Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4601) attiati válasza bigdady (#4592) üzenetére


attiati
veterán

Mert online volt és az idősebb generáció nem tudta kitölteni.

(#4602) bajtokarpi válasza bigdady (#4600) üzenetére


bajtokarpi
senior tag

Like, köszönöm.

battletag: bossi#2666

(#4603) Kékes525 válasza Đusty (#4598) üzenetére


Kékes525
félisten

Sajnos nem. Nagyon nincs rendben. Ahhoz, hogy a járványt utolérjük, minimum napi 100 ezer oltásra lenne szükség. Így nagyon hosszú ideig elfog tartani a járvány.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#4604) Krinyo válasza bajtokarpi (#4599) üzenetére


Krinyo
senior tag

Első után minimum 3 hét, második után 1 hét.

(#4605) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Badár Sanyi megoldotta a gyógykezelést. :DDD

[link]

" Ilyenkor az embernek tényleg utolsó óra utáni pillanata van. Egy napig ebben az állapotban voltam, amikor pedig már eljött a sírógörcs is, azt gondoltam, valamit tenni kell. Felforraltam egy liter pálinkát, és törölközővel a fejemen beinhaláltam. Nem mondom, hogy kellemes volt, azt is túl kellett élni és nem állítom, hogy ez egy követendő példa, de másnapra már semmi bajom nem volt"

(#4606) #86564352 válasza Kékes525 (#4603) üzenetére


#86564352
törölt tag

Valamelyik ún. sajtótájékoztatón múltkor azt ámította a jóllakott napközis, hogy napi 500 ezer oltást be tudnának adni, olyan faszán megszervezték. Bullshit fordítóba betéve fideszről magyarra fordítva osszuk el tízzel és még az sincs meg.

Mindeközben a másik kamuzásuk: az oroszok továbbra sem szállítanak annyi vakcinát, mint amennyiről szerződött velük a kormány

(#4607) Jablocskov válasza Vesa (#4554) üzenetére


Jablocskov
tag

Sajnos pont az AZ vakcina az egyik sötét ló, mert tavasszal az állatkísérletek eredményeinek nyilvánosságra hozatala után is fanyalgott a szakértők egy része, ugyanis az akkori eredmények azt mutatták, hogy a vakcina ugyan megakadályozta a súlyos betegséget, de a megfertőződést nem, és elég magas volt a víruskoncentráció a vakcinázott állatokban is.
Jelenleg a vírus továbbadás szempontjából az a feltételezés, hogy a vakcinázott egyedek enyhébb tüneteket mutatva megfertőződnek ugyan, de a kisebb víruskoncentráció és az enyhébb tünetek a vírus továbbadásának lehetőségét is csökkentik. Azonban, hogy ez a valóságban is így történik-e, arról jelenleg még nincsenek pontos ismereteink.

#4580 Kékes525

Ez igaz, azonban én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy túlságosan rövid idő telt még el a tömeges vakcinázás megkezdése óta ahhoz, hogy biztosat tudjunk mondani az eredményekről. Sajnos nagyon sok még a tisztázatlan kérdés a vakcinákkal kapcsolatban, és ezeket a politikusok a pillanatnyi érdekek miatt hajlamosak a szőnyeg alá söpörni. Remélem neked lesz igazad, de én még nem bontanék pezsgőt a vírus felett aratott győzelemre.

(#4608) Jablocskov válasza Soulfly842 (#4586) üzenetére


Jablocskov
tag

Kósa Lajos szerint: "A legrosszabb forgatókönyvre is van válaszunk.", "Egészen odáig, hogy a temetési rendbe, ha szükséges, lehessen belenyúlni."
Köszönjük Lajos, megnyugtató volt ezt hallani. :U

(#4609) OPiiPO válasza Soulfly842 (#4605) üzenetére


OPiiPO
addikt

az első pozitív hír ma :D

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#4610) syberia


syberia
veterán

Szlovéniáról nem sok szó esik a covid kapcsán, pedig közvetlen szomszédunk. Decemberben nagyon rosszul álltak, a halálozási lista élén voltak világviszonylatban. Most nagyon nem ez a helyzet, és nem a vakcináknak köszönhetően.


Slovenia


[link]

https://howbad.info/

(#4611) Soulfly842 válasza syberia (#4610) üzenetére


Soulfly842
addikt

Többeknél később robbant a 3. hullám. Lehet náluk extra-későn fog?

Egy kis körkép Európából:

Sok ezren menekültek el az újabb párizsi karantén elől

A németek is ide jutottak végül:

"A kancellár, Angela Merkel úgy fogalmazott, hogy a mottó most oltani, oltani és oltani. Ezért úgy döntöttek úgy, hogy az oltóközpontok orvosai, ápolói és logisztikai csapatai mellett - akik remek munkát végeznek - a körzeti orvosokat is bevonják, ők is oltani fognak."

Szuper - Mario Draghi és Boris Johnson is beoltotta magát az AZ-vel, hogy nyugtassák a kedélyeket...

#4607Jablocskov
:Y

Korábban könnyen rávágtuk itt a topicban, hogy kizárt, h. oltási igazolásként ne fogadja el az EU... viszont, ha elég magas marad a víruskoncentráció - ami az angol mutációnál hatványozottan igaz - akkor viszont a továbbadás lehetősége is sokkal magasabb, mint egy Pfizer, vagy más vakcina esetében...'védettségi', 'tovább nem adó jogokat kapó' igazolvány itt nem sokat ér...

[ Szerkesztve ]

(#4613) Kékes525 válasza Jablocskov (#4608) üzenetére


Kékes525
félisten

Agyam elszáll! Ekkora bunkót! Tudja mit beszél? Talán időben kellett volna lépni és a lezárásokat meghozni. Talán oltási tervet kellett volna csinálni, volt rá majdnem egy év. Talán rendes tesztelést és nyomkövetést kellett volna csinálni akkor, amikor ez még használt volna. Talán nem kellett volna ilyen körülmények között erőltetni az egészségügy átszervezését. Talán nem kellett volna olyan feltételeket teremteni az egészségügyben, hogy 5 ezer ember elhagyja akkor, amikor a legnagyobb szükség lenne a munkájukra.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#4614) Cyrin válasza Jablocskov (#4608) üzenetére


Cyrin
addikt

hogy is mondta korábban: márciusban is éhesek lesznek az emberek....

ez egy tálentum... :W

(#4615) Csókolom válasza Đusty (#4612) üzenetére


Csókolom
tag

nekem mar kezd gyanus lenni, hogy elsöprö többsegben egeszsegügyi dolgozok halnak igy veralvadasi zavarokkal az oltas utanmeghalt x +1 ....kitalalod? -egeszsegügyi dolgozo.

Lehetseges lenne, hogy többen halnak meg, es/de az egeszsegügyisek vannak erre a halalokra jobban vizsgalva?

[ Szerkesztve ]

(#4616) Jablocskov válasza Kékes525 (#4613) üzenetére


Jablocskov
tag

Szóval ezért nem vagyok én nyugodt az oltások sikerességét illetően, mert a politikusok szűklátókörűségét és ostobaságát nem szabad alábecsülni (nem csak Magyarországon). A tudósok eddig is megtették a magukét, a politikusok miatt lett ebből a járványból világméretű válság.

(#4617) Chesterfield válasza Csókolom (#4615) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Vagy pedig az van, hogy ők mostanában az eü dolgozókat oltják.

(#4618) Csókolom válasza Chesterfield (#4617) üzenetére


Csókolom
tag

Tevedsz, oltasi offenziva van :)
Ausztriat kivettem, mivel mashol is hasonlo abban, hogy gondozokrol es egeszsegügyi dolgozokrol irnak

[ Szerkesztve ]

(#4619) Soulfly842 válasza Csókolom (#4618) üzenetére


Soulfly842
addikt

Egyszerű a krónika:

Az idősebbek oltása van egyelőre terítéken és az EÜ dolgozóké... sok helyen még visszább járnak az oltási tervvel, mint Mo-n. Az idősebbeknél nem volt ez előforduló probléma, de fiatalabbaknál igen.

És ez ugyebár nem veszélyeztett korú nők esetében volt jellemző...

Így már könnyen érthető, hogy miért pont EÜ dolgozókkal történt meg elsősorban..

Más, hivatalos most már, hogy...:
Nem lehetnek külföldi szurkolók az olimpián és a paralimpián

[ Szerkesztve ]

(#4620) Csókolom


Csókolom
tag

Itt a gondozo Ausztriabol [link] - vajon a 49 eves Janosnet Borsodbol automatikusan boncoljak e majd stroke-ra, miutan 14 nappal az oltasa utan meghal? Csak egy költöi kerdes a valaszt mindenki ismeri :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4621) Lauda válasza Csókolom (#4620) üzenetére


Lauda
félisten

Egyre inkább úgy néz ki a hírek alapján, hogy ezzel a vakcinával nem stimmel valami.

(#4622) Csókolom válasza Lauda (#4621) üzenetére


Csókolom
tag

nagyon keves eset van, talan 10, de engem az mar zavar, hogy egeszsegügyi dolgozok es gondozok

(#4623) Sir Pocok válasza Lauda (#4621) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Valószínűleg ugyanaz lehet mint a Sputniknál.

Ugye ott az oroszok korrekten közölték, hogy hormonális problémákkal rendelkező nőknek nem lehet adni az oltást illetve akinek vérképzőszervi betegsége van nem kaphatják. Ott is azért mert vérrög képződési problémák voltak bizonyos esetben. Ezt az OGYÉI oldalán is olvashatók.

Az AZ mehetett mindenkinek. Én az EMA helyébe bár rohadtul nincs közöm az orvostudományhoz, szűkítettem volna az oltothatók körét.

Mindegy én nem bánom, hogy megkaptam, de a szükséges óvintézkedéseket megtettem.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#4624) Sir Pocok válasza Sir Pocok (#4623) üzenetére


Sir Pocok
őstag

WHO is ismét megszólalt:
WHO: biztonságos az AstraZeneca vakcinája
"Az AstraZeneca COVID-19 vakcina továbbra is pozitív előny-kockázat profillal bír, óriási potenciállal rendelkezve a fertőzések megelőzésében és a halálesetek csökkentésében szerte a világon" - állapította meg a WHO albizottsága.

A GACVS COVID-19 albizottság 2021. március 16-án és 19-én ülésezett, hogy megvizsgálja az AstraZeneca COVID-19 oltást követő tromboembóliás eseményekkel (vérrög) és az oltást követő trombocitopéniával (alacsony vérlemezkeszám) kapcsolatos információkat és adatokat.

Eddig Európában több mint 20 millió adag AstraZeneca vakcinát, Indiában pedig több mint 27 millió adag Covishield vakcinát (AstraZeneca vakcina az Indiai Szérumintézet részéről) adtak be.

A rendelkezésre álló információk gondos tudományos áttekintése alapján az albizottság az alábbi következtetéseket és ajánlásokat fogalmazta meg:

- A rendelkezésre álló adatok nem utalnak az alvadási események, mint például a mélyvénás trombózis vagy a tüdőembólia általános növekedésére a COVID-19 vakcinák beadását követően. A COVID-19 vakcinák beadását követő tromboembóliás események bejelentett aránya összhangban van ezen állapotok várható diagnózisainak számával. Mindkét állapot természetesen előfordul, és nem ritka. A COVID-19 megbetegedésben is előfordulnak. A megfigyelt arányok az ilyen eseményeknél a vártnál alacsonyabbak voltak.

- Nagyon ritka és trombocitopéniával kombinált egyedi thromboemboliás eseményekről, például az agyi vénás sinus trombózisáról (CVST) is beszámoltak az AstraZeneca COVID-19 vakcinával végzett oltást követően Európában, nem biztos, hogy az oltás eredményezte ezeket.

- Az Európai Gyógyszerügynökség farmakovigilanciai és kockázatértékelési bizottsága az AstraZeneca COVID-19 vakcinával Európában összesen több mint 20 millió oltás közül 18 agyi vénás sinus trombózist vizsgált meg. E ritka események között okozati összefüggést egyelőre nem sikerült megállapítani.

- Megfelelő oktatást kell biztosítani az egészségügyi szakemberek és az oltott személyek részére, hogy felismerjék bármely COVID-19 vakcinával végzett oltást követő nemkívánatos súlyos esemény jeleit és tüneteit, annak érdekében, hogy az emberek azonnali és megfelelő orvosi ellátást kérhessenek és kaphassanak.

- A GACVS albizottság javasolja a tagországoknak az összes COVID-19 vakcina biztonságosságának felügyeletét és indítványozza a feltételezett nemkívánatos események bejelentését.

- A GACVS albizottság egyetért az Európai Gyógyszerügynökség azon terveivel is, hogy tovább vizsgálják és figyelemmel kísérjék az oltást követő eseményeket.
A WHO emlékeztet arra, hogy már több mint 120 millió COVID-19 fertőzésről és több mint 2 millió halálesetről számoltak be világszerte. Az oltás továbbra is lényeges eszköz a további megbetegedések és a halálesetek megelőzésében, valamint a világjárvány kontrolljában.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#4625) Ringman


Ringman
nagyúr

Revealed: the data that shows how Covid bounced back after UK's lockdowns
As we exit a third national lockdown, analysis shows how infections surged again after the first two

(#4626) Lauda válasza Sir Pocok (#4624) üzenetére


Lauda
félisten

Ez amúgy jól hangzik, azonban mégis az említett esetben is konkrétan összekapcsolták az oltást és a halálesetet.

(#4627) Sir Pocok válasza Lauda (#4626) üzenetére


Sir Pocok
őstag

4623-ban írtam, hogy ezzel kapcsolatban egyetértek veled. Nem zörög a haraszt... De Szerintem nagyon sok olyan csoport van akik mindenféle kockázat nélkül alkalmazhatják.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#4628) Lauda válasza Sir Pocok (#4627) üzenetére


Lauda
félisten

Igen, értelek. :) Én most csak a who kommentjére reagáltam. :)

(#4629) bigdady válasza Đusty (#4612) üzenetére


bigdady
nagyúr

Esetleg egy hír hogy ugyanebben mikor hal meg és hány ugyanebben a korosztályban (akár csak eü dolgozó) Európában, aki nincs még beoltva? Vagy hány halt meg ugyanebben pl 2020-ban havonta.
Meglepődnénk.
20-an biztos mint amennyit most összeszedtek eddig AZ kapcsán.

[ Szerkesztve ]

(#4630) Kasya


Kasya
nagyúr

Én és párom tegnap kaptuk meg az AZ-t. Neki most 38.5 a hőemelkedése és leszakad a karja, ahová kapta. Nekem meg minden ízületem fáj és etvagytalan vagyok.

Igazából örülünk, hogy pénteken kaptuk, mert kinlodtunk volna a munkahelyen :D .

Illetve azt hallottam, hogy most hétvégén a katonák és ezentúl ez eu dolgozókat is AZ-val oltanak.

[ Szerkesztve ]

(#4631) Sir Pocok válasza Kasya (#4630) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Nekem is ezek voltam a tüneteim aznap és rákövetkező nap de azt követően eltűntek a bajok mintha nem is lettek volna.

Én a szuri előtt és azóta is szedem az aspirin protect-et.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#4632) tttttt2


tttttt2
csendes tag

Az oltópontokon való torlódás jelenleg mekkora kockázat ?

Tömeges oltás, szűk folyosók, oltás + 20 perc várakozás elég komoly rizikófaktor lehet.

Sok hír van oltás utáni megbetegedésről, amelyek nem feltétlen a közvetlen oltás előtti vagy utáni fertőzéshez (és a még nem kialakult immunválaszhoz) köthetők.
Mi újság az oltópontokkal? Láttam én is újságcikkeket, de azóta változott a helyzet?

Vélhetően a Honvéd kórházba hívnak majd. Milyenek ott a körülmények?
Látok képeket a weboldalukon, hogy miként vannak elosztva a kórházon belüli oltópontok. De vajon napközben mekkora ott a végponti sűrűsödés?

[ Szerkesztve ]

(#4633) Kasya válasza tttttt2 (#4632) üzenetére


Kasya
nagyúr

A honvéd teljesen felkészült, jók a körülmények.

Sir Pocok: javasolt lenne szednunk? Nincs érrendszeri bajunk, amúgy.

[ Szerkesztve ]

(#4634) Vesa


Vesa
veterán

AstraZeneca 2 dózis után nekem ezt mutatja a teszt

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#4635) Sir Pocok válasza Kasya (#4633) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Kimutathatatlan az esélye, de úgy voltam vele, hogy ennyit megér a nyugalmam... :)

Nőknél kicsivel nagyobb az esélye a vérrögnek.

[ Szerkesztve ]

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#4636) Ringman válasza tttttt2 (#4632) üzenetére


Ringman
nagyúr

helyesen viselt ffp2-es maszkban menj.

(#4637) Ringman


Ringman
nagyúr

antigén gyorsteszt a potenciális fertőzéstől (kontakttal való találkozástól) kb. mennyi idő után detektálhat?

(#4638) Kékes525 válasza Vesa (#4634) üzenetére


Kékes525
félisten

2. után mikor?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#4639) Vesa válasza Kékes525 (#4638) üzenetére


Vesa
veterán

10 nappal

A tudomány a valóság költészete!

(#4640) Chesterfield válasza Vesa (#4634) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Ha jól látom, akkor 1 hete(12-én) kaptad a másodikat. Arra elkezdődött már vajon az igG termelés?
Ha jól sejtem ez az ellenanyagszint még az első dózis eredménye.

[ Szerkesztve ]

(#4641) Vesa válasza Chesterfield (#4640) üzenetére


Vesa
veterán

Egészen pontosan 9 napja kaptam a második oltást. Elvileg mutatnia kéne igM-et is ennyi idő alatt, de ebben nem vagyok biztos. Valami védettség van, de hogy ez mennyire ér bármit is, arról fogalmam nincs.

A tudomány a valóság költészete!

(#4642) Parci válasza Ringman (#4637) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az antigén gyorsteszt akkor beszámítható, amikor pozitív, és akkor pozitív, amikor már tünetes vagy

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4643) fatal` válasza Parci (#4642) üzenetére


fatal`
titán

Nálunk tudtommal tünet nélkül nem is tesztelnek senkit sem már egy ideje.

(#4644) Kékes525 válasza Vesa (#4639) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszi.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#4645) ans válasza tttttt2 (#4632) üzenetére


ans
aktív tag

Rokon is Honvédban volt kb. másfél hete és minden rendben volt.

(#4646) Krinyo válasza Vesa (#4641) üzenetére


Krinyo
senior tag

Ez egy elég határozott csík, jóval erősebb, mint átesés után. igM nem törvényszerű, nekem sem volt, csak igG.

(#4647) Ringman válasza Parci (#4642) üzenetére


Ringman
nagyúr

köszi.

(#4648) daneel_hu válasza Vesa (#4634) üzenetére


daneel_hu
addikt

"AstraZeneca 2 dózis után nekem ezt mutatja a teszt"

Durva lenne ha 2 oltás csak ennyi ellenanyagot termeltetne.
Bár több vélekedés szerint maga a csík színének intenzitása nem mutatja meg az ellenanyag mennyiségét, azt ki kell mérni laborban ha kíváncsi vagy rá.

Ilyen volt az enyém, élő vírusos "terápia" után 4 hónappal. :D

(#4649) Krinyo válasza Ringman (#4637) üzenetére


Krinyo
senior tag

Elvileg tünetek tapasztalásától számított 2. naptól már megbízhatóan jelez.

(#4650) Z.É.T. válasza tttttt2 (#4632) üzenetére


Z.É.T.
őstag

A Honvédban azon múlik, hogy milyen napot fogsz ki. Amikor felülrőlvezérelten kapják az oltandók listáját, akkor előfordul, hogy 1 órán belülre 50-100 ember van behívva (így jártunk első alkalommal), ha ők hívják be az oltandókat, akkor teljesen rendben van. (ilyen volt a második alkalom, amikor ott jártunk)
Lutri.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.