Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
Vhiktor még októberben írtad:
"C805-hoz lett kalibralt beállításom az uj fwekhez sdr es hdr játék módokat esetében. Többen kerdeztetek régebben, akit erdekel kérem keressen."Történt azóta új fejlemény?
-
Bogyi007
veterán
13 hónapja van meg az 55C805-ös de kvázi most van időm istenigazából kipróbálni a HDR és Dolby Vision tudását például Xbox Series X konzollal - betegszabin vagyok porckorongsérv gyanúja miatt - az alany a Forza Motorsport és éjszakai pályás körülmények.
Hát ez valami vadállati ahogy kinéz a játék ezzel a tévével!
Eddig is tudtam hogy jó vétel volt, de most tudom végre ki is használni.
-
Bogyi007
veterán
Egy kis negatívum. A v509-es firmware alatt is megmaradt az a rossz tulajdonsága a tévének hogy a fényerő-beállítás kvázi beragad, bármikor és bármilyen formátumba váltok is át.
Például ha nézek egy tévéadást aminél 30 a fényerő és átváltok például egy Youtube vagy Prime Videos Hdr videókra akkor ott is 30 lesz a fényerő nem pedig a beállított 100...
Minden más beállított érték rendben van de a fényerő az marad az utolsó megtekintett tartalom fényerején.
Ez kicsit bosszantó azért.
-
Bogyi007
veterán
Beállítva a Hdr, DV és SDR film tartalmak Vhiktor 486 fw fölötti csomagja alapján az 55C805 készülékemre.

Hát jól odatette ezt a csomagot is!

-
Bogyi007
veterán
válasz
freeland0806
üzenetére
Hidd el hogy adtál nekem egy kis kapaszkodót ezzel.
Filmezéshez megvettem az imént Vhiktor 486 feletti beállításait.
-
Bogyi007
veterán
válasz
zsolt501
üzenetére
Nem feltétlenül rossz, csak nekem a V412 volt a bevált és bejáratott fw, 486 és afölött nincsenek például konkrét gamemód beállítások, nálam pedig az elsődleges lenne.
Sokaknak akik filmeket, sorozatokat néznek csak, azoknak jó lehet - ahogy olvastam maximum a fekete szín beállítását kell csekkolni újra.
Mondjuk nekem úgy tűnik hogy muszáj lesz megszoknom ezt a verziót, mivel az én 55C805 tévém (Telekomos bő 7 hónapja vásárolt) mindig ezen a verzión landol...
-
Bogyi007
veterán
-
Bogyi007
veterán
válasz
freeland0806
üzenetére
Te leszel az emberem!

Sokadjára is visszaraktam a V135-ös majd V412-es fw- t végre úgy tűnt sikerrel és mentesültem a V509-től - egészen addig míg a tévé egyszer újra nem indult. Utána "természetesen" ismét tendszerfrissítés és felrakta az új csomagot.
Vagyis úgy tűnik mindenképpen az 509 a kijelölt fw a TLC-nél a prioritás a C805 esetén.
Úgyhogy ma intézem Vhiktor filmes beállításait - téged viszont kérdeznélek hogy az Xboxhoz milyen setupokat használsz HDR10 és SDR módban amikor játszol?
-
Bogyi007
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Kétszer is megcsináltam a downgrade metódust a V135-te amiből elsőre frissítésre V412 lett aztán meg hiába tiltottam le a frissítést ismét felrakta a V509-et, a TCSCore-t pedig nem engedte a rendszer letiltani csak kényszerített leállítás van opcióként..
Hazaérve megpróbálkozok a régi beállításokkal rajta a Mozi és Filmmaker módban, ha nem működnek akkor viszont nem tudom mitévő legyek...
Én legtöbbet játékra használom a tévét. Csalódott lennék ha épp arra nem tudnám ideálisan használni az új fw miatt..
-
Bogyi007
veterán
55C805 tévére ma a nagy semmiből jött egy frissítés automatikusan ami azért furcsa mert az le volt tiltva - azt tudom hogy ettől függetlenül ez meg szokott történni, de nálam a V412-es FW volt a tévén és bármikor is akartam direkt frissíteni azt sosem tette.
Most meg azzal fogadott a tévé hogy már le is töltötte a V509-es került fel rá.
Kérdés 1. Mivel továbbra is a sima tévézésen kívül Series X és Ps5 konzollal használom a tévét streaming előfizetések közül a Prime Video az aminél van esetleg 4K tartalmunk, a többi szolgáltatónál Standard csomagjaink vannak.
A korábban Vhiktortól megvett Hdr és Dolby Vision beállításokat ezzel a szoftverrel kvázi kukázhatom mert nem lesznek kompatibilisek ezzel a szoftverrel?
Esetleg vannak-e új beállítások amik jók játékra is már?
Korábban úgy tudom csinált Vhiktor új setupot de az nem tartalmazta a gaming beállításokat - ez változott-e azóta?Ha nincs külön gaming setup akkor visszalehet downgradeolni a tévét még a régi módszerrel és utána feltenni pl a V41-t és utána letiltani a TCSCoret?
-
Bogyi007
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Hát akkor ezt kihagyom szerintem. Nekem a streaming alatt a korábbi firmwarek alatt sem volt akadozás - igaz nálunk csak Standard előfizetések vannak mind a Netflix, a Max és a SkyShowtimehoz is, a Prime Videonál van egyedül 4K tartalom de ott sem jelentkezett az akadozásos probléma.
A játékokhoz viszont nekem kellenek a jó beállítások így maradok a V412-nél...
-
Bogyi007
veterán
Köszi Vhiktor!
Holnap este leszek a készülék előtt, addig még alszok rá egyet hogy nekifussak-e ennek a csomagnak. Tartok attól hogy a sportközvetítések a setup dacára is akadozni fognak továbbra is - akkor viszont nem sok értelme lenne az egész csomagnak se - a V412 tegnap este rendben működött.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Rolika109
üzenetére
Ha a V420-ról kell visszamenni a V412-re akkor a legtöbb képbeállítás javarészt megmarad ha a V420 alatt be voltak állítva.
Részemről a konklúzió az hogy bár érezhetően jobban nézett ki menüszerkezetileg a V486 de nálam a sportműsorok (darts, foci) mikrolagokat okozott a V420 alatt még éjszaka önálló életre kelt a tévé.
Nálam marad a V412.
-
Bogyi007
veterán
Majd dobom a linket, viszont a V420 nálam előhozta az éjszakai bekapcsolást többször is az Áruház Móddal ami nem volt bekapcsolva - miután kikapcsoltam és az Automatikus Áruház Módot is kilőttem utána újra elindult még éjszaka, akkor a VLC akart elindulni.
Na ezután kapcsoltam ki a távirányítóval hosszan lenyomva a gombját, azóta nyugiban van
Szerintem visszamegyek a V412-re és letiltom az automatikus frissítést es kiemelten figyelni fogok az Áruház Mód beállítására és a készenléti módra...
-
Bogyi007
veterán
Felraktam mégiscsak a V420-at, beállítottam Vhiktor setupjait is hozzá és minden okés újra.
Nem tudom mi okozta nálam a mikroakadozást a V486-nál a sportesenenyeknél de így most helyreállt a kép.
Most az F1 szabadedzést nézve inkább az van hogy kicsit soknak tűnik a McLarenek narancssárga és a Ferrarik vörös árnyalata...
-
Bogyi007
veterán
Pontosítanék:
V8-T653T01-LF1V412.001366-re kellene valahogy visszaállni. Ott minden rendben volt.
-
-
Bogyi007
veterán
válasz
Qtya123
üzenetére
Néztem is nagyot Vhiktor 55C765 tesztje során hogy a 805-ös után miként fordulhatott elő hogy az eARC csati nem a 4K 60 Hz-es porton van. Nálam ezzel el is hasalt volna a tévé.
Ugyanis van Ps5 és Series X konzolom is és egy Tcl Soundbar is mellé és a konzolokat egyértelműen a 144/120 Hz-es portokra teszem.
-
Bogyi007
veterán
Srácok, még várom az 5 éves garanciát igazoló emailt, ha ez megjön az elég egy későbbi szervizeléshez vagy az alapregisztrációt mindenképpen csináljam meg az 55C805-re is a C645-höz hasonlóan?
-
Bogyi007
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
Vhiktor egy ZSENI a beállításokkal!

Ps5 konzol esetében (nem Pro csak sima Fat) a SpiderMan ReMastered bekapcsolt VRR, ALLM mellett 120Hz módban olyan folyékonyan fut hogy közben az állam koppant a földre és mellé nagyon szép is a kép végre 4K módban és nem 1440p alatt mint a C645 esetében. Anno amikor a játékban csak simán a Részletesség módot használtam sima mezei 4K tévén (Philips 50PuS6504) akkor a 30 fps végett rendesen szaggatni látszódott a kép. Most meg egy új élmény az egész!

Nagyon elégedett vagyok a keszülékkel!

Nem kérdés nagyon jó döntés volt ezt a tévét választani!
-
Bogyi007
veterán
Sziasztok!
Sikeresen beüzemeltem az 55C805 tévémet (Telekom rendelés) minden okés így elsőre, sértetlenül érkezett és nincs pixelhiba és a kép is úgy tűnik rendben van.
Most fogom beállítani Vhiktor kalibrrált beállításait.
V8-T653T01-LF1V412.001366 a szoftver termékverziója. Ezt hagyjam is így vagy eszközöljek frissítést?
-
Bogyi007
veterán
Bár sokáig gondolkoztam de csak a C805 lett a nyerő nálam is.
Jövő héten pénteken hozza a Telekomtól a futár. Addigra a Playstation PS Plusba is bekerül a God of War Ragnarok.
Hosszú egy hét lesz.
-
Bogyi007
veterán
-
Bogyi007
veterán
válasz
kokokka
üzenetére
Igaz hogy nekem csak egy 55C645-ös van itthon de streaming alatt az égadta világon semmi akadást nem tapasztalok, pedig Netflix, Disney+, Max, SkyShowtime és Prime Video tartalmakat is fogyasztunk rajta - igaz a Disney kivételével mindből Standard csomagokat.
Valamint Series X es PS4 Fat konzolokat is használok vele.
A szoftververzió V8-R51MT05-LF1V619
-
Bogyi007
veterán
Sokunknak van ilyen készüléke - többségünknek 55"-os méretben. Nekem 11 hónapja van meg és teljesen elégedett vagyok vele...
Itt tudsz mazsolázni a hozzászólások közül ami kapcsolatos a készülékkel.
-
Bogyi007
veterán
válasz
zsolt501
üzenetére
Régebben én is használtam a ChanSort progit, de mostanság olyan keveset tévézek hogy nem éri meg a rendezgetés - a fentebb írt módszerrel lekeresem a csatornákat oszt jó napot! az M4 Sport kivételével ígyis a többi sportcsati egymás mellé kerül, az meg pont jó is így nekem.
-
Bogyi007
veterán
válasz
klaya86
üzenetére
Kellene de nem teszi...

Nekem is miután megvettem az 55C645-t erre az 576-osra frissített csak balszerencsémre. Az 599-et én raktam fel ami után ismételten nem akart a tévé frissíteni magasabb verzióra. Így miután olvastam pár személy pozitív tapasztalatát a 613-ról azt ismételten magam csináltam pendriveról, de most csináltam egy komplett resetet is a tévén.
Így most minden pöpec - Xbox Series X esetében talán még plusz is van mivel eddig ott FreeSync módra nem emlékeztem a játékok során hogy lett volna - Hdr10 és Dolby Vision támogatás kiírása rémlik csak.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Alapjában véve igazad van, de ott van ellenpélda gyanánt a C645 például. Ott a vásárlás után a tévé frissítette magát a V576 fw-re és ezzel be is lassult a készülék és sokszor le is fagyott. A V599 fw és a friss V613-as ezen hibákat javította és fel is gyorsította a tévét...
-
Bogyi007
veterán
Felpakoltam az 55C645 tévémre az új V619-es FW-t, ami után tiszta lappal indítom a tévét egy resettel is.
Majd írok a tapasztalatokról - V599 fw volt rajta előtte egyébként.
-
Bogyi007
veterán
Azon tulajdonosok akiknek C645 tévéjük van és a V599 fw van rajta van egy jó hírem.
Úgy tűnik nem kell aggódniuk az automatikus frissítés miatt. 2 napja manuálisan ráengedtem a készülékre a frissítést és megmaradt a V599 fw rajta. -
Bogyi007
veterán
Jó lenne egy megerősítés hogy az 599-ről érdemes-e váltani erre a 604-re. Az 599-es nálam minden korábbi problémát megoldott és elégedett is vagyok vele, ha nincs jelentősebb változás vele én nem piszkálnám a meglevőt.
-
Bogyi007
veterán
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Ahogy #26932 ρσгτσ kollega is írta, az aláírásomban ott vannak a beállítások.
Egy picit bővebben itt írtam róla.Firmwareből ezt használom hozzá: V8-R51MT05-LF1V559
-
Bogyi007
veterán
Látom a C805 és C745 tulajok ha akarták, ha nem kaptak egy frissítést fw terén. A C645 is kapott valami hasonlót? Nekem a V599 fw van rajta azt nem szeretném ha felulírná a TCL valami hasonló módon...
-
Bogyi007
veterán
-
Bogyi007
veterán
No megvolt a vizsgáztatása az 55C645 tévének a konzolos használaton kívűl. Lement az F1 időmérő. Vhiktor setupja nagyon jól muzsikált itt is.
-
Bogyi007
veterán
válasz
espada99
üzenetére
Gondolom nincs Tv előfizetésed és ezért használod a böngészőt.
Neked a Sweet Tv applikáció kellene. Ingyenesen lehet használni, akármilyen email címet * megadva 7 napig, aztán bankkártya adatokat megadva további 7 napig vagy újabb email címet adsz meg és ezt időtlen időkőn át megismételheted.
Elég jó csatornakínálatot is ad, sportcsatornák közül csak a két Spiler nincs benne...* mégcsak valós címnek sem kell lennie.

Vhiktor ezt észben fogom tartani.
-
Bogyi007
veterán
Mindkettőtöknek hatalmasat köszönet! Ez nekem is nagyon jól jött.

#25213 joydrv Szintén C645 tulaj vagyok (55"-os méret) én is csak dicsérni tudom a készüléket. Én Vhiktor C735-ös beállításait alkalmaztam a tévére és kiváló eredményeket kaptam - egyedül az SDR-nél csavartam fel 80-as értékre a fényerőt.
Ezen beállításokat megtalálod az én aláírásomnál is.Mondjuk ha esetleg Vhiktor egyszer Szegeden járnál én a köz érdekében a tévémet feltudom kínálni kalibrálási tesztalanynak.

Szerk.: Nálam is az 599-es fw van a tévén és nagyon jól működik és sok javulást tapasztaltam vele, automatikus frissítést ki is kapcsoltam, majd ha lesz újabb és ajánlott update nála, akkor cserélem ezt le.
-
Bogyi007
veterán
válasz
classic B
üzenetére
Talán még erre a lejátszóra nézz még rá:
NOVA Video Player -
Bogyi007
veterán
válasz
st6969
üzenetére
Ebbe az árba belefér egy 55"-os C645 is...
Telekomnál még kevesebb is lehet, a listában nincs de az Auchanban is kapható 180000 forintért.
Szerk.: Euronicsban is van 189990 forintért és itt meg tudjátok nézni hogy hol van készleten - utóbbi hasznos infó és nagyjából aktuális, szombaton ez alapján hoztam el a Kiskunfélegyházi üzletükből egy kis 32" Dyson tévét hétvégi használatra.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
De gondolom már nálad is a V559-es firmware van a tévén...
-
Bogyi007
veterán
válasz
rumkola
üzenetére
Miért nevezed kamu 120Hz-nek? mind az Xbox és a Playstation is felismeri 120Hz-esnek a tévét, Series X 1440p-ig, a Ps5 1080p felbontásnak.
#24311 petikeke és #24367 Cseri0058
Sweet Tv lesz a ti barátotod. Teljesen mindegy milyen email címet adtok meg regisztrációkor (lehet kamu is) akkor is 7 napig kártyaadatok megadása nélkül tudjátok használni, ha kártyaszámot is megadtok, akkor 14 napig használhatjátok a fullos csomagjukat.#24348 7Heads Drago
Tudtommal Android Tv platformra sajnos nincs még Telekom Tv Go applikáció... -
Bogyi007
veterán
válasz
Redlight2
üzenetére
Felraktam az 559-es firmwaret és nálam az eddigi gondok megoldóttá tudtam vlazán visszaak...
Ps5-öt miután kikapcsoltam lazán vissza tudtam váltani a TV módra...
-
Bogyi007
veterán
válasz
Skarpea
üzenetére
Nálam igazából egyetlen olyan dolog van ami kicsit bosszantó a C645 esetében (55"-os modell) használom például a Ps5 konzollal és kikapcsolom azt vagy pihenőmódra rakom, ezután ha átváltanék TV-re akkor sötét képernyőt kapok leggyakrabban - menüből TV újraínditás segít csak ezen. Minden másra át tudok váltani és működik is csak a Tv mód nem...
-
Bogyi007
veterán
válasz
Skarpea
üzenetére
Garanciáról jut eszembe - én a C645-öt az Auchanban vettem (csereutalvány oda szólt a biztosítás végett) és alapból ugyebár 2 év járt hozzá. A TCL weboldalán regisztráltam (nem a speciális promócióson) és kaptam hozzá még egy évet, így 3 évem van hozzá - valamint a harmadik évem és a negyedikre kértem Auchan által adott kiterjesztett garanciát/baalesetbiztosítást is.
-
Bogyi007
veterán
Tudom van erre is szaktopic, de a C645 mellé ez TCL S522WE hangprojektor 2.1 vagy a Hisense HS312 Dolby Atmos Hangprojektor mennyire lehet jó választás?
-
Bogyi007
veterán
válasz
modd3r
üzenetére
Nálam nincs külön erősítő egy digitális dekóderem van meg egy Logitech z506-os hangrendszer. Mindkettőnek külön áramforrás is kell. a tévéhez Ps5 és Xbox Series X is csatlakoztatva van amiknek a hangját külön nem lehet levezetni optikán mivel nincs ilyen csatlakozó egyik konzolon sem. A konzolokról Hdmi csatlakozókon át a kép és a hang is bemegy a tévére és a tévé optikáján megy ki a dekóderbe és onnan a Logitech hangcuccba.
Szerintem ez így leterheli a tévét valamilyen módon. Most úgy oldottam meg hogy a tévé jack kimenetét direktbe összekötöttem a Logiteck Z506-al és így rendben működik a téma (saját hangszoró + fülhallgató módott állítottam be kimenetnek a tévénél).
Persze így ugrik a Dolby Digital, DTS és Dolby Atmos és csak a sztereó hangból lesz kamu surround - kvázi Dolby Surround Pro Logicot kapok eredményül.

-
Bogyi007
veterán
Nem tudom a pontos okát hogy mi miatt, de úgy érzem hogy az 55C645 esetén amikor a tévének kellene a videó megjelenítést a Google Tv működését és még a hang dekódolást is elvégeznie akkor az szimplán elfogy és letérdel a cucc.
Nekem olyan hangrendszerem van amit nem tudok direktben kötni sem konzolhoz, médialejátszóhoz vagy akár a tévéhez sem digitálisan, maximum analóg módon a jack csatlakózóval tudom ezt közvetlenül megoldani.
Van egy digitális dekóderem amit optikai kábellel tudok a tévé és a hangrendszer közé beiktatni viszont ha ezt állítom be a tévé kimenetének használatra onnantól a tévé belassul és a Google TV működése is megzavarodik...
Esetleg más is tapasztalt hasonlót?
-
Bogyi007
veterán
Tegnap rámijesztett a C645 tévém. Van ez a picike hangcuccom (itt még a Samsung tévémmel kombinálva) amit szerettem volna hadrendbe állítani vele. Nos miután összeraktam a cucc össze-vissza szólt és a tévé is kvázi megbolondult. fele opcióra nem reagált a távirányítón random újraindult és a készenléti üzemmód is leállt. Végül kiiktattam az egészet a tévét is levettem az elektromos hálózatról és így végül helyreállt.
Mi lehetett a gond? A dekóderen keresztül optikai kábellel tudom összekötnii a tévét és a dekódert tudom összepárosítani a Logitech rendszerrel. A TLC-n a Hdmi-n keresztüli áteresztést kellene választani nem?
-
Bogyi007
veterán
válasz
Cartmenn
üzenetére
Láttál és esetleg használtál is például c645-öt vagy csak látatlanba mondod hogy a Hisense jobb választás lenne? Igaz nincs 600 nit a C645 de ettől függetlenül kategóriájában nincs nagyon ellenfele, az általad javasolt Hisense eseteében pedig ne felejtsd el zt az aprócskának nem minősülő tényt hogy ott nincs Android vagy Google Tv platform, hanem a VIDAA ami eléggé hiányos egy oprendszer, többek között Skyshowtime és a HBO Max sem fog jönni vele.
A C645 mindezek mellett megoldja a VRR és ALLM valamint Freesync finomságokat is valamint a 120Hz is megvan 1440p felbontásig, 60Hz mellett pedig 4K esetében is.
Mind Xbox Series X és Ps5 mellé is korrrektül használható. Aláírásomban linkelve vannak Vhiktor C735-ös beállításai amik teljesen jól passzolnak ezen tévéhez... -
Bogyi007
veterán
Chansorttal átszerkesztettem a csatornalistámat (Digi kábel Szeged) és sikeresen visszamásoltam a tévémre (55C645), hol tudom azt beállítani hogy ez a lista ne frissüljön a tévén?
-
Bogyi007
veterán
-
Bogyi007
veterán
Látom néha azért még az 55C645 is szóba kerül a 805 mellett.
Én is jövök kicsit "offolni". Biztosan nagyon brutális lehet a fekete a 805 esetében, én már a 645 feketejététől is padlót fogtam és a HDR és DV is bejött már ezen a tévén is.
Pedig én nem is ugrottam olyan nagy szintet - Philips 50PUS6504 volt előtte - és mégis olyan Xboxozni és Playstationt használni hozzá képest mintha minimum 2 konzolgenerációt ugrottam volna át.Viszont kérdeznék olyanról amit még senki nem hozott fel témának. Ti milyen löttyöt és törlőanyagot használtok/használnátok a tévék kijelzőjének tisztán tartásához?
Azért mégiscsak nem egy gagyi noname készülékünk van most sokunknak hanem nagyjából 200K-s tévék, amit nem szeretnénk foltossá tenni vagy összekarcolni a kijelzőjét...Valamint megtaláltam a csatornaszerkesztő progit nagynehezen, elsőre megijedtem mert nem biztonságosnak titulálta a Chrome de aztán rámentem az oldalra és sikeresen be is töltődött a Cedit program.
Mondjuk a használatára eddig nem igazán jöttem rá - van aki esetleg már belakta a progit?
Nálam a C645-nél az Üzemórát a Beállítások - Rendszer - Névjegy - Állapot -Futásidő menüpontokban találtam meg.
-
Bogyi007
veterán
Regisztráltam az Auchanban vett 55C645 tévémet online...
-
Bogyi007
veterán
válasz
Stealth
üzenetére
Ha már szóba került a NAS és a torrent, számomra meglepetést okozott a TCL tévém. Korábban Chrome böngésző alól beléptem erre a szerverre - ami jelszóvédett - és a böngésző el is mentette ezen belépési adatokat.
Miután a Google TV platformos TCL55C645 készüléket beállítottam, egyszer - akkor még véletlenül - odakeveredtem a hálózati meghajtókhoz és meglepődve tapasztaltam hogy ott volt a NAS is a kínálatban és azonnal be is tudtam rá lépni és tudtam onnan bármit is lejátszani. *
Előtte amikor letöltöttem például F1 futamot vagy időmérőt torrentről a NAS-ra utána azt mentettem adathordozóra és azt csatoltam a korábbi tévére és úgy tudtam megnézni ezen tartalmakat (Saphi oprendszeres Philips 50PUS6504).
* VLC van telepítve lejátszónak a tévére.
Így azért jelentősen könnyebb a dolgom.
-
Bogyi007
veterán
válasz
kispalsz
üzenetére
Nem tudom hogy attól hogy Szegedi és a C645 lista van nekem, jó lesz-e majd a te készülékedhez...
Egyébként jó olvasni hogy mindenki elégedett a 805-ös tévével, de azt kell hogy mondjam az alacsonyabb kategóriás 55C645 is meglepően jól muzsikál a képet és a szolgáltatásokat tekintve.
Igaz valahol kompromisszumot kellett kötni az esetében mivel itt nincs 1000-es Nit és nincs 4K 120 Hz sem "csak" 1440p 120 Hz de ettől még ez is egy jó kis tévé.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Pisti_1423
üzenetére
Szia nekem két hetes a tévém, aláírásomban ott vannak Vhiktor idevágó C735-ös videóinak linkjei.

Sima SDR esetében a 33-as kezdőértéket én minimum 60-as értéknek javaslom (nálam az 80) -
Bogyi007
veterán
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
A hétvégén akár még 55" méretben is találhatsz ilyen típust a C645 személyében - igaz a 120Hz 1440p felbontásig lesz elérhető vele.
-
Bogyi007
veterán
Köszönöm hogy leírtad helyettem.

Késő délutánonként érek haza a melóból olyankor sem idő sem energia nincs hogy teljes gőzzel beleálljak a beállítások hangolásába és a menük keresésébe.Vhiktor setupja ahogy mindenki más is írta egy biztos alapnak lesz jó amiből már én is tudok lépkedni előre amikor lesz időm lehuppanni a készülék elé. Egyébként én i írtam hogy elég sötét a sima SDR setup --> ergo én is feljebb csavartam hogy világosabb körülmények között is lássak valamit abból ami a képernyőn megy.

De van olyan beállítás is amin szinte nem is kell majd változtatni, nekem a streaminghez a Dolby Vision beállítás közel van ahhoz ami a szemenek kellemes. A HDR10 viszont biztos belenyúlós lesz az nem tetszik annyira még így.
Naszóval.
Köszönöm szépen Vhiktor neked hogy létrehoztad ezt az alapot.

Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Temu
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- LG 55QNED80T3A 4K UHD Smart AI TV MAGIC MOTION TÁVIRÁNYÍTÓVAL!
- Samsung UE55TU7102KXXH 139 cm / 55 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- LG 47LM660S Full HD 3D LED SMART televízió 47" (119cm) Magic Remote
- LG 43NANO763QA 108 cm / 43 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Apple Watch Ultra, Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest