Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- talmida: My Art II.
- Met: Metallica: M72 World Tour
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
lemusz
üzenetére
Én fundában továbbra is gyengének látom a dollárt, de a háború mindig megtolja. Mindig ez ment a történelemben. Háború = kukta szelep kinyit, felesleges gőz kimegy, rotyoghat tovább utána minden. Ha túl hamar lecseng a közel keleti gebasz, mert megdől a rezsim (így vagy úgy), visszagyengülhet, még úgy is, hogy Irán új leendő kormánya immár "szövetséges" lesz.
Ezzel a hamarosan-nyugi-lesz víziómmal szembe megy két dolog a fejemben:
1. Irán magára haragította a környékbeli arab államokat. (Ez így elég paradox jelenség elsőre, de ja). Ebből még bármi is lehet, bár egy új rezsimet az usa jelenlétében lehet nem b*gatnának a tegnap eseményei miatt, hisz immár velük van, vagy mi.
2. Kína lapít, mint szar a fűben. Ha gyors béke lesz közel keleten, nem ugrik rá Taiwanra, mert USA nem megosztott, hanem oda tud figyelni. Ha elhúzódik közel kelet, akár meg is tehetné - tehette volna, egészen tegnap-tegnapelőttig vagy hogy, amikor is Japán kijelentette h ha kell, megvédi Taiwant.
Ennek szvsz üzenet értéke van, nem is kicsi.
Ha engem kérdez vki: az USA bevonta Japánt mint nyugati világ szövetségest hogy nyilatkozzon egy ilyet, ezzel tétovázásra - és valszeg nyugira intve - Kínát, mert az USA arra számít, hogy a közel keleti balhé elhúzódhat és amíg nem tudná (vagy nem akarná erejét megosztva) Taiwant rendesen lereagálni (bevédeni), legyen ott mégiscsak egy szövetséges Japán, ami távol tartja Kínát a szigettől. Ha pedig Kína mégis ugrana (kétlem, annál óvatosabb játékos), Japánnal azért ellenne egy darabig, mire a nagy sas igazán megébred.
De egy globális konfliktus nem hiányzik senkinek, akkorák már az érdek összefonódások szerintem.
Lokálisban letudják (sajnos, vagy szerencsére, nézőpont kérdése).
Japán a Global Firepower Index alapján 7. helyen van, kurva modern és fejlett haditengerészet + levegő. Oké, hogy Kína előzi egyfajta regionális befolyásra törekvéssel a térségben, de semmiképp sem olyan Japán, akivel ujjat húzna csak úgy azonnal egy random ötlettől vezérelve. Még úgy sem, hogy Japán hadereje defenzív (mint a NATO), definíció szerint.
Mindebből egyelőre azt ókumlálom ki, hogy az USA elhúzódóra készül közel-keleten, érzi, hogy a perzsák lehet nem adják könnyen magukat, a csatlósaival féken tartatja a nagy ellenfelét (talán), míg ő rendet tesz..
A dollár szvsz jó ideig emiatt erős marad. + Lockheed Martin meg a többiek + arany (és a dollár minden mozgás ellenére még mindig menekülő).
Aztán lehet tévedek.
-
atee_13
őstag
válasz
lemusz
üzenetére
" akiknek ez lenne a feladata egymásra fognak pislogni a hatalmi vákumban kinek az utasítását kövessék vagy ne kövessék."
Irán szakértő néni nem így látja
Rendkívüli: Trump és Netanjahu megtámadta Iránt
Nem a szorosra vonatkozóan, hanem a vezetésre. Szerinte szimplán választanak másikat, ha ell majd másik és másikat. -
t72killer
titán
válasz
lemusz
üzenetére
Átb.sznak mindenkit, 7főn már ződ lesz, jövő 7 végére NVDA+index ATH, aztán jöhet egy klasszik midterm-évi beszakadás...
Ha valaki unatkozik, egy kis AI írta "történelem".
-
t72killer
titán
válasz
lemusz
üzenetére
ja, pont most nézem, pár éve volt hír: Processzorfejlesztési központot nyit Izraelben az NVIDIA
-
t72killer
titán
válasz
lemusz
üzenetére
A logika, hogy nincs benne logika: a piac szimplán arra megy, amerre kedve van: HA olynaja van, akkor a jó hír is rossz hír (mert akkor kamatemelés, irgumburgum, "úgyisbeáraztákmár"), ha meg olyanja, akkor a rossz hír is jó hír. Itt lehet egy kicsit technikázni, ha valaki szereti az RSI, Elliott, Buffet index és társait - bár nem listázzák, én a Buffett indexet is betenném egyfajta hibrid technikai indikátornak
.#22869: kivéve mondjuk az AMZN-t és a MSFT-t (utóbbi ugye zöldben úszta meg a tegnapi napot), de 7 anyja legyen annak, aki most jelentés előtt valamibe belevesz (AMZN)... Inkább longok irányába szaglálódok, de ezen a héten már tuti nem nyitok pozit. Nagyon durva amúgy, ahogy a MSFT vastagon 500 feletti értékekről indulva már 3xx-eket ír.
+látom ma megint shitcoin nap van

-
t72killer
titán
válasz
lemusz
üzenetére
Nehéz ügy, pénzügyileg nézve abszolút nem "élősködők" természetesen, hisz nem kevés adót befizettek. Viszont, főleg egy orvos esetén, a társadalom nem kevés erőforrást fektetett abba, hogy ő "létrejöjjön" mint orvos: kellett egy alkalmas családba születni, ahol anyuci nem drogozta szét embriókorában a csemete agyát (ugye briteknél már ez is paraméter, legalább annyira, mint otthon...), kellettek 0-18éves korig megfelelő minták+terelgető figurák, iskolai környezet és persze a végén egy valamilyen szinten államilag pénzelt egyetem. Ezeket azért önti a gyerekbe a társadalom, hogy visszakapjon egy orvost, aki kb 35-40éven keresztül emberéleteket ment-gyógyít heti 30+órában. Valahogy hiba kerül a "társadalmi csere" gépezetébe.
-
t72killer
titán
válasz
lemusz
üzenetére
Továbbpörgetve a gondolatot, a FIRE-ző is egy társadalmi élősködő, főleg, ha még munkaképes. FIRE-s csoportban olvasom, hogy fiatal nhs ORVOS tervezgeti, hogy ő bizony 45évesen el fog húzni valami random DK-Ázsiai p.csát dugni a tengerparton és élvezni az életet, mert jól tőzsdézik az orvosi fizujával. Krvajó, a kórházba meg már a 3.világból fognak lasszóval dokikat, a GP-nél meg lassan a Grok-kal jobban jársz...
Az egyént megértem természetesen. A munkaviszony igencsak messze áll a "demokratikus normáktól" nagyon sok esetben még nyugaton is, amiből a legtöbben jogosan menekülni szeretnénk.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
lemusz
üzenetére
Jó de ez ilyen fából vaskarika. Fogják és a kb. az emberiség bányászása során kitermelt összes aranyat beleszámolják. Ez nem fog piacra lépni mert a nagy rész valakinek a nyakában, gyűrűkében, fülbevalójába, vagy épp valami széfben ül nem piacképes egyáltalán. Szóval ennél szerintem több nagyságrenddel kisebb a valódi, kereskedett mennyiség.
-
Dare2Live
félisten
válasz
lemusz
üzenetére
Szerintem Trump kijelentése Kósa szinten amatőr és kontraproduktív. Egy gyengülő/hitelét vesztett/beszakadó $ mellett nem fogja a Fed a kamatcsökkentést folytatni ami Trump fő sirálma.
@Ringman
Nagyon sok éve és sokan nem akarnak $ban kereskedni. Mégis detto standard a $ ban való kereskedés. Ez max lassan csökken helyét lassan az eur esetleg a rmb veszi át de továbbra is domináns. Én nem látok olyat, hogy érdemben bárki aranyban kereskedne. Nehéz utalni. Aranynál még a cryptok is sokkal esélyesebbek. -
kardkovacsi
senior tag
-
fuser123
csendes tag
válasz
lemusz
üzenetére
Na, most volt a TACO!

[https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/115934734335579278] -
fuser123
csendes tag
válasz
lemusz
üzenetére
Még szuszog, sajnos. A lényeg:
[Trump renews demand for Greenland, but says he ‘won’t use force’] -
Simia
junior tag
válasz
lemusz
üzenetére
A borravalót azt először én Trumptól hallottam, mert az USA-ban tényleg elég erős a tipping culture. Nem is tudtam mire vélni, amikor nálunk is felmerült a kérdés, mert Mo.-on ezt nem éreztem problémának, de igazad lehet, ez valamiféle együttműködésre utal.
Erről a Trump account-ról viszont nem is hallottam még. Zseniális ötlet. Egyszerre önreklám, populista intézkedés, tőzsdepumpálás, és powergrab is (mert a brokereket, brókerköltségeket és vásárolható alapokat szabályozzák, illetve az állam is fizet be pénzt, nyilván nem mindegy kinek és mennyit, ez simán leverage Trump kezében a piaci szereplőkkel szemben).
-
t72killer
titán
válasz
lemusz
üzenetére
Elhiszem. Ebben a szituban egyéni szinten nincs jó döntési lehetőség: ha nem te veszed fel a disznótrágyából a pénzt, felveszi más és megveszi előled a csillagos egekbe árazott ingatlant, szolgáltatást, stb. Ha felveszed, akkor a rendszer részévé váltál, első-második alkalommal még mondod, hogy jóó, azért majd okosan másra szavazok, aztán pár csomag "krumpli" után elgondolkodsz, hogy hmm, kéne még ez-az a ház körül, csak kibírunk még 4évet...
-
t72killer
titán
válasz
lemusz
üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy az olaj volt itt a fő tényező. Nem emlegetik most, de Venezuela RITKAFÉM készletei is igen komolyak és az illegál ritkafémbányászat+export már most kínához húzó kezekben van.
Az olaj a jelen, az egzotikus ásványok a jövő.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
lemusz
üzenetére
Alapvetően nem örülök ennek. Itt most gyakorlatilag ugyanazt csinálta Trump mint amit Putyin. Odament és szétvágott egy neki nem tetsző országot. Mondjuk csinált már ilyet az USA többször is csak az utóbbi évtizedekben ez nem volt divat, 25 éve is volt legalább valami ENSZ felhatalmazás amikor bombázták a Szerbiát.
De ez itt egy tiszta zabrálás. -
lemusz
addikt
-
travix
aktív tag
válasz
lemusz
üzenetére
Mondjuk a vagyonadóval nincsen semmi gond sem, talán Magyarországon a legkedvezőbb az adózás a vagyon és befektetések után az egész eu-ban. A tbsz számla egy baromi jó lehetőség, de anélkül is 15% a nyereségadó ami lófütty nyugati országokhoz képest. Lehetne módositani hogy akkor ezen növelnek vagy bevezetnek vagyonadót ami az alsó és középosztályt nem érinti...
-
atee_13
őstag
válasz
lemusz
üzenetére
Zsiday szerint nem lenne igazságos, ha most azt mondanák nekik, hogy „ti most adózzatok azért, mert vannak, akik loptak, vagy akikről azt gondoljuk, hogy loptak”.
„Ha azt gondoljuk, hogy voltak emberek, akik jogtalanul, bűncselekmények elkövetésével gazdagodtak, akkor folytassunk le egy eljárást, nézzük meg, és ha igen, akkor a bíróság majd kimér rájuk egy büntetést. Ennek része lehet vagyonelkobzás, részleges vagyonelkobzás.”
Petya is megsasolhatná mire ugrik rá azon nyomban, ha valaki nem emeli oltárra...
Szerintem sokkal nagyobb gáz volt az a rész mikor arról beszélt, hogy szerinte a magyar gazdaság nem az EU-s pénzek miatt nőtt pusztán az EU-s integrációtól.
Vége Orbán gazdasági modelljének - Scheiring Gábor ⎪POGI PODCAST
Emberünk szépen elmeséli, hogy EU-s pénzek nélkül nem lett volna érdemi növekedés. Most vágottan jönnek az EU-s pénzek és nincs is érdemi növekedés. -
Simia
junior tag
válasz
lemusz
üzenetére
Az a gyanús, aki nem gyanús!
(egyébként igen jelentős delay-jel most hallgatom) -
travix
aktív tag
válasz
lemusz
üzenetére
Csak kis fun fact hogy mindig Pelosi van a képben amikor kormáynzói tőzsdézésről van szó de nem ő a legjobb trader a képviselőházban, hanem valami republikánus tag.
Egyébként mindenki ott csal ahol tud usaban is, Trump fia is milliókat játszott meg a vámok bejelentése előtt. Legutóbb meg botrány volt hogy a gemini megjelenése előtt valaki megjátszotta nagy téttel hogy mikor jelenik meg az új verzió. Aztán sejteni lehet hogy nem Ferenc pápa volt az hanem mondjuk aki ott dolgozott.
-
User_2
aktív tag
válasz
lemusz
üzenetére
pelosi jóval kisebb számlával éri el az eredményt,
buffett tőkéjével ezt nem lehet megcsinálni, mert az mozgatná a piacot,
és buffett tőkéjével úgy egyáltalán fizikailag nem lehetséges megtenni azokat be és kilépőket, mert a piac nem akkora.így az egész összehasonlítás bogus, célja nem az értelem, hanem a gyomor forgatása.
-
t72killer
titán
válasz
lemusz
üzenetére
Úgy én is szívesen vennék lottót, hogy összezárnak a számgolyókkal egy délutánra és én húzom a nyertes számokat.
Opciós ügyeskedésből nincs az az isten, hogy konzisztens teljesítmény mellett így meggazduljon valaki "csak úgy". A szenátorok pl előre tudták a covid-összeomlást, hogy csak az "apróságokat" említsük. -
julius666
addikt
válasz
lemusz
üzenetére
Nekem is ez volt az első gondolatom a hírt olvasva.
Nem feltétlenül telibe politikusi pozi, simán lehet pl. csak valami háttérember/tanácsadó gazdasági vonalon, gondolom oda is néznek összeférhetetlenséget.Számára az élet nyilván már nem nagyon tartogat anyagi jellegű kihívásokat a magánéletében, alapkezelőségből befolyt díjakra nincs rászorulva már, makro meg mindig is érdekelte. Abban is egész biztos vagyok, kapott ilyen irányú megkereséseket a tiszától.
Ha ténylegesen vannak ilyen irányú ambíciói, akkor könnyen lehet ez egy soha vissza nem térő alkalom számára.
-
-
avl
senior tag
válasz
lemusz
üzenetére
szerintem igen, lasd "Az Alapkezelő célja, hogy a befektetési lehetőségek figyelembevételével az Alap forrásainak átlagosan legalább 80 százalékát
fordítsa részvények (alapvetően magyar és más közép-európai részvények) vásárlására. "0,01milliotol :-) azaz 10e HUF-tól
mivel "Nem érzem helyénvalónak az összehasonlítást" ? szerintem bármi bármivel összevethetö; célszerü persze egyre közelebbi dolgokkal
szerintem: diverzifikacio; passziv ETF is, jo(nak tünö) bef.alap is, allampapir is, hedgelt ETF is, ....és semmit nem eladni ;-) (pl. egy uj divathóbort vagy "meglátás" esetleg "tudományos publika" miatt)
barmelyikéröl lehet tudni, pl. -
-
julius666
addikt
válasz
lemusz
üzenetére
Eltudom képzelni hogy kína nem, de később india már nagyon simán lekörözi majd az USA-t.
Azt mégis hogy? Ha csak a demográfiát nézzük, már India termékenységi rátája is a reprodukciós szint alatt van, csak őket ráadásul még a migráció is negatívan érinti (húz el a versenyképes munkaerő, pl. USA-ba)
Kulturálisan olyanok amilyenek, klímaváltozás szerencsétleneket kiemelten rosszul érinti, a húzóágazataik az alacsony minőségű de relatíve olcsó távmunkán alapulnak, amit az AI először fog kinyírni (ez lehet már nem is jövő idő).
Honnan jönne a több évtizedes masszív felülteljesítés?
-
t72killer
titán
válasz
lemusz
üzenetére
Ami mondjuk ráférne a piacra, az egy 40-50%-os ingatlanár-korrekció (az államötvénybe zárás éppenséggel az ingatlanra is kihat), de amilyen törékeny a világgazdaság, ebből éhínségek lennének.
Kishazánkban is izgi lenne, ha hnap Csuti Poczakék bejelentenék, hogy az épp bent lévő PMÁP és egyép papírfecnik szépen bentmaradnak még 5 évig az állam által definiált kamatokon

-
Pá
addikt
válasz
lemusz
üzenetére
Szerintem hétfőn sem kacsa volt, csak túl hamar kiszivárgott. Már akkor gyanús volt, hogy pár napon belül ez lesz, de persze kaszinó, hogy mikor dobják be, szóval ez is olyan információ, amivel nem nagyon lehet mit kezdeni.
A másik lehetőség, hogy tényleg random volt hétfőn, viszont látták, hogy reagál rá a piac és ötletet adott nekik. De szerintem inkább az előbbi.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
lemusz
üzenetére
A brókercég alapvetően rossz ötlet. Lehet pörög piac és sok a jutalék, de ilyenkor mészárolnak le sok kisbefektetőt aki ezután pár évig nem fog a tőzsde közelébe nézni és nem termel jutalékot.
De a legjobb felszáll a repülő valami vámszabad területről, tele iPhone-al, leszáll felszedi az utasokat, elrepül az USA területén kívülre, deal lemegy és fordul is vissza. Svédeknél van ilyen hajó, csak piára. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
lemusz
üzenetére
Bárki írhat ki, te is. Csak megfelelő mennyiségű lóvé kérdése. Sőt vannak olyan opciós stratégiák amiben van amit te írsz meg van amit veszel.
De ez ugyanolyan mint a határidő. Amikor shortolsz egy BUX hatit akkor valójában kiírsz egy kontraktust annak adod el aki a könyvben megveszi. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
lemusz
üzenetére
Mert az volt eltörlik a vámokat, azaz jön a megnyugvás. Az csak egy side effectje volt ennek, hogy ettől kilőttek fel az indexek.
A VIX-et a opciós implied volatility-ből számolják. Az implied volatility meg azt mondja meg, hogy a normál időtagon kívül mekkora plusz pénzért hajlandóak az opciót kiírók kiírni az opciót. Tehát mondjuk van egy részvényed ami 100 dollár és van egy call opciód 80-as lehívási árral fél év múlva. Ez az opció 20+2 dollár nyugodt körülmények között (100-80 adja a 20-at). De ha jön pl. a jelentés (senki se tudja mi lesz benne, fel vagy le) akkor felmegy 25-re. Azért mert aki kiíró azt gondolja, teljesen jogosan, hogy megnőtt a kockázat, mehet fel is meg le is részvény. Na és a vix ennek a prémiumnak nevezett értékek mozgásából van számolva. Minél nagyobb a prémium azaz minél nagyobb a bizonytalanság annak nagyobb a VIX.Az csak egy mellékes, hogy jellemzően a felfelé irány pici lépésekben nyugodtan történik, míg a medve piac meg hatalmas lefel ugrálásokban. Ezért szokták a VIX az eséssel összekapcsolni. De most ebben a pillanatban ugyanannyira kockázat az is, hogy eltörlik a vámokat, vagy épp felfüggesztik. Ezért szerintem most nem a legjobb az eséshez drótozni.
-
aAron_
őstag
válasz
lemusz
üzenetére
IV crush, jelen esetben közel bináris kimenetelű eseményre utaló jel.
#16738kardkovacsi: Nem szoktam opciókkal kereskedni, de nagyon jók arra, hogy a piaci várakozásokat megismerd. Protective put-on gondolkodtam még 6000-es SPX-nél, itt is írtam róla.
Vannak delta neutral / hedged volatility short stratégiák (pl. short straddle), de biztos nem mernék ilyet alkalmazni.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
lemusz
üzenetére
Margin call meg margin call között is van különbség

A 2008-as válságban az "igazi" margin call itthon akkor volt amikor Csányi kezéből kitekerték az OTP részvényeinek a nagy részét meg a teljes MOL pakkját (talán 5%-a volt). először a MOL-t adta el, beverve vele a MOL-t majd mivel köztudott volt, hogy Csányinak rengeteg lombard hitele van az OTP papírjain elkezdték ütni az OTP-t (talán a Soros Gyuri alapja volt) és 3000-ről egész 1400-ig verték le, vagyis verették le Csányival, mert akkor már ő vele adatták az OTP-t. -
attiati
veterán
válasz
lemusz
üzenetére
Nem hiszem, hogy a tőzsdék szándékos szétverése a cél.
Még tavaly volt itt téma a vám és az volt a mondás,.hogy nem érdemes bevezetni, mert lose-lose helyzetet hoz. Akkor irtam, hogy bevezetik, mert habár Usa-nak fájni fog, de a többieknek jobban. Csak a relatív pozíció számít.
Szükségszerű következménye, hogy US indexek is esnek.
Az más kérdés, hogy remek alkalom a politikusnak,hogy bevásároljon, mert irányított az esés.Egyetlen megoldás az lenne, hogy a megvámolt országok összefognak. Erre kevés esély van.
Azt nem értem, hogy a trumpli adminisztráció miből gondolja, hogy az USA vesztese volt a liberális világrendnek és tőke szabad áramlásának.
A pénznél sokkal többet is veszíthet az USA. -
nort_on
senior tag
válasz
lemusz
üzenetére
Eddig jó, EUR up, tőzsde zutty. Itt sokkal nagyobb a baj, ezt nem 1-2 (jó/jobb) adat fogja megfordítani. De legalább ma is lehet vásárolgatni, BTC 4x profit forog bele VWCE-be (hétfőn írtam, hogy MA-kat megnézheti, dMA200 meg wMA50, 126-128 EUR, ott is vagyunk). Ez a hét egész jól alakul.

-
Ixion77
Topikgazda
válasz
lemusz
üzenetére
Ezt most szerintem abszolút nem lehet megmondani. A piac is látványosan vár az információra. Leestünk olyan szintekre, ahonnan további esés nagyon súlyos következményekkel járhatna. Viszont a sentiment pocsék, rengeteg PUT van eladva, mindenki további esésre van beállva, tehát lehet hogy nagyobb fájdalmat okozna a piac emelkedéssel. Ha viszont ennek ellenére esünk, akkor az erős negatív gamma ijesztően gyorsan leérkezhetünk SPX 5400-as szint köré.
Az én (teljesen megalapozatlan) tippem az hogy az adat gyenge lesz, első reakcióként esünk is, de aztán fordulunk felfelé. -
attiati
veterán
válasz
lemusz
üzenetére
én próbáltam egy hónapja beszélgetést kezdeményezni a relatív huf erőről.
[link]Ott írtam egy 395-ös eurhuf és 375-ös usdhuf árfolyamot: [link]
Csak nem raktam össze, hogy az 1,05 feletti eurusd-t jelent.#15216SzGee
Ilyen rombolás után nem értékeled újra, hogy ez nem sima korrekció?
Az elemzők többsége nem vár 395 alatti eurhuf-ot. Nagyon komoly pusztítást lehetne végezni alatta. -
ngaba
aktív tag
válasz
lemusz
üzenetére
Tavaly meg az USA menetelt, kb. minden más kullogott mögötte. Ezt ennyire pontosan nem lehet előrejelezni.
Igazából nem is értem, hogy Ti miért vesztek ennyire specifikus ETF-eket, ami mondjuk a DAX-ot követi... Azért mert olcsók (kicsi a TER), és több ilyenből próbáltok valami diverzifikált földrajzi lefedettséget csinálni?
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
lemusz
üzenetére
Gondolom, hogy az lehet a logika mögötte hogy mivel az EU-ban hamarabb lesz alacsonyabb a kamat, ezért nagyobb növekedésre van kilátás.
Talán abban is reménykedik a piac hogy végre véget ér az orosz-ukrán háború. Ha az oroszok úgy döntenének hogy rendezik a kapcsolataikat az EU-val háborúzás helyett, az valóban nagyban segítené mindkét felet gazdaságilag is. Kár, hogy ez szerintem fölöttébb valószínűtlen. A nacionalista-populista kormányok képtelenek együttműködésben gondolkodni. Szűmukra nincs olyan hogy win-win, csak olyan hogy én nyerek a másik kárára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 13 9330 2in1 QHD+ IPS érintő i7-1260U 32 512 IR kam gar
- -44% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14400, 16GB DDR5 RAM, 512GB NVMe, DVD-RW, ÚJ HU bill+egér
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i7-1260U 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- OMEN 17-db0281ng 17.3" FHD IPS Ryzen 7 8845HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- Apple MacBook Air 13" M5 10CPU / 8GPU / 16 GB / 512 GB - 1 Év Apple Garancia
- Samsung Galaxy Z Flip5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Újszerű Acer Nitro 5 - 17.3" QHD 165Hz - i9-12900H - 32GB - 1TB - RTX 4060 - Win11
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

Ixion77