersztények, zsidók, arabok mindannyian Istennek békéjében is!

Most persze nem változtattam a véleményeden biztos, meg te sem az enyémen, de abban is biztos vagyok, hogy közelebb kerültünk! Lehet, hogy nem egymáshoz, de az Igazsághoz minden bizonnyal!

.m.n !

(#9585) F.csaba válasza andrea.lois (#9576) üzenetére


F.csaba
csendes tag

És kedves Andrea, engedd meg, hogy még egy jellemző mondatodra reagáljak, mert az összesre nem akarnók!

"Nem szentesítem a zsidóságot! Közöttük is megvan a bűn, éppúgy, mint bennünk!!
De nekik köszönheted, köszönhetem a drága Messiást! És hogy megőrizték számunkra a bibliát... Nem láttam köztük nagyobb bűnt, mint amilyet bármely más népnél..."

Nos! Nem a zsidóságnak hanem Istennek köszönjétek a Messiást!!!

Aki másra bíztat benneteket ERETNEK!!!

Ugyanakkor a sok gonosz között olyan nagyságok is nőtek és ez KÉTSÉGTELN!, mint Ábrahám. Dávid, Illés, Mózes, Salamon, Boby Ficher, Charly Cheplin, Teller Ede stb...

Az Ókori zsidónagyságokért ígérte meg Isten a zsidóknak a megváltót és adta is nekik először! De ők ellökték Istennek ajándékát! És mi meg felvettük nagy örömmel!_Meg egy kis Istváni noszogatással, mi magyarok-
Ők ellökték ? Nem, egyenest megölték Istennek fiában közéjük küldött békekövetét!
De hát egy anyaszívnek hijába is mondná az meber, hogy az ő szeretett kedves fia bizony egy gyilkos gazember! Mert ha tudva tudja is azt a szegény anyja, hát a szíve szakad meg hogy bünösnek állítják szegény csemetéjét ! És még akkor is így van ez ugye, ha közben tudja ez az anya, hogy sok más szegény anyát tett gyászkeservbe az ő szerelemtes szemefénye?

Na, én most egy darabig lezárnám a zsidótémát!

(#9586) F.csaba válasza JJános (#9571) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Kedves János! Én az Ön által bemásolt igehyeke egyikében sem találom, hogy Izrael házához tartozik minden keresztény!

Nem lehet itten Önnek valamiféle emlékezetösszefolyása valamely tanítással? Már nekem is volt ilyen többször!!

Tanításokat véltem valós igehelyeknek és nem stímmelt sehogysem a kettő!

(#9587) tibi666


tibi666
senior tag

én hívő vagyok, de...

ilyenkor mi jut eszetekbe? mi célja egy ilyennel Istennek?

(#9588) JJános válasza F.csaba (#9586) üzenetére


JJános
addikt

Nem lehet. Nagyon zsidó ellenes vagy, azt látom. Az én fejemben rend van. Ahogy az igék is egymásra épülnek.

Írhatok én 100 igét is, neked erőtlenek lesznek, mert nem szereted az Izrael házát.
Én pedig cionista vagyok.

Olvasd el a Rómabeliekhez írt levelet. Szó van benne a szelíd olajfáról, ami Izrael háza.
Szó van továbbá a vad olaj ágairól, ezek a keresztények.

Ha te beoltattál vadolaj ág létedre, a szelid olajfába, akkor ne állj szembe azzal, mert kitöretel.
És beoltatik majd újra a szelid ág, akik érted kitörettek. Egyébként meg Istennek az a neve, hogy Izraelnek Istene. Ez mond valamit?

Hiába mondod, hogy ez az én véleményem, a tied meg más. Ez alapkérdés.
Ezért mondtam, hogy nem vagy a testvérem. Ne legyél Isten ellen harcoló!

Róma levél 11,24. - Mennyivel inkább oltatnak be ők, mint te!

2007-05-06 óta itt!

(#9589) Kanczy válasza tibi666 (#9587) üzenetére


Kanczy
veterán

Semmi. Ezért nem hiszek istenben. Ha létezne, nem büntetne ártatlan embereket ilyen szörnyűségekkel, vagy természeti katasztrófákkal.

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#9590) JJános válasza tibi666 (#9587) üzenetére


JJános
addikt

A kisfiút sajnálom. De ezt ne Isten számlájára írd.
Isten szabad akaratot adott minden embernek. Aki nem követi az Ő parancsait, arról leveszi a kezét. Onnantól bármit tesz, az felel érte.

Ha te hívő ember vagy, és Isten útján jársz, akkor kérd, hogy e gyermekről essenek le a pikkelyek. Igen hasznos az igaz buzgóságos könyörgése.

Nem tudom mi lehet a hiba. Valamikor, és szerintem most is létezik olyan vallás, akik feláldozták gyermeküket egy kőszobornak. Erről mit gondolsz?

2007-05-06 óta itt!

(#9591) JJános válasza Kanczy (#9589) üzenetére


JJános
addikt

Istennek ehhez semmi köze.

2007-05-06 óta itt!

(#9592) tibi666 válasza JJános (#9590) üzenetére


tibi666
senior tag

és erről a gyerekről miért vette le a kezét?

(#9593) Kanczy válasza JJános (#9590) üzenetére


Kanczy
veterán

Meséld már el kérlek, hogy mit tett ez a gyermek, hogy Isten levegye róla a kezét?

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#9594) JJános válasza Kanczy (#9593) üzenetére


JJános
addikt

Ne haragudjatok, de ezzel a mentalitással nem ide kellett volna jönnötök.
Isten mindenkinek szabad akaratot adott. Ki hogyan él vele, azt aratja.

Gyerekekről kymco töbet tudna mondani. De annyit mondhatok, hogy amíg a gyereknek élnek a szülei, addíg a szülei "hatalma" alá tartozik. Nagykorúsága után hozza meg saját döntéseit. Ha a szülők belementek olyan dolgokba, hogy a gyerek valamilyen szennyezettséget szenvedett, akkor azért történt mindez. Genetikai betegség? Nem sten teremtette a betegségeket. A betegségek a bűnből vannak. Lehet közeli rokonok házassága is, vagy bármi hasonló.

Egy dolgot biztosan tudok. Isten nem vette le a gyerekről a kezét, mert rá sem tette.

[ Szerkesztve ]

2007-05-06 óta itt!

(#9595) tibi666 válasza JJános (#9594) üzenetére


tibi666
senior tag

már bocs, de ez röhejes hozzáállás.
a gyerek mint individuális lény miért szenvedjen, a szülei végett? ő nem tehet semmiről.

ha felnőtt korában kell meghoznia a döntést, hogy Isten mellé álljon, akkor mi értelme van az újszülöttet megkeresztelni, mi értelme az elsőáldozásnak, a bérmálásnak /amik mind mind gyermekkorban esedékesek/, hiszen még csak gyerek, nem önállóan hozza a döntéseit.

ne támadj, sehol nem írtam, hogy Isten ellenes lennék, sőt kiemeltem, hogy én hívő vagyok. kérdéseket teszek fel. vagy a te istenednek azt sem szabad?

betegségek a bűnből vannak? a down kóros gyerek pl tehet róla? esetleg a szülei?

[ Szerkesztve ]

(#9596) #56474624 válasza tibi666 (#9592) üzenetére


#56474624
törölt tag

Most nem vallásban gondolkodva mondom, szigorúan racionálisan tekintve: a betegségek, a "rossz" megléte miért zárná ki egy felsőbb teremtő erő létezését?

(#9597) tibi666 válasza #56474624 (#9596) üzenetére


tibi666
senior tag

én a JÓIsten abszolút jóságában kételkedem ilyenkor, nem abban, hogy létezik-e.

(#9598) JJános válasza tibi666 (#9595) üzenetére


JJános
addikt

"kkor mi értelme van az újszülöttet megkeresztelni, mi értelme az elsőáldozásnak, a bérmálásnak /amik mind mind gyermekkorban esedékesek/, hiszen még csak gyerek, nem önállóan hozza a döntéseit."

Lehet, hogy fáj, de semmi értelme. Ezek ugyanis egy valláshoz tartoznak, nem Istenhez.

Ha a gyerek szülei rokonházasságban élnek, akkor a genetikai problémák léphetnek fel.
Ha testvérek házasodnak szintén. Ha általhágják Isten parancsát, akkor is lehet ilyen.

Nem Isten a felelőss, hanem a gyerek szülei. De ha hívő vagy, akkor nyugodtan imádkozz érte, és Isten meg fogja gyógyítani azt a gyermeket.

Amikor Dávid vétkezett Betsabéval, meghalt a gyerekük. A gyermek biztos jó helyen van most, de csak pár napot élt. Így működnek a dolgok.

[ Szerkesztve ]

2007-05-06 óta itt!

(#9599) Kanczy válasza JJános (#9598) üzenetére


Kanczy
veterán

Még mindig nem válaszoltál arra, hogy egy teljesen normális, hétköznapi családnak miért születik genetikai beteg gyereke? Mi ebben a saját döntés? Ki / mi dönti el, hogy a baba beteg lesz-e, ha nem "ISTEN"? Mit tettek az emberek Haitin, hogy tömegkatasztrófát érdemeltek? Azt mondod, Isten csak a hívőket irányítja, aki nem az, arról leveszi a kezét. A gyerek hitetlen volt?

Nem kötekedni jöttem, csak szeretném megérteni, hogy a hívő emberek hogyan tudják maguk előtt azt a sok borzalmat igazolni, ami a világban történik.

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#9600) kymco válasza Kanczy (#9599) üzenetére


kymco
veterán

Bonyolítom a helyzetet: Hívő embernek is lehet down-kóros gyermeke, összeomló templom ölt hívő embereket is....
A kérdés sokkal összetettebb annál, hogy ezt egy félmondattal le lehessen zárni.
Nem a személyes bűn következménye alapvetően egy-egy ilyen eset. Nem azért született vaknak a gyerek, mert a szülők vétkeztek (erről Jézus is beszélt egy konkrét eset kapcsán).
De ez nem jelenti azt, hogy a bűnnek nincs köze ehhez. A bűn egy szakadást hozott a világba Isten és az ember között, aminek a következményeit minden hordozza. Az egész világ, és köztük minden ember. Ilyen következmények a korábban említett példák, minden szenvedés és nyomorúság.
És ez alól a hívő ember sem kivétel.
Én életemben is vannak betegségek, én is szenvedek számos dologtól, velem is történik baleset, én is voltam szemét módon munkahelyéről kirúgott ember. Nem ebben vagyok más a többi embernél. Hanem abban, hogy Jézus velem van. És a nyomorúságokból mindig áldás származhat általa. Nem a nyomorúság helyett, hanem a nyomorúságban. Isten jelenléte mindig áldást eredményez... ezt a kívülálló nem mindig látja...

Mondok egy példát, ami lehet, hogy sántít... szét lehet vesézni, bár ebben én nem veszek részt.

Nyomorúság, hogy elveszti az alkohol és bűncselekmények miatt egy gyermek a szüleit.... Nyomorúság, hogy egy hívő család 10 éve próbálkozik arra, hogy saját gyermekük legyen, de eddig max a spontán vetélésig jutottak.
És áldás, ha ez a két nyomorúság találkozik Isten jelenlétében, és egy szülő nélküli gyermek családot, egy gyermektelen család gyermeket kap az örökbefogadás kapcsán....

Persze meg lehet állni a nyomornál, és lehet Istent hibáztatni... vagy ez alapján a létét megkérdőjelezni, én pedig láthatom, hogyan munkálkodik Isten azon, hogy a bűn miatt adott nyomorúsághalmaz áldást eredményezzen...
Láttam olyat is, hogyan vált áldássá egy down kóros gyermek jelenléte egy családban...

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.