Hirdetés

2019. október 24., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#5001) JJános


JJános
(addikt)

Csak úgy az evolúcionisták figyelmébe:

A biológiai rendszerek olyan rendkívül magas szerveződési fokon állnak, hogy véletlen keletkezésük teljesen kizárt. ”
W. Gitt informatika professzor

„Időről-időre magában a tudományos irodalomban is megjelenik, hogy a természetes kiválasztódás tautológia, felesleges ismételgetés.”
Futuyama, D. J., Science on Trial. New-York: Pantheon Books, 1983, 171. oldal

„A tudomány helytelen szemlélete tőrbe csal, élteti a sóvárgást, hogy igazunk legyen. A tudós ugyanis nem azért tudós, mert tudás, cáfolhatatlan igazság van a birtokában, hanem azért, mert állhatatosan és vakmerően kritikusan keresi az igazságot. ”
Karl R. Popper tudományfilozófus

„Sose tartsuk a tudásunkat, véleményünket abszolútnak, pláne ne véglegesnek, legyünk befogadóbbak és alázatosabbak. Az se baj, ha időnként képesek vagyunk kinevetni magunkat buta megrögzöttségeink okán. ”
Falus András akadémikus

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5002) JJános válasza KilgoreTrout (#5000) üzenetére


JJános
(addikt)

Van egyszerre tyúk is, meg tojás is, mert Isten így teremtette. Csakhogy a tojás nem egy élő lény, csak az lehet. Ez nem példa.
Hogyan tudnád bizonyítani, hogy a tyúk volt előbb, ha nem volt tojás. És hogyan tudnád bizonyítani, hogy a tojás volt előbb, ha nem volt tyúk. Ez paradoxon! És van ilyen ember!

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5003) bronin7


bronin7
(csendes tag)

Nem akartam válaszolni eredetileg, de mégis megteszem.
Olvasd el újra az ÖSSZES hozzászólásodat, olvasd el még egyszer, aztán még egyszer, s talán negyedére felfogod, hogy miket írsz, s miket vetsz mások szemére.
Felsorolni egyszerűen képtelenség, hogy miben voltál arrogáns, öntelt, mert szinte minden hozzászólásodból csak ez sugárzik.
Biztos erre azt gondolod, hogy csak kitérő választ adtam.
De tényleg nincs annyi időm, hogy egyeként leírjam az összeset.
Mert akkor kb. ugyanennyi hozzászólás lenne ebben a topicban.

Ezért is írtam az első hozzászólásomban, hogy egy ilyen emberrel nem lehet vitázni, aki nem veszi észre a szeméből kiálló gerendát. Te tisztelem azt, hogy kiállsz magadért, bármennyire is nevetséges legyen az a dolog, amiben hiszel. (s nem a rendes keresztény emberekre gondolok, hanem konkrétan rád, őket ne keverjük bele)

[ Szerkesztve ]

(#5004) KilgoreTrout válasza JJános (#5001) üzenetére


KilgoreTrout
(aktív tag)

Csak úgy, neked:

"Isten halott."
F. Nietzsche, filozófus.

"Nincs Isten."
Gödölény Béla, sarokcsiszoló.

"Isten annyira nincs, hogy ha lenne, se létezne."
Elgerrson Freivieldich-Schaum, A lét és a nemlét közti különbség, Illetve Dolgok, amik nem léteznek (gyengénlátók számára készült kiadás), 7-11. oldal - Betterknowing Books 1978.

Most ezzel mit is bizonyítottam? :D

(#5005) Dany007 válasza JJános (#4998) üzenetére


Dany007
(veterán)

Mégis mit bizonyítson a tudomány, ha nem látod a fától az erdőt???
Sz.ted a monitor amit nézel mit bizonyít? Azt, hogy a tudomány működik! Azt, hogy az elektronika szabályai érvényesek! Miért? Mert ha nem lennének azok, akkor nem nézhetnéd a monitort! Érted már?

Ha Newton relativitás elméletei nem lennének helytállóak és valósak, akkor most nem létezhetne olyan, hogy GPS! De létezik! Ez mind azt bizonyítja, hogy a fizika működik, a fizikai szabályok működnek! Mi kell még neked ? :) Mondtam, gondolkodj!

[ Szerkesztve ]

(#5006) JJános válasza Dany007 (#5005) üzenetére


JJános
(addikt)

Ne haragudj, de a fizikai szabályok működése nem a tudósokat igazolják! ha a monitor működik, azt jelenti, hogy aki kitalálta, és kivitelezte jól ragadták meg a törvényszerűségeket!

Gondolkodjak, mert a fizikai szabályok működnek? De hát ezt elismerem, csak épp nem következik belőle semmi. Newton relativitás-elméletétől egy kicsit gyorsan jutottál el a GPS-ig, de hiába agyalok, ebből is csak azt látom, hogy jól lett megalkotva. Jól alkalmazták a tudományt. De ez nem bizonyítja, hogy mindenki jól alkalmazza a tudományt! lehet, hogy épp te vagy, aki nem jól alkalmazod, és engem akarsz gondolkodásra serkenteni? :D

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5007) JJános válasza KilgoreTrout (#5004) üzenetére


JJános
(addikt)

Bizonyítani semmit. Főleg Gödölényi Bélával nem annyira. :DDD
Ismerem a filozófiát, de arra a területre nem megyek be, mert ők mindent megengednek maguknak, és másnak semmit.

Én azt akartam elérni csak, hogy ne mindenki engem akarjon gondolkodtatni, hanem talán érdemes elgondolkodni azon, hogy ez mégsem annyira bizonyított, mint mondjátok.

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5008) Dany007 válasza JJános (#5006) üzenetére


Dany007
(veterán)

Bocs hülyeséget írtam. Nem Newton. Hanem Einstein. Bocsánat.
Einstein relativitás elmélete az, aminek köszönhető, hogy működnek a GPS műholdak.

"a a monitor működik, azt jelenti, hogy aki kitalálta, és kivitelezte jól ragadták meg a törvényszerűségeket!"

Igen öcsém, de ahhoz, hogy ezt valaki megalkothassa, ahhoz valaki másnak fel kellett fedeznie azt a bizonyos törvényt! Nem? És ez a tudomány...! Felfedezni, és kiaknázni a természet törvényeit. Istenhez ennek semmi köze. Mivel pontosan ez a bizonyos tudomány (illetve módszertan) volt ami bebizonyította, hogy a világ Isten nélkül is létrejöhetett.

(#5009) Dalai Láma válasza JJános (#5001) üzenetére


Dalai Láma
(őstag)

"„Sose tartsuk a tudásunkat, véleményünket abszolútnak, pláne ne véglegesnek, legyünk befogadóbbak és alázatosabbak. Az se baj, ha időnként képesek vagyunk kinevetni magunkat buta megrögzöttségeink okán. ”
Falus András akadémikus"

Ezt vajon magadra nézve is megfontolandónak gondolod? Én pont ezt írtam pár hsz-szel korábban. Ha jön egy új tudományos elmélet, ami jobb, akkor azt fogadom el. És ha a tudomány megcáfolja, hogy Jézus élt, vagy hogy felment a mennybe, vagy akármi, akkor nem lesz értelme többé a hitemnek.

De a hitemnek ahhoz sincs sok köze, hogy Isten milyen eszközökkel teremtette a világot. A tudomány nem teszi fel a kérdést az evolúció esetén, hogy Isten, vagy véletlen műve-e az evolúció. Azért nem, mert a tudomány területe nem terjed ki idáig. Innentől hit kérdése. Ez visszafelé is igaz, amit látunk, tapasztalunk, megmérünk, ott a vallásos hitnek nem sok keresni valója van.

A Falus az egyik kedvenc tanárom volt. És vallásos. És nincs gondja genetikusként összeegyeztetni hitet és tudományt.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#5010) JJános válasza bronin7 (#5003) üzenetére


JJános
(addikt)

Az én időmmel ne gazdálkodj, ha lehet.
Amit leírtam, leírtam. Arrogáns vagyok, és öntelt. Bár szerintem neked nem is ezzel van bajod, hanem talán azzal, hogy mi lenne, ha ez mégis igaz lenne, amit ez az ember ír?

Én olyan vagyok, amilyen, engem lehet ítélgetni, amit írok lehet ítélgetni, pedig én is csak azt mondom, hogy szerintem. Vagyis véleményem van.

Nevetséges, amiben hiszek? Én mégsem nevetek, hanem örülök teljes szívemből, hogy ezt nem veheti el tőlem senki. Megalázhat aki akar, le önteltezhet, le arogánsozhat, akár meg is ölhet bárki, én ettől sem félek. De ami bennem van, azt csak az veheti el, aki adta.

Tőlem egyetlen mondatot nem tudsz idézni, hogy te ilyen, vagy olyan vagy, mert nem mondtam senkire. A mondanivalójára igen. Ezt elismerem.

Ha megbántottalak, akkor bocsi, nem volt célom.

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5011) JJános válasza Dalai Láma (#5009) üzenetére


JJános
(addikt)

Ne haragudj. "Ha jön egy új tudományos elmélet, ami jobb, akkor azt fogadom el."
Fogod, és sutba dobod egy másikért? Csak mert új, csak mert jobb? Honnan fogod tudni, hogy jobb? Ki fogja helyetted eldönteni? Ha bebizonyítanák, hogy Jézus nem él? És a te hited ezt elbírja? És benned nem ugrik minden azonnal talpra, ilyen gondolatokra? Csak ennyire hiszel Jézusban?
Jézusom! Ember!

Ne haragudj, de erre mondtam, hogy te mindenevő vagy? És ha a hitedet semmivé oszlatja, akkor is inkább annak hiszel? Úgy mint tudomány? Akkor benned nincs sorrend? Értékítélet? Csak sodortatod magad? Haladsz az árral?

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5012) Dalai Láma válasza Dany007 (#5008) üzenetére


Dalai Láma
(őstag)

Nem tudhatod, hogy van-e köze Istenhez. Ha ő alkotta ezeket a törvényeket, tudva, hogy mi hogyan fog alakulni, akkor igenis van köze. Ha mégsem így lenne, akkor mondhatnád, hogy nincs köze. De ez már nem a tudomány hatásköre, így itt már a hit marad.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#5013) JJános válasza Dany007 (#5008) üzenetére


JJános
(addikt)

Bátyám. Einstein? Bocs, én sem figyeltem.
És te miért gondolod azt, hogy Isten nem adott tudósoknak segítséget ahhoz, hogy előreléphessenek munkájukban?

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5014) Dalai Láma válasza JJános (#5011) üzenetére


Dalai Láma
(őstag)

Igen, csak mert jobb. Mert több bizonyíték szól mellette, mert logikusabb, több dolog magyarázható vele, stb.

Newton törvényei egészen jók, de jött Maxwell, és az ő egyenletei még jobbak, még több dologra adnak magyarázatot. használjuk Newton törvényeit is, de ha valamit pontosan akarunk kiszámolni, akkor a Maxwell egyenletekkel tesszük ezt.

És nem ragaszkodom sem én, sem más a Newton törvényekhez, mikor a Maxwell bácsi egyenletei sokkal jobbak, és tágabb körben értelmezhetők.

De hát ez elég alap dolog.

És igen, ha tudományosan sikerülne cáfolni Jézus és Isten, valamint a szeretet létét, akkor nem lenne tovább értelme a hitemnek.

De hiszem, hogy ez nem fog megtörténni, mert hitem szerint nagyon is valós dolgok azok, amikben hiszek. Létező, működő dolgok. Így nem is félek, hogy bármilyen új eredmény elsöpörné a hitemet.

Ha a napistenben hittem volna, akkor gyorsan el kellett volna dobnom ezt a hitemet, amint megtudtam, hogy a nap nem isten. És az egyiptomiaknak is csak addig volt jó, amíg nem tudták, hogy a nap mi is valójában. Persze lehet tovább hinni benne, de az már struccpolitika.

Viszont Istenről nem fogják tudni bebizonyítani, hogy nem létezik. És a hitem így biztonságos alapokon nyugszik. Ha mégis bekövetkezne, akkor az én istenem sem lenne valóságosabb a napistennél.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#5015) KilgoreTrout válasza JJános (#5013) üzenetére


KilgoreTrout
(aktív tag)

"És te miért gondolod azt, hogy Isten nem adott tudósoknak segítséget ahhoz, hogy előreléphessenek munkájukban?"
Azért mert a tudósok nagyobb része ateista, mint hívő. És nem a hívők találtak fel mindent, sőt.

[ Szerkesztve ]

(#5016) Dalai Láma válasza JJános (#5013) üzenetére


Dalai Láma
(őstag)

És te miért gondolod, hogy bizonyos dolgokban segíti őket, más dolgokban viszont becsapja őket?

Ha a teremtés az igaz, miért nem támasztják alá tudományos bizonyítékok, leletek, bármi? Miért találunk millió éve kihalt állati csontvázakat abból a korból, amikor még nem élt ember a földön?

Vajon Isten miért szúrna ki a tudósokkal?

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#5017) Dalai Láma válasza KilgoreTrout (#5015) üzenetére


Dalai Láma
(őstag)

Ez sem valami jó érv, mert Isten az ateistákat is segítheti, sőt ugyanúgy szereti is őket. Hiszen ők is tőle kapták a létüket.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#5018) JJános válasza KilgoreTrout (#5015) üzenetére


JJános
(addikt)

Az ateistákból lesznek a legjobb hívők.

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5019) KilgoreTrout válasza Dalai Láma (#5017) üzenetére


KilgoreTrout
(aktív tag)

"Ez sem valami jó érv, mert Isten az ateistákat is segítheti, sőt ugyanúgy szereti is őket. Hiszen ők is tőle kapták a létüket."

De JJanos szerint nem szereti Isten az ateistákat, és ő kérdezte ezt. Nyilván ezer más érvet lehetne mondani, de már nme merek semmi bonyolultabbat írni..:)

JJanos: "Az ateistákból lesznek a legjobb hívők." - Szerintem a vízöntőkből. Kb ennyi az információtartalma ennek a mondatnak. És lehet, hogy meglepő, de az ateisták fogadják el legkevésbé Isten létezését. Ezért ateisták.

[ Szerkesztve ]

(#5020) JJános válasza Dalai Láma (#5014) üzenetére


JJános
(addikt)

Ne haragudj, de az előbb nem erről beszéltél.
Nem mindegy, hogy nem tudják bebizonyítani létét, vagy bebizonyítják nem létét.

Nem fogják bebizonyítani a létét, mert nem akar legális lenni, hogy hihessünk. Mert nem hit az amit tudunk. A nemlétét sem fogják tudni bebizonyítani, mert létezik.

Aztán eljön majd az ezeréves országlás, és Isten lejön a földre, és onnantól nem kell a tudomány senkinek. Nem lesz villany, nem lesz autó, nem lesznek toronyházak.......folytathatnám. Szvsz.

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5021) Dalai Láma válasza JJános (#5018) üzenetére


Dalai Láma
(őstag)

Én azt mondanám, hogy annak is van előnye, ha valaki ateista, vagy kereső, és később tér meg. De még a vallásos családból származó vallásos embereknek is meg kell térniük, mindenkinek meg kell térnie.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#5022) Dalai Láma válasza JJános (#5020) üzenetére


Dalai Láma
(őstag)

Isten jön le a Földre? Én úgy tudom, hogy nem itt a Földön fog országolni -milyen emberi gondolat! - inkább minket von magához!

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#5023) JJános válasza KilgoreTrout (#5019) üzenetére


JJános
(addikt)

Azt én sohasem mondtam, hogy Isten nem szereti az ateistákat, mert Isten minden embert szeret. Csak ezzel nem lehet visszaélni, csak élni.
Én is ateista voltam, mégis szeretett. Tudom, mert Ő mondta. Sőt már akkor szeretett, amikor még nem is éltem.
És minden hajszálamat számon tartja. Bár nincs túl sok. :DDD

És gondold meg az ateista van legtávolabb istentől. Innen bármilyen lépés már az Ő irányába vezethet.

[ Szerkesztve ]

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5024) JJános válasza Dalai Láma (#5022) üzenetére


JJános
(addikt)

Akkor ebben is tévedsz.
Olvasod egyáltalán a bibliát, vagy csak beszélsz róla? ézsaiás 11,6- tól olvasd.
Az oroszlán, és a medve szalmát fognak enni. Na, most lehet támadni!

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5025) KilgoreTrout válasza JJános (#5023) üzenetére


KilgoreTrout
(aktív tag)

Örülök, hogy ilyen gyorsan megváltozott a véleményed... Tegnap még Dalai Láma nickneve is kizáró ok volt, ma meg már hinni sem kell az isteni kegyelemhez. :)

(#5026) JJános válasza KilgoreTrout (#5025) üzenetére


JJános
(addikt)

A fogalomzavar az ön készülékében van. A szeretet, és a kegyelem kettő dolog!
Tegnap is, és holnap is.

Ezért írtam, hogy isten szeretetével visszaélni nem lehet.

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5027) kymco válasza KilgoreTrout (#5025) üzenetére


kymco
(veterán)

Az isteni kegyelem Istentől származik. Nem attól függ, hogy valaki ateista vagy más vallású. De a kegyelem akkor érvényesülhet az életemben, ha elfogadom azt.
Isten tényleg szereti az ateistákat.
Ha egy hajó mentőövet dob a fuldoklónak, akkor a hajón lévő személy megtette azt, amit tehetett... és a vízben levőn múlik, hogy megragadja-e....

www.refujvaros.hu

(#5028) Dalai Láma válasza JJános (#5024) üzenetére


Dalai Láma
(őstag)

Akkor mindkét állat gyorsan meg fog dögleni. Van ötletem a helyes értelmezésre, de arra is hasonlóképp reagálnál. Hogy tévedek, összemosok, stb. annak idején volt itt emitter nicknéven egy kolléga. Vele talán megtalálnád a közös hullámhosszt.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#5029) Dany007 válasza JJános (#5013) üzenetére


Dany007
(veterán)

És te mivel bizonyítod, hogy adott? ah ne túlozzuk már el ennyire...
Nem kell mindenbe belemagyarázni Istent, mert a saját vallásodat teszed nevetségessé...

Úh, ahogy látom itt már elég elvont vita megy. Már a legapróbb dolog legkisebb részletén is vitázunk.

Elég lenne abban megegyezni, hogy a vallás az a hiten alapul. Nem bizonyított téma. Nem lehet vallásos tanokkal érvelni, mert nem bizonyító erejű.

Ezzel szemben a tudomány már sokszor bizonyította, hogy az elgondolás, a módszertan működik, beállt a valós életben. Megfigyelhető, kipróbálható, megismételhető.
Ehhez mérten kéne vitázni. Mint mondtam, hinni bármiben lehet, de bizonyítani már nehéz!

[ Szerkesztve ]

(#5030) JJános válasza Dalai Láma (#5028) üzenetére


JJános
(addikt)

Most lehet, hogy megdöglenének, ezt aláírom. De akkor másképp lesz. És ez a helyes értelmezés, és ne keress másikat.
Én inkább azt mondanám, hogy eredetileg is ilyenek voltak, csak elvadultak.

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5031) JJános válasza Dany007 (#5029) üzenetére


JJános
(addikt)

Onnan, hogy megtalálták a helyes utat. :U

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5032) JJános válasza kymco (#5027) üzenetére


JJános
(addikt)

Megjött a segítség. Köszönöm. Ez így van. Sajna én nagyon szárazon tálalom mindezt. Pedig hitben is, életkorban is öregebb vagyok. Ez van. :B

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5033) kymco válasza JJános (#5032) üzenetére


kymco
(veterán)

:)

www.refujvaros.hu

(#5034) Dalai Láma válasza JJános (#5030) üzenetére


Dalai Láma
(őstag)

Elvadultak? És mivel magyarázod a fogazatukat, a gyomrukat, és a többi húsevőre utaló szervüket? Átalakultak? Minek a hatására? Megváltozott a génállományuk is? Kezd érdekelni a dolog.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#5035) JJános válasza Dalai Láma (#5034) üzenetére


JJános
(addikt)

Nem magyarázom, nem értek hozzá. De eredetileg sem úgy lettek teremtve, hogy egyik állat a másikból éljen, mert Isten a füvet adta nekik eledelül.
De ez is le van írva.

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5036) JJános


JJános
(addikt)

Most elbúcsúzok, mert két napra el kell mennem. De ne gondolja senki, hogy nem jövök vissza. Fehérneműt felkötni, készülni, és jövök. :DDD

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5037) Dalai Láma válasza JJános (#5035) üzenetére


Dalai Láma
(őstag)

Pedig magyarázatra szorul, a te szempontodból. Ha Isten valamit megteremt, az miért nem marad olyan? Mitől változik meg? Ezeket nem szabadna kikerülnöd. Persze nem mondhatod, hogy megváltozott a génállományuk -kvázi evolúció- mert akkor magaddal kerülnél ellentmondásba.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#5038) JJános válasza Dalai Láma (#5037) üzenetére


JJános
(addikt)

Nem tudom sajnos megmagyarázni. Csak tudom, hogy ez helyre lesz állítva.

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5039) Dalai Láma válasza JJános (#5038) üzenetére


Dalai Láma
(őstag)

És szerepel valahol, hogy az oroszlán valaha is növényevő lett volna? Vagy a kardszárnyű delfin? És mi van akkor, ha addigra kipusztul az oroszlán?

Nekem van egy sokkal kézenfekvőbb magyarázatom, amit viszont butaságnak titulálva elvetnél mindenféle meggondolás nélkül.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#5040) Noddy válasza Dalai Láma (#5039) üzenetére


Noddy
(senior tag)

Egy biztos, mármint a Biblia szerint:
Isten az édenkertet úgy teremtette meg, hogy abban nem volt halál, szenvedés, fájdalom. Tehát nem voltak ragadozók minden élőlénynek az eledele a zöld fű és gyümölcs volt az eledele.(Mózes I. 1,30) A bűneset után jelent meg a halál. Sajnos arról nincs információ, hogy az állatokkal, növényekkel mi történhetett, de feltehetőleg a megátkozott föld miatt változhattak meg. (Mózes I. 3,17-18)

A másik dolog Isten az élőlényeket nemük szerint teremtette, ami természetesen nem azonos az emberi faj fogalommal, erre jó példa a mai taxonómiai helyzet, ahol nem tudnak pontos faj vonalakat meghúzni, hanem évente ide oda sorolgatják az egyes élőlényeket (jó példa erre a kaktuszok, férgek rendszertana). Hiába az lenne a faj fogalma, hogy az tartozik egy fajba ami magához hasonló szaporodóképes utódokat létrehozó élőlények halmaza. De ebbe nem illenek bele, illetve nehezen besorolhatóvá teszik a szaporodó képes hibridek tömkelege (elsősorban növények, de állatoknál is vannak szaporodóképes hibridek). Hiszen Isten minek teremtett volna olyan lényeket akik nem tudnak alkalmazkodni a körülményekhez. És ebből következik, hogy nyilván a fenyő nem fog szaporodni a jázminnal, de az orchideák mégis sokszínű, gyönyörű hibrideket hoznak létre, vagy a héricsek, nőszirmok stb.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#5041) KilgoreTrout válasza Noddy (#5040) üzenetére


KilgoreTrout
(aktív tag)

Érdekes amit írsz. Most kicsit utánaolvastam, és nekem az a véleményem, hogy igazából nem különülnek el "fajok", ez egyértelműen mesterségesen generált fogalom, az élőlényeket pusztán dns-ük "határozza meg". (A faj fogalma csak leegyszerűsítés, ami a Földön élő növények és allatok katalogizálását segíti, és erre viszonylag megfelelő.)
A szaporodóképes utódok létrehozásában is egyedül a két egyed genetikai "távolsága" számít, ezért lehet annyi szaporodóképes hibrid a genetikailag egymáshoz közel álló fajok között.
(Egyébként állatvilágban is lehet, hogy a növényekhez hasonló számú hibridet lehetne létrehozni, csak ugye ez nem annyira egyszerű, mint haszonnövényeknél, és értelme sincs sok.)

(#5042) pc-user válasza Noddy (#5040) üzenetére


pc-user
(aktív tag)

Az a tapasztalatom, hogy a Bibliát olvasva számtalan, részletekbe menő kérdésem lehet, amelyekre szeretnék választ kapni, de merthogy az ilyen jellegű kérdéseimnek nincs (túlzott) jelentősége (a központi, hangsúlyos üzenethez képest), nem is nyerek azokra választ a Bibliából. Nem azt mondom, hogy nem lehetnek feszítő kérdéseim, hanem azt, hogy jó tudnom, miért adatott a Szentírás.

(#5043) JJános válasza Noddy (#5040) üzenetére


JJános
(addikt)

Ezt most a szívemből írtad. Ez az igazság.

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5044) JJános válasza Dalai Láma (#5039) üzenetére


JJános
(addikt)

De ha nem hiszel a bibliában, akkor miért olvasod. Vagy lehet, hogy nem is olvasod?

Hát az oroszlán itt lesz az ezeréves királyság idején, az biztos!

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#5045) leeate


leeate
(senior tag)

Azon gondolkozzak, milyen sci-fit olvassak ma este.. Star Trek-et vagy Bibliát? Na jó, egyik unalmasabb, mint a másik, inkább megyek aludni : - )

Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!

(#5046) pc-user válasza leeate (#5045) üzenetére


pc-user
(aktív tag)

Mely könyvek elolvasása után gondolod úgy, hogy unalmas a Biblia? :)

(#5047) leeate válasza pc-user (#5046) üzenetére


leeate
(senior tag)

Sok recenziót hallottam már róla.

Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!

(#5048) Dany007 válasza Noddy (#5040) üzenetére


Dany007
(veterán)

"úgy teremtette meg, hogy abban nem volt halál, szenvedés, fájdalom. Tehát nem voltak ragadozók minden élőlénynek az eledele a zöld fű és gyümölcs volt az eledele."

Na ez eléggé egyoldalú nézet szerintem.
Sz.ted a zöld fű, és a nővények azok nem élőlények? :) Ugyan úgy élnek mint az állatok, vagy az emberek. Azért mert nem hallod sikítani a fát, attól még nem esik jól neki ha kivágják. Ugyan ez a fűvel, vagy egyéb nővénnyel.
A fogazat alapján pedig elé egyértelműen meg lehet határozni, hogy melyik élőlény milyen étel fogyasztására lett "teremtve". Így például az ember metsző és gumós foggal együtt ha jól tudom a mindenevő kategória, hús és növényevő is.
Kíváncsi lennék, hogy amikor a T-Rex 18cm-es fogazatát Isten megalkotta, vajon melyik nővény fogyasztására tervezte ezelőtt 80 millió évvel... Ja persze tudom, Isten azért tette a dínókat a Föld nagyjából 200-65 millió évvel ezelőtti földrétegeibe, hogy próbára tegye a hiteteket.

(#5049) kymco válasza Dany007 (#5048) üzenetére


kymco
(veterán)

Te már csak tudod, hogy a növények mit éreznek... és mindezt tudományos alapokon :)

www.refujvaros.hu

(#5050) kymco válasza leeate (#5045) üzenetére


kymco
(veterán)

A kenyérsütő gép használati utasítása is lehet időnként unalmas, de ismerete nélkül könnyen tönkre lehet tenni a készüléket...

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.