- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
forumpista #18858 üzenetére
Valahogy így
Csak hozzáteszem a mai heti kínai adat is förtelmes volt. Gyakorlatilag a srác aki az összes országból gyűjti az adatokat, mennyi Teslát adnak el (Európában és Kínában napi/heti adatok vannak, USa-ban meg a regisztrált VIN-ekből számol) folyamatosan csökkenti hétről hétre a becslését erre a negyedévre. -
julius666
addikt
válasz
forumpista #18747 üzenetére
Rendesen fogyhat most Elonnál a ketamin, lehet már a vésztartalékot dézsmálja. Roflmao.
-
Ringman
félisten
válasz
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Bizony. Lehet ez volt a terv, berakták Thiel-el Vance-t alelnöknek majd most kipattintják onnan Trumpot.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
forumpista #18578 üzenetére
Ez amúgy a legjobb, erőltetik a két faktort, majd csinálnak egy sima telefonos jelszót amivel mindenhez is hozzá lehet férni
-
Simia
junior tag
válasz
forumpista #18297 üzenetére
Hacsak nem dolgozol a DM gazdasági osztályán magas szinten, akkor valószínüleg fogalmad sincs mekkora árrésük van egy-egy terméken.
Biztosan semmit nem lehet tudni, de a retail árrés ökölszabály szerint olyan 30%. Ez az a szám, ami egyes termékek esetén 10%-ban van maximálva Magyarországon.
(És ez ugye még nem a profit margin, hanem csak a beszerzési és eladási ár különbsége.) -
Ixion77
Topikgazda
válasz
Erre a témára véletlenül pont van rálátásom, és bár a részletekbe nem mehetek, de annyit elárulok hogy:
1. Ez a rendelkezés egyes cégek magyar részlegét konkrétan veszteségessé teszi.
2. Igen, vezetői szinteken nagyon csúnyákat mondanak most a döntéshozóinkról.
3. A legfőbb probléma hogy nem lehet biztosra tudni hogy meddig tart ez az állapot, így vakon kell dönteniük.
A döntések ennek ellenére meg fognak születni. Sajnos azok valószínűleg nem lesznek kedvezőek a magyar átlagembernek. Jó eséllyel még annál is rosszabbak lesznek mint feltétlenül kellene legyenek, mivel a bizonytalanságból eredően a legrosszabb elképzelhető forgatókönyvvel is számolni kell.
Összességében nem fogunk jól járni ezekkel a rövidtávú népszerűséghajhászó politikai döntésekkel. Ami most beépül a várakozásokba és számításokba annak sok évig tartó negatív hatásai lesznek. -
válasz
Ehhez nem kell a DM gazdasági osztályán ülni, pontosan tudható, hogy a nonfoodon nagyon vastag árrések is vannak (akár többszáz %). Ez nagy érvágás a cégeknek, de most nem erről beszéltünk.
Szerintem simán csak arról van szó, ami #18295 -ban elhangzott konkrét gazdasági indokok nélkül.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
forumpista #17644 üzenetére
Ez a fél ár nekem gyanús. Nem hiszem ekkora különbség lenne. Illetve esetleg az alján el tudom képzelni ahol tényleg garanciális problémák tömkelege van, ilyen Whirlpool és társai klímáknál.
Viszont 20-30%-ot simán el tudok képzelni minden modellnél, egyszerűen a fabatka pénzünk miatt mindenki sokkal magasabb marzzsal dolgozik.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
forumpista #17621 üzenetére
Azért ennyi, mert úgy szerződnek le a cégekkel, hogy a gyártó csak alkatrész garanciát ad.
Nekem van 4 darab Daikin klímám egy multi kültérivel. Amikor beregeltem akkor láttam, hogy parts only a garancia. Az 5 év garit valójában a cég aki szerelte adja és ezért kell az éves karbantartás mert oda van beépítve a garancia ára. -
julius666
addikt
válasz
Értem és biztos sok mindenben igazad van, nyilván jól kell járniuk nekik is valahol. De biztosan van értelme ezt kiemelni amikor egy felújításon belül nem nagy tétel és általában nem szokott gond lenni vele? Egy festő/villanyszerelő/burkoló naponta lehúz annyival, mint (szerinted) a fránya klímás, csak számla meg érdemi gari nélkül. És még neked kell hálásnak lenni, hogy kifáradt a nagyságos úr "ilyen kis piti feladat miatt", az meg kész álom, ha nem basz el valamit közben.
Pl. nyílászáró festésnél csávó 200-as napidíjjal szarabb munkát végzett mintha én csináltam volna, meg összeszarta a frissen felújított lakást. Közben mutogatta nekem a Maldív-szigetes nyaralásáról meg a hobbipilótáskodásáról a fotókat. Na ez a magyar valóság.
-
válasz
forumpista #17633 üzenetére
Pontosan, ez egy ilyen önkontrolláló folyamat: egy szaki nem fog a másik szakinak fizetni, hanem saját maga megcsinálja. A kisnyugdíjasra meg sajnos, aki nem tudja megfizetni, ugyanúgy rá fog rohadni, mint eddig (nagyon OFF már: emiatt is tervezünk menekülni a mostani "brit műremek" házunkból idősebb korunkra. Egyelőre tudunk vakolatot javítani, kéményt pucolni, stb - de már most egy kártyavár az egész)
-
favagoJoska
aktív tag
válasz
forumpista #17624 üzenetére
Még az az egy eszköz sem valami speciális. Egy sima egylépcsős vákuum pumpa az 35-40k, azzal is meg lehet csinálni maximum kicsit több ideig kell működtetni hogy a cső megfelelően száraz lég és páramentes legyen. Btw sok klímás is az olcsóbb egylépcsőst használja, ami meg azért baj mert ők nem fogják elég ideig vákuumozni, rárakják 10-15 percre és kész. De hát úgy is lehet kaszálni...
-
PredatorZoli
senior tag
válasz
A klímaszereléssel az a baj, hogy hiába szeretném én pl magamnak megcsinálni (meg tudnám csinálni), nem tehetem, mert ha nem kerül a tanúsítvány lejelentésre szerelő által, akkor megbírságolnak. Ez egyfajta monopol helyzetet teremt, nem tudod őket megkerülni.
-
Elemental
addikt
válasz
forumpista #17489 üzenetére
Úgy is túl sok a székkoptató. Gyerek eladónak, épp keresek dolgozót. Garantált bérminimum meglesz
-
BlackV
őstag
válasz
forumpista #17201 üzenetére
Ja. Egy random portfolio cikk is így hoz le bármit:
-
válasz
forumpista #16928 üzenetére
A Csendes-óceánon áthajóztatni egy raklapnyi egeret-billentyűzetet -autót, stb alsóhangon 2 teljes hét. Trampli ennyi idő alatt már a kikötőket is átrakatta a Keleti partra, nemhogy fejreállítja a vámszabályokat, ami szerint az érkező hajó kipakolhat...
Most ugye akkor kapják a 125%-os csekkeket az amerikai importer kereskedők
-
favagoJoska
aktív tag
válasz
forumpista #16928 üzenetére
Biztos van valami mesterterv az egész mögött, mert az USA elnöke körül mindenki zseni, csak mink bugris parasztok eztet nem érthetjük.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
forumpista #16570 üzenetére
Muszáj mindig nulláról kezdeni?
Iparra szükség van...
1) National security szempontból hogy:
- tudjanak újra hajót gyártani
- tudjanak gépeket gyártani2) Automatizáció miatt: évekre vagyunk a gépesített AI forradalomtól
Kína mindkettőben köröket ver USA-ra, hosszú távon ez óriási biztonsági és versenyképességi kockázat.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
forumpista #16422 üzenetére
Én csak azt mondom, hogy itt Amerika előnyben van, elég jelentősben. Szerintem egyik se akarja az ilyen fajta háborút.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
forumpista #16391 üzenetére
Nem biztos, hogy tudja. Kínának nincs akkora mennyiségű atombombája amivel lényegesen túl tudná terhelni az amcsi rakétavédelmi pajzsot. Nem véletlenül van az oroszoknak 5500 warheadjük. Kínának 600 van összesen. Nem tudom pontosan hol van az a szám amivel túlterhelhető, valószínűleg ez erősen titkos adat, de valahol olvastam egyszer, hogy Kína nem tudna egy ilyen jellegű háborút az USA-val megvívni.
-
BlackV
őstag
válasz
forumpista #16406 üzenetére
Megjegyzem, trumpli epp haza akarja telepiteni a csip ipart ergo pont hogy nem akarja megvedeni Tajvant sem
A környező vizek fontos kereskedelmi és stratégiai útvonalak. -
BlackV
őstag
válasz
forumpista #16391 üzenetére
Marmint az elott, hogy kapott 400 atombombat
Felejtsd el az atomot, az ukrán háború miatt sem került elő. Ha Kína megtámadja Tajvant, akkor manuálba kell őket kirakni onnan, ahhoz pedig nehézipar kell. -
válasz
forumpista #16379 üzenetére
Pontosan. Most intéztek egy jó kis gyomorrákot. USA ebből (==az usa központú globalizáció
lebontáfejszével szétverése) semmilyen időtávon nem jön ki jól, a versenytársaknak is max relatív előny megszerzésére van esélye. -
válasz
forumpista #16309 üzenetére
A Tesla is szép lassan ráült a 2024es kezőértékére (annakidején csökkent az első 3-4 hónapban, úgyhogy éppenséggel még a 12havi minimuma felett van).
Alakulunk-alakulunk.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
forumpista #16278 üzenetére
Nézd meg a videót amit beraktam ma reggel. Senki sem gondolja hogy ez egy 3 hónapos folyamat lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged