Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4051) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Kásler Miklós életeket mentő Covid-kezelést jelentett be - Fibrinolízis alkalmazása koronavírusos betegeken

Lovasrendőrök oszlattak tömeget Hágában

Tömeges oltóközpont lett a pozsonyi Nemzeti Futballstadionból

Kiáradtak az emberek az utcára Milánóban a hétfői szigorú zárlat előtt

Írországban és Olaszországban is felfüggesztették az AstraZeneca-vakcina használatát

Sokkal nagyobb lett az intenzív osztályok terheltsége

Ahogy több lett a koronavírus-fertőzött sokkal nagyobb lett az intenzív osztályok terheltsége - hangsúlyozta Gál János, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában. Kiemelte azt is, hogy "az intenzív ki fog tartani". Gál János elmondta, hogy Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora elrendelte plusz 50 intenzív ágy felállítását.
A szakember elmondta: jelenleg azt látni, hogy hogy sokkal több beteg kerül az intenzív osztályra, a fiatalabb korosztályból is. Az egészségügyi dolgozók a rendelkezésre álló eszközökkel és gyógyszerekkel segítik az életben maradás esélyeinek növelését. Kérdésre válaszolva elmondta: angol kollégái arról számoltak be, hogy ott is sok ember került kórházba, ami megterhelte az egészségügyi ellátórendszert.
(MTI)

Megteltek Párizsban az intenzív osztályok, szuperexpresszekkel szállítják vidékre a betegeket

Vízágyúval oszlatták a lezárások miatt tüntetőket Hollandiában

Elismerte az Európai Bizottság alelnöke, hogy voltak hibák a brüsszeli vakcinabeszerzésben

A konkurensekkel összeállva készítene még több vakcinát a BioNTech

Beindul lassan a németeknél is a harmadik hullám.

Rekordmagas járványhullámtól tart a német közegészségügyi intézet

Minden korábbinál magasabbra emelkedhet az új típusú koronavírus úgynevezett brit mutációja által indított járványhullám Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) számításai szerint, amelyeket a hétvégén ismertetett a német sajtó.
Az RKI adatai alapján az először Nagy-Britanniában azonosított, B.1.1.7 jelzésű vírusváltozat kezdettől fogva exponenciálisan, robbanásszerűen emelkedik. A járvány alakulásának legfontosabb mutatójaként számon tartott hétnapi fertőzésgyakoriságot - az előző hét napon regisztrált fertőződések százezer lakosra vetített számát - tekintve a B.1.1.7 nagyjából heti 46 százalékos növekedési sebességgel tör előre, az általa okozott fertőzések száma nagyjából 12 naponként megduplázódik.
Az RKI szerint azzal kell számolni, hogy az új vírusváltozat lesz a meghatározó, és erősebb fertőzőképessége miatt az elsőnél és a másodiknál is nagyobb járványhullám következik Németországban. Az intézet előremutató becslése szerint a B.1.1.7 által okozott fertőzések számának alakulását mutató görbe március közepétől meredek emelkedésnek indul. A folyamatok lehetséges alakulását április közepéig vizsgálták, addigra a hétnapi fertőzésgyakoriság a legjobb esetben is 200 fölé emelkedhet, de akár az 500-at is meghaladhatja.
Az RKI vasárnapi jelentése szerint az utóbbi 24 órában országszerte 10 790 fertőződést szűrtek ki tesztekkel. Ez 33 százalékos növekedés az egy héttel korábbi 8103-hoz képest. Az új regisztrált fertőződésekkel együtt 2 569 790 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2-t.
(MTI)

(#4052) Soulfly842 válasza Ringman (#4050) üzenetére


Soulfly842
addikt

Én még mindig azt mondom, hogy ebben nem fogják hagyni, hogy beletörjön a bicskájuk. Megoldják valahogy majd, még ha sok kritika árán is. Az EU-hoz képest jól állunk - igazából állhatnánk jobban is. De tényleg validnak tűnik az, hogy a beérkező mintákat átnézik, mert beérkezés után xyx ideig nem szerveznek velük tömeges oltást, semmit. Az igazi próba az elkövetkező 2-3 hét lesz.

Ne könyveljük el ezt még megbukottnak, okafogyott ez még. Az igazi főpróba most jön, a hibákból - kisebbekből-nagyobbakból - még okulhatnak.

Én egyébként azt mondom, hogy nagyobb közösségi tereket, nagyobb rendezvénycsarnokokat, fedett pályákat kellene felhasználni a tömeges oltásokra. Több bejárattal rendelkeznek, több ember várakozhat, több irányból megközelíthetőek, több bejárattal, s a távoltságok is jobban megoldhatóak.

Csank János jobban van, de még kórházban

"Hála istennek, a 74 éves, legendás szakember már humoránál van, mert amikor megkérdeztem, milyen vakcinával oltották be, mosolyogva rávágta: „Csánk Ján-chi!”, ezzel jelezve, hogy a kínai Sinopharmmal. "

Az öreg Csank János 1 héttel a sinopharm után került kórházba. Nyilván ez bármelyik vakcinával előfordulhat - hiszen ez még túl kevés, hogy komolyabb védelem alakulhasson ki... Főleg, így az első után.

(#4053) Vesa válasza #86564352 (#4032) üzenetére


Vesa
veterán

"Azt mondta még ő már november látta baj lesz."

Ó hogyne, az internet nem felejt szerencsére. Jakab már kongatta a vészharangot, ők meg úgy reagáltak, hogy "igen-igen persze, a tudósoktól tavasszal is hallottunk eféle riogatást". Kezdettől fogva úgy árzem, hogy a tudósok ideológiai alapú utálata uralta a hangulatot, és a soraikban meglehetősen sok a konteós sajnos.

A tudomány a valóság költészete!

(#4054) Soulfly842


Soulfly842
addikt

A pécsi virológiától minden óvatoskodás ellenére azért jövögettek információk. Az utóbbi időkben feltűnően csendben vannak - a facebook oldaluk is. :( 1-2 hetente, pár naponta mindig volt valami. Az utóbbi egy hónapban semmi.

[ Szerkesztve ]

(#4055) forceberg válasza Soulfly842 (#4054) üzenetére


forceberg
veterán

Befogatták a szájukat... :(((

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#4056) Vesa válasza forceberg (#4055) üzenetére


Vesa
veterán

Esélyes! Volt egy riport pár hónapja Zacher Gáborrral az ATV-n, ahol miután felvázolta a valós kórházi állapotokat, megkérdezték tőle, hogy nem fél-e ilyeneket mondani? Azt hittem leesek a székről. Magyarország napjainkban. :(

A tudomány a valóság költészete!

(#4057) Depression


Depression
veterán

Sajnos újabb haláleset történt ismerettségi körömben. De ami igazán idetartozik: aki bement a ruháiért, amikor lélegeztetőre került az illető, azt mondta, hogy teltház van ott, és folyamatosan hozták az a kis idő alatt is az újabb szerencsétleneket az intenzívre.
A temetésre sem tudott belátható időn belül időpontot foglalni, koszorúkat, virágokat meg végképp el kell felejteni. :U

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#4058) Vesa válasza Depression (#4057) üzenetére


Vesa
veterán

Részvétem! :(

A tudomány a valóság költészete!

(#4059) Parci válasza Depression (#4057) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lyézusom. :( részvétem!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4060) Soulfly842 válasza Depression (#4057) üzenetére


Soulfly842
addikt

Részvétem!

Én hihetetlen sok mentőt hallottam tegnap is Nyíregyházán, kb 1,5-2 km-re lakok a kórháztól, s az amit hallok csak egy része... Sokszor szinte pár percenként egy :(

(#4061) Krinyo


Krinyo
senior tag

131/1008 :(

(#4062) Ringman


Ringman
nagyúr

thread arról, hogy az mrna vakcinák hogy viselkednek a mutációkkal szemben:
VACCINE ESCAPE OF VARIANTS vs Pfizer-BioNTech & NIH-Moderna: Troubling new peer-reviewed paper shows even 2-dose recipients have serious trouble neutralizing the #B1351 variant—as little as vs old SARS & bat coronavirus. #P1 is poor too. 1-dose worse. Lots of graphs

To be clear, these fold drops in neutralization does not equal vaccine % efficacy drops directly. For example, #B117 has often had ~2x neutralization drop but usually similar % efficacy. T-cell immunity is also not included. But >6x we often see some efficacy changes.
[link]

(#4063) Soulfly842 válasza Krinyo (#4061) üzenetére


Soulfly842
addikt

Kórházban ápoltak száma 1 nap alatt +536 :(

9300 embert ápolnak a mai számok alapján kórházban.

(#4064) Ringman válasza Soulfly842 (#4063) üzenetére


Ringman
nagyúr

1008-an vannak lélegeztetőgépen, ez már max közeli szám.

de minden a legnagyobb rendben, nem kell segítség.
btw plusz pfizer-szállítmányt is szétosztott az eu kb 2 hete, ahol nagy volt a baj:
Csehország, Szlovákia és Ausztria soron kívül kap Pfizer-vakcinákat az EU-tól

(#4065) Ricardo válasza Krinyo (#4061) üzenetére


Ricardo
félisten

A lélegeztető gépen lévők száma nem akkora ütemben emelkedett, mint az elmúlt napokban. remélhetőleg ez egy bíztató előjel, nem "csak" szimplán elfogyott a hely.

A kórházban lévők meredek emelkedése, viszont nem bíztató.

[ Szerkesztve ]

(#4066) Ezekiell válasza Ringman (#4064) üzenetére


Ezekiell
veterán

Minek az nekünk, hogy álljanak a raktárakban? A mostani készletet se oltjuk el... :W

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#4067) Parci válasza Ricardo (#4065) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

figyu, rég elfogyott a hely, nem újkeletű, hogy az intenzíves doki dönt minden új betegnél, hogy beveszi-e az osztályra. szerinted miért?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4068) Ringman válasza Ezekiell (#4066) üzenetére


Ringman
nagyúr

vsz az oltási kedv is nagyobb lenne, ha a háziorvosoknak nem a kínait kellene tukmálnia, meg nem egyesével-kettesével kapnák a fiolákat.

(#4069) Soulfly842 válasza Ringman (#4064) üzenetére


Soulfly842
addikt

Tudtuk jól, hogy ebben a harmadik hullámban akár másfélszer-kétszer több lélegeztettre is sor kerülhet rövidesen ehhez a számhoz képest is. Nem csak nálunk gond ez egyébként és nem csak nálunk lesz gond ez. Sajnos!

Azért is emeltem ki, hogy milyen ütemben kerültek most kórházba, mert sajnos abból következik sajnos, hogy rövidesen még nagyobb számú lehet a lélegeztető gépekre kerülők száma :(

Ausztria, hogy került ebbe a sorba? Náluk még nagyon kevés a napi fertőzött, hajszálnyit elmozdult az ív felfele, de ott még el se kezdődött igazán.

Valószínűleg Sebastian Kurz, kifakadása és az EU szájbefogása... paradoxon: panaszkodik, hogy nem egyenlő az elosztás, s kap extra Pfizert egyenlőtlenül... No comment :( :D

#4065Ricardo

A gépekkel nincs gond Mo-n, az még jócskán-jócskán van. Az ellátó személyzet hatékonysága inkább a gond, amikor másfélszer-kétszer nagyobb terheltség lesz, akkor romlani fognak a halálozási statisztikák is.

[ Szerkesztve ]

(#4070) Ringman válasza Soulfly842 (#4069) üzenetére


Ringman
nagyúr

Az ellátó személyzet hatékonysága inkább a gond, amikor másfélszer-kétszer nagyobb terheltség lesz

[link]
A magyar egészségügy teherbíró képessége 1000 lélegeztetett beteg körül határozható meg, ekkora és ennél nagyobb számú súlyos állapotban lévő beteget hosszú időn keresztül az ellátórendszer nem bír el
mondta még decemberben Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.
[...]

Nagyjából kétezer intenzíves szakápoló volt a magyar egészségügyben addig, amíg március 1-jén hatályba nem lépett a jogállási törvény, aminek következtében új munkaszerződéseket kaptak az egészségügyi dolgozók. Sokan közülük nem írták alá szerződésüket, köztük több intenzíves orvos és szakápoló. Lantos Gabriella jelenleg összesen 1800 hadra fogható intenzíves ápolóval számol, vagyis egy műszakban országosan mintegy 600-an tudnak dolgozni.
Ha az ideális helyzetet vesszük, és egy intenzíves ápolóra két lélegeztetett beteg jut, akkor 1200 betegnél többet nem lehet jó minőségben ellátni Magyarországon. Ebben az értelemben a rossz minőségű ellátás az egy ápoló/három beteget jelentené, ám az egészségügyi menedzser szerint Magyarországon ez ma a valós intenzíves gyakorlat, mert csak kevés helyen tudják tartani az egy ápoló-egy/két beteg felállást.

(#4071) kutyek válasza Ricardo (#4065) üzenetére


kutyek
senior tag

Pedig ez a legvalószínűbb. Mint ahogy egyik számban sem látszanak azok, akiknek még nincs meg a teszteredménye. Azok sem látszanak, akik jelentkeztek kórházi ellátásra, de nem vették fel őket. Azok sem, akiket még aktív esetként hazaküldtek a kórházból lábadozni (=meghalni). Igazából ezekből a számokból már szinte semmi sem látszik :(
A pár napja látható halálozási adatok teljesen irreálisak sztem (mármint formálisan igazak, de nem a valós képet tükrözik, bár erről biztosat az adatok hiányában úgysem fog tudni senki mondani). Lassan elkezdhetjük megint követni a KSH heti halálozási adatait. Mennyi ott a késés? 5-6 hét?

[ Szerkesztve ]

(#4072) Ringman


Ringman
nagyúr

Már a hatodik európai országban függesztették fel az AstraZeneca használatát
Hollandia legalább március 29-ig felfüggeszti óvintézkedésként a brit-svéd AstraZeneca cég koronavírus ellen gyártott vakcinájának használatát – jelentette be a holland kormány vasárnap este.

---
az usában ~30 millió dózis áll raktárban

(#4073) Parci válasza Soulfly842 (#4069) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"A gépekkel nincs gond Mo-n, az még jócskán-jócskán van. Az ellátó személyzet hatékonysága inkább a gond, amikor másfélszer-kétszer nagyobb terheltség lesz, akkor romlani fognak a halálozási statisztikák is."

no offense, de te orvos vagy? sok orvos ismerősöd van és megbízható képet kapsz a kórházakból? a magyar lélegeztetőgépek pont olyanok, mint a moszkva tér felújítás után: megveszik a fákat, megcsinálnak mindent, lerakják, és...
... egy év alatt elpusztul az egész.

nincs aki működtesse.

honnan szeded az 1,5-2x-es terheltséget? hogy majd akkor fog romlani? tényleg, viktor mond ilyeneket, hogy ő már novemberben látta, hogy nagy baj lesz (akkor miért delírált nyitási konzultációról még egy héttel a zárás előtt is debil vigyorral?). már rég romlik, romlott! a világon az egyik legrosszabb népességarányos halálozással rendelkezünk, szerinted miért? és ha be akarsz jutni a kórházba időszakos fulladással vagy 3 hét lázzal, miért mondják azt, hogy nem vesznek be? azért, mert van kapacitás vagy azért, mert nincs?

ha szigorúak vagyunk, a magyar egészségügy 20 éve összeomlott! kapsz időpontot egy vizsgálatra 8 hónapra békeidőben? picit tegyük már kontextusba a dolgokat.

két tanácsom van a jelen helyzetre:
- ne legyél genetikailag fogékony a koronavírusra
- ne kapd el

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4074) bigdady válasza Ringman (#4072) üzenetére


bigdady
nagyúr

USA-ban még nincs engedélyezve astra

(#4075) Kékes525 válasza Soulfly842 (#4054) üzenetére


Kékes525
félisten

Mivel kihagyhatatlan lenne a politika. Az állami vezetésről vagy jót vagy semmit....

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#4076) Kékes525 válasza Ringman (#4064) üzenetére


Kékes525
félisten

Mi nem kérünk külön Pfizert, nekünk jó a kínai is.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#4077) Ezekiell válasza Ringman (#4068) üzenetére


Ezekiell
veterán

jó, de lehetne lopni annyit? nem lehetne. sakk-matt

#4073Parci
két tanácsom van a jelen helyzetre:
- ne legyél genetikailag fogékony a koronavírusra
- ne kapd el

Meg igyál káposztalevet ;) (ja ez nem az a topik, bocs...)

De ja, kb ennyit tudsz "tenni", ez most vastag szar a palacsintában (és csak rosszabb lesz! ).

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#4078) catroot válasza Ringman (#4047) üzenetére


catroot
veterán

Ma jön hozzánk fogorvos ismerősöm, rákérdezek ott mi a helyzet.

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#4079) Rive válasza Ringman (#4062) üzenetére


Rive
veterán

... mire eljutnak odáig, hogy ezt kiirtani kellene nem csak irtogatni, teljesen leamortizálódik a társadalmi tartalék :(

Egy éve még minden további nélkül meg lehetett volna csinálni a 'kínai modellt', mostanra ~ képtelenség :W

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#4080) Kékes525 válasza Parci (#4042) üzenetére


Kékes525
félisten

A vírus kb 1.5 éve került át a denevérről az emberre, most van az emberhez való alkalmazkodás szakaszában. Ezért (is) a közeljövőben még elég sok mutáció várható. Azonban lassan kifut a vírus a lehetőségekből, mert véges lehetősége van a mutációkra. A tüskefehérjét nem változhatja meg bármire, mert akkor nem fog tudni kapcsolódni az ACE2 receptorához. Így nem kell a végtelenségig harcolni a mutációkkal. Maximum még 1-2 évig számolhatunk vele. Az mRNS vakcinákkal addig gyorsan utánamehetünk az újabb mutációknak. Tudom ez is nagyon sok, sok szenvedéssel és halállal fog járni.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#4081) #27070592 válasza Ringman (#4072) üzenetére


#27070592
törölt tag

A gyártó szerint nincs bizonyíték a feltételezett összefüggésekre. Folytatni kell a real time klinikai teszteket (ami emberi lények beoltását jelenti ezzel a vakcinával), valid konzekvenciákat csak egymilliárd ember beoltása és oltás utáni vizsgálata fog nyújtani, a jelenlegi minta sajnos nem elégséges.
És a gyártó részvényesei is csak egymilliárd ember beoltása után lazíthatnak. :)

(#4082) Neil Watts


Neil Watts
veterán

Sziasztok!

Nem akartam a kerdesemet a verkomoly topikba rakni, talan itt is tudtok nekem segiteni:

Ha van olyan forumtarsam itt aki megkapta az AstraZeneca-t, tudna nekem meselni a tapasztalatairol? A mellekhatasok meddig tartottak es mik voltak ezek? Utobbi esetben nyilvan nem a verrogkepzodes gyakorisagara vagyok kivancsi, mert az egyresz maga a covid velejaroja is lehet, masreszt a mediaban megjelent szenzaciohajhasz hirek az AZ-val kapcsolatban meglatasom szerint a statisztikak ertelmezesehez kicsit sem konyito ujsagirok miatt is alakultak igy.

Tehat ami erdekelne:
- Mik voltak a tuneteid?
- Volt esetleg olyan tuneted amit az EMA-fele tajekoztato nem irt le?
- Hany napig tartottak a tuneteid?

Koszi!

Udv.

(#4083) bigdady válasza Neil Watts (#4082) üzenetére


bigdady
nagyúr

Másnap derékfájás, levertség, fáradtság 37 fok majd másnapra elmúlt. Semmi extra vagy durva.

(#4084) Soulfly842 válasza Parci (#4073) üzenetére


Soulfly842
addikt

A helyzet nagyon rossz. Ez tény, valahogy bírnunk kell, s igen sokat fognak romlani a halálozási statisztikák is. Egy gyakorlati - közeljövőben biztosan bekövetkező példaszámot hoztam csak nem egy tényadatot, ami más országban bekövetkező tendenciák alapján elkerülhetetlen a számokat látva (sajnos ezeknek a tendenciáknak a megváltozására nem sok esélyt látok)

Egyszerűen már akkora a lavina, hogy nehéz azt megkerülni (igen tudom, a számok alapján már szinte lehetetlen), hogy a szlovák vagy a cseh eü helyzetbe csöppenjünk. Ezt erősíti meg az angol mutáció teljes dominanciája is, ami már adott Magyarországon - (pl. a Neumann labs eredményei alapján is, de már az op. törzs sem tagadja)

Nem tudjuk már megkerülni ezt a helyzetet. A szigorítási indexek kb a csehhez hasonlóak, azt is korábban kellett volna meglépni. Tényleges szigorítások után is ~3 hét amire változhatnak mérhető módon a tendenciák.

Amikor az 5 milliós Szlovákiában 800 lélegeztető gép telített volt, akkor mi alapján gondoljuk azt, hogy ott népesség arányosan sokkal több a személyzet ezeknek a kezelésére, mint Mo-n? Szerintem biztosan nem volt. Alapban is csak annyi volt ott is az ellátó személyzet, hogy a lényegesn alacsonyabb számot ellása, hirtelen ott sem tanulták ki ezt tömegesen... amikor a használt gépek száma is csak egy töredék volt a 800-hoz képest.

A koronavírus - főleg most így az angol mutáció esetében - csúnya velejárója ez, extrém helyzetet teremt mindenhol az egészségügyben. Persze, lehet szidni sokakat az EÜ ellátó személyet miatt pl., de én nem ebben látom a hibát, hanem abban, hogy eddig jutottunk. Ilyen szintű számok mellett bárhol megfekszik az egészségügy.

[ Módosította: Parci ]

(#4085) Z.É.T. válasza Neil Watts (#4082) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Családban 2 fő: érzékeny oltási hely. Semmi más.

(#4086) iguana válasza Neil Watts (#4082) üzenetére


iguana
őstag

1 napig volt enyhe izomláz-szerű végtag "fájdalmam". hőemelkedés, rossz közérzet, betegség érzet nem volt, apámnál semmilyen tünet nem volt. az oltás helye kicsit érzékeny még. csütörtökön kaptuk.

[ Szerkesztve ]

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#4087) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Arra vonatkozóan vannak egyébként adatok, hogy a magánegészségügyben hányan dolgoznak olyanok, akik az intenzív kezelésben hatékonyan tudnának közreműködni?

Korábban írtam, hogy ilyen veszélyhelyzetben a stratégiailag kiemelt cégeket akár a honvédség irányítása alá is vonhatják (több cégről tudunk már, akiknél már tavaly megjelentek az illetékesen ezt tárgyalni) (A kiesés anyagi kompenzációja mellett), de ezt sokan elfelejtették, pedig lassan ez közvetkezik.

Mennyit jelenthet ez most a jelenlegi helyzetben?

(#4088) Ricardo válasza Parci (#4067) üzenetére


Ricardo
félisten

Ez megvan. Sok kórházban megy a szelektálás helyhiány miatt. De ha nincs egy hely sem akkor nem tud hárommal sem növekedni.
Hidd el hogy követem a helyzetet amennyire egy külsős ( szerencsére nem vagyok sem covidos, sem egészségügyis), követni tudja.

(#4089) PofaJenö válasza bigdady (#4083) üzenetére


PofaJenö
senior tag

+1, nekem is ezek voltak bár derék fájás nem volt, szúrás helye az 1 hétig érződött.
Én inzulinos cukros vagyok. Mondjuk nekem délelőtt adták és este már voltak mellékhatások.

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#4090) Queen válasza Neil Watts (#4082) üzenetére


Queen
csendes tag

Szia! Nekem az oltás beadása után kb. 4 óra múlva erős hidegrázás, ment fel a lázam, egészen 39,4-ig, Algopirin meg sem mozdította, majd együtt vettem be Algopirint és Rubophent. Egy langyos zuhany után lefeküdtem aludni, reggel 37,4. Mentem dolgozni. Nem fájt a karom 1 percet sem. Autoimmun betegségem van, holnap kapom a 2. dózist.

--- Az ember egyedül okos, tömegben buta.----

(#4091) Kékes525 válasza Parci (#4042) üzenetére


Kékes525
félisten

"nemtom, én kedveltem sokáig a videóit, de picit átment ilyen szenzációhajhászba"

A videóból egy nagyon érdekes dolog tűnt ki. Zárójelben megjegyzem azt, hogy az ilyen dolgokban korrekt szokott lenni. A baj vele nem ez. Tehát. Az Emírségekben alkalmazott 3.oltás oka valószínűleg (ezt én állítom az elhangzottak alapján) nem az, hogy kevesebb az antitest termelés a vártnál (nem mértek antitest mennyiséget!) és nem is kutatás (akkor is mérni kellett volna antitest mennyiséget), hanem az lehetett, hogy az előzőleg adott 2. oltással valami gyártási hiba lehetett és akkor nem is várható hatás és fölösleges is mérni az antitest mennyiséget, adni kell egy igazi másodikat is.

Tehát a 2. oltások egy részénél a gyártási tétel rossz lehetett, ezért kellett egy 3. oltást is adni.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#4092) Krinyo válasza Soulfly842 (#4087) üzenetére


Krinyo
senior tag

A magánegészségügy itthon kimerül néhány magánkórházban és ennyi. Kb. semmit sem tud segíteni a komoly ellátásban. Másban tudna, pl. oltásban, stb., de ingyen, pontosabban kemény ráfizetéssel mi értelme lenne? A kompenzációról felesleges álmodozni ebben a (kis)királyságban, erről születtek cikkek az elmúlt napokban.

[ Szerkesztve ]

(#4093) Ringman válasza Krinyo (#4092) üzenetére


Ringman
nagyúr

(#4094) Krinyo válasza Kékes525 (#4091) üzenetére


Krinyo
senior tag

Pont ezért lennék kíváncsi, hogy hogy néz ki egy Biosynex teszt AZ vagy Sino után. Pfizer után tudjuk.

[ Szerkesztve ]

(#4095) Drizzt válasza Kékes525 (#4091) üzenetére


Drizzt
nagyúr

E mögött akár az is lehetne, hogy kiderült így közvetve, hogy hova kerültek a hamis kínai vakcinák.

I am having fun staying poor.

(#4096) Con Troll válasza Krinyo (#4094) üzenetére


Con Troll
senior tag

Én csinálok majd, bár az még odébb lesz, elvileg 3 hét múlva kapnám a 2. dózist, de az csak 4 hétre lenne az elsőtől, szóval majd eltolom egy kicsit.

Egyébként az első oltás után 1 héttel csináltam tesztet kivancsiságból, igM, igG negatív lett. Az igM-en meglepődtem, elvileg annak már látszódnia kellene, nem?
Főleg, hogy az oltásra elég hevesen reagált az immunrendszerem, szóval azért reméltem, hogy mutat majd valamit a teszt. :DDD

(#4097) Micsurin válasza Con Troll (#4096) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Rossz ötlet ezzel pont most próbálkozni és játszani. :)

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#4098) Jablocskov válasza Rive (#4079) üzenetére


Jablocskov
tag

Az államapparátus az elmúlt egy évben megmutatta, hogy alkalmatlan bármilyen komolyabb szervezést igénylő feladat gyors lebonyolítására. Ez van.

(#4099) bigdady válasza Con Troll (#4096) üzenetére


bigdady
nagyúr

11-13 nap igm.
Fura, mert én 03.06-án már május végére kaptam második oltásra ip-t

[ Szerkesztve ]

(#4100) Con Troll válasza Micsurin (#4097) üzenetére


Con Troll
senior tag

Mármint mivel? Az eltolással?
Én nem gondolom rossz ötletnek, a lancetes tanulmány szerint kifejezetten jótékony, ha 4 hét helyett későbbi időpontban adják a 2. oltást. Egyébként amikor nekem adták, akkor itthon is már 12 hét volt a javaslat, csak valamiért az orvos nem eszerint adta az időpontokat.

Szerencsére meg tudom oldani, hogy ne nagyon kelljen kimozdulnom itthonról, így a magasabb hatékonyságért cserébe nekem megéri várni néhány hetet pluszban. Persze ne kövesse senki a példámat, nem azért írtam.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.