- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bunda555
tag
Hangerőszabályozás CEC konfigra kerestem appot, akkor bukkantam rá a tvQuickActions appra, ami az alapproblémámra nem adott választ (egyelőre), de sok másra igen. Többek közt bármilyen egyedi menüt létre lehet hozni (lebegő, dokk, oldalsó...) bármilyen appal vagy paranccsal, a távirányító gombokat szabadon át lehet konfigolni, makrókat lehet készíteni és kiváltó eseményekhez rendelni. Van benne AFR funció vagy manuális képfrekvencia váltás és még ezer minden.
Én megvettem a pro-t, de próbálgattam a free verzióval is, azzal is tudja az alapokat. Most ismerkedem vele, annak nem feltétlenül ajánlom, akinek pl. problémát okoz a fejlesztői beállítások megtalálása, de azért nem tűnik atomfizikának és tudja a magyar nyelvet is. A free-t csak PC Goople Play-ből tudtam telepíteni, de gondolom androidos telefonnal playstore-ból is lehet közvetlenül a tv-re küldeni.
Mivel a CEC hangerőszabályozásra nem találtam eddig semmi használhatót és nem akarok egy távnál többet használni, rendeltem két ilyet:
A fenti appal átkonfigolhatók a gombok, az erősítő hangerőgombjait meg rá lehet taniítani a dedikált IR gombokra. Kíváncsi leszek, hogy beválnak e.
-
kokokka
addikt
válasz
koppasz1986 #34684 üzenetére
Biztos, hogy nem processzor hiba. Tesztnek fent van a Kodi a TV-n nekem is, hibátlan a lejátszás. Sőt, fent van a File Manager + is, azon sem akad semmi. Hibatlan a TV Disney-n és Max-on is. Ha proci lenne, ezeken se működne jól.
-
RBJ
addikt
55c655 olyat produkál, hogy nem reagál egy idő után a távirányítóra. Csak a tv áramtalanítása oldal meg a problémát.
Mi lehet a bibi? -
DeadmaN89
csendes tag
válasz
koppasz1986 #34685 üzenetére
Szia, konkrétan milyen külső lejátszóra gondolsz aminek a game módja tuti jó? Visszaolvastam a bejegyzéseidet de nem jöttem rá mit használasz. Kinhank G1 minden beállítását próbáltam, de a Netflix prémium ugyan úgy mikrolaggos maradt DV tartalmak esetén, helyenként durvábban mint a TV saját HW-én futtatva a Netflixet. Egy Homatics-al még lehet tennék egy próbát ha tudnék kifogni használt olcsóbbat...
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
koppasz1986 #34684 üzenetére
Mondjuk nálam pont akadt Kodi-val is, pl. Venom... És nem, nem a fájl volt hibás. De már más is írta ezt is.
-
aram01
nagyúr
válasz
tigribigri #34676 üzenetére
A dolog prózaibb mint gondolnád. Barátnőmmel dobtuk össze, és már a negyedik sor túl magas volt neki. Nem bírta ezt a súlyt olyan magasra felemelni.
-
koppasz1986
aktív tag
Ha a képfeldolgozó processzor nem bírná, akkor kodival hogy megy minden akadásmentesen? 50-60-70gb-os dolby vision remuxok stb. Kétlem, hogy a fos tv adást boxról sem bírná, még a nem hd adást sem, mert mind akad... És miért szűnik meg az akadás ha játékra rakja az ember a képmódot? Más gond van ott.
-
kokokka
addikt
Leírtam már, keress vissza ha érdekel. Nálam (majdnem) az, ha leszamitom a gyári Netflix akadást meg , hogy néha a YT is csinálja. Mivel kívülről etetem és nem hasznalom a gyári appjait (ahogy egyik TV-men sem hasznaltam), így ez a része nem igazán érdekel. Minden más hibátlan, a képe atom jó, és hatalmas mozi élmény rajta filmezni. Tegnap épp az Alita-t néztem meg újra BD mappából, egyszerűen pazar volt
-
Treff
aktív tag
Nos, 65C765 gyári 135 fw-el, tv netflix lejátszójával, 4k előfizetéssel, wifin a tapasztalatok:
Vezércsel - autó egyet beszaggat
Vérapó - pillára megakad a fáknál, mintha kihagyna a net
A Hill ház ágy: Dolby IQ és fényes módban smooth, de a csíkoknál beszaggat; sötét módban kevésbé smooth, de egyenletes, nincs megakadás;
Univerzum, Évszakváltozás 07:10-07:15 ( A hold keringése ) - minden módban akad kb. 3x, 07:40-07:45 buborékok résznél - fényesben 1x röccen; Dolby IQ picit beszaggat max 2x, de nagyon lesni kell; sötétben 2x akad
A 3-test-probléma 1.é./8. ep. 07:10-07:17 ( A drónos röptetésnél és amikor benyit a nő ) - fényesnél szép folyamatos, hibátlan a rét és az ajtónyitás is; sötétnél már nehezebb dolga van a fűvel és beszaggat az ajtónyitás; Dolby IQ esetén normál képfolyam, ajtós rész hibátlan.Számomra az eddig látottak alapján egyértelmű, hogy amikor túl sok finom részletet vagy árnyalatot kell a tvnek kipakolnia a képernyőre (csíkok az ágyneműn, homogénebb képbe bejön új dolog,, részletes fű vagy hirtelen bemozdulás statikus képből, mozgó buborékok, stb.), akkor a képfeldolgozó processzor megakad, hirtelen nem győzi az adatfeldolgozást. Nekem ez nem ismeretlen jelenség, a 386DX40 processzoroktól kezdve van számítógépem, S3 Trio videókártyákkal indulva (akinek ez nagyon retro, ott a gugli), szóval a 90-es években, amikor egyre jobb játékok kezdtek lenni és nőtt a felbontás, így szűkült a proci és gpu keresztmetszet, akkor okozott ilyen jelenségeket a játékokban a hardver!
Szóval én egyre erősebben gyanakszom a pentonic 700 processzor tervezési hibájára, de szeretném azt hinni és gondolni, hogy szoftveresen ez a kérdés orvosolható (lesz) hellyel-közel annyira, hogy ne tűnjön majd fel.
/bár a reklamáló angol usereknek gyorsan adunk ajándék külső lejátszót szituáció arra hajaz, hogy rájöhettek, valami nem kóser a hardverrel és nem nagyon tudnak egyelőre mit kezdeni vele, ezért aki hápog, annak gyorsan befogják a száját ajándék cuccal, a többinek meg jovanazúgy/. Tipikus kínai hozzáállás.
Fel van adva a lecke.
Következő teszt a One netflix lejátszóján keresztül lesz, holnap. -
szaki58
aktív tag
-
bnorci71
addikt
válasz
bpmcwap #34675 üzenetére
Ok ezt értem, de pl. ha én magyar bankszámláról magyar kártyával fizetem ki akkor miért nem nézhetem határon kívül.
Azt hiszem magyar Youtubot pl. osztrák kártyáról nem tudsz fizetni. De pl. még csak meghívni se tudsz a családba ha határon kívül vagy. Jártunk így nejemet akartam Ausztriában a gyerekeknél behozni a családi prémium előfizetésbe, de nem engedte.Költői kérdés az előző hsz-be erre is ott a válasz csak itt tényleg felmerül a na akkor ez milyen EU.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bnorci71 #34671 üzenetére
Mert a szolgáltatók más brand alatt sztrimelik a tartalmakat... illetve a sztream jogokat eladják pl az amazonnak és alatta fut előfizetéssel... Plusz a szinkron jogok is bejátszanak -- pl netflix megveszi a szinkronjogokat adott filmhez magyarul MO, de azt már nem tolhatja AU vagy NO... ... Igen röhej, egyetértek veled! Pláne annak tekintetében, hogy akkor ez most milyen EU is - szabad tőke, áru és munkaerőmozgással...??? De ez van... Otthoni netre rá kell tenni egy jobb routert ami tudja a VPN-t és akkor gyakorlatilag még szürkezónának sem lehet nevezni...
-
Treff
aktív tag
Update:
A) Amióta, karácsony előtt az először totálisan vállalhatatlanra sikerült One box új rendszere kapott egy frissítést, azóta nincs már a 2. pontban leírt lökdösődős jellegű szaggatás az említett judder videóban!
B) Valamint egyik korábbi hszemben jeleztem azt is, hogy teszteltem az Euronicsban a kiállított C765 youtube lejátszóján a Sereg c. magyar minisorozat normál előzetesét, ami totálisan szétesett és kb. a 0:16-nál futó embercsoport egy kockamaszlag volt. Nos, a One box youtube lejátszóján futtatva gyakorlatilag szépen kivehető minden alak, nincs széthullás a 65 col ellenére, gyakorlatilag hasonló teljesítményt látni viszont a 40F6400-hoz hasonlóan.
Rengeteg youtube videót néztem meg eddig a One youtube lejátszóján, mind szépen hozta, amit kell!
A tv-t még nem engedtem rá a netre, elvileg majd ma. Felkészül a netflix és a saját youtube appja. -
boborján2
senior tag
Ez az ikonra nem kirakható playstore elég defektes megoldás nálam is. A kereső természetesen nem talál semmit. Mint ha nem is lenne összedrótozva a keresősáv és a playstore.
Ez a gyors menübe rakás most nekem is egy pro tipp, erre nem is gondoltam eddig,mert alkalmazások között indítottam ,manuálisan kikeresve.
Soha nem fogom megérteni ,hogy ami jól működik (áruház gombnyomásra indít - keres - telepít) abba miért kell belenyúlni és elcseszni.
-
bnorci71
addikt
válasz
bpmcwap #34662 üzenetére
ezt nem tudom miért erőltetik a szolgáltatók, biztos nem viccből akar az ember más országban másik nyelvű előfizetést.
Jó Ok vannak Primeal is ügyeskedők akik lengyel és hasonló 1000+1500Huf/hó olcsóbb regisztrációval spórolnak.
Amit még nem értek Ausztriába a youtubon nem tudsz pl. magyar nyelvet beállítani az automatikus fordítóba, magyar előfizetéssel. -
rumkola
nagyúr
válasz
aram01 #34668 üzenetére
Bemenetek gombra előjön ez a menü, és a képen a menü végén végén ott látod: EDIT. Itt lehet beállítani mi legyen rajta, mi ne. Legelőlre tettem a play-t, így a gomb megnyomásakor könnyen elérem. Ha az appon nyomvatartod a OK gombot akkor előjön a mozgatás az app elindítása helyett, így változtathatod a sorrendet.
-
Laby
őstag
-
rumkola
nagyúr
válasz
beach head #34656 üzenetére
Én gyorsmenüre raktam, media playerrel és bemenetekkel együtt:
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
beach head #34656 üzenetére
Vagy telefonról is tudja telepíteni, ha már hozzádta a Google accountot a TV -hez.
Ha androidos telefonja van, akkor csak simán megnyitja a Play Áruházat. Ha más OS, akkor weben keresztül bejelentkezés után ugyanezt meg tudja tenni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tozso76 #34655 üzenetére
Szerintem tanítható távirányító lesz az egyetlen opció. Néhány márkánál főleg azért van, mert korábban már volt olyan távirányítója. Ami többnyire (nem minden esetben) jó a modern TV -khez is, csak nyilván kevesebb funkciót támogat. Ezekből vannak utángyártott verziók is.
Manapság már nem divat ez a funkció.
Teljesen én sem merültem bele, de így kissé felületesen átnézve szerintem más nem nagyon lesz.
-
aram01
nagyúr
Valakinek van ötlete a max app-ra?
-
beach head
senior tag
válasz
aram01 #34652 üzenetére
Nem tudod kirakni a play aruhaz ikonjat.
erthetetlen ez a megoldas. eleg elcseszett supportja van a tclnek is mert nem nagyon oldják meg h. kirakhato legyen. a leggyorsabb megoldas ha hangparanccsal probalkozol, open google play store-t megeeti es meg is nyitja, onnanar konyebb appokat telepiteni. -
aram01
nagyúr
Sziasztok
Megjott ma a tv potom 3 hét csúszás után. Egyáltalán nem értem a menüjét. Hol van az áruház? Telepíteni akartam a maxot nem találja sehogy. Se HBO se sima maxként sem találom. Természetesen az állítható láb az nem az. A komod meg csak 140széles tehát ideiglenes megoldáshoz kellett folyamodni mert a szaki csak jövőre jön felfurni a konzolt. -
ρσгτσ
addikt
válasz
soldi3r #34650 üzenetére
Szerintem 2 hét múlva megérkezik, ha szeretnéd írok majd róla. Már ha addig ráér. Úgyis kért már storm3 is beszámolót.
Valószínű amúgy, hogy a gyárival megegyező minőség.
Korábban már rendeltem a nagyobb verzióból, ami gyakorlatilag a friss távirányító modell. Az minden szempontból megegyezik a gyárival. Össze is keverném őket, ha a gyárinál nem lenne az elemfedél alatt TCL logó.
Szerk.:
Nem tudom ott van -e méretezés, mert nem mindegyik eladónál láttam. Sok különbség nincs, de azért kisebb. -
Grillo
őstag
Megjött ma nekem is a garancia kiterjesztésről a visszaigazolás, 30 nap +/- 1-2 nap volt. De a lényeg, megvan.
-
BlueSteel
tag
Az első kérdésedre a válasz: igen, a késés viszont tobbmindentol fugghet. En neztem sorozatot a C805-tel a bluetooth fejhallgatommal (1MORE Sonoflow) es nem volt zavaró a késés. Lehet hogy típusa válogatja, de bizonyos appokban (pl. Kodi, VLC) talán lehet állítani a hangcsúszáson.
A másodikra nem tudom a választ.
-
Laby
őstag
Kicsit off téma, de nem találok jobb topic-ot rá.
Vezeték nélküli fejhallgató - TV használattal kapcsolatban szeretnék informálódni.
Ha van bluetooth egy tv-ben, akkor egy sima bluetooth-os airpods vagy egyéb fej/fülhallgatókkal összekapcsolható, és hangcsúszás nélkül minden gond nélkül használhatóak?
Ha nincs bluetooth egy tv-ben, akkor ha veszek egy rádiófrekvenciás fejhallgatót (gondolom jack 3.5-el tv-re köthető?) és így is könnyedén működik hangcsúszásmentesen?
-
ρσгτσ
addikt
Digi vásárlásra nekem is megérkezett az 5 éves garancia aktiválás. Úgyhogy nálam sem volt ezzel gond.
-
beach head
senior tag
udv tcl p655 os tevere van radugva hdmi-kabellel a muholdas belteri. azt csinalja, hogy bekapcsolaskor megjelenik a kep , de mincs hang, majd elsotetul teljesen es nincs adas.(hdmi 1-es porton) mi lehet a baja? tv vel lehet gond vagy a kabellel? az elozo tv nem csinalt ilyet
-
boborján2
senior tag
válasz
kkp900 #34640 üzenetére
Nem tudom. De az fix hogy a skyshow fejlesztője nem a legélesebb kés a fiókban.
-hangsávok összekeveredve
-forced feliratok hiánya
-androidon: az elmített felirat hiba, film adatlapján HDR de mégsem az és stb jóságok.Én csak a gyerekek miatt tartom meg ,mert a mesék 2000ft -ot megérnek ,hogy gombnyomásra nézzék.
Ha csak nekem kellene akkor 99% ,hogy instant dobnám. -
boborján2
senior tag
válasz
kkp900 #34638 üzenetére
Android rendszer beállításaiban kapcsold ki a feliratok megjelenítését.
Így kikapcsolható , ellenben nem lesz sem árnyékolása ,sem háttere a feliratnak. Nagyon sokszor kényelmetlen vagy olvashatatlan.
Egyébként ezt a skyshow megjelenésekor leírtam nekik emailban,de az 1bites ügyfélszolgálatuk nem is értette miről beszélek. -
kkp900
senior tag
Jó reggelt! Lenne egy olyan problémám , hogy adott egy 55C645 és a Skyshowtime alkalmazásban nem tudom kikapcsolni a feliratot. Ott van a filmnél hogy feliratok és fel is hozza hogy KI rányomok ki van pipálva és akkor is van szerintem Angol fonetikus felirat sajnos. Már letöröltem az alkalmazást újra telepítettem és semmi változás. Másnál is van ilyen baj? Hogy lehetne orvosolni hogy tudjam használni a Sky mert így élvezhetetlen. Csak ennél az alkalmazásnál van ez minden másnál ki be lehet kapcsolni szépen.
-
bnorci71
addikt
válasz
kokokka #34585 üzenetére
mini led akar az lenni gondolom mert micro led egy más technológia és nagyságrendekkel magasabb ár
#34591ricogsm
Mert Philips. És az nem Tv-t gyárt. Titant is szidják.
bár sztereotipiákkal kár és felesleges vitatkozni, de kínai a Philips is mint a TCL. Ja Samsung se csak tv-t gyárt, de mindegy.
Tények
55Oled706 volt a C845 előtt szoftveresen volt vele baj nem is kevés és nem csak ilyen 1-1-film mikroakad hanem napi rendszerességű fagyás tévézés közben ami ugye alap funkció. 2alaplap 1komplett tv csere után a fw frissítések megoldották talán 1-2havonta jött új hozzá. A suport válaszol segít az e-mailekbe. -
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
van egy tcl 55c645-ös tv-m illetve egy tcl s55he soundbarom.
Elvileg mind a kettő eszköz tudja az earcot, de én ezt hol látom, hogy arcon vagy earcon csatlakoznak egymáshoz?
Most jött meg az ultra high speed hdmi kábelem, ami elvileg tudja az earcot, de a tv-n sehol nem látom hogy jóe -
boborján2
senior tag
Adott egy auchan mártás (qilive) bt füles.
Árához képest meglepően kellemesen szól mobillal, és jól bírja az akku is.Viszont ha 65C835 -höz párosítom ,akkor néma marad.
Beállításokat nagyjából végig zongoráztam.Valami kompatibilitási probléma van és engedjem el,van van valami megoldás esetleg?
-
ρσгτσ
addikt
A btrc30 nem távirányító lesz, hanem (gondolom) amit feljebb írtam. Csak azért gondoltam, mert a BT -s távirányítót is btrc -nek azonosítja, csak nem teljesen így írja.
3 elutasítás után nem hozza ki, hogy blokklistára szeretnéd -e tenni az eszközt? Mert elvileg úgy kellene működnie.
Más opciót nem látok a tiltásra...
-
ρσгτσ
addikt
Elvileg 3 elutasítás után lehet blokklistára tenni.
De a BTRC szerintem távirányító lesz. A te távirányítód benne van a BT listában? Nem az akar folyamatosan kapcsolódni a TV -hez?
Szerk.:
Jah most nézem a Somogyinak is van egy btrc 30 -as eszköze. Lehet az akar kapcsolódni... -
Kronk
őstag
Sziasztok, adott egy 65p635 tv, hogyan lehet egy adott Bt eszközt letiltani, hogy soha többé ne tudjon csatlakozni?
Valaki állandóan próbál csatlakozni egy btrc30 eszközről a szomszédból, és nagyon idegesítő.
A Bt kikapcsolás nem jó, mert használva van más eszközökkel -
zsolt501
nagyúr
válasz
maestro_ha #34614 üzenetére
Még annyi hogy egy router miatt is tud érdekes működést produkálni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
maestro_ha #34611 üzenetére
Gyári vissza állítást próbáltad?
-
bpmcwap
senior tag
TCL 65T7B -ről van valami tapasztalat? Xbox, netflix, disney+, amazonprime lesz az alapvető funkció...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
maestro_ha #34606 üzenetére
Azt próbáltad, hogy az appot eltávolítod minden maradványával, majd újra telepíted?
-
maestro_ha
csendes tag
Sziasztok,
Próbálok utánaolvasni, de zsigerből hátha valaki tudja a választ. Ünnepek alatt nagy segítség.
C735 áramtalanítás után visszadugva Netflix megy, Youtube és Hbo nem érzekeli, hogy lenne internet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- AKCIÓ! LOGITECH G PRO X 2 Lightspeed Headset 2026.04.18-ig garancia - BEÁRAZVA
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Soundbar 2 év garanciával
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Gombászkönyvek egyben
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged