Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5851) Ringman


Ringman
nagyúr

A magyar járványügyi tájékoztatóoldalnál nincsen szűkszavúbb a régióban

Megnéztük, hogy a régió országainak hivatalos járványügyi tájékoztató weboldala mennyire informatív és pontosan milyen adatokat tartalmaz. Hazánk a 14 országra kiterjedő vizsgálatból nem jött ki túl pozitívan, ugyanis az látható, hogy a magyar kormány portálja osztja meg a legkevesebb adatot az állampolgáraival. Eközben a kormány szerint semmi gond nincs az adatközléssel: Gulyás Gergely január közepén arról beszélt, hogy Magyarország a legszigorúbb mércének is megfelelt.

(#5852) Vesa válasza Krinyo (#5763) üzenetére


Vesa
veterán

"itthon egyedül a Biosynex a legálisan kapható antitestes teszt. Az a Pfizernél és a Modernánál biztosan jó, a többinél kitudja,"

Nekem az Astra is adott vissza rá egy masszív igG csíkot, szóval ott is működik.

Páromnak beajánlották az oroszt. Nem örülök neki. Szerintetek?

A tudomány a valóság költészete!

(#5853) kw3v865 válasza Vesa (#5852) üzenetére


kw3v865
senior tag

Ha már beadták az EMA-hoz az engedélykérelmet, nem lehet rossz szerintem. Hatalmas égés lenne, ha nem kapná meg az engedélyt. Ilyen szégyent az oroszok nem engedhetnek meg maguknak, mindenki rajtuk röhögne. Az osztrákok is vesznek Szputnyikot elvileg, az olaszok is tesztelik, és a gyártását is tervezik. Én elfogadnám, ha felajánlanák.

(#5855) Kékes525


Kékes525
félisten

Ezt hallotta valaki eredetiben is? ["A súlyos halálos megbetegedést már az első vakcina is elősegíti" -Az országos tisztifőorvos 2021. március 1., hétfői tájékoztatója]

""A súlyos, szövődményes, halálos megbetegedést már az első vakcina beadása is elősegíti és ebben áll ennek a stratégiának a módosítási elve is.""

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#5856) kw3v865 válasza Kékes525 (#5855) üzenetére


kw3v865
senior tag

:D

(#5857) Kékes525 válasza Vesa (#5852) üzenetére


Kékes525
félisten

Jó a Sputnik, nem kell félni tőle.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#5858) daneel_hu válasza Vesa (#5852) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Páromnak beajánlották az oroszt. Nem örülök neki. Szerintetek?"

Ha választhatnék, azt kérném. ;) :R
Persze így is van esély rá, mert a Kútvölgyiben eléggé azt nyomják a Pfizer mellett. :D

(#5859) seredy válasza bigdady (#5820) üzenetére


seredy
tag

Pfizer jön az itteni tanároknak is, csütörtökön-pénteken oltás.

(#5860) #86564352 válasza Ringman (#5851) üzenetére


#86564352
törölt tag

Egy éve anyázok ezen, mert ha ebben csak ennyi a színvonal, akkor az nem túl bizalomgerjesztő a többi dologgal se. Kommunikációból egyes.

múltkor linkeltem is néhány példát észtektől hollandokig, hogyan is kellene kinézni egy normális oldalnak

[ Szerkesztve ]

(#5861) Chesterfield válasza Chesterfield (#5854) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Ja, és ami fontos lehet, a 3. link alapján ha jól értelmezem, az esetleges trombózisnál nem szabad heparint alkalmazni.

although this syndrome differs from typical heparin-induced thrombocytopenia, at least one patient showed strong platelet activation in the presence of heparin. In the absence of data indicating safety and efficacy of heparin in treating these patients13, we would recommend therapy with non-heparin anticoagulants, such as those direct oral anticoagulants (rivaroxaban, apixaban) which are licensed without requirement for initial heparin therapy.

[ Szerkesztve ]

(#5862) Vesa válasza Kékes525 (#5855) üzenetére


Vesa
veterán

Ez a nő egy idióta! Itt egy másik okossága.

"Kérjük, mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy megfertőződjenek"

Beszédes, hogy egy ilyen hibbant nálunk az járvány "arca".

Oltással kapcsolatban köszönöm mindenkinek a véleményt!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#5863) Micsurin válasza Vesa (#5852) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Én lazán beadatnám ha kaphatnék már. Pozitívak a hírek róla. :K

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#5864) Kékes525 válasza Vesa (#5862) üzenetére


Kékes525
félisten

A link rossz, de megtaláltam: [Tisztifőorvos: Arra kérem önöket, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy megfertőződjenek - videó] Elképesztő!

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#5865) Vesa válasza Kékes525 (#5864) üzenetére


Vesa
veterán

Javítottam már, elnézést

A tudomány a valóság költészete!

(#5867) bajtokarpi válasza Kékes525 (#5857) üzenetére


bajtokarpi
senior tag

Kolléganőmet ma hívta orvosa, hogy mehet vasárnap Szputnyikra. Volt daganatos beteg, illetve most pulzus problémái vannak. Apropó a daganatos betegeknek miért nem ajánlott a Szputnyik?

Más: Egyik kollégám ismerőse covidos lett. Elég trén érezte magát ki jött a mentő, és állítólag (én ezt nem nagyon akarom elhinni), azt mondta nekik a mentős, hogy az oltástól :Y lett covidos. Kb. másfél hete kapta az első AZ. oltását. Mondtam a kollégának, kizártnak tartom.

battletag: bossi#2666

(#5868) Parci válasza daneel_hu (#5849) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hmmm, csak a németeknél volt 31 eset, legutóbb még ott tartottunk, hogy összesen volt annyi

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5869) forceberg válasza #86564352 (#5860) üzenetére


forceberg
veterán

Mindenben és mindenhol hazudoznak, ez a téma miért is lenne akkor más?

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#5870) Parci válasza bajtokarpi (#5867) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az AZ egy csimpánz adenovírust tartalmaz, sars-ncov-2 vírust nem. képtelenség tőle megfertőződni.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5871) Tüzi válasza Parci (#3924) üzenetére

ide rakok neked két dolgot ezzel kapcsolatban
1:
2012, Orvosi Hetilap 152. évfolyam
" Az aktív D-vitamin számos ponton gátolja a patológiás immunválaszt. A Th1 és Th17 sejteket közvetve és közvetlenül is gátolja. Közvetett hatása annak révén valósul meg, hogy gátolja a monocyták dendritikus sejtekké történő differenciálódását, a dendritikus sejtek (DC) érését és aktiválódását, proinflammatorikus citokin termelését [88, 89]. A D-vitamin megakadályozza a DC-sejteken az MHC II és a kostimulációs molekulák expresszióját, ezáltal az antigén-prezentációt és a T-sejtek aktiválását [90]. A myeloid DC-k apoptózisát idézi elő. Közvetlenül is gátolja a T-sejtek antigén-specifikus stimulusokkal és mitogénekkel való aktivációját, proliferációját [91]. A szuppresszió intenzívebben érinti a CD45RO+ fenotípusú memória-T-sejteket. A D-vitamin gátolja a naiv T-sejtek Th1 és Th17 irányba történő polarizációját, így csökkenti az IL-12, IL-6 citokin termelését, valamint a Th1 és a Th17 sejtek INF-α, TNF-α, IL-2, IL-17, GM-CSF produkcióját és szekrécióját [92]. Az IL-6-termelés csökkentése révén gátolja a B-sejteket is. A D-vitamin a B-sejtekre hatva megakadályozza azok proliferációját, a már proliferációs fázisban lévő B-sejtek apoptózisát idézi elő, gátolja a plazmasejtekké történő differenciálódást és az immunglobulin(de egyúttal az autoantitest-) termelést is. A proinflammatorikus citokinek gátlása mellett serkenti a Th2 típusú, elsősorban antiinflammatorikus jellegű citokineket, például az IL-4-et, az IL-5-öt, IL-13-at. Ezáltal egy Th1Th2 shiftet eredményez és tolerogén hatást közvetít. Érdekes módon a D-vitamin az adaptív immunválaszra gyakorolt szuppresszív, tolerogén hatásával ellentétben az innate immunválaszra serkentőhatást gyakorol [93, 94, 95]. A fertőzésekkel szembeni védekező immunválaszt több ponton is fokozza. Fokozza például a monocyták kemotaktikus aktivitását és fagocitálókapacitását, fokozza az intracelluláris kórokozók elölését. Növeli a savasfoszfatáz-aktivitást és az úgynevezett oxidatív burstöt, továbbá az antimikrobás hatású peptidek, defenzinek és cathelicidin termelését."
2:
"Továbbá, ismerve új tanulmányok megállapítását, hogy a dvitamin sejtfalstabilizáló hatású és hatással van az endotél-sejtekre is (csökkentve a covid fertőzés miatti elhalásuk miatt kialakuló micro-trombosis esélyét), valamint macrofag szinten kibocsájtott b-defenzin önmagában megtámadja a vírus ssrns-ét összetartó lipidburkot, megfontolásra került-e már a fertőzöttek számára ezen "vitamin" beadása egyszeri nagy mennyiségben (testsúly függvényében mivel zsírban oldódó természetű), majd folyamatos napi adagolásban, feltornászva a betegek 25(OH)D szintjét 70-80nmol/l érték környékére, ezáltal csökkentve a proinflammatorikus citokinek mennyiségét, közvetlenül pedig a súlyos tünetek kialakulásának esélyét, és az elhalálozás nagyságát (főleg annak fényében, hogy a lélegeztetésre kerülőknek elég rosszak a kilátásaik)
Amerikai kutatások szerint az IL10 citokin gátolja az IL12 hatását, szóval a fenti orvosi megállapítás biztos talajon áll.
Amennyire én értem az angol orvosi szöveget, leginkább az IL6 tehető felelőssé a léghólyagocskákat körbevevő erek falán található endotél sejtréteg áteresztőképességének növekedéséért, ami miatt folyadék kerül a kettő közé, akadályozva a normál légcserefolyamatot is."

A másodikat már én írtam a helyi kórháznak levélben, amiben afelől érdeklődtem, hogy adnak-e 25(oh)d-t a betegeknek, és a fertőzéssel regisztráltaknak.
Választ persze azóta sem kaptam, pedig amint látható a fenti példákból, lenne értelme.
A további hasznos hatásairól nem is beszélve, csontritkulás, etc.

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/20599/alacsony-d-vitamin-szint

Ezt a két dolgot kombinálva, miszerint a megfelelő (60-70nmol) érezhetően csökkenti a tünetek komolyságát, valamint a kórházban töltött napok számát, azzal, amit a MOOT közöl, énszerintem elég egyértelmű összefüggéseket lehet húzni.
És ez az IL-6 nem csak itt, hanem sok, pl krónikus ízületi gyulladásnál is megfigyelhető.
Szerintem megérne egy próbát.

Ugyan ez, érthetően elmagyarázva, ábrával.
[link]
Nem varázsszer ez sem, de azért na..
Ja, és mocsok nehéz hypervitaminózis állapotot elérni belőle, mert ahogy nő a szintje, úgy enged ki a vese egyre több olyan vegyületet, ami megköti az aktív formulát...
Napi 20k NE-nyi-t adtak heteken keresztül önkénteseknek, és ennyivel érték el az amerikai 35ng per ml értéket, ami kb a 90nmolnak feleltethető meg, és 150 a mérgezésnek számító érték legalja.

[ Szerkesztve ]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#5872) Parci válasza Tüzi (#5871) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ugyanilyen cikkek voltak arról is, hogy a cink milyen módon segíthet. vagy akár az ivermectin, vagy a favipiravir. viszont egy dolog azt mondani, hogy "segíthet, mert", és egy másik dolog az, hogy "segít".

szedtem a napi 3000 ne d-vitamint egész télen, most picit csökkentettem, mert jön a nap.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5873) Vesa válasza bajtokarpi (#5867) üzenetére


Vesa
veterán

Az oltástól semmiképpen nem kaphatta, mivel nem tartalmaz vírust -még elölt formában sem-, de azt is kizártnak tartom, hogy ezt a mentős mondta (vagy ha mégis, akkor igen nagy bajok vannak az OMSZ-nél). Sajnos most is megy a szokásos "innen-onnan hallottam" típusú egymás hülyítése, jó magyar szokás szerint.

A tudomány a valóság költészete!

(#5874) Vesa válasza Tüzi (#5871) üzenetére


Vesa
veterán

MInek rakod be az egész cikket? Elég lett volna a link. D-vitaminnal nem fogsz Covid betegséget megelőzni...

A tudomány a valóság költészete!

(#5875) Tüzi válasza Parci (#5872) üzenetére

A cink az egy nyomelem. Ez meg egy előhormon, vagy szteroid, nevezze mindenki aminek akarja. Mármint az aktív formája, az 1.25doh-ccf. Ott a videó, nem rövid, de logikus.
Én egyik nap 6, másik nap 9-et veszek be, 2 hónapja, és még élek.
Megkeresem majd az újság beolvasott változatát, abban leírják miért nem tudsz 15ezernyitől sem túladagolást kapni (vese belép), mert azt jól tudja kezelni a szervezet, ellenben a hiányt nagyon megsínyli.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#5876) Parci válasza Tüzi (#5875) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mindenki abban hisz, amiben akar. én azt hiszem, iszom egy pohárral!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5877) Tüzi válasza Vesa (#5874) üzenetére

Csak nem mindegy, hogy 10% eséllyel halsz bele a tünetekbe, vagy 2. 20 napot töltesz kórházban, vagy 10-et. Elkerülöd vele a lélegeztetőt, vagy sem. Érted.
Most hasraütésszerű számokat mondtam, de az arány kb ez lehet.
Meg kell keresnem a cikket, csak éppen mindjárt eret vágok, mert bedőlt a nagygépem.

Parci:
Az irigység nem szép dolog! ;) (:

[ Szerkesztve ]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#5878) Parci válasza Tüzi (#5877) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

remélem nem covid! :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5879) Vesa válasza Tüzi (#5877) üzenetére


Vesa
veterán

A vitanin fétis a hit kategóriába tartozik a Covid esetén. Esélyekről csak az oltás kapcsán lehet beszélni. Hinni persze lehet abban is, hogy vitaminok szedésével XY% esélyed lesz bármire, de ennek tudományos alapja jelenleg nincsen (sőt, nagydózisú C-vitamin esetén direkt azt igazolta egy kutatás, hogy teljesen hatástalan a Sars-Cov 2 ellen). Bocs, hogy nem keresem elő a tanulmányt, de linkeltem korábban, ha érdekel, rá tudsz keresni.

A tudomány a valóság költészete!

(#5880) #68216320


#68216320
törölt tag

Sziasztok. Feleségemmel már regisztráltunk oltásra. Tegnap email-ben megkereste a háziorvosunkat, hogy esetleg van-e valami megközelítő információja arra vonatkozólag, hogy mikor kerülhet ránk a sor. Sajnos a válasz alapján jó ideig még biztosan nem. Sem a korunk, sem egyéb betegségünk nem indokolja, hogy sürgős legyen.

Én 2020 júniusában erősen valószínű, hogy megfertőződhettem, mert ízlelés-szaglásvesztés történt és jó ideig elhúzódó általános gyengeség volt jellemző. Akkor önkéntes karantént alkalmaztam. Teszt nem volt, nem láttam értelmét, pozitívként kezeltem magam. Aztán ez év elején megint sikerülhetett valamit elkapnom, mert ugyan teljesen másképp, de nagyon leromlott az általános állapotom és kellemetlen tünetként megjelent a mellkasi fájdalom és időszakos égető érzés a légcső-nyelőcső vonalában, miközben torok vagy garat fájdalom/gyulladás nem volt. Mivel mindketten itthon vagyunk, ismét elszigeteltem magam amennyire tudtam. Közel két hónap után, másfél héttel ezelőtt jobban lettem, szinte egyik napról a másikra. Már örültem, hogy megúsztam. Tegnap este viszont a furán éreztem magam, ma viszont annyi erőm is alig van, hogy a lakásban ide-oda menjek. Előjött a mellkasi fájdalom és a légcső égető érzése.

Van esetleg valami hivatalosan elfogadott teszt lehetőség? Mivel sanszos, hogy ebben a félévben nem jutok majd oltáshoz, arra gondoltam hivatalosan igazolni szeretném, ha most fertőzött vagyok és azt is amikor túlesek ezen és gyógyult leszek. Szeretnék majd egy kártyát, hogy átestem a betegségen.

Mint kiderült egy malőr miatt nem lett fizetve utánam a TB (vagy fene tudja most minek hívják) és csak áprilisi időpontom van a probléma megoldásának elindításához, az ez idő alatt felgyült elmaradás rendezéséhez. Szóval háziorvost emiatt nem hívnék ki és mivel nem szorulok ellátásra gondolom nem is jönne ki.

(#5881) Tüzi válasza Vesa (#5879) üzenetére

Figyelj húsom.
Az előbb írtam le. És előttem már hozzáértő immunolgógusok is, hogy a dvitamint csak népnyelv miatt hívják vitaminnak, mert amúgy szteroid, vagy (elő)hormon. Köze nincs a vitaminokhoz. Ezt nem én mondom, hanem nálunk a témához sokkal jobban értők.
Nem kell nekem elhinni, félre ne értsd, de talán ha a Semmelweis oldalán elérhető, akkor talán nem orbitális baromság. Talán.
[link]
A rész amit keresel, a 11. oldalon kezdődik, de amúgy az egész elég érdekes olvasmány.
2012ből, 9 évvel a Sars után, 1 évvel a Mers, és 8 évvel a Sars2 előtt.
és egy huncut szó nem sok, annyit sem szóltam az aszkorbinsavról, csak a huszonötösről. mondjuk ez lehet elkerülte a figyelmed, de azért jelzem, hátha elsiklottál felette. nem C hanem D. ok?

[ Szerkesztve ]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#5882) Parci válasza Tüzi (#5881) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nekem annyira fura, hogy te ezt így tudod egész pontosan, de a világ vezető kutatói és kórházai, hát, ők bizonytalankodnak. sőt, megállapítják, hogy végső soron nem javította a covidosok esélyeit (volt róla tanulmány).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5883) Beldar válasza Tüzi (#5877) üzenetére


Beldar
tag

Teljességgel egyetértek veled, a D vitamin mindennél jobban segít elkerülni a súlyos tünetek kialakulását, de ezt itt ebben a vitamin-ellenes fórumban hiába mondod, nem fognak elfogadni semmit belőle. A legtöbb - főleg a gyógyszeripar által finanszírozott - tanulmányban olyan alacsony D vitamin adagolást használtak (max.1-2000 NE, vagy kevesebb), ami hangyányit sem emeli a szintet, így nem meglepő h nem találtak védőhatást. 10 testsúly-KG-onként 1000 NE az, ami már egészséges szintet tud termelni.

(#5884) bigdady válasza daneel_hu (#5849) üzenetére


bigdady
nagyúr

Kezdetek kezdetén meg 65 alatt akarták adni csak nem? :W

(#5885) Sir Pocok válasza Beldar (#5883) üzenetére


Sir Pocok
őstag

D-Vitaminról senki se tagadja itt, hogy hasznos a COVID19 ellen, de azt fenntartásokkal kell fogadni, hogy önmagában kigyógyít a betegségből. Plusz a túladagolás is kényes téma 10.000 NE napi bevétel felett már vérvizsgálatot javasolnak...

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#5886) seredy


seredy
tag

Kásler új videója

„Azzal a céllal járom be az ellátórendszer leginkább érintett, legmegterheltebb egységeit, hogy közvetlen tapasztalatot szerezzek az egészségügyi védekezés legkritikusabb időszakában”

(#5887) Tüzi válasza Parci (#5882) üzenetére

Oda van írva. Feketén fehéren. A videóban meg elmagyarázza a gyerek ábrákkal, logikusan levezetve. Ami egybevág a 2012.es orvosi hetilapban foglaltakkal.
Én semmi mást nem csináltam, mint összeraktam pár legót, és levontam a megfelelő következtetéseket.
Amúgy azt is írják, hogy a hirtelen beadott nagymennyiségű (50-60k NE) dvitamin is segít valamit, de igazán akkor hatásos, ha már egy ideje bent van a szervezetben amikor a covid beüt. Elég egyértelmű, mivel ki kell alakulnia az aktív formulának (1.25nek), és fel kell termelődnie a véráramban, hogy aztán a macrofag, és naiv tsejt vonalon (is) kifejthesse a hatását... Ez pedig nem 5 perces folyamat, főleg ha emberünk (amerika ugye) elhízott, és mivel a dvitamin zsírban oldodó, ezért nem a véráramban, hanem a zsírszövetben fog lerakódni. Ezért fenyegeti a túlsúlyosakat jobban a fertőzés... De kell hozzá pár szerv munkája is. Ezért is vagyok szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy "beadtuk a dvitamint, de érdemleges, jelentős változást nem tapasztaltunk"
De ott a videó, 1 órás, utána van másik is a tüdőgyuszi és IL-6 összefüggésről.
Nézd végig, olvasd el amit ideraktam, gondold végig a saját eszeddel, és kb ugyan erre fogsz jutni szerintem.
Pont ezért jelentkeztem önkéntesnek a kórházba, hogy leteszteljem ezt. Egy vérvétellel kiderült volna a szintem, és ott tuti benyelek elég vírust.
De valamiért nem értesítettek, hogy menjek segíteni... :(

mod:
amúgy azon is érdemes lenne elgondolkodni, hogy miért nem nyáron van influenza-járvány, miért tél végén? télen nincsen nap, mindenki kabát, sapka, sál... ugye?
ahogy azon is, hogy ugyan olyan burkos-vírus mind a kettő, azaz az rns egy lipid burokban van összecsomagolva. és a MOOT azt monda, hogy kora tavaszra a lakosság 95% dvitamin hiányos, 60%a súlyosan. Most erre még rájött a kijárási tilalom, még annyit sem voltak a népek friss levegőn, mint amúgy lettek volna.
nem tudom miért, de én ebben az egészben látok némi összefüggést, bár ehet, hogy csak paranoiás vagyok.

[ Szerkesztve ]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#5888) Ringman válasza seredy (#5886) üzenetére


Ringman
nagyúr

„Láttam egy ifjút életre kelni, régi kollégáimat fáradtan és elégedetten, és a jól felszerelt intenzív osztályt”

komolyan nem százas ez az ember.

(#5889) forceberg válasza Sir Pocok (#5885) üzenetére


forceberg
veterán

+ (#5887) Tüzi :
100-120db 4000NE-s tabletta nincs 2000Ft, azaz kb. havi 5-600Ft-ba kerül a 4000NE/nap. Ez nem pénz a "hátha segít" alapon. Nekem olyan 5000NE/nap jön ki. A lényeg a folytonos, folyamatos ellátottság. 2000-et nyáron is szedek, mert nem bírom a tűző napon :D

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#5890) Ezekiell válasza Ringman (#5888) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ijesztő, de tényleg.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#5891) Ringman


Ringman
nagyúr

brazíliában beoltanak egy teljes települést, hogy megnézzék, hogy a sinovac oltóanyaga hogyan és mennyire akadályozza meg a vírus terjedését: [link]

Interesting challenge study in Brazil— A small town in Brazil is running a #COVID19 vaccine science study street by street aiming to track the real-world impact of a vaccine in halting transmission. They are testing SinoVac’s CoronaVac

(#5892) Z.É.T. válasza Tüzi (#5887) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Akkor csak úgy mellékesen. (Beldarnak is)
Ahogy én nézem, itt senki nem "ellenes", egyszerűen vannak tanulmányok, amelyek nem igazolták, hogy covid esetén hatásos.

De legyen saját példa is.
Tágabb köreinkben 20 feletti az elhunytak száma és nagyjából a fele 3-10000NE közötti D3-at szedett (K2-vel, beta-glucannal és a legtöbb ajánlott egyébbel kiegészítve, miután akikkel kapcsolatban vagyok, mindenkivel átbeszéltük tavaly tavasz óta az ajánlott megelőző terápiákat).
Az tény, hogy nem lehet tudni, hogy ha nem szedik, nem haltak volna meg 1-2 nappal korábban.
Remélem elég konkrét voltam.
Jó lenne már elengedni ezeket a teóriákat. Természetesen senkit nem beszélek le ezekről (magam is szedem, annak ellenére, hogy igyekszem rengeteg zöldséget, csírát, egyebeket fogyasztani), csak ezek a kijelentések erről a térfélről rendkívül idegesítőek.
Szerintem minimum ketten azért hunytak el, mert elhitték, hogy ezektől golyóállóak és kevésbé vigyáztak magukra. De legalább hozzájárultam néhány vitamin- (és előhormon :U ) cég árbevételéhez.

(#5893) forceberg válasza Z.É.T. (#5892) üzenetére


forceberg
veterán

Nem mindenható! Autó elütés ellen sem véd. De mint írtam, havi 5-600Ft-ért adjuk meg az esélyt magunknak.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#5894) Z.É.T. válasza forceberg (#5893) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Ha végigolvastad, láthattad, hogy én is szedem. Ötünknek kb 25e Ft a havi adag vitaminja, nyomeleme, pedig nem állunk jól anyagilag.
Mondom, nem vagyok ellene.
Csak ne essen senki abba a hibába, hogy bátor lesz tőle, aztán jön az IFA.

(#5895) Parci válasza forceberg (#5893) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

csak az esély mértéke a kérdés. de én is szedem, mert ezen ne múljon. aztán, ha lement az őrület, majd nem szedem.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5896) #22743424


#22743424
törölt tag

Sztem senki nem lesz golyóálló ha szedi a vitaminakot viszont a hianyuk nagyban befolyásolja az egészségi állapotunkat. Ez nem csak a D vitaminra ha nem az összesre igaz sztem :)

(#5897) fatal` válasza Kékes525 (#5855) üzenetére


fatal`
titán

"Alternativhirek.com"

Szerintem ez simán össze van vágva.
(A tegyenek meg mindent, hogy megfertőződjenek az valós volt.)

Közben a háziorvos küldött levelet, anyukám már rajta volt a listán, lehet, hogy kapja a héten a Sputnikot.

[ Szerkesztve ]

(#5898) Tüzi válasza Z.É.T. (#5892) üzenetére

Nezd, en tenyeket irtam le, olyan emberektol, akik ertenek hozza. Soha egy szoval nem mondtam, hogy ez tuti megelozo gyogymod, egyszeruen annyit, hogy a fo mumus, az il6 citokin termelodeset bizonyos fokig gatolja, es serkenti az gyulladasmentes immunvalaszt. Ez van az orvosi hetilapban leirva, 2012bol.
A masodik dolog, hogy a legholyagocskak osszeomlasanak folyamatara is serkentoleg hat az il6.
Azaz, ha ezt a gyulladast elosegito citokin ternelodeset kordaban tudjuk tartani, akkor az egesz betegseg lefolyasa pozitiv iranyban tolodhat el. Ettol meg lesz aki meghal, mert kap egy plusz bakterialis fertozest, vagy eleve gyengebb a veleszuletett immunrendszere, vagy tulsolyos, vagy akarmi...
Azt mutatjak a tenyek, in vitro es in vivo is, hogy ha a cumis agara kerulsz a betegsegnek, akkor a cumi merteket segit csokkenteni a megfelelo ideje tarto 25(oh)d bevitel.
Ennyi, nem tobb. De ez is eleg.
Aztan ha tenyleg nem hat, akkor legalabb a csontritkulast segit megelozni, vagy csokkenteni... Az is valami. De szerintem ha az aktiv formula miatt felszaporodott katelicidin es b-defenzin a szalmonella bakteriumat eloli, akkor szerintem hat a virus lipid burkara is...
En ennyit mondok, szerintem logikus levezetese a fenti hsz-ekben olvashatoaknak.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#5899) Tüzi

Arrol nem beszelve, ha ez miatt nem szazbol husz, csak tizenot ember kerul korhazba, (az ott eltoltott ido csokkeneset nem szamolva) akkor az 25 szazalek, es az a rengeteg ido mehet azokra akik kronikusak, vagy balesetesek, annyival kisebb a terheles az eün, es az mindenkinek jo.

Ahogy a Zallatorvos mondja; "Egeszseg, tovabb elsz tole"

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#5900) Kékes525 válasza fatal` (#5897) üzenetére


Kékes525
félisten

Elképzelhető. Az első tagmondatot még értem, ha oltári nagy hülyeség is, de a második az totál zagyvaság.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.