- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lemusz #18838 üzenetére
Az inflacio nem tesz keresztbe a carry trade-nek, forditva ulsz a lovon szerintem. A carry trade-nek a devizagyengules tehet keresztbe, de nem az inflacio okozza a devizagyengulest, hanem a devizagyengules novelheti az inflaciot. Ha 200%-os inflacio van, de nem gyengul a deviza, akkor az nem gond a carry trade-nek (nyilvan ez ritkan fordul elo).
-
Paxker315
veterán
válasz
lemusz #18510 üzenetére
Az iShares illetve a Franklin Templeton kínál India spec alapokat. Mark Mobius kifejezetten agresszíven kezeli Indiát a saját portfóliojaban, kommunikációban. Amúgy nagyon volatilis és hektikus piac, a részvények ára /piaci növekedés pedig nem korrelal jól a gazdasági növekedéssel. Nem a legjobb piac akkor, ha nyugodtan szeretne az ember aludni
-
-
válasz
lemusz #18317 üzenetére
7végén meg gondolom megy már majd a világmegváltás
azért érdekes, hogy a boruló kötvénypiac, államadóssági balhé nem, de egy random tweet mekkorát tud borítani a piacokon.
#18330: nem jó 5let, több szempontból sem.
- mindkettő sokkal durvább autokrácia, mint usa legalja
- mindkettő igen komoly demográfiai problémákkal küzd
- egyikkel totál, másikkal fű alatt háborúban állunk, Európai területet, értékes lelőhelyeket akarnak fegyveres erővel elrabolni. -
julius666
addikt
válasz
lemusz #18203 üzenetére
Okok közt ott ott lehet. Carry tradenek alávághat hogy már Yen alapon is lesz értelmes hozam. Devizakockázatot egyes szereplőknek megérheti durációs kockázatra cserélni. [link]
Másik értelmezés, szintén még a japán hozamokhoz kapcsolódóan: a piac most kezdi igazán magáévá tenni, hogy a 22-től kezdődő kamatemelési ciklus nem egy átmeneti bukkanó volt, hanem return to norm.
-
válasz
lemusz #18167 üzenetére
Igazából jogos mindkettőtök válasza.
De ők egyébként szerintem sose lesznek harcosok, helyettük az önjelölt harcosok dolgoznak majd nekik a békéért. Vagy nem?
#18166kardkovacsi : Igen, az orbánszág viselkedéséhez képest még túl sok érkezik...
-
DopeBob
addikt
válasz
lemusz #18098 üzenetére
Én folyamatosan vásárolok, most valahogy nem adta ki...
még Erste, ha van 2k€ akkor megy ETF-be, ez az elmúlt fél évben így sikerült:
2024.12.11 iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc) 105,62 €
2024.12.30 iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc) 104,35 €
2025.02.26 iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc) 105,97 €
Jövő héten fogok újra venni, úgyhogy jól kimaradtam az akciókból... lehet érdemes lenne tartani KP-t, nem bántam volna ha 85 körül is tudok venni.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
lemusz #18098 üzenetére
Én januárban még Trump hivatalba lépése előtt rendezgettem át faktoros jellegűre a portfólióm, snp és qqq etf is volt benne. Arra az esetre, ha a fomo elkapna, meggyőztem magam, hogy a momentum faktort növelem. Nem feltétlen olyan hatékony, mint egy direkt nasdaq vétel, de egyelőre úgy vélem kielégíti nálam a nem maradok ki belőle érzést.
-
válasz
lemusz #18036 üzenetére
Az első mínuszos negyedév már lement, már a másodikat írjuk. HA csak 2 negyedéves mini-recesszió az egész (a pénznyomdákat ismerve mitől is lenne több?) akkor már most árazgatjuk a kilábalást és az esetleg recessziós QoQ GDP adat ellenére is simán lehet ATH már a következő negyedévzárás előtt is. A részvénypiacot szvsz mostanában sokkalinkább a politika/távolabbi, rendszerszintű jövőkép izgatja, mint az aktuális eredmények.
Még1 apróság viszont: ha ATH/"magasabbGDP" miatt tavaly Q4-ben masszív túlvételre bejelzett a Buffet-indikátor, akkor ez most ATH/"0.3%al alacsonyabbGDP" hányadosnál ugyanolyan problémás elvileg.
-
-
Simia
junior tag
válasz
lemusz #17999 üzenetére
Pedig az ETF-kritikusok azt szokták mondani, hogy az ETF mesterségesen tartja fenn az árfolyamot. Érdekes...
Mondjuk lehet, hogy a kivezetésre van valami spéci processz ami lehetővé teszi a lassú kivezetést, vagy esetleg előre találnak vevőt (mondjuk eladási opciók értékesítésével), mert az ETF-nek se túl jó, ha hirtelen a piacra kell dobnia egy csomó részvényét... -
válasz
lemusz #17967 üzenetére
Trumpó csúnyákat mondott az EU-ra (következő vámtarifa tárgyalási kör), lehet a DAX komponensek érzékenyebbek rá. Holnap már esélyesen sp500 cashout...
-
-
julius666
addikt
válasz
lemusz #17863 üzenetére
Nyilván pozícióból beszélek.
Egyébként tényleg nem örülnék neki, ha bejönne az, amire a piac számít. Én azt hosszútávon alapvetően pozitívnak tartottam, hogy végre valaki megpróbál érdemben kezdeni valamit az ellátási lánc kockázatokkal, meg az USA költségvetési hiányával. Az más kérdés, hogy a kivitelezés kritikán alulira sikerült.
Ha a piac várakozásai bejönnek (a gyakorlatban ebből még semmi se látszik egy kitolt határidőn kívül, ezt azért nem árt megemlíteni), olyan irányba tartanak a dolgok, hogy a szükséges reformokból nem lesz végül semmi, de úgy istenigazából a piac se büntet komolyabban a pofátlanságért cserébe (egy pár napos átmeneti vérzivatart kivéve). Következmények nuku, a konzervdoboz ismét tovább rúgva. Ahogy közeledünk a midtermhez majd tovább adósodva lehet deregulálni meg adókat csökkenteni, már a hagyományos repub receptúrát követve. Ez megint a posztmodern clown world szcenárió, aminek előbb-utóbb súlyosan megisszuk a levét.
-
julius666
addikt
válasz
lemusz #17744 üzenetére
Forrás ezekre a számokra? Én el tudnám hinni, hogy a gurufocus kamu számokat közöl, de azért nekem ehhez több kéne mint egy random, bármikor törölhető xitter bejegyzés...
Láttam vele a hetekben egy interjút, ami még a liberation day előtt készült, ott kicsit szabadabban beszél. Bár ott is tartózkodik a konkrét állásfoglalástól a témák többségében/elüti közhelyekkel, a véleménye ezekről azért elég jól átjön: [link]Ami érdekes, hogy az USA cégek jövőjéről ezt mondta: the majority of any money I manage will always be in the USA. Szvsz ez is jelentős puhulás ahhoz képest, amiket eddig mondott.
#17746 Most komolyan erre a hírre a 444 a legjobb forrás?
-
j0k3r!
őstag
válasz
lemusz #17744 üzenetére
Ha lehet hinni ezeknek a számoknak (nem néztem utána), akkor azért a 20% -> 35% növekedés igenis szemmel látható "kiülés", de fogalmazhatunk úgy is, hogy nem talál befektetési célpontot. A 10 milliárd dolláros befektetés az Berkshire szinten egy kerekítési hiba, nem igazán releváns. Szerintem Buffett tisztában van azzal, hogy ha túl negatívan kommentálná a mostani helyzetet, akkor az önbeteljesítő jóslatként akár beindíthatna egy negatív hullámot, márpedig 94 évesen nem ilyen hagyatékot szeretne maga után hagyni. Az Oppenheimer által linkelt videóban sincs semmi új, gyakorlatilag 4 percen át azt magyarázza, hogy aki nem bír ki egy 15-20%-os korrekciót, annak nem való a részvény befektetés - ezt is hallottuk már tőlük (itt Munger-re is gondolok) sokszor.
-
julius666
addikt
válasz
lemusz #17678 üzenetére
Cikk arról az elhanyagolható apróságról beszámolhatna azért, hogy pont most módosítottak a modellen, olyan brutálmód félrebecsülte Q1-et.
. Ezért látható csak egy zöld pötty rajta vonal helyett.
Funfact: azért kellett belenyúlni a modellbe, mert valaki(k) random $28.69bn + $22.96bn értékben aranyrudakat importáltak az USA-ba jan-febr. Az arany importot meg elfelejtették kivenni a GDPNow modellből a készítői, mert sose volt igazán nagy tétel (havi alapon eddig $9bn volt a csúcs). [link]
Ilyen időket élünk. -
-
julius666
addikt
válasz
lemusz #17351 üzenetére
Eltudom képzelni hogy kína nem, de később india már nagyon simán lekörözi majd az USA-t.
Azt mégis hogy? Ha csak a demográfiát nézzük, már India termékenységi rátája is a reprodukciós szint alatt van, csak őket ráadásul még a migráció is negatívan érinti (húz el a versenyképes munkaerő, pl. USA-ba)
Kulturálisan olyanok amilyenek, klímaváltozás szerencsétleneket kiemelten rosszul érinti, a húzóágazataik az alacsony minőségű de relatíve olcsó távmunkán alapulnak, amit az AI először fog kinyírni (ez lehet már nem is jövő idő).
Honnan jönne a több évtizedes masszív felülteljesítés?
-
-
válasz
lemusz #17327 üzenetére
Ami mondjuk ráférne a piacra, az egy 40-50%-os ingatlanár-korrekció (az államötvénybe zárás éppenséggel az ingatlanra is kihat), de amilyen törékeny a világgazdaság, ebből éhínségek lennének.
Kishazánkban is izgi lenne, ha hnap Csuti Poczakék bejelentenék, hogy az épp bent lévő PMÁP és egyép papírfecnik szépen bentmaradnak még 5 évig az állam által definiált kamatokon
-
Pá
addikt
válasz
lemusz #16961 üzenetére
Szerintem hétfőn sem kacsa volt, csak túl hamar kiszivárgott. Már akkor gyanús volt, hogy pár napon belül ez lesz, de persze kaszinó, hogy mikor dobják be, szóval ez is olyan információ, amivel nem nagyon lehet mit kezdeni.
A másik lehetőség, hogy tényleg random volt hétfőn, viszont látták, hogy reagál rá a piac és ötletet adott nekik. De szerintem inkább az előbbi.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
lemusz #16770 üzenetére
A brókercég alapvetően rossz ötlet. Lehet pörög piac és sok a jutalék, de ilyenkor mészárolnak le sok kisbefektetőt aki ezután pár évig nem fog a tőzsde közelébe nézni és nem termel jutalékot.
De a legjobb felszáll a repülő valami vámszabad területről, tele iPhone-al, leszáll felszedi az utasokat, elrepül az USA területén kívülre, deal lemegy és fordul is vissza. Svédeknél van ilyen hajó, csak piára. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
lemusz #16745 üzenetére
Bárki írhat ki, te is. Csak megfelelő mennyiségű lóvé kérdése. Sőt vannak olyan opciós stratégiák amiben van amit te írsz meg van amit veszel.
De ez ugyanolyan mint a határidő. Amikor shortolsz egy BUX hatit akkor valójában kiírsz egy kontraktust annak adod el aki a könyvben megveszi. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
lemusz #16739 üzenetére
Mert az volt eltörlik a vámokat, azaz jön a megnyugvás. Az csak egy side effectje volt ennek, hogy ettől kilőttek fel az indexek.
A VIX-et a opciós implied volatility-ből számolják. Az implied volatility meg azt mondja meg, hogy a normál időtagon kívül mekkora plusz pénzért hajlandóak az opciót kiírók kiírni az opciót. Tehát mondjuk van egy részvényed ami 100 dollár és van egy call opciód 80-as lehívási árral fél év múlva. Ez az opció 20+2 dollár nyugodt körülmények között (100-80 adja a 20-at). De ha jön pl. a jelentés (senki se tudja mi lesz benne, fel vagy le) akkor felmegy 25-re. Azért mert aki kiíró azt gondolja, teljesen jogosan, hogy megnőtt a kockázat, mehet fel is meg le is részvény. Na és a vix ennek a prémiumnak nevezett értékek mozgásából van számolva. Minél nagyobb a prémium azaz minél nagyobb a bizonytalanság annak nagyobb a VIX.Az csak egy mellékes, hogy jellemzően a felfelé irány pici lépésekben nyugodtan történik, míg a medve piac meg hatalmas lefel ugrálásokban. Ezért szokták a VIX az eséssel összekapcsolni. De most ebben a pillanatban ugyanannyira kockázat az is, hogy eltörlik a vámokat, vagy épp felfüggesztik. Ezért szerintem most nem a legjobb az eséshez drótozni.
-
aAron_
őstag
válasz
lemusz #16739 üzenetére
IV crush, jelen esetben közel bináris kimenetelű eseményre utaló jel.
#16738kardkovacsi: Nem szoktam opciókkal kereskedni, de nagyon jók arra, hogy a piaci várakozásokat megismerd. Protective put-on gondolkodtam még 6000-es SPX-nél, itt is írtam róla.
Vannak delta neutral / hedged volatility short stratégiák (pl. short straddle), de biztos nem mernék ilyet alkalmazni.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
lemusz #16468 üzenetére
Margin call meg margin call között is van különbség
A 2008-as válságban az "igazi" margin call itthon akkor volt amikor Csányi kezéből kitekerték az OTP részvényeinek a nagy részét meg a teljes MOL pakkját (talán 5%-a volt). először a MOL-t adta el, beverve vele a MOL-t majd mivel köztudott volt, hogy Csányinak rengeteg lombard hitele van az OTP papírjain elkezdték ütni az OTP-t (talán a Soros Gyuri alapja volt) és 3000-ről egész 1400-ig verték le, vagyis verették le Csányival, mert akkor már ő vele adatták az OTP-t. -
attiati
veterán
válasz
lemusz #15342 üzenetére
Nem hiszem, hogy a tőzsdék szándékos szétverése a cél.
Még tavaly volt itt téma a vám és az volt a mondás,.hogy nem érdemes bevezetni, mert lose-lose helyzetet hoz. Akkor irtam, hogy bevezetik, mert habár Usa-nak fájni fog, de a többieknek jobban. Csak a relatív pozíció számít.
Szükségszerű következménye, hogy US indexek is esnek.
Az más kérdés, hogy remek alkalom a politikusnak,hogy bevásároljon, mert irányított az esés.Egyetlen megoldás az lenne, hogy a megvámolt országok összefognak. Erre kevés esély van.
Azt nem értem, hogy a trumpli adminisztráció miből gondolja, hogy az USA vesztese volt a liberális világrendnek és tőke szabad áramlásának.
A pénznél sokkal többet is veszíthet az USA. -
nort_on
senior tag
válasz
lemusz #15304 üzenetére
Eddig jó, EUR up, tőzsde zutty. Itt sokkal nagyobb a baj, ezt nem 1-2 (jó/jobb) adat fogja megfordítani. De legalább ma is lehet vásárolgatni, BTC 4x profit forog bele VWCE-be (hétfőn írtam, hogy MA-kat megnézheti, dMA200 meg wMA50, 126-128 EUR, ott is vagyunk). Ez a hét egész jól alakul.
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
lemusz #15296 üzenetére
Ezt most szerintem abszolút nem lehet megmondani. A piac is látványosan vár az információra. Leestünk olyan szintekre, ahonnan további esés nagyon súlyos következményekkel járhatna. Viszont a sentiment pocsék, rengeteg PUT van eladva, mindenki további esésre van beállva, tehát lehet hogy nagyobb fájdalmat okozna a piac emelkedéssel. Ha viszont ennek ellenére esünk, akkor az erős negatív gamma ijesztően gyorsan leérkezhetünk SPX 5400-as szint köré.
Az én (teljesen megalapozatlan) tippem az hogy az adat gyenge lesz, első reakcióként esünk is, de aztán fordulunk felfelé. -
attiati
veterán
válasz
lemusz #15217 üzenetére
én próbáltam egy hónapja beszélgetést kezdeményezni a relatív huf erőről.
[link]Ott írtam egy 395-ös eurhuf és 375-ös usdhuf árfolyamot: [link]
Csak nem raktam össze, hogy az 1,05 feletti eurusd-t jelent.#15216SzGee
Ilyen rombolás után nem értékeled újra, hogy ez nem sima korrekció?
Az elemzők többsége nem vár 395 alatti eurhuf-ot. Nagyon komoly pusztítást lehetne végezni alatta. -
ngaba
aktív tag
válasz
lemusz #14472 üzenetére
Tavaly meg az USA menetelt, kb. minden más kullogott mögötte. Ezt ennyire pontosan nem lehet előrejelezni.
Igazából nem is értem, hogy Ti miért vesztek ennyire specifikus ETF-eket, ami mondjuk a DAX-ot követi... Azért mert olcsók (kicsi a TER), és több ilyenből próbáltok valami diverzifikált földrajzi lefedettséget csinálni?
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
lemusz #14472 üzenetére
Gondolom, hogy az lehet a logika mögötte hogy mivel az EU-ban hamarabb lesz alacsonyabb a kamat, ezért nagyobb növekedésre van kilátás.
Talán abban is reménykedik a piac hogy végre véget ér az orosz-ukrán háború. Ha az oroszok úgy döntenének hogy rendezik a kapcsolataikat az EU-val háborúzás helyett, az valóban nagyban segítené mindkét felet gazdaságilag is. Kár, hogy ez szerintem fölöttébb valószínűtlen. A nacionalista-populista kormányok képtelenek együttműködésben gondolkodni. Szűmukra nincs olyan hogy win-win, csak olyan hogy én nyerek a másik kárára. -
Ixion77
Topikgazda
válasz
lemusz #14436 üzenetére
Nagy cégek tudnak összegszerűen nagy caplossokat csinálni. Ez még önmagában nem mutat semmit azon kívül, hogy az NVidia egy volatilis részvény. Főleg a méretéhez képest.
Amin meglepődtem, az az hogy a TSLA nem került fel a listára. Pl. a 2021.09.19-es -12% a csúcsról elég potensnek tűnik. De való igaz hogy TSLA inkább több napos sorozatokat szeret előadni mint napon belülit.
Szerintem NVDA-ra a 118.6 egy elfogadható beszálló volt. Egy 115-ös stop lossal lényegesen nagyobbnak érzem a felfelé potenciált mint a lefelé kockázatot.
Persze lehet, hogy szanaszét esi magát. Épp ma reggeliztem ezt a videót. Reasoning AI $30-ból. Egyetlen apró szakterületre koncentrálva ugyan, de akkor is nagyon jelentős lépés. Ebből nekem az következik hogy rövid időn belül mindenben AI lesz. Nem úgy mint eddig hogy a dobozára lesz ráírva hogy AI, benne meg egy tök hagyományos program fut, hanem valódi AI. A laptopban, at autóban, a térfigyelő kamerában, a TV-ben, a robotporszívóban, és minden másban amiben csak fikarcnyi értelme is lehet. Az árak minden korábban jósoltnál gyorsabban zuhannak. A nagy kérdés, hogy ez hogyan hat a chipgyárókra. Szerintem a kereslet óriásira nő, viszont a kínálat is. Nem gondolom hogy az NVDA lenne a fő nyertese az ügynek, ezért tartok sok mást is a portfoliómban. De ha már ilyen szépet esett hétfőn, nem tudtam megállni hogy ne vegyek bele.
-
torma99
aktív tag
válasz
lemusz #14250 üzenetére
Oké, felgyorsul. Nem nagy kaland. Majd korrigál, vagy nem. Nem tudjuk, de pánikra semmi ok. Az is lehet l, szépen kimozogja, az is, hogy jön egy jelentősebb korrekció, akkor a következő havi adagot picit jobb áron lehet majd megvenni. Ilyen ez a popszakma.
Azért még ott sem tartunk, mint a Covidnál, aztán azt is túléltük.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
lemusz #14002 üzenetére
Én régebben azt a magyarázatot olvastam erre, hogy amikor emelkednek az US indexek, vagyis a pénzt részvényre cserélik, akkor adják a dollárt. Amikor esik a tőzsde, vagyis az eszközt pénzre váltják, kvázi hirtelen megnövekedik a dollár iránti igény, akkor erősödik dollár. Ez szerintem ilyen likviditásbeli kérdés lehet. Sokszor nem egyértelmű, mert mindig jelen van valamilyen torzító hatás, de nagyobb tőzsdei mozgáskor látványos.
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
lemusz #14002 üzenetére
Időzítés alapján kb. az, hogy akkor nyitott ki az USA piac.
Az igazságot sose fogod megtudni. Úgy képzeld el mintha beraknál egy üveglapot függőlegesen egy tóba arra húznál egy függőleges vonalat, majd azon a vonalon a vízállás időbeli változását megjelenítenéd egy grafikonon. Kb. ez látszik a képen. Jönnek-mennek hajók, fúj a szél, úszkálnak bálnák, stb. De te ebből semmit sem látsz, csak az aktuális vízállást abban az egy bpontban. Hogy most épp mitől ment hirtelen arra amerre, azt csak tippelgetheted az alapján hogy mit hallottál hogy mostanában mi történt, meg hogy ilyenkor mi szokott törénni. De azon kívül amit hallottál még rengeteg más dolog is történik. Hogy amiről te tudsz az döntő tényező-e éppen az adott ponton a vízállásban azt megintcsak nem lehet tudni.
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
lemusz #13926 üzenetére
Erre a kérdésre ninns egyértelmű választ. Bármi indukálhat változást.
Az általad felvetettek várható hatásai:
Korábban várnál erősebb FED kamatcsökkentési várakozás: dollár gyengül
USA bondok kamatjainak csökkenése (értékük növekedése): dollár gyengül
EU vártnál erősebb növekedése: EUR erősödik -
attiati
veterán
-
-
-
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
lemusz #13284 üzenetére
Nehéz ezt így egy napra vonatkozóan megmondani. Lehet átmeneti is.
TA alapon: pár napja végre kimásztunk lefelé a trendcsatornából. Lekinlódtuk magunkat nagy nehezen 408-ig, de egyelőre úgy tűnik hogy nincs elég erő a forintban egy érdemi korrekcióhoz legalább 400-hoz.
Elemzői alapon: egyre rosszabbak az ország mutatói, és nem látszik komoly változtatási szándék a vezetés részéről. Némi duma van, de amit csinálnak az továbbra is ellentmond annak amit mondanak. -
-
attiati
veterán
válasz
lemusz #12816 üzenetére
Nov. 14-én kora délután nyilatkozott Bloombergnek a gulyás dzsí.
Tetszett a piacnak és erősödött rá a forint.
[link]While the economy would benefit from lower interest rates, traders shouldn’t expect the new governor to take big risks in monetary policy after Gyorgy Matolcsy’s term expires in March, Gergely Gulyas, the minister in charge of the prime minister’s office, told reporters Thursday.
The government is interested in avoiding large volatility in the forint, though the cabinet has no exchange-rate target and currency policy rests with the central bank, Gulyas said.
Aztán jött nov 25-én a nagymarci a hírtévében és szerintem rájött mindenki, hogy ez az erősebb nyilatkozat.
[link]"Kamatokról kijelentette: remélhetőleg a 6,5%-ról lefelé tudunk elmozdulni. Ez egy nagyon jelentős kamatláb, 3% feletti reálkamatláb, ami a gazdasági növekedés szempontjából nem indokolható - érvelt a miniszter."
Azt nem bírja összerakni ez a lángész, hogy Mo-al szemben bizalmatlanság van politikai és gazdasági értelemben. Szóval nem a kamatot kell pakolni a rossz gazdasági teljesítményhez.
Hanem a gazdasági teljesítményt kell javítani.. Azzal, hogy a jogi és politikai bizalmat helyreállítják.
De nem fogják. -
attiati
veterán
válasz
lemusz #12816 üzenetére
Szerintem is túladott. Plnhuf kezd exponenciálisan mozogni.
De így ATH közelében a szereplők tesztelhetik az új eurhuf csúcsot. Abból meg lehet egy begyorsuló eladás. Mikor spekuláljanak, ha nem most?
Nem kellett volna feljönni 413-ig."két ünnep között - beerősödik majd"
Arra gondolsz, hogy az mnb beállítja a dec. 31-i árfolyamot, hogy az államadósság jobban nézzen ki? Békeidőben megtehetné. De ez most ellenszélnek tűnik, ahol az MNB maximum lassítani tud a gyengülésen.Vagy kamatot emel...
De azt milyen címszóval teszi? Hiszen nincs árfolyamcélja. Kétélű fegyver a forintvédő kamatemelés, belekényszerítheti a piac egy nagyobb emelésbe. Semelyik szereplőt nem látom elköteleződni az erős forintárfolyam mellett. Az új vezetésnek inkább kamatcélja és gazdasági növekedés célja lesz. (Erős) árfolyamcélja vagy alacsony inflációs célja nincs.
Egyszerre mindegyik nem tud teljesülni.
MNB-ben már most is csak annyi a célja, hogy ne legyen nagy csapkodás az árfolyamban. A lassú gyengülés oké. -
attiati
veterán
válasz
lemusz #12781 üzenetére
A piacnak remek alkalom, hogy teszteljék az MNB-t és a huf árfolyamot a székváltás körüli időszakban.
Mato már nem szívesen kezd bele egy forintvédő kamatemelésbe.
Vargának nincs tapasztalata és óvatos.
Mindkettő jó lehetőség a tesztelésre, mert kiszámítható.2-3%-ra vagyunk a szalagcímektől.
Ez már forintspecifikus szerintem és csak a megfelelő narratívát várja a piac. -
Drizzt
nagyúr
válasz
lemusz #12781 üzenetére
A legutobbi kamatdontes napjan erosebb volt a forint, 408 ft volt egy euro. Valoszinuleg arra szamitottak, hogy eleg lesz a cut pause. Az azota eltelt Ido miatt viszont szinte biztosan felmerult az emeles gondolata. De sok viz lefolyik mrg a kovetkezo ulesig. 1 hetbol kiindulni nem eleg egy megalapozott donteshez. Ami azota gyengult, akar intervencio nelkul is visszaterhet. Kapkodni sem erdemes. A jovo evi koltsegvetesi celarfolyam 397.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged