Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20701) Elektrosokk


Elektrosokk
addikt

Na, szuper nap volt eddig. :DDD Második oltás és vérvétel:

Bementem az épületbe ahol az első oltást kaptam, de mondták hogy az oltópont átköltözött egy másik épületbe ami a kórház túlsó felén van. Átparkoltam a másik ápülethez és bementem, ott azt mondták menjek vissza oda vérvételre ahol az első oltást kaptam... :DDD Átsétáltam.

Volt egy olyan megérzésem az első vérvétel után (ami ugyan nem fájt de durva véraláfutás maradt utána ) hogy lehet nem kéne szólnom mert nem fogok jobban járni, sőt.
Megkértem kedvesen a Hölgyet ha lehet akkor most figyeljen erre, hát ez nem jött össze, azt mondta kimozdult a vénám. Kicsit meg is szédültem és volt egy fura gyomortáji érzésem enyhe hányingerrel, ezért le akartak fektetni. :D Mondtam hogy nem ágyra hanem inkább levegőre lenne szükségem mert volt bent kb 40 fok. Pár perc után hívtak valakit aki profi vérvételben, azt mondja nézzük a másik vénát. Kérdezi hogy miért nem beszélgetek velük ? :D Mondom már félek bármit is mondani hátha kihat a vérvértelre. :DDD
Végül bár egy kicsit fájt túlestünk rajta, leragasztották mindkét karom és mehettem vissza az oltópontra. Útközben mindkét karomon a ragasztó elkezdett elengedni, a bal vénám meg még vérzett... :DDD Ott a kezembe nyomtak egy 4x4 centis papírfecnit amin volt egy sárga M. Ezt elfelejtettem ahogy továbbmentem majdnem kaptam egy Pfizert. :DDD Végül tisztáztuk a helyzetet és megmutattam a fecnit, akkor elővették a modernát és megkaptam. Kérdezi a Nő hogy leragassza ? Mondom jó lenne mert nincs 3 kezem :DDD Sajnos erre nem volt lehetőség mivel az oltóponton nem találtak ragasztót. Gyerekek... :O :DDD

[ Szerkesztve ]

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#20702) balojazz válasza t72killer (#20699) üzenetére


balojazz
tag

A brit és a delta között mi az árfolyam? Nekem az volt, plusz a pfizer.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#20703) Parci válasza balojazz (#20702) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a brit nem nagyon különbözik a vuhanitól ilyen téren

de szerintem antitestekben gazdagon, hatásos oltás után itt a topikban t72-n kívül nem aggódik senki :DDD

te meg fertőzött is voltál, ráadásul eleve nem vágott földhöz az sem, ergo nem vagy fogékony a szajréra. nem hiszem, hogy túl sok dolgod lesz még ezzel a témával...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#20704) bigdady


bigdady
nagyúr

Barátom 18 éves fia is megkapta a pfizert most derült ki hogy elmászott az EKG-ja (soha nem volt ilyen problémája, ráadásul sportoló rendszeresen járt orvoshoz). Egyre kevésbé szimpatikus a pfizer..

(#20705) BlackV


BlackV
senior tag

"Tízszer magasabb a koronavírussal összefüggő halálozás azokban az országokban, ahol a népesség több mint fele túlsúlyos. Elhízás tekintetében hazánk az első helyen áll az EU-ban, míg világszinten a 4. legrosszabb adat a miénk. Egy 400 ezer beteg adatait összegző tanulmány szerint az elhízott betegek 113 százalékkal nagyobb eséllyel kerültek kórházba, 74 százalékkal nagyobb eséllyel kellett intenzív osztályra küldeni őket, és 48 százalékkal nőtt a halálozási esélyük."

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210628/koronavirus-extrem-mertekben-noveli-az-elhizas-a-halalos-kimenetelt-magyarorszag-a-vilag-egyik-legelhizottabb-orszaga-490010

(#20706) t72killer válasza balojazz (#20702) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ezt tudtommal még nem mérték ki így, én kedvezőbb "átváltási arányra" tippelnék. Sajnos többismeretlenes a dolog, a brit/vuhani és delta/vuhani arányokból nem lehet delta/brit-et számolni, külön ki kéne mérni olyan alanyokkal, akik brit-tel immunizálódtak.

#20704: szívizomgyuszi?

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#20707) bigdady válasza t72killer (#20706) üzenetére


bigdady
nagyúr

Most megy részletes kivizsgálásra ott kiderül

(#20708) Elektrosokk válasza bigdady (#20707) üzenetére


Elektrosokk
addikt

Frissen oltott?

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#20709) Vesa válasza Asbee (#20684) üzenetére


Vesa
veterán

"Ha az aspirintől leesik a kezem, akkor keményen perelhetek, valószínű sikerrel, de ha az oltástól akkor így jártam."

Kit perelnél és miért? Korábban linkeltem adatsort itt is arról, hogy az acetilszalicilsavnak és egyéb NSAID gyógyszereknek mennyivel magasabb a rizikófaktora. Meglepődnél. Mivel a gyártó tájékoztat a lehetséges mellékhatásokról és kockázatokról, az ég világon senkit nem perelhetsz! Saját magad döntése és felelőssége, ha beszedted...Esetleg egy orvost perelhetnél akkor, ha számodra felír egy gyógyszert és attól valami bajod lesz, de általában ez sem vezet eredményre, mivel senki nem tudja neked garantálni, hogy éppen a Te szervezetedben egy gyógyszer milyen kölcsönhatásokba lép más vegyületekkel, vagy ott mit fog előidézni.
Szóval ezt rosszul tudod!

A tudomány a valóság költészete!

(#20710) PuMbA válasza Vesa (#20709) üzenetére


PuMbA
titán

Ja, ez a perlés hülyeség. Asbee olvasott-e már gyógyszer tájékoztató papírt, mert úgy látszik, hogy nem :) Ilyenek vannak benne például: hajhullás, agresszió, rendellenes mozgások, szívritmus megváltozása. Szóval beszeded és minden bajod van, hiába perelsz, ott van a papíron, elolvastad, elfogadtad. És ezek sima gyógyszerek, amiket 100 milliók szednek. Akik a vakcinától félnek azok valószínűleg sose olvastak még el egy gyógyszer tájékoztatót sem.

[ Szerkesztve ]

(#20711) Vesa válasza PuMbA (#20710) üzenetére


Vesa
veterán

Így van, nem véletlenül sorolják általában egy-két oldalon keresztül a lehetséges mellékhatásokat és rizikófaktorokat. Van olyan gyógyszer (pl. kalciumcsatorna blokkolók), melyeknek pl. grapefruitmag-kivonattal történő együttes szedése igen súlyos következményekkel járhat. Normál esetben ki gondolná ezt?
Most akkor a gyógyszergyártót pereljük a hatóanyag miatt, vagy "Istent aki megteremtette" (sicc!) a grapefruitot? Lehetne sorolni a példákat. Teljesen el van tévedve aki azt gondolja, hogy egy gyógyszermellékhatás miatt perelhet! A gyógyítás egy ilyen terület. Képtelenség minden létező összefüggést tesztelni.

A tudomány a valóság költészete!

(#20712) Ringman


Ringman
nagyúr

sinosokat nem lehet mással oltani (ill. 3 sinot sem kapnak), de 2-200k vakcinát oda lehet adni boszniának és montenegrónak. (utóbbival nem lenne baj, ha nem szarnának bele abba, hogy van aki oltás után sem védett)
[link]

---
múlt héten gulyás: nincs vakcinaturizmus, ma a belügy: nincs tömeges vakcinaturizmus [link]

(#20713) Ringman válasza Ringman (#20712) üzenetére


Ringman
nagyúr

update:
sinoból megy, ami alapvetően jó döntés, bár ettől függetlenül vmit kezdeni kellene a +60-as sinosokkal

(#20714) Asbee válasza PuMbA (#20710) üzenetére


Asbee
veterán

Kicsit nézzetek szét a világban, az EU-ban... Hol van a papíron pl a pfizer szívizom gyulladás? Vagy az Astra vérrög? Ki beszélt az ismert mellékhatásokról ? Vakcinákról beszéltem, ti mossátok össze aszpirinnel meg leesik a kezed és ilyen baromságok. És igen, leesne a kezed az aspirintől, úgy hogy nem egy kísérleti cucc kb, agyonperelhetnéd a gyógyszergyártót, vagy az engedélyező szervet, államot egy ilyen után.
Az egész onnan indult, hogy ezeket a vakcinákat nem lehet jelenleg kötelezővé tenni. Nem véletlenül nem is tették még...

Akik a vakcinától félnek azok valószínűleg sose olvastak még el egy gyógyszer tájékoztatót sem.
Aki ilyet mond, látszik nulla infója van a vakcina mellékhatásokról, meg úgy az egészről. És most nem a fáj a fejem, meg lázas vagyok 1 napra esetekre gondolok.

[ Szerkesztve ]

(#20715) koncsik válasza Asbee (#20714) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Akkor "perelhetnéd agyon" bármely gyógyszer forgalomba hozatali engedély tulajdonosát, ha bebizonyosodna, hogy nem tett meg mindent a feltételezett mellékhatások összegyűjtésére és feldolgozására.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#20716) Drizzt válasza Asbee (#20714) üzenetére


Drizzt
nagyúr

(#20717) Ringman válasza Asbee (#20714) üzenetére


Ringman
nagyúr

az egyiknél 1:70k a másiknál 1:115k most az előfordulási arány, ennél kisebb a phase 3 trialokban résztvevők száma (még kontrollcsoporttal együtt is). ezt mégis hogy szűröd ki?

szerk:
az fda nyáron várhatóan mind2 vakcinát engedélyezni fogja.

[ Szerkesztve ]

(#20718) Lauda válasza Asbee (#20714) üzenetére


Lauda
félisten

Kicsit nézzetek szét a világban

Csak utánad ha nem haragszol. :DDD

Hol van a papíron pl a pfizer szívizom gyulladás? [link]

az Astra vérrög? [link]

Te még mindig csak vitatozni jársz ide.

[ Szerkesztve ]

(#20719) PuMbA válasza Asbee (#20714) üzenetére


PuMbA
titán

Igen, nem tehetik kötelezővé. Ez nem kérdés nálam :) Az orvosoknak kell ezt tudni, aki ajánlja vagy nem ajánlja neked a vakcinát x és y indok miatt, de a WHO vagy EMA vakcina tájékoztató weboldalakon ott kell lennie. Gyógyszer mellékhatásoknál sem neked kell mindenttudónak lenni. Ezért van az orvos.

[ Szerkesztve ]

(#20720) Asbee válasza Lauda (#20718) üzenetére


Asbee
veterán

Amikor elkezdték az Astrat oltani, hol volt leírva? A pfizernél hol van beleírva ? Pont erről beszélek a téma elejétől kezdve. Amíg ennyi újdonság van ezekkel a vakcinákkal kapcsolatban, addig nem lehet kételezővé tenni és nem véletlenül nem is teszik. Nagyon durva mellékhatásokkal is kezelnek figyelnek meg embereket. De inkább ebbe bele sem megyek, mert jönne a szokásos sablon, hogy fake news bla bla. Nem, nem vitatkozni járok ide, de megint elszabadult valahol itt páraknál a téboly , hogy rádugrik a vírus, vonjuk meg a tb-t aki nem oltat ás társai..... Ezek a vakcinák még nincsenek olyan stádiumban, hogy kötelezővé lehetne őket tenni és büntetni aki nem oltat.

Ringman: Egy szót sem szóltam arányokról, vagy ne adassuk be az oltást és társai. Folyamatosan ismerjük meg valahol a vakcinákat, ha úgy nézzük egy nagy tesztelés zajlik és zajlott. Szerencsére elég jó sikerrel. De ilyen fázisban nem lehet kötelezővé tenni, és nem is teszik mint láthatod.

Drizzt: Az oltás kezdetekor is benne volt? Mi a garancia nem lesz még 3-4 féle hasonló mellékhatás? Ismerjük ennyire az oltásokat? Legyen velük pár év tapasztalat.

PuMbA: Az orvosok tudnak mindent a vakcinákról, minden mellékhatását ismerik? Még egyszer, jelenleg ne keverjünk már ide ezer éve ismert gyógyszereket, amikkel rengeteg tapasztalat van. Nem ugyanaz a kettő.

[ Szerkesztve ]

(#20721) Drizzt


Drizzt
nagyúr

En az elozo vitabol kileptem, mert semmi ertelme ebben a formaban.

Viszont:Uk: 23000 uj fertozott, de osszsesen 3 elhunyt. Bar az utobbi napokban mindig ket szamjegyu volt, de 30-at nem erte el eddig. Egyelore eleg biztato. Elozo hullamnak hasonlo fertozottszamu szakaszaban 7x korul volt az elhunytak szama. Persze aztan a csucs korul sokkal magasabb volt a szam, most valoszinuleg joval kisebb lesz a csucs halalozasban. Tizedere szamitok minden hatast figyelembe veve.

I am having fun staying poor.

(#20722) Lauda válasza Asbee (#20720) üzenetére


Lauda
félisten

Kérdeztél dolgokat, arra reagáltam. Most, hogy nem jött be, megint mást kérdezel.

Amíg ennyi újdonság van ezekkel a vakcinákkal kapcsolatban, addig nem lehet kételezővé tenni és nem véletlenül nem is teszik.

Kötelező lett a védőoltás, ezért súlyos szankciókkal néznek szembe az oltatlan olasz egészségügyi dolgozók

Itthon is bármikor kötelezővé tehetik, a jogi eszköz adott hozzá.

(#20723) PuMbA válasza Asbee (#20720) üzenetére


PuMbA
titán

"Az orvosok tudnak mindent a vakcinákról, minden mellékhatását ismerik?"

Nem, az orvosok se tudnak mindent :) Képzeld el, hogy van olyan, hogy bemész egy dologgal az orvoshoz, elküldenek 4-5 vizsgálatra más szakikhoz és még mindig nem tudják megmondani, hogy pontosan mi bajod. Aztán próbálgatod ezt a javaslatot, próbálgatsz amazt, javul vagy rosszabbodik a helyzet és stb. Ez ilyen. Az orvoslás sosem arról szólt, hogy mindent ismerünk, hanem hogy van X esélye, hogy komoly bajod lesz Y miatt vagy van Z esélye, hogy komoly bajod lesz, ha nem teszel érte semmit. Válassz.

[ Szerkesztve ]

(#20724) bigdady válasza Elektrosokk (#20708) üzenetére


bigdady
nagyúr

Igen

(#20725) Elektrosokk válasza bigdady (#20724) üzenetére


Elektrosokk
addikt

valami furát én is tapasztaltam ami lehet akár ritmuszavar, az első oltás után jelentkezett de pár nap után megszűnt.

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#20726) Parci válasza Drizzt (#20721) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

(#20727) Elektrosokk válasza Parci (#20726) üzenetére


Elektrosokk
addikt

nem jó de nem is tragikus...

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#20728) updog válasza Parci (#20726) üzenetére


updog
senior tag

Én szeretem ha kicsit be vannak sz*ratva az emberek, hogy érezzék hogy nem vicc a dolog, de ez a "végzett velük" megfogalmazás... :N

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#20729) Parci válasza Elektrosokk (#20727) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egyébként ez volt a legelején a vuhan 1.0-val is: eleinte az öregek haltak csak, lehetett azzal roadshow-zni, hogy a fiatalok nincsenek veszélyben...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#20730) Ringman válasza Parci (#20729) üzenetére


Ringman
nagyúr

a longcovid meg le van szarva, azt a szőnyeg alá söprik, a gyerekeknek úgyis csak évtizedekig kell együtt élni az esetleges szövődményekkel.

(#20731) Asbee válasza PuMbA (#20723) üzenetére


Asbee
veterán

Vakcinákról van szó, nem betegségekről, vizsgálatokról. Semmi köze ehhez. Ha szerinted egy covid oltást egy lapon lehet emlegetni pl egy aszpirinnel, ha már említve volt, tapasztalatok, mellékhatások stb téren, akkor inkább ezt zárjuk is le.

(#20733) Asbee válasza Lauda (#20722) üzenetére


Asbee
veterán

Akkor ebből most az következik hogy itt országos szinteken kötelezővé teszik ? Majd ha ez megtörtént térjünk erre vissza oké? Akkor kérdezek még, az Astrával miért állnak le kb teljesen az EU-ban? Biztos nem a trombózisos kockázat miatt.... Végülis kötelezővé is lehetne tenni, mert már beleírták úgy fél év elteltével és minden szuper.

(#20734) Asbee válasza Sir Pocok (#20732) üzenetére


Asbee
veterán

Akkor most mit kell tenni?

(#20735) emvy válasza Sir Pocok (#20732) üzenetére


emvy
nagyúr

Arnold Schw és Kudlik Juli szerelemgyerekeke

while (!sleep) sheep++;

(#20736) Sir Pocok válasza Asbee (#20734) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Le kell feküdni aludni és nem rettegni. Én legalábbis ezt fogom tenni. :B

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#20737) PuMbA válasza Asbee (#20731) üzenetére


PuMbA
titán

A tapasztalatok megvannak, hiszen már százmillió embert minimum beoltottak Pfizerrel. Nagyon fiatalok esetén nincs még teljes tapasztalat, ezek jönnek most elő. Aki óvatosabb akar lenni az meg akár beolthatja magát kínaival, na attól tuti semmi baja nem lesz, mert az emberek nagy többsége semmit nem érez.

[ Szerkesztve ]

(#20738) Ricardo


Ricardo
félisten

(#20739) Lauda válasza Asbee (#20733) üzenetére


Lauda
félisten

Sorry, ebből nekem elég is volt.

[ Szerkesztve ]

(#20740) BlackV válasza Asbee (#20731) üzenetére


BlackV
senior tag

Miért nem említhetjük egy lapon?

Algopyrin betegtájékoztató:

Nagyon ritka:
vérképzőrendszeri zavarok, amelyek végzetesek is lehetnek: a vörösvértestszám súlyos fokú csökkenése; a fehérvérsejtszám súlyos fokú csökkenése;
nagyon ritka: 10 000 kezelt betegből legfeljebb 1-nél jelentkezik

Tehát konkrétan rá van írva, hogy 10ezerből egy meghalhat.
A valóságban persze ennél jóval ritkábban okoz halálos agranulocitózist az algopirin. És ez itt a lényeg, hogy nem tudjuk pontosan mennyi az annyi, pedig évtizedek óta forgalomban van.

Egy 23 millió fő hat és fél éves követéses vizsgálatának eredményeként az derült ki, hogy egymillió emberből egy év alatt 1 azaz egy ember hal meg agranulocytosistól. Egy másik vizsgálatban egymillió emberre jutott 0.2 eset, vagyis ötmillió embernél fordul elő évente egy ilyen eset.
(forrás: WHO Pharmaceuticals Newsletter 2002/1)

Feltehetően ezért is írták rá a 10000/1-et. És bárki boldogan beveszi egy fejfájásra, nem kovidra. Miért követek el hibát ha ezeket is számításba veszem kockázatértékeléskor?

Igaz, az algo nem kötelező, de most nem is erről van szó.

(#20741) Cs1csó válasza BlackV (#20740) üzenetére


Cs1csó
félisten

A Algopyrin ezért volt sokáig vényhez kötött gyógyszer, van ország ahol még mindig csak vényre kapható, vagy van olyan ahol korábban és most is vény nélkül kapható pl. Ukrajna, anno ott nagyon olcsón vettem egy csomót.

(#20743) Vesa válasza Asbee (#20720) üzenetére


Vesa
veterán

"Amikor elkezdték az Astrat oltani, hol volt leírva? "

Ez egy folyamat. Ahogy gyűlnek az adatok, úgy veszik fel az esetleges problémákat a lehetséges mellékhatások/kockázatok közé. Ha azt gondolod, hogy egy kvázi bejáratott vakcinánál vagy egy már forgalomban lévő gyógyszernél ez nem így van, akkor igen nagyot tévedsz!
Ezeknél is így van, mivel az engedélyezést egy meghatározott protokoll teljesítése után kapja meg egy szer, ami természetesen nem jelenti azt, hogy abban a tesztsorozatban az összes létező lehetséges variációval találkoztak és minden problémára fény derült. Az engedélyezést követően is folyamatos az adatgyűjtés. A tudomány nem istenhit, hogy valamit leírnak azt 6000 évig hozzá sem nyúlnak mert úgy van azt kész. A fejlődés tapasztalati úton zajlik, ami az orvoslásban hatványozottan igaz, mivel lehetetlen minden egyes emberi szervezetre és kimenetetlre tesztelni. A Te döntésed abban áll -és ez az oka annak, hogy nem perelhetsz senkit-, hogy egy adott betegség esetén a gyógyulásért cserébe vállalod-e az adott szer esetleges kockázatát, vagy nem vállalod és akkor viseled a betegség következményeit. Még akkor sem perelheted a gyártót, ha azt a gyógyszert ami _nálad_ problémás volt, orvos írta fel! Nézz utána nyugodtan!

Én is azzal kezdtem az első válaszomat a témában, hogy kötelezővé a normál engedélyezést követően lehet csak tenni, ugyanakkor -ahogy fentebb írtam- ez sem jelent garanciát semmire. Perelni meg végképp nem fogsz tudni senkit.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#20744) Vesa válasza PuMbA (#20723) üzenetére


Vesa
veterán

+1 :K

A tudomány a valóság költészete!

(#20745) t72killer válasza Parci (#20726) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kb 3 héttel ezelőtti fertőzöttségi adatokhoz kell mérni a halálozási számokat, máskülönben ez esélyes lenne a legenyhébb variáns címre. Továbbra is milliók vannak még oltatlanul UK-ben, ha az alap vuhani veszélyességét hozná, akkor körükben jóval nagyobb lenne a veszteség.

Más: akinek lehetősége van rá, mixeljen. AZ+Pfizer = 9x dupla AZ. Apósomnak valahogy kéne szereznem egy Pfizert másodiknak...

#20730: Kérdés mennyi a tényleg long, azaz az 1éven belül se gyógyuló esetek aránya. Valóvan nem kéne eltussolni.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#20746) Drótszamár


Drótszamár
őstag

37 éves, 2. Sino után 1 hónappal.
(Oltási reakció semmi nem volt. Még a helye sem volt érzékeny, vagy kitapintható)

Vizsgálat: Komplex Védettségi vizsgálat (S+N fehérje ellenanyag)
Elisa IgG + Centaur

Ha jól gondolom, akkor ez így elég harmatos :F

[ Szerkesztve ]

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#20747) Parci válasza Drótszamár (#20746) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, én annak tekinteném :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#20748) mpo


mpo
veterán

Ha a kétszer oltottak sem teljesen védettek a Delta ellen, a WHO nekik is a maszkhordást ajánlja zárt térben, akkor mivel lesz magyarázható az 5,5 millió oltott elérése után a maszkhordás megszüntetése?

Ha érted, akkor már elavult.

(#20749) Ringman válasza mpo (#20748) üzenetére


Ringman
nagyúr

azzal, hogy győztünk!

(#20750) Elektrosokk


Elektrosokk
addikt

Azért most jobban kiütött mint az első, miután megkaptam nem éreztem azt a szuró fájdalmat és kihagytam a jegelést, ezt már estére megbántam. Fáj a vállizület és minden bajom van, ez 3 nap fekvés lesz. :DDD

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.