Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58941) Kékes525 válasza Kékes525 (#58932) üzenetére


Kékes525
félisten

És még egy, aztán én is abbahagyom. Szerintem fogalmakat, kategóriákat keversz össze. Amikor tiltakozol táplálék kiegészítők ellen, mint covidban alkalmazott szereket mert szerinted azok nem covid gyógyszerek, akkor igen, igazad van, azok NEM covid gyógyszerek. Azt hogy covid gyógyszerek lenének soha nem állítottam. Én kiegészítő kezelésként tartottam és tartom most is, amelyek kis hatékonyságú szerek, amelyek kockázat-haszon elve valamilyen formában bizonyított. Általában gyenge erősségű bizonyítékokkal.

A covid kezelésben alkalmazott szereknek több csoportja van a bizonyítási szintjük szerint. Csak nagyjából, korántsem a teljességgel sorolom fel őket. Akik a gyógyszerek hatékonysági bizonyítási szintjeire kiváncsi az olvassa el ezt. Itt pontosan le van írva: [Levels of evidence (sometimes called hierarchy of evidence) are assigned to studies based on the methodological quality of their design, validity, and applicability to patient care. These decisions gives the "grade (or strength) of recommendation."]

1. Dedicált covid ellenes szer csak egy van, és ez a Pfizer, mert azt egyrészt nagyon sok emberen végzett vizsgálat, több független kutató csoport által megerősítve bizonyította a hatékonyságát és már megkapta az FDA-tól a végleges használati engedélyt. A többi használt vakcina hatásossági bizonyítási szintje erős, de nem éri el a Pfizer szintjét. A Moderna sem, akkor sem ha úgy gondoljuk, hogy picit hatékonyabb a pfizernél. Egyszerűen azért, mert sokkal kevesebb emberszámot tartalmaznak a vizsgálatok.

2. A többi, kovid kezelésben alkalmazott gyógyszer pedig hatékonyságban és/vagy tömeges, független kutatócsoportok általi megerősítésben kisebb a vakcináknál. Másrészt az elsődleges indikációjuk nem a COVID-19. Kivétél a mostanában forgalomba került Paxlovid és Molnupiravir. És csak vészhelyzeti engedélyük van.

3. A harmadik csoportban vannak azok a betegségben alkalmazott gyógyszerek, amelyeknek még kisebb a bizonyítási szintjük a COVID-19-ben, de azért alkalmazzák őket mert a tapasztalat és néhány tanulmány azt mutatja, hogy talán használnak. Ilyen az ivermectin is, de annál a kockázat-haszon mérlegelés erősen a kockázat felé billen, ezért utasítják el legtöbben az alkalmazását. Ide tartozik a C vitamin, D vitamin, Cink Querticin, NAC, melatonin, aszprin és még számos hatóanyag, táplálékkiegészítő. Viszont ezeknél a kockázat-haszon mérlegelése a használatuk mellett van.

Amit írtam, ezek fényében írtam.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.