- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Treff
aktív tag
Sziasztok!
1. Segítsetek kérlek: C765-re hogyan kell felrakni a Disney+ appot? Gyárilag nincs rajta, én nem találom.
Jobb híján telepítettem a google tv-t, eddig nem volt rajta aktiválva (tvt nézünk + youtube gyári app, ezért nem volt rá szükség). Szóval így lett Disney+is a Google tv dologgal, de lehet-e enélkül Disney+-t felpakolni?
2. Hogyan lehet a Google tvből kijelentkezni? Ha rámegyek a Beállítások - Fiókok és bejelentkezés menüre, azon belül pedig az Eltávolítás opcióra, , utána “Eszköz eltávolítása és visszaállítása”, akkor azt írja ki, hogy “Gyári beállítások visszaállítása, Ez visszaállítja az eszköz alapértelmezett beállításait, és törli róla az összes adatot, fiókot, fájlt és letöltött alkalmazást.” Magyarul minden tv beállítást, stb nullára vág, mintha most bontottam volna ki a tvt? Ne már!
-
mrmft
senior tag
-
koppasz1986
aktív tag
Én megvettem 2-3 hónapja Viktor beállításait a c765re, a 135ös fw-n szuper volt vele a kép, de ezen az új fw-n ugyanazok a beállítások már nem túl jók... Nagyon zöldessé teszik a képet.
-
Bunda555
tag
válasz
thboxx #36478 üzenetére
Szia, köszi! Azóta ráírtam a magyar supportra, nekem is ezt a címet adták meg. Írtam rá reggel angolul/magyarul, még nem jött válasz. Én megadtam a TCL ID-t és a sorozatszámot, a fiókomban ott van minden doksi amit feltöltöttem decemberben, csak látják. Ha nem jön válasz holnap, akkor megy újabb mail, akkor majd csatolom én is a számlát és a fotókat. Köszi még 1x
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Pro Koryak #36490 üzenetére
A lényege az volt, hogy már fele annyiért lehet 115 colos TV -t venni. Szerintem így értette Vincent.
Mini LED modellekre én is kíváncsi leszek. Bár ebben a kategóriában csak a belépő szintre. Felette már OLED -del konkurens.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Pro Koryak #36484 üzenetére
Ezt abban a kontextusban érti, hogy most már fele annyiért lehet venni 115 colos TV -t. Mivel ez a legolcsóbb ebben a méretben. Legalábbis én így értelmezem.
Gondolom eddig az X955 volt a legolcsóbb ebben a méretben. De nem követem ezeket a benga TV -ket.
Szerk.:
Igen, mert úgy látom tavaly írták, hogy a 115X955 a világ legnagyobb LCD TV -je. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
zsolt501 #36481 üzenetére
Since no one gives any information here is what I noticed on my C765.
1. New UI. Much more snappier and faster. Not sure if game mode has new UI as well.
2. Settings have descriptions now.
3. New picture modes. Intelligent and Filmmaker.
4. Filmmaker auto detection.
5. Manual brightness bug still exists.
6. Exhibition mode. Gallery if different art similar to LG and Samsung.
7. New audio mode. Intelligent.
8. Acoustic lab. (new i think). Ability to adjust vertical height of the speaker. Ability to AI Sonic tuning to remove audio reflections.
9. Energy dashboard.
10. Overall performance feels same. If not snappier. (Let TV sit idle 10 min after upgrade.)
11. Android Security Patch. 5 Nov 2024. -
ρσгτσ
addikt
-
thboxx
aktív tag
válasz
Bunda555 #36452 üzenetére
Szia!
Épp ma sikerült intéznem nekem is. Bár nekem épp, hogy kicsit több, mint 30 napos a vásárlás. A claims@elpromotion.eu mail címen foglalkoznak a kiterjesztett garancia ügyintézéssel. Egy sima mezei mailt írtam nekik, kérve, hogy aktiválják. Semmi extra. J, és magyarul írtam. Csatoltam a számlát és a sorozatszámról fotót. Egy órára rá küldték is. -
nicu71
addikt
Uj soft november óta először telegramon 486 verziószámmal c/745,755,805,845
-
GejzaR
tag
Sziasztok! PLEX-hez lenne kérdésem. Van egy C835 tévénk és egy C745. Csak az utóbbin van az a probléma, hogy beletekerés (intro kihagyás) esetén megáll a lejátszás és nem lehet újra elindítani, csak ha kilépek a plex-ből, és újraindítom. Ha telejesen újraindítom a TV-t akkor is egy darabig jó, aztán újra ez a probléma. Fura, hogy a C835-nél ilyen nincs, csak a C745-nél. Tudtok esetleg ajánlani valami tippet erre?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rainman72 #36473 üzenetére
Mondjuk amíg ez a felállás, addig nincs gond. Ha jön még egy konzol vagy PC, akkor ha 4K 120Hz AVR nem is, de HDMI switch kelleni fog.
Már ha olyan eszközök lógnak rajta, amik igénylik a 4K 120Hz/144Hz -et.
Szerk.:
Utóbbi egyébként nem csak akkor kellhet, ha egy játék 4K 60Hz felett megy. Hanem akkor is, ha például 120Hz kell a 30fps lock feloldáshoz. Pl. A Plague Tale: Requiem is így jött ki konzolon. -
ρσгτσ
addikt
Múltkor beszéltünk az M4 Sport applikációról. Telepítettem apk -ból azt is, meg a MédiaKlikk -et is.
Ahogy várható volt, egyik sem működik tökéletesen. Használható az app, de kell hozzá air mouse távirányító, mivel érintős készülékekre lett készítve. Az appban lépkedésnél álló elrendezésű, de a videókat ki lehet tenni teljes, fekvő módba.
További probléma az, hogy a főképernyő alkalmazás listába nem teszi bele. Csak a beállítások, alkalmazások alól elérhető. Ez is megszokott probléma, de egyes TV -ken ez a része lehet jobban működik.
Szóval M4 Sport -ra továbbra is a Kodi a legjobb megoldás.
-
mlkcy
csendes tag
válasz
blueye #36466 üzenetére
elővettem egy régi androidos telot. beléptem egy 3. email címmel
,ott valóban feldobja a skyshowtimeot is mint elérhető app.
az eredeti profilommal amit átállítottam magyar régióra ott nem látja, de az hozzá van csatlakoztatva a TV.hez és már látom mire gondolsz amikor feldobja hogy hova telepítse.szerintem jó lesz ez, ha a google átállítja a régiómat és minden eszköz azt látja már!
még jelentkezem ha sikerült, táplálva a jövő nemzedékét -
mlkcy
csendes tag
köszi!
Németország volt a régió, átállítottam. Elvileg akár 48 óra is lehet a frissítés. (a fiókban már megjelent magyarország)közben beléptem egy másik fiókkal is (ennél magyarország volt a régió), a beállításoknál kérdezte mi a preferált app, ott volt a Max is, rányomtam, letöltöttem. ez működik
a skyshowtime továbbra sem elérhető, nem értem...
már azon gondolkodom hogy olyan email címet hozok létre ahol biztosan (?!) támogatja a TCL az appokat...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
blueye #36461 üzenetére
Ha régió miatt nem kompatibilisnek jelöli a TV -t, akkor valószínű onnan sem megy. Nem lesz benne a listában. De egy próbát persze mindenképp megér.
Ha máshogy nem megy, akkor apk -ból kell telepíteni a nem elérhető appokat. Bár sajnos ilyen esetben az sem mindig megoldás, és ha megy is, akkor sanszos a TV szerinti régióra áll be az app.
-
gara95
csendes tag
Sziasztok, 55c805 nálam az van ha egy hosszabb filmet nézek néha elmegy a hang majd gyorsan vissza is jön.
Kb. 1órás tartalom fogyasztás után. Szoftver 2024-es Ota van rajt de gyárilag mèg gyakrabban csinálta. Kép hibát ezért nem szeretnèm gariztatni. Csak a tv rendszert használom nekem jó az android. -
mlkcy
csendes tag
válasz
koppasz1986 #36455 üzenetére
nincsen rajta. Csak a Netflix és Disney van rajta.
Visszaállítás után is csak a fentiek vannak telepítve.
Nincsen elérhető frissítés. -
mlkcy
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy TCL 65c765 TV-t.
Se HBO Max, se skyshowtime nem tölthető le, ezt írj:
"Ez az elem nem áll rendelkezésre a te országodban"Alzán vettem, Magyarországon használom, saját gmail-es profillal, nincs VPN.
Az alapbeállításoknál magyar nyelv, Magyarország lett beállítva (ellenőrizni akartam, persze nem találom hogy látható)
Valakinek van valami ötlete?
köszönöm -
Bunda555
tag
Sziasztok! Még 2024 decemberben vettem egy 65c655 tv-t és regisztráltam is a kiterjesztett garanciáért a TCL oldalon. Minden kért dokumentumot feltöltöttem, azóta sem kaptam visszajelzést. A fiókomban a visszajelzésnél csak homokórázik, nem küldi el. Hová lehet panaszt írni? Köszi előre is.
-
Vagany
őstag
Újra van 10% (elektro hétvége). Vegyétek, vigyétek amíg van belőle
.
-
ρσгτσ
addikt
Jah igen, 2021 -ben volt a váltás. Valamiért 2022 -re emlékeztem...
Az már szerintem egy jobb, stabilabb felület volt. Ha nincs különösebb problémád vele, akkor hagyd úgy ahogy van. Ha szeretnéd frissíteni, akkor Telegram -os, nem hivatalos forrásból vannak letölthető FW -k.
-
ρσгτσ
addikt
Ilyen a TCL, elég random módon működik. Illetve van hogy sehogy. Főleg régebbi modelleknél, ahol Android TV - Google TV váltás volt.
Telegram -ról tudsz feltenni friss FW -t, ha van kedved hozzá.
----------
Lehet kellene egy rövid összefoglaló, amiben pár fontosabb dolog megtalálható. Pl. FW frissítés, gyári visszaállítás, régió váltása frissítés kereséshez, linkek, egyebek.
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Van egy 2022 év elején vásárolt TCL C728 65" TV-m. A mai napig nem jött rá automata frissítés (2021-es szoftver fut rajta a menü szerint). Mi lehet az oka, hogy nem találja meg és nem ajánlja fel a frissítéseket? Euronics-es vásárlás egyébként.
-
Vagany
őstag
Megrendeltem ezt a jóárasított 75C855-ot
. Gondolom az új széria előtt kiszórják a korábbi modelleket és ehhez kell az eMag-nak pár jó értékelés, ahhoz meg jó ár
.
Igazából 400-450 között néztem 75 colosokat, de a Hisense kiesett, mert ebben a méretben IPS-ek vannak, az oled meg sokkal drágább.
Egy közel 6 éves 55EP660-at vált, gondolom képminőségben ez is nagy ugrás lesz. Főleg filmnézésre lesz, meg napi TV a háttérben (sokat megy nálunk ezért sem akartam oled-et). Viszont az akadásoktól nagyon tartok, a 765 volt a kiszemelt, ott olvastam az akadásokról, de most ez nem volt sokkal drágább. A C855-ben is ugyanaz a hardver (processzor) van mint a 765-ben, elvileg itt is akadni fog a 4K120Hz?A C855-ről nem sokat olvastam ott mi a tapasztalat, akadhat ez is?
Mivel teszteljem? Medialejátszóm nincs, egy Xbox One S van, ez csak 4k 60fps úgy tudom HDMI 2.0 (nincs használatban, csak a lemezegysége miatt tartottam meg, nem akartam sz_ré- h_gyé eladni) , a PC is a nappaliban van, arról szoktam filmet kirakni, illetve USB-re (SSD) tudok felmásolni, ha kell és Netflix előfizunk van. Egy 5m-es vention HDMI 2.1 kábelt is rendeltem hozzá [link] .
Jövő héten várhatóan megérkeznek, minden tanácsot szívesen fogadok. -
vargalex
félisten
válasz
Tomy27 #36438 üzenetére
Szia!
Az enyém éppen szervízben van, kedden vitték el, így a szervíz megbízhatóságról még nem tudok nyilatkozni. 4 hibát tapasztaltam:
1. Néha (heti 1-2 alkalommal) nem kapcsolható be a készülék sem távirányítóval, sem a TV-n található gombbal. Csak az áramtalanítás segít. Gyors indítás bekapcsolva (kikapcsolása lehet, hogy megoldja, de akkor lassan indul a TV).
2. Ritkán (1 hónap alatt 3-4 alkalommal) magától bekapcsolt a TV
3. Csatornára váltáskor ritkán akadozó hang (UPC CI+ kártya van), csatorna elváltás, majd vissza megoldja
4. Néhány forrásanyag esetén szemcsés kép (korábbi, illetve másig LG TV-n ugyan azzal a forrással nem jelentkezik) kikapcsolt képjavítók mellett. (DNR bekapcsolása nagyjából megszünteti)Lényegében az 1. hibával került szervízbe, de szerintem mind a 4 hiba szoftveres, így megvan az esély, hogy egy későbbi firmware javítja.
Egyébként a TV számára megfelelő forrásanyaggal szép képe van, a hangja is egész jó (pedig ez csak sima 2.0).
-
Tomy27
tag
Üdv.
Akiknek van TCL 43C655- ös készüléke, azoktól érdeklődni szeretnék, hogy
mennyire vállalható a készülék, képe mennyire elfogadható, használhatósága, stb?
Illetve adott esetben a garanciás ügyintézés mennyire megbízható, zökkenőmentes? -
#akcio
TCL 75C855 Smart LED Televízió, 189 cm, 4K, MiniLED, HDR, Google TV
~441000 Ft | Árukereső: 649000 Ft-tólA fenti árhoz a kosárba kell rakni egy másik, az "Őrült napok" akcióban részt vevő terméket (pl.: [link] ), és alkalmazni kell a termék oldalán lévő kupont ("Kupon mentése a kosárba" gombbal).
Az akció a hozzászólásom írása pillanatában él, de bármikor vége lehet. Legkésőbb ma éjfélkor vége lesz.
-
ρσгτσ
addikt
-
Albi001
tag
Sziasztok!
Valaki tudna adni egy megbízható linket (akár Telegram csoporthoz), ahol friss Firmware-t tudnék leszedni C728-hoz?
-
pdave
aktív tag
Sziasztok!
TV-zés közben (Stream, set top box) változnak a színek (pl emberek bőrszíne, de más is). Visszaolvasva másnál is volt ilyen, megoldásként az volt, hogy egy Youtube video alapján legyenek beállítva a kép profilok. Viszont alapvetően nekem (ezt leszámítva persze) jó a kép, én csak azt a beállítást kapcsolnám ki, ami ezt okozza - ha van ilyen külön. Van erre megoldás?
-
vargalex
félisten
válasz
Kerni62 #36412 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy a CI+ kártya legfeljebb a dadogást okozhatná, de az is inkább software-os gond lesz. Azért kíváncsi vagyok, hogy előjön-e a random bekapcsolás (ahogy írtam, ez nálam a kicsit több, mint 1 hónap alatt talán 3-4-szer fordult elő), vagy a "bekapcsolhatatlanság" (ez hetente 1-2 alkalommal, de azt figyeltem meg, hogy minél hosszab ideig nem használtuk a TV-t, annál nagyobb volt a valószínűsége). Ha tippelnem kellene igen és nálam is maradni fog szerintem még akkor is, ha alaplapot cserélnek. Egyébként az emberkétől - aki elvitte a TV-t - is elhangzott az ultimate megoldás: "Lehet, hogy érdemes lenne kikapcsolni a gyors indítást, mert alvó módban biztosan beakad valami.". Én meg várjak minden bekapcsolásnál több, mint 1 percet... Aztán úgy kihúzott mindent a TV-ből, hogy csak pislogtam és csak akkor jutott eszembe, hogy ki sem jelentkeztem a Google-ből és a Netflix-ből sem, amikor már elment. Persze utána mind a Google, mind a Netflix felületén kijelentkeztem az eszközről.
Egyébként a Videoton szervíz oldalán a javítás állapotának lekérdezése nagyon jó:
Megírtam az elérhetőségükre a hibát, másnap egy hölgy visszahívott, de azt sem értette, miről beszélek. Hiába mondtam, hogy az a baj, hogy a mySQL usernek nincs joga az adott publikus IP-ről (nem is értem, hogy miért nem egy privát lábról megy) kapcsolódni az adatbázishoz. Egyfolytában azt hajtotta, hogy biztos azért van, mert az én munkalapom még nincs benn a rendszerben. Mondtam neki, hogy nyugodtan próbálja ki bármilyen munkalap számmal, ugyan ezt a hibát fogja kapni és megkértem, hogy az oldal üzemeltetői felé jelezze a hibát (illetve mondtam, hogy én is oda írtam volna, de nincs olyan elérhetőség az oldalukon).
-
válasz
rainman72 #36417 üzenetére
43PUS7956 mellé most jött egy 43PUS8506, szóval annyira nem sürgős.
50C655-öt terveztem, de a lebutított fícsörök miatt inkább az 50C805 jött volna képbe... hát ehelyett már az idei modellek közül fogok választani, valszeg' az ünnepi szezonban.P8K/T8C lenne az ideális, de az pont nincs 50"-ban, szóval az eddigiek alapján valszeg' C6K, azaz Q6C lesz a befutó.
-
Telex TCL-körkép:
Ezek a tévék akkorák, hogy rá se férnének a nappalim falára
Nocsak, valaki onnan is olvassa a PH! fórumot? -
-
vargalex
félisten
válasz
Celtis #36410 üzenetére
Nekem most éppen szervízben van a 43C655-öm, de a TV-re telepített Kodi szerintem sem vált frekvenciát... Ha visszajön (remélhetőleg megjavítva, sértetlenül), akkor megnézem. Az is lehet, hogy te nem vagy érzékeny erre (lehet, hogy egyébként én sem), vagy a képjavítók (amik esetleg ki sem kapcsolhatóak) elfedik.
-
Celtis
veterán
válasz
blakey #36408 üzenetére
Én már szerencsére megszabadultam a TCL-től, tehát nem tudok screenshotot készíteni, de ahogy Vhiktor, én is leteszteltem mindenféle képkocka sebességű anyaggal és helyesen, juddermentesen játszotta le a Kodi. Ez csak úgy lehetséges, ha képfrissítés egyeztetve van a forrással, azaz egyezik vagy egész számú többszöröse.
-
Celtis
veterán
válasz
Szpilu__25 #36401 üzenetére
Attól tartok az téves következtetés a részedről.
Kodiban az info panelt kell nézni lejátszás közben ahogy blakey is írta. Vagy külső billenytűzettel vagy valamelyik távirányító gombot kell rámeppelni.
-
blakey
titán
válasz
Celtis #36388 üzenetére
Kodiban, Plexben ellenőrizhető, két adat szerepel, egyik a forrás képkockasebességére vonatkozik, a másik a rendszerre.
Kodi ellenőrzés:Ha ott látod, hogy mindkettő "egyezik", akkor van rendszerszintű AFR, ha nem, akkor nincs. Netflix esetében, Android TV, Google TV rendszeren megjelenik egy nagy fehér ablak piros széllel, hogy AFR-re képes a rendszer és a tartalomnak megfelelően fogja kiválasztani az fps-t.
SkyShowtime, Disney+, Max nem vált fps-t. Minden a TV elektronikájára van bízva, illetve itt van kulcsszerepe ennek a tulajdonságnak: -
Szpilu__25
tag
válasz
Szpilu__25 #36401 üzenetére
Illetve youtubeon a nerd statban a viewport FullHD, ez a tényleges felbontást mutatja ugye?
Közben megvan hogy ez csak a GUI miatt mutatja, visszaszívom az előbbieket. Bár ettől a mikro akadások itt vannak sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest