- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-02-08 12:00 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
[link]
Nagy Márton azt mondta, ilyen téren még a bankszektorban is van tennivaló, majd megismételte korábbi nyilatkozatát arról, hogy mindössze öt nagy bank maradhat Magyarországon, mert a bankok még mindig túl drágák, és túl sokan vannak. Ezúttal négyet meg is nevezett abból az ötből, amit itthon szívesen látna a továbbiakban. Az OTP-t, az MBH Bankot, a K&H-t és az UniCreditet említette, majd azt mondta, hogy
„az ötödik hely jelenleg kiadó”.
-
Simia
junior tag
Ha ez bekövetkezik, az nem egyik pillanatról a másikra lesz, látni fogod hogy romlanak a feltételek, nőnek a költségek. Szerintem lesz időd eltranszferálni a TBSZ-eket mondjuk az IBKR-hez, vagy a K&H-hoz.
(nem is beszélve arról, hogy az Erste Investment az nem pontosan ugyan az mint az Erste Bank, talán az anyabank nélkül is tudnak szolgáltatni Mo.-on)
#23367 lemusz
Néha úgy érzem hogy ez ilyen ellenbotrány kommunkiációs stratégia. Mindig ezt csinálják.
Február 13-án N.M. lebukott egy félresikerült orgiakisérelettel Ausztriában.Február 17-én bedobott egy ilyen erős kijelentést, hogy csak öt bank maradhat.Nem vagyok benne biztos, hogy egy ilyen kérdés pont egy leköszönő kormány legfőbb feladata elintézni. De vajon miért csinálják akkor?
Egyrészt ez a kormányzás illúzióját kelti (mert a gazdaság területén kevés a valós siker), másrészt viszont addig sem a Fertő tavi 18+ LGBTQ friendly szállodába kihelyezett "önköltséges" 4 milliós, egy éve tervezett, de 5 perc alatt lemondott stratégiai megbeszéléről van szó. Harmadrészt meg lehet "versenyeztetni" a szereplőket, és kérni tőlük esetleg ezt-azt még itt a kampány hajrájában.
Persze ettől még lehet, hogy megpróbálják megcsinálni ha hatalmon maradnak, de jelen helyzetben szerintem ez inkább gumicsont és zsarolás.
-
lemusz
addikt
Nem tudom ez mennyire az ő agymanése és mennyire a kurmányé. Ha csak az övé, akkor ne aggódj miatta, mert ha győznek is elég esélytelen, hogy ismét ő legyen a "gazdasági csúcsminiszter". Ez nem saját vélemény, valami vidiben hallottam.
-
forceberg
veterán
Hogy vélekedsz az elmúlt 16 évről?
Ha maradnak, akkor simán. Minden megy az állampárt kezébe.
Erről is szól ez a most még soft diktatúra.
Azt viszont nem gondolom, hogy rövid időn belül elvennék az emberek részvényeit, de a pálya simán lehet egyre nehezebb. -
t72killer
titán
“Meg hogy a fél ország betegen jár dolgozni mert úgy lett a rendszer kitalálva, hogy betegen is járjon.”
En kb nettó 70-100 ezerrel kapok kevesebbet ha lebetegszek és elmegyek egy hét táppénzre. Plusz a patikában is ott marad legalább 15-20 ezer ilyenkor. Én az egészségemet már fontosabbnak tartom, mint a munkahelyet, de nagyon sokan úgy is bejárnak dolgozni, hogy akár lázasak meg taknyuk/nyáluk összefolyik.UK nincs már a statisztikában, itt is ultragáz a helyzet, megspékelve azzal, hogy még a kisfőnökök is tüsszögve-köhögve járnak be egyes munkahelyeken - pl care home-okban, ahol jól összefertőzik a bentlakó 80éves, meggyengült egészségi állapotú embert. A kötelező táppénz összege még a magyarnál is gázabb, egyes nem legalja munkahelyek normálisabban fizetnek DE csak a 3.nap után == a klíma miatt évi átlag 4-5x jelentkező párnapos tüsszögőfrászra, beteg gyerek miatti hiányzásra alig kapsz valamit.
Apropó beteg gyerek: itt konkrétan rendszerszintű lelki terror megy a sulikban, beléjük verik az "attendance rate" marhaságot: nincsenek rendes tankönyveik, így a haladni akarókat azzal zsarolják, hogy képtelenség bepótolni a kimaradt anyagot. Az persze nem baj (és távlatilag szintén igencsak érinti az eü állapotot), hogy a 13éves kölyök a WC-ben vapel. -
Ringman
félisten
-
ciricica
tag
-
Elemental
addikt
-
Csabroncka
addikt
Az elején még "hihető is" a cikk, aztán amikor jött a külön fizetős EÜ meg magánnyugdíj, amit azzállam leráz magáról majd akkor jól felröhögtem, mert már nagyon kamuszagú. Eleve csak arról, szól minden, hogy hol mennyit vonnának el 20-40-60-80 %-ban szinte mindenkitől.
Természetesen nem hagyhatták ki a családi adókedvezmény beszántását sem. -
Dare2Live
félisten
Lehet rajta mosolyogni de a lakosság jelentős része megeszi mert bemondja a tv, a rádió és a lokál újságban is megírják. Nem is jut el más info. Téma játszótéren hogy a szemét Tisza mekkora adót emelne és ez város. Vidéken pedig a csak azt hallják amit mit mondunk a ner win rate egyik hanem fő oka. Sokszor a legszegényebb régiókban annyira jól működik a Göbbelsi pr hogy 80-90% szavaz a fidesz/nerre.
-
lemusz
addikt
-
Ringman
félisten
-
julius666
addikt
Én pont mostanában gondolkoztam el azon, hogy vennem kellene egy biciklit, mert gyakran van olyan, hogy 1-1,5 km-t megyek az autóval és leállítom. Majd visszafele ugyan ennyi vagy még kevesebb. Sajnálom ilyen rövidtávokra beindítani. Mehetnék gyalog is, de gyalogoltam már eleget az életemben, plusz ott van az időtényező is.
Én pont emiatt vettem elektromos rollert, utóbbi évek egyik leghasznosabb kütyü-kiadása volt számomra. 150 rugó alatt is már kapsz olyat ami fasza, rendes csillapítással. Bog mobilarénás tesztjeit ajánlom.
Persze a bicikli mellett szól, hogy mozogsz is vele, de saját tapasztalat alapján amikor A-ból kell B-be eljutni valamit ügyintézni, az inkább hátrány mint előny. Rollerre meg tényleg csak rálépek a garázsban és go, bicikli ennél macerásabb, főleg ha nincs sok helyed.
-
t72killer
titán
Én pont mostanában gondolkoztam el azon, hogy vennem kellene egy biciklit, mert gyakran van olyan, hogy 1-1,5 km-t megyek az autóval és leállítom. Majd visszafele ugyan ennyi vagy még kevesebb. Sajnálom ilyen rövidtávokra beindítani. Mehetnék gyalog is, de gyalogoltam már eleget az életemben, plusz ott van az időtényező is.
Ha adottak hozzá a körülmények, ideális
. Nálunk sajna még falun belül is életveszélyes közlekedni vele, én ha tudok, gyalog megyek a faluban 3-4km-ig, asszonypajti a melóba, ahova nemigen kell semmit se vinni, ha az idő engedi, bicajozik. -
Ringman
félisten
erre tökéletes eszköz bringa (ha az infra adott hozzá)
-
Tyler Durden
addikt
-
Llew
senior tag
-
emvy
félisten
-
nort_on
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Ingatlanos topic!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Akciókamerák
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Visszatérés az aranykorba: Heroes of Might and Magic: Olden Era Early Access
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS RX 9070 XT 16GB GDDR6 PRIME OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- Fujitsu LIFEBOOK E459 I3-8130U 8 GB 256 GB NVMe 15,6" FullHD laptop
- HP ProBook 450 G8 I3-1115g4 8 GB 256 GB NVMe 15,6" FullHD IPS laptop
- Lenovo Thinkpad T14 G2 Ryzen 3 5450u/16GB/256 GB SSD/14"FHD gyári gar
- HP Elite x2 G4 I5-8265U/8 GB RAM/256 SSD/3k IPS TOUCH 2in1 laptop és tablet
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN11
- HP ZBook Fury 15 G7,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,1TB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

plusz azok az “aláírások” a dokumentumok alján…..
. Nálunk sajna még falun belül is életveszélyes közlekedni vele, én ha tudok, gyalog megyek a faluban 3-4km-ig, asszonypajti a melóba, ahova nemigen kell semmit se vinni, ha az idő engedi, bicajozik.
Ixion77