Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#9301) kymco válasza F.csaba (#9282) üzenetére


kymco
veterán

Jézus halálát csakugyan nem a római katona dárdája okozta, hanem a zsidó és nem zsidó emberek bűne. Konkrétabban a te bűnöd és az én bűnöm is.
Akár tetszik, akár nem te egy oldalon állsz (álltál) a zsidókkal és nem zsidókkal, és lélekben te is felelős vagy Jézus haláláért és én is... és még Pilátus is.

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#9302) Horka1


Horka1
tag

Nagyon bölcs dolog elkezdeni válaszolni egy olyan embernek, akit már kitiltottak.

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#9303) Horka1 válasza kymco (#9301) üzenetére


Horka1
tag

Például akkor én is felelős vagyok a haláláért? Nem, dehogy. Nem is ismertem, csak annyit tudok róla, amit mások írtak le a bibliában.

Miért lennék én vagy te felelős?

Megköszönném, ha ezt némileg megérvelnéd.

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#9304) kymco válasza Horka1 (#9302) üzenetére


kymco
veterán

1. Én úgy olvasom, hogy ideiglenesen tiltották ki... ugye nem kell megmagyaráznom, hogy milyen általános jelentése van az "ideiglenes" szónak?
2. A fórum nem két ember kizárólagos párbeszéde. Ha egy-egy hozzászólás elindít bennem egy gondolatot, akkor a továbbiakban is hasonló módon fogok "válaszolni" a hozzászólás tartalmára reagálva, nem pedig a hozzászóló személyéhez indítva. Ez utóbbit hívják személyeskedésnek...

www.refujvaros.hu

(#9305) kymco válasza Horka1 (#9303) üzenetére


kymco
veterán

Igen, felelős vagy és nem csak szerintem, hanem a Biblia szerint is. Péter pünkösdi beszédében úgy szól az ünneplő tömeghez, hogy "ti feszítettétek" meg. Pedig az ott ünnepen lévő tömeg nagy része vsz nem volt ott a keresztre feszítésnél...
A bűn miatt kellett Jézusnak meghalni. Mert ha nincs bűn, akkor felesleges a büntetés, akkor nincs mire áldozatról beszélni.
Jézus azért halt meg, mert se te, se én és senki sem képes bűntelenül élni, és így nem képes Isten előtt megállni. Ezt hívják helyettes áldozatnak, mikor valaki (Jézus) magára vállalja a bűnöd következményét, kifizeti a büntetést helyetted. Ez történt a kereszten. Ha én bűntelen lennék, akkor miattam nem kellett volna meghalnia, de mivel nem vagyok az, az én bűnöm is részese Jézus halálának. És az én bűnöm is oda van szegezve a keresztfára, és így lehetek "tiszta" az Atya előtt...

www.refujvaros.hu

(#9306) Dalai Láma válasza kymco (#9305) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Ehhez annyit tennék hozzá, hogy ez a felelősség nem azt jelenti, hogy nekünk emiatt rosszul kéne magunkat éreznünk, és szégyenkeznünk egy életen át. Sokkal inkább érdemes végtelenül hálásnak lenni a keresztáldozatért, és valóban örülni annak, hogy ezt Jézus magára vállalta. És ebből erőt merítve, és szem előtt tartva legyünk képesek ne a bűn mellett dönteni.

Sokan megbotránkoznak azon, hogy a templomok miért vannak tele a kereszten függő Jézus ábrázolásokkal. Mert, ha belegondolunk, elég morbid dolog. De éppen azért van ez így, hogy mindig emlékeztessen minket arra, hogy Jézus mit tett, és mit vállalt értünk.

De ennek nem folyton önostorozó sajnálkozásba kell torkollnia, nem egy végtelen borúba kell burkolóznunk, mert ez számunkra öröm, a menekülés a sötétségből. És inkább példa kell, hogy legyen, ami, ahogy fentebb is írtam, a döntéseinknél segíthet minket a jó irányba lépni.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#9307) ollie válasza kymco (#9305) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ezt szépen megfogalmaztad.

Érdemes megemlíteni ezt a két idézetet is:

1 Péter 2: 21-24 Hiszen erre hívattatok el, mivel Krisztus is szenvedett értetek, és példát hagyott rátok, hogy az ő nyomdokait kövessétek: ő nem tett bűnt, álnokság sem hagyta el a száját, mikor gyalázták, nem viszonozta a gyalázást; amikor szenvedett, nem fenyegetőzött, hanem rábízta ezt arra, aki igazságosan ítél. Bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy miután meghaltunk a bűnöknek, az igazságnak éljünk: az ő sebei által gyógyultatok meg.

1 Péter 3:18 Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, az Igaz a nem igazakért, hogy Istenhez vezessen minket, miután halálra adatott test szerint, de megeleveníttetett Lélek szerint.

[ Szerkesztve ]

***

(#9308) JJános válasza Vladi (#9300) üzenetére


JJános
addikt

Csak lesz új képem, és gondoltam addig is aktuális lenne a hóember. :D

Ollie: :K :C

[ Szerkesztve ]

2007-05-06 óta itt!

(#9311) F.csaba válasza kymco (#9305) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Kedves Kymco

A Fénymadár fórumban válaszolok erre az írásodra!
Nem szeretnék abba a hibába esni ismét, hogy rámutassak a vallás mai napi aktualitásaira, mert esetleg az érinti a napi politikát is!
Ti meg ha akarjátok, okítsátok továbbra is egymást puszta teoretikus meg kétezerévvel ezelőtti , aznapokbéli politikával, mint például a Pilátus helytartó ítéletével! Meg a zsidó rabbitanács 2000 évvel ezelőtti politikájával! Abba talán nem fog belekötni a sárkánypofa, mert talán az már nem sérti az érdekeit!

Ott válaszolok ezután azon kérdésekre, felvetésekere és érintettségem okából, ahol esetleg az Élő Istennek, Élő Evangéliuma, vagyis a mai napi evengéliuma is, érinti az élet minden megnyilvánulását és még esetleg a napi politkát is!

Addig is Isten Áldjon Benneteket!
F.Csaba

[ Szerkesztve ]

(#9313) F.csaba válasza Horka1 (#9295) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Kedves Laci!

Ha ismered Szondy Lipot munkásságát, akkor a sors analiziséből tisztán kiolvashatod, hogy az ember sorsot választ magának! És ez az egész életét is meghatározza!
De mindentől függetlenül is, több lélekkutató is leírta, hogy az emebrt nagyon jól jellemzik az ő valásztásai!

Úgyhogy meg tudom érteni, hogy te a sárkánypofát választottad! És elismerem, hogy valóban lehet ilyenn belső jellemmel és hozzáállással sikereket elérni az életben!

De azért tudd, hogy az egészséges emberek jelenlegi többsége még undorodik az efféle jellemikonoktól, avatároktól, vagy hogyan hívjátok magatok között lelki mibenlétetek címerét!

Persze most nem kötelező megfogadni amit javaslok, de mégis meg kell tennem, a többiek miett is! A keresztények miatt is, hogy tudják ők is, hogy keresztényeknek kötelességük jelezni ha felfedeznek egy ilyen direkte befolyásoló tényezőt, hogy ha csak teheted, változzál meg ! Hagy el világi rajongó gyerekeknek, meg feltörekvő sárkányjegyűekenek ama ősi hatalom , mely nevezetetik kígyónak és ördögnek is, a világunkban megjelenő szinonképét, allegórikus ikonját!

És ha csak teheted, térjél meg ! Evilági anyagszerzésed harácsának varzsát hagyd rá ikonod élő személyére! És ezután Istenben legyél boldog!

(#9314) F.csaba válasza Vikusz77 (#9312) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Áhh dehogy! Szerintem te mindegyőnknél erősebb vagy! És belső felsőrednűséged minket vigyázásra utasít!

És ahogy látom, a te hozzászólásod az, ami "valakihez el is jut"!
Lám, hozzám eljutott!

(#9315) F.csaba válasza JJános (#9309) üzenetére


F.csaba
csendes tag

sanálom, hogy reményed nem vált valóra!

NA és az egyetemes Jézus egyháza? Abba már én bele sem tartozok?

(#9316) ollie


ollie
MODERÁTOR

A topikot bezárom 24 órára, hogy lenyugodjanak a kedélyek. Ha az után sem bírjátok ki személyeskedés nélkül, kitiltásokat kaptok, a topikot meg hosszabb időre zárjuk be.

F.csaba: téged meg külön figyelmeztetlek, hogy ne próbálj meg másokat az itteni avatárjával azonosítani.

mod: a topikot újra megnyitottam

[ Szerkesztve ]

***

(#9317) kymco


kymco
veterán

Örülök, hogy újra él a topic :)

A mennyben fenn

A mennyben fenn a trónusnál, a Krisztus értem közbenjár,
Nagy főpap, égi kezesem, örökre biztos védelmem.
Markába véste nevemet, szívébe írta nem feled,
Örökké Ő lesz pártfogóm, elnémul minden vádolóm, elnémul minden vádolóm.

Mikor a sátán megkísért, és vádol megbánt bűnökért,
Jézusra nézek, áldom Őt, a bűneimből megmentőt,
Ő halt meg minden vétkemért, a bűntelen a bűnösért,
Isten a bíró fölmentett, Krisztusra nézve engedett, Krisztusra nézve engedett.

Íme a bárány, Ő van ott, feltámadt és üdvöt hozott,
Ő mondta megváltód vagyok, nem vonja vissza, mit adott.
A bárány vére volt az ár, Ő nála többé nincs halál,
Krisztusban üdvöm készen vár, ott fenn az Isten trónjánál, ott fenn az Isten trónjánál.

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#9318) JJános


JJános
addikt

Mária kultusz-r.katolicizmus.
A katolikus egyház alapvetően négy olyan állítást fogalmazott meg Máriával kapcsolatban, amelyek eredményeképpen a természetes személy neve alatt egy emberfeletti lény alakja körvonalazódik előttünk. 431-ben az efeszoszi zsinaton adták Máriának azt a címet, hogy „Isten-szülő” vagy „Isten anyja”. Ez volt az első olyan állítás Jézus anyjával kapcsolatban, amely elmozdította az ember Máriát egy emberfeletti irányba. Ezzel a megállapítással azért kell vitába szállnunk, mert a Biblia szerint Jézus az isteni mivoltát az Atyától kapta az örökkévalóságban, jóval a megtestesülése előtt, amihez Mária csupán egy emberi génállománnyal járult hozzá.
Alig egy évszázaddal később, a konstantinápolyi zsinaton mondták ki Máriával kapcsolatban, hogy mindörökké szűz maradt. Jézus születését illetően egy gnosztikus érveléssel azt tanították, hogy amint a víz átfut a csatornán, úgy futott át Krisztus Márián, ezért Mária a szülés után is szűz maradt. Ami pedig Jézus esetleges féltestvéreit illeti, szerintük Máriának és Józsefnek soha nem volt házastársi kapcsolata, és így Mária nem szülhetett további gyermekeket sem. Ezzel az elgondolással az a probléma, hogy a Máté evangéliumában fel van sorolva Jézus négy féltestvérének a neve. Az említett bibliai rész szövegösszefüggéséből alig lehet másra következtetni, mint arra, hogy az említett személyek anyai ágon valóban Jézus öccsei voltak: „Nem ez-e amaz ácsmesternek fia? Nem az ő anyját hívják-e Máriának, és az ő testvéreit Jakabnak, Józsénak, Simonnak és Júdásnak?” (Mt 13:55) De nemcsak az iméntieket nehéz Jézus szűkebb családján kívül másra vonatkoztatni, hanem Pál apostolnak azokat a szavait is, amelyekkel Jakabot az „Úr atyjafiának” (Gal 1:19) nevezi.

A harmadik lényeges Mária-dogmáig több mint ezer évet kellett várni. A 19. század közepén IX. Pius pápa a saját nevében tette kötelező dogmává a szeplőtelen fogantatás tanát Máriával kapcsolatban, amelyre semmiféle bibliai utalást nem találunk. Eszerint nemcsak Jézus, hanem maga Mária is tiszta, mentes maradt az eredendő bűntől és annak minden következményétől. Erre azért volt szükség, hogy megmagyarázhassák, miképpen lehetett Jézus mentes az eredendő bűntől egy bűnös asszony méhében. Ezzel a logikával azonban Máriával kapcsolatban is fel lehetne tenni ugyanezt a kérdést. Azaz miként lehetett mentes Mária az eredendő bűntől, ha az anyja egy bűnös nő volt? Nos, így aztán visszamehetnénk egyesével Ádámig és Éváig, hogy biztosíthassuk Jézus mentességét az eredendő bűntől. Jézus azonban nem szorul efféle teológiai mutatványra, ugyanis a Biblia szerint a Szent Szellem ereje árnyékozta be úgy Mária méhét, hogy Jézus képes volt az eredendő bűntől mentesen megfoganni egy bűnös nőnek a méhében is. A Biblia Jézus anyját a tanítványok között mutatja be, mint akinek a többiekkel együtt szüksége volt a megtérésre, újjászületésre, és aki a többi tanítvánnyal együtt maga is ott volt a felházban, ahol az első keresztények betöltekeztek Szent Szellemmel, és új nyelveken kezdtek el szólni. Nem lett volna azonban szüksége az újjászületésre, ha valóban mentes lett volna az eredendő bűntől.

Végül a múlt század közepén azzal koronázták meg a Máriával kapcsolatos eddigi tanításokat, hogy kihirdették Mária mennybemenetelének a dogmáját, amit egyébként már a 8. századtól ünnepeltek minden év augusztus 15-én, de csak bő fél évszázada hirdették ki dogmaként. A Bibliában még a leghalványabb utalás sincs a tekintetben, hogy Mária esetleg testben került volna a mennybe. A Szentírás egész egyszerűen nem foglalkozik Mária halálának vagy elköltözésének kérdésével, ennélfogva minden olyan tanításbeli erőfeszítés, amely arra irányul, hogy Máriát Isten testben vitte volna fel a mennybe, merő spekuláció. Ezeknek a Mária-dogmáknak nem egyéb a céljuk, mint hogy Máriát kiszakítsák természetes körülményeiből, és a neve alatt egy olyan erőt részesítsenek kultikus tiszteletben, aki viszont már egy emberfeletti lény. Ezért a Bibliában szereplő Mária, Jézus anyja nem azonos azzal a Máriával, akiről Aquinói Tamás azt állította, hogy egy speciális, csak neki járó, különleges, rendkívüli tisztelet (hiperdulia) illeti meg. Ráadásul a gyakorlatban a Máriához mondott imák nem állnak meg az egyébként szintén elfogadhatatlan rendkívüli tiszteletnél, hanem kimerítik az imádás kategóriáját, ami viszont egyedül csak Istent illeti meg. Ha tehát valaki részt vesz Mária korunkban nagyon divatos kultikus tiszteletében, egy olyan okkult teológiai rendszerbe keveredik, amely a Szentírásból semmiképpen nem igazolható. Még akkor sem, ha az egész gyakorlat keresztény teológiába van beágyazva, és nagyon vallásos hangulat veszi közre. Aki ebbe belekeveredik, keresztény álruhába bújt okkult démonok befolyása alá kerül, amelyek csak elidegenítik Isten valóságától.

Erről ennyit. Katolikusok gondolkodjatok!

2007-05-06 óta itt!

(#9319) F.csaba


F.csaba
csendes tag

Kedbes Ollie!

Én új vagyok itt! Nem ismerem még a rendszert! Szabad-e kérdezni? Ha igen, az lenne az első kérdésem, hogy miért van, hogy ketten is adminkodtok? Versenyeztek netalán?
Meg 24 óra az hány órából áll? Meg egyáltalán, fontos-e, hgy az ember ragaszkodjon a saját adott szavához és elveihez? Ha csak nem az az elve, hogy mindnnél fontosabb az elvtelenség, mert az fizet a legjobban?

Ezek a kérdések feltételnül jól illeszkednek a kereszténységhez! A gyakorlók zudják, hogy igen!
Ezért lenne jó, hogy válaszolnál, mert ahoyg látom, már a bibliából idéztél is!

Abban meg nincsen igazad, hogy én bárkit is itten, élő személyt bármibvel is azonosítottam volna! pusztán annyit állítottam, hogy az ember saját magát azonosítja szüntlen a választásainak révén!

És ez is a kerszténység témaköre, mert a szabad akarat alapja!

Ha 250 különböző avatarból választahsz egyet, és szabadon váalsztasz, akkor az a választás tégedet jellemez! Ezt nem én mondom, hanem tananyag a lélkbúvár képzésben!

Remélem, hogy ezen hozzászólásomért már nem figyelmeztetsz!

De ha esetleg mésgis, úgy teljesen értem az álláspontodat!

[ Szerkesztve ]

(#9320) Dalai Láma válasza JJános (#9318) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Ezt biztosan nem te írtad, de jól összeszedett írás.

Én nem tudom, hogy voltak-e valóban testvérei Jézusnak, vagy csak unokatestvérei voltak, de természetesen lehettek édes testvérei is. Ebben semmi kivetni valót nem találok. És számomra mindegy, hogy Máris szűz maradt-e élete végéig, vagy sem. De hát Szent József ha a férje lett, akkor abban a kapcsolatban kellett, hogy legyen szex. Vagyis nagy valószínűséggel volt is, és a Biblia inkább azt támasztja alá, hogy voltak Jézusnak testvérei.

A Mária énekeket, és "imákat" én sem értem, nem tudok mit kezdeni velük. Ugyanez van a szentek közbenjárásával. Minek, ha Istent személyesen megszólíthatom? Természetesen tisztelem Máriát, mint Jézus édesanyját, és mintaként szolgálhat minden anyának, ez tény. Ugyanígy József is, amiért kitartott Mária mellett, pedig abban az időben kicsit más volt a közgondolkodás a házasság előtti szexről.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#9321) ollie válasza F.csaba (#9319) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Szia!

Kérdezni lehet.

Sokkal többen moderálunk, és nincs köztünk semmi verseny.

A 24 óra épp 24 óra. Ha ezzel arra célzol, hogy miért nem pont 24 óra elmúltával nyitottam meg újra a topikot arra az a válaszom, hogy reggel, amikor lejárt a 24 óra, elfelejtettem. Legközelebb viszont ne célozgass, hanem konkrét kérdéseket tegyél fel. Az elvek és elvtelenség nem tudom hogy jön ide, ha akarod megmagyarázod, ha akarod nem. Egy biztos, hogy e miatt nem fogok a pokolra kerülni.

Én konkrétan a sárkánypofázást kifogásoltam tőled, még pedig azért, mert eléggé támadó stílusban kommunikáltad. Igaz, lehettem volna konkrétabb én is, ezért elnézésedet kérem. Az meg megint más kérdés, hogy ki, mennyire azonosul az avatárjával, én pl. egyáltalán nem azonosulok a robottal. Azért lett ez, mert viszonylag egyedi és tetszetős a számomra.

***

(#9322) F.csaba válasza ollie (#9321) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Írtam neked jó hosszú választ és kétszeri topikba lépésem kisérletének ellenér nem tette fel a rendszer! Az üzenetem meg eltűnt!

Nem értem!

(#9323) F.csaba


F.csaba
csendes tag

Egyébként nem vagytok valami bőbeszédűek!
Nincsen kérdésetek?

Akkor megtudtatok már mindent?
Vagy lenne még valami?

[ Szerkesztve ]

(#9324) Dalai Láma válasza F.csaba (#9323) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Mármint nekünk, többi fórumozónak tőled? Ez nem hangzik kicsit egoistán? :))
Lehet, hogy csak nem olvastam el valamit, ezért nem értem, mire vonatkozik ez a hozzászólásod.

Dolgokról lehet beszélni, de sokkal inkább érdemes megélni, megtenni azokat. Lehet itt naphosszat írni hitről, vallási meggyőződésekről, ütköztetni a véleményeket, de ha nem válik a szó tetté, mit ér?

Leírhatom az egyetlen igazságot, és mit érek vele? Más le fogja írni a saját egyetlen igazságát. Egy harmadik pedig az övét, és nem fogja érteni, hogy mi ketten, milyen igazságról beszélünk, amikor ő tudja az egyetlen igazságot.

Mindent soha senki ebben az életben nem fog megtudni. A mindent nem is lehet. A végtelent lehetetlen megismerni.

Istenre kell figyelni, őt kell hallgatni. De Isten nem keverendő össze a lelkiismerettel.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#9325) F.csaba válasza Dalai Láma (#9324) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Jókat mondsz Láma!

Azonban mégis van az, hogy : Hegy a hegyel nem találkozik, de az emebr az emebrrel kell, hogy beszéljen!

Avagy vannak egyéni útkeresől is, de számukra, ha lehet, még nehezebb a világosság látása!

(#9326) Dalai Láma válasza F.csaba (#9325) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Ha úgy nézzük, mindenki egyéni útkereső. Egyedi sorsok, egyedi életutak vannak. Persze ahhoz, hogy rátaláljunk a helyes utunkra, segíthetnek más emberek is. Meg aztán a hitünk közösségben való megélésére is szükség van a közösségre.

Ráadásul nagyon eltérő az egyes embereknél, hogy mikor, és hogyan lép be Isten az életükbe. Valaki sokáig várja, hogy valamilyen jelet kapjon, de nem jön semmi. És van, aki nem vár semmit, és mégis kap jelet. És mindenki máshol tart az útján, aki rátalált, és halad ,azok is más-más szakaszon vannak éppen. Ezért nem tartom jó dolognak számon kérni másokon, hogy miért még csak ott vannak, vagy értetlenkedni, mert nem ismerjük azt az útszakaszt, ahol valaki épp tart.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#9327) F.csaba válasza Dalai Láma (#9326) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Hogy tovább vigyem a gondolatot: mert nem is az a lényeg, hogy hol tarta az emeber, mert az rengeteg dologtól befolyásolt, hanem, hogy milyen irányba megy! Az pedig kötelező megmondani neki, még ha megorrol, megharakszik vagy ha megygűlöl is minket, ha a szakadék felé halad! Meg kell mondjuk nekI

Persze ezt ő úgy érezheti, hogy beleavatkozunk a lelki magánéletébe, de érezze bárhogy, nekünk kell követnünk azt a z levet, hogy " szóltam és megmentettem a lelkemet"
Avagy: őrtálló a strázsán! Avagy, ha megfújja a kürtöt....

[ Szerkesztve ]

(#9328) Horka1 válasza F.csaba (#9327) üzenetére


Horka1
tag

Az az aprócska probléma, hogy a hiteden kívül nincs biztosíték arra, hogy amit mondasz az jó is. Nem tudja senki alátámasztani állítása helyességét, hanem csak az ő hitéről vágyairól, reményeiről tud beszámolni. Azzal meg vagy egyet ért a hallgatója, vagy inkább nem, mert vágyai mindenkinek vannak saját külön bejáratúak.

[ Szerkesztve ]

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#9329) Dalai Láma válasza F.csaba (#9327) üzenetére


Dalai Láma
őstag

És mi van akkor, ha aki figyelmeztetni szándékozik a másikat, az van a nagyobb bajban, és a rossz úton?

És akkor mi a helyzet, ha a beavatkozás csak még messzebb löki az illetőt a jó iránytól, pedig lehet, hogy idővel beavatkozás nélkül is meglelné a jó utat?

Sok gondolatoddal egyet értettem, de volt sok olyan is, amikkel nem. Honnan tudjuk, hogy melyikünk gondolatai a helyesek? Nyilván azért így gondolok dolgokat, mert ezt tartom helyesnek, és a bibliával, a hitemmel, a tapasztalataimmal összeegyeztethetőnek. És mégis vannak, akik szerint egész más dolgok a helyesek, és én vagyok tévúton.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem szabad semmit elsietni, és leegyszerűsíteni a dolgokat. Tévedésben lévő ember is lehet nagyon biztos az igazában.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#9330) F.csaba válasza Dalai Láma (#9329) üzenetére


F.csaba
csendes tag

És mi van akkor, ha aki figyelmeztetni szándékozik a másikat, az van a nagyobb bajban, és a rossz úton?

Nos! Éppen ez az amit tudni kell! "Mert, hogy kinek van igaza azt nem lehet mindig tudi! Csak azt, hogy ki a főnök!"-Murphi

Mi nem tudhatjuk, hogy melyőnk van a rossz úton és nagyobb veszélyben valóban! Ezért hallgatunk mi arra, aki ezt pontosan tudja és meg is mondja nekünk! Isten szavára!

És ha rákiálltunk a másikra, hogy VIGYÁZZ! akkor azt csakis az evangélium szerint tesszük! ÉS még a mi hitünk szerint is, hogy ezzel segítünk! És ha hittel tesszük is, meg szeretettel, az nem lehet, hogy ne segítsünk! Vagy ha később kiderül, hogy ezzel ártottunk, akkor meg annak úgy kellett lennie! Mert néha Isten még úgy is segít, hogy mi mindent elrontottunk! Ő a hibáinkat is jvunkra fordítja, ha akarja!

Ezért előfordulhat, hogy a "beavatkozásunk messzebb löki az illetőt a jó iránytól", de akkor ha azt felüről jóváhagyták, annak az illetőnek abba az irányba kellett mennie!

Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvötul! EZ A JÓ IRÁNY!

Hinni és hitünket kifelé is megmutatni! Megmutatni a megkeresztelkedéssel, megvallani szóban és cselekedetben! Példamutatással, élenjárással! És megmutatni jelzéssel, kiáltva, hogy Vigyázz, arra van a helyes ÚT !

És ha valaki azt mondja. jó, jó, de nem szabad semmit elsietni! Hát csak mond meg neki: EMBER ! NEM, HOGY ELSIETNI, DE MÁR ÍGY IS ÓRIÁSI KÉSÉSBEN VAGY!

Úgyhogy úgy vigyázz, ARRA VAN AZ ÚT! AZ ÉLET ÉS AZ IGAZSÁG!

[ Szerkesztve ]

(#9331) ollie válasza F.csaba (#9322) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Mert privát üzenetben küldted. Bemásoljam ide?

***

(#9332) F.csaba válasza ollie (#9331) üzenetére


F.csaba
csendes tag

hát ha téged nem sért....ja.

(#9333) ollie válasza F.csaba (#9332) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Na szóval, ezt írtad:

Kezdelek érteni Te azt kifogálsoltad, hogy "sárkánypofa"!
Mert ez olyan támadó, meg talán útszéli is.
Nos, én modhattam volna, valóban moderáltabban is! Pl., hogy sárkány arc, sákány pofika, sárkányábrázat, sárkányfej, sárkány stb.
De úgy vélem, hogy akinek ilyeneket mondanak, az még inkább sértő lehet számára, mert akkor eleve iróniát érez ki belőle! Mert pofikája a kiskirálylánynak, árázatja az apjának a királynak, arca meg a Sárkáynölő Szent Györgynek van és minden tizmiliomodik emeber legalább, a "pofa " kifejezést a sárkánynak hagyná meg! Hát akkor én most ez voltam!
És nem sértettem meg egy embert aki zordon kinézetű avatárt válaszott magának, hogy a kiskirálylány pofikáját kölcsönözzem a fenevadjának!
Mert az emberek már csak ilyenek! Meg nem sértődnek, ha nevükön neveztetnek! Lehet hogy a moderátor barátod sem sértődött meg, mert esetleg akkor jelezte volna, hanem hogy te nehezteltél meg rám helyette!
Van egy mondás: Minden emeber annyit ér, amennyit a szava ér! Ezért mi keresztények fokozottaban akarjuk betartani a szavunkat mint a világ fiai! Mert ha a mi szavunk megbízhatatlan, akkor miként fogjuk mi hitelesen hírdetni az evangéliumot?
NA most ez is "csak" (?) egy elv! Amihez ragaszkodhatik valaki, aki elvhű, vagy egy másik világi elvhez, mondjuk a te esetedben ahhoz, hogy elfelejtettem és ezzel le van intézve!
Ha én valahonnan kések és rám várnak a többiek, az a minimum, hogy elnézésüket kérem! Nálam ez is egy elv! Még akkor is illik exkuzálni, ha teljesen vétlen vagyok!
Nem hogy akkor ha elaludtam ,vagy elfelejtettem, slendrihányi voltam,stb!
Ez egy fontos dolog annak aki a másikaknak akarja megmondani, hogy miként kelljen nekik viselkedniük! Meg kommunikálniuk!
Tényleg, még mit nem mondanátok meg? _és ezt most megint ne vedd támadásnak_
Mert a másik barátod moderátor, meg azt mondta, hogy ne legyen benne napi politika! Mert a valásnak nem része a napi politika!
Ugyanakkor a vallás az élet egész területét átöleli!
Pál így monja ezt: Isten mindenben jelen van és mindent áthat!
Vagy talán ti ketten azt gondoljátok, hogy Isten nincsen benne az emebrek politikájában, ha mindent áthat?
Vagy azt gonoljátok, hogy Istent ki lehet zárni a napi politikábaól?
Akkor nem jól gondoljátok!
Mert éppenhogy egy közelkeleti ország, meg még annak unokatestvéri szomjédja is erősen áthatott vallású a napi politikában! Avagy a gázai háború már nem a napi politika igaz? (egy éve múlt) De az volt! És vallásal, mármint azzal, hogy Izrael földje a zsidóké, indokolták és nyugtaták meg a polgári lakosság ellen hadakozó hadfiakat a háborúban!
Vagyis a napi politika igenis vastagon benne van a vallásban! A vallás meg a napi politikában!
És most értsd ezt is úgy ahogy akarod, de ha azt állítjátok, hogy ezzel is belevittem a vallást a napi politikába, akkor nem vagytok őszinték ! Mert nem én viszem sehova sem! Hanem csak felismerek jelenségeket, törekvéseket, és mint az kereszténynek kötelessége is, szólok, hogy "odafigyeljetejk!" És még nektek is mondom, ha keresztényeknek gondoljátok magatokat, NEKTEK A LEGFONTOSABB ÉSZREVENNI A MINDENAPOKBAN A MINDENAPOK POLITIKÁJŰBAN IS AKÁR ÉS FELHÍVNI A FEGYELMET ISTEN ÁLLÁSFOGLALÁSÁRA!
Aki tehetné a jót és nem teszi, bűne az annak! Vagyios, ha befogjátok az emebrek szemét, hogy ne lássák a napi politikában Isten Nagyszerűségét, tudjátok meg, hogy VÉTKEZTEK!
NAgy felelősséget válaltál, hogy egyrészt a véleményed is akarod hallatni, másrészt meg moderátorkodol is!
Vigyázni kell, mert nagyon könnyen átcsuszhat ama régi és nagy kígyónak kezébe a mi igyekezetünk, amivel mások tökéletességét formáljuk mielőtt a sajátunkkal végeztünk volna!

Fogok válaszolni, amint lesz több időm (ma vagy holnap).

***

(#9334) Dalai Láma válasza F.csaba (#9330) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Az lehet, hogy Isten képes jóra fordítani azt, amit mi elrontunk. De ettől még lehet ünk ügyetlenek, s árthatunk úgy, hogy abból aztán semmi jó sem fog származni, pedig csak segíteni akartunk.

Más ember életébe beleszólni nagyon veszélyes dolog. Nem vagyok a konkrét tanácsok híve. Egyszerűen nem ismerjük eléggé a másik embert ehhez. És nem véletlen, hogy akik szakemberek, akik hivatás szerint űzik azt, hogy más embereknek segítenek, sokszor legalább 5 évig járnak előtte egyetemre. Nem lehet csak úgy beavatkozni!

A saját életem legyen a példa, legyen példaértékű az életvezetésem, én magam a tetteimmel, viselkedésemmel legyek az útjelző. Ne a szavaimmal akarjam meggyőzni, hogy de-de, Jézus ezt mondta, tedd te is ezt! Mert ez így sokszor nem elég, nem elég hiteles, és adott élethelyzetben nem biztos, hogy bármit is használ.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#9335) F.csaba válasza Dalai Láma (#9334) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Te egyre jobbakat írsz láma!

Két apró kiegészítésem még azért lenne hozzá!

Nem akarnám én se szorgalmazni, hogy mint egy kéretlen prókátor, tolakodó módon menj oda emberekhez és adjál nekik kéretlen tanácsot!
Távol legyen!
Azt meg főleg nem, hogy beleavatkozz az életükbe, életvitelükbe közvetlen módon, mintegy karrdal, korbáccsal megtérítő inkvizítor!
Ahogy nézem itten egymásra csúsztak a leiratodban némi fogalamak!

A másokon való segítést te mint valami pszichologus, vagy szociálismunkás, vagy mifene, úgy értelemezed!

Az én megfogalmazásom inkább a lélek útjának segítése, annak hiteles, kívánatos és megmásíthatatlanul üdvözítő céljában való felismerése! Hogy a világi elkárhoztató cselekvések és törekvések heylében Istennek Útmutatását kövessük!

Aztán a lélkbúvárok meg had tanuljanak öt évet, meg amennyit akarnak is! Meg van róluk a lesúlytó véleményem na! -Te, azzal kezdte az intézetveztő főorvosasszony, hogy ide aztán maga nem jöhet be, ha csak nem a történelmi egyházak adnak magának megbízást! -ÉRTED?

De az alsóbb polcon lévő tudorja, na az még nem volt semmi!
Azt mondja, Maga úgy olvashatja a PÉternek a bibliát, hogy a nővért odaültetem és csak az előtt!

Remélem te nem ezen az állásponton, ne adj' Isten, szinten műveled te is a lelki segítségnyújtást mint ezek a "szakemberek"?!

Mert az írásaid alapján egyre inkább errefelé hajlik véleményed!

Persze, " bármit cselekszetek, Istennek dicsőségére tegyétek! " Vagyis ahogyan éltek azzal a példamutatással is Istent hirdessétek!

Meg mindegyőtök, ahogy tudja!

Ugyanakkor ha te példássan élsz, és mindenapok poklából kihúzod magad, a másik ember közösségétől távol tartod magad, mert ahogy pár mondatodból érzékerlem, te ez a tipus vagy, akkor csak hiszed, hogy mindent megtettél Istenért! Az evangélium, megkívánja, egyenest megköveteli, hogy ne legyél te formalizált mintapolgár, hanem igenis avatkozzál be, találd meg a szeliíd hangot, de ne szaladj el a konfrontáció, a felelős szembenézés elől! Mert ha te magad előtt szép bölcsen éldegélsz, meg jó nagyokat köszönsz az ismerőseidenk, meg még az ünnepi, családi, munkhelyi ceremóniku kötelezettségeidnek is lelegt teszel, és mindig mosolyogsz, meg mutatod a te lazaságodat, barátságos intelektusodat, magad előtt egy szent is vagy példamutatásban, hát semmit sem tettél ami a keresztényi lélek fejlődéséről szólt volna! HOgy tudniillik, mint egy buzgó forráshely, magadból kiáradván hírdesd az evangéliumot nem törödve tradicionális lekorlátozásokkal , meg semmi félelemmel, hogy esetleg ártanál az igyekezetteddel!

JAJ A GYÁVÁKNAK! Isten nem gyáva !

És ha csak önmagadban üldögélve szemléled a világot, akkor valóban nem lettél több mint avatárképedben is mutatod, egy bölcselkedő a töklevél alatt!

Ugyanakkor olvassatok kiegészítő irodamat is! Jónás Könyve-Babits-tól!

Mert amikor már elfogyott ez ember életereje, és elvégezet küldetését, és megfáradt, csalódott és kiábrándult, amikor már valóban semmit sem tehet, csak annyi ereje maradt, hogy még ezt a napfelkeltét megnézhesse, na akkor kell Jónás bölcsessége a töklevél alatt!
Akkor kell az a Láma-isztikus világképlátás, hogy "semmibe be nem avatkozom", semmin nem változtatok és megüresítem magam"!

De addig bizony harcunk van nekünk a lélekkel! És már mint az olyan, az jár némi csatazajjal is! OLykor járulékos veszteségekkel is, ha Isten is úgy akarja! Kedves láma!

(#9336) Dalai Láma válasza F.csaba (#9335) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Még egy nagy veszély, ha a fórumtárs pár mondatából próbálunk rá messzemenő következtetéseket levonni. Nyilván sem időm, sem energiám nincs leírni mindent, amit egy adott témáról gondolok.

konkrétan: "Ugyanakkor ha te példássan élsz, és mindenapok poklából kihúzod magad, a másik ember közösségétől távol tartod magad, mert ahogy pár mondatodból érzékerlem, te ez a tipus vagy, akkor csak hiszed, hogy mindent megtettél Istenért! "

Volt már rá példa, hogy ismerősöm csatlakozott kiváncsiságból egy közösséghez, aminek én a része voltam. Addig nem foglalkozott hittel, vallással túl mélyen. Azóta elkezdődött valami nála, a kapcsolata is szorosabbá vált Istennel.

A mindennapok poklából csak szeretném kihúzni magam, de benne vagyok. Nap mint nap követek el olyat, amit vagy már előtte, vagy utána megbánok. Amit tenni tudok, hogy törekszem kerülni a bűnt. 100%-os sikerről viszont messze nincs szó.

A pszichológia nagyon fontos, szerintem valamennyi ilyen ismerettel mindenkinek kellene rendelkeznie, aki emberekkel foglalkozik. Ismerni az ember alapvető működését. Nagyon hasznos tud lenni. És ennek nem sok köze van egyes pszichológusok és vallásokat képviselők közti ellentéthez. A pszichológia önmagában nem rossz, és nincs ellentétben a hittel sem. Jézus például láthatóan tisztában volt sok olyan pszichológiai jelenséggel, amit csak a XX. században írtak le.

az megint más kérdés, hogy vannak olyan pszichológusok, vagy pszichiáterek akár, akik nem végzik jól a munkájukat. vonatvezetőkre is igaz ez, van ,aki vonatszerencsétlenséget okoz, de attól még a mozdonyvezetők nagyon fontos, és hasznos munkát végeznek, és nem lehet azt mondani, hogy a taxisofőröket kellett volna választani.

Igazából sok mindent írhatnék még, de inkább csak annyit: Isten a szeretet.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#9337) F.csaba válasza Dalai Láma (#9336) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Persze! Utánna hosszabban gondolkoztam a kérdésen!
És mindeketten ott tévedtünk talán, hogy mindegyőnk a másik esetleges hibázástól féltette az embert!

Én talán attól, hogy...le is írtam, amiként feltételezem a te személyedet és te talán attól, hogy pszich. módozatok ismererte nélkül többet ártok mint használok!

És később, a hosszabb témalubickálásom során, arra jutottam, hogy Istennek mindenhol vannak emebrei!
Talán nem is tudunk róla, nem is gondoljuk és mégis ott vannak azok az emebrek! Talán még ők maguk sem tudják, de a szükséges pillanatban, egy konferencián, egy döntéshozatal előkészítésekor, egy megnyilatkozáskor, talán még a maguk szigorú önkotrollja ellenére is, hirtelen és nagy bátorsággal, megmagyarázhatatlan nyugalommal és lelki erővel, egy kijelentéssort jelenítenek meg, amelyik talán szokatlan tőlük, de mégis, Istennek képviseletét jelent az adott helyzetben!

És sem előtte, sem utánna, de akkor és ott Istent képviselték! És addig, meg utána is, éltek nagy egykedvűségben, csendes szemlélődésben!

Én magam is tanuja voltam egy ilyen esetnek, amikor az egyik önkormányzati kéépviselő szólásra emelkedett és megemelt hangmagsságon, mintegy átszelleműlten rázendített: felszólítom a képviselőtársamat, hogy a szegéyneket képviselje a gazdagok ellenében a vízdíjak megállapításánál!
Te, a te környezetedben, én az enyémben tesszük amit tennünk kel és amit tudunk!

Úgyhogy nem kell itten nekünk saját szerepünket ecsetelni, meg bizonygatni, hogy általunk is Istenhez kerülnek közelebb az emebrek, mert úgyis tudjuk egymásról, hogy ez nem is lehet másként!

Ezért persze mi nem várunk jutalmat, elismerést, bármilyen vállonveregetést és még savanyú cukorkát sem, hanem csak arra gondolunk, hogy igen ezt az egyet segítettük, de mennyit hagytunk ott künn a harcmezőn!!!

Természetesen senki sem bántja a lélekbúvárokat! Sok nagyszerű emeber, meg galád félember is él közöttük! Szokványos társaság!

Hanem én személy szerint is ott látom a veszélyeztettségüket, ha tanult tudományukat magasabb rendűnek gondolják mint Isten tanítását!

HA azt gondolják, hogy Isten ellen bárki-BÁRKI!- bármi rosszat is tehet, ha Isten nem akarja azt! Ha nem engedi meg!

Ha azt gondolják, hogy a tudomány felette áll Istennek!

Gondoljunk csak bele! Jézus tanítványai az elsők között halász emebrek voltak! A koldusok után a második legszegényebb réteg! És gondolom ennek megfelelően képzettek is!

És semmi akkori tudománnyal nem törődve, de annál bátrabban hírdetve, ezekre a tudatlan emebrekre bízta Jézus az evangéliumát!

És még javukra is vált, amikor vádolván őket, olyan bátorsággal és Istentől szájukba adott bölcsességel szólták védelmüket, és dícsérték Isten nagyságát Jézusban, hogy az okos tudósokat éppen ez hozta zavarba és döntöttek mentesítésükről!

Ha tehát Isten igéjének terjesztésében jónak találta a mi mesterünk a szegény és egyszerű halászemberek képviseletét, hát mi se vegyük már el senkinek a kedvét, aki Istent akarja hírdetni, hogy ne tegye mert esetleg árt vele amaz embernek!

De ha valaki nem úgy hírdet, ahogy azt az evangélium megkívánja, hát szóljatok egymásnak, tanácskozzátok meg a kérdést, döntsétek el, hogy mely álláspontnak legyen elsőbbsége és aszerint cselekedjetek!

És most mi itt, ezen a fórumon is ezt teszük!

És tegyük ezután is ! Tegyük bátran, gyugodtan és szereteben egymás iránt! Isten is legyen Velünk

ÚGYLEGYEN!

(#9338) F.csaba válasza F.csaba (#9337) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Közben meg kissé letisztázva és egymondatos kommentekkel bemásoltam a lényegi hozzászólásokat a fénymadár fórumba:
HA akarjátok, ottan is hozzászólhattok egy laza keretben! Akár Offstílusban is!

Érted Jánoska ?

Sokszeretettel várlak! De itten is szívesen olvaslak! Mert hozzászólásaidban rámutatsz azon területekre, ahol megerősítésünket várod!
És ti, csendes többség?

Itt vagytok még? Vagy csak rovom itten végeléthatatlanul ?

(#9339) JJános válasza Dalai Láma (#9320) üzenetére


JJános
addikt

Nem én írtam, de összeszedett jó írás, ezért tettem be.
Elsősorban igaz írás, amiből azt a következtetést kellene levonnod, hogy nem szabadna egy olyan vallásos közegben maradnod, ahol ilyen orbitális hibákat követnek el. Mert ha bemégy a templomba, te is részesévé válsz mind az okkult, mind egyéb bűnöknek. Szeretnéd, de nem tudsz mentesülni, mert ahogy a kezed a kilincsre teszed vállalod a közösséget.

Nem mellesleg, de nagyban befolyásol az ottani eszmeiség, ami többek között a biblia kritikusságban is meglátszódik. Én fundamentalista vagyok, és ha valamit nem értek a bibliából, attól még hiszek benne, és Istenben.

Ti pedig kritizáljátok a bibliát, annak elfogadása helyett.
Isten, a biblia a teremtésről beszélnek, ti meg az evolúcióról. Az ateisták is különbek nálatok, mert belőlük még lehet hívő. Belőletek meg csak akkor, ha kifuttok onnan.

El fogsz veszni, mert bár beismered a kultuszokat, mítoszokat, okkult dolgokat, de az öncsalás olyan mértékű, hogy inkább elfogadod azt, csak ne kelljen gondolkodnod, és inkább vállalod a bűnt, mint Istent.
Ő pedig nem fog a bűnnel közösséget vállalni, akármennyire is szeret.

Nem bántlak tovább, és nem is írok, én már neked mindent elmondtam ahhoz, hogy változtass. Isten nem fogja rajtam számon kérni az életed. Idáig küldettem csak hozzás, és nem tovább. Térj meg. Ha pedig nem, hát vessz el.

2007-05-06 óta itt!

(#9340) Vikusz77 válasza F.csaba (#9338) üzenetére


Vikusz77
tag

Szia!

Én olvasgatom mik történnek, de miután ki lettem moderálva életemben először azután hogy megkritizáltam János és a Te stílusodat szerintem normális hangnemben, kicsit elment a kedvem.
Mondjuk te sem csinálsz nagy kedvet a topichoz, kicsit lehengerlő vagy szerintem.

Nem tudom mennyi idős vagy, de egy felnőtt (esetleg nálad jóval idősebb) idegen embernek szerintem nem esik jól ha "Jánoskának" hívod. Szerintem elvárhatja hogy úgy szólítsák ahogy ő szeretné nem? Utána meg a "sok szeretettel várlak" invitálás nekem nem túl hiteles.

Szóval, válaszolva a kérdésedre, szerintem olvassák többen a topicot, én legalábbis igen.

(#9341) JJános válasza F.csaba (#9338) üzenetére


JJános
addikt

Itt lejánoskázol, aztán priviben írsz normálisan. Itt miért nem tudsz?
Én április végén leszek 60 éves. Az ilyen hsz-ek miatt nem is szeretek ide látogatni.
Most is csak épp visszanéztem. Mégis, ha valaki kiváncsi egy fundamentalista gondolataira.

2007-05-06 óta itt!

(#9342) Dalai Láma válasza JJános (#9339) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Te mindent megtettél, hogy az általad vélt egyetlen követendő útra terelj. Tényleg, többet már nem tehetsz, leírtad sokszor.
Innentől az én dolgom, hogy hogyan teszek. Innentől minden egyes leírt szó már csak sértegetés lenne részedről, hiszen ha 20x leírtál valamit, akkor miért kéne 21. alkalommal is leírni?

Mindent elkövettél, ami módodban állt. Ne érezd kudarcnak. A felelősség nem a tied innentől.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#9343) F.csaba válasza JJános (#9341) üzenetére


F.csaba
csendes tag

Természetesen elnézést kérek kedves János! Szívesen venném, ha megbocsájtaná nekem ezt a botlásomat ! Valóban arra gondoltam a bejegyzései láttán, hogy Ön egy lelkes tinédzser!
Amennyiben fáj Önnek ez a "le Jánoskázás!", kérem hogy "Csabikázzon le az Ön nyugalmának visszanyerése érdekében!

Ugyanakkor én Önt már nem tarom lelkes fiatalnak, hanem egy .....na de ez nem olyan fontos!

Fontos viszont, hogy az Ön bejegyzésének egyetlen mondatára, na ha nem is Önért, de az itt olvasók többségéért szót emeljek!

"Térj meg. Ha pedig nem, hát vessz el.-írja Ön!

És ez a mondata Önnek nem keresztényi alapÚ

Nem az Ön dolga eldönteni, hogy ki vesszen el! Ezt kérem vegye tudomásul!

Kérem olvassa el a bibliát! Keresse ki az ide vonatkozó részeket és a jövőben ne írjon az egyszemélyes ítéleteiből idézeteket!

Isten megáldja!

[ Szerkesztve ]

(#9344) Dalai Láma válasza F.csaba (#9343) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Ehhez én is csatlakozni tudok.
""Térj meg. Ha pedig nem, hát vessz el.-írja Ön!"

A megtérés még oké. A mondat másik fele viszont... ez hadd legyen Isten dolga, az ő döntése. Hát hadd ne vesszek el.

Nem értem, miért kell olyasmit írni, ami egyrészt nem tartozik az írójának a hatáskörébe, másrészt pedig felfogható rosszkívánságnak is. Mintha a hsz írója ennek bekövetkezését akarná, vágyná.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#9345) JJános válasza F.csaba (#9343) üzenetére


JJános
addikt

Nem kell magázódnod. Letegezhetsz.

""Térj meg. Ha pedig nem, hát vessz el.-írja Ön!
És ez a mondata Önnek nem keresztényi alapÚ"

Ne haragudj, de te honnan veszed mi keresztény alapú, és mi nem? Te keresztény vagy, vagy csak tudod, hogy mi a keresztényi, és mi nem? Gondolom r.katolikus vagy.
Azok meg nem keresztények. Az egy vallás. Bűnökbe járnak, nem igazságban.

Attól, hogy heves vagyok, meg tüzes, és lelkes, attól még lehetek fiatal, még ha 60 éves vagyok is. Nem fontos, hogy minek tartasz.
Az említett idézet egyénként minden bűnben járó emberre vonatkozik. Térj meg, vagy elveszel.
Mindegy hogyan írom. Ha nem térsz meg elveszel. Ennyit takar az ominózus mondat.

2007-05-06 óta itt!

(#9346) JJános válasza Dalai Láma (#9344) üzenetére


JJános
addikt

Csak azért írom, mert ez a két lehetőség van. Ha te magadat abban ringatod, hogy ez másképp van, akkor tévedsz.
Egyszer már leírtam. Isten bűnt, és ünneplést nem visel el. Egyszerre.
Ha bűnben jár valaki, hiába szereti Isten, de nem fogja a közeledését fogadni.
Kivéve, ha megtér abból a bűnből. A bűnbánót fogadja Isten.

Ha valakit szeret Isten, akkor küld hozzá embereket. Ha az illető figyelmez, és megtér, és átgondolja a dolgait, megmenekülhet.
Aki azt gondolja, hogy mindez belefér, nagyon téved! Isten bánkódik sok gyermeke után, de nincs kegyelem. Isten ismeret hiánya pedig beleviszi a oktalan embert abba a hibába, hogy minden belefér az Istennel való kapcsolatba.
Nem! A bűn nem fér bele!

Attól, hogy bűnbe jársz, még Isten szeret. De az utad a veszedelembe visz, mert meg van írva, hogy a bűn zsoldja halál.

Nem riogatni akarok embereket, és ezért írom, hanem ez a puszta tény. Csak mert sokan sokfélét gondolnak, és nyugtatgatják magukat. Főleg a vallásos emberek ilyenek.

2007-05-06 óta itt!

(#9347) JJános válasza Dalai Láma (#9342) üzenetére


JJános
addikt

Köszönöm ezeket a sorokat. Innentől én tiszta vagyok a véredtől.
A te szavad fog ellened tanú lenni Isten előtt.

2007-05-06 óta itt!

(#9348) ollie válasza F.csaba (#9343) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Elnézést, még mindig nem volt időm válaszolni. Talán a hétvégén, de ezt sem tudom biztosra ígérni, mivel alig lesz valami szabadidőm.

***

(#9349) JJános


JJános
addikt

Jól megállt a topic. Vagy csak én látom rosszul? Kiderül.

2007-05-06 óta itt!

(#9350) Horka1 válasza JJános (#9349) üzenetére


Horka1
tag

Írjál valami értelmeset, őőő mindegy csak úgy írjál valamit, aztán szállj vitába magaddal.
Szerintem képes vagy rá. Én neked drukkolok.

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.