Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5151) Parci válasza fatal` (#5150) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a kínai hatásossága (potenciális hatástalansága) miatt hosszú ideje kérdőjeleket posztolok mindkét topikba

az oroszról lehetne több infó, de ami van, az ígéretes. anyámék 700 usert oltottak be vele és instant allergiás mellékhatás nem volt (nem jelent semmit, de jó hallani), nekem tetszik a kétféle vektor használata stb. igen, ez is irracionális, de talán megbízom benne.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5152) Đusty válasza Parci (#5149) üzenetére


Đusty
addikt

És ez az első oltás után jelentkezik? Úgy olvastam a vérrögös problémák 21 napon belül jelentkeztek mindenhol. Ha azt túléli az ember a második emlékeztető már ok?

(#5153) Parci válasza Đusty (#5152) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát az encephalitis ne jelentkezzen, mert akkor inkább a koronavírust kérem :(

nézd, valószínűleg nem jelentkezik lófax sem. lehet, hogy szednék aspirin protectet, és ha bármi trombózisgyanús genyát látok, bevitetném magam a kórházba, de ha alapvetően nincs ilyen hajlamom, nem paráznék rajta.

a második emlékeztetőtől semennyire sem félnék, ha az első után nem volt semmi para. :K

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5154) fatal` válasza Parci (#5151) üzenetére


fatal`
titán

Kicsit támadó lett a kommentjeim hangvétele, de nem annak szántam. :)

A spanyoloknál az AZ-ból 975 ezerből volt 3 eset. Nekem sokkal gyanúsabb, hogy az a baj, hogy nálunk mindent adnak mindenkinek, illetve tolni kell a keletieket, mert amúgy a kutyának nem kell. A kétféle vektor szerintem is jó ötlet, bár éppen a J&J oltása bizonyíthatja, hogy igazából nincs is szükség emlékeztetőre sem.

(#5155) Parci válasza fatal` (#5154) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kicsi a valószínűsége, hogy felhívnak, hogy menjen AZ-ra. ha igen, majd kitalálom, hogy mi legyen.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5156) Ricardo válasza Z.É.T. (#5146) üzenetére


Ricardo
félisten

Már csak az a kérdés hallgatnak e rájuk.

(#5157) bigdady válasza Parci (#5151) üzenetére


bigdady
nagyúr

Jó sokat be kell adni még oroszból hogy arányosan kijöjjön az első eset ami AZ-nál. Utána lehet összehasonlítani szerintem.
Cansino vagy JJ a legjobb mert annak még egy mellékhatása sem volt :)

[ Szerkesztve ]

(#5158) Parci válasza bigdady (#5157) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

így van, tényleg inkább irracionális, ami miatt picit elpárolgott a bizodalmam az AZ-ból

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5159) Vesa válasza Parci (#5124) üzenetére


Vesa
veterán

Pfizerről is olvasni durva eseteket, pedig a legjobb vakcina. Teljesen mást jelent a mellékhatás, és mást az oltási reakció. Ez utóbbi közé tartozik minden olyan tünet, amit egyébként általánosan, viszonylag sokan tapasztalnak és bár kellemetlen, de normális jelenség (láz, hidegrázás, karfájdalom, fáradékonyság stb.). A mértéke egyénenként hatalmasat szór, van aki 39C lázzal döglik 2 napig, van akinek meg alig lesz bármilyen tünete. Mellkhatás, illetve súlyos mellékhatás mondjuk az anafilaxiás reakció, de ez tényleg rettenet ritka és ami volt, azt is ellátták, így senki nem halt bele.

A vérrögösödés fel lett fújva, beadtak EU+UK összesen kb. 30illió AZ-t, de UK-ból (kb. 18 millió vakcina) egyetlen ilyen esetet sem jelentettek! EU-ból valami 18/22-t, és ott sem egyértelmű, hogy lenne bármi összefüggés. Ha ránézel mondjuk az Aspirin kockázataira, és hogy hányan halnak bele évente abba, hogy bevették, ennél sokkal rosszabb arányszámot kapsz. Aztán mégis mindenki dobálja be naponta anélkül, hogy foglalkozna vele és rettegne tőle.

Az-val nem ez a baj, hanem az, hogy ha kell ismétlő új variánsok ellen, akkor azt nehezebb lesz megoldani, mert új vektor kell, a csimpánz adeno már nem játszik, így bonyolultabb mint az mRNS-nél, ahol csak betolják az új kódot aztán csókolom.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#5160) Kékes525 válasza Parci (#5136) üzenetére


Kékes525
félisten

"az mrns szuriknál lesz a legrövidebb"

Miből gondolja? A fázisvizsgálat pácienseinek (ők a legkorábbiak) követéséből nem látni ezt még.

"a sinopharm elölt cuccos a mutánsok ellen nemigen véd majd"

Szerintem is, mivel az első változatot tartalmazza, genetikailag az van legtávolabb a többitől. Másrészt csak a felszíni antigének számítanak, mert az immunrendszer csak ahhoz tud hozzáférni az antigén felismerésekkor és a védelemkor is.

#5137 Parci

" ez elég logikus. ráadásul 12-18 napig nem véd még semmit. kib.szott hülye a kúrmány, hogy ezt nem kommunikálja"

Plusz beadáskor ki kellene hangsúlyozni az embereknek. Lenne rá idő.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#5161) Asbee


Asbee
veterán

Egy kis érdekesség, ha ez a brit mutáns, már pedig valószínűleg az, mennyivel jobban terjed. Autószerelő barátom elkapta, őt elég rendesen kifektette. Ő megfertőzte a feléségét, lányát, anyukáját, alkalmazottját, és egy fiatal srác ismerősöm is besegített neki azon a héten, őt is. Fiatal srác azon a hétvégén (18 éves tünetmentes) iszogatott, bulikázott otthon 5 másik haverral. Mind az 5 pozitív. Nekik a családjukat nem tesztelték de tuti van, vagy lesz pozitív azok közöttük is. Ez így egy 11 es szál kapásból, meg akit nem tudni. Azok pedig tovább tovább.... Felelőtlenség , + nem elég kontaktkutatás , tesztelés. Nem csodálkozom már a számokon.

[ Szerkesztve ]

(#5162) Kékes525


Kékes525
félisten

Nézzétek meg: [Orosz Beatrix - Jakab Ferenc- Constantin Tamás]

" Oroszi Beatrix, az Innovációs és Technológiai Minisztérium epidemiológusa és Jakab Ferenc, a pécsi virológusok és a kormány által létrehozott koronavírus-kutatócsoport vezetője. Ezért is volt ígéretes az a szerda esti online beszélgetés, melyet Constantin Tamás gyermekorvos szervezett az ő részvételükkel."

[A minisztérium járványszakértője szerint nincs okunk kételkedni: nyerhetünk a vírussal szemben]

[Tudatosan vállalja fel Orbán az áldozatokat a vírus elleni háborúban, vagy tudattalanul sodor halálba tízezreket?]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#5163) bigdady válasza Asbee (#5161) üzenetére


bigdady
nagyúr

Negyven fős bulira hívtak zárt térbe hétvégére, mondtam nem jó ötlet szerintem éppen most tartani és ki is hagyom, most letesztelésre kerül hogy terjed (persze már ha a negyvenből lesz legalább egy aki fertőz)

(#5164) Krinyo válasza bigdady (#5163) üzenetére


Krinyo
senior tag

Garantáltan lesz.

(#5166) Krinyo válasza MuMa012 (#5165) üzenetére


Krinyo
senior tag

[link] Nyilván csak egy a sokból, de ennek nem kellett volna megtörténnie, ha azt a párezer tanárt beteszik időben a sorba. Jutott volna vakcina.

[ Szerkesztve ]

(#5167) Krinyo


Krinyo
senior tag

(#5168) FіkuszKukіsz válasza Ringman (#5144) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

(#5169) Lauda válasza FіkuszKukіsz (#5168) üzenetére


Lauda
félisten

Szerintem nem fog nyitni, amíg ilyen számok lesznek. Én azt gondolom, amíg a kórházban kezeltek száma nem megy le legalább a jelenlegi felére, addig nem lesz nyitás.

(#5170) Ricardo válasza Krinyo (#5167) üzenetére


Ricardo
félisten

Várható volt. A most ott zajló dolgok miatt szerintem szükségük is lesz rá.

(#5171) Parci válasza Vesa (#5159) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az "ismétlő" oltásnak nem kell ugyanolyannak lennie, mint amit anno/egyszer megkaptál. influenza shotból is kaphatsz 3fluartot idén és vaxigripet jövőre.

a rögösödés lehet, hogy fel lett fújva, de leírtam, hogy nekem miért ingott meg a bizodalmam bennük. (és nem keverem az oltási reakciót és a mellékhatást, de ha már ezt leírtad, egy költői kérdés: szerinted 3 AZ oltott encephalitise az melyik kategória? nekem volt agyhártya-gyulladásom, és azt soha többet nem szeretnék)

az meg, hogy mit jelentenek és mit nem, nem tudom, hogy elég transzparens-e. itthon is van eset, amit le sem írok, mert nincs módomban ellenőrizni. a lényeg, hogy az én preferencia-listámon jelenleg hátul van, és nem értem, hogy ez miért zavar bárkit :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5172) Krinyo


Krinyo
senior tag

Dezinformáció a köbön. Szó sem esik róla benne, hogy valószínűleg már betegen kapta meg az oltást (elvileg felmérik az állapotodat, miért kapta meg egyáltalán?), napok múlva már tuti nem az oltás okozott problémát, de a jól esik kiemelni benne...

"Index - Belföld - Eljött a világvége – oltás után rosszul lett az egykori magyar olimpiai bajnok"
[link]

(#5173) Parci válasza Krinyo (#5172) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

folyamatosan jönnek az infók, hogy félig beoltott öregek landolnak tüdőgyulával a kórházakban. agyrém, hogy azt sem tudja megugrani az állam, hogy elmagyarázza, hogy mit kell csinálni oltás után :(

(és azért nem a háziorvos, mert bakker, így is a teljes oltási logisztika a nyakukra lett lőcsölve)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5174) FіkuszKukіsz válasza Krinyo (#5172) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Egyre több ilyen esetet hallani, hogy valaki már fertőzötten kapja az oltást vagy utána pár nappal fertőződik meg. Nem lehet, hogy ez esetben a vakcinában levő adjuváns súlyosbíthatja a tüneteket? Nem csak tőled kérdem, hanem a szakiktól is.

Romanes eunt domus

(#5175) Parci válasza FіkuszKukіsz (#5174) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a járvány csúcsán vagyunk, világbajnokként a fertőzöttségben/halálozásban. sajnos rengeteg ember lesz, aki koronásan kapja az oltását. lappang medián 5 napot, az elég sok.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5176) forceberg válasza Parci (#5175) üzenetére


forceberg
veterán

Meg az oltóponton adja át, amíg ott ültetik az embereket oltás előtt és oltás után is. :((

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#5177) Saskakas18 válasza bigdady (#5163) üzenetére


Saskakas18
tag

Az a probléma, hogy szinten mindenhol megy a zártkörű buli a fiatalok és még idősebbek körében is.

A tökéletes becsületes üzletelés a mérvadó!

(#5178) mozso


mozso
senior tag

14 nap alatt 37ezer doboz favipiravirt írtak fel háziorvosok itthon.

(#5179) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

272 :(

(#5180) Krinyo


Krinyo
senior tag

Megint csökkent egy picit a kórházban lévők száma, de tovább nőtt a lélegeztetőn lévőké.

(#5181) Jablocskov válasza Kékes525 (#5162) üzenetére


Jablocskov
tag

Tudatosan vállalja fel Orbán az áldozatokat a vírus elleni háborúban, vagy tudattalanul sodor halálba tízezreket?

[link]

(#5182) Parci válasza Z.É.T. (#5179) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

na, az lassan pluszban mégegyszer a napi halálozás ungheríában

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5183) Krinyo válasza Parci (#5182) üzenetére


Krinyo
senior tag

Mindössze két napra vagyunk a lakosságarányos halálozás dobogójától: [link]

(#5184) Saskakas18 válasza Jablocskov (#5181) üzenetére


Saskakas18
tag

Szerintem ne politizáljunk!

Te hogy csinálnád?

A tökéletes becsületes üzletelés a mérvadó!

(#5186) Parci válasza Saskakas18 (#5184) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mivel az egész világon nálunk halnak bele a legtöbben koronavírus fertőzésbe, viszonylag kockázat nélkül lehet válaszolni: szinte bárhogy máshogy :(((

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5187) forceberg válasza Parci (#5186) üzenetére


forceberg
veterán

Jaja, kisebb ezen válasz kockázata, mint az AZ oltásnak...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#5188) Kékes525


Kékes525
félisten

[Tovább emelkedett a napi halálos áldozatok száma, 272-en haltak meg]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#5189) Jablocskov válasza Saskakas18 (#5184) üzenetére


Jablocskov
tag

"Szerintem ne politizáljunk!"

Nehéz elválasztani a kormány járvánnyal kapcsolatos ügyködését a politikától, amikor ők csinálnak nap mint nap politika kérdést belőle.

"Te hogy csinálnád?"

Hallgatnék a szakértőkre.

#5185 Jablocskov
Ezzel nem neked akartam válaszolni, bocs. :R

[ Szerkesztve ]

(#5190) mozso


mozso
senior tag

Húsvétra teljes zárlat alá kerül Ausztria keleti fele, Bécs is
[link]

(#5191) Kékes525 válasza Saskakas18 (#5184) üzenetére


Kékes525
félisten

Ezt a kérdést a kormánynak kellene feltenned. A Fidesz és a kormány a járványt kizárólag csak politikai szempontok alapján kezeli. A kormány politikai járvány kezelést folytat, mint minden mást a járványt is a politikai szempontok alá rendeli.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#5192) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Egyre nagyobb a százalékos eltolódás a kórházban kezeltek és az intenzív betegek arányszámaiban = egyre több beteget kezelnek otthon, aki eddig kórházba került volna.

Elmerengtem ezeket a számokat nézve a Franciaországi szigorításokon:

Közel egy hónapos lezárás jön Párizsban, aggódnak a franciák

Az országban forgalomban lévő három oltóanyagból eddig 5,7 millióan (8,5 százalék) kapták meg az első adagot, s 2,3 millióan (3,5 százalék) mindkét komponenst. Az elmúlt napokban a napi esetszám 30 ezer fölé emelkedett, s a 16 lezárt megyében a 100 ezer főre jutó fertőzöttek száma meghaladta a 250-es riasztási szintet, Párizsban 400 felett van.

Szörnyű, hogy milyen rossz a helyzet, hogy milyen rosszak a számok a franciáknál, szerencsére nálunk sokkal jobb, mert itt ilyen szintű szigorításokra nincs szükség. :DDD :(

Mondjuk a franciáknál is a durva szigorítások mellett az iskolák pl. nyitva maradtak :W :F

Nem értem ezt az okos és következetes világot. ;]

[ Szerkesztve ]

(#5193) fatal` válasza Soulfly842 (#5192) üzenetére


fatal`
titán

"Egyre nagyobb a százalékos eltolódás a kórházban kezeltek és az intenzív betegek arányszámaiban"

Ezt miből gondolod? Teljesen elképzelhetőnek tartom sajnos, csak nincs róla statisztika. Az intenzíven kezelt betegek számát nem közlik.

(#5194) Soulfly842 válasza fatal` (#5193) üzenetére


Soulfly842
addikt

Jó, pontosítok - jogos. A görbéből a lélegeztető gépen lévők és a kórházban ápoltak arányszámaira utaltam, hogy a kórházban ápoltakhoz viszonyítva hogyan nőtt a lélegeztetésre szorulók száma is.

De közvetve így erről is információt kapunk: Arról tény, hogy nem közelnek pontos adatot, hogy az intenzív ellátásra szorulók száma pontosan mennyi, hogy hogyan változnak az arányok. Gyakorlatilag közvetett tájékoztatás arra vonatkozóan, hogy az intenzív ellátásra szorulók száma is nőtt.

Szerintem egyre több embert akarnak távgyógyítani a terheltség miatt - a nagyon magas kiírt favipiravir szám is erre utal.

De az otthol ápoltakra a hirtelen állapotromlást is nehezebb lesz így lereagálni/kezelni.

[ Szerkesztve ]

(#5195) bigdady válasza Soulfly842 (#5192) üzenetére


bigdady
nagyúr

A kórházba kerülők száma két napja csökken. Hogy ez jó vagy kevesebbet vesznek fel nem tudni

[ Szerkesztve ]

(#5196) Z.É.T. válasza fatal` (#5193) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Nem válasz a kérdésre, csak tűnődés: miután egyre több intézményben full ház van, amennyiben egyre többen kerülnek intenzívre és lélegeztetőre is, egyre kevesebb beteget képesek ellátni, ami okozhatja a kórházi ápoltak számának csökkenését. A minimálisan csepegő infók alapján egyáltalán nem kijelenthető, hogy azért kerülnek kevesebben kórházba, mert kevesebb a rászoruló beteg, simán van esélye, hogy még jobban ki lett tolva az a határ, hogy mennyire súlyosnak kell lennie egy esetnek, hogy felvegyék kórházi kezelésre.
(vannak erre utaló esetek a környezetemben)

(#5197) Soulfly842 válasza bigdady (#5195) üzenetére


Soulfly842
addikt

Az alapján, hogy a lélegeztető gépen lévő ápoltak száma exponenciálisan nő - szerintem nem kérdés, hogy az utóbbi (/többeket küldtek haza)

[ Szerkesztve ]

(#5198) Sir Pocok válasza bigdady (#5195) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Szerintem itt Öcsém főnökének a példáját halva, inkább arról van szó, hogy az emberek csak tényleg akkor mennek most már a kórházba ha ég a ház. A főnöke a feleségét addig otthon akarta tudni ameddig lehetett mert félnek a borzasztó viszonyok miatt a kórháztól. Szegénynél kezdett csökkenni a véroxigén szint és ma reggel bevitette. :(

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#5199) #86564352


#86564352
törölt tag

Telex: Koronavírus miatt halt meg a Fazekas Mihály Gimnázium 54 éves tanára

A hivatalos állásfoglalás szerint „nem volt szükséges” előre hozni az oltási rendben, mivel 54 éves volt és egészséges; az, hogy tanár is volt, aki az elmúlt hónapokban is hetente többször kényszerült bemenni az iskolájába, nem számított.

Amit hónapok óta írunk itt hiába. Lényeg a huszonéves rendőrök és focisták már vígan pfizerkednek :W

(#5200) Ringman válasza #86564352 (#5199) üzenetére


Ringman
nagyúr

+ navosok

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.