- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nicu71
addikt
válasz
TheMartin03 #36591 üzenetére
Kellett neked hirtelenkedni,annyira tudtam hogy ez lesz!Pontosan emlékszem milyen gyorsan lemondtál a tvről.Nem bántás részemről nyilvan,meg nem is vagyok önjelölt jós,csak hát látod 😀
-
TheMartin03
aktív tag
Bakker, 765-ös tulaj voltam, és visszaküldtem a TV-t, mivel szanaszét akadt a Netflix, meg más egyéb, de ha biztosan megjavulnak ezek a dolgok, akkor lehet kiesik a zsebemből 350 ezer forint ismét... Kíváncsian várom a fejleményeket!
-
ρσгτσ
addikt
Ha azonos a beállítás mindkét módban, akkor nem is lesz különbség. Vhiktor írta még múltkor, hogy például Samsung -on 100% -ban megegyezik a két képmód. Hogy ez azóta hogyan változott nem tudom. Meg azt sem tudom most fejből, hogy TCL -nél máshogy van -e beállítva gyárilag ez a két mód.
-
gg72
veterán
Én is feltettem a 65C805-re ezt az új V486-os FW-t és szerintem szuper, korábban a mozi módban akadoztam a 60p-s koncertek, így PC módban néztem őket, most a mozi módban és az új filmmaker módban sem akadoznak. Amúgy én a mozi és a filmmaker módok között azonos beállítási értékek (Vhiktor-ét használva) mellett semmi különséget nem látok.
-
ρσгτσ
addikt
Tavaly egyébként arról volt szó, hogy az Apple TV+ nem minden márkán és modellen kapcsolja. Akkoriban az LG -t és a Samsung -ot írták. Hogy azóta hogyan változott, azt nem tudom.
TCL -en nem nagyon szoktam filmezni, és amúgy is friss még itt a Filmmaker.
Szerk.:
Az a baj, ha valami stremingre, illetve márkákra van bízva, az nem mindig jó. Lásd. TCL - SkyShowtime 4K/HDR. Vagy hogy Netflix -re megérkezett a HDR10+ támogatás, de egyelőre(?) úgy néz ki nem minden modellen, OS -en. -
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #36585 üzenetére
Samsung -nál bármikor válhatsz, meg úgy dereng LG -n is, de ezt most fejből nem tudom. Előbbinél nyilván DV -nél nem, mert nálunk nincs rá támogatás.
Ahogy írtam maga a streming szolgáltató küldi a jelet. Minden tartalomnál. Hogy ez TCL -en normálisan működik -e, azt nem tudom, mert nem volt időm tesztelni.
Egyébként sokan arra használják a 2 filmes módot (gyárit és a Filmmaker -t), hogy 2 beállításuk legyen. Pl. egyiket este, másikat nappal. Azt hiszem TCL -en is eltér pl. a gamma.
Én máshogy szoktam beállítani, mert páromnak más ízlése van HDR tartalmaknál, mint nekem. Nem mondom, hogy jó, de más.
Pl. én képtelen vagyok nézni ezeket a mozgás javító dolgokat a képhibák miatt. Vagy nála hozzá kell nyúlnom a fényerőhöz a szeme miatt. Nálam meg maxon megy.
-
kokokka
addikt
Vhiktor azt irta, nem tud automatikusan átkapcsolni a TV, ezért néztem utána. Mert rémlett, hogy én ezt olvastam valahol. Az UHDA egyértelműen leirja, hogy van tartalom, ahol igen. Nem is ez a lényeg, hanem, hogy hol van ilyen tartalom, mert én égen földön nem találok. Az újak streamen is DV-vel jönnek, arra átvált a TV, de ott még manuálisan sem lehet bekapcsolni az FMM-et mert nincs ilyen opció. Írták a Prime-ot, a Disnye+-tv, de én egyiken sem találtam ilyet. Még csak a neten sem, hogy mely filmekbe van beágyazva ez a metaadat. Tényleg csak a kíváncsiság miatt érdekel, ha már benne van az új firmben, valóban tudja e?
-
Jocy
aktív tag
Én is feltettem az új firmwaret, és csak pozitív változást tapasztaltam. (C805) Részemről teljesen rendben van, remélhetőleg ezt már nem rontják el.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36580 üzenetére
A képmód aktiválására van beágyazott jel. Nem arról van szó, hogy egyénileg állítja a filmekhez a beállításokat. Azért, hogy ez a mód kapcsoljon be automatikusan a gyártó saját filmes módja helyett.
Arról volt hír anno, hogy a Prime volt az első, aki használta. Minden tartalomnál. Aztán már DV módot is támogatott, nem csak SDR vagy HDR.
Tavaly pedig azt is bejelentették, hogy már az Apple TV+ is automatikusan bekapcsolja. Szintén minden tartalomnál.
Szerk.:
Legtöbb félreértés abból ered, hogy az elején sokan kicsit félremagyarázták a dolgot. Amikor még nem lehetett tudni, hogy pontosan mi is ez. Ami jellemzően azért volt, mert varázslatnak lett kommunikálva. -
vargalex
félisten
Teljesen értem, amit írsz, de egyik forrás esetén sem tudod, hogy a Fimmaker mód által támogatott összes metaadatot támogatja-e. A linkelt cikk alapján az is lehet, hogy ha olyan forrást néznél, ami igen, akkor minden TV-n ugyan úgy is nézne ki (persze paneltől függően). Egészen addig mindkét oldalról csak találgatás az egész. Sajna nem találtam olyan anyagot, ami mérésekkel támasztaná alá, vagy cáfolná a dolgot. Sőt, azt sem találtam meg, hogy milyen metaadatokat kell figyelembe vegyen a Filmmaker mód esetén.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36576 üzenetére
Az ellenkezőjét kellene bizonyítani, de ilyenről szó sem volt. Fent linkelt cikkben is benne van, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelni ebben a képmódban. Ennyiről szól az egész.
Eleve minden TV -n pont ugyanúgy kellene kinéznie a Filmmaker képmódban lejátszott filmeknek. De ez nem igaz. Az, hogy közelebb áll valósághoz, és több esetben jobb a gyártói mozis modnál, az való igaz.
Olyan mélyen nem nyúl bele, hiszen akkor nem kellene kalibráltatni a TV -ket sem. Az igazság viszont az, hogy nem csak márkánként, vagy TV típusonként vannak eltérések. Hanem akár 2 dobozból kivett pl. C805 között is. Ezért mindig egyéni a kalibrálás.
Szerk.:
Nekem 3 TV -n van otthon Filmmaker mód, egyik sincs kalibrálva, és mindegyik különböző márka. Tökre máshogy néznek ki rajta a filmek alapbeállításon. Szerintem felesleges is lenne bármit méricskélni, amikor szabad szemmel is látszik.Ezt alapbeállításokkal lehet finomítani, pl. van olyan gyártó, ahol szerintem a színből érdemes levenni. De kalibrálás nélkül egyik sem lesz igazán olyan, amilyennek lennie kell.
Az viszont biztos (szerintem...), hogy ajánlott képmód a Filmmaker.
-
vargalex
félisten
Azt. hogy fix beállított értékeket használ minden egyes filmnél alá tudod támasztani mérésekkel is olyan források esetén, amik tartalmazzák is az összes szükséges metaadatot (nyilván lehet, olyan forrás, ami csak annyi metaadatot ad, hogy Filmmaker mode-ba kell váltani) ? Vagy ez is csak olyan feltevés, mint a jól megírt marketing?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36573 üzenetére
Régen is már több képmódot használtak a különböző gyártók. Sok más mellett volt egy Mozi, vagy Film, vagy egyéb elnevezésű is. Általában ez volt az a mód, a gyártók saját ízlése szerint, ami közelebb állt ahhoz, amit a valóságban kellene látni.
Ez viszont elég változó volt, és gyártónként nagyon eltért. Sőt, a mai napig is azért akadhatnak különbségek.
Aztán jött ez a Filmmaker mód, ahol meghatároztak a gyártóknak különböző beállításokat. Amit nagyjából be is tartanak.
Anno ez úgy működött, hogy filmnél automatikusan a gyártó saját filmes képmódjába váltott. Ha már kapott Filmmaker -t, akkor azt manuálisan kellett átrakni.
Utána kezdték el azt, hogy például a streaming szolgáltatók beágyaztak egy jelet, amitől automatikusan Filmmaker -be váltott. Bár ha jól dereng van olyan gyártó, akinél eleve abban marad, ha be van állítva. Tehát már ez sem feltétlen kell.
Igazából ennyi a varázslat, a többi nagyon jól megírt marketing. Fix. beállított értékek vannak, minden egyes filmnél azt használja. Pont úgy működik, ahogy bármelyik másik képmód. Az, hogy a gyártó saját filmes képmódjától mennyire tér el, szintén változó. Pl. gamma, mozgást "javító" beállítások...stb.
-
Till@
aktív tag
Akinek akadt a Netflix korábbi FW-en de az újon már nem, vethetne egy pillantást A Platform 2-re 1:27:00-1:27:04 -ig.Az a jelenet nálam 2 alaplappal is durván rángatózott.
Ez tette fel az i-re a pontot.
Kíváncsi lennék. -
vargalex
félisten
válasz
Vhiktor #36540 üzenetére
Nem akarok okoskodni, mert én nem foglalkozom kalibrálással, így csak a különböző cikkekből tudok informálódni. Itt van pl. ez a technikai oldal. És itt néhány lényeges dolog kiemelve belőle:
"In short, Filmmaker Mode sets the frame rate, aspect ratio, color and contrast of a TV show or movie via the metadata of the film so that your TV can display it the way it was intended to be viewed in the cinema."
Egyetlen másik képmód sem állítja pl. a színeket és a kontrasztot a metaadatok alapján, míg itt ez egyértelmű követelmény.
"All other image “enhancement” processing must be turned off"
Semmi nem kötelezi egyik gyártót sem arra, hogy mindenféle utófeldolgozás kapcsolható legyen menüből. Míg itt, ha kapcsolható, ha nem, ki kell, hogy kapcsolja.
Az egy dolog, hogy a Filmmaker módot bekapcsolhatod kézzel is, de ha egy olyan forrást nézel, ami ezeket a metaadatokat nem tartalmazza (márpedig gyanítom, hogy pl. a kalibrálásnál használt forrásod nem tartalmazza ezeket, sőt, valószínűleg minden metaadattól mentes, raw adat csak), akkor valóban úgy fog viselkedni a Filmmaker mód, mint bármilyen másik, ugyan úgy beállított képmód. Azaz pl. a hozzá beállított kontraszttal, színekkel fog menni. De, ha ezek a metaadatok kitöltöttek, akkor igenis dinamikusan kell ezeket állítania.
-
kokokka
addikt
És akkor ez a hivatalos a Filmmaker móddal kapcsolatban:
Ez az UHDA oldalán van, tehát igen, ha olyan tartalmat kap a TV, automatikusan átvált erre a módra.
Hogy aztán melyik film van így kiadva, azt nem tudom, nem találok semmi konkrétumot.
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #36567 üzenetére
Lehet, nálam van Vivid is. Én eddig sem bántam meg, hogy ezt a TV-t vettem, de ezzel a firm-el tényleg bomba. Azokat is megértem akik csalódtak így eladták vagy inkább visszaküldték. Én is ezt tettem volna a helyükben és most fikáznám a TCL-t. Mindegy is, a lényeg, hogy megérte kívárni a frissítést bár tény, hamarabb is kiadhatták volna.
-
Lackó1984
tag
C745-ön DV fényes módban már hibátlan ezzel az új FW-el. DV sötét viszont még mindig nem tökéletes, bár sokkal jobb, mint korábban.
Előtte a V12 teszt verzió volt fent, az újítások nagy része már abban is elérhető volt, viszont DV fényes is akadt még.Szóval egyértelműen megéri feltenni a legújabbat.
-
freeland0806
tag
válasz
kokokka #36565 üzenetére
És az a kemény, hogy itt volt akinek több, mint fél éve is voltak ilyen problémái. Mostmár remélem mindenkinek megoldódott ez a probléma, kíváncsi lennék a többiek mit mondanak majd, feltéve ha még nem adták el a tévét.
Az enyém is borzasztó volt, de nem csak Netflixen, hanem mindenhol. Lehet, hogy valahogy visszamaradt valami szoftveres bug egyeseknél és ezért lehetett az, hogy nem mindenkinél jelentkezett ez a mozgás megjelenítés hiba. Ez a mostani fw meg ahogy látom szinte alapjaiban változtatta meg az összes eddigi képmódot. Teljesen más menüt kaptunk, több beállítási lehetőséget, jobban skálázható gammát, stb. Mozi módban is van egy újdonság pl az automatikus HDR konvertálás. Vivid módot én nem látok, bár az lehet C765 kiváltság -
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #36563 üzenetére
Nálam a Netflix-en a Rebel Moon elején, mikor a csávó jön fel a kőhídra úgy mozgott, mintha 8bit-es lenne. Amúgy a Netflix teljesen nézhetetlen volt az én szememnek eddig ezen a TV-n, de ez a jelenet vitt mindent. Most már ez is olyan amilyennek lennie kell. Ez a jelenet még a Fire Stick-ről is nézhetetlen volt, pedig más arról ment szépen, de már azin is hibátlan. Fene tudja mi volt annál a résznél a gond, de ilyen szar mozgás megjelenitést én eddig még nem láttam.
-
freeland0806
tag
válasz
nicu71 #36562 üzenetére
Nem ezeket, nekem alapból brutál mód mikro laggolt szinte minden tartalom, minden képmódban (kivétel a játék képmód) főleg a lassú mozgású dolgok, vagy ha az adott jelenetben esett az eső, cigaretta füst szállt, stb. A Kodi megoldás volt 3rd party streaming addonokkal, de nyilván fájó volt a dedikált appok használhatatlansága ennek ellenére.
Úgyhogy amikor kokokka leírta a varázsszavakat, miszerint ez a fw megold minden ilyen problémát úgy voltam vele felrakom, rosszabb csak nem lesz (412-n voltam előtte). Frissítés után megnéztem azokat a jeleneteket kb féltucat sorozatban amiket tudtam, hogy akadtak (Tulsa King, Almaecet, Párduc, Squid Game, Daredevil, American Primeval, stb) és nem hittem a szememnek, mert képes volt normálisan képkocka kimaradás nélkül lejátszani mindent az összes DV és HDR képmódban.
Egyébként azt hiszem valami 50-en volt az élesség a filmmaker módban, valami brutál mód felvolt tolva a csúszka.
A gamma beállítása is érdekes lett. Mostmár olyan opciók vannak, hogy BT.1886, 1.8, 2.0, 2.2, 2.4, 2.6, nálam a 2.2 lett a befutó.Amit még észrevettem, hogy néha van egy kis flickering DV Világosnál világosról sötét vagy szürkésebb tónusba váltó jeleneteknél, de ez valószínűleg valami beállítás lesz nekem, mert a DV sötét és IQ tökéletes. Mindent összevetve elégedett vagyok mostmár
-
nicu71
addikt
válasz
freeland0806 #36556 üzenetére
Na most kell megint elővenni a Vérapó, 3 test problèma,meg a Dűne ominózus,sokszor kitárgyalt jeleneteit 🙂 Vagy pont ezekkel tesztelted?
Részemről ezek nem voltak jelen ,vagy egyszerűen láthatatlanok számomra, nemtudom,viszont 2 általam ismert hiba megszűnt/ghosting bekapcsolt mozgásjavitásnál,meg a dinamikus mód nemkívánatos aktivizálódása, bár ezek lehet a 420nál sem voltak már .
Filmmaker mód:Alapból brutál szinten volt az élesítés,a fényerő maxon,és a mozgásjavítás is .Biztos így gondolták a fimkészítők? -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Csúcsfényerőre milyen opciók vannak?
-
boborján2
senior tag
válasz
....és majd kikapcsolt frissítéssel is jön egy frissítés ami elk..ja
Tűzfalban azonnal tiltani kell neki a saját szervereit amiről frissít, vagy dns-ben feketelistára tenni.(adguard home)
-
freeland0806
tag
válasz
kokokka #36507 üzenetére
"Nincs már akadás, röccenés se a beépített Youtub-on se a beépített Netflixen, hibátlan úgy, ahogy van."
+1
C805 alatt is úgy tűnik megszűnt minden akadozás. Bár még nem néztem végig a frissítés óta semmit, megnéztem azokat a jeleneteket ahol eddig nekem akadt és most nem akad (lekopogom). Na most kell kikapcsolni az automatikus frissítést és maradni ennél a verziónál örökreEgy kis segítséget ha kérhetek, DV Világos módban (de ahogy látom nem csak ott) megjelent egy olyan beállítás, hogy "csúcsfényerő". Nektek ez milyen beállításon van? Nálam alapból magas dinamikus, bár még nem jöttem rá mit takar egészen pontosan ez.
-
Stealth
senior tag
Teljesen más a menü.
-
Swenk
aktív tag
....sőt van Kedvencek 3 is
-
Swenk
aktív tag
Az eddigi Kedvenc csatornák helyett nőtt egy Kedvenc2 is.
-
Nagya21
addikt
HAli!
Na lejött, fölment, múkodj.
50c805.
Üdv Nagya -
Stealth
senior tag
válasz
Stealth #36530 üzenetére
Természetesen a user a hülye!
Settings->Apps->Special apps->Display over other apps -> TCSCore volt kikapcsolva.
Bekapcsolás után simán lefrissített a TV (55c805) a szokásos módon.Gondoltam a C645-re is felteszem a V631-et, persze az boot loopba került, majd holnap IMG-zek.
-
Torry
addikt
válasz
koppasz1986 #36497 üzenetére
Csináltál teljes visszaállítást a színbeállításoknál és újra megadtad őket? Elvileg azt érdemes, de majd Viktor megcáfol.
Elindult a diszkurzus. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #36544 üzenetére
Szóval a lényeg, azokon a tvken amiken van filmmaker kepmod es a tulaj a szabvanyhoz közeli képet szeretne látni akkor kivalasztja a filmmaker kepmodot, mert a gyári kepmodok kozul ez a leghelyesebb és nem kell azon gondolkodnia hogy a bugyutan elnevezett gyári kepmodok közül melyik lehet a legszinhelyesebb. Ez a felhasználónak egy segítség.
A régebbi tvken amik nem rendelkeztek filmmaker kepmoddal ott sem volt semmi baj, mert kiválasztottak a gyarilag legszínhelyesebb kepmodot(csak hat nem tudhattad melyik az) es kikapcsoltad az összes dinamikus vackot es mozgás javitast, beallitottad meleg szíhomersekletre es ezzel el is érted a filmmaker modot. Most ezt nem kell megtenni csak kiválasztod ezt a modot, mert tudod, hogy ez a legjobb és ennyi.
Szoval ez csak egy megállapodás a gyártók között, hogy a leghelyesebb kepmodot így nevezzék el, persze licensz díjat kell fizetniük a nev hasznalatert a kitaláloknak. Vannak gyártók akik ezt nem akarják megfizetni, máshogy nevezik el, de közben ugyanolyan vagy akár még szinyhelyesebb a tvjuk nélküle is.Ha meg valóban kalibralt képet akar látni akkor kihiv kalibralni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kokokka #36542 üzenetére
Nem egészen érted jól.
Addig jól érted hogy te is be tudod állítani ezt barmeliyk kepmodban. Nem kell nekem ehhez kalibralni, az telejsen különálló dolog és telejesen független a filmmaker kepmodtól.
Szóval csak annyi hogy ami eddig mozi képmód volt az most át lett nevezve filmmakerre vagy pluszban lemasolták azt a kepmodot és atnevezték ennyi.
Pl samung tvken korábban film vagy mozi kepmod volt. Aztán kaptak filmmaker kepmodot a film kepmod melle, de ez a 2 teljesen megegyezik. Licensz, ennyi. -
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #36538 üzenetére
Abban a két képmódban ugyanaz a HDR támogatás. Annyi, hogy Filmmaker -ben elvileg közelebb áll a beállítás ahhoz, amit filmkészítők is szeretnének. Pl. azt hiszem gyárilag alacsonyabb a gamma. De lehet eltérő megvalósítás márkánként. Pl. mozgást érintő beállítások, ami nem feltétlen kellene...
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
vargalex #36537 üzenetére
Minden filmben van metaadat, szinter gamma stb, ez alapján lazán belephet az uzemmodba, nem kell hozzá semmi speci, így vált frissitest is a tv
.
Dinamikus metaadat csak hdr10+ es dolby vision esetben van. Sdr esetben a keparany szokott változni, de ezeknek megint semmi köze a filmmakerhez.
A filmmaker csak egy kepmod mint a többi. Attól filmmaker hogy minden dinamikus hülyeség ki van benne kapcsolva, de ez bármelyik másik kepmodra is igaz lehet. Csak egy egyseges elnevezés semmi más, aminek használatáért fizetni kell.
Se lg se tcl se semmi másik gyártó marketing leírása nem érdekel.
Mint ahogy a rendező megalmodta:
Ez is ebben a formában nem igaz, csak annyi hogy a tvn elérhető gyári kepmodok közül ez áll legközelebb a szabvanyhoz, de nem azt jelenti hogy jo is. Lehet delta 2 de akár 4-5 is az eltérése. Lg tvn sdr képmódok közül sz isf hajszál pontosan megyezik vele. Sőt van olyan tv ami nem rendelekzik filmmaker kepmoddal mégis sokkal szinhelyesebb mint egy másik tv filmmaker kepmodban.A filmmaker kepmod azért jött létre, hogy a gyarilag legszínhelyesebb kepmodnak egyseges legyen az elnevezése (persze ezért fizetni kell), ne az legyen mint 5 évvel ezelőtt volt, hogy minden márka mashogy hivta a legszinhubb kepmodjat. Nincs benne semmi kulonleges és pontossagot abszolút nem garantál, csak annyit garantal hogy adott tvn az összes kepmod közül ez a legszinhelyesebb, de a valóságban a kalibralttol sokszor ez is nagyon messze van.
Félre ertes ne essék, jo dolog hogy van, de semmi kulonleges nincs benne. Mint ahogy az imax és netflix kepmodban sem, csak lehet erte licensz dijat kérni.
Amikor kalibralok akkor azokon a tvken amiken van filmmaker kepmod, akkor azt a képmódot szoktam kalibralni, de ez sem törvény szerű mert van amikor másik kepmod pontosabb nála, akkor pedig abból indulok ki.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36537 üzenetére
Régen Filmmaker módra soha nem váltott át. Mindig manuálisan kellett váltani. Aztán pár éve már tudja, de ehhez az kellett, hogy a streaming szolgáltatók is partnerek legyenek benne. Így a tartalmakba ágyazták a jelet.
Ennyi a lényege, hogy aktiválja ezt a módot. Nincs olyan, hogy filmmaker tartalom.
-
kokokka
addikt
válasz
Vhiktor #36534 üzenetére
Na majd este megnézem. Csak nem értem, ha esetleg ugyan az vagy ugyan annak kéne lenni ahogy írod, akkor minek van benne mindkettő. A TCL tavaly még elhatárolódott a Filmmaker módtól, most meg itt van, és az új modellekben is lesz állítólag. Pár helyen nézegettem csak, de tényleg úgy jött le, hogy magától vált át akárcsak a DV-re, ha képes rá a vas. Még kutakodom
Szerk: azt olvastam egy angol nyelvű 2023as cikkben, hogy Netflix-re is jön a majd a Fimmaker mód. Nálam ez is azt sugallja, hogy akkor az csinál valami alapján valamit a kompatibilis TV-vel. Nem tudom....
-
vargalex
félisten
válasz
Vhiktor #36534 üzenetére
Nálam most nincs TCL TV, mert éppen szervízben van. De direkt azért linkeltem az LG leírását és a cikket. A Filmmaker módba kapcsolás (legalábbis LG esetén) nem a képkocka sebességtől, stb. függ, hanem a metaadatoktól:
"FMM can be activated automatically through metadata in the content that triggers the TV to shift into the mode, or it can be activated by the consumer through a single, convenient button on the remote or easily accessible menu. Is FMM intended for all content? FMM is intended for movie and TV content."
Elvileg ugye ez a mód arra van kitalálva, hogy a film olyan beállításokkal jelenjen meg, mint ahogy a rendező "megálmodta" azt. Ez azt is jelenti, hogy a metaadatok alapján dinamikusan állíthatja a TV, nem feltétlenül statikus beállítások tartoznak hozzá.
-
vargalex
félisten
válasz
Vhiktor #36528 üzenetére
A másik TV-m egy LG50UN81003LB, annak a használati útmutatójában ezt írja a Filmmaker móddal kapcsolatban:
Kis kereséssel még ezt találtam. Azaz a forrás anyag tartalmazhat olyan jelet, ami triggereli a Filmmaker módot. Hogy a TCL-nél is triggerelhető-e, azt nem tudom.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kokokka #36526 üzenetére
Ott csak filmeket ajnalj amiket nez meg filmmaker módban.
Nincs ilyen formátum, ez csak egy kepmod. Régebben is voltak ilyen kepmodok amik ygarilag a legjobbak voltak, csak minden gyartos mashogy hívta oket: mozi, természtes, isf, film stb.
Ez csak egy egységes elnevezés, hogy ne őszén vissza legyen mint eddig. Ezt leszamitva semmi különleges nincs benne. TCL tvken a mozi felelt meg ennek. Dolby vision esetében meg a sötét. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Stealth #36521 üzenetére
Felment végül...
Tegnap kétszer is letöltöttem, hátha az okozta a problémát...de nem. Ma másik pendrive -ra raktam, és arról egyből felment v412 -re.
Egyébként semmi gondja nincs a pendrive -nak, és a formázás is ugyanaz volt. Azonos mérettel, és nagyjából azonos sebességgel.
-
-
kokokka
addikt
válasz
nicu71 #36517 üzenetére
Írtam már: 85C765. A Filmmaker mód levesz minden kép és mozgásjavítót ami csak létezik. Ezek ellen ágálltak a rendezők, ezért jött létre. De szerintem csak akkor teszi ezt magától, ha Filmmaker-es tartalommal eteted a TV-t. Van pár ilyen megjelenés (Mátrix, Sötét lovag) de gondolom ez gyári lemezekre értendő, amiket a "formátum" megjelenése után adtak ki. Sok minden nincs róla a neten, bár annyira még nem kutakodtam utána.
A T-exhibition amolyan galéria mód, elég látványos és hangulatos. Érdemes tesztelni a képek, videók alá tett zenék és hangok is sokat dobnak rajta. Van venne AI kép generálás különböző feltételek alapján, szórakozni ez is jó egy ideig. -
Caveman123
újonc
Sziasztok,
Nekem felment 65C805-re a frissítés,kicsit jobb lett a menü (átláthatóbb ) valamint gyorsabb is,és egyenlőre úgy tűnik megszűnt az egyik fő problémám: a játékok alatti beakadás/iszonyatos screen tearing amiről beszámoltam a #36143-as postomban.
1 szó mint száz:Érdemes felrakni a 486-os frissítést!
-
Stealth
senior tag
Na, nekem egyelőre nem megy fel 412-re. Downloading files... és semmi sem történik.
Felteszem a 420-at, hátha. -
nicu71
addikt
válasz
kokokka #36507 üzenetére
Milyen tv is? bár 805-re tippelek a a megszűnő akadozások miatt
és mi az a T-exhibition,valamiféle kiállitási mód?
Probáltam a Filmmaker módot,de levettem az élességet 0ra fényerőt 40-re,és a mozgásjavitások/judder,tinct/ is maxon voltak azon is finomítottam.Nem tudom miben különbözik a Mozi módtól,nálam ott be van állitva a színtér Vhiktor beállitásai alapján.
Amugy igen,szerintem is jol sikerült a frissités,még egykét dolgot tesztelnem kell a pár apró hibákra különös tekintettel amik megvoltak. -
MonRo
tag
65C765 a kiszemelt delikvens. BT-os fülesből egyszerre tud kettő csatlakozni a tévéhez? Ha csak egy, akkor mi lehet a megoldás? (Úgy tudom nincs jack dugalj...)
-
Vagany
őstag
válasz
Vagany #36510 üzenetére
Válaszolok magamnak
Látom már telegramon ott van a C855 is.MT9653 TV models:
- X11K - Alternative - X965
- C9K
- C8K
- C7K
- Q7C
- C6K - Alternative- Q6C
- Q6C
- P8K
- T8C
- U85
- (A300W/PRO)
- X955 - Alternative - X959, XMQLED98
- C955 - Alternative - C959, MQLED98 - Global version - C855 (2023)
- C855 (2024) - Alternative - C81B, C89B, Q10B
- C855 (2023) - Alternative - C959, MQLED98 - Europe version - C955
- C845X2 - Alternative- C841X2, C843X2, C844X2, C849X2, MQLED87
- C765 - Alternative - MQLED85, Q9B, C79N
- C755 - Alternative - C801, C802, C803, C804, C809, MQLED80, QM8B - Europe version - C805
- C745X2 - Alternative - QLED870, T8A
- 85C655 PRO - Alternative - C71B, C79B,T8B
- 98C655- Alternative - C61B, C69B
- 98P745 - Alternative - 98UHD870 -
-
kokokka
addikt
Nekem saját Home menüm volt, így mindenképp jopbbnak láttam egy FR-t előtte. Lehet, hogy nálad is segítene, bár elvileg fel kéne mennie 412-re is.
Sok vizuális újdonság (is) érkezett, a leglátványosabb a T-Exhibition. A beállítások menüben szintén rengeteg változtatás, újítás és kiegészítés jött, új felületet kapott a kép/hang menü is. Megérkezett a Film Maker mód, ami DV kivételével minden módnál bekapcsolható ha valaki szeretné, de be lehet állítani úgy is, hogy ha egy film ilyen adatot tartalmaz, akkor automatikusan átvált rá. Azt nem tudom, hogy ilyet honnan lehet beszerezni vagy épp mi jelöli ezt egy forrásnál, de még kutakodom ezzel kapcsolatban. Nem sorolom fel mi változott még, de amire mindenki várt, azt megoldották: vaj sima minden forrásból a képmozgás. Nincs már akadás, röccenés se a beépített Youtub-on se a beépített Netflixen, hibátlan úgy, ahogy van. Nálam csak ez a kettő volt kaki, a Netflix az nagyon, konkrétan néthetetlen volt, de ma hajnaltól ez már csak történelem
Sokat kellett várni rá, és ha nincs ez a firmware forrás, még ki tudja meddig kellett volna, de végre olyan a TV, amilyennek lennie kelltt volna már az első pillanattól. Hallelujah!
Pár fotó a telepítésről. A harmadiknál beugrott a csoki a sok piros X láttán, de aztán elolvastam mit ír alatta és megnyugodtam
Aki teheti tegye fel, semmi exra nem volt benne. FAT32-es USB-re *zip-et felmásolni, TV-be bedugni és a menüben az USB telepítést kiválasztani. Innentől teljesen automatikus, és egy hibátlan TV/rendszer lesz az eredménye. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
koppasz1986 #36497 üzenetére
Lehetséges hogy új fw-nél megváltozott a Fehéregyensúly beallitisa tartománya? Gondolok itt arra hogy mondjuk eddig -50 és +50 között lehetett állítani, most meg mondjuk-25+25 között?
-
ρσгτσ
addikt
"Jobb híján telepítettem a google tv-t"
Úgy érted, hogy bejelentkeztél egy accounttal a TV -re? Vagy nem értem. Mert ez egy droid rendszerű TV, amin Google TV felület van. Ami gyakorlatilag egy UI, nem kell telepíteni.
Hogy fiók eltávolítás után vissza akar -e állítani azt nem tudom, mert sosem akartam eltávolítani. De a gyári visszaállítás valóban azt jelenti, hogy gyári állapotra állítja vissza a TV -t. Tehát mintha most vetted volna ki a dobozból.
Account gondolom azért kell, hogy a Play áruházat használni tudd.
Miért akarsz róla kijelentkezni? Ha másik accountot rendelsz hozzá, és utána távolítod el az elsőt, akkor lehet nem akar visszaállítani. Ezt próbáltad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vírusirtó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Autós kamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest