- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #34793 üzenetére
Ahogy látom a teszteket (rtings, wybierz.tv, stb.) mindenütt leszerepel dE tekintetében a TCL dobozból kivéve (szinte még a Hisense-k is jobbak). Lehet véletlen is, de az is, hogy több gyártó manipulált (előre kalibrált) készüléket küld a tesztelőknek, sőt mérési pontatlanság is lehet. De az is lehet, hogy többek között ezért is ennyivel olcsóbb a TCL...
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bdominik98 #34792 üzenetére
Ha teljesen pontosan kalibralt képet szeretnél akkor egyedileg kell kalibralni. De ez annyira rossz, hogy gyarilag deltae 10 felett vannak az eltérések, így az én beallitásaimal ez le fog menni kb 3 alá vagy még jobban. Arról nem is beszélve hogy én a világ legjobb muszereit használom, így még attól is jobb lehet így mintha valaki egyedileg kalibralna a tvdet egy olcsó colorimeterrel (ami a szinek kalibralasahoz önmagában amúgy sem használható)
Azokhoz a tvkhez amik pl egészen jók gyarilag, lásd LG g3 vagy c4 nem teszem fel a beállításokat azokat csak egyedi kalibralassal vállalom, ugyanis ott már nem garantálható hogy javitani fog. Itt viszont 100% hogy igen, nem is keveset.
Lényegében ez nekem csak a csatorna fenntartásához kell, ha lenne 100ezres nézettség és feliratkozó adnám ingyen is.
-
bdominik98
kezdő
válasz
Vhiktor #34783 üzenetére
En mint teljesen naiv kerdezem, hogy ez szep munka, de nem minden tv kulonbozoen erkezik ha kalibralni kell ha pedig ugyanugy erkeznek akkor miert nem kapom gyarbol a helyes beallitasokkal erre nagyon kivancsi vagyok a masik pedig, hogy megosztod ilyen kicsi osszegert viszont csinalsz rendes helyi kalibralast is ha ezek a beallitasok mukodnek akkor mint kenyelmi funkcio keri valaki a szolgaltatast? Nem sertegetes kent csak puszta kivancsisag
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Stealth #34786 üzenetére
A TCL szerviz intézkedik a garanciális javításról. A legtöbb kereskedő már eleve oda irányít, de amúgy is felesleges még egy felet bevonni az ügyintézésbe, hogy még tovább tartson.
Szerk.:
A kereskedő amúgy nem túl valószínű, hogy megfelelő dobozt és csomagolóanyagot tud biztosítani. Azt csak a márkaképviselet, illetve a szerviz tud. De ez tök normálisan működik máshol. -
bnorci71
addikt
válasz
gab1ka #34774 üzenetére
ja csak ugye a doboz teteje volt kinyitva hisz úgy volt rajta, ha lerakom a földre fejjel lefelé a tv-t hogy áll meg amíg a dobozt ráhúzom majd meg is kellene fordítani amikor is a maradék 10cm- szabadon megteszi a dobozba.....
75"-nál már a dobozt kellett leemelni de a tv állva maradt szépen a doboz alján a hungarocellbe mert így van kitalálva -
Vhiktor
nagyúr
Elérhetőek lettek a TCL C765 kalibrált beállításaim:
[link]SDR, HDR és Dolby Vision módok benne vannak, aki játékra használja, annak csak az a teendejő, hogy képmódnak a Játék képmódot választja és ugyanezeket a beállításokat használja.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
bnorci71 #34772 üzenetére
Én már kétszer költöztettem a 65C735-öt, egyedül.
Mondjuk a legutóbbinál sikeresen elkevertem a talp csavarjait, és GoPro-s rögzítőkkel és pár tucat alátéttel kellett pótolnom.
Azóta meglettek a csavarok, de a TV-t még mindig a GoPro-s csavarok tartják.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #34776 üzenetére
Olvastam én is. Azért az elég gáz. TCL sem kis cég, igazán megoldhatnák a szállítást.
Egyébként én sem mondom, hogy nem érdemes elrakni. Ha van hely, akkor ajánlott. De ezt a gyártói szerviznek kell megoldania.
Szerk.:
Mellesleg a doboz lehet értéknövelő tényező is eladásnál. Egyszerűbb szállítani. -
Celtis
veterán
Nekem először elszállították, második alkalommal pedig a helyszínen cseréltek alaplapot.
A szállításhoz visszacsomagolták az általam félrerakott gyári dobozba. Nem szoktam félretenni a tv-k dobozát, de most volt egy gyanúm, hogy szükség lesz rá.De volt akinek postán kellett feladnia
a készüléket, szóval érdemes lehet félrerakni a dobozt.
-
bnorci71
addikt
válasz
aram01 #34770 üzenetére
hát 98-t szerintem biztos nem, de a 75-t is érdekes lenne, 55 Philipset csomagoltam vissza nincs gyakorlatom benne a nejemmel keten nem tudtuk hogy fogjuk meg hogy a dobozba le tudjuk engedni aztán 2 nadrágszíjat hívtunk segítségnek
A srác aki megvette meg egyedük kikapta a dobozból, na jó neki volt gyakorlata MM-be tv osztályon dolgozik
#34771 kokokka
az Oled706 hétvégén 6-8órát is ment csak háttérnek amíg a nejem főzött 1 max 2 csatornát "hallgatva" semmi gond nem volt vele, 6600 óra volt benne után ami 2,5év volt -
kokokka
addikt
válasz
bdominik98 #34768 üzenetére
Bármit is mondanak, a technológiából adódóan a beégés igen is veszély. Nem mondom, hogy be fog égni, de nem lehetetlen egy Oled-nél. Az Ambilight meg 20k körül beszerezhető, én is ilyet használok már két éve. Oled kontraszt végtelen, ha ez kell vegyél ilyet. HDR, DV sokkal szebb a 765-ön, ha fényerő kell vedd meg azt. Mellesleg a feketéje is nagyon durván szép, el lehet felejteni a Qled vagy a Led kijelzőket összehasonlítás gyanánt. Én ezek utan nem vennék Oled-et, mert ennek a 85-ös 765-nek.olyen képe van, amire pár éve gondolni sem mertünk volna. Igaz, ez már 1500+ helyi zónás és 2400Nit-es.
-
aram01
nagyúr
98” csomagolása 3 lakás hosszan a folyosón. Tele lett vele a pincém. ( amúgy ember nincs a földön aki ezt vissza csomagolja )
-
bnorci71
addikt
Philips szerviz simán elviszi gond nélkül -velük van tapasztalatom TCL nem tudom mi a gyakorlat nem is szeretném megtudni- és onnantól ,hogy átadtad az Ő dolguk ha törik lesz egy új tévéd. Dobozba persze egyszerűbb, de egy társasházi lakásba hova rakja az ember a dobozt? Én családi házban megoldottam, de azért ott se egyszerű a pincébe egy ekkora doboznak helyet találni
-
bdominik98
kezdő
válasz
nicu71 #34759 üzenetére
Na igen itt jön ki az, hogy nem 1-2 évre lenne és Philips 65OLED769 - 410k ért lenne házhoz hozva.. 3 év gari nem 5 viszont OLED én az ambilightot nagyon szerettem egy spanomnál volt, kérdés a hang mennyire rossz kell-e soundbar egyből (az 50-es lg tök oké volt a 60-as viszont ritka fos) illetve az op-rendszer csak rosszat látok róla
nem értek ezekhez az okositokhoz abban a topicban valakinek DV vagy HDR-ben nem tudom már hol Fire-el asszem gyengébb volt a féynyerő.. na meg ez még 30k de lehet a netflix,yt és hdmi laptopról szokott menni az lehet okés lenne amitől tartok az a random védelmi funkciók bezavarása sötét kép pár perc után még sötétebb vagy egész statikusnál ugyan ez, beégés nem hiszem, hogy fenyegetne napi 5 órát megy átlagban
-
ρσгτσ
addikt
Így csinálja az LG vagy a Samsung is, ha éppen elviszik a TV -t és nem háznál javítanak. Speciális berendezés van belül.
Mivel a gyártó nem kötelezhet arra, hogy a vásárló megtartsa a dobozt, így neki kellene erről gondoskodnia.
Mondjuk egy 50 négyzetméteres panelben nem biztos van hely a doboz tárolására, és azért laknak páran kis lakásban.
Én bent tárolom a cégnél az összes dobozt. A raktárban. De csak azért tettem el, mert egy-két éven belül tervezek költözni. Egyébként én is rég kidobtam volna. Eleve nekem például 3 TV dobozom van, azért az már helyigényes. Meg mellette egy csomó doboz el van rakva. Esélyem nem lenne otthon tárolni...
-
ρσгτσ
addikt
Dobozt biztosítanak vagy olyan autót használnak, ahol vannak TV rekeszek, amiben biztonságosan szállítható.
De mondjuk jobb lenne, ha náluk is működne a háznál javítás. Manapság már a szervizben sem csinálnak túl sok mindent a TV -vel. Nem nagyon forrasztgatnak, csak paneleket vagy kijelzőt cserélnek.
-
gab1ka
senior tag
válasz
PLackó16 #34761 üzenetére
Én javasolnám, hogy legalább addig amíg tart a garancia, addig a dobozt őrizd meg, máskülönben nem fogod tudni a tévét ide oda küldeni ha majd szükséges lesz. Ez speciel szerintem nagyjából konkrétan mindenre igaz, a tévé esetén pedig mondhatni elengedhetetlen a szállításhoz.
-
PLackó16
csendes tag
Sziasztok!
Egyelőre nekem is nagyon tetszik a 75C765 egy 55" -os 2017-es Philips után, azóta már várom hogy hazaérjek és újranézzem a kedvenc filmjeimA méret, a feketék, a fényerő..
Az alapbeállítások elég rosszak voltak, minden nap állítok valamit amivel jobb lesz, de ha valakinek van C765-höz neki bevállt beállítása, azt megköszönöm ha elküldi.
Két kérdés: Mikor fekete háttéren van középen fehér szöveg, például filmek végén mikor így zárják le a cselekményeket, melyik kontraszt beállítással lehet azt elérni, hogy ne sötétítse túl a képet? Elég észrevehetően leveszi a fényerőt amikor kis felületen aktív fehéren a kép, az addigi nagy fényerőhöz képest. Ha jól emlékszem a dinamikus kontraszt ki van kapcsolva pedig.
Másik, OFF kérdés: Ti mit csináltatok a dobozával?Hetekig etessem a szelektív kukával? Vagy ha mellérakom elviszik így ahogy van?
Köszi! -
kokokka
addikt
válasz
bdominik98 #34758 üzenetére
2.7m a 65'' hivatalos nézőtávolsága. Az 50est ezek szerint messziről nézted, mert annak 2.1 körül van. Nekem 85-ösben van 765-ös, bődületes jó képe van. A csúcsfényerő nem csak sötét miatt lényeges, hanem minden HDR és DV tartalomnál. Ott mutatja meg magát igazán.
-
nicu71
addikt
válasz
bdominik98 #34758 üzenetére
Egyértelműen a 765 a jó választás,nekem 805 van ,szeretem,de ez ujabb és jobb is,Tv-t nem egykét évre vesz az ember,ha lehet akkor válassza a jobbat.Kétszer annyi Dimming zóna az nem kevés és a jobb hang is szamít.A mozgásmegjelenités az újabb szoftverekkel szerintem egészen jó,emiatt nem kell aggódni.
-
bdominik98
kezdő
Na ez az amit szerettem volna látni pontosan, miután elengedtem az oled témát és kinéztem a 65C765 350k-ért árukeresőn erre szomorúan jön a felsorolás "Magyar Telekom, eMAg, Alza, Vodafone" itt emag a legolcsóbb 370k-val (+6k szállitás) most azt kéne eldöntenem, hogy akkor bassza meg 20-22% felárat megér-e a TCL 65C765 a TCL 65C805-al szemben a Telekomtól ahol 310k+ingyen hozzák.
Jelenlegi tudásom szerint ami előnye az a dimming zonáknál van 1008 vs 512 (ez nem tudom, hogy hatalmas külnöbség lehetne-e), a beépitett mélynyomó, illetve a fényerő 1500-2400 (nálam nem sokat számit mivel eléggé sötétben nézzük, ezért is gondolkoztam oleden).
Szerintetek mi lenne a racionális választás?
Illetve milyen problémákat érzékelhetek gondolok itt a judder-re pl a beállitás segit rajta tudom de nem okoz valami artifactot? LG 60uj63-t cserélném le (apuméké volt viszont tényleg totál halott a panel vibrál fekete fehér lesz részeken stb, egy lg 50uk6950plb-van nekem ami hibátlan viszont felfurtam a falra a monitor fölé gépnél már le nem szedem, a nagyobb méret meg kellemes pedig az 50 is jó volt igy 2.7-8 méterről vagy netán oled legyen? https://www.youtube.com/watch?v=E5qXj-vpX5Q ebben a videóban eléggé elvette a kedvem tőle random sötétedik meg a tököm, még itt https://www.youtube.com/watch?v=k7ZidkIP0BA&t=326s nem igazán érzem szükségét az olednek de a 805 csak 512 zonás a 765 ami ennek az utódja 1008 a videóban 1300 szerepel de az 1000 már valszeg hozná ezt a szintet)
Köszi a válaszokat előre is és Boldog Új Évet! -
ρσгτσ
addikt
Ahogy az várható volt, frissítették az 5 éves garancia promót márciusig 31 -ig. A Vodát nem sikerült One -ra átírni, de a szándék a fontos...
"A TCL 5 éves kiterjesztett garanciális kampánya az alább felsorolt, Magyarországon 2025. január 1.
és március 31. között vásárolt, a tcl-promotion.com weboldalon vásárló által regisztrált modellekre
vonatkozik:43C725, 43C645, 43C639, 43C735, 43C635, 43C655,50C639, 50C655, 50C735, 55C639, 55C645,
55C655, 55C735, 55C739,
55C839, 65C639, 65C655, 65C739, 65C839, 65C935, 75C639, 75C739, 75C935, 43C643, 50C643,
55C643,
65C643, 75C643, 85C735, 98C735, 55C745, 65C745, 75C745, 50C644,50C645, 65C645, 75C645,
85C645, 65C735, 75C655, 75C735, 50C803, 50C805, 75C805, 75C835, 65C805 85C805, 98C805,
55C805,
55C845, 65C805, 65C845, 75C845, 85C655, 85C845, 85C955, 98C955, 85X955, 98X955, 65C644,
65C936, 75C936, 50T7B, 43T7B, 98C765, 85C765, 75C765, 65C765, 55C765 , 98C655Az 5 év garancia promócióban kizárólag az alábbi partnereinktől vásárolt készülékek
vesznek részt: Magyar Telekom, eMAg, Alza, Vodafone" -
pepimama
tag
válasz
freeland0806 #34752 üzenetére
KÖSZÖNÖM!
-
freeland0806
tag
válasz
pepimama #34751 üzenetére
help@skyshowtime.com
De amúgy túl sokat ne várj tőlük. Nekem egy random indiai (?) csávó válaszolt érezhetően Google fordító segítségével más ügyben. Csak azért írtam nekik, mert az alkalmazásban a régi árat jelezte nem az újat. Egy bizonyos Varun nevű kolléga segített nekem
-
ρσгτσ
addikt
válasz
pepimama #34748 üzenetére
Zargatni kell a SkyShowtime -ot, hogy haladjanak az app fejlesztéssel. Addig nincs más megoldás, mint valamilyen "kompatibilis" eszköz vásárlása.
-
pepimama
tag
Sajna hiába fizettem elő Skyshowtime-on Prémiumra a 4K sehogy sem működik a TCL 65P639 Tv-men
Próbáltam Xiaomi MI Box-szal is, de sajna nem megy. Esetleg van egyéb javaslat, vagy felejtsem el?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ricogsm #34746 üzenetére
Nekem regisztrációhoz képest 1 hónap volt, mire jött az 5 év garanciáról a visszaigazolás. Nálad nagyon kevés idő telt el, és azóta kevés volt a munkanap is.
Lehet mégis megérkezik hozzád a következő 1 hétben, de arra is van esély, hogy néhány hetet várnod kell még rá.
-
freeland0806
tag
válasz
Dani_kp #34730 üzenetére
Lehet, hogy javult volna, de az is lehet, hogy az alaplappal volt valami gebasz. De igazából az egy teljesen korrekt fasza tévé. Ha kifogsz egy hibátlant tuti, hogy tetszeni fog. De ugyanez érvényes a mini ledre is, habár nekem a C655 valahogy stabilabbnak érződött, nem voltak nálam ezek a szoftveres dolgok, hogy akadoznak a filmek meg ilyenek. Szóval én jó szívvel tudom ajánlani
-
beach head
senior tag
erre a bal oldali musorlista kesesre en is szeretnek megoldast de nem nagyon talalok. a rcl support meg egy nagy nulla, meg egy email cim sincs amire panaszt lehetne kuldenj, csak egy szerviz telefonszam ahol a nagyokosnak aki felveszi fogalma sincs a dolgokrol. ( meg ha a tv szereleshez ert is)
-
bagarol
tag
A chansort pedig működik. Ha nem akarsz reklámokat, ne loginolj be a googlera.
ADB-n keresztül is fel lehet tenni azt a pár programot.
Button remap, másik launcher, TCL progik letiltása--eltünik az epg!
Nekem sem tetszik, hogy átvált, ezen kívül jó lenne pár csatorna csoport.
Sport, mozi, ism. terjesztő, zene. A régi "buta" LG-m ebből a szempontból jobb volt.
Ja, még rádugtam egy rádiós egeret (nem működött) de meghalt az usb portom.
Újra kellett indítani. -
naja
aktív tag
Sziasztok!
55c805-nk van a Digitől (hw/sw infó lent). Lenne pár kérdésem, amivel nem boldogulok. Az ABC sorrendes csatorna listát az osztrák régióra váltással, és az online szerkesztővel megoldottam. ChanSort nekem nem ment, a visszatöltött listában csak néhány csatorna maradt meg a többi eltűnt.
Igyekeztem visszaolvasni, de az alábbiakra vagy nem találtam választ, vagy nem segítettek.
1. Kezdőképen ne legyen amazon, de legalábbis ne az első sorban. Legjobb az lenne, ha semmilyen ajánlat nem nem lenne, se YT, se más, csak az Appok. Amazon a frissítés uninstall után egy darabig eltűnik, de később visszakúszik, és fáraszt az irreleváns dolgaival.2. Régi/előző/tegnapi adást mutat az Info ablak (i) és a baloldalt feljövő csatorna (List) választó lista, a egész képernyős műsorlistához képest (TV ikon). Ez utóbbi mutatja jól a műsort. Hogy lehet elérni, hogy mindenhol az aktuális műsor jelenjen meg (i + List gombokra is).
3. Teljes képernyős csatorna listán (műsor tájékoztató) a váltáskor ugrál oda-vissza a fényerő és a színtér. Csak arra kis időre (kb. fél mp), ami a váltás elindítása (le- és felfelé nyíl megnyomása) és a csatornára váltása tényleges megtörténte között eltelik. Marhára idegesítő a villogás.
3/2. Arra van beállítás, hogy a műsor tájékoztatóban fel-leváltogatva ne kapcsoljon át automatikusan, ha pár mp-re megállok?
4. Elcsúszó hangra nem jöttem rá mitől van, és mi a hiba mintázata (okozója). A különböző forrásoknak van-e hozzá köze vagy sem. Állítgatom a hang menüjében, bízva benne, hogy a majd egyszer összeáll a dolog. Kodi app vs TV műsoroknál időnként előjön a dolog. Mi okozza, és mit lehet tenni ellene?
5. A szolgáltató dedikált gombok átprogramozása is jó lenne. Buttons remappert próbáltam, de csak egy gombot enged az ingyenes változat. A nagyobbik gondom, hogy minden restart után elfelejt elindulni (a megfelelő beállítások és engedélyek ellenére). Ha lehetne valami másra átprogramozni az lenne az igazi (pl. Kodi play/pause, space), de ha csak simán letilthatóak lennének, az is jobb lenne a semminél.
Kernel: 5.4.233+
OS-build: STT2.221228.001
T.ver: V8-T653T01-LF1V401.001259
Op. ver.: TVM6.0.1_edb90a210_240826 -
Steve2006
tag
válasz
Dani_kp #34730 üzenetére
Én meg vagyok vele elégedve. Előtte egy 10 éves FHD Philips 32" tévém volt, ég és föld a különbség. Igazából tévézésre (Telekom box) és számítógépre kötve használom. A gépről játszom le a videókat, így akadást biztos nem tapasztaltam, tökéletesen működik 4K 120 Hz-en.
A tévé YT programjával szépen lejátszotta ezt a videót is:
4K OLED TV TEST 2024 | Dolby Vision | 60FPS HDR Demo
[link]
illetve teljesen jó volt az Avatar 4K videója is:
[link] -
ρσгτσ
addikt
válasz
aram01 #34736 üzenetére
Jelenleg bírósági döntésre vár a Microsoft, ezért egyelőre az Xbox applikációból biztos nem működik a felhőzés.
A megszűnt Game Pass appból van elérhető apk, de onnan már nem tudsz felhőzni, mert novemberben lejárt az alkalmazás támogatás. Így az app jogosultsága is, tehát nem tudod használni.
Marad a böngészős verzió, de azzal nekem semmi tapasztalatom nincs. Hogy mennyire működik jól, vagy működik -e egyáltalán.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
aram01 #34734 üzenetére
Volt külön cloud gaming alkalmazás, de azt össze szerették volna hozni egy alkalmazás alatt. Ezért épült be az Xbox appba. Csak hát egyelőre nem elérhető...ahogy feljebb linkelt hozzászólásban is látod.
Böngészőn keresztül gondolom menni fog, de hogy mennyire stabil és jól használható -e, azt nem tudom.
Külső forrást amúgy be tudod állítani, ha rányomsz az apk -ra. Utána kéri, hogy add meg a jogosultságot ismeretlen alkalmazások telepítésére. Én a File Manager -t használom TV -n.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
aram01 #34732 üzenetére
Sosem volt kompatibilis TV -vel. Csak apk -ból telepíthető. Egyébként ha felhőn keresztül szeretnél játszani, az egyelőre nem fog menni Xbox appból.
-
aram01
nagyúr
Valakinek van ötlete hogy miért nem tudom letölteni az Xbox alkalmazást az áruházból? Azt írj nem kompatibilis az eszközzel.
A másik hol lehet engedélyezni a tv-n a külső forrásból való telepítést? Sehol nem talalálom. -
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #34729 üzenetére
Attól függ, mit jelent az, hogy "mai tévék". A plazmám már a szomszédomnál működik tovább (most lesz 11 éves). A 65-ös QLED-em szintén az övé lett most, ez idén lesz 7 éves (tökéletesen működik, olyan mit ha új lenne). A két darab kis LCD Philips is veri már a 8 évet a gyerekeknél, azok is hibátlanok. Szüleimnél szintén 2db Philips 7 éves mindegyik. Szóval várjunk ezzel a 4-5 évvel szerintem. Én nem vagyok ennyire szkeptikus, azért ez a technológia sokat fejlődött és azért már bizonyított is. Persze ismerem az olyen szavakat, mint a tervezett elavulás, de én még nem tapasztaltam ilyet TVvel kapcsolatban. Tudom, nem ezen múlik, de van egy videó a YT-on egy 765-ösről amit belülről is megmutatnak. Szinte faék a belseje, majdhogynem meglepő mennyire üres
-
Dani_kp
addikt
válasz
Steve2006 #34727 üzenetére
Végső soron a 765 hozza azt a szintet, ami miatt azt vetted? Valóban olyan jó mint a tesztekben?
freeland0806
Valóban a te posztodat olvastam
. Tehát akkor neked a 43-sal volt gond, alacsony felbontású tartalmaknál. Érdekes hiba, lehet hogy később szoftveresen javult volna. De megértem a visszaküldésed okát. Köszönöm neked is a beszámolót
.
Szerk.: túl optimista vagyok akkor a 8 éves működési idővel?
Most egy ps4 pro-m van, szerintem ha oda kerül a sor akkor is lesz valami konzol, ha szoftveresen fog úgy avulni, hogy "használhatatlan" lesz, de maga a kijelző és hangszóró jó, akkor legrosszabb esetben vagy konzollal vagy valami akkori tv okosítóval lesz használva. Minden esetre kíváncsi leszek rá.
-
freeland0806
tag
válasz
Dani_kp #34718 üzenetére
Szerintem engem olvastál a C655ös dologgal kapcsolatban. Csak annyit szeretnék nyomatékosítani, hogy a net az jó volt és kábelen keresztül kapta. Annak ellenére volt olyan a kép és a slusszpoén, hogy csak SDR tartalmaknál. HDR, DV gond nélkül ment képhibák nélkül. C805ön pl nem voltak ilyen bakik (ott mások voltak ahogy itt sokaknak) tehát a netem az jó. Fontos, hogy nekem a 43"os változat volt, 55nél itt a fórumban senkinek nem volt ilyen problémája, mint nekem. Meg kell próbálni, online rendeld és 14 napon belül elállsz legrosszabb esetben. Maga a TV elbírt volna több fényerőt szvsz de játékra nekem nagyon tetszett (igazából a C805nél is jobban tetszett amiatt, hogy valahogy fluidabb volt a kép vagy nem tudom),a hangja az elég jó volt pedig a 43as nem kapott mélynyomót, viszont bevilágítás az sajnos volt és elég komoly mértékben a széleken. Ha olyan filmeket néztem ahol alul-felül fekete csík volt (16:9) akkor eléggé eltudta vonni a figyelmem. Mini lednél ami ugye FALD, az ilyen probléma ritkább, mert zónánként szabályozza a fényerőt. Úgyhogy azt mindenképpen vedd számításba, hogy a mini led az egy jókora polccal fentebb van egy sima QLED TV-hez képest. De igazából a te igényeiden múlik melyiket választod, mert szerintem egy alap QLED is lehet jó, sőt tuti megtartom a C655öt ha nincsenek a fent említett gebaszok vele.
A 8 éves dologra annyit tudok mondani, hogy meglepődnék ha a mai tévék 4-5 évnél tovább is hiba nélkül működnének majd. Persze kivételek mindig vannak.
-
Dani_kp
addikt
válasz
Grillo #34725 üzenetére
Igazából nálunk is zömében a gyerekek nézik. Mi a feleségemmel átlag havonta 1 filmet tudunk megnézni.
Szóval a valóság az, hogy racionálisan nézve egy c655 bőven kiszolgálná a jelenlegi igényünket.ρσгτσ
A felől nincs kétségem, hogy látni fogja a különbséget, csak Őt ezt nem fogja annyira érdekelni. Aztán persze ki tudja. Mondjuk őszintén szólva egy összegben egyikre sem vagyok hajlandó költeni, bármelyik is lesz, így is úgy kamat mentes részletre akarom elhozni.Steve2006
Na ezt teljesen jól összefoglaltad, illetve szépen felsoroltad a főbb szempontokat egymáshoz viszonyítva, köszönöm neked is.
-
Steve2006
tag
válasz
Dani_kp #34718 üzenetére
Szia!
Én először szintén az 55C655-öt néztem ki, aztán merült fel a 805, de mire megvásároltam a 765 lett belőle. Én az alábbi különbségek miatt döntöttem a drágább mellett:
Bitmélység: 10 bit (8 bit+FRC) vs 10 bit (8 bit+FRC) vs 10 bit
Háttérvilágítás: Direct LED vs Mini LED vs Mini LED
Fényerő: 450 cd/m2 vs 600 cd/m2 vs 600 cd/m2
Csúcsfényerő: 600(?) vs 1300 cd/m2 vs 2200 cd/m2
Képfrissítés: 50-60 Hz vs 48-144 Hz vs 48-144 Hz (natív 120 Hz)
Helyi fényerő-szabályozó zónák: - vs 384 vs 720 -
ρσгτσ
addikt
válasz
Dani_kp #34724 üzenetére
Vidd el magaddal egy Euronics -ba, ha van a közelben. Én párom is ilyen, de akkora különbség van a két TV között, hogy még ő is észre fogja venni.
Valószínű mindkét TV -ből lesz kint az üzletben.
Szerk.:
Szerintem mindegyik TV jó választás, de ha belefér a büdzsébe, akkor a C765 egyértelműen jobb. -
Grillo
őstag
válasz
Dani_kp #34720 üzenetére
Van valami konkrét kérdésed, írd meg, aztán megnézem, ha nincs még rá válaszom. A mindenféle film 53. másodpercében a balszéle homályos dolgot nem néztem, mert egyrészt 70%ban a gyerekek nézik, másrészt a Netflixem is csak sima 1080p.
Nekem ami meglepetés volt, hogy asszony sok régi sorozatot néz a kiscsajjal Plexről, amik max 720p-k, és nagyon faszán néznek ki ennek ellenére is. A DV és egyebek esetében szépen vált a TV, amúgy a mozi mód fut, hangot szoktuk néha váltogatni, mi megy épp.
Ma raktam rá 1-2 játékot play-ről (telefonról telepítve), mennek szépen, csak haza kell hoznom a kontrollert, mert így eléggé be van határolva, mi működik. -
Dani_kp
addikt
Igen, közben megtaláltam a hsz-edet, de köszönöm, hogy leírtad
.
Sok tesztet még nem néztem meg és olvastam el, de eddig valóban az jött le nekem is, hogy a legfőbb szempont, amire nekem kell, arra a C765-öt a jó választás. Meg hát egy tv-nél mégis csak a kijelző a lényeg.
Végül is nem a héten akarom megvenni, szóval ráérek ezen "rágódni", de legalább addig is utána járok a dolognak.
Illetve amúgy is az asszonnyal közösen lesz megbeszélve a dolog, ott valószínűleg úgy sem a kép minősége lesz a döntő tényező.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Dani_kp #34718 üzenetére
Nálam C655 -nél nem volt ilyen probléma, de nyilván közelében nincs egy C765 -nek. Utóbbi egyertelműen jobb választás neked.
A hátlapon lévő mély már C655 -nél is frankó. Hangra szerintem nem lehet panasz, már ami egy TV -től elvárható. Kategóriájában kiemelkedő.
Szerk.:
Amúgy igen, natív 144Hz a C765. -
Dani_kp
addikt
válasz
Grillo #34719 üzenetére
Nekem egy Sony KDL40WD650-et váltana vagy valami hasonló, a pontos típus nincs meg, de ez is 8 éves készülék, szóval igazából nekem is elég lenne a C655. A sony-n is kiábrándító a fekete, de attól ugyanúgy használjuk, inkább ami féltünk rajta az utóbbi időben az a "ghost" mozgás vagy mi, ami szokott lenni a gyors jeleneteknél, meg foci nézése közben a labda mozgása.
Úgy hogy a Te véleményed is számomra mérvadó. Inkább részemről ez csak érzelmi döntés lenne, ha már veszek, akkor az legyen számomra a lehető legjobb, mivel az is legalább 8+ évig fog szolgálni.
Amúgy mi véleményed, tapasztalatod a C655-tel? Ha már leírtad korábban, részletesen, akkor visszakeresem természetesen.
Szerk.: én a sony hangjával is elégedett vagyok, pedig csak 2.0, mondjuk más tv-k hangja nagyon doboz a miénkhez képest, szóval véleményem szerint az onkyo 2.1-ese több is mint elég lenne nekem. Amúgy sincs se házimozi, se soundbar, se semmi külső hangkeltő berendezés.
-
Grillo
őstag
válasz
Dani_kp #34718 üzenetére
Én 55C655-öt vettem bő hónapja, a menükben néha röcög, műsoron belül 1-1 alkalommal tapasztaltam ilyet, de szerintem csak azért tűnt fel, mert itt ilyen sokat olvasni róla.
Soha nem bámulom sötétben a full fekete képernyőt, de nem kérdés, hogy ez itt biztosan rosszabb, mint a drágább típusok, de nekem a nappaliban nem okoz gondot, és a 10 éves Samu után mindenképpen nagy előrelépés.
Igazából nekem igényem sem volt drágábbra, de nem kérdés, hogy ebben nem vagyok irányadó semmiképp.A hang jó, de azért közelében nincs semmi külső megoldásnak, nekem a korábbin egy 5.1-es Genius rendszer volt, van vagy 20 éves, de annak van rendes basszusa. Amit kb. soha nem tudok kihasználni, így bőven elég ez is.
-
Dani_kp
addikt
Sziasztok.
Először is B.U.É.K. minden itt lévő fórumozónak.
Másrészt a milyen tv-t vegyek topicban nem kaptam választ a kérdésemre, már amúgy nem is kell mivel, teljesen belemélyedtem ebbe a tlc tv kutakodásba...
Szóval az 55C655, 180k., kimagasló 2.1-es hangrendszerrel (nyilván beépített rendszerhez viszonyítva), QLED technológia (vagyis a panel mögött sorakoznak a ledek), 4k. 60 Hz vagy full hd 120 Hz.
Google tv-vel (app hegyek érhetőek rá), maga a rendszer gyors, apple air play támogatás, képminősége ebben a kategóriában átlagos, konkrétan ennél a típusnál nem olvastam film közbeni akadásról, laggolásról. 1-2 fórumozónak valóban volt probléma a képpel, de nem szaggatott , az egyiknek bizonyos részeknél pixeles volt a kép, személy szerint nekem a wifin való streamelési problémának tűnt, de nem olvastam utána részletesen, mert telefonon nekem túl körülményes a hsz-ek tól-ig megadása.
Ami inkább zavaróbb az a felhősödés a fekete képernyőn, itt bukik ki, hogy ez egy belépő modell, felvértezve hasznos extrákkal (onkyo 2.1, google tv...stb.)A másik típus pedig az 55C765, 280k., ez már jóval drágább a másiknál, de ajánlott típus az ár/értéket figyelembe véve, itt már kimagasló képminőségről beszélünk, szintén QLED panel, de már mini ledes technológia, vagyis ugyan akkora területen sokkal több led, több zónára osztva, ez által precízebb a kép visszaadás, élénkebb színek, a fekete az valóban fekete, magas fényerő (2000 nites). Szintén a fent említett 2.1-es beépített hangrendszerrel. Elvileg játékosoknak is jobb választás (persze egy gaming monitorral nem veszi fel a versenyt, nem is akarja), ha jól olvastam ez tudja a natív 144 Hz-et 4k.-n, illetve különböző dolby akármi megjelenítő technológiákat tud, amiket a streaming platformok is használnak.
Szóval jelen esetben nekem az utóbbi lenne az ésszerű választás, mivel 90%-ban streaming, filmnézés menne rajta, bár bőven a nem létező büdzsé felett van, de hosszabb távon "kifizetődőbb", a mostani tv-nk is 8 éves tehát tényleg hosszú távra lenne. Amúgy most lesz időm ps-ezni, ezért szeretném a cserét, mivel 40 colon nagyon kicsi és erőltetni kell a szememet, hogy lássam, hogy mi van előttem, vagy felállok és közelebb megyek, ha játszok
. Pedig amúgy tökéletes a látásom.
Szummázva a dolgokat, részemről meggyőztem magamat, már csak a 'zasszonynak kell felvázolni ez a gondolat menetet.
Nem utolsó sorban, ha már 2 helyen gürizek legalább ennyi látszata legyen a dolognak, mert minden egyes alkalommal csak olyan dolgot veszek, amivel dolgozni kell.
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de a fent leírtakkal kapcsolatban várnék plusz infókat, megerősítést vagy épp megcáfolni dolgokat.
Ezt a gondolat menetet a saját local topicomban is leírtam, így azt csak idemásoltam.
Plusz kiegészítés: utána néztem az 55C805-nek is, de azaz onkyo 2.1-es hangrendszer hiánya miatt el is vetettem, illetve sokkal nem olcsóbb, mint a C765.
Szerk.: bocsánat a konyhanyelv miatt, de már 8+ éve nem foglalkozok és nem is követem nyomon a tecnológia fejlődéseket
-
Treff
aktív tag
Na, folyt. köv. a One box Netflix appjával:
kevésbé látványosan jelentkeznek a leírt szituk, van ami fel sem tűnne ha nem okával nézném (buborékok), de a hold mozgás akad; a rét beröccen, de az ajtó nyitás rendben van; a Vérapó rendben van; a Hill ház ágya dadogós, de a teljes ágy, nem csak a csíkoknál.
One boxon nincs, csak 1 féle képmód, ahogy éppen nézed a tvt, amire az állítva van.
VISZONT: a one boxon használt netflix után a tv elfelejtette a képebeállításokat, mindegyik gyárit újra kellett a saját izlésem szerint hangolni!
Sőt, eddig nem volt IMAX képüzemmód, most már az is megjelent választhatóként.
Forrásként a one boxról pedig a felbontás mellett jobb felül kiírja azt is, hogy HDR10 meg még valamit mellette.
Ezek eddig nem voltak, és totál feledékeny lett a tv a beállításokra, mert a menűből újraindítás után megint elfelejtette az állítgatásaimat.Szóval a fw egy bughalom, egy kalap szar, sebtében összedobott valami.
BUÉK!
-
szaki58
aktív tag
-
-
Till@
aktív tag
válasz
koppasz1986 #34685 üzenetére
Próbáltam az elsők között, ha csak nem legelőször.DV Játék módban nem kapod azt a képi világot mint IQ vagy fényes módban,valahogy nem az igazi, szerintem.
Nem működik a precíziós részlet, hiába aktív a kapcsoló, pedig számomra sokat dobott a látványon.
Szerintem még fényerőben is alulmarad DV játék módban, de ez csak méréssel lehetne igazolni.
Azt még el tudnám fogadni, hogy kell neki külső lejátszó, de hogy ott is meg legyen kötve a kezem a játék móddal , azt már nem. -
golenyakt
újonc
Sziasztok!
Akinek hiányzik a Play áruház közvetlen elérése a fő menüből, ezzel a short cut apk-val megoldhatja, már sokunknál működik. Nekem 55C835 van. [link]
Mindenkinek Boldog Új Évet! -
bpmcwap
senior tag
válasz
aram01 #34686 üzenetére
Elfelejted, hogy tavaly még hbo volt, idén meg már max. Az appot fel tudod talán varázsolni, de nem biztos, hogy filmet is tudsz majd lejátszani...
Egy év alatt elég sokat változott a sztriming...
Pl netflix is más filmeket listáz ki NO és MO... Röhej hogy vannak "siker" filmek, amik NO pl vannak magyarhanggal, MO meg még felirattal sem
-
RBJ
addikt
[kép] Változott valami? Nem tudok letölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Stellar Blade
- Formula-1
- BestBuy ruhás topik
- Path of Exile (ARPG)
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest