Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
A 2 millió oltottra vár(t)unk...
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Krinyo
senior tag
1529/274. 12553-an kórházban. Semmi lassulás.
-
Kékes525
félisten
válasz Sir Pocok #5802 üzenetére
Hát, ez nem erősíti meg a bizalmat a kormány adatközlése iránt.
Krinyo
Hoppá! A főoldalon változatlanul nincs meg. Áttérnek a sorok közötti közlésre? Nem akarják, hogy nyugtalankodjunk.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
M3aN
senior tag
Igen, és a tisztánlátás végett kérdeztem rá én is, mivel napi szinten követem a topicot és vannak sokkal okosabb emberek mint ahogy én látom a helyzetet.
Egyébként hallgatva rátok már úton van a gyógyszertárból a készítmény.
Összefoglalva: előző hét elején még negatív PCR teszt (rutinból munkahelyen) de szombaton nem éreztem jól magam, mintha lázas lennék, de egész nap rendes testhőmérséklet. Este 37,5°C, éjszaka is, reggelre elmúlt. Vasárnap délután ízérzékelés elment, hőemelkedés visszajött de estére elmúlt, orrom bedugult. Hétfő reggel csináltuk a PCR-t, estére eredmény hogy pozitív. Azóta csak az ízlelés elvesztése a tünet, illetve a combizmaim sajognak (mint amikor egy statikus nyújtásnál megfeszíted az adott izmot). Eddig (szerintem) inkább kellemetlen, mint komoly a tünet. -
Ringman
nagyúr
A táppénzadatok arra utalnak, hogy fertőzöttként is sokan dolgozhattak
Az őszi koronavírus-hullám során kevesebben voltak táppénzen, mint az a járványstatisztikák alapján várható lett volna.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
Ha a Favipiravir szedésénél valamilyen mellékhatását érzel, akkor azonnal hívd az orvosodat. Másrészt mérjed a véroxigén szintet (szaturációt). 95 felett normális.
"az oxigén telítettség maximális értéke 100% (azaz nincs olyan, hogy a szaturáció 105%)
96-100% közötti érték az egészséges, azaz normál érték, teendőd nincs.
90-95% közötti érték felhívja a figyelmet, hogy csökken az oxigénellátás. Egyeztess a háziorvosoddal egy általános szív-tüdő kivizsgálást. Nem kell rohanni, de érdemes mostanában.
88% vagy alacsonyabb értéknél haladéktalanul fordulj orvoshoz vagy amennyiben ismert betegség okozza, akkor a kezelőorvossal megbeszéltek szerint megkezdheted az oxigén adagolást." [link]
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Én írtam már a másik csoportban, hogy a volt karate-s edzőtársamnak a favipavir szedése óta májfunkciós problémái vannak.
Illetve az FB-n COVID beteg topikban vannak még beszámolók páran írtak fűzúgást is.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Kékes525
félisten
[FAVIPIRAVIR EGIS 200 mg filmtabletta]
Amennyiben az alábbiak közül bármelyik mellékhatás jelentkezik Önnél, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon orvoshoz:
- sokk, súlyos allergiás reakció (csalánkiütés, légzési vagy nyelési nehézség, amelyet a torok, az arc, az ajkak vagy a száj hirtelen fellépő duzzanata okoz).
- rendellenes magatartás - például hirtelen futásnak eredés, illetve fel-alá járkálás - amely elesést okozhat,
- tüdőgyulladás (pneumónia),
- súlyos májgyulladás (fulmináns hepatitisz), májműködési zavar, a bőr és a szemek sárgás elszíneződése (sárgaság),
- súlyos bőrreakciók, beleértve a kiütést, fekélyképződést a szájban, torokban, orrban, illetve nemi szerveken, a bőr vörösödését, hólyagosodását vagy leválását (toxikus epidermális nekrolízis, Stevens-Johnson-szindróma),
- heveny vesekárosodás,
- vérkép-rendellenességek (a fehérvérsejtek és a vérlemezkék számának csökkenése);
- idegrendszeri és pszichiátriai tünetek (például tudatzavar, koncentrálási képtelenség, szokatlan viselkedés, hallucináció, téveszme, görcsroham),
- vérzéses vastagbélgyulladásEgyéb mellékhatások
Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- vérképeltérések (a fehérvérsejtek, mint például a neutrofil granulociták számának csökkenése),
- a vér húgysavszintjének emelkedése,
- a vér trigliceridszintjének emelkedése,
- hasmenés,
- egyes májenzimek (glutamát-oxálacetát transzamináz (GOT), glutamát-piruvát transzamináz (GPT), gamma-glutamil transzferáz) szintjének emelkedése.Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):
- bőrkiütés,
- cukor (glükóz) megjelenése a vizeletben,
- hányinger, hányás, hasi fájdalom,
- vérkép-eltérések (a fehérvérsejtek, mint például a monociták számának emelkedése, bizonyos vörösvértestek (retikulociták) számának csökkenése),
- a vér káliumszintjének csökkenése,
- ízérzészavar,
- forgó jellegű szédülés (vertigo),
- homályos látás, szemfájdalom,
- szívritmuszavar,
- asztma, száj- és garatüregi fájdalom, az orrnyálkahártya gyulladása (rinitisz), az orr és a torok gyulladása (nazofaringitisz), garatmandula polip,
- hasi diszkomfortérzés, nyombélfekély, véres széklet, gyomorhurut (gasztritisz),
- az alkalikus foszfatáz nevű enzim szintjének emelkedése a vérben, a bilirubinszint emelkedése a vérben,
- ekcéma, viszketés, pigmentáció, véraláfutás,
- izomrendellenességek (a vér kreatinkináz- (CK) szintjének emelkedése),
- véres vizelet.Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.Sajnos jó részét csak laborvizsgálatokkal lehet biztosan megállapítani.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
[274 újabb áldozata van a koronavírus-járványnak]
"Egyetlen nap volt csak eddig, amikor egyetlen nap alatt több elhunytat jelentettek, mint most. Meredeken nő a kórházban ápoltak és a géppel lélegeztetettek száma is, az egyetlen jó hír az, hogy már negyedik napja kevesebb új fertőzöttet jelentenek, mint az előző hét azonos napján."
Én lehetetlennek tartom, hogy ilyen hamar, ilyen meredeken csökkenjen az új fertőzöttek száma. Semmi nem indokolja ezt a meredek csökkenést.
9082 ==> 7263 ==> 4069
[ Szerkesztve ]
-
forceberg
veterán
válasz Ringman #5807 üzenetére
Nem az volt sok helyen(én egy ilyen helyről 100%-osan tudok, de az nem ősszel, hanem már idén ), hogy a cégek a betegállomány helyett fizették a bért, aztán csak a komoly tünetesek mentek el orvoshoz, de még akár azok közül se mind lett betegállományos? Vagy olyat is tudunk, hogy HO lett a karantén helyett.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Soulfly842
addikt
250 ezret tegnap szabadítottak fel és elindlt a kiszállítása, ma éjjel újabb 250K szputnyik érkezik. Az valószínűleg ismét 1-1,5 hét lesz, amire felszabadítják.
-
Ezekiell
veterán
válasz syberia #5817 üzenetére
1.0 vírusra lett fejlesztve a PCR teszt, a variánst már nem érzékeli kellő hatékonysággal szvsz.
Wat? Ezt a sületlenséget meg mégis honnan gondolod?Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Kékes525
félisten
válasz syberia #5817 üzenetére
A próbákat (primer) rendszeresen fejlesztik, utána menve az újabb mutációknak. Másrészt nem csak egy, hanem sok, különböző bázissorrendű próba van, ami a vírus nukleinsav más más régióihoz kötődik. A mutációk többsége az S fehérje kódját érinti. A primerek nemcsak az S fehérje kódját célozzák meg.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
21 éves egeszeges kollégámat héten oltják, első napokban regisztrált.
Tesóm tanár állítólag pfizert kapnak a héten azt mondták nekik kb az is a leggyorsabban ható
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz syberia #5821 üzenetére
1 variáns, ami 1 markerben negatív volt, több másikban meg pozitív. A PCR nem 1 markeres teszt.
Szóval nem, nem kerüli ki a PCR-t a vírus, szerencsére csak a média torzított megint.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
einstein
senior tag
válasz Kékes525 #5814 üzenetére
Én lehetetlennek tartom, hogy ilyen hamar, ilyen meredeken csökkenjen az új fertőzöttek száma. Semmi nem indokolja ezt a meredek csökkenést.
Szerintem csak a szokásos keddi alacsony szám. Valószínű a tesztelés száma is alacsony volt. Csak azért nem frissítik a főoldalon a számokat, mert akkor kiderülne, hogy tegnap nem volt meg a 2 millió beoltott, és a főnöknek nem lenne igaza. Ez ultra gáz. -
HÁZIGAZDA
-
einstein
senior tag
válasz FіkuszKukіsz #5827 üzenetére
De: Orbán mondta, hogy szerinte hétfőre elérjük a kétmilliót. Azért húzzák, és nem írják ki az adatot, mert kiderülne, hogy csak 1,9x millió a beoltottak száma és akkor Orbánnak nem lenne igaza.
Nem hiszem, hogy maga Orbán utasította őket. Szerintem ez egy "alulról" jövő kezdeményezés, és sokat elmond az egész rendszer gondolkozásáról. Erre írtam, hogy ultra gáz... -
einstein
senior tag
válasz FіkuszKukіsz #5832 üzenetére
Semmi más nem magyarázza, hogy nem írták ki az adatokat még most sem. És ahogy írod, várják, várták ("ezekben a percekben..." ) , hogy meglegyen a két millió, miközben valójában tök mindegy, hogy 1,98 vagy 2,01.
De emiatt, most nem látjuk pl azt sem, hogy a mintavételek száma mennyi volt.
-
Z.É.T.
őstag
Na, még ez is érdekes lesz.
Húgom (féltestvér) édesapja úgy néz ki, hogy megbetegedett.
A 3 gyerek + húgom + sógorom közül utóbbi lett beteg utoljára, 2 antigén és 3 PCR tesztből csak egyetlen pozitív PCR-t tudott produkálni. A hetedik - nyolcadik napján múltak el a tünetei (a többieknek már napokkal korábban), majd vártak 13 napot és csak ezután látogatta meg őket a sokszorosan krónikus apa/nagypapa. (oltást még nem kapott, a kínait nem kérte, az esetleges utazási nehézségek miatt, ami a munkájában probléma lehet)
FFP2 maszkban töltött ott 25-30 percet, az ötödik napon tüneteket produkál. Máshol nem járt hetek óta.
Ezek szerint akár két héttel a tünetek után is fertőzhet valaki. Nice.
Remélem nem lesz dráma.https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
MODERÁTOR
Nem lehet más a betegtájékoztatóban található és az forgalomba hozatali engedély tulajdonosa / engedélyező hatóság által ismert adatok. A valóságban minden gyógyszernél több mellékhatás fordul elő, ezért minden gyógyszernél mindent(is) odaírnak.
Nem összehasonlítani akartam két teljesen más hatásmechanizmusú gyógyszert, csak felhívni a figyelmet, hogy egy orvosi felügyelet nélkül megvehető (akár paracetamol vagy aszpirin is lehetne) gyógyszernek is elég kemény mellékhatásai lehetnek.
Lehet csak a mellékhatásokra fokuszálni, de azt is figyelembe kell venni, hogy mi következhet be egy beteg esetében, ha NEM veszi be a gyógyszert.
Elnézést ha nem jól értettelek és bocs a hosszú off-ért.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Pfizer mai oltás után a 2-at május 4-én szeretnék beadni. Az 35 nap lenne és én a Pfizerre 21 napot látok mint a két oltás közötti intervallumot. Mit gondoltok?
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
pit stop
addikt
válasz sarkanyolo2 #5836 üzenetére
Későbbi időpontot még lehet okoskodni, ha ezt mondják akkor hamarabbit szerintem nem nagyon...
Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
HÁZIGAZDA
válasz koncsik #5835 üzenetére
na de épp ezt írtam én is:
- azért ez egy kemény gyógyszer, káros mellékhatásokkal
- a covidba meg is lehet halni, le is lehet fingódni
pont ezért írtam, hogy ezt én/mi itt neki eldönteni nem tudjuk, ez egy mérlegelendő dologvalószínűleg én is inkább elkezdeném szedni inkább, mint nem, már csak azért is, mert egy gyerekkori encephalitis miatt nekem eleve kuka a hallásom, abból meg könnyű veszteni
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz sarkanyolo2 #5836 üzenetére
kitolták 35 napra hivatalosan, pfizer jóváhagyta, nincs teendőd, jó lesz úgy
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
kw3v865
senior tag
Ausztria is vásárol keleti vakcinát: [link]
1 millió adag Szputnyik V-re szerződtek le.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
-
törölt tag
Pfizer vagy Playstation5 jut előbb?
Csak hogy tudjátok miért késtek a mai bábszínházzal, volt egy kis breaking news: [link]
-
Kékes525
félisten
A tényleges kimutathatóság szempontjából a primereknek van jelentősége. Azt pedig idehaza is előtudják állítani a megrendelt bázissorrend alapján. Ha ismerik a mutáns koronavírus genomjának bázissorrendjét, akkor egyszerűen meghatározható a megfelelő primer bázissorrendje. Például ez a labor is foglalkozik vele: [Bio-Science Kft.] A vírusok genomjának bázissorrendjét szintén megtudják idehaza is állapítani. Például Pécsett a Jakab Ferenc laborjában. Itt mindig naprakészek a Magyarországon elterjedt koronavírusok bázissorrendjével. Ettől kezdve a PCR labor vezetőjétől függ, hogy milyen primereket rendel.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz Kékes525 #5847 üzenetére
Azt tudom, hogy lehet mindent mindennel is: az érdekel, hogy ténylegesen mit és mivel.
Túl sok dologban nem úgy csinálódik itthon a dolog, ahogy logikus legyen, szóval ez a 'hogy volna jó' hazai viszonyok között konkrétan a semminél is kevesebbet mond[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
daneel_hu
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Drótszamár #5846 üzenetére
q2-ben ~200 millió adagot ígértek az eu-nak, ha lakosságarányosan nézem, és lehívunk minden opciót, akkor ~4M dózis jön.
ha nem hívjuk le, mert jó a szovjet/kínai istenbizonyjó vakcina, akkor nyilván kevesebbet.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest