Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20101) Parci válasza Ringman (#20100) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"Detailed epidemiological studies are required to investigate this but news reports suggest 20% of those hospitalised and 37% of new active cases are fully vaccinated."

ouch. a vakcina nem csodaszer, sokan beleélik magukat, hogy oltás után nem ugyanúgy az immunrendszerükön fog múlni... de, ezzel együtt is ezek picit magas arányok. :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#20102) Tigerclaw válasza Sir Pocok (#20028) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Az a problema, hogy a jarvanyugyi intezkedesekbe szinte minden orszagban beleszol a politika, esetleg aktualis vagy kozelgo valasztas, igy jellemzoen a komolyabb intezkedesket megint csak kesve fogjak alkalmazni. Ugyanaz lesz mint korabban, vagyis azert lesz szukseg a komolyabb, hosszabb ideig tarto karantenra mert valaki nem mert meghozni idoben valami sokkal enyhebb intezkedest.

Nem igazan ertem, hogy miert nem teszik kotelezove az oltast ott ahol mar boven lenne oltoanyag, de nincs ra erdeklodes. Jelenleg is vannak kotelezo oltasok, szoval nyugodtan fel lehetne venni ezt is. Az AZ felejtos, de a kinai meg jobban, mert lathatoan ugyanolyan gagyi mint minden kinai fejlesztes, nem beszelve arrol, hogy magasan a legdargabb is. Az EU jol tette, hogy Pfizerre epit foleg a jovoben.

Tegyek kotelezove az oltast, vagy mondjak azt, hogy ha az oltas budos volt, a korhazi kezelest se kerje ha megfertozodik. Az oltast ugyanazok a gyogyszergyarak fejlesztik, keszitik, akik a gyogyszereket, amiket a kezeles soran alkalmaznak. Ha nem bizik az egyikben, miert bizik a masikban. A gyogyszerbe is tehetnek chipet, 5G, 6G-t, vagy barmit, amit szerintuk beletettek.

Egy pandemia eseten diktatorikus intezkedeseket kell meghozni, hogy hatekony legyen es nem arra apellalni, hogy az idiota tomeg majd jol fog donteni, mikor dol az Internetbol a fake news es tele van minden onjelolt influencerekkel, kuruzslokkal akik mindenhez ertenek.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#20103) Tigerclaw válasza Parci (#20056) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Az durva, meg akkor is ha nem adja at automatikusan. Lassan arra is kellene valami gyorsteszt, foleg, hogy evekig lappanghat, vagy csak nem eszreveheto, de maradando karos hatasa lehet.

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#20104) Lauda


Lauda
félisten

Nocsak, kubai vakcina: Abdala

(#20105) Tigerclaw válasza Parci (#20090) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Ja, isten orizz hogy modern vakcinat rendeljunk, aztan meg az emberek az EU-nak koszonik majd meg a vakcinat. Jo nekunk a teszkos kinai/orosz, meg kesobb az ugyanugy teszkos magyar. Ujraepul a KGST, hurra...

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#20106) mpo válasza Tigerclaw (#20102) üzenetére


mpo
veterán

Jól látod.
Az jutott eszembe tegnap, ha a 4. hullámnál bekerül a két Sinopharmot kapott és az oltásellenes a kórházba, melyikkel fog foglalkozni a nővér és az orvos többet.
Külön kórterembe raknám az oltáselleneseket, hogy tudjanak beszélgetni.

Ha érted, akkor már elavult.

(#20107) Tigerclaw válasza t72killer (#20098) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Szerintem okos es meg olcso otlet is ilyen vakcina lotto-kkal megfogni a ketkedoket. Lehet hogy butak, konnyen manipulalhatoak de az ingyen penz, autonyeremeny eselyere nem mondanak nemet. En siman rakoltenek erre parszaz-milliot a kormany helyeben es meg igy is hatekonyabb es olcsobb megoldas lenne, mint varni, hogy hallgatnak az eszervekre.

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#20108) Ringman válasza Parci (#20101) üzenetére


Ringman
nagyúr

gondolom ott is sikerült mindenkinek beadni korra és eü-állapotra való tekintet nélkül.

Thirty-seven percent of new active cases are people who are fully vaccinated, according to the health ministry, which did not say how many people among them had the Sinopharm shot.


nem lennék meglepve, ha informálisan közölték volna a kínaiak (főleg ha adomány volt a szállítmány), hogy nem szabad rosszat mondani (aka a valóságot közölni) a csodavakcinára

(#20109) mpo válasza Ringman (#20108) üzenetére


mpo
veterán

ha informálisan közölték volna a kínaiak, hogy nem szabad rosszat mondani a csodavakcinára

Szerintem a szerződés tartalmazza és nem az apró-betűs részben.

Tigerclaw :
Konzultációra kell a pénz, mert az a leghatásosabb mindenre is.

Ha érted, akkor már elavult.

(#20110) kw3v865 válasza Parci (#20101) üzenetére


kw3v865
senior tag

A kínaiak hulladékával oltottak többnyire abban az országban, tehát azt a következtetést lehet levonni, hogy a Sino oltások finoman fogalmazva is nem túl jók. Nem szabad egy lapon emlegetni a nyugati vakcinákkkal. Sajnos az ilyen hírek is az oltásellenesek malmára hajtják a vizet.

Ilyen hírek után érzem kicsit rosszul magamat, hogy még áprilisban (amikor vakcinahiány volt), és az egyik - amúgy fiatal, 30 éves, nem tartozik veszélyeztetett csoportba - barátom kérdezte melyiket ajánlom, azt mondtam a kínait időseknek nem, de amúgy bármelyiket, a lényeg, hogy minél előbb oltassa magát. Aztán ő Sinopharmra regisztrált (az volt akkor a legegyszerűbb, netes időpont foglalással). Most már persze lebeszélném őt is arról, ne azzal a szarral oltassa magát... :(( Sajnos több, idősebb ismerősöm is ezt kapta később (n ekik nem én ajánlottam), bár ők átestek már a Covidon előtte...

(#20111) Tigerclaw válasza kw3v865 (#20110) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Legalabb lenne ingyenes ellenanyag tesz minden kinaival oltott embernek, vagy automatikus harmadik sino, esetleg pfizer szamukra. Ki tudja hany szazezer idos ember van megnyugodva, hogy vedett, kozben meg nem.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#20112) Ringman válasza kw3v865 (#20110) üzenetére


Ringman
nagyúr

ne érezd magad rosszul, a semminél minden jobb, a sino működőképesnek tűnik fiataloknál, ill. ezen is lehet korrigálni egy booster shottal.

(#20113) Drizzt válasza kw3v865 (#20110) üzenetére


Drizzt
nagyúr

En szerintem nem kell emiatt okolnod magad. Abban a jarvany es vakcina kapacitas helyzetben jo dontes volt Sinopharmot is beadatni. A mostaniban meg a jo dontes a masfajta oltassal megerosites lenne nekik.

I am having fun staying poor.

(#20114) bigdady válasza Ringman (#20112) üzenetére


bigdady
nagyúr

Sok idősnek van antitestje sőt a többségnek van legalábbis a 444-en ahogy néztem
Ősöket tegnap küldtem el a napokban meg lesz van-e nekik. 71 és 65

[ Szerkesztve ]

(#20115) Parci válasza kw3v865 (#20110) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

30 évesnél szinte biztos, hogy jól működött, nincs ott gond

én érzem magam furán, mert a 70+ éves anyósnak mondtam, hogy fogadja el, legyen oltva minél hamarabb, majd lesznek ismétlő oltások úgy is. mondjuk szerintem tényleg lesznek, illetve neki lett azért 159-es antitest értéke (50-es limit mellett), tehát volt immunválasz

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#20116) Kékes525


Kékes525
félisten

[Az elmúlt 50 év leghalálosabb hetével tetőzött a harmadik hullám Magyarországon]

"Addig módosítgatta felfelé a statisztikai hivatal a március-áprilisi halálozási adatokat, hogy mostanra kiderült: az elmúlt 50 évben népességarányosan egyetlen héten sem veszítették annyian életüket Magyarországon, mint az idén március 22. és 28. között. Az első adatközlés a szóban forgó idei 12. hétre még 3872 elhunytról szólt, ami már akkor is nagyon soknak számított, hiszen ennél alig több mint egy tucat esetben rögzítettek több halálesetet 1970 óta. Mostanra azonban a március utolsó teljes hetében elhunytak száma a KSH statisztikája szerint átlépte a 4500-at is."

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#20117) Parci válasza Kékes525 (#20116) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

még érdekesebb, hogy a toplistából hány olyan hét van, ami a koronavírus járványra esik

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#20118) Tigerclaw válasza bigdady (#20114) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Azert gondolj bele, hogy a sok kisnyugdijasnak meg az alapveto dolgora sincs penze, nem hogy sokezret koltson tesztre, laborokra csak mert a kormany olyan oltast sozott rajuk, ami nem hatekony. Amugy ha ketto oltas nem ert semmit, valoszinuleg egy harmadik se valtoztat a dolgon, ezert lehet hogy jobb lenne harmadiknak mast adni, sot akar egy komplett dupla pfizert/modernat/az-t. Csak persze ez arcvesztes lenne nekik, hiszen ok hoztak be az EU ajanlas ellenere azt a vakcinat, raadasul magasan a legdragabban. Ez az amikor a tudomanyt, orvoslast felulirja a bel/kulpolitika.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#20119) Ringman válasza Parci (#20117) üzenetére


Ringman
nagyúr

a valaha volt legjobb járványkezelés!

(#20120) Tüzi válasza Ringman (#20119) üzenetére

Ooo, varjal meg...

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#20121) bigdady válasza Tigerclaw (#20118) üzenetére


bigdady
nagyúr

Vakcinahiánykor járvány közepén melyik jobb a valószínűleg működő oltás vagy a védtelenség? Te hogy döntöttél volna? :U

[ Szerkesztve ]

(#20123) Cicero válasza bigdady (#20121) üzenetére


Cicero
őstag

Az rendben van, hogy akkor úgy döntöttek, ahogy írod: jobb, mint a semmi. A kriminális az, hogy egyrészt a kínai oltások ocsmány módon politikailag motiváltak voltak, másrészt miután kiderülni látszik, hogy semmit nem érnek a kormány nem tesz semmit a védtelenek érdekében, sőt mitöbb lemondja a jövőbeni pfizer szállítmányokat vagy szétosztja őket, a nagy adakozó fényében tetszelegve.

(#20124) Ringman


Ringman
nagyúr

So what causes the side effects of fatigue, headache, fever from 2nd dose of mRNA covid vaccines? Likely Type 1 Interferon (IFN-1), symptoms = IFN-1 injection; demographic pattern aligns with this mediator "The vaccine is doing its job" [link]

---
COVID-19 vaccine side effects: The positives about feeling bad

ebből másodjára mindegyiket kipipáltam.

(#20125) mozso


mozso
senior tag

Izrael:

Bennett azt javasolta, hogy zárt térben, s különösen a zsúfoltabb helyeken térjenek vissza a maszkviseléshez, de egyelőre az emberek belátására bízzák ezt a kérdést, nem adtak ki erre vonatkozó rendeletet. Bejelentette, hogy a járvány erősödése miatt a kormány újraalakítja a koronavírus ügyeivel foglalkozó, s ebben érintett miniszterek és minisztériumok képviselőit koordináló különleges koronakabinetet.

Ismét kötelező a maszkviselés a tel-avivi Ben Gurion repülőtér teljes területén, mind az útnak indulók, mind az érkezők számára, és csakis PCR koronavírus-teszt elvégzése után mehetnek haza a külföldről visszatérők, akiket - ha nincsenek beoltva - kéthetes karanténra köteleznek.
Az izraelieknek megtiltották az utazást hat országba, Oroszországba, Indiába, Dél-Afrikába, Mexikóba, Brazíliába és Argentínába, s kilépéskor írásban kötelezniük kell magukat, hogy nem utaznak ezekbe az országokba. Ha mégis megteszik, igen súlyos, ötezer sékeles (mintegy félmillió forintos) bírságot kell fizetniük.

A Makkabi egészségbiztosító pénztárhoz tartozó összes rendelőben ismét elrendelték a maszkviselést, de a Klalit pénztár intézményeiben egyelőre csak ajánlották a visszatérést a maszkokhoz. Június második hetében még átlagosan csak 12-en fertőződtek meg naponta, s több napon mindössze négy új vírushordozót találtak, ezen a héten azonban már 87-re ugrott a napi átlag. Az új esetek két gócpontja Binjamina és Modiin, ahová külföldi utazásról visszatérő, és még be nem oltott gyermekek vitték el a vírust.

A gyerekek beoltott szüleinek a helyi szabályok szerint a repülőtéri tesztelés után nem kell karanténba vonulniuk, de a gyerekeket otthon kellett volna tartaniuk a megérkezést követő két hétben. A nebulók azonban megjelentek az iskolákban és az ifjúsági mozgalom foglalkozásain, és megfertőzték társaikat a koronavírus új változatával. A jövőben ilyen esetekben súlyos bírságot kapnak majd a szülők.

Binjamina "narancssárgává", vagyis közepesen fertőzött településsé vált, Modiin pedig "sárga", vagyis enyhén fertőzött lett, miközben Izrael összes többi, 278 települése továbbra is "zöld", vagyis csak jelentéktelen mértékben találhatóak bennük vírushordozók.

A december végén kezdődött oltási kampányban Izrael mintegy 9,3 milliós lakosságából 5 506 696, 12 évesnél idősebb személyt már legalább egyszer beoltottak a Pfizer és a BioNTech közösen kifejlesztett vakcinájával.

EZ AZ ORSZÁG LAKOSSÁGÁNAK 59,22 SZÁZALÉKÁT JELENTI.

A hét eleje óta négy új, súlyos állapotú beteget szállítottak kórházba. Az egészségügyi minisztérium jelentése szerint egy oltatlan gyermeket is ápolnak közöttük. Az orvosi kezelésre szoruló fertőzöttek nyolcvan százaléka nem vette fel az oltást.

Forrás: [link]

(#20126) BlackV válasza Parci (#20101) üzenetére


BlackV
senior tag

"de, ezzel együtt is ezek picit magas arányok. "



Sajna Izraelben is hasonló. (Igaz kisebb mintán, és nem ugyanaz a variáns.)

"Izrael: Az orvosi kezelésre szoruló fertőzöttek nyolcvan százaléka nem vette fel az oltást."
forrás

"én érzem magam furán, mert a 70+ éves anyósnak mondtam, hogy fogadja el"

Ne is mondd. Én meg muternek. De ő nem hajlandó antitestezni. Meg már lehet késő is, ha produkált is volna egy hasonló 150-es AU/ml-t, az már nem biztos hogy ott van, március óta..


(#20127) mozso válasza mozso (#20125) üzenetére


mozso
senior tag

Kilóg a grafikonról az R0 értéke...

(#20128) Parci válasza mozso (#20127) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

most egy darabig ilyen hírek fognak jönni, mert:
- sehol sem érték el a nyájimmunitási küszöböt az oltásokkal, közel sem
- az új variánsok azért néha át-átütnek az oltási pajzson is
teccettek volna 80%-ban legalább felvenni az oltásokat..........................

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#20129) bigdady válasza Cicero (#20123) üzenetére


bigdady
nagyúr

A többségnek még mindig van antitestje tudtommal vagy nem? Mi az hogy nem ér semmit?

[ Szerkesztve ]

(#20130) mozso válasza Parci (#20128) üzenetére


mozso
senior tag

OK, de itthon megint a szőnyeg alá lesz rakva minden.

És megint nem fogod tudni eldönteni, hogy amikor a gyerekkel kirándulsz vagy másokkal találkozol, akkor felvegyed-e a maszkot, mert nagy esély van elkapni a sok lappangó miatt, vagy teljesen felesleges, hiszen nulla szanszod van, hogy aktív koronással találkozz.

(#20131) Parci válasza mozso (#20130) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nyáron no para szerintem, ősszel meg kivédhetetlen lesz kb. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#20132) mozso válasza Parci (#20131) üzenetére


mozso
senior tag

Miért no para nyáron? Izraelben nincs nyár? :-) (32-34 fokok vannak náluk is, 59% páratartalom)

Vagy kültérre gondolsz csak a no para alatt?

(#20133) kw3v865 válasza mozso (#20132) üzenetére


kw3v865
senior tag

Szerintem a nagy hőség még elő is segíti a vírus terjedését, mivel többen húzódnak be a hűvös, légkondicionált helyiségekbe. Nyilván nem szabadtéren kell maszkot viselni és óvatosnak lenni, hanem zárt helyeken.

(#20134) Tigerclaw válasza bigdady (#20121) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Be kellett volna vonni a Sinopharmot es a Szputnyikot is az EU-s programba. Marmint nem hatszellel, hanem hogy vizsgaljak be, engedelyezzek, ha megfelel az EU-s normaknak. Ha annyira szupernek tartotta a kormany ezt a ket vakcinat, mitol tartottak? Az mar eleg koran kiderult, hogy a mennyiseggel hadilabon allnak a leszerzodtetett gyartok, igy igeny volt ujabb vakcinakra. Szoval ahelyett hogy kulonutaztak volna, meg kellett volna varni az EU-s engedelyezest. Most milliok vannak beoltva egy olyan vakcinaval ami talan hatastalan, es talan a mai napig nem keszult megbizhato forrasbol szarmazo nagy mintas, tobb korosztalyra lebontotot duplavak vizsgalat. Persze Magyarisztanban a PR statisztika a lenyeg, nem az emberelet.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#20135) UberMutant válasza Tigerclaw (#20134) üzenetére


UberMutant
őstag

ha a gyártó nem adja be a hatósághoz a vizsgálati dokumentációt + engedélyezési kérelmet, akkor nem lehet kényszeríteni, hogy tegye meg.
ilyen nincs , hogy bevonni az EU programba. ez nem kormányzati hatáskör, csak és kizárólag a gyártón múlik.

[ Szerkesztve ]

(#20136) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Az uj delta/delta + variansok csak fertozesben "jobbak" vagy a hatasuk, tuneteik is hasonloak vagy talan komolyabbak mint a korabbi torzsek?

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#20137) t72killer válasza mozso (#20125) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A 2x oltottak (+2hét) számítanak, az indiainak az 1 dózis kutyagumi.

#20128: az a néha-néha kb 60%-os hatékonyságot jeleng dupla Astránál. "Néha-néhát" az ideál 10+hétre adott duplaSpájzerre mondanám.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#20138) Tigerclaw válasza t72killer (#20137) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Sajnos sok AZ-snek meg csak most jon a masodik adag es utanna a 2-3 het hogy legyen hatasa.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#20139) Ringman válasza Tigerclaw (#20136) üzenetére


Ringman
nagyúr

hát az alfa ezt tudta a wildtype-hoz képest: [link]

What was the increased risk of the Alpha variant for adverse outcomes (vs non-B.1.1.7)?
New, big, datasets from Denmark (51K) and the UK (198K)
—Hospital admission 42%
—ICU admission 215%
—Death 65%

előzetes kalkulációk meg ezek a deltánál:
Now for context:
Delta compared with Alpha, latest @PHE_uk report
—40-60% more transmissible
—1.85X more hospitalizations
—less vaccine effectiveness, especially 1st dose

---
minden variánsnál kicsit más a kezdeti jellemző tünetegyüttes.

(#20140) Parci válasza mozso (#20132) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

arra gondolok, hogy egyelőre reálisan nem kell attól tartani, hogy nyáron az óvatos nyári programok mellett az ember megfertőződik itthon. ez nem azt jelenti, hogy én neked garantálom, hogy 100%, hogy nem történik meg, hanem azt, hogy megy a gyerek táborokba nálunk, például.

meg arra is gondolok, hogy megint az van, mint tavaly, hogy ha nyáron mégis elkapja, legalább van kapacitás rá és sokkal jobb a helyzet, mint amilyen majd ősszel lesz, amikor viszont, hacsak nem vonod ki a világból határozatlan időre, el fogja kapni. igen, tavaly is ezt gondoltam, aztán végül kiderült, hogy nehezen is kaphatta volna el, mert augusztusig vírus sem volt itthon kb., no meg az a verzió még nem fertőzte őket annyira.

nem szívesen írom le ezt ide, mert kiteszem magam a virtuális lincselésnek alkalmasint, de az is tanulságos, hogy mennyivel rosszabb most az új variánsokkal szemben a gyerekek helyzete, mint az elsőkkel volt. marha nagy kérdés, hogy egész pontosan mivel óvja meg az ember, összességében.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#20141) Parci válasza Ringman (#20139) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mondjuk az eric igazi rémisztgető, de ezek a számok elég rémisztőek még nélküle is
(ja, bocs, ez egy másik eric, nem az f.ding :DDD)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#20142) Ringman válasza Parci (#20140) üzenetére


Ringman
nagyúr

nem szívesen írom le ezt ide, mert kiteszem magam a virtuális lincselésnek alkalmasint, de az is tanulságos, hogy mennyivel rosszabb most az új variánsokkal szemben a gyerekek helyzete, mint az elsőkkel volt.

azt sem tartom kizártnak, hogy "megérte" átesni a wildtype v. alfa variánson a gyerekeknek azzal szemben, mintha egyből a deltával találkoznának. (remélem érthetően fogalmaztam)

nyilván jobb el sem kapni oltás előtt, de látványos megint a struccpolitika (egész európában).

(#20143) Ringman válasza Parci (#20141) üzenetére


Ringman
nagyúr

ez egy máris eric, az rémisztgető az eric ding :)

(#20144) Parci válasza Ringman (#20143) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, közben kiszúrtam :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#20145) Parci válasza Ringman (#20142) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

így van. nyilván a legjobb az oltás, ez nem is kérdés, de azért annak súlyos ára van a gyerekeknél, ha addig (meddig?) kivonod őket a forgalomból. tavaly még jó eséllyel pikk-pakk átestek volna rajta, most már nem ígéri egy doki sem, hogy nem lesznek kiütve, mint egy influenzától. azt meg tudjuk, hogy mit csinál a virnyák, ha van ideje kiütni téged :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#20146) Cicero válasza bigdady (#20129) üzenetére


Cicero
őstag

Az indulatomat is belefogalmaztam.. értsd a hatásosságuk elmarad a többihez képest. Asszem ehhez a kijelentéshez nem kell forrást megjelölnöm..

(#20147) updog válasza Parci (#20140) üzenetére


updog
senior tag

"nem szívesen írom le ezt ide, mert kiteszem magam a virtuális lincselésnek alkalmasint, de az is tanulságos, hogy mennyivel rosszabb most az új variánsokkal szemben a gyerekek helyzete, mint az elsőkkel volt"

Onnantól hogy lényegében - a gyerekek kivételével - az egész család megtette amit lehet, ergo innentől minden h***e aki alapból antivaxer, szándékosan tojik az aktuális korlátozásokra, és hisztizik hogy 15 hónap már elég volt és ő már nem bírja (ja mert mi élveztük és még sokáig ezt szeretnénk :U ), innentől szinte kizárólag a gyerekeim egészségével szórakozik, amit normális szülő alapból nem igazán tűr, nálam meg amúgy is van rossz tapasztalat ilyen téren, úgyhogy részemről véget ért az érvelés, meg a "legalább megpróbálom elmagyarázni neki", ha ilyennel találkozok (persze nem itt, nyilván ;] :DDD) . Szóval nem neked kell félni a virtuális löncstől. :D

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#20148) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

Dr. Kunetz Zsombor fb

"Tegnapi The New York Times cikk, amely arról szól, hogy a kínai vakcinákkal nagy arányban beoltott országokban ismét erőteljesen tombol a koronavírus.
A Seychelles-szigeteken, Chilében, Bahrainben és Mongóliában a lakosság 50-68 százalékát oltották be a kínai vakcinákkal. Ezekkel az arányokkal ezek az országok a világ legátoltottabb országai közé tartoznak. Most mind a négy ország benne van abban a tízes listában, amely az elmúlt hetek legrosszabb új fertőzöttségi mutatójával rendelkező országokat jellemzi.
Bár az USA-ban csak 45 százalékos az átoltottság, a fertőzöttek száma 94 százalékkal csökkent, itt főként Pfizer/Biontech és Moderna oltóanyagot használtak.
Külön érdekes, hogy Izraelben a világ második legátoltottabb országában napi 4,95 új fertőzés esik egymillió lakosra, míg ugyanez az arány a Seychelles-szigeteken, amely a világon ma a legátoltottabb országának számít, 716 per egymillió lakos.
Igaz Izraelben Pfizer/Biontech, míg a Seychelles szigeteken Sinopharm vakcinákat használtak. Mongóliában, ahol szintén Shinopharm oltóanyagot használtak négyszer annyi esetet jelentettek (2400 új fertőzöttet vasárnap), mint egy hónappal ezelőtt.
Persze a cikket író újságíró meg akarta kérdezni, hogy mi a kínai gyártónak a véleménye az oltóanyagok ennyire rossz hatásfokáról, azonban Sinopharm képviselője egyszerűen rácsapta a telefont.

A fenti tények hatására Bahrain és az Emirátusok már ajánlanak harmadik oltást is azok számára, akiket a kínai vakcinával oltottak be, választhatóan harmadik kínai, vagy Pfizer/Biontech oltással.

Magyarországon ehhez Romániába kell mennie saját költségen azoknak, akiket Sinopharm oltóanyaggal oltottak be.
Szégyen ez a kormányra és ránk nézve is, hiszen azok, akik a keleti vakcinát kapták sokszor nem választhattak, akkor abban a pillanatban csak az volt elérhető, így beoltattaák magukat mindannyiunk érdekében.
Éppen ezért alapvetően az lenne tisztességes, ha nekik a kormány felajánlaná a választható harmadik oltást is. Azoknak pedig, akik külföldön kapták meg a harmadik adagot,azok számára a kormánynak meg kellene térítenie az ezzel kapcsolatban keletkezett költségeiket.
Könnyen ajánlhatna harmadik oltóanyagot a kormány, még politikai felelősséget sem kellene vállalniuk a kapkodó, agresszív, “mindenkinélmindentisjobbantudó” munkájukért, hiszen egyszerűen védekezhetnének azzal, amivel a cikkben a mongol főkutató, hogy elsősorban a cél a súlyos állapot elkerülése volt. Így bátran szólhatna arról a kormányzati kommunikáció, hogy eddig az életmenetés volt a cél, most pedig a járvány újabb hullámának a megakadályozása. Ezért ajánljuk a harmadik adagot is.
Sajnos azonban itthon a buzizás kifizetődőbb. "

https://www.nytimes.com/2021/06/22/business/economy/china-vaccines-covid-outbreak.html

[ Szerkesztve ]

(#20149) Sir Pocok válasza mozso (#20132) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Azért nyáron nagyon mások a körülmények:

1. Nincs oktatás. Sok gyerek marad otthon, a kontaktok száma drasztikusan lecsökken.
2. Az emberek nagy része szabadtéri programokat választ.
3. Valamennyit számít a magas UV.

Aminek jelentősége lesz az a szabadságolási időszak. Tavaly is azután indult be mikor mindenfele utazgattak az emberek.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#20150) Ezekiell válasza updog (#20147) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ne viccelj, egyes nagyeszűek még ott tartanak, hogy a maszkban nem lehet levegőt kapni, és a saját levegőd lélegzed vissza, ezért ő lehúzza az orráról, amikor csak bemegy egy üzletbe. Nem FB konteócsoportban, itt PH-n, a debil topikban :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.