- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- skoda12: Webshopos átverések
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
Stealth #39634 üzenetére
Szintén NFS, saját épített mini szerveren (Arch Linux-al), a lejátszó Kodi (igaz, külső eszközön, de ez ebből a szempontból irreleváns). A media Library MariaDB adatbázisban, így a különböző Kodi példányok szinkronban vannak.
#39636 gabber01: egy erősebb, USB porttal rendelkező, lehetőleg alternatív firmware kompatibilis (pl. OpenWrt) router is bőven elég a feladatra külső HDD-vel. Vagy pl. egy AmLogic box CoreELEC-el és szintén külső HDD-vel.
-
vargalex
félisten
válasz
Rottweiler89 #39632 üzenetére
Gyorsmenü: a 9-es gomb alatti hamburger (három vonal) gomb (legalábbis 43C655 esetén). Ott rendezheted a sorrendet, elvehetsz belőle funkciókat, hozzáadhatsz, stb.
-
vargalex
félisten
válasz
gabber01 #39589 üzenetére
Elöl szélesebb (és ott férek könnyen hozzá) 71 cm-t mértem (külső szélei).
A displayspecifications szerint 71,6 cm. -
vargalex
félisten
válasz
gabber01 #39462 üzenetére
Nálam egy 43C655 van, amit egy Tasmota-ra flash-elt GoSund EP2-vel néztem. Érdekes módon teljes kikapcsolás esetén 1W a mért fogyasztás, készenlétben stabil 0W. Ez mondjuk hihetetlen, de konzekvensen ezt az értéket méri. Természetesen kalibráltam az eszközt.
-
vargalex
félisten
válasz
kokokka #38944 üzenetére
Sokan a (korrigálhatatlan) hang csúszásra panaszkodnak DVB-C esetén. Mivel a külső lejátszó miatt nálam inkább csak megjelenítő, így nem vagyok teljesen kompetens a témában.
Nálam a 43C655-nél előfordult az, hogy random magától bekapcsolt (más kollégánál úgy is, hogy nem volt rákötve külső eszköz, tehát a HDMI-CEC sem okozhatta), illetve heti rendszerességgel az, hogy nem volt bekapcsolható (csak áramtalanítás segített). Ezeket a gyors indítás kikapcsolása megoldja, de sajna a TV így mindig 0-ról boot-ol, ami azért nagyon nem gyors... -
vargalex
félisten
válasz
Zoleee83 #38884 üzenetére
Szia!
Nem figyeltél meg bizonyos források esetén szemcsés megjelenítést?
Valami ilyesmi:Telefonnal készült, de azért látszik a lényeg.
Ugyan ennél a jelenetnél a VA paneles LG TV-im esetében (37LH3000, 32LB5700, 50UN81003LB) teljesen homogén a fal (ugyan az a forrást használva: AmLogic S905X3 box CoreELEC-el). A TCL esetén csak bekapcsolt DNR esetén lesz az. Ugyanakkor vannak források, amiknél teljesen hibátlan a kép. Tehát nem a panellel vannak gondok, hanem software-os oldalon.
(A software több sebből is vérzik: továbbra is előfordul, hogy csatorna váltás esetén dadog a hang, amit egy ismételt csatornaváltás megold, ahogy az is, hogy hiába van beállítva, hogy bekapcsoláskor az utolsó bemenet legyen aktív, simán indít olykor a Home-val, illetve a távirányítóval nem lehet bekapcsolni szituáció is előfordult már az alaplapcsere óta is, ahogy a magától bekapcsolás is).
Ezt a szemcsés megjelenítést egyébként nem csak mozgókép, hanem állókép esetén is tudja produkálni (pl. Kodi borító megjelenítésénél - pedig a borító képeket gépen megnézve hibátlanok -, vagy szintén Kodi esetén az RTL+ kiegészítő több sorozatának előnézeti képénél - amik szintén hibátlanok önmagukban). -
vargalex
félisten
válasz
Öcsielvtárs #38794 üzenetére
Elvileg itt találod.
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
Baga19830701 #38629 üzenetére
A kereskedő által a vásárláskor adott számla száma.
-
vargalex
félisten
válasz
Baga19830701 #38624 üzenetére
Akkor ezt a gyárban cseszték el.
-
vargalex
félisten
válasz
blakey #38622 üzenetére
Igen, valóban a hátlap a hibás (vagy, ahogy írod, valójában másik készüléké). Hiszen, ha a hátlap a belsőhöz megfelelő lenne, akkor ahogy írtam, a furatoknál ott kellene lenni a belső fém menetes résznek.
Ezért is kérdeztem, hogy biztosan teljesen bontatlan volt-e a készülék.#38620 Baga19830701: a hátlapon található címkén lévő
Serial No.
egyezik a Beállítások->Rendszer->Névjegy->Termékinformáció oldalon lévővel? -
vargalex
félisten
válasz
Baga19830701 #38620 üzenetére
Igen, a VESA felfogatás fém menetét látom a te képeden is, de a talp felfogatásban is fém menetnek kellene lennie (az általam linkelt videóból vágtam), hiszen máskülönben mi tartaná a meg a TV-t a talpon:
Ahogy látod, ott 3 furat van csak, míg nálad 4. Azt honnan tudod, hogy a talp méretileg jó?
-
vargalex
félisten
válasz
Baga19830701 #38609 üzenetére
Nincs C805-öm, így csak a képek, illetve youtube videók alapján írok. Mind a 2 kép a te TV-dről készült? Kicsomagolós videó alapján ott 3 furatnak kellene lennie és a tiédben a fém menetes részt sem látom...
Egyébként nem tudom, hogy a különböző méretű TV-k talpa egyforma-e, de ha különböznek, akkor el tudom képzelni, hogy véletlenül 50"-oshoz való talpat csomagoltak a dobozba. Bár, fura. Teljesen bontatlan doboz volt?
-
vargalex
félisten
válasz
bnorci71 #38539 üzenetére
Ahogy írtam, nem biztos, hogy ilyenre gondol a topictárs. Ő is említette, hogy nem emlékszik, hogy a korábbi TV-je esetén ilyen lett volna. Én viszont konkrétan meg tudom mutatni, hogy a másik TV-n (illetve monitoron) nem ilyen ugyan azt a forrást használva. Ahogy írtam, mindegyik TV-n ki van kapcsolva minden képjavító és az élesség is 0-n áll.
-
vargalex
félisten
válasz
laverdadb #38533 üzenetére
Szerintem arról beszélsz, amit én is tapasztalok 43C655 esetén, amit néhányszor le is írtam. Én leginkább TV adás, 720p és 1080p esetén látom, de ugyan úgy nem minden forrásnál. Viszont, ahol látom, ott LG 37LH3000, LG32LB5700 és LG50UN81003LB, illetve egyetlen monitorom esetén sincs ilyen, pedig az összes TV-n ki van kapcsolva mindenféle képjavítás és mindenhol 0 az élesség.
Egyedül akkor látok javulást, ha a Digital Noise Reduction-t bekapcsolom. De ugye azt nem szeretném, mert azzal már belenyúl a képbe. Bár, az az érzésem (pont azért, mert csak a TCL-en tapasztalom), hogy éppen ő nyúl bele alapból valamiért minden képjavító kikapcsolásakor is. -
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37398 üzenetére
Meggyőző ennél az egy platformnál. De ahogy írtam, a TCL-nek sok platformja van. Elég csak ezt megnézni:
Ahogy láthatod, a T653T01 csak 1 platform a sokból. Ezért globálisan nem jelenthető ki, hogy most már teljesen jó a TCL.
Szerk.: Nekem 43C655 van, de több gondom is van vele (alaplap cserén mát túl van, úgyhogy software-os problémák), amit a mai napig nem sikerült orvosolni a TCL-nek. Pl. most is bekapcsolt magától a TV...
-
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37396 üzenetére
Ezt azért ne jelentsük így ki. A 486-os firmware T653T01 platformra van csak és a TCL ezen kívül elég sok platformot használ...
-
vargalex
félisten
Nos, az alaplap cserélt 43C655 tegnap délelőtt ismét érdekes hibát produkált. Gyorsindítás bekapcsolva. Édesanyám nézte a TV-t, majd távirányítóval kikapcsoltam. 10 másodperc múlva magától bekapcsolt a TV, de TCL logóval indult.
Szóval, mintha a gyorsindítás is ki lett volna kapcsolva és valaki bekapcsolta volna a TV-t (vagy áramtalanítás történt volna).
Random bekapcsolás volt a korábbi alaplappal is, de ilyet most produkált először.
Egyértelműen software-os gondok ezek, lehet, hogy ránézek majd a 2025-ös modellekre szánt 441-es firmware-ra (most a hivatalosan OTA-n is elérhető 269 van raja).Másik probléma, ami szintén előfordult az alaplap csere előtt is és azóta is, hogy hiába van beállítva, hogy induláskor váltson az utolsó bemenetre, ennek ellenére néha a Google Home-val indul, hiába nem az volt kikapcsoláskor kiválasztva.
-
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37303 üzenetére
Én inkább azt mondanám, hogy a recovery/bootloader írása közben hasalt el valamiért, így valójában software-os hiba, csak nem biztos, hogy van rá házi megoldás (működő recovery kellene az IMG flash-eléséhez). Illetve, ahogy írtam, a Videoton szerviz sem fog tudni vele semmit csinálni, csak alaplapot cserélni (amin levő flash ugye a gyárban már előre meg van írva).
-
vargalex
félisten
válasz
koppasz1986 #37298 üzenetére
Ugye a letöltött zip-et kicsomagoltad és azt írtad a pendrive-ra?
-
vargalex
félisten
Én azt gondolom, hogy pont ilyen hibánál egyértelmű, hogy először alaplap cserével kell próbálkozni (a Videoton szerviz nem tud software-olni az elmondásuk szerint), bár nem biztos, hogy a helyszínen megcsinálják (hozzám csak egy olyan ember jött, aki csak szállítja a TV-ket). Ráadásul csak Fehérváron, illetve Budapesten (illetve lehet, hogy útba eső településen is) jönnek személyesen. Tudomásom szerint a többi városból MPL-el intézik a szállítást.
-
vargalex
félisten
válasz
koppasz1986 #37285 üzenetére
Yandexről talán egyszerűbb.
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #37251 üzenetére
A lényeg lemaradt: szóval, nekem egyelőre úgy tűnik, hogy igenis kell próbálkozni a firmware frissítéssel, mert vannak problémák, csak esetleg valaki nem is használ olyan forrást, vagy funkciót, aminél előjönne, így őt nem zavarja (nyilván neki nem kell frissíteni).
Én kipróbáltam az összes elérhető korábbi verziót is a 43C655-ön, de sajnos a fenti problémák midegyik esetén fennállnak. -
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37250 üzenetére
Én pont azon lepődtem meg, hogy itt azért elég rendesen lehet olvasni különböző problémákról szinte minden típussal kapcsolatban. Hol ez, hol az.
Ennek ellenére a Milyen TV-t vegyek topicban nagyon ajánlják a teljes márkát. Én is ott kaptam a 43C655 ajánlást. Utólag azt kell, hogy mondjam, hogy nem választanám újra azt (tudom, miért nem küldtem vissza, de nem tettem, mert akciós volt). Nekem eddig csak LG TV-im voltak (mindegyik VA paneles: 37LH3000, 32LB5700, 50UN81003LB). A linkelt topicban folyamatosan megy, hogy az LG sehol nincs képminőségben. Hát én még olyat nem láttam egyetlen korábbi TV-men, mint itt. Minden képjavítást kikapcsolva sok forrás anyag esetén szemcsés a kép (digitális kábel adásnál, illetve külső forrásnál is előfordul). Ugyan azt a forrást használva egyik említett LG esetén sincs ilyen. Pl. egy kivágott részlet:Nyilván, telefonnal készült, de azért látszik a lényeg.
Itt a fenti LG-k esetén teljesen homogén a fal. A TCL esetén csak bekapcsolt DNR esetén lesz az. Ugyanakkor vannak források, amiknél teljesen hibátlan a kép. Tehát nem a panellel vannak gondok, hanem software-os oldalon. (A software több sebből is vérzik: továbbra is előfordul, hogy csatorna váltás esetén dadog a hang, amit egy ismételt csatornaváltás megold, ahogy az is, hogy hiába van beállítva, hogy bekapcsoláskor az utolsó bemenet legyen aktív, simán indít olykor a Home-val, illetve a távirányítóval nem lehet bekapcsolni szituáció is előfordult már az alaplapcsere óta is, ahogy a magától bekapcsolás is).
Ezt a szemcsés megjelenítést egyébként nem csak mozgókép, hanem állókép esetén is tudja produkálni (pl. Kodi borító megjelenítésénél - pedig a borító képeket gépen megnézve hibátlanok -, vagy szintén Kodi esetén az RTL+ kiegészítő több sorozatának előnézeti képénél - amik szintén hibátlanok önmagukban). -
vargalex
félisten
A 43C655 is simán akadozik a menüben új kora óta (azóta alaplap csere is történt más miatt). Nem egy kapkodós fajta. Megnyomom a forrás választó gombot és elsőre eltelik néhány másodperc, mire megjelennek a lehetőségek. A beállítás gombra ugyan ez. De bekapcsolás után azonnali hangerő állítás is ilyen. Lehet, hogy ezekre gondol a kolléga.
-
-
vargalex
félisten
A Kodi nem csak droidon elérhető. Van Windows, Linux, macOS, iOS, tvOS, WebOS verzió.
#36993 bnorci71: a Kodi-nak is inkább akkor van értelme, ha nem file megosztásként használod, hanem scraper-el bekerül a médiatárba az összes tartalom borítóval, leírással, színészekkel, mindennel együtt...
-
vargalex
félisten
Nem csak a C meghajtót, hanem bármilyen meghajtót, vagy mappát meg tudsz osztani.
#36980 boborján2: Direkt írtam így, mert emlékeim szerint (szerencsére több éve csak vitruális gépen van windows-om egy régi projekt miatt, az is Windows 7) a Windows nem nevezi meg a protokollt, csak egyszerűen megosztást mond (most direkt elindítottam a kedvedért a virtuális gépet):
Én pedig nem akartam a kollégát samba szóval megkavarni. Igaz, a Kodi majd azt fogja neki mutatni, mint lehetőség, de gondoltam azért a Windows hálózat megnevezés ott már egyértelmű lesz:
#3698 Atla: jobb egérgomb a megosztani kíván mappán, majd megosztás (vagy esetemben angol nyelven sharing). Vagy ahogy az én képemen látható: jobb egérgomb a mappán, tulajdonságok és Megosztás (vagy nálam angol windows miatt Sharing fül. Majd ott Megosztás (nálam Share) gomb.
-
vargalex
félisten
válasz
Vhiktor #36971 üzenetére
TCL esetében típuson belül mindig azonos a panel? (Tudom, saját gyártósor, de nincsenek esetleg revízió különbségek?) Kérdezem ezt azért, mert akkor különböző kalibrációs értékek lehetnek szükségesek azonos típus esetén is... És akkor még az esetleges bevilágítási eltérésekről nem beszéltünk.
-
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #36925 üzenetére
Amit elfelejtettem írni: az MPL futár mondta, hogy a megrendelő (azaz az eMag) kérte így tőlük. Sőt, a szállítás előtt az eMag-tól is kaptam levelet, hogy csak úgy vegyem át a terméket, ha kibontottam a szállító jelenlétében és ő köteles azt megvárni. Persze azóta már lehet, hogy nem így kérik.
-
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #36918 üzenetére
Budapesten nekem eddig mindnt az MPL hozott, a Telekomtól (mondjuk TV-t még nem rendeltem tőlük, így lehet, hogy azt nem, de nekem eddig minden mást igen).
Egyébként anno 2021-ben az eMag-tól rendeltem egy LG TV-t. Érdekes módon, azt MPL hozta (nem Sameday). A futár maga mondta, hogy behozza és meg kell várnia, míg kibontom és meggyőződök róla, hogy nincs a terméken külsérelmi nyom (nyilván a beüzemelést nem várta meg, azt intézhettem volna már az elállással). Aztán íratta alá az átvételi elismervényt. -
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
fery02 #36908 üzenetére
Ha kiterjesztett garanciában gondolkodsz, akkor inkább érdemes a Telekomnál venni, mert arra ingyen aktiválhatsz +3 év garanciát és "csak" 15000 Ft-al drágább, mint az Euronics-nál. Igaz, ebben nincs biztosítás.
Illetve most nézem, hogy az Euronicsnál nem is lehet jelenleg házhozszállítással kérni...
-
vargalex
félisten
válasz
Stealth #36899 üzenetére
Szerintem nem arra az áruház módra gondolok, amire te. Természetesen a Beállítások->Rendszer->Speciális videó alatt a Használati mód Otthoni módra van állítva. De ettől függetlenül alatta van egy Automatikus Áruház Mód kapcsoló. Az alapban be van kapcsolva. Ezt nem tudom, hogy mit jelent...
-
vargalex
félisten
válasz
Stealth #36895 üzenetére
A domain tiltásával nem talált frissítést, úgy is hagytam néhány napig. De mivel nem volt jobb a v269-nél, így kivettem a DNS szerveremből a kivételt és frissítettem v269-re.
Sajna nálam ugyan úgy előjön az új alaplappal és bármelyik firmware-val az, hogy random egyszer csak nem tudom bekapcsolni a TV-t a távirányítóval, csak áramtalanítás után. Mindezt persze akkor, ha a gyors indítás be van kapcsolva. Ha kikapcsolom, akkor biztosan jó, de akkor elég sokáig indul a TV.
Most még kikapcsoltam az Automatikus Áruház Módot, jelentsen az bármit is. Mit jelent egyébként ez a beállítás? -
vargalex
félisten
válasz
Celtis #36817 üzenetére
XDA-n is azt a választ kaptam, hogy nem lényeges, ha a TV működik... De akkor ez TCL esetén normális (legalábbis itthoni szervíz esetén)?
Azt tudom, hogy az LG 49UN74003LB-nél (aminek végül csereutalvány lett a vége) a helyszínen cserélt alaplap után első indításkor pl. a serialt beállította a szerelő a szervíz távirányítóval.
Ahogy utólag írtam, szeritem a Project ID rendben van, mert konkrétan erre kerestem rá februárban (akkor vettem a TV-t). Biztos, hogy a sajátomra kerestem. De azért, ha valakinek 43C655 van, megírhatja a projectID-t.
-
vargalex
félisten
válasz
koppasz1986 #36815 üzenetére
Ha konfigurálod a netet első indításkor (azaz inicializáláskor), akkor (legalábbis a 43C655) kérdés nélkül frissítést keres és nem is tudod azt mondani, hogy ne tegye. Lehet, hogy először nem kellene neki netet adni. Csak azért gondolkodom a visszaálláson, mert az én TV-met is érintő R75PT01 platform esetén írt valaki ilyet is a Telegram channel-ben:
"I've been in 189 And I updated it to 269 and noticed a change, a decrease in softness in the movement of a photo, I went back to 189, I don't know if this is a good version or wait for someone to try it" -
vargalex
félisten
válasz
koppasz1986 #36813 üzenetére
A telepítés az sikeres volt, de utána mindenáron frissíteni akart, ha netet kapott (legalábbis, amikor első indításkor volt netje).
-
vargalex
félisten
Visszaérkezett a 43C655-öm a szervízből. Nem tapasztalták a hibát, de alaplapot cseréltek. Egyelőre még nem tudom, hogy fogja-e produkálni az eredeti hibát (nem bekapcsolható, vagy random bekapcsolás magától), de egy furcsaság van:
A Beállítások->Rendszer->Névjegy->Termékinformáció alatt a típusnévnél 50C655 szerepel és EmptyUUID a Serial Number értéke. Beszéltem az alaplapot cserélő szervizessel. A Serial Numbert állítólag ők nem tudják beírni (nem adta meg nekik a módszert a TCL) és olyan szerinte előfordul, hogy a helyes ID ellenére más típust ír ki a TV.
Nem tudja valaki, hogy a 43C655 esetén mi a helyes ProjectID? (Ugyan ezen az oldalon megnézhető Projektazonosító címke alatt.)Szerk.: Úgy tűnik a keresési előzményeimből, hogy már februárban kerestem a most is megjelenő 1593-as ProjectID-ra...
-
vargalex
félisten
válasz
koppasz1986 #36808 üzenetére
Ezt hogyan teszitek meg? Én anno a 43C655-ön direkt ki akartam próbálni egy régi firmware-t, de ha indításkor nem adtam neki netet, akkor megállt valahol az inicializálás (legalábbis emlékeim szerint), ha pedig adtam, akkor nem volt választási lehetőség, hogy frissít-e, azt mindenképpen megtette.
-
vargalex
félisten
válasz
boborján2 #36773 üzenetére
Én is ezt néztem, de a T653T01 platform esetén valóban pkg file van a zip-ben.
Egyébként a Telegram Firmware TCL TV bot IMG upgrade leírása így szól:How to IMG (PKG) upgrade
1. Format a USB Flash drive using FAT32.
2. Download the zip file containing the software for your TV to your computer.
3. Unzip/extract the software.
4. Copy the software file to the root catalogue of the USB flash drive.
5. Unplug the power cord to your TV.
6. Insert the USB flash drive into the USB port on the back of the TV.
7. Press and hold the power button on the TV, not the remote.
8. While holding the button on the TV, plugin the power cord of the TV again.
9. When the software install message appears on the TV, release the power button.
10. Do not unplug the power cord during the software install. When the initial setup screen appears on the TV the software install is completed.
This method will reset Android settings and installed apps. -
vargalex
félisten
válasz
thboxx #36765 üzenetére
Hivatalosan ugye a 385 nem a C655-re jött, csak azonos a platform. De én anno felraktam, azon kívül, hogy kicsit változott az UI, mást nem vettem észre. Nekem a nem bekapcsolódó TV problémámat ugyan úgy nem oldotta meg. IMG-ből ment vissza a régebbi verzió (kipróbáltam, a 189-et tettem fel és OTA megtalálta az első induláskor a 269-et).
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #36674 üzenetére
Nos, most hívott a szervízből egy technikus (legalábbis elmondása szerint). Járatták a TV-t, de nem jött elő a nem bekapcsolhatóság problémája. Még jó, hogy mondtam, hogy akkor jön elő, ha minél hosszabb ideig van stand by-ban.
De azért alaplapot cseréltek, jövő héten jön vissza. Ő azt mondta, hogy csütörtökön várható, mert akkor szoktak Budapestre jönni. Mondjuk tőlem múlt hét kedden vitték el... -
vargalex
félisten
Igen, egyedül volt. Én is kértem a helyszíni javítást, a hölgy a telefonba meg is ígérte, de azért megkérdezte, hogy megvan-e a doboz, ha mégis el kellene vinni. Ehhez képest mondom, az emberünk úgy jött, hogy viszi, nem hozott hozzá semmilyen alkatrészt. Hozzám is 13-14 óra között érkezett, de még csavarhúzót is én adtam a lábak leszereléséhez (igaz, elvileg volt nála az autóban). Rákérdeztem nála a helyszíni szerelésre is, erre mondta, hogy 10-15 helyszínre kell menni, így nincs idő helyszíni javításra. Ehhez képest az enyém volt a 3. TV az autóban...
Szerk.: Most beszéltem a szervízzel. Alaplap csere lesz, ami meg is érkezett. A TV javítás alatt van, elvileg jövő héten hozzák vissza. Remélem nem karcolják össze-vissza és nem lesz más baja...
-
vargalex
félisten
Én is azt vártam, hogy ez fog történni, nálam is a 43C655 esetében, de sajnos elvitte a TV-t. Azt mondta, hogy 10-15 helyszínre kell mennie, így nem is lenne ideje rá. Mondjuk hírem azóta sincs róla és a weboldalon pedig továbbra sem megy a javítás állapotának lekérdezése.
-
-
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #36654 üzenetére
Az én 43C655-öm esetén is írtam a szervíznek (és mondtam az itt járt embernek is), hogy szerintem a problémáim software-os eredetűek. De mindkét válasz az volt, hogy ők valószínűleg alaplapot fognak cserélni...
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
Teljesen értem, amit írsz, de egyik forrás esetén sem tudod, hogy a Fimmaker mód által támogatott összes metaadatot támogatja-e. A linkelt cikk alapján az is lehet, hogy ha olyan forrást néznél, ami igen, akkor minden TV-n ugyan úgy is nézne ki (persze paneltől függően). Egészen addig mindkét oldalról csak találgatás az egész. Sajna nem találtam olyan anyagot, ami mérésekkel támasztaná alá, vagy cáfolná a dolgot. Sőt, azt sem találtam meg, hogy milyen metaadatokat kell figyelembe vegyen a Filmmaker mód esetén.
-
vargalex
félisten
Azt. hogy fix beállított értékeket használ minden egyes filmnél alá tudod támasztani mérésekkel is olyan források esetén, amik tartalmazzák is az összes szükséges metaadatot (nyilván lehet, olyan forrás, ami csak annyi metaadatot ad, hogy Filmmaker mode-ba kell váltani) ? Vagy ez is csak olyan feltevés, mint a jól megírt marketing?
-
vargalex
félisten
válasz
Vhiktor #36540 üzenetére
Nem akarok okoskodni, mert én nem foglalkozom kalibrálással, így csak a különböző cikkekből tudok informálódni. Itt van pl. ez a technikai oldal. És itt néhány lényeges dolog kiemelve belőle:
"In short, Filmmaker Mode sets the frame rate, aspect ratio, color and contrast of a TV show or movie via the metadata of the film so that your TV can display it the way it was intended to be viewed in the cinema."
Egyetlen másik képmód sem állítja pl. a színeket és a kontrasztot a metaadatok alapján, míg itt ez egyértelmű követelmény.
"All other image “enhancement” processing must be turned off"
Semmi nem kötelezi egyik gyártót sem arra, hogy mindenféle utófeldolgozás kapcsolható legyen menüből. Míg itt, ha kapcsolható, ha nem, ki kell, hogy kapcsolja.
Az egy dolog, hogy a Filmmaker módot bekapcsolhatod kézzel is, de ha egy olyan forrást nézel, ami ezeket a metaadatokat nem tartalmazza (márpedig gyanítom, hogy pl. a kalibrálásnál használt forrásod nem tartalmazza ezeket, sőt, valószínűleg minden metaadattól mentes, raw adat csak), akkor valóban úgy fog viselkedni a Filmmaker mód, mint bármilyen másik, ugyan úgy beállított képmód. Azaz pl. a hozzá beállított kontraszttal, színekkel fog menni. De, ha ezek a metaadatok kitöltöttek, akkor igenis dinamikusan kell ezeket állítania.
-
vargalex
félisten
válasz
Vhiktor #36534 üzenetére
Nálam most nincs TCL TV, mert éppen szervízben van. De direkt azért linkeltem az LG leírását és a cikket. A Filmmaker módba kapcsolás (legalábbis LG esetén) nem a képkocka sebességtől, stb. függ, hanem a metaadatoktól:
"FMM can be activated automatically through metadata in the content that triggers the TV to shift into the mode, or it can be activated by the consumer through a single, convenient button on the remote or easily accessible menu. Is FMM intended for all content? FMM is intended for movie and TV content."
Elvileg ugye ez a mód arra van kitalálva, hogy a film olyan beállításokkal jelenjen meg, mint ahogy a rendező "megálmodta" azt. Ez azt is jelenti, hogy a metaadatok alapján dinamikusan állíthatja a TV, nem feltétlenül statikus beállítások tartoznak hozzá.
-
vargalex
félisten
válasz
Vhiktor #36528 üzenetére
A másik TV-m egy LG50UN81003LB, annak a használati útmutatójában ezt írja a Filmmaker móddal kapcsolatban:
Kis kereséssel még ezt találtam. Azaz a forrás anyag tartalmazhat olyan jelet, ami triggereli a Filmmaker módot. Hogy a TCL-nél is triggerelhető-e, azt nem tudom.
-
vargalex
félisten
válasz
Tomy27 #36438 üzenetére
Szia!
Az enyém éppen szervízben van, kedden vitték el, így a szervíz megbízhatóságról még nem tudok nyilatkozni. 4 hibát tapasztaltam:
1. Néha (heti 1-2 alkalommal) nem kapcsolható be a készülék sem távirányítóval, sem a TV-n található gombbal. Csak az áramtalanítás segít. Gyors indítás bekapcsolva (kikapcsolása lehet, hogy megoldja, de akkor lassan indul a TV).
2. Ritkán (1 hónap alatt 3-4 alkalommal) magától bekapcsolt a TV
3. Csatornára váltáskor ritkán akadozó hang (UPC CI+ kártya van), csatorna elváltás, majd vissza megoldja
4. Néhány forrásanyag esetén szemcsés kép (korábbi, illetve másig LG TV-n ugyan azzal a forrással nem jelentkezik) kikapcsolt képjavítók mellett. (DNR bekapcsolása nagyjából megszünteti)Lényegében az 1. hibával került szervízbe, de szerintem mind a 4 hiba szoftveres, így megvan az esély, hogy egy későbbi firmware javítja.
Egyébként a TV számára megfelelő forrásanyaggal szép képe van, a hangja is egész jó (pedig ez csak sima 2.0).
-
vargalex
félisten
válasz
Kerni62 #36412 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy a CI+ kártya legfeljebb a dadogást okozhatná, de az is inkább software-os gond lesz. Azért kíváncsi vagyok, hogy előjön-e a random bekapcsolás (ahogy írtam, ez nálam a kicsit több, mint 1 hónap alatt talán 3-4-szer fordult elő), vagy a "bekapcsolhatatlanság" (ez hetente 1-2 alkalommal, de azt figyeltem meg, hogy minél hosszab ideig nem használtuk a TV-t, annál nagyobb volt a valószínűsége). Ha tippelnem kellene igen és nálam is maradni fog szerintem még akkor is, ha alaplapot cserélnek. Egyébként az emberkétől - aki elvitte a TV-t - is elhangzott az ultimate megoldás: "Lehet, hogy érdemes lenne kikapcsolni a gyors indítást, mert alvó módban biztosan beakad valami.". Én meg várjak minden bekapcsolásnál több, mint 1 percet... Aztán úgy kihúzott mindent a TV-ből, hogy csak pislogtam és csak akkor jutott eszembe, hogy ki sem jelentkeztem a Google-ből és a Netflix-ből sem, amikor már elment. Persze utána mind a Google, mind a Netflix felületén kijelentkeztem az eszközről.
Egyébként a Videoton szervíz oldalán a javítás állapotának lekérdezése nagyon jó:
Megírtam az elérhetőségükre a hibát, másnap egy hölgy visszahívott, de azt sem értette, miről beszélek. Hiába mondtam, hogy az a baj, hogy a mySQL usernek nincs joga az adott publikus IP-ről (nem is értem, hogy miért nem egy privát lábról megy) kapcsolódni az adatbázishoz. Egyfolytában azt hajtotta, hogy biztos azért van, mert az én munkalapom még nincs benn a rendszerben. Mondtam neki, hogy nyugodtan próbálja ki bármilyen munkalap számmal, ugyan ezt a hibát fogja kapni és megkértem, hogy az oldal üzemeltetői felé jelezze a hibát (illetve mondtam, hogy én is oda írtam volna, de nincs olyan elérhetőség az oldalukon).
-
vargalex
félisten
válasz
Celtis #36410 üzenetére
Nekem most éppen szervízben van a 43C655-öm, de a TV-re telepített Kodi szerintem sem vált frekvenciát... Ha visszajön (remélhetőleg megjavítva, sértetlenül), akkor megnézem. Az is lehet, hogy te nem vagy érzékeny erre (lehet, hogy egyébként én sem), vagy a képjavítók (amik esetleg ki sem kapcsolhatóak) elfedik.
-
vargalex
félisten
válasz
Kerni62 #36367 üzenetére
Tegnap felhívott a Videoton szervíz ügyfélszolgálatosa. Egyrészt egyeztettük, hogy ma jó-e nekem, másrészt megkérdezte, hogy van-e doboza a TV-nek, ha esetleg el kell vinni. Mondtam, hogy megvan. Gondolom, ha azt mondtam volna, hogy nincs, akkor valamilyen dobozt hozott volna. Mondjuk az emberke úgy jött, hogy viszi, nem hozott semmilyen alkatrészt. A lábakat leszerelte, de azokat a csavarokkal együtt és a távirányítót is itt hagyta. Azt mondta, hogy nem kell.
Amikor rákérdeztem, azt mondta, hogy remélhetőleg jövő héten hozza... -
vargalex
félisten
válasz
AxBattler #36365 üzenetére
Ha már Displayspecifications: melyik C655 modell T8000-es platformú? Direkt azért választottam, mert arra azt írta az XDA, hogy AmLogic SoC-al szerelt, közben pedig R75PT01, Realtek SoC-al. Szerk.: Telegramon most nézem a T800T02 (gondolom ez lenne a T8000), ott C655 (AP) van írva. Gondolom az AP az Asia-Pacific.
-
vargalex
félisten
válasz
Kerni62 #36348 üzenetére
Nos, tőlem elvitték a TV-t. Nekem az összes jelenségre (nem bekapcsolható, random bekapcsol magától, néha szaggat a hang a TV adás esetén) azt mondta az itt járt emberke (elvileg szerelő is, de úgy jött, hogy viszi a TV-t, szóval meg sem próbálta helyszínen javítani), hogy ezek mindegyike jellemző hiba az Androidos TCL-eknél. Valószínűleg alaplapot fognak cserélni, ami vagy megoldja, vagy nem (ő mondta így). Remélem nem karcosan fogom visszakapni, mert akkor át sem veszem.
Tudom, nagyon nem felső kategóriás termék a C655, de software-os oldalon nagyon gyatra szerintem... -
vargalex
félisten
válasz
Kerni62 #36348 üzenetére
Egyelőre megpróbálom addig kapcsolgatni, míg nem lehet bekapcsolni a távirányítóval. Ha sikerül, akkor úgy hagyom, hogy lehetőleg holnap tudjam neki prezentálni a hibát. Én továbbra is azt mondom, hogy software-os a probléma, ahogy bnorci71-nél is az volt a Philips esetén...
Egyébként most itt volt édesanyám 1 hétig, naponta többször használta a TV-t és ezt a nem bekapcsolás dolgot a gyorsindításnál kikapcsolt Doze mód esetén tegnap este produkálta először. Akkor volt 1 hét alatt először több, mint 1 napig nem használva. Lehet, hogy ezzel is összefügg. Bár, ha jól értem, nálad folyamatos használatban van.Nekem az LG 50UN81003LB előtt egy LG 49UN74003LB volt, amivel az általam használt képmódban tudtam azt reprodukálni, hogy kikapcsolás után bekapcsolva 0 fényerővel ment a TV. A TV szerint nem annyira volt beállítva, de nem kapcsolta be a háttérvilágítást. Csak áramtalanítás után jött helyre. Ezt látta a szervizes is, alaplapot cserélt. Azon is tudtam azonnal reprodukálni. Megegyeztünk, hogy software-os a hiba, nem tudja javítani, így kaptam csereutalványt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense 75E77NQ Pro 144Hz, 4k, 189cm, dobozos, garanciás
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG 50QNED87T3B 50 colos LG AI QNED87 4K Smart 120hz Gaming TV
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- PHILIPS 50PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB // Számla+Garancia //
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest