Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#8301) cucka válasza Dalai Láma (#8283) üzenetére


cucka
addikt

Nem szeretem, ha tudatosan "félreértenek". Egyébként bizonyos szempontból lehet, hogy gazdagabb volt a lelki életük. Volt idejük foglalkozni vele. Egymással is többet beszélgettek.
Nem éltem a középkorban, de azért gyanítom, hogy sem fizikai, sem lelki értelemben nem élt túl gazdag és tartalmas életet az akkori átlag, tanulatlan földműves.

A közösségek hiánya, a céltalanság bizony látszik az embereken. A vallástalan és hitetlen embereken nem látni, hogy lelkiekben most jobb lenne nekik, mintha vallásosak lennének.
Vannak vallástalan és hitetlen emberek, akik egyszerű nemtörődömség vagy saját butaságuk miatt ilyenek. Vannak olyan vallástalan emberek, akik tudatosan ezt az utat választották. Nem hiszem, hogy mondjuk az utóbbi csoport olyan szegény lenne lélekben (vagy tudatban, gondolkozásban, egyszóval bármilyen nem kézzelfogható dologban). Azt sem hiszem, hogy egy alapvetően buta, nemtörődöm ember a vallás által tartalmas lelki életet tudna űzni.
Abban igazad van, hogy a szervezett vallások közösségépítő ereje határozottan pozitív dolog, ezt nem szabad elvitatni tőlük.

Ebből az látszik, hogy nem igazán vagy tisztában a kereszténységgel. Mi tetszik Istennek? Önkényes diktátor, aki azt akarja, hogy az ember úgy ugráljon, ahogy neki tetszik? Nem. Az embernek akar jót. A törvények mind ezt a célt szolgálják.
Mi tetszik Istennek? Ha Krisztust követed, többek közt úgy, ha betartod a törvényeit. Hogy ettől neked jobb lesz-e? Ha keresztény vagy, akkor mindenképp, ha nem, akkor kérdéses.
Lehet úgy is nézni, hogy önkényes diktátor, meg úgy is, hogy csupa jót akar az embereknek, mindkét nézőpontban ott lehet az igazság.

(#8302) cucka válasza lao ce (#8292) üzenetére


cucka
addikt

Nem értem a kérdésedet. Az ateizmusban alapvetően pontosan annyi dolog van, mint ami a szó definíciója. Nincs ateista biblia, nincs ateista tízparancsolat, nincs semmi hasonló, ez nem vallás, nem kell hinni semmiben. Miért kérsz rajta számon olyan dolgokat, amelyek a vallások jellemzői?

(#8303) lao ce válasza cucka (#8302) üzenetére


lao ce
aktív tag

en ertem. epp ezert kerdezem hogy abbol hogy nincs isten hogy kovetkeznek dolgok, mint ahogy allitottad. abbol hogy nincs isten csak az kovetkezik hogy isten nincs. nem latok osszefuggest arra hogy isten nelkuli vilagban pozitiv vagy negativ dolgok tortennek, boldogok vagy szomoruak az emberek mint ahogy irtad. vagy felreertettem volna amit irtal kettovel ezelott (amit vissazideztem az elozo hozzaszolasomban)?

nicht kompot

(#8304) cucka válasza lao ce (#8303) üzenetére


cucka
addikt

Ok, nem fogalmaztam világosan. Az ateizmusból szigorúan véve nem következik semmi. Te döntöd el, milyen értékek szerint éled az életed, mit tartasz benne fontosnak és így tovább. A kettővel korábban írt megjegyzés csak egy példa volt, hogy ateistaként is lehet értékes életet élni, pozitívan gondolkozni, lehetnek életcéljaid, és így tovább. Valahogy a vallásos emberekben az ateizmus a lelki sivárság, üresség szinonimája, ezt próbáltam cáfolni.
Azt nem tudom, milyen lenne vallás nélküli világban élni. Szerintem az emberiség még nem érett meg erre.
Amúgy csak zárójelben, de még mielőtt elkönyvelne bárki is keményvonalas, harcos ateistának, igazából nem tartom magam annak, az agnoszticizmus sokkal közelebb áll hozzám.

(#8305) JJános válasza bronin7 (#8196) üzenetére


JJános
addikt

Ne legyen még itt a vég. Én sem szívesen járok ide, de nélkülünk kihal a totyik. :)

Jó, ha nem is hal ki, de azért hiányoznál. Szerintem.
Menjünk a dolgok mélyére. :D

2007-05-06 óta itt!

(#8306) euchi válasza cucka (#8304) üzenetére


euchi
aktív tag

Az ateizmus gyűjtő foglalom az összes hitetlenre. Ha nem hiszel istenben, akkor egész nyugodtan nevezheted magad ateistának is. Az egyes ateisták gondolkodása bizonyos dolgokban eltérhet, de én nem látom értelmét, hogy emiatt további megkülönböztetés érje az embereket. Legyünk szimplán ateisták, akik bizonyos dolgokban különböznek. Ha egyszer megszűnnének a vallások (szinte kizárt), akkor már csak emberek lennénk, akik bizonyos dolgokban különböznek. Nem volnának vallások, sem izmusok (szvsz. lehetetlen).

(#8307) kymco válasza fordfairlane (#8282) üzenetére


kymco
veterán

Szerintem a társadalom nem fejlődik... ugyanazok a problémáink, mint anno, csak mások a díszletek. Én nem azért említettem a gyors éttermeket és a bulvárt, hogy igazolni véljem vele, hogy a világ a katasztrófa felé tart, erre vsz sokkal jobb példákat kerestem volna. A szándékom csak az volt, hogy rámutassak, hogy amit sokan elfogadnak, az még nem biztos hogy jó... példaként ilyenkor a tehéntrágyát és a legyeket hozzák fel. Az, hogy egyre többen teszik tönkre a gyerekeik, unokáik életét (nem veszik komolyan a család szerepét), még nem igazolja őket, max a csoportnyomást láthatjuk nagyban... és társadalom szétesését (erről elég jelentős nem keresztény irodalom is sokat ír)...
De ezzel most nem kívánok moralizálni...
A sok önmagában még nem jeleni, hogy jó is... csak erre akartam rávilágítani.

www.refujvaros.hu

(#8308) JJános válasza cucka (#8301) üzenetére


JJános
addikt

Tévedsz.
"Ebből az látszik, hogy nem igazán vagy tisztában a kereszténységgel. Mi tetszik Istennek? Önkényes diktátor, aki azt akarja, hogy az ember úgy ugráljon, ahogy neki tetszik? Nem. Az embernek akar jót. A törvények mind ezt a célt szolgálják."

Nem diktátor. A Fazekasnak is van hatalma, hogy az agyagból olyan edényt készítsen, amilyet akar. Az embernek akar jót, mert ismeri az embert. Mert Ő alkotta. Szabadságot adott az embernek, aki nem jól élt azzal. Ezért törvényeket adott, hogy keretek között éljen az ember. Ne kicsapongásokban, hanem békével. Nem a másik emberrel foglalkozva, hanem mindenki saját magával.

Ha lehet így is nézni, akkor miért nézed másképp. Mert meg vagy győződve?
Én is!

Én el bírnám képzelni a világot repülő, és autó nélkül. Állattartás, kertészet, és sok munka.
Az embernek mindene meg lenne, és el fog jönni az idő, amikor így lesz.
És akkor megadja a föld a termő erejét.

Békében fogunk élni. És akkor többé ilyen kérdések sem lesznek.

2007-05-06 óta itt!

(#8309) euchi válasza JJános (#8308) üzenetére


euchi
aktív tag

„Nem diktátor. A Fazekasnak is van hatalma, hogy az agyagból olyan edényt készítsen, amilyet akar. Az embernek akar jót, mert ismeri az embert. Mert Ő alkotta. Szabadságot adott az embernek, aki nem jól élt azzal.”
És azt, hogy a tőle kapott szabad akaratommal jól élek-e, vagy sem, ki dönti el? Egészen véletlenül nem Isten? :U
- Nesze fiam, itt a szabad akaratod, de vigyázz, mert ha nem úgy cselekszel, ahogy én azt helyesnek látom, akkor neked véged. ;]
Egyáltalán hogy mersz ilyet kijelenteni, kollektíven az emberre, hogy nem jól él a szabad akaratával? Tudod te egyáltalán, hogy milyen módon kellene élnie vele? Naná! Te mindent tudsz, és mindenki más téved. A magadfajta kiscserkészt jól megjutalmazza majd a „főcserkész”, nem igaz? ;)

(#8310) lao ce válasza euchi (#8306) üzenetére


lao ce
aktív tag

"Az ateizmus gyűjtő foglalom az összes hitetlenre"
nem az.
az ateista egy fogalom arra aki nem hisz legalabb egy istenben.
a hitetlen az akinek nincs vallasa (infidel).
szerintem ne gyartsunk hazi jelenteseket a szavakhoz.

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

(#8311) dabadab válasza lao ce (#8310) üzenetére


dabadab
titán

A "hitetlen" az, aki nem hisz egy konkret vallasban, ha mar a pontos definicioknal tartunk (tehat egy hivo kereszteny siman lehitetlenezhet egy hivo muzulmant es vica versa, es mindketten lehitetlenezhetnek egy ateistat).

DRM is theft

(#8312) JJános válasza euchi (#8309) üzenetére


JJános
addikt

A szabad akaratot nem így gondolom.
Mindent szabad, de nem minden használ.

Szabad neked paráználkodni, ha te úgy akarod. De akkor ne sikíts, ha trippert kapsz.
Ami bűnt így elkövetsz, elsősorban a saját tested ellen követed el.

De van előtted az élet útja, járhatsz azon is. Ha neked a halál útja kell, járhatsz azon is.
A végcél mindkét út elején oda van írva a táblára. Te választasz, a döntés a tied. Ezen felül még van lehetőséged, hogy az egyik útról a másikra térj. (Nem végtelen ideig)

Azon járj, amin akarsz, csak aztán ne sikíts, ne mutogass másra. Te akartad.

2007-05-06 óta itt!

(#8313) euchi válasza lao ce (#8310) üzenetére


euchi
aktív tag

lao ce:
Kicsit szőrszálhasogatásnak tűnik ez nekem. Ez a mondat következett utána:
„Ha nem hiszel istenben, akkor egész nyugodtan nevezheted magad ateistának is.”
Szerintem ebből kiderül, hogy az istenhit hiányára gondoltam. (Bár manapság egyre inkább kezd beleolvadni a hit hiánya jelentés is.)

(#8314) euchi válasza JJános (#8312) üzenetére


euchi
aktív tag

„De van előtted az élet útja, járhatsz azon is. Ha neked a halál útja kell, járhatsz azon is. A végcél mindkét út elején oda van írva a táblára.”
Ó köszönöm mester bölcs szavaidat. Ha nem haragszol meg, én megyek tovább a halál útján. Olyan csábító az a „Halál erre->” felirat. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8315) JJános válasza euchi (#8314) üzenetére


JJános
addikt

Ahogy akarod. De innentől nincs másra mutogatás, és sikítás. :)

2007-05-06 óta itt!

(#8316) kymco válasza euchi (#8309) üzenetére


kymco
veterán

Amikor egy normál személykocsit veszel, szabad vele azt tenni, amit akarsz. Oda mész vele, ahova gondolod, de ha bölcs vagy, akkor nem mész vele a tengerbe, susnyásba, mint ahogy nem töltesz bele benzin helyett gázolajat (ha benzines) és nem mosatod tömény kénsavval.
Egyébként, ha annyira hülye vagy (ez most nem személyeskedés, csak egy példa), akkor megteheted az ellenkezőjét is, de elég furán néznének rád a márkakereskedőnél mikor azzal reklamálnál, hogy azzal, hogy megvettem, szabad akaratot kaptam arra, hogy ezeket tegyem vele, most pedig elromlott... Hogy lehetséges ez... ilyen marketingszagú ez a szabad akarat? Ha ezt adminisztráló személy rendelkezik pszichológusi vénával, akkor megkérdezné, hogy melyik országúton nem volt szabad menni? Mert a szabad akarat arra vonatkozik, hogy bárhova eljuthatsz, csak a saját érdekedben maradj az országúton....

És nem jutalom a célba érés, hanem lehetőség... mert el van készítve az út. De ha valaki nagyon hülye, akkor mehet a susnyásba is... de ekkor célt téveszt. De ez az ő személyes hibája...

Egy csomó mindent te is tudsz, mert a legalapvetőbb dolgokat Isten a szívedbe írta, például, ha legszívesebben agyoncsapnád a gyereked, mert annyira kihoz a sodrodból, nem fogod megtenni .... és nem azért, mert a BTK bünteti... van egy ösztönös féked, amire hallgatsz... más esetben pedig felülbírálod ezt a féket és mész a "susnyásba" a saját fejed után.... de ez nem az Isten híbája... Isten megadja a lehetőséged, csak nem élsz vele....

www.refujvaros.hu

(#8317) euchi válasza kymco (#8316) üzenetére


euchi
aktív tag

Ez rossz példa. Mire akarsz ezzel kilyukadni? Hogy az életben csak két csoport van? Hülye hitetlenek és okos hívők. A sok hülye hitetlen a tengerbe hajt az autójával?
„És nem jutalom a célba érés, hanem lehetőség... mert el van készítve az út.”
Nincs semmilyen elkészített út. Te elhitted azt a mesét, hogy az halál után célba érsz, a hitetlenek pedig elvesznek. Az egész helyes út, helytelen út történet erről szól. Az életben semmi jelentősége nincs a "helyes útnak". Szerinted nekem például lesz bármi hátrányom az életben amiatt, hogy nem az Isten által kínált „helyes úton” járok, hanem az általam helyesnek vélt úton?
„Egy csomó mindent te is tudsz, mert a legalapvetőbb dolgokat Isten a szívedbe írta, például, ha legszívesebben agyoncsapnád a gyereked, mert annyira kihoz a sodrodból, nem fogod megtenni”
Van olyan ember, akinek nem gond kezet emelni a gyerekére. Például genetikailag erőszakosabb fajta és ráadásul olyan környezetben nőtt föl, ami ezt a tulajdonságát kihangsúlyozta.

[ Szerkesztve ]

(#8318) kymco válasza euchi (#8317) üzenetére


kymco
veterán

Tudom, minden példa rossz, amit hozok... mert vitatkozik veled... ez a legegyszerűbb... rossz a példa... :)
A lényegét nem vetted észre a nagy ellenkezésben:
Én nem meggyőzni akartalak téged az igazamról, hanem te elmondtál egy verziót arról, hogy az Isten milyen igazságtalan, mert ad látszólag szabad akaratot, valójában pedig nem. Én nem írtam rá, hogy hülyeséget írtál, pedig Jézus nem erről beszélt, Jézus azt mondta, hogy Ő az út az Atyához... én csak ezt bővítettem ki, hogy lásd, hogy a szabad akarat nem azt jelenti, hogy bármit tehetek, hanem azt, hogy a korlátok között (úttest) bárhova el lehet jutni... ez pedig szabadság.
Nos ha akarsz, akkor vitázhatsz arról velem hogy magadra nézve igaznak tartod-e a példát vagy sem, de ez már más történet....

Egyébként én nem arról írtam, hogy megveri, hanem, hogy agyonveri.....

www.refujvaros.hu

(#8319) euchi válasza kymco (#8318) üzenetére


euchi
aktív tag

Meséld el légyszíves, hogy mi lesz azokkal, akik nem a "helyes" utat választják! Hova is vezet a másik út? :U

"Egyébként én nem arról írtam, hogy megveri, hanem, hogy agyonveri"
Olyan is előfordul sajnos. :(

[ Szerkesztve ]

(#8320) euchi válasza kymco (#8318) üzenetére


euchi
aktív tag

Jel 21.8
„A gyávák, hitetlenek, gonoszok, gyilkosok, kicsapongók, csalók, bálványimádók és hazugok mind a lánggal égő kénköves tóba kerülnek. Ez lesz a második halál.”
Ezt a mondatot idézném a jelenések könyvéből, csak azért, hogy tisztán lásd, hova is sorol minket, hitetleneket a Biblia. Mi a gyilkosok és csalók táborába tartozunk. Te ebben hiszel? :U

Hogy Isten igazságos-e az nem is lényeges. Ő a góré. Ha Ő azt mondja, hogy a hitetlenekre halál vár, így jártam. Isten nem az én súlycsoportom. ;)

(#8321) kymco válasza euchi (#8319) üzenetére


kymco
veterán

Miért érdekel a válasz... de most őszintén? Kell újabb muníció a vitához, vagy tényleg kíváncsi vagy rá?

www.refujvaros.hu

(#8322) kymco válasza euchi (#8320) üzenetére


kymco
veterán

Látom még mindig nem világos a dolog... Te keversz pár fogalmat dolgot. Nem ugyanaz a kategória az a kettő, amit te egynek vélsz.
Kifejtve: A bűn és az elkövetett bűntett nem ugyanaz vagy a hívő és az abszolút erkölcsös ember sem ugyanaz... sőt van egy harmadik pár is, ami különbözik... a nem hívő és a bűnös ember....
Ezek a halmazpárok nem azonosak...
Isten előtt alapvetően az létezik, hogy vele szövetségben vagy vele szemben akarsz élni.
Élhet valaki egy ország állampolgáraként, és ezzel minden védelmet is megkaphat, ami az ország állampolgárának jár és élhet egy saját maga alakította egyszemélyes országban, a maga uraként, de akkor magának kell megoldani mindent...
A Biblia végig arról szól, hogy ez az egyszemélyes királyság légvár... nem működik, hazugság... szükségünk van a teljes élethez Istenre.... De ha te ragaszkodsz a magad bálványához, akkor nem fog Isten agymosni téged....
A törvények is erről szólnak... megmutatják a betegség tüneteit, ami ezt az "elmebajt" leleplezheti...
Te önmagadban nem fogod megtudni, hogy "betegség" tünet az, ha megkívánod más asszonyát. Megmagyarázod magad a tesztoszteronnal, az evolúcióval, az asszony kihívó viselkedésével... eszedben sincs, hogy arra gondolj, hogy ez több ennél....
Ezért kell a törvény... nem azért, hogy korlátozza az életed, hanem azért, hogy meglásd, mint egy tükörben a "betegségedet"...

www.refujvaros.hu

(#8323) JJános válasza euchi (#8320) üzenetére


JJános
addikt

"A gyávák, hitetlenek, gonoszok, gyilkosok, kicsapongók, csalók, bálványimádók és hazugok mind a lánggal égő kénköves tóba kerülnek. Ez lesz a második halál.”
Ezt a mondatot idézném a jelenések könyvéből, csak azért, hogy tisztán lásd, hova is sorol minket,"

Ha te a gyávák, hitetlenek, gonoszok, gyilkosok, kicsapongók, csalók, bálványimádók és hazugok táborába sorolod magad, akkor ne csudálkozzál, ha ennek az útnak végén a tűzet találod.
Most kell eldöntened, hogy melyik úton haladsz. Van másik út is. És bizonyos ideig még áttérhetsz a másik útra, bármelyiken is haladsz. Mindegyik irányba.

Hidd el, amit a biblia ír. Így lesz az. Akkor aztán lesz sírás-rívás, és fogak csikorgatása.
Ha ez neked tetszik? Akkor rajta, menj arra.
De én az Urat, az én Istenemet követem. És Ő ad majd nékem romolhatatlan, halhatatlan életet, és örökké fogok élni, békében, boldogságban.
Most ugyan egyenlőre a másik út látszik járhatóbbnak, de a vége nem lesz jó.

Bármilyen döntést hozol, inni fogod annak levét, és enni fogod gyümölcsét. Kell a jó? Az út nyitva van! :)

[ Szerkesztve ]

2007-05-06 óta itt!

(#8324) euchi válasza kymco (#8321) üzenetére


euchi
aktív tag

Muníció van még bőven, engem most a válaszod érdekel.

(#8325) euchi válasza kymco (#8322) üzenetére


euchi
aktív tag

„Isten előtt alapvetően az létezik, hogy vele szövetségben vagy vele szemben akarsz élni.”
Aki nincs vele, az ellene van? Ez ilyen egyszerű? Aki ellene van, az ugyebár mehet az égő kénköves tóba.
„Élhet valaki egy ország állampolgáraként, és ezzel minden védelmet is megkaphat, ami az ország állampolgárának jár és élhet egy saját maga alakította egyszemélyes országban, a maga uraként, de akkor magának kell megoldani mindent...”
Igen, de ebben az esetben a másik ország vezetője, mond ítéletet fölötted.
„De ha te ragaszkodsz a magad bálványához, akkor nem fog Isten agymosni téged....”
Nem fog agymosni, hanem halálra ítél. Neked nem mosta át az agyad véletlenül?

„A törvények is erről szólnak... megmutatják a betegség tüneteit, ami ezt az "elmebajt" leleplezheti...”
„Ezért kell a törvény... nem azért, hogy korlátozza az életed, hanem azért, hogy meglásd, mint egy tükörben a "betegségedet"...”
Na, most elmehetsz a ****-ba. :((( Nem vagyok beteg. Egyik hitetlen sem az. Nincs velünk semmi baj. A te józan ítélőképességeddel van a baj. Én volnék a beteg? Nem én vagyok az, aki egy mesekönyvre alapozza az életét.

(#8326) kymco válasza euchi (#8324) üzenetére


kymco
veterán

Előtte szeretném tudni a motivációdat :)

www.refujvaros.hu

(#8327) euchi válasza JJános (#8323) üzenetére


euchi
aktív tag

„Ha te a gyávák, hitetlenek, gonoszok, gyilkosok, kicsapongók, csalók, bálványimádók és hazugok táborába sorolod magad, akkor ne csudálkozzál, ha ennek az útnak végén a tűzet találod.”
Nem túl rokonszenves társaság. Nem én sorolom magam oda. A Biblia szerint Isten nem tesz különbséget köztünk. Ugyanaz a sors vár ránk.
„Hidd el, amit a biblia ír. Így lesz az. Akkor aztán lesz sírás-rívás, és fogak csikorgatása.”
Nem hiszem el ezt sületlenséget. [IRÓNIA}Biztos én vagyok a hülye, ahogy kymco mondta.[/IRÓNIA] És félelemből soha nem is fogok megtérni. Nem vagyok egy gyáva fajta.
„De én az Urat, az én Istenemet követem. És Ő ad majd nékem romolhatatlan, halhatatlan életet, és örökké fogok élni, békében, boldogságban.”
Ennyire félsz a haláltól? Ilyen vonzó neked az örökélet? A békére és boldogságra szerintem ebben az életedben kellene törekedned. Nem fog örökké tartani, de annál értékesebb lesz.

(#8328) euchi válasza kymco (#8326) üzenetére


euchi
aktív tag

Szeretném tudni, hogy mi jár a fejedben? Istennél te egy sokkal érdekesebb figura vagy, mert te vakon követed őt.

(#8329) kymco válasza euchi (#8325) üzenetére


kymco
veterán

Én volnék a beteg? Nem én vagyok az, aki egy mesekönyvre alapozza az életét.
Csak ki bújt a szög a zsákból... csak betegnek tartasz azért, mert keresztény vagyok... :)
És ez a mondatod elég általános volt ahhoz, hogy igazolja az állításom... betegnek tartasz minket....
No de ennyit a te véleményedről...
A "betegség", sőt az elmebaj szó is idézőjelbe volt téve pont azért, hogy ne lehessen a szövegkörnyezetből olyan egyszerűen kiragadva eltorzítani a hozzászólásom értelmét, ennek ellenére sikerült neked...
Azt tekintem "elmebajnak", ha valaki számon kéri a az ejtőernyőket gyártó cégtől, hogy milyen szemét dolog az, hogy csak az ejtőernyő használatával biztosít menekülést a bajbajutott repülőből, és hogy miért nem megfelelő számukra az egyén saját egyéb elgondolása a menekülésre, boldogulásra... meg hogy mekkora diszkrimináció, csak az menekülhet meg, aki használja az ernyőt... és mi lesz azzal, aki nem él vele... ő már szart sem ér?
A többit rád bízom...

www.refujvaros.hu

(#8330) kymco válasza euchi (#8328) üzenetére


kymco
veterán

Talán épp ezért vagyok kevésbé érdekes....

www.refujvaros.hu

(#8331) euchi válasza kymco (#8329) üzenetére


euchi
aktív tag

"Azt tekintem "elmebajnak", ha valaki számon kéri a az ejtőernyőket gyártó cégtől, hogy milyen szemét dolog az, hogy csak az ejtőernyő használatával biztosít menekülést a bajbajutott repülőből, és hogy miért nem megfelelő számukra az egyén saját egyéb elgondolása a menekülésre, boldogulásra..."
Ez simán lehet elmebaj, idézőjel nélkül.

És ha én csak idézőjelben nevezlek "betegnek" az ugye rendben van?
Idézőjelben nevezhetlek "s*ggfejnek", "hülyének", "elmebetegnek", vagy aminek csak akarlak? :U Ha nem haragszol meg, én maradok az idézőjel nélküli lehülyézésnél. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8332) JJános válasza euchi (#8327) üzenetére


JJános
addikt

Én sem halálfélelmemben tértem meg Istenhez. De nem ez volt a kérdés.
Most már nem félek a haláltól, mert soha nem lesz benne részem.

Ha sületlenségnek gondolod a biblia szavait, akkor veled van a baj. Ne bennünk keresd a hibát!
Ha neked jó a felsoroltak között, még ha a biblia sorol közéjük, az a te dolgod. Akkor maradj ott.
Az örökélet nagyon vonzó. Egy olyan örök élet, ahol nem lesz többé sem fájdalom, sem gyász, sem kiáltás, mert Isten itt lesz velünk. A legidillibb kép van róla a bibliában, amit valaha is hallottam. Béke országa leszünk, örökké.

Aki épít, magának épít, nem annak aki örököl majd tőle. Magának, és annyi időt lakhatik a saját házában, hogy nem is számoljuk.

Az örökélet csak annak nem tetszik, aki ki van zárva belőle. Savanyú a szőlő? :K

A te életed is örök lesz. Tartalmas kínlódás. Nem ijesztgetni akarlak, csak vázolom a lehetőségeid. :P

2007-05-06 óta itt!

(#8333) euchi válasza kymco (#8330) üzenetére


euchi
aktív tag

Aki egy ilyen Istenben hinni tud, szeretni tudja őt, az szvsz. érdekes. Nekem legalábbis nehéz fölfogni. De ezt már kitárgyaltuk. Szerinted "beteg" vagyok. :U

[ Szerkesztve ]

(#8334) kymco válasza euchi (#8331) üzenetére


kymco
veterán

Azt hiszem nem érted az idézőjel értelmét... de akkor ezen lépjünk túl. Nem tartalak betegnek a szó orvosi értelmében. Ehhez nekem nincs meg az ismeretem. De még csak a köznapi értelemben sértően sem tartalak betegnek. De bibliai értelemben igen... nos ezért volt az idézőjel....

www.refujvaros.hu

(#8335) euchi válasza JJános (#8332) üzenetére


euchi
aktív tag

"Én sem halálfélelmemben tértem meg Istenhez."
Emlékszem még a viharos mesédre. :U Na mindegy. Ha nem a halálfélelem a akkor a jutalom motivál. Bennem ilyenkor felmerülne a kérdés: Elégedett vagyok-e az életemmel? Miért vágyok másra, pl. örökéletre, boldogságra. Nem csinálok valamit rosszul?

"Az örökélet csak annak nem tetszik, aki ki van zárva belőle."
Az örökélet csak annak vonzó aki nem gondolja végig, hogy ez mivel jár. És annak is vonzó lehet, aki elégedetlen az életével.

(#8336) euchi válasza kymco (#8334) üzenetére


euchi
aktív tag

Akkor vezesd be a [BIBLlA][/BIBLIA] tag-et. És akkor azt hülyézel, betegezel le, akit csak kedved szottyan. :P

[ Szerkesztve ]

(#8337) kymco válasza euchi (#8336) üzenetére


kymco
veterán

Ezt fejezi ki az idézőjel....

www.refujvaros.hu

(#8338) kymco válasza euchi (#8335) üzenetére


kymco
veterán

A hagyomány szerint Newtont egy fejére esett alma döbbentette rá a gravitációra...
Szerintem az nem alma volt az egyetlen kiváltó oka eme felismerésnek... csak ez volt az utolsó csepp, ez volt a szikra stb... a "viharos történet" is ilyen volt szvsz.

Az örökélet csak annak vonzó aki nem gondolja végig, hogy ez mivel jár.
Ez a mondat annyira gyenge volt... Mintha ismernéd azokat ez embereket, akik ebben hisznek, és nagy tudásodra alapozva megengedhetsz egy ilyen sommás kijelentést... Ha én tennék ilyet, már vagy öten ízekre szedték volna... köztük te is.

Szvsz te nem tudod azt, hogy mivel jár az örök élet... már csak azért sem, mert nem érdeke Isten válasza erről....

www.refujvaros.hu

(#8339) euchi válasza kymco (#8337) üzenetére


euchi
aktív tag

Közérdekű közlemény:
kymco fórumtársnál ezentúl a „beteg”, „hülye” stb. szavak idézőjeles használata a [BIBLlA]beteg[/BIBLIA], [BIBLlA]hülye[/BIBLIA] stb. szavakat jelenti.
A félreértések elkerülése végett: bibliai értelemben beteg, bibliai értelemben hülye.
kymco külön hangsúlyozta ezek a szavak nem azonosak a szavak hétköznapi jelentésével, így használatukat kéretik tolerálni.
Köszönöm a figyelmüket. :R

(#8340) sonykor


sonykor
tag

Aki a Hit Gyülekezetébe jár leírná, hogy működik a Szent Szellem vezetése? Kinek mi a tapasztalata? Hangszerűen vezet téged folyamatosan? Vagy csak időszakonként szól hozzád?
Eddig milyen megtapasztalásaid voltak?

(#8341) euchi válasza kymco (#8338) üzenetére


euchi
aktív tag

"A hagyomány szerint Newtont egy fejére esett alma döbbentette rá a gravitációra..."
Akkor most direkt menjek ki viharos időbe, hogy meglássuk megtérek-e? :DDD

"Ha én tennék ilyet, már vagy öten ízekre szedték volna"
Szedd ízekre. Szívesen beszélgetek erről, ugyanis komolyan gondoltam.

(#8342) kymco válasza euchi (#8339) üzenetére


kymco
veterán

Ugye adod a hülyét.. és nem vagy ennyire az. Az előbb annyira kiakadtál, hogy lehülyéztelek, most mikor egyértelmű lett, hogy nem, akkor ezzel szórakozol... Nincs barátnőd akivel beszélni tudnál erről a problémádról?
Az idézőjel mindig az aktuális szövegkörnyezettől függ, hogy mit jelent... az idézőjelnél egy biztos, hogy nem szabad szó szerint venni...
Ha a Bibliáról van szó, akkor bibliai értelemben, ha párkapcsolatról, akkor párkapcsolati értelemben stb....
Ha tévednék ebben, akkor bocs... de számomra ez elég egyértelmű...

www.refujvaros.hu

(#8343) kymco válasza euchi (#8341) üzenetére


kymco
veterán

Newtonnál elég volt egy alma... neked ott lehet, hogy egy könyvtárnyi könyv is kevés lett volna :)

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#8344) euchi válasza kymco (#8342) üzenetére


euchi
aktív tag

[IRÓNIA]Én nem adom a hülyét. "Hülye" vagyok. Bibliai értelemben véve.[/IRÓNIA] :DDD

Rendben. Majd mindenki kihámozza a saját "hülyeségét" a idézőjeleidből. :D

[ Szerkesztve ]

(#8345) kymco válasza euchi (#8319) üzenetére


kymco
veterán

Most olyan világban élünk, ahol hittől függetlenül élni lehet Isten áldásában és bármikor segítségül lehet hívni őt.
Lesz idő, mikor azok, akik egész életükben eltolták maguktól Istent egy olyan világba kerülnek, ahol nem tudják elérni más soha. Egy olyan világba, ahol nincsenek már Isten áldásai jelen, ahol nem lehet segítségül hívni őt...

www.refujvaros.hu

(#8346) euchi válasza kymco (#8345) üzenetére


euchi
aktív tag

„Most olyan világban élünk, ahol hittől függetlenül élni lehet Isten áldásában és bármikor segítségül lehet hívni őt.”
Ha jól értem, akkor te segítségre szorulsz. Ezzel én nem is vitatkozom. ;]
„Lesz idő, mikor azok, akik egész életükben eltolták maguktól Istent egy olyan világba kerülnek, ahol nem tudják elérni más soha. Egy olyan világba, ahol nincsenek már Isten áldásai jelen, ahol nem lehet segítségül hívni őt....”
Ez nem egészen az, amit a jelenések könyve ír. Hol van a hitetlenek megpörkölése a kénköves tóban. Az általad vázolt verzió egy feljavított light edition korhatár nélkül, hogy kicsit se látszódjon antihősnek az istened. :U

És egy gondolat a végére:
Isten nem avatkozik bele a történésekbe. Mindig csak a szubjektív szemlélő látja úgy, hogy Isten megsegítette.
Isten egy dolgot tud, hallgatni, de azt nagyon. :DDD

(#8347) kymco válasza euchi (#8346) üzenetére


kymco
veterán

Én is segítségre szorulok és láthatóan te is... nincs sok különbség kettőnk között, csak annyi, hogy én ezt már tudom, te pedig majd rájössz egyszer.

www.refujvaros.hu

(#8348) euchi válasza kymco (#8347) üzenetére


euchi
aktív tag

Miért szorulok segítségre? És milyen segítségre szorulok? :U

(#8349) JJános válasza euchi (#8335) üzenetére


JJános
addikt

Valamit nagyon nem értesz, látom! És van benned egy nagy lenézés is, irántam.
Innentől befejezem, mert ez így nem kapcsolat. Ne te mond meg, hogy mi hogyan van, legalább a rám néző dolgokban hadd mondjam meg én. :(((

Mese? Nem mese! Valóság. Máskor figyelj oda mit írok, és ne a hasadra üss. Nem jól emlékeztél.

Az akkori villámlások arra indítottak, hogy életemben először imádkoztam. A megtérés ez után jött, és amikor megízleltem Isten országát, azt mondtam, hogy én enélkül többé nem akarok élni.

Így történt.

Örök élete mindenkinek van. Csak nem mindegy, hogy hol fogja leélni.

2007-05-06 óta itt!

(#8350) JJános válasza euchi (#8346) üzenetére


JJános
addikt

Nemcsak "hülye" vagy, hanem "szemét" is.

2007-05-06 óta itt!

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.