- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz
supercharley #35298 üzenetére
Audio kimenet választást miért nem teszed ki gyorsgombra? A három vízszintes vonal jelzésű gomb.
-
supercharley
tag
A múlt héten már kaptam tőletek nagyon hasznos megoldási javaslatokat arra, hogyan indítsak automatikusan alkalmazást a TV bekapcsolása után. Sikerült megoldanom, nagyon köszönöm a segítséget!
Azon a vonalon elindulva már más hasznos funkciókat is képes voltam beállítani a TV-n.Viszont van valami ami nem sikerül, és ehhez megint segítséget szeretnék kérni.
Arról van szó, hogy többféle hangkimenetet is használok a TV készülékemhez. Az egyik egy sima soundbar, a másik egy házimozi erősítő, és persze van hogy BT fülest használok.
Éjszaka BT fülest használok, sima TV nézéshez a soundbar-t, filmezéshez az erősítőt. Ezek között a váltás a TV menürendszerében elég nehézkes, macerás.
A BT most nem érdekes, de jó volna, ha egyetlen gombnyomással ki tudnám választani az ARC hangkimenetet (ezan van bekötve az erősítő), valamint egyetlen gombbal az Optikai hangkimenetet (ezen van a soundbar). A távirányító gombjainak a customizálására jelenleg a tvQuickActions Pro prpgramot használom, de abban nem találok ilyen funkciót alapból.
Esetleg van valakinek erre megoldási javaslata? -
zsoltip
őstag
Miért jelenik meg újabban a "További alkalamzások felfedezése." képernyő bekapcsoláskor?
Hogyan lehet kikapcsolni/eltűntetni? -
siletto
tag
Sziasztok!
Nektek megérkezik a TCL Garancia regisztrációs visszaigazolás?
Beküldtem még vásárlás után, de nem jött semmi válasz.
Most beküldtem megint, de persze már lejárt az 1 hónap.
Próbáljak írni az ügyfélszolgálatnak? -
peternac
tag
válasz
freeland0806 #35287 üzenetére
mármint azt szeretném kikapcsolni, hogy ez az új szép nagy "Discover more apps" felület eltűnjön a csak alkalmazások módból
igaz nem sokat nézegetjük itthon a home screent, de na -
Bogyi007
veterán
Bár sokáig gondolkoztam de csak a C805 lett a nyerő nálam is.
Jövő héten pénteken hozza a Telekomtól a futár. Addigra a Playstation PS Plusba is bekerül a God of War Ragnarok.
Hosszú egy hét lesz.
-
Stealth
senior tag
Nálatok is új lett a google tv felület ?
-
sza.sa
tag
Decemberben vettem a Digitől 65C655 TV-t, be is regisztráltam még akkor az 5 év garanciára, feltöltöttem Digis bizonylatot is. Most jött az email tőlük, hogy jóvá van hagyva a garancia, meg is kaptam a letölthető igazolást erről. Nem kérdeztek semmit
-
N3gro
aktív tag
válasz
blueye #35259 üzenetére
Cartmenn írta a megoldást, szerintem állítsd te is át, nem kell a gyorsgombbal szórakozni.
Akciósan sikerült nyáron az Alzán 200-ért megcsípnem, az előző P635 szériához képest ég és föld a különbség. Szuper képe van, PC-vel összekötve 120 Hz-en megy a játék, a 144-et nem próbáltam, de nekem több nem is kell. A hangszórója is ott van a szeren. Jó vásár volt. -
zeon.hu
nagyúr
Köszönöm a válaszokat!
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #35273 üzenetére
4K DV?
Igen. Ami nem HDR, az sehol semmin nem akad. Amit írtam, csak DV/HDR-re vonatkozik.
-
freeland0806
tag
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zeon.hu #35268 üzenetére
Természetesen gyárilag van rajta Play Áruház.
Külső alkalmazásnál attól függ mit szeretnél. Gondolom apk -ból. Nem minden működik stabilan, ami nem natív alkalmazás. Van ami nem illeszkedik rendesen, vagy mondjuk egér kell hozzá, mert érintős kijelzőre készült. Van ami pedig nem telepíthető. Illetve van olyan is, ami dadogósabb, vagy éppen összeomlik.
Nagyon változó.
-
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Lányomnak vennénk egy TCL 43P655 tv-t.
Erre telepíthető külső alkalmazás is?
Google play store van rajta gyárilag?
(Tudom, nincs rajta minden, ez nem telefon) -
Qtya123
őstag
válasz
kokokka #35264 üzenetére
Elindul a médialejátszó, ezáltal automatikusan a HDMI (nekem a HDMI 2-es port) aktiválódik és megjelenik a médialejátszó felülete. Ekkor a TV távirányítójával váltok a HDMI portról a Google TV bemenetre, ami a TV saját rendszerének kezdőképernyője. Utána visszaváltok HDMI2-re, amin a médialejátszó van. És ekkor kezdek el rajta tartalmat lejátszani. Ezzel tűnik el nálam minden létező akadás.
Enélkül még olyan is akadt a médialejátszón (Dűne szolgálólányos jelenete pl), ami a TV saját rendszerén nem...
-
ρσгτσ
addikt
-
Redome86
tag
Sziasztok,
Tegnap megjött az 55P655 tévé.
Beüzemeltem, beállításokkal minimálisan mókoltam.
Viszont azt vettem észre, hogy oldalról nézve mintha kiégne a kép: színek fakók, fényerő magasabb lesz.
Leírásban 170 fokos betekintési szöget mondanak, de onnan már alig lehet kivenni, hogy mi van a kijelzőn...
Beállítás kérdése lenne?
4 éves JVC (LT-43VA3035) LED tévén ennél sokkal jobbak voltak a szögek... -
Stealth
senior tag
válasz
koppasz1986 #35255 üzenetére
Ez a DLNA megosztás, nincs ezzel baj, de az SMB a kérdés a kollégánál.
A második képeden látszik is az SMB, azt kell neki jól beállítani a PC-n és a Kodiban is.. -
koppasz1986
aktív tag
válasz
kokokka #35253 üzenetére
Hát én most kajak besültem, mert már egy félórája ülök a gép elő azt gondolkodok hogy csináltam
. Vezérlőpult-Hálózat és internet-Online média lejátszás beállításai aztán én itt engedélyezgettem a dolgokat. Ha a hálózatra rálépek ezt látom [kép] A mappát amibe a filmeket töltöm azt én valami lejátszási listához adtam, de már kajak nem emlékszem.
Kodi megnyitás, felül fogaskerék, Services, UPnP/DLNA így néz ki [kép] Majd vissza Movies, Add videos, Browse, UPnP devices és ott már nekem behozza [kép] Azon belül Videók, Mappák és ott a mappa amibe a filmeket töltöm, Ok, add és aztán már ott lesz -
kokokka
addikt
válasz
koppasz1986 #35246 üzenetére
Várjuk, köszi!
-
joydrv
aktív tag
Az SMB 1-2-3 egymástól teljesen független protokol, egyik se kezeli a másikhoz tartózó eszközöket.
-
-
joydrv
aktív tag
válasz
bnorci71 #35249 üzenetére
A Plex szerver és a CE/Kodi lejátszó párosítás talán a legjobb.
A Plex nagyon gyorsan megtalál minden infós dolgot a filmekhez/sorozatokhoz. De, ha mégis téveszt nagyon ritkán, akkor is könnyű kézzel beállítani.
Lejátszónak viszont nincs jobb a CE/Kodi -nál. Telepíteni kell ez utóbbira egy PKC kiegészítőt és onnantól a szerveren keresztül jön a film és minden infó, de a lejátszást a Kodi végzi. Olyan felülettel használható, amilyet akarsz.
Ezzel ki van maxolva minden. -
bnorci71
addikt
válasz
wwenigma #35239 üzenetére
volt integrált procis HTPC aztán lett belőle "szerver" majd játék Pc ami mellette a "szerver" feladatokat is ellátja kicsit verébre ágyúval a Ryzen 3500X+6700Xt kombó de érdekes módon nem fogyaszt sokat ha csak a "szerver" dolgok mennek rajta. NAS a távlati terv.
Nekem Plex Kodi VLC is fent a tv-n mire mi a jobbmilan26
a távoli film+zene elérés miatt van csak fent a Plex nekem túl csicsás, meg az említett hiba illetve hogy néha nem tetszik neki egy egy mappa és nem látja, de mindennek megvan a saját előnye és szerencsére lehet válogatni kinek mi tetszik vagy ép mit tud működésre bírni -
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy TCL 65T8B tévé optikával összekötve egy Logitech Z9006 5.1-es hangrendszerrel. Video lejátszásra VIMU-t használok, amin sikerült beállítanom hogy az 5.1-es hangsávot rendben átvigye, ilyenkor a decode LED világít a Z906-os vevőegységén. A problémám az, hogy a TV beállításainál a hangkimenetet optikaira kell állítanom, csak akkor viszi át rendben a hangsávot, ha simán automatikusan hagyom, akkor nem. Ilyenkor nem is igazi az 5.1-es hatás. Elég kényelmetlen ezt állítgatni, mivel TV nézéskor a TV hangszóróját használom, filmezésnél meg a másikat. Ha optikaira van manuálisra állítva, akkor a tévé hangszórója nem működik, ilyenkor vissza kell állítani automatikusra. Az előző TCL 58P635 tévém rendesen kezelte, automatikusan ment a TV és a decode is. Igaz ott volt manual sw frissítés. Találkozott valaki hasonlóval, van ötletek a megoldásra?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
-
milan26
senior tag
válasz
bnorci71 #35238 üzenetére
Igen, ezért jó a Plex.
-nagyon baráti a felülete
-mindent tud, mégsem túl csicsás
-ha magyarra állítod is tökéletesen tölt le hozzá minden adatbázist
-szinte minden OS-en elérhető
-képes letölteni a megfelelő feliratot
-ingyenes, kivéve mobilra, de böngészőből ott is megy
-mindig a készülékhez megfelelő minőség
-hálózaton kívülről is elérhető -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bnorci71 #35237 üzenetére
Én is próbáltam régen de maradtam szerver gépen a MiniDLNA mellett, nekem is a neveket keverte és hasonló.
Simán beleirtam a megosztásra szánt mappákat konfigba, aztán miután lejön valami pár másodperc múlva már látja is TV.
ASRock N100 lap, 16G RAM, 256os nvme ssd és néhány winyó Arch linuxszal. PicoPSU+12V5A külső Delta táp a konfig.
Szerintem ha nem akarsz letöltésre gépet akkor vagy egy 250-es philips külső SSD amit a TV-re dugsz (van usb hosszabbító hogy ne kelljen mögötte molyolni) vagy gépet DLNA szervernek megcsinálni.
-
bnorci71
addikt
válasz
mdav88 #35233 üzenetére
W10 a Pc és az SMB-hez nem piszkáltam se a Pc-n se a Kodi-ba és működik rendben
Az túlzás, hogy a legjobb
Star Trek Strange New World mappában lévő fájlokat Discoverynek olvassa be azokat a képeket címeket rakja hozzá, de a jó filmet játssza le
mappa struktúra
-Series
-Star Trek
-Enterprise
-S1
-S2
-stb
-Discovery
-S1
-S2
-Starge New World
-S1
-S2
-Star Wars
stb.a fájl elnevezések ahogy a virágboltból jön
-
bdominik98
kezdő
válasz
Qtya123 #35230 üzenetére
Na igen, olvastam ilyet, hogy bravia 9-nel is vannak roccenesek.. en csak hardver gyengeseg vagy szoftver optimalizalatlansagra tudok tippelni vagy egyutt a ketto es a kesobbiekben 10-20-40k dimming zonanal ez csak nehezebb lesz szoval kerdeses mikor lesz ez igazan szep es jo.. de egy biztos varom mar
-
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #35222 üzenetére
Kihagytad a felsorolásból, hogy
koppanásmentes futóműakadásmentes kép.Amúgy, ha valaki további teszt jeleneteket szeretne az akadásra, találtam egy újat:
Netflixen az American Primeval 2. része. 50 perc 10 körül lesz egy jelenet (többször visszatér 1 percen belül), ahol a ködös tájon halad lassan a kamera. Na ott is gyönyörűen nyomja az akadásokat. Komplett az egész képen látszik, de ha csak mondjuk a jobb alsó részen figyelsz a ködfoltra, ott "gyönyörűen" látszik. DV sötét mód.Elfelejtettem bemenetet váltani oda-vissza, mielőtt elkezdtem nézni a részt. Bemenet váltás után a szokásos módon jó lett szerencsére. (feleségem megint nem vette észre, csak mikor szóltam)
-
freeland0806
tag
válasz
bdominik98 #35227 üzenetére
Nem sokáig kell kompromisszum. QD Oled a megoldás a fényerőre. Bár erről Vhiktor tudna okosat mondani, sajnos nem volt még QD Oledem. De ha el kell adjam a vesémet akkor is veszek jövőre.
https://ipon.hu/magazin/cikk/brutalis-fenyerot-tud-a-samsung-uj-qd-oled-teveje-es-jon-a-vision-ai-is
[link] -
bdominik98
kezdő
válasz
boborján2 #35226 üzenetére
Persze felhasználás függő (barátnőm nem birja a nagy fényerőt fáj a feje/szeme) fényes nappaliba nem ideális de szerintem 10-ezer forintos függöny hamar megoldja de ha valaki mindenképp napfényben akar TV-zni ez nem opció, néhol én is hiányolom a fény vakitó hatását de a végtelen kontraszt sokkal életszerűbb képet ad jelenleg. Amikor eljön a 10-20k miniled valószinuleg az OLED csúcskorszaka megdől a fényerő lemaradása miatt.. na meg persze ha netán microled elérhető lenne te jó ég
a 10-20k innen van tippelve: https://www.youtube.com/watch?v=ZJMcW828Z1Q&t=316s -
boborján2
senior tag
válasz
bdominik98 #35225 üzenetére
Én meg inkább azt mondom ,ne legyen végtelen kontraszt ,de a fényerőt tolja meg rendesen ahol meg kell. Sajnos az oled ebben az árfekvésben nem fogja tudni ezt megoldani.
-
bdominik98
kezdő
válasz
István 67 #35224 üzenetére
65B4 hibátlan de sajnos már kifogytak vicc árra rakták szerintem már nem is lesz én Samsungban dolgoztam csak ennyit tudok mondani a 65-nél érdekes lehet mert ott samu qd-oled. Mini-led meg nincs az oled közelében én is azt hittem de nem.. majd 10-20k zonával már esélyes.
https://ibb.co/qnKh5gs :
Wednesday tűz mellett ül a sötétben vs Wednesday néz az iPhone kamerájába miközben két oldalról lámpák fényelik. (előben durvábban látszott iPhone kamera nem vette fel ezt se rendesen)
-
István 67
tag
válasz
bdominik98 #35223 üzenetére
Még tipródom ,néztem Hisense 65U7NQ de a tcl képe jobb volt az az igazság. lg c4vs samsung oled de ez terv.
-
István 67
tag
Felkerült a visszaküldött tv-m tcl65c765 az EMAG-ra.333 ezer de vicc az ,hogy a bontatlan ott 330 !
Mondjuk teljesen karcmentes.
-
kokokka
addikt
válasz
beach head #35210 üzenetére
Nekem 85C765 van. Azon váltás után egyből tálat, telepítettem is.
-
Stealth
senior tag
válasz
beach head #35210 üzenetére
Csak C805-nél jó a lokáció állítás. Más TV-d van.
Italy - v412
UK - v420. -
kokokka
addikt
válasz
beach head #35208 üzenetére
A csatornáknál kell átállitani, az elég. Nálam is így volt.
-
beach head
senior tag
-
bdominik98
kezdő
Hat megjott az LG b4, es orommel csomagoltam be a TCL-t hamarosan lesz meg egy az emagon
Roviden eg es fold 370kvs450k ennyit hulye lennek nem adni pluszba erte remeljuk hosszu ideig beegesmentes lesz es mire csere jon mar gyakori na meg penztarca barat lesz a 10-20k dimming zonas miniled es akkor a mikro-kontrasztban is egesz hasonlo lesz kepuk nem csak a demokon.. ja es a legfontosabb nem fognak akadni
-
kokokka
addikt
válasz
beach head #35196 üzenetére
Nekem UK alatt adta be a 420ast
-
boborján2
senior tag
válasz
wwenigma #35195 üzenetére
Ez csak az elméleti max az adott wifi kapcsolaton, ennyit nem fogaz ténylegesen mérni, de ha minden körülmény adott ,akkor nem lesz gond a fullos 4k anyagokkal sem. 200+ megabitet tudják a tcl tévék.
Csak megjegyzéskén ...Épp a telefonom is 2x annyit ír a wifi infóban sebességnek ,mint amit ténylegesen ki tud hajtani.
-
Dnl.95
friss újonc
Mi a különbség a Tcl 50t7b és a 50c655 között? Az Alza forgalmazza mindkettőt. Esetleg hasonló árban tudnátok ajánlani qled TV-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,,MS3433
- Xiaomi Smart Band 9 Pro // Számla+Garancia //
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest