Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Civilként nincs olyan, hogy "jó időzítés" - ahhoz füles kell és politikai kapcsolatok, hogy megúszd. Én TA, megérzés, kontraindik megfigyelése alapján ha egy párnapos-párhetes hullám felét tiszta profitként ki tudom venni egy swingben, akkor adom a pacsit magamnak. Nem állok rosszul, nem panaszkodom - de ez egy ilyen játék. A short, mivel a "főtrenddel" szembe megy, pláne. Kivéve ugye, ha jó hiénaösztöneid vannak és kiszagolod a gyengét a hordából, ilyen pl a META és néha(!) a TSLA. De ezeket se tartod soká, ahogy kolléga is írja, minden egyes after/premarket egy körömrágás, ami nem feltétlen éri meg idegileg...
Indexshortot utoljára kb egy éve csináltam változó eredménnyel.
Az elmúlt évet összegezve jól zártam, de ahogy nézem ugyanezt a hasznot jóval alacsonyabb rizikóval és jóval kevesebb trade-del is hozhattam volna pl mindent arany-ezüstbe rámolva még 2025 elején.
Hogy kicsit releváns legyek a mai napra: az AMZN-t egész szépen helyrekapták (sajnos nincs készleten), GOOG (hálistennek ebből van pár darab) detto, indik is alakulnak. Ha nem fullad meg a piac a hétvégén, akkor a tőzsdén ennyi volt a háború...
-
t72killer
titán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Jó volt a tipp, már adják is befelé, főleg a gyengébb versenyzőket (MSFT, TSLA). Megjátszani ezt persze tiszta életveszély, mert ha az ember belenyit egy shortot, hóttziher, hogy pont akkor találja ki, hogy akkor ő most trendfordul és beindít egy 3éves nonstop rallyt...
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Én ebben rettentő rossz vagyok, sokszor visszaengedem a nyerő jelentős részét. Szóval tőlem ne várj tanácsot

A másik a short rettentő nehéz kenyér, pont az ilyenek miatt. Esik, esik...aztán egyszer csak aftermarket ledarálja szinte az egészet úgy, hogy még reagálni se tudsz, mert alapvetően mindenki venni akar. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Pedig ez most eléggé egy szopó helyzet Trump számára. Mi tud tenni. Fogja és visszavonul, hatalmas égés, gyakorlatilag győzelemmel felér Irán számára. Mellesleg a Hormuzi szorost meg se kell nyitni. Eddig ugye azért nem zárta le mert akkor jön Amerika és szíjjel vág mindent
De az amcsik ezt a kártyát már kijátszották. Trump gyakorlatilag tehetetlen ezért kilincsel a NATO országoknál, segítsenek neki. Persze azok meg nem hülyék senki se akar egy ilyen háborúba belekeveredni.
Szóval én nem látom mi lenne itt Trumpnak a megoldás, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is. -
avl
senior tag
-
attiati
veterán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Műtrágya és műanyag megdrágul / hiánycikk lesz. Ezek nagyon sok terméket érintenek majd közvetetten nem olyan sokára.
Azt senki sem tudja, hogy most a háttérben milyen egyezkedés vagy katonai készülődés történik a napokban.
Az sem világos, hogy a 100 usd-s olajárban vajon mennyi negatív forgatókönyv van már beépülve.
-
Ringman
félisten
válasz
Dißnäëß
üzenetére
az a baj, hogy ezek évekre felborítják a piacot, pl: [link]
The world's biggest LNG plant in Qatar wont be able to quickly restart even after the Iran war ends🇶🇦⚠️
Two of the plant's trains were damaged, and need new gas turbines to power LNG refrigeration compressors. Delivery will take 2-4 years due to a massive backlog, Rystad says
persze ezt nehéz megértetni a trumpista deamteammel -
t72killer
titán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Több dimenziója is van az olajsztorinak, Közel-kelettől függetlenül holnapután bedobhatnak egy hírt, hogy kitaláltak egy szupi módszert a venezuelai nehézolaj hasznosítására és indul a buli: másnap bucskázik az olajár 30%-ot csak a hírre... Persze igaz, ha valami technikaigényesebb feldolgozás-kinyerés kerül az asztalra, akkor a cégek árfolyama meglódul, mert elkezdenek pl kormányzati büdzsékből is belenyúlni.
#23759:
. Kéne nekik utat csinálni... Tippre erre is kitalálnak valamit. Trump nagyon spórolt az anyahajókkal, kellett volna még 1 CSG külön az útvonal fedezésére. -
t72killer
titán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Én valahogy nemigazán hiszek a közeli nagy összeomlásban, úgyhogy 2-3hete már elkezdtem gyűjtögetni.
Kapcsolódik: Trump says defense contractors agree to quadruple production of ‘exquisite class’ weapons - ez igazából egy igencsak bullos hír az egész tech szektornak.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Nincs értelme tippelni. Aki meg tudja tippelni az iráni események lefolyását rövid és közép távon, az tudja a kérdéseidre a választ. De természetesen arra ugyanúgy nem tudja a választ senki. Egyelőre inkább napról napra rosszabbak a forint kilátásai és az alapkamat növekedésének az esélye is jelentősen nő. Energia ár változások miatt. Ez az eseménysor sokkal nagyobb súlyú és fundamentálisab, mint a választási várakozások. Jelenleg annak a hatása eltörpül. De az Ukrajnával való viszony romlás is valószínűleg fontos tényező a forint rövid mozgásában a napokban. Ha visszafordul az energiaár, akkor a forint is újra erőre fog kapni. Ha nem, akkor nem. Jelentősen mozog az inflációs várakozás és ez hat elsősorban a forint árfolyamra. A márciusi kamatdöntés is kritikus lehet. Kamatcsökkentés valószínűleg jelentős gyengülést eredményezne. Tartás lehet elég a stabilizáláshoz, de lehet nem.
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Viszont eszetlen sokat emelkedett az elmúlt hónapokban és a memóriaválság ügyben mintha pislákolna valami az alagút végén. Nem is annyira növekszik, a gyártási kapacitást sem igazán tudja bővíteni, és a konkurencia is a nyakán van.
Én PLTR-rel szemezek. Az is eszetlen drága még így -33% után is, de:
1, nincs hardware kitettsége (más AI titánokkal szemben)
2, van masszív hadászati szerepe, bevétele
(3, nincsenek erkölcsi gátlásaik, Antrophiccal ellentétben)--
Az imént XAGUSD 78-nál belevettem az ezüstbe, úgyhogy ott számítsatok összeomlásra. Svájci ETF-et vettem, tehát az első Iráni rakéta célpontja megvan, oda már ne tervezzetek nyaralást

-
axioma
veterán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Ugy overengineer-el nekem folyamatosan, hogy dobhatom a kukaba a kod nagy reszet... a junior legalabb keves koddal osszetaknyolja, szembetuno az antipattern, es iranymutatassal rendbehozza, de a claude hulyesegei ugy tunnek, mintha ertelme lenne, csak aztan olyan mint Galaxis utikalauzban a szerzodes, lenyegeben ures. Tuti nem erre vinnem a juniort... cegnel meg eroltetik hogy hasznaljuk, esku jobb volt egy ai-os fuggvenyszintig kodkiegeszito tool (elozo munkahely), ami itt most nincs per pill, bar mocorognak valami nem promptolos integracio fele is akkor lehet hogy tudna'.
-
Vesa
veterán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Hát sajnos, gazdasági topikban vagyunk, ez is csak egy gazdasági kérdés, abból is az embertelenebb fajta. Túlnépesedés van, a kőgazdagok már régen nem országokban gondolkodnak, hanem kasztokban. Az lehet a -nem hivatalos- vezérelv sok helyen már, hogy aki nem tudja megfizetni, arra nincs szükség, vagyunk így is bőven sokan, nem kár értük. Boldoguljon mindenki ahogyan tud. Ennek a szelekciónak a legegyszerűbb módja, ha mesterségesen magasra emelik az árát bizonyos szereknek vagy kezeléseknek. Valami mesét könnyű mellé tenni, miért kerül annyiba, de innentől az is szépen beletörődik a sorsába, aki nem képes megfizetni. Aki pedig képes rá, az jól elvan a top ellátással és még csak lázadozni sem fog senki.
-
t72killer
titán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
A magyar ingatlanárak, pláne azok, amivel kezdeni is lehet valamit, mert pl munkahely van a környéken, nagyjából 4-5x-ődtek (akad sokkal durvább, 10x-eződésre is példa), ami sacc/kb 15-17%-os komponens évente.
Szokásos vesszőparipám még, hogy 8-10éve még el lehetett lébecolni az állami EÜ-ben, megboldogult szüleim is akkor vették igénybe igen komoly mértékben - és egy szó panaszunk nem lehet, nem spóroltak a kórházban tartózkodási idejükön, mindenféle komolyabb (MRI, stb) vizsgálaton, rehabilitációkon és a banális "nincs WC-papír és ágynemű" hülyeségek se súlytották őkat. Mára ezek igen nagyrésze gyanítom MAGÁNban menne csak == többilliós új ktg osztva... nulla régivel. Magán kontra magán a kedvenc fogorvosnénim az eltelt 10év alatt kb 3x-osára emelte árait, ami 11%éves növekménynek felel meg, ez szintén nemigazán van köszönőviszonyban a "hivatalos" számokkal. 2022-t leszámítva az utolsó év, amikor elismerték, hogy érdemben 10% felett jár az infláció 1998ban(!!) volt.
#23314: 2022-23ban a nem árstopos élelmiszerek nem kis része 60-100% drágult. A mainstream dolgokat vagy egyenesen árstopozták, vagy próbálták moderálni magukat a kereskedők - de ha spéci dolgokat kerestél, pl teljes őrlésű liszt: 2019ben még valami 100Ft körül vettem kilóját, 2023ra ez érdekes már 300Ft volt - ma 400. Autók se kicsit lettek akkoriban drágábbak, nejemnek épp vettünk egy használt benzinest - itt UK-ben 2k fontot fizettem ki egy olyan csotrogányért, amiért 2évvel korábban még az ezresből is lehetett alkudni/új autók listaára is igencsak megugrott akkoriban. A konkrét magyar számokat nem tudom, de hasonló sztorikat olvastam otthonról is.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Szerintem stabil 6-7% még a közel nullás időkben is. Akkor rongyoltak 20-30%-al is éves szinten az ingatlanárak.A 2017-es 240e-es kivitelezői nm árra 2019-ben ugyanaz a kivitelező ugyanott, gyakorlatilag ugyanazzal a mérnöki tartalommal 350e-et mondott.
Viszont a 2023-as nagy 25%-os inflát erősen lehúzná mert akkor konkrétan álltak az ingatlanárak.
A fő kérdés inkább az lenne mennyivel magasabb kamatoknak kellett volna lenniük és valószínűleg nincs ez az ingatlan árrobbanás sem, mert eleve a jegybanknak meg kellett volna fognia.Az egész azért gáz van egy cél, infláció legyen 3% alatt. Ehhez mérünk egy csomó mindent, ehhez igazodik a jegybank is...csak épp egy rossz alapra épül az egész (az egész EU-ban).
-
törölt tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Nem tudom mennyi idos vagy, de a kornyezetemben mar a 90-es evek vegen az volt a mondas, hogy kozgazdaszokbol Dunat lehet rekeszteni. Aztan persze a talpraesettebbek sikeres karriert futottak be, de nem hasonlitanam a villanyszerelohoz, mert nagyon azon mulott, ki hova megy gyakornoknak, ki mennyire teszi oda magat, tipikusan nem a papirtol vagy a kepzestol futottak be.
Mondjuk en nem latom ezt a fordulatot, vannak a tagabb kornyezetemben szerelok, es messze nem olyan jo a helyzetuk, mint ahogy a white collar alkalmazottak hiszik.
-
törölt tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
En elkepesztoen tularazottnak erzem a magyar ingatlanpiacot, miutan Ausztriaban vettunk egy lakast sajat hasznalatra (Grazban, kulvaros), es hasonlitgatom, hogy Sopronban peldaul dragabban kapnek ugyanilyet, meg Budapesten is a kulso keruletekben. Felmerult, hogy megtartjuk a budapesti lakasunkat, es berbeadjuk, de nezve az ingatlanarakat, eleg nehez elkepzelni hova emelkedjen, ha meg tovabb nyomjak a keresletet, akkor vagy nagyon alacsony lesz a berbeadasi hozam, vagy nem tudom elkepzelni ki fizeti ki a berleti dijakat.
-
Simia
junior tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Egy nem teljesen konform gondolat (előre is bocs ha ezzel megbántok valakit).
Bizonyos értelemben a gyerek a negyedik láb egy idős kori portfolióban.
Nem azt mondom, hogy befektetésként tekints a gyerekeidre, de ha nagyon nagy a córesz, akkor kevés emberre számíthatsz. Idős ember mellett megjellennek a "hiénák", akik akik örökölni akarnak a lehető legkevesebb erőbefektetéssel.Az XDEM nem keres neked jó orvost a baráti körét megmozgatva (a "hiénák" sem), de én keresek az anyukámnak. Azt persze (mint minden "befektetésnél") csak remélni tudom, hogy majd az én gyerekeim is segítőleg állnak hozzám ha már elsuhant mellettem a világ.
Szóval a mai out-of-the-box befektetési ajánlásom: fektess a gyerek(ek)be!
(vagy legalábbis ne becsüld alul ennek a jelentőségét) -
t72killer
titán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Igen, nyugat EU ingatlanra cserélni valamelyik brutál feltépett árú magyar járásból sztem nagyon jó 5let, amihez az EURHUF csak hozzáad.
A piac már a Tisza kormányt és tejjel-mézzel folyó EU pénzeket árazza - a valóság még ha össze is jön egy Tisza 2/3(!) ennél sokkal szürkébb, erősen gyanús, hogy egy 90es évek szintű gazdasági válság várható a felhalmozott adósságtenger, NER-es "projektek" miatt.
-
t72killer
titán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Mi asszonypajtival már nagyjából "kész vagyunk" de a gyerekek miatt aggódom. Itt a "csudaszupernyugaton" sincs töredéke esélyük a valódi érvényesülésre, tudás, szorgalom alapú előrehaladásra, mint nekünk volt a 90es évek magyar oktatási rendszerében majd KORA 2000es (pre-2008) évek ny-EU munkaerőpiacán. A briteknél látom, hogyha felküzdöd magad értelmiséginek (a tipik drogosjárta állami középiskolákból baromi nehéz), akkor jó eséllyel találsz melót valami atomdrága helyen, mint pl London, ahol végeredményben annyit se marad hónap végére, mint egy Tesco kasszásnak random vidéki faluban. Amit nem az állam vesz el progresszív adó címén, elveszi a mindent a csillagos egekbe árazó kapitalista - de helyi kiskapitalistának se jó ám lenni, mert előbb-utóbb megtalál és jól megadóztat-megszivat az állam.
Azt látom, hogy a mai fiatalok alá mindenképp be kell tolni pl egy saját ingatlant, másképp nincs esély... -
-
t72killer
titán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
"Mi a jó édes büdös f*om megy a világban ??"
Sokminden egyszerre, úgy fogalmaznék, hogy miközben a körülmények romlottak az elmúlt kb 50évben, a politika hatékonysága, módszerei cseppet sem javultak. És persze a politikus még csak véletlen se akar rosszabbul élni, bármiféle korlátozás alá vetni magát - erre kiváló példa, amikor a környezetvédelem, CO2 kibocsátás miatt hápogó EU szép csendben növeli a képviselői, dolgozói REPÜLÉSI keretét...
A politika kedvenc módszere a komplexebb, VALÓS problémák szőnyeg alá söprése. Ez aztán visszaüt, mert egyszer csak hopp, kicsi lesz a szőnyeg, kilóg a lóláb.
Én eddig azt, hogy minden sz.rt IS a középosztállyal akarnak megfizettetni, "szerencsétlen véletlennek" tartottam: a költségvetést így vagy úgy stabilan kell tartani, az ágrólszakadt hajléktalantól nem tudnak mit elszedni, ha hagyják éhenhalni járványforrás lesz az utcán - a csilliárdosok meg eleve adóparikban ülnek, onnan se lesz pénz. VISZONT a mostani szintek már inkább azt mutatják, hogy a konkrétan dolgozó és munkajövedelemből élők szándékos rabszolgasorsban tartása a cél.
#23117: Cipruson gondolkozunk mi is, bár a röpke nyaralás amit most abszolváltunk, annyira nem hozott lázba, láttunk már szebbet is - de nem is ez alapján kell egy élőhelyet megítélni.
-
t72killer
titán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Faék mezei 60kEUR/év értelmiségi bevételnél már most érdemes azon agyalni, hogy az ember hova meneküljön a 40+%-os jövedelem majd extra megtakarítási adókulcsok elől... Arról nem is beszélve, hogy ahol ezeket a "kiemelkedő fizukat" ténylegesen a földi halandónak osztják, ott jellemzően úgy felfújták az ingatlan és egyéb megélhetési ktg-eket, amivel kapcsolatban az állam max vonogatja a vállát (=vastagon tömi az ingatlanbizniszben utazó haverok zsebét).
#23113: én is eszerint szűröm már a potenciális "nyugdíjba vonulós" helyek listáját. A brutál, hogy kb bármerre kilépsz az EU-ból FIRE/magán nyugdíjas célokkal, jobb dolgod van. EU-n belül Málta, Ciprus és ha a nyelvet sikerülne megtanulni, Görögo maradtak még mint értelmes célpont (igen, már viszonylag kicsi tőkejövedelem esetén is, főleg, hogy ezen országokban a megélhetés kb semmivel se drágább, mint pl Mo.-on), EU-n kívül meg kitárul a világ.
-
Joe123
senior tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Ha hosszú távra akarsz tartani nem HUF alapú cuccokat, azt csak TBSZ-en érdemes az itthoni adószabályok miatt. Mivel a nyitást és a zárást is át kell számolni adott napra érvényes hivatalos MNB középárfolyammal az adóbevalláshoz, ezért ha hosszú távon gyengül a HUF (ahogy szokott) olyankor is adókötelezettséged keletkezhet, amikor valójában nem nyertél vagy akár veszítettél devizában. Szóval Revo alkalmatlan befektetésre, mivel nincs náluk TBSZ.
-
Joe123
senior tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Magukat védik, mivel futures/opciós cuccokkal könnyen megeshet az, hogy egy hirtelen mozgásnál nem tudnak időben kényszerlikvidálni és többet veszítesz mint ami a számládon van. A trade másik oldalán lévőt valakinek olyankor is ki kell fizetnie, ha pedig az IB nem tudja rajtad behajtani valamiért, akkor ez a valaki ők lesznek.
-
avl
senior tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
igen IBKR-nel ez elég heves, és a mi szemszögünkböl (="mezei felhasználó") nem érthetö
...ráadásul van - talan bitcoin jellegüekre ismerten - olyan "engedély", amit teszt utan megkapsz, aztan valamiert visszavonják :-)ilyenre nem annyira jok; "" alatt nem tudom mire gondolsz, en DE000A2T5DZ1-t azaz Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities
vettem/tartok IBKR-nel, az siman megy; nem "egzotikus" eszköz (szerintem fontos, legyen vele kereskedés komolyan), [link] ebben a forgalom Xetran napi atlag 5m €-nyi, ...nem szoktam piacot mozgatni a vételeimmel
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Megkerestek, linkeden nem találsz állást. Az egész IT piac keresés orientált, mert a sok indiai meg ázsiai szét floodol minden európai IT álláshirdetést ezért már a cégek jó része nem is hirdet ott. hiába írod be, hogy csak EU államban szereplő egyén jó neki akkor is robotokkal jelentkeznek mindenre is.
-
avl
senior tag
-
avl
senior tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
láttal én is pár hsz. óta
szerintem fontos dolog az anyagi tudatosságTBSZ kérdésben ezek szerint tájékozatlan vagy
van 1 gyüjtöév, az alapján van elnevezve a TBSZ, annak dec.31.-éje után 5 evvel adomentes lesz, az 5+gyüjtöév alatt annyiszor es ugy kereskedhet az ember ahogy akar, valthat pénznemet, ad-vesz, ahogy akar, jöhet osztalék, bármi
elvileg 3 ev utan is kisebb "sarccal" vehetö ki, de szerintem ugy érdemes rajuk tekinteni, hogy min.5 evig ott marad es kesz.
az 5. ev vegen lehet tovabbvinni (gyüjtöev nelkül ujabb 5-re - nekem most fordult 3.szor a 2010-es TBSZ-em, 2.szor a 2015-ös, elöször a 2020-as #75318 , összesen 20+ TBSZ-em van, több szolgaltatonal, de van szolgaltato ahol összevonják öket, azaz pl. a 2011-2016-2021-es 2027 elejetöl együtt 1 TBSZ-kent vannak)
es ha az elsö "ötöst" megoldottuk, utána mindig lesz, ami fordul, es lehet belöle kivenni, akkor mar elég ~fél évet nagy kiadással elöre látni
-
Blaymoira
tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Nem tudsz tenni rá mindig, mert az első évben a gyűjtőévben lehet befizetni utána az első év végéig befizetett pénzből dolgozol. Azzal tudsz kereskedni. Szóval nem ez lesz az adómentes örökmozgó

Annyi, hogy minden évben tudsz nyitni egy új számlát így azok gördülnek egy évet.
-
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Annyira, hogy lassan már minimális időre van bezárva a nasdaq és épp azon agyalnak, hogy csinálják meg 5/24-re. Mert most van egy vagy két óra szünet amikor el lehet számolni. Csak kicsit megy a fejvakarás, mert annyira nem egyszerű ehhez hozzáigazítani a világ összes brókercégét és azok elavult szoftvereit.
-
Blaymoira
tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Nasdaqon lehet pre és post marketven is kereskedni csak a likviditás sokkal kisebb. Valamint vannak otc marketek amik záró után tudnak tradelni. Csak ott nagy volumenben.
Továbbá egyes részvények több tőzsdén is kereskedhetőek a világban, amiknek a nyitvatartási ideje eltér
-
t72killer
titán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
ezen viszont már emberes vételi tevékenység zajlik, úgy tűnik feneket talált

#22855: bezony, tavaly ápr végi szinten jár. Egyedi részvényekkel zsonglőrködve nem árt észnél lenni. Ahogy a nagyok is össze-vissza táncolnak, index szinten is maradhat a kb szeptember vége óta tartó hullámvasút, még ha nem is prezentálunk egy 2008 2.0át. -
avl
senior tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
"politikai karrier = mentelmi jog instant leadás" igen, ez sem felel meg normális elveknek; illetve mutatja, hogy maguknak szavaznak, nem valami nagyobb közzség, pláne ország érdekei szerint, hanem saját érdek (es családi, haveri kör)
gyanítom ez mar mind "poli dili", nem "tozsde_es_gazdasagi_hirek"
annyiban kapcsolodhat persze "tozsde_es_gazdasagi_hirek", hogy lathato sok orszagban, e szempontbol hasonloan megy ...legfeljebb nem ennyire arcátlanul (?) illetve marad másnak /"átlagpolgárnak" is
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Nekem van ugyancsak villanymérnök volt évfolyamtársam és ilyen 30 éves korában megtekeredett és ő is mindig az aktuális szélsőjobbos pártra szavazott. Állandóan ilyen hülyeségeket beszélt...és mindig előjött vele, megcáfoltad neki, elkullogott majd fél év múlva hozta megint.
-
törölt tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Anyamnak tanar, majd iskolaigazgato karrierje alatt majdnem minden matektanar kollegalja az aktualis szelsojobbos partnak volt a hive. Az egyikuk, mikor megjelent az elso olyan diszko a kornyeken, ami az eg fele fenycsovazott, kihivta a rendoroket, hogy ufokat latott. Matekbol pedig jo volt o is.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Dißnäëß
üzenetére
szerintem most még kegyelmi idő van az AI-val szemben, de azt nem lehet hogy a végtelenségig pumpáljuk bele a pénzt, úgy, hogy igazán csak a chipgyártók meg datacenter szolgáltatók tudnak profitot csinálni belőle. lehet én vagyok a dinoszaurusz de továbbra sem látom azt a killer appot ami akár közelítőleg igazolná azt az eszetlen pénzt amit belepumpálnak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Spórolós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ismét analóg billentyűzettel jelentkezett a Cherry Xtrfy
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i3 10105F processzor -- értékelésre vár
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear 32GQ85X-B LED IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Kéne nekik utat csinálni... Tippre erre is kitalálnak valamit. Trump nagyon spórolt az anyahajókkal, kellett volna még 1 CSG külön az útvonal fedezésére.
Vagy nem.
Ixion77