Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee_13
őstag
És még sokan azt mondják semmire sem jó a btc
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
atee_13
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Azt nyilatkozta ő szakember és megél a piacról ...
Nagyon Nagy Márton II.: szupertitkos magántőkelapok Tiborczék receptje szerint – Válasz Online
Mondjuk eddig sem volt szokása igazat mondani. -
atee_13
őstag

-
atee_13
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
Másik topikban össze lett szedve a 10 pont
Háború Közel-Keleten - Mobilarena Hozzászólások
Bár azért így elsőre elég hihetetlen, hogy ebbe belemenjen az USA, mert kb semmit nem nyert, de mindent elvesztett amiért csinálta (elvileg) az egészet. -
atee_13
őstag
Telex: Kijöttek az uniós adatok: ismét Magyarországon drágultak legnagyobb mértékben a lakások
Meg gondolom, hogy a legkevésbé a fizetések.
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
-
atee_13
őstag
válasz
favagoJoska
üzenetére
Szerintem mindegyik ilyen. Egyik sem a piaci bevételből él érdemben, hanem az állami támogatásokból és állami megrendelésekből. Nyilván minél nagyobb a kitettség annál gyorsabb lesz a lejtmenet.
-
atee_13
őstag
Bezuhant a nagy NER-es cégek árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén | 24.hu
Lőlő tegnap kezdett kipakolni
-
atee_13
őstag
"Ha megkímélik az energetikai infrastruktúrát, akkor is heteink vannak hátra"
Április közepe lesz a vízválasztó a szaki szerint.
-
atee_13
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Felkészül Japán, Tajva, Szingapúr?
-
atee_13
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
"Donald Trump bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Irán az elmúlt két napban nagyon jó és eredményes tárgyalásokat folytatott."

Ez a szavajárása a ruszki tárgyalásoknál is állandóan ezt nyomta mikor a putykó elvtárs felszarvazta.
-
atee_13
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Ródium lesz az elemzésben?
-
atee_13
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Részemről el

Vagy ha nem küld át privátban.
-
atee_13
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Pakiknál már vészforgatókönyv van állítólag 1 hétig elég a gázuk utána gáz lesz
Korea és japán eléggé szopóágon van már az olaj miatt.
Ha az USA tényleg energiainfrastruktúrákat bombáz iránban és ők ezt visszaadják a környező országoknak akkor a 2008 lehet kutyafasza lesz ahhoz képest ami jön.
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
A narancsmajom lesz olyan hülye , hogy beküldje a gyalogságot?
hvg360: Új szakaszba lép az Irán elleni amerikai háború – kezdődhet a szárazföldi művelet
-
-
atee_13
őstag
Sneak Peek at Verge's Upcoming Solid-State Battery Pack | I Donut Believe (Pt.4)
Lassan alakul a sztori.
-
atee_13
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
-
atee_13
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
A grátiszt ne felejtsd el
Truth Details | Truth Social
Már most nem keresgetem vissza a történeti pontokat mert kezd túl sok lenni, hogy hányadik hátraarca a témában
-
atee_13
őstag
válasz
attiati
üzenetére
Ez ugyan az ai USA és ugyan az az Irán?
Kimondta Trump embere: Amerika elérte a célját – Megsemmisült az iráni atomprogram - Portfolio.hu
"Tavaly nyáron Donald Trump már bejelentette egyszer, hogy Washington megsemmisítette az iráni atomprogramot, röviddel azután, hogy bunkerromboló bombákkal támadták az ország nukleáris létesítményeit"
Trump csapásai végleg megsemmisítették Irán nukleáris programját - ORIGO
hogy ne lehessen lipsi ármánykodással vádolni origós hír is van róla
-
atee_13
őstag
válasz
HussarF
üzenetére
Mondjuk a reuters pont cáfol téged meg trumpot is.
Trump was warned of likely Iranian retaliation on Gulf allies, sources say | Reuters
-
atee_13
őstag
Világ: Trump: Előbb végzünk Iránnal, aztán jöhet Kuba
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy kuba lesz a menekülő útvonal. Majd eljátssza a bigbjutifull győzelmet iránban aztán nekimegy kubának, hogy azt könnyedén legyőzni
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Hát úgy néz ki az amcsikkal és mindenkivel kibasznak Kínán kívül
Telex: Lassan két hete tombol a háború, Irán mégis több olajat exportál, mint előtte
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
"(Oroszországot bevételhez juttatja),"
Feltéve, hogy nem élesíti és vagy felüllicitálja az olajszakciókat a ruszik ellen. Valami 500% os vámot lebegtettet anno. És akkor akár le is csap az orosz olajtankerekre vagy rányom kínára valami pofátlan vámot. Nyilván a ritkaföldfémekkel tud visszavágni kína, de könnyen elképzelhető, hogy valami kiskapujuk van rá a múltkori után. (Erre nincs konkrét infóm csak sejtem)
"A BRICS államoknak nem hiszem hogy kellett további demonstráció."
Szerintem az azért is szempont, mert itt az is bebizonyosodik, hogy kína mellett egy arasszal sem tud mit csinálni kína, ha baj lenne a szövetségesi rendszerével. Venezuelánál lehetett azt mondani, hogy messze van."A távolkeletieknek sem lesz jó üzenet, ha az USA nem végez gyorsan iránnal, és ha vonakodik bevetni szárazföldi erőt, mert ez előrevetíti, hogy Kínával szemben sem fognak feltétlenül fellépni egy esetleges Tajvani invázió kapcsán."
Ebben én inkább azt látom, hogy azt prezentálják, hogy a ruszki és kínai eszközök esélytelen az amcsi cuccok ellen.De a többit én is hasonlóképpen látom mint te.
-
atee_13
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Az, hogy sikerül e az más kérdés azt majd meglátjuk, de a szándék véleményem szerint az.
-
atee_13
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Annyit akar elérni, hogy aki Irán trónjára ül az neki szimpi legyen semmi egyéb célja nincs. -szerintem-
-
atee_13
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Kommunikációban mégis meglépte.
Iran declares Strait of Hormuz closed, threatens to ‘set ships ablaze’ | Malay Mail
Strait of Hormuz: What happens if Iran shuts global oil corridor? - Yahoo News Australia
Iran closes Strait of Hormuz after US-Israel strikes, reports say | The Independent
És ahogy írtam "Nem kell 100% ig blokkolni elég ha csak zavarnak, rakétáznak amolyan partizán műveleteket csinálnak, hajókat biztosítani kell szerintem kevés cég fog azon a vonalon biztosítást nyújtani, ha forrósodik a helyzet."
Ez meg is történik:
Strait of Hormuz ship traffic slows to a crawl. Here's what to know about the key oil waterway. - CBS NewsStrait of Hormuz Closure: Iran's Strategic Move Following Missile Strikes
-
atee_13
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Minket nem érint mi az olcsó oroszt vesszük
-
atee_13
őstag
válasz
lemusz
üzenetére
" akiknek ez lenne a feladata egymásra fognak pislogni a hatalmi vákumban kinek az utasítását kövessék vagy ne kövessék."
Irán szakértő néni nem így látja
Rendkívüli: Trump és Netanjahu megtámadta Iránt
Nem a szorosra vonatkozóan, hanem a vezetésre. Szerinte szimplán választanak másikat, ha ell majd másik és másikat. -
atee_13
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ezt értem, de ezt kína nem önzetlenül vagy segítségkép teszi, hanem önös érdekből. Ez az önös érdeke (pofátlanul olcsón beszerezhető olaj) akkor is megmaradna, ha irán elkezdene vagánykodni. Én úgy látom kína addig venné amíg tehetné főleg úgy, hogy egy másik kedvezményes forrása (venezuella) kiesett még akkor is, ha nem ugyan az a mennyiség.
-
atee_13
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
" Kínát is elveszti." Mert mot a Kínai barátsággal/szövetséggel mire megy?
"nekik már az is segítség és elég nagy, hogy vásárolnak tőlük olajat még ha nyomott áron is." Ezt nem értem, hogy segítség, inkább kizsákmányolásnak tűnik amivel csak az egyik fél jár igazán jól. Kínát ismerve meg ha továbbra is tudja olcsón venni akkor fogja mindegy mit csinál irán.
#23580t72killer
Iránnak védekezni kell érdemben a légicsapások ellen mivel szárazföldi erő érdemben nincs a a környéken. Én nem tudok olyan kínai légvédelmet ami csak megközelítené az S400 at nem hogy lekörözné. Kínai vadászgépek pedig eddig csak a légiparádékon "bizonyítottak" azokból valid harci értéket szerintem nem lehet levonni. Ruszkik hiába gyengébbek ezen a téren az amcsiknál ott azért lehet tudni nagyjából mire lehet számítani. -
atee_13
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Értem amit mondani akarsz, de én úgy látom, hogy mára nyilvánvalóvá vált nemcsak iránnak, de a többi diktatúrának is, hogy érdemben sem a ruszkiktól sem a kínaiaktól nem várhatnak segítséget. Az ideológia halandzsájuk kívül semmi haszon nem származik. Kínaiak olcsón szerzik tőlük az olajat ennyi ezzel azért annyira nem járnak jól. Az első izraeli-amerikai légicsapás megmutatta, hogy hiába vannak felső polcos ruszki légvédelmek náluk az F-35-ök ellen lófaszt sem érnek. Akár csak Venezuelában ott a felső polc alatt épp egyel, de az is olyan bődületesen befuccsolt, hogy egyik kocsmi diktátor sem lehet nyugodt akinek ruszki cucca van.
Kínaiaktól még a ruszki színvonalat sem remélhetik haditechnikailag. Az meg mára kiderült, hogy érdemben egyik sem fog fellépni (se ruszki se kínai) tevőlegesen egy amcsi beavatkozásnál.
Ezzel nem mondom azt, hogy 100%, hogy valamit mókolni fognak a szorosnál, de azt igen, hogy a kínai szempont szerintem nem oszt nem szoroz náluk.
-
-
atee_13
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
"Trump pont ezért - is - akarja visszavinni a termelési/gyártási szektorokat az amcsikhoz"
Én már azon is meglepődnék, ha Trump ezt helyesen le tudná írni, nemhogy megérteni
Max a stábja, de ő biztos nem.
-
atee_13
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
A tőkeáttételes pozíciók likvidálása pénzégés: A vesztes pozíciókat kényszerrel zárják,
a fedezetet eladják, a pozíció mögötti valódi pénz eltűnik a kereskedő számára.
Ez nem „áthelyeződés”, hanem végleges veszteség.
A shortosok valóban nyernek rajta, de nem ugyanazok az emberek, nem ugyanannyi pénz és nem ugyanabban az időben.
A rendszerben összességében is csökken a likviditás, mert a margin call-ok miatt sokan kénytelenek eladni más eszközöket is.Ha a Nasdaq 10%-ot esik, akkor a befektetők szegényebbnek érzik magukat, kevesebbet költenek, kevesebbet fektetnek be, több pénzt vesznek ki más eszközökből (pl. kriptóból úgyhogy szerintem ez is közrejátszik a mostani nagy esésekben, nem csak ez, de ez is).
Ha sok pozíció likvidálódik a fedezetet eladják, a pénz kimegy a piacról, a shortosok nem feltétlenül költik vissza azonnal, a rendszerben kevesebb a vásárlóerő. -
atee_13
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Ez nem tehetség! Annyi, hogy a szabályok rá nem vonatkoznak, ha tehetséges lenne nem írta volna már meg mindenki, hogyan kerültek a rokonai magántőkealapokba és hogyan tett bele a minisztériuma sok sok milliárdot. Egy hangyaf@sznyit demokratikus országban már se ő se matolcsi nem járkálna szabadon.
-
atee_13
őstag
Áhhh nem hiszem, hogy a Viktornak igaza lenne mikor sokan megfejtették már, hogy maci micsoda lángelme az egész branccsal karöltve
"Összegezve: semmi akadálya nincs annak, hogy 2027-35 között éves 3%-kal nőjön az ország. Ehhez „csak” annyit kell tenni, hogy vissza kell hozni a normális piaci mechanizmusokat, ki kell békülni az EU-val, mélyebben integrálódva, az eurozónához is csatlakozva. Nem kell hozzá harmadik út, magyar gógyi, unortodox okoskodás, csupán normális, kiszámítható, európai viselkedés. A szükséges lépéseket bármely magyar közgazdaságtudományi egyetem jobb képességű mesterszakos hallgatói össze tudják rakni, Nobel-díjra nincs szükség hozzá. Ha már ez az alapszint megy, akkor majd utána pedig elkezdhetünk gondolkodni azon, hogyan emelkedhetünk ki a régióban…"
Szebb jövő? – Zsiday.hu -
atee_13
őstag
Nézőpont kérdése. Így meg arra teremtettünk precedenst, hogy írni, olvasni, számolni nem tudók csináltak sokadik 2 harmadot és asszisztálnak egy autoriter rendszer kiépítéséhez és legitimizálják a fidesz EU ellenes trójai tevékenységét.
És nem kell jönni senkinek a nácizással meg a fasisztázással:
-
atee_13
őstag
válasz
üzenetére
NEM! Én azt gondolom, hogy aki írni olvasni és számolni nem tud, ne döntsön más sorsáról!
De tovább megyek én annak sem lennék aellenére, ha meg lenne határozva, hogy akinek nincs bejelentett munkaviszony a 4 évre (Akár valahány % konszenzusosan megállapított is) az se szavazzon arról, hogy mások pénzét kik költik el.
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
válasz
üzenetére
Himnusz első sora és egy egy ismeretlenes egyenlet az ami egész számra jön ki, hogy ne legyen reklamáció, egy program automatikusan generálná a személyazonosság igazolása után. Himnusz elütés vagy ilyen ékezetes vagy apró hiba se kell, hogy számítson.
De tényleg egy minimális szinthez kellene kötni. -
atee_13
őstag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Pont most mikor beszállnak a NIS-be?
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
válasz
Moltiszanti
üzenetére
Róna Péter 14 ben már jegyzőkönyvezte a bajt, traszparebcy 16 ban feljelentést tett a rendőrségen és az ügyészségen. Akkor még vissza lehetett volna szerezni a lovét, csakhát ugye fityeszlandon az volt a válasz, hogy nincs itt semmi látnivaló morzsik meg benyalják.
Lehet ilyen hülyeségekkel haknizni, hogy nem lehet tudni, meg zajlik vizsgálat meg hasonló. 14-es MNB-s jegyzőkönyvben ott van a baj jelezve.
-
atee_13
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Az hagyján, de matócsi youtube videóban mondja be, hogy ő tudja hol a pénz, de a rendőrség ügyészség nem érzi a kényszert, hogy rákérdezzen
Elképzelem, hogy kirabolnom a helyi bankot kibaszom a facére, hogy tudom hol a pénz, de már fél éve felém se néz semmi hatóság, hogy érdeklődjön kedvesen
-
atee_13
őstag
Én nem mondom, hogy ne legyen gyanús, de ha le akarom húzni a jónépet akkor Q1 el promótálnék valamit, hogy pár hónapon belül bukjon a sztorim? Természetesen ettől még bukhat, de akkor én úgy képzelném, hogy 1-2 éves távot dobnának be.
Nekem amit sikerült kihámoznom, hogy nem a kalsszik SSB‑kémia ami neki van hanem valami szuperkondenzátor‑szerű működés. Tehát ez nem az amivel mások 28-30 ra terveznek.
De persze nyugodtan lehet mindenki óvatos és kell is, hogy az legyen, de ez így nem a lehúzós sztori ami lenni szokott, hogy mindjárt, már nem sok hiányzik és utána felfutattjuk a gyártást stb stb.
-
atee_13
őstag
The First Production All-Solid-State Battery Is Here, And It Promises 5-Minute Charging
Elvileg ipari volumenben gyártják már.
26 Q1 ben már szállítják a motorokat.
-
atee_13
őstag
válasz
Joe123
üzenetére
Azért tettem be ez a videót, mert elmondja benne, hogy beszélt a Donut Labses mérnökkel aki elmondta neki, hogy ők igazól nem keresték a szilárdtestes akkut teljesen más vonalon mentek és gyakorlatilag csak véletlen derült ki, hogy összejött. Mások direkt a szilárdtestesre hajtanak és ígérgetnek. Emiatt tettem, be mert erről már a napokban jelentek meg cikkek mindenhol, de nekem legalább is új infó, hogy véletlen találtak rá. És a motort már megrendelheted és idén kiszállítják (elvileg). Mások 28-30 ra ígérnek valamit.
-
atee_13
őstag
Nagyon úgy fest a Donut Labs obab@szott a kínaiak nagy álmainak
Drónnal repülő porszívó, vízálló külső akku... na meg akkumulátortechnológiai Szent Grál - CES
És nem mellesleg elúszni látszik az a majd 1700 milliárd adófizető pénz ami a kínai akkugyárakba tapsoltak a zsenikék ...
-
atee_13
őstag

-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
"Vakmajom
Annyira szétinflálták a pénzt, hogy csupán 9,6 amerikai dollár az átlagos állami nyugdíj Venezuelában. A tanárok, ápolók 40-60 dollárt keresnek. A "jobb" piaci állásokban vidéken 120-at, a fővárosban 240-et lehet keresni. Élelmiszerutalványokkal tartja, tartotta függésben a legszegényebbeket a diktatúra, krumpliosztással, a kegytől függő, éhező szegény ember a volt rendszer oszlopa. Aki tehette, és volt rá pénze, rég kivándorolt."

-
atee_13
őstag
válasz
travix
üzenetére
Itt nem a Manduro félreállításával van a baj szerintem, azzal teljesen egyet lehet érteni. Sokkal inkább azzal, hogy a narancsmajom kijelenti, hogy Venezuela az ővék.
Ha félreállítják a diktátort és segítenek lebonyolítani egy tisztességes választást és egyebek, nem nagyon lenne ezzel akkora baj, de így csak zsákmányszerzés szaga van semmi más.
-
atee_13
őstag

-
atee_13
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
A cikk csak azt mondja, hogy autópályán a légellenállás a legnagyobb tényező, nem azt, h a tömeg irreleváns. A gördülési ellenállás autópályán is 20/30% körül van, és tömeggel arányos, tehát a hatása nem nulla. Szerinted +1 2%-ot a valós mérések pedig +3 5%-ot mutatnak. A Tesla azért fogyaszt kevesebbet Björn tesztjeiben, mert összességében hatékonyabb aminek a tömeg is része, még ha nem is a legnagyobb tényező.
A "Tesla nem fejleszt semmit 10 éve" állítást Vesa tette. Az elmúlt 6 évben jött a SiC inverter, az új motorok, az új hőszivattyú, az LFP, a Ryzen platform, a gigacasting és a strukturális pakk. A NACS pedig azért számít új fejlesztésnek, mert korábban zárt, Tesla‑exkluzív csatlakozó volt, 2022-ben nyitották meg, 2023-ban az egész iparág átvette, 2024-ben pedig SAE‑szabvány lett. A németek a prémiumra mentek rá, a Tesla a hatékonyságra és a gyártástechnológiára más a stratégia, nem pedig lemaradásról van szó.
-
atee_13
őstag
"Cserébe a Tesla nem fejleszt semmit 10 éve"
Ha megnézed az elmúlt 10 év fejlesztései:
új motorok (hairpin, carbon‑sleeved rotor)
új inverterek (SiC MOSFET)
új hőmenedzsment (octovalve, heat pump)
új akkuformátumok (4680)
strukturális akkupakk
új gyártástechnológia (gigacasting)
új FSD hardverek (HW3, HW4)
új infotainment platform (AMD Ryzen)
új cellakémia (LFP)
új töltési protokoll (NACS → USA szabvány lett)" A szoftverben is régen utolárték, a Mercedes már 2-3 éve lelépte az Mbux-al, a BMW pedig az MBUX-ot is lelépte most az új Neue Klasse szoftverrel és a PanoVision rendszerrel. "
Megint össze van keverve a funkcionalitás. HUD egyértelműen a németek oldalán van meg a szebb kinézet, de a Tesla UI sebessége jobb, OTA frissítésen üteme jobb, stabilabb és egyszerűbben kezelhető, navigáció és a töltésvezérlés is jobb, valós idejű fogyasztásbecslésben is.
"Már az akkuk sem javíthatók, ki vannak öntva ragasztóhabbal. "
Nyilván hosszabb távon derül majd ki biztosra, de, ha nincs baleset akkor bírni fogja az élettartamot, tehát a javítás nem feltétlen fontos. A habbal kiöntött 4680 strukturális pakk a karosszéria torziós merevségének jelentős részét adja.Olvad te ez előnyük? Természetesen igen, de ez a lelépték őket évekkel nagyon nem reális.
Új hozzászólás Aktív témák
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- HP ZBook Fury 15 G7,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,1TB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ixion77