Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- talmida: My Art II.
- Met: Metallica: M72 World Tour
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemusz
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Eléggé mellbevágott a videó, ezért erős késztetést éreztem hogy továbbítsam, de nekem is megfordult a fejemben hogy talán nem ide való, ezért nem is tudtam jobban keretezni, mint hogy "Yikes!", de ha mást nem, talán azzal párhuzamba állítható, miszerint az amerikaiak mindössze negyede támogatja csak trumpot az iráni háborúban.
-
lemusz
addikt
Yikes! [link]
-
lemusz
addikt
yep, pénteken nagy all-world pozim átraktam sp500-ba, nem tudatos cselekvés volt csak parasztshortolni akartam, ami nem jött össze, ezért félve hogy hétfőre partvonalon hagynak gondoltam usa nagyobbat mehet ha fel lesz az irány... nos ez nem jött be, viszont a dollárerősödés megmentett, sőt még profitot hozott, ha azt nézem hogy sikerült vissza szállni a korábbi all-world darabszámba és mellé még jutalmul pár szektoriális etf-et is tudtam venni a különbözetből. Nos, ha pénteken mégse szálok vissza jobban járok. Ha nem tegnap állok vissza all-worldre, hanem hagyom máig megintcsak jobban járok. Bár örültem hogy jól jártam mégis minden relatív, hosszútávon meg valszeg ez nem hoz sokkal nagyobb hozamot.
-
lemusz
addikt
Szerintetek ez a mai böszme nagy dollárerősödés valamiféle trendfordulót jelez vagy csak egy amolyan 3 napos safe heaven csoda és az iráni konflikt után folytatjuk utunkat 1.20-as eurusd felé?
-
lemusz
addikt
Az Ajatollah+ egy rakás felsővezető halott. Szerintem így Hormuz se lesz lezárva, akiknek ez lenne a feladata egymásra fognak pislogni a hatalmi vákumban kinek az utasítását kövessék vagy ne kövessék. Tankerek egyelőre elkerülik az átjárót. Kriptók már a pénteki szint fölött. Trump azt mondja pár nap alatt lerendezi az egész ügyet.
-
lemusz
addikt
válasz
Catman
üzenetére
Már tegnap árazta a piac, fasz se gondolta nvidia azért esik, mert van egy kutatólaborja izraelben, meg hogy dráguló olaj miatt majd kevesebb chipet vehetnek tőle. Gemini azt mondja 3% minusz is befigyelhet az indexekben. Hormuzi szoros a kérdéses meg hogy mennyire lesz elhúzódó háború. Tartok tőle ez nem zajlik le olyan gördülékenyen, mint venezuela.
[link] EÜ szektor full zöld, már menekült a lóvé a "biztonságba"
-
lemusz
addikt
-
lemusz
addikt
NVIDIA rollin, Michael Burry hatin
-
lemusz
addikt
4iG -11% a mai napon, -27% az elmúlt 1 hónapban.
-
lemusz
addikt
válasz
j0k3r!
üzenetére
Értsd jól
, megláttam ezt a tegnapi heatmap-et, aztán jött az érzés, hogy engem kihagytak a buliból, gondoltam leközlöm humorosba. GOOG-ba iszonyat erő lakozik, az az érzésem idén is jót mehet majd, 312-n szálltam be, néhányszor megswingeltem, elég jól éreztem eddig a mozgásait is, ellentétben mondjuk a META-val, aminél nem is értem ezt a 738-ról való gyors lecsúszást jelentés előttinél is gyengébb szintre. -
lemusz
addikt
Nincs sok egyedi részvényem, de természetesen AMZN, GOOG, META van...
-
lemusz
addikt
A kriptókirály, a kriptósok megmentője adja elfele a BTC-t
-
lemusz
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Előre félek a mai GOOG-tól és a holnapi Amazontól emiatt.
-
lemusz
addikt
válasz
atee_13
üzenetére
Kihallani szavaid mögül mely etnikum tagjaira gondolsz, de ott vannak például a FIRE tagok is, akik írni-olvasni jól tudnak, számolni meg annál is inkább, őket is kizárnád ezzel a szavazati jogukból. Ezen a vonalon haladva előbb utóbb náci útra tévedsz, így jobb ha rá se lépsz.
-
lemusz
addikt
-
lemusz
addikt
Óóó bammeg döntsétek már el mit akartok.
trump-embere-bevedte-a-dollart-homlokegyenest-mast-mondott-mint-az-elnok -
lemusz
addikt
EURUSD átvitte az 1.20-at miután Trump azt nyilatkozta nem érdekli a dollár.
-
lemusz
addikt
Na mit mondott? TACO van?
-
lemusz
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Forint egyelőre szépen állja a
saratlatyakot.GOOG szerintetek lemegy 322-es szintig vagy ez a 330 már vehető?
-
lemusz
addikt
válasz
Handball94
üzenetére
Számomra nem elég izgalmas. AMZN és META jobb beszállónak tűnik. GOOG nagyon elszállt várnék vele, APPLE és NVDIA meg mehhhh.
-
lemusz
addikt
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Engem is elborzasztott. Mondjuk az is biztos, hogy amit értett alatta Varga (azaz 100% BÉT) azzal sokan nem lennénk itt sem kibékülve.
-
lemusz
addikt
Szerintem lehetséges hogy innen is szednek ötleteket, ne feledjük hogy dolgoztak fideszközeli emberek trump kampányában. Amit idén akarnak gyerekek után kötelezően tőzsdeindexbe fektetett összeg is hajaz a magyar babakötvényre, persze amcsi módon, a saját szájízük szerint, az új 50 éves jelzáloghitel a hazai ingatlankereslet fújatásokra, a borravaló adómentessége is mintha nálunk lett volna előbb, ők még belevették a túlórákat is.
-
lemusz
addikt
Ha már dollár a téma, szerintem most inkább a visszaerősödésre nagyobb az esély, mert a 2008 óta tartó emelkedő trendcsatorna alján van a jegyzés. Persze az is lehet hogy fordul a trend, de ahhoz gondolom egy gazdasági válság szükségeltetne.

-
lemusz
addikt
-
lemusz
addikt
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Nincs nagy track rekordom ebből, de sztem sehová, főleg így hogy nem látszik eszkalálódni a helyzet, sőt mintha forgatókönyvszerűen zajlott volna az egész. Tavaly is amikor irán vs izrael ment kb le se szarta a tőzsde, pedig irán atomhatalom. Hadiipari vállalatoknak még pozitívak is az ilyen események.
-
lemusz
addikt
-
lemusz
addikt
-
lemusz
addikt
Lassan ideje lenne bedurrantani a Santa Rallyt:

Azt megtudja nekem magyarázni valaki hogyan lehet, hogy a tegnapi záró értékekhez képest az SP500 ára lefelé ment, miközben az SP500 Futures meg felfelé? És nem is csak 1-2 centről van szó, mintha a grincs ellopott volna egy jó 40-60 centet az értékéből. Hogy mozoghatnak ellentétes irányban miközben dolláros mindkettő? -
lemusz
addikt
-
lemusz
addikt
Jól gondolom, hogy főleg közép-kelet európai eszközeik vannak? Nem érzem helyénvalónak az összehasonlítást, de értem te miért teszed. Hány milliótól állnak egyébként szóba az emberrel a holdosok? Más aktívan kezelt hazai alapok idei teljesítményéről tudunk valamit? Ha tovább gyengül a dollár az a feltörekcő piacokat segíti, na persze hiába van az is egy VWCE-ben ha 60-70%-ban USA és így dollár kitettség.
-
lemusz
addikt
Úgy tűnik komolyan gondolja.
-
lemusz
addikt
Piaci elemző: nőtt a magyar leminősítés esélye
-minimálbér emelés két számjegyű legyen minden áron, különben bukjuk a választást
-oké, de erre nincs fedezet, tovább nő a hiány, jöhet a leminősítés...
-nein nein nein!, big brother bevéd minket! -
lemusz
addikt
válasz
ciricica
üzenetére
USA-ról volt szó, nem Mo-ról.
A forint egyébként a magas alapkamat miatt "erős", mindenhol csökkentgetnek mi meg még kitartjuk mert célsávon belül sincs még mindig az inflációnk. Extra hatásként a lehetséges Tisza kormány (és így az uniós forrásaink hazajövetele) is rá tesz erre az erősödésre egy kicsit.
-
lemusz
addikt
Mit gondoltok az EURUSD-ról? Év elején paritás hangok voltak, sőt volt aki 0.8-at is jósolt. Ez a technikai elemző csávó nem fest túl derűs képet a dollárról pár éves távon. Félelmetes belegondolni milyen mértékben kellene az amcsi indexeknek növekednie hogy egy ilyen dollárgyengülésből adódó árfolyamvesztésből ne nullszaldón vagy negatívba jöjjön ki egy európai SP500 vásárló. Idén is egy amcsi befektető biztos nagyon örül a 14%-os növekményének, de egy itteni VUAA tulaj mindössze csak +1,4%-ban van. VWCE-s valamivel boldogabb, +5,4%. Egyedi dolláros részvények nagyon kecsegtetőek most a -16,2%-os YTD USDHUF után, de elgondolkodtató, nem-e csak az út elején járunk...
-
lemusz
addikt

Nincs a listán, de a sandisk is nagyot megy. -
lemusz
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Úgy tűnik nem nagyon hatotta meg a piacot ez a 10%-os scammer bevétel METÁnál. Engem személy szerint jobban érdekel (vagy aggaszt - mint friss kisbüfi tulaj), hogy most hogy EU-ban már nem lehetnek politikai hirdetések ez mennyire fogja befolyásolni a bevételeit. Persze lehet csak túlspirázom, mert MO volt népesség vagy nem is tudom milyen arányosan messze a legnagyobb költő...
-
lemusz
addikt
DAX miért gyengélkedik mostanában? Nem is tudom láttam-e már ilyet, hogy EU-s index emelkedik, miközben a német meg csökken. Általában együtt mozognak, vagy a német felülteljesíti az EU-sat. -
lemusz
addikt
válasz
boti19871125
üzenetére
-
lemusz
addikt
Szembe jött ez a videó. Akárhogy is nézem az 50-es címletű venezuelai bolivár az 0,36 euró, azaz kb 150Ft. Hogy van ez? Nálunk az 50Ft-os flakonért is harc megy, ott meg így szórják a 150-eseket? Konverziós matek nem jó vagy mi?
-
lemusz
addikt
válasz
forumpista
üzenetére
Van egyébként valami AI specifikus ETF vagy ugyan úgy Information Technology az út, ha valaki nem szeretne egyedirészvényezni? Érzésre elég kicsi hányada lehet ez utóbbinak az AI, persze idővel nőhet.
-
lemusz
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
Tévedés. "Mi" tanítottuk ki őket. Habony Á. és társai Trump kampánytanácsadói voltak. Jó magyar szokás szerint túl is számláztak, ami mikor kiderült elég nagy dühöt váltott ki trumpból, orbán fejére is olvasta és nagyon megromlott közöttük a kapcsolat.
forrás: reddit kommentek -
lemusz
addikt
-
lemusz
addikt
PCE MoM 0.0%.
Az jó nem? Jöhetnek a kamatvágások? -
lemusz
addikt
Még a mit érdemes/nem érdemes olvasni/nézni vonalhoz redditről egy gyöngyszem:
Amúgy szépen visszaemelkedett az index. Gondolom 1 nap után már nem is tűnik olyan tragikusnak a Trump vs Powell csörte. -
lemusz
addikt
-
lemusz
addikt
válasz
MrDollar
üzenetére
Az enyémet tartsd fenntartásokkal, kezdő vagyok, de nem bírtam kihagyni hogy ne dobjak be számokat.
Ha indok kell, akkor azt mondom az elmúlt hetek történései alapján egyértelműen az a kép rajzolódik ki, hogy európa és az euró az új safe haven, meg egyébként is jó egy kis egészséges home bias. Földrajzi diverzifika hozzám közelebb áll, mint a szektoriális, kevésbé volatilis, EMIM se feltétlen kína miatt hanem inkább india miatt érdekes hosszú távon (minimum 10-20év). Eltudom képzelni hogy kína nem, de később india már nagyon simán lekörözi majd az USA-t. Ha most megyünk vissza ATH-ra akkor meg bár a tech szektorral nagyot lehet menni, de hosszútávon én biztos nem tartanék 20%-nál többet benne, túl nagy a hype, túl koncentrált, túl nagy volatilitás számomra. -
lemusz
addikt
válasz
aAron_
üzenetére
Éjszaka betett neki az nvidia chipes bann, ma meg jött egy pletyka hogy tárgyalna kína ha előtte trump helyre rakja a parasztozó kabinetemberét.
VWCE is olyan már, mint egy lightos verziójú SP500. Hiába van benne több ezer ex-US vállalat, ha az össz súlyuk értelmezhetetlenül kicsi és egyre csak kisebb lesz?
Pont tegnap néztem LY-n országbontásban változott-e az USA súlya az előzmények tükrében, beleértve azt is hogy még a vámcunami előtt is arról szólt a fáma, hogy európa és kína jobban teljesít idén. Meglepődve tapasztaltam, hogy csökkenés helyett még nőtt is 2 százalékponttal.
-
lemusz
addikt
válasz
pictigjis
üzenetére
Azzá. Nonszensz hogy egy ember úgy rángathatja a világgazdaságot, mint kisgyerek a matchboxot. Mondjuk a hétfői kacsa hír után elég érezhető volt, hogy ha itt jön valami jó hír komoly rakétázás lesz. Az eset beszámolója után a családi kupaktanács azt az állást foglalta, hogy még lehet a havi DCA-zást is be kellene szüntetni. Februárban ez még úgy nézett ki, hogy jó, de akkor semmi amerika (all-world se) csak európa, márciusra úgy folytatódott hogy oké, de csökkentjük a DCA mértékét, áprilisra meg hogy lehet abbahagyjuk az egészet és semmi új pénz nem megy a tőzsdére.
-
lemusz
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Tegnap írta valaki, hogy brókercégeket kell venni, de ez alapján akkor az utasszállító cégek is jó ötlet.
-
lemusz
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Köszi. A kiíró az gondolom maga a bróker. Ezen oldal táblázatát érdemes esetleg naponta nézegetni, hogy a nyitott opciók volumene hogy változik és ebből következtetni az irányra/hangulatra? Ahhoz képest hogy elvileg holnap szavaz az EU is, meg élesedik valamelyik vám több a nyitott call opció, mint a put, de péntekeknként meg általában sokkal több a put.
-
lemusz
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Akkor hogy esett be tegnap a fake news miatt kb 50-es értékekről 38-ra?
-
lemusz
addikt
válasz
atee_13
üzenetére
Nem ő szokta mondani, hogy amikor mindenki fél, akkor kell bátornak lenni és ugyan ez vice versa? Tessék holnap megvenni mindent is. "Legyetek bátorak!" - ezt mondja a világ 1015. leggazdagabbja is.
-
-
lemusz
addikt
Nagyon jó videónak érzem ezt: [link] . Nem veti el a lehetőségét egy hulló késnek, de kvázi 100% hogy jövőhéten jönni fog egy visszapattanás. Azt mondja pénteken már mentek a margin callok rendesen. Lehet a Nike-ot lesz érdemes indikátorként figyelni?
-
lemusz
addikt
Vietnám kiegyezik az USA-val. [link]
-
lemusz
addikt
Nonfarm Payrolls majdnem duplája a konszenzusos értéknek.
V-shape recovery incoming?
-
lemusz
addikt
Ezzel a 45-ös VIX spike-kal meg volt az a youtuberek által "várva várt" pánikolós moment ugye? Csak mert annyit mondták a 30 alattiakra, hogy az nem elég... Remélem nem lesz dippitiy dipp dip.
-
lemusz
addikt
Amúgy mondtátok kb 2 hónapja ezt a 0.8-as EURUSD-ot. Kérdésem az lenne, hogy akár csak a paritás közeli állapot (pl 1.02 - 1.03) vissza fog még vajon köszönni 4-5 éves távon vagy ezt már végleg elfelejthetjük? Csak mert 1.11 felett vagyunk. Pont az történik, mint amitől akkor féltem. Esik az index és emellé még erősödik is az euró... VUAA+VWCE tulajoknak extrán szopacs.
-
lemusz
addikt
válasz
DanielLong
üzenetére
VWCE van, többi nincs.
-
lemusz
addikt
-
lemusz
addikt
válasz
Joe123
üzenetére
Tegnap konkrétan azt éreztem, hogy tönkre akarja vágni a tőzsdét és hogy az érdekköre (bennfentes bitcoinozás után bármit eltudok képzelni) még kérte is ezt tőle, ő meg örömmel teljesített. Szépen emelkedéssel kezdett az amcsi piac, vélhetően a jónak mondható makroadat miatt, aztán pont néztem egy élő youtubert akinél feljött breaking news-ként trump üzenete, hogy kanadára elképzelhető 25%-nál is több vám vagy valami ehhez hasonló, aztán fordult is le minden. Lehet csak én vagyok még kezdő, de ez a hullámvasút ami tegnap volt nem tűnik normálisnak. Vajon mennyi idő kell, míg a piac elkezdi ignorálni a beböfögéseit és pusztán a tényekre alapoz? Mert ez, hogy van vám, nincs vám, később van vám, csak egyes szektorokra van vám már kezd nagyon unalmas lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Swift SFX14-73G 3K OLED érintő Ultra 7 255H Nvidia GeForce RTX 5060 512GB 16GB gar
- Latitude 13 9330 2in1 QHD+ IPS érintő i7-1260U 32 512 IR kam gar
- -44% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14400, 16GB DDR5 RAM, 512GB NVMe, DVD-RW, ÚJ HU bill+egér
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i7-1260U 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- OMEN 17-db0281ng 17.3" FHD IPS Ryzen 7 8845HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515-55 FHD notebook - i7 10750H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB WIN11
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Adaptive Sync - sRGB 99%
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, megláttam ezt a tegnapi heatmap-et, aztán jött az érzés, hogy engem kihagytak a buliból, gondoltam leközlöm humorosba. GOOG-ba iszonyat erő lakozik, az az érzésem idén is jót mehet majd, 312-n szálltam be, néhányszor megswingeltem, elég jól éreztem eddig a mozgásait is, ellentétben mondjuk a META-val, aminél nem is értem ezt a 738-ról való gyors lecsúszást jelentés előttinél is gyengébb szintre.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pont tegnap néztem LY-n országbontásban változott-e az USA súlya az előzmények tükrében, beleértve azt is hogy még a vámcunami előtt is arról szólt a fáma, hogy európa és kína jobban teljesít idén. Meglepődve tapasztaltam, hogy csökkenés helyett még nőtt is 2 százalékponttal.