- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
wal_hu
csendes tag
válasz
wal_hu #35797 üzenetére
Közben, ráakadtam külföldi Denon fórumokon, hogy az erősítő nem képes a Dolby Digital+ tartalmakat dekódolni ARC módban (csak direkt), így a kérdés leredukálódik annyira, hogy vajon be lehet-e a TV-t úgy állítani, hogy csak Dolby Digital formátumban küldje tovább a hangot, ami a frissítés előtt...
-
wal_hu
csendes tag
Sziasztok!
Tudom volt már téma többször, de leírom a gondom, hátha átsiklottam a megoldáson, ha van egyáltalán.
TV: TCL55C805
Erősítő: Denon AVR-1713
A két eszköz HDMI2.1 kábellel összekötve eARC/ARC-on keresztül. Az erősítő, a TV menüjében látszik, CEC rendesen működik, ki-, illetve bekapcsolja az eszközt. Ami nem megy az a 5.1 hang továbbítás. Műsor indítása után az erősítő megkapja a jelet, de mivel nem ATMOS kompatibilis, Dolby Digital+, jelet érzékel, viszont a hang nem nagyon megy át. Olyan a hang mintha nem tudná rendesen dekódolni. Lehet, hogy a beállításokat (Pass Through, AUTO, stb) nem értelmezem rendesen, de szinte minden lehetséges kombót kiprbáltam már. V135 firmwaren ment rendesen, (sima Dolby Digital-ként) V420-ra frissítés óta van ez a gond. TV-n belül nincs olyan lehetőség, hogy ki lehessen választani, hogy pl. csak Dolby Digital jelet küldjön az erősítőre? Amazon Fire TV sticken, ha jól tudom van ilyen opció.
Optikai kábelen keresztül működik rendesen. -
masystem
csendes újonc
Sziasztok! Valakinél volt már olyan probléma, hogy C805-nél csúszik a hang (nagyon) a DTV - foldi adásoknál? Hiába probálom a beállításokat, semmi sem változik. Esetleg valaki ellenorizné? koszonom!
-
ρσгτσ
addikt
Amúgy a Partum Usluge D.O.O. intézi a promót a TCL -nek, ami egy horvát cég. De valószínű több országban is jelen vannak képviselettel, ügyfélszolgálattal, vagy ügyintézőkkel. Így nem kizárt az sem, hogy más országból jött az üzenet.
Ezekben az országokban aktív a promóció:
-
bnorci71
addikt
válasz
rocco021 #35768 üzenetére
hmm te vagy az első aki ilyet kapott
porto
kintről jönnek az igazoló e-mailek, nem hazai a támogatás
amikor az Sn-t kérték a levél fele ez voltПочитувани X.Y,
Ве молиме испратете ни го точниот сериски број на уредот, кој е на
етикетата на самиот уред, за да можеме да ја активираме гаранцијата.Серискиот број е означен со буквите SN.
google translate Macedónnak ismeri fel, fogalmam nincs a volt Szovjet tagállamokon kívül hol van még ciril betű
-
vargalex
félisten
Megvettem ugye a TCL 43C655-öt. Betettem az One médiakártyát (ami valójában még UPC-s), minden rendben is van. HDMI1-en lóg a TV-n egy AmLogic S905-ös médialejátszó CoreELEC-el (9.2.8-as, még 18.9-es Kodi-val). A médialejátszón 1080p, vagy gyengébb felbontású anyagot indítva szemcsés a kép. Ugyanakkor a TV adás, valamint a másik HDMI porton lógó PS4 (szintén 1080p), illetve a harmadikon lévő PS3 esetén ezt nem látom. A médialejátszóban nem látok semmilyen beállítási lehetőséget, ő a film szerint szükséges felbontásra/képfrissítésre vált. Ha a kép beállításokban a DNR-r magasra, vagy automatikusra állítom, akkor sokkal jobb a helyzet. Mitől lehet ez? A korábban említett firmware-okban javíthattak ilyet?
Alkalomadtán megnézem egy újabb CE-vel egy másik (S905X3) vason.
Szerk.: Persze a PS-ek esetében automatikusan aktív a játék mód. De jobban megnézve, mintha itt is lenne egy kis szemcsésesség, de nem annyira szembetűnő. Pedig a PS3 játékok alatt csak 720p jelet ad ki.
-
Till@
aktív tag
válasz
boborján2 #35769 üzenetére
Egyébként mikor én gariztattam a tv-t, képernyőképet kértek, hogy látható legyen a sorozatszám és a firmware verzió.Nem tudom, hogy ha a régiónak nem megfelelő van rajta, kizárhatnak e a garanciából.Én minden esetre visszaálltam olyanra, ami itt is elérhető volt, nehogy belekössenek.
-
vargalex
félisten
Ennek ellenére az oldalon elérhető akciós szabályok 2025-ben még Vodafone szerepel...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rocco021 #35768 üzenetére
Írd meg nekik, hogy Vodafone már nem létezik. One a jogutódja. Január 1. óta senki nem tud vásárolni a Vodafone -nál. Kérjenek le cégkivonatot.
Szerk.:
De amúgy ezt tudniuk kellene. Nagyjából kizártnak tartom, hogy a Voda nem értesítette őket a változásról. Amikor még Voda volt, tehát tavaly. -
boborján2
senior tag
válasz
Stealth #35765 üzenetére
Nekem 65C835 -re soha nem jön semmi, pedig már van rá vagy 5 firm azóta amit használok.
Akkor ezek azerint egy sem hivatalos?
Kétlem hogy írtak ennyi firmware-t ,de egyet sem engedtek ki. Főleg úgy hogy nagy bug nincs egyikben sem.Szerintem inkább az van hogy hivatalos az, csak a tcl firmware update része van elcseszve, legalábbis az én tévémben biztosan
-
rocco021
tag
Sziasztok nekem most jött az elutasítást a 5év garancia hosszabbítást nem abban a boltban vettem ami a promócióba szerepel! Tcl 65c805 vettem január 16-án one régi Vodafone szolgáltatónál és elutasítást kaptam mivel Vodafone Telekom Alza szerepel a programban
Ezt írták Mivel más üzletekkel nincs együttműködésünk, és a készüléke nem ezen boltok egyikében lett vásárolva, nem áll módunkban kiterjesztett garanciáról szóló tanúsítványt kiadni.
-
Stealth
senior tag
válasz
vargalex #35763 üzenetére
A TCL telegram csatiról származnak, onnan is tudsz leszedni IMG-t és OTA-t is. Az XDA-n ugyan azok a FW-k vannak, akik közzé teszik azok is ugyan azok, mint a telegrammon.
Nem megerősített, hogy ezek hivatalos TCL FW-k, az a hivatalos, amin a TV-n jelenik meg.
Visszaállni azt hiszem úgy lehet, hogy felteszel egy korábbi IMG-t. OTA-val nem tudsz visszaállni. -
válasz
vargalex #35763 üzenetére
én ezeket a telegram -okat szoktam használni:
TCL Android TV Updates
Firmware TV TCL -
vargalex
félisten
válasz
Stealth #35722 üzenetére
OTA és IMG is letölthető az XDA-ról? Egyébként az ott fellelhető firmware-ok honnan származnak? A TCL valahol publikálja ezeket? Ha felrakok egy újabbat, mint amit online talál, de nem tetszik, akkor online vissza tudok állni az eredetire? Vagy vissza kell raknom szintén pendrive-ról egy régebbit?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
detroitrw #35760 üzenetére
Ahogy feljebb azonosították desolator -nak a projektazonosító alapján, ez gyakorlatilag egy C645. Csak valószínű más lokalizációból érkezett, ahol ez (volt) a neve: C635A. Ami létezik is egy gyorskeresés alapján.
Meg ugye ott a TV hátoldalán, illetve valószínű a dobozon is.
Mélyebben most nem nagyon van időm kutakodni, de látom, hogy több helyen is említik ezt a típust.
-
Na, de az előbb beszéltük, hogy a 2 TV más hardveresen,
a SoC is más benne (már amennyire ebbe az oldalba meg lehet bízni)
és amit én említettem mint hibás teljesítés ott ezt simán lehet érvényesíteni.Az nem kérdés, hogy attól függetlenül teljesen tökéletes a cucc
-
desolator
senior tag
XDA-n közben még ennyi választ kaptam a kérdésemre:
Your TV Project ID is 39285 and refer to C645. -
ρσгτσ
addikt
válasz
detroitrw #35755 üzenetére
Ha a számlán a típus és az SN stimmel, akkor igazából rendben van. A TV -n és valószínűnek tartom, hogy dobozon is jól látszik.
Hogy szoftveresen minek azonosítja, az már a TCL hülyesége. De a szoftver nem a TCL erőssége.
Mert amúgy (gondolom) papíron is egy C635A -t vett.
-
desolator
senior tag
-
jaja
nekem is 739-es van (ami 735)#35752desolator
Amúgy ezt a malőrt megemlítheted az Auchen-nek is, hogy 635 -öt vettél ami igazából 645 ...
Mivel kifutott és utolsó darab és ha nem volt előtte felbontva akkor csak felbontottként tudnák továbbadni egy kis extra energiával és buktával.
ill. ennek nincs vásárlás utáni 14napos elállása, mert ez lényegébe egy hibás teljesítésnek minősül, szal a gari időtartalma alatt bármikor visszaviheted, hogy köszi, de nem azt kaptam amit vettem.valami hasonló macera miatt nekem az MM -be inkább visszadtak valamennyi összeget (valami elektronikai cuccra) a kellemetlenség miatt.
de ha ezt a lapot ki szeretnéd játszani, akkor a hibás teljesítésit később már nem tudod elővenni, hisz tudatába voltál a vásárlás elején, hogy eltérés van. -
ρσгτσ
addikt
válasz
detroitrw #35750 üzenetére
Igen, és valószínű pont ezért azonosítja C645 -nek. Mert az, vagy nagyjából az. Mivel Auchan vásárlás, így az is lehet, hogy más lokalizációból származik a TV.
Kínai márkák, így a TCL is időnként kavar típuszámokkal. Az eMAG -nál is felbukkannak olyan típusok, amit itthon más nem nagyon árul. Vagy árul, de más néven. Mert más lokalizációból származik.
-
-
válasz
desolator #35746 üzenetére
Hát a címke az csak egy papír .... és mivel utolsó darab ami már "régen" kifutott termék ...
Szegény lehet már a szervízt is megjárta, esetleg ha kompatibilis lehet a másiknak a hátsó burkolatát kapta meg (vagy csak a címkéjét).A számlán/garipapíron, dobozán, TV menüjébe, és a TV hátlapján lévő címkén szereplő sorozatszám mindenhol stimmel?
-
-
Sziasztok!
Egy kicsit specifikus, és lehet nem is ide való a problémám ...
Van egy 55C735 -ös TV, amiből eddig optikán keresztül küldtem a DAC-ba a hangot, hétvégén megnéztem mit produkál ha közvetlen usb-vel kötöm össze.
A TV felismeri vezetékmentes hangeszköznek és szól is a muzsika, de olyan a hang mint amikor pl. egy 44,1khz-es muzsikát magasabb mintavétellel hallgat valaki (a hangok magasabbak és "gyorsabbak" lesznek).
Úgy, hogy ha optikán viszem át a hangot akkor a DAC 48khz-et ír, és ha usb-re átrakom akkor is 48khz-etAz android fejlesztő módba van usb hang mód, de ha kiválasztom akkor bezáródik a beállítás menü (és persze visszaáll az előző aktív módba).
Valaki tudja mivel lehetne ezt kiküszöbölni? esetleg valami alkalmazás ami külön vezérelné a hangot?
Hozzáteszem az uapp -nak egy ideje van TV-s verziója és azzal tökéletesen szól usb-ről, és a hang megfelelő mintavételezést írja ki.
-
v1kt0hr
tag
sziasztok!
tcl 55c735re melyik a legjobb szoftver verzió? kinek melyik vált be? -
desolator
senior tag
Sziasztok, vettem egy éve egy tcl 65c635-öt és azt láttam a szoftver információknal, hogy 645-öt ír. Hogy lehet ez?
-
vargalex
félisten
válasz
st6969 #35733 üzenetére
Na, a kábel jelerősség/jelminőség ellenőrzése megvan:
Beállítások gomb -> Minden beállítás -> Csatornák és bemenetek -> Csatorna -> Csatorna diagnosztika. Szépen mutat mindent:Bocs, de még nem tudom, hogy hogy kell screenshot-ot készíteni (ez az első Google TV-m). Ha egyáltalán lehet...
Egyébként általánosságban kerestem a neten, hogy hogyan lehet ezt Google TV-n megnézni és az első találatban egy Philips leírásban benne van.
-
gab1ka
senior tag
válasz
vargalex #35732 üzenetére
Vagy 15 éve volt problémám jelerősséggel és mivel van tv-bekötős/kábeles ismerősöm, ő mutatta meg mit hol kell nézni, mik a jó vagy gyenge értékek. A kirendelt szerelők is oda léptek be és miután látták hogy mi a bibi, felmásztak a póznára és rendberakták. Erre emlékeztem azt hittem ilyesmire gondolsz.
Tekintsd tárgytalannak, elnézést..
-
vargalex
félisten
válasz
gab1ka #35731 üzenetére
Azért a modem jelerősség nem feltétlenül azonos a TV-be érkező jelerősséggel, hiszen nem biztos, hogy szimmetrikus osztó van beszerelve... Másrészt az nem mutatja a jelminőséget. Arról nem is beszélve, hogy nem kötelező, hogy TV előfizetés esetén legyen modemed... Mi van, ha nincs internetem? One (volt Vodafone/UPC) területen csak TV előfizetés esetén bejön a koax és kész... Nincs rajta semmilyen eszköz. Földfelszíni adás esetén pedig pláne.
Az egyéb forrásokról beérkező jel pedig pont azért lenne lényeges, hogy a médialejátszót biztosan jól állítottam-e be. Mondjuk Kodi (AmLogic box CoreELEC-el), de azért az lenne a biztos, amit a TV lát belőle, hiszen bármilyen konvertálást is elkövethet (persze passthrough van beállítva). Vagy akár használhatom a Google TV-s Kodi-t is. Az nem feltétlenül állítható olyan részletességgel és nem is biztos, hogy kiírná a tuti kimeneti adatokat...
Eddig ezeket minden TV-men meg tudtam nézni, azért merült fel kérdésként. -
vargalex
félisten
Sziasztok!
Lenne két kérdésem:
1. Meg lehet valahogy nézni a kábelen érkező jelminőséget/jelerősséget?
2. Egy bizonyos forrás esetén (pl. HDMI-n csatlakozó médialejátszó) az info gombra kattintva mutatja a TV a felbontást. Egyéb adatokat (hangformátum, stb.) meg lehet valahogy nézni? -
st6969
őstag
válasz
Imi1981 #35724 üzenetére
+ többiek
Köszi a választ, ezek szerint a frissítések ezzel nem foglalkoznak. Kár, baromira zavaró, bár sokan nem törődnek vele (nálunk sem tűnt fel a családnak, amíg nem hívtam fel a figyelmet rá, hogy nézd már a szájmozgást, csúszik a hang...).
Még jó, hogy én sem vagyok nagy tv néző...de ettől még ez szomorú.
A telefontükrözést meg külön sajnálom, mert a lányom táncol, át szoktuk tükrözni a videófelvételt, de a hangcsúszás tükrözéskor sokszorosa a tv csatornáknál tapasztalhatóhoz, az meg táncnál ugye különösen zavaró
A képminőség továbbra is remek, de a sok szoftveres sz.rság miatt soha többet TCL.Inkább rádobok még és lesz egy LG vagy Samsung OLED legközelebb.
-
Imi1981
veterán
válasz
st6969 #35713 üzenetére
Nám is csúszik a hang jópár csatornán! Egyiken jobban masikon kevésbé de csúszik és idegesítő . A hancsúszás állítással se tudom beállítani úgy, hogy elfogadható legyen . Nekem Tarr (optikai kábelen jön a net és a tv is az oszlopról) kábeltv van médiakártyával és csak a TCL (c745) tévémen csúszik a hang a tv csatornákon ! Másik kettő gagyi tévémen tökéletes. Youtube, netflix , kodi ,stb nem csúszik a hang csak a tv csatornákon . Firmware frissítés eddig sosem javított ezern .
Tarr mobiltv alkalmazásról szoktam kiküldeni azt a csatornát amit nézni akarok és úgy nincs hagcsúszás. Szerencsére ritkán nézek tv műsort.
-
nokia3650365
aktív tag
55C735 én tegnap újratelepítettem a windows11 et a gépemen, eddig ment magától a 144hz 4k most csak 120hz 4k megy, ha manuálisan hozzá akarom adni akkor nem vált át a tv és nem jeleníti meg a képet a tesztnél. Minden driver fent, megcsináltam a CRU állítást is ahogy volt 40gbit-re nem jövök rá volt e annó még valami amit mókolni kellett.
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Ma átvettem a 43C655 TV-t. Nagyjából beállítottam, eddig minden jónak tűnik. A kép szerintem szuper (régebbi 1080P-s VA paneles LG-khez és szintén VA paneles LG 50UN81003LB-hez tudom hasonlítani). A hangja is egész jó (szerintem a fent is írt LG-nél jobb).
A rendszerfrissítésnél azt írja, hogy "Nem kell frissíteni! Az Ön szoftververziója a legújabb.". Ugyanitt azt írja, hogy V8-R85PT01-LF1V236 verzió van rajta. Érdemes az XDA-n található teszt firmware-okkal foglalkozni? -
st6969
őstag
Sziasztok,
TCL 65C805 fw v135
Rég jártam már erre. One (volt Vodafone) kábeltv van media card-dal. A csatornáknál átlag 100ms hang késleltetést kell beállítani, hogy szinkronban legyen a szájmozgás a hanggal. Nem mindegyik csatornán (M1-en pl. nincs csúszás és a hang is jóval nagyobb) és nem is mindig. De megjegyzi szerencsére csatornánként a késleltetés beállítást (bár hosszabb idő után mintha visszaállna 0-ra). Volt korábban itt, aki szintén tapasztalta ezt. Gagyi tunerre gyanakodtunk, de ki tudja...
Kérdezném, hogy akinek volt ilyen gondja és frissített fw-t, még mindig megvan ez a hiba?Illetve, ugyanúgy hangcsúszás, csak telefon tükrözéskor: egy másik C805-ös tulaj esetleg kipróbálná, hogy egy telefonról tükrözött videó esetén tapasztal-e hang csúszást? Nálam botrányosan sokat csúszik ilyenkor, inkább s-ban mérhető, mint ms-ban
Nagyságrendekkel rosszabb, mint tv adáskor.
Köszi -
Steve2006
tag
Én az Euronicsnál vettem decemberben. Ők nem vesznek részt a promóban, a boltban meg is próbáltak rábeszélni a plusz garanciára 30e-ért. Én viszont regisztráltam a TCL-nél. (Az adatlap kitöltésénél azt válaszoltam, hogy az Alzánál vettem.
)
Valamivel több mint 30 nap múlva kaptam az emailt:Tisztelt,
Mellékelten található egy tanúsítvány, amely megerősíti az új TCL eszköz 5 éves garanciájának aktiválását.
Kérjük, őrizze meg a levelet és a mellékletet a jótállási idő lejártáig.
Köszönöm,
Jasna
A Partum d.o.o. -
zeon.hu
nagyúr
Lányom TCL 43P655 tévéje nem látja az 5 GHz wifit.
Eddig azon volt, se a tévé, se a router nem mozdult (egyetlen fal van közöttük és kb 1m).
Mi lehet a gond?
(Wifi és router ki-be megvolt) -
BlueSteel
tag
Nálam is csinálja, kb. egy hete. Előtte semmi probléma nem volt, több mint fél évig, nem váltottam kábelt, nem törtem meg, hozzá sem nyúltam. A beállításokhoz sem nyúltam. Így is azt mondjátok hogy a kábel okozza? Tönkre tud menni egy idő után?
Nem lehet, hogy NVIDIA firmware vagy a Windows 11 a ludas? Mondjuk előbbiből feltettem egy korábbi verziót és ennek ellenére is csinálja.
-
fauv
őstag
Átraktam másik kábellel a HDMI 2 be, elég a 120 Hz is, majd kiderül , eddig jó -
fauv
őstag
Üdv !
Pc-re kötve használom a 805-ös TV-met és amikor játszok többszőr is előfordul, hogy egy pillanatra elsötétedik a kép, majd utána vissza és ilyenkor kiírja hogy 4k 120 Hz valamint hdr10.
Nem tudjátok véletlenül mi okozhatja ezt?
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest