- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
PLackó16
csendes tag
Sziasztok!
Valaki próbáld már esetleg Beta rendszerfrissítést?
Nem igazán akar elmozdulni a V135-ről a C765 TV-m, és a Betakat eléggé dicsérik.
Vagy frissítsem inkább manuálisan USB-n V420-re?Köszi!
-
kokokka
addikt
Ráment a délelőttöm, de sikerült minden amit akartam
1. Új felület, ami automatikusan indul, tehát innentől alapértelmezett.
2. 3rd party monitorvédő (Aerial Views), ami mától szintén alapértelmezett és szintén automatikusan indul.Kellett pár program, kellett kicsi ADB-zés, de minden működik. Nagyon tetszik az új felület, egész jól testre szabható és végre nincsenek felesleges dolgok a kijelzőn. A Hands-Free keresés is működik igaz, angolra kellett állítanom a TV nyelvét, de ez nem gond. Itt a végeredmény:
-
Stealth
senior tag
válasz
nicu71 #35389 üzenetére
Nem nevezi át a fájlokat, csak a "Videótárban", az eredeti fájlnév marad mindenhol.
Ha nem jól van megadva a fájlnév, lehet, hogy nem találja meg, de akkor feldobja az ablakot és tudsz javítani a "néven". Olyan is van, hogy másnak találja meg, mint ami, ezt is lehet simán javítani.
Menj rá a fájlra, amit nem talált meg vagy rosszul talált meg, majd középső gomb hosszan nyomva és Scan to Library -bocs, én angolul használom. Itt tudod manuálisan beállítani, amit kell. Eddig nekem minden ment így.
Nagyon fasza a Kodi, de rá kell jönni a logikára.Szerk: egyébként mindent be lehet állítani, mielőtt ráengeded a Kodit az adott könyvtárra, IMDB, Trakt, nyelv, stb, mindent.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bnorci71 #35394 üzenetére
Regisztráció során azt is megadod, hogy mennyi az ára. Tehát még ahhoz sem kell megnézni a számlát. Ez egyébként nem is fontos tényező addig, amíg le nem jár a normál garancia. Mert az ártól függ, hogy további 2 vagy 3 év jár rá.
Igen. Ezért írtam, hogy önmagában a visszaigazolás nem ér semmit. Mert számlát és garancia papírt is kérnek mellé.
-
bnorci71
addikt
Igen, de az az érdekes bárki bármilyen számlával regisztrálta mindenkinek elfogadták senkinek nem jött vissza elutasítással
A visszaigazoló Pdf-ben az
"Értékesítés Helye: TCL Promotion Hungary"
Az érték is rajta van így a számlát csak megnézik.
Viszont most olvasom alul
"A TCL Care aktiálási garancia csak megfelelően kitöltött garanciával és az eredeti számla csatolásával érvényes. Az adatoknak azonosnak kell lenniük a számlán szereplő adatokkal."Na ezt is lehet ám értelmezni sokféleképp
De mint mondtam az esélyt legalább megadtuk magunknak -
ρσгτσ
addikt
válasz
bnorci71 #35391 üzenetére
SN szám elírása az lehet hamarabb kiderül. Mivel azt az oldalon adod meg, és lehet olyan szám, ami nem létezik náluk a rendszerben. Tehát jelzi nekik, hogy valami nem stimmel.
A csatolt számlákat az eddigiek alapján nem nézik. Vagy nem mindig. Azért csusszan át néhány olyan érvényesítés is, ami egyébként nem lenne jogos.
Szerk.:
A visszaigazolás mellé csatolni kell a számlát és a garancia papírt is. Hogy ezt majd mennyire tartják be, vagy mennyire lesz káosz náluk, azt nem tudom. De elvileg így kellene működnie. -
Nono76
tag
válasz
epintacsi #35370 üzenetére
Ilyen nálam is volt tv adásoknál. Az oldotta meg, hogy kicseréltem a tv hátuljában a CAM modult egy másikra (van itthon még két másik tv). Úgy látszik van olyan kártya amit nem szeret a tv. Azóta ha néha előjön a hang csúszás akkor egy csatorna váltás oda vissza megoldja.
-
bnorci71
addikt
válasz
nicu71 #35389 üzenetére
A Kodi ilyet csinált? Nálam sose volt ezzel gond.
Ez a Plex sajátja#35390 ρσгτσ
fogalmam nincs mit néznek, a gyári szám nekem nem volt jó a számláról? vagy nem is tudom honnan írtam be. Visszajött egy e-mail hogy adjam meg a megfelelő SN-t erre kaptak 3 fényképet a dobozon lévő vonalkódokról meg a tévé hátuljáról oszt válogassatok
Majd jött az e-mail ezzel a szöveggelTisztelt,
Mellékelten található egy tanúsítvány, amely megerősít az új TCL
eszköz 5 éves garanciájának
aktválását.
Kérjük, őrizze meg a levelet és a mellékletet a jótállási idő lejártáig.
Köszönöm,
A Partum d.o.o.
ebből lehet ha kellene a plusz garinál valamit csinálni már cak a sorozatszámot kérik megnézik a renddszerben hogy él-e és mehet a javítás.
Vagy szarakodnak majd papírral akkor kivágom az ablakon és veszek másikat -
ρσгτσ
addikt
Digi-Voda (One) speciális eset. Ott én sem hiszem, hogy bármi probléma lenne később. De nyilván én sem tudom előre megmondani.
Hogy többieknél mennyire lesz probléma, azt szintén nem tudom. Jelenleg elég kontrollálatlan módon működik ez az egész regisztráció. Olyan kereskedőnél is visszaigazolják, akinél nem volt promóció. Mintha a feltöltött számlát nem néznék, csak amit kitöltesz az oldalon. Valószínű így is van...vagy többnyire így megy.
Szerintem ha valaki mondjuk 4 év múlva odamegy a visszaigazolással, és mellé lobogtat például egy Euronics számlát, akkor el fogják utasítani.
-
nicu71
addikt
Az utóbbi napokban ki lett vesézve a Kodi SMB megosztás how to,én is végre rászántam magam komolyan,kiváncsi voltam milyen mennyiben jobb,más mint az eddig használt Plex.
Minden ok ,viszont berakott a listába /virágboltból beszerzett anyagok/random ghost filmeket ,soha nem voltak meg ,a Ripley sorozatot pedig totálisan átnevezte,egy másikat /100 év magány/ pedig ki sem listázza,csak a "videók" -nál ,pedig ugyanabba a "series" feliratú mappába raktam,amit Tv műsorként jelöltem meg ahogy azt kell.Szóval érdekes dolgok ezek. -
naja
aktív tag
Azt elfelejtettem megírni, hogy a Diginél vásároltuk a TV-t, amihez 2 hónap után megjött az 5 év gari. Úgy hogy a javaslatotokra Voda-t állítottam be a kérdőíven.
Tehát a november elején Digis vásárlású, de Voda álnéven indított reg., januárban lett visszaigazolva, amikor már One név alatt megy a szolgáltatás.
Szerintem nyilván azzal nem foglalkoztak, hogy mi áll a számlán, csak a dátum és a készülék sorszám legyen rendben. Ha szervizelés lesz, akkor meg aztán már tényleg nem hinném, hogy valaki azt akarja feszegetni, hogy melyik szolgáltatót hogy hívták anno. Bár ezt csak gondolom vagy inkább remélem.
Van érvényes TCL-es garijegy, gari kóddal, meg nyilatkozatról a meghosszabbítás tényéről. Gondolom ez a lényeg. -
kokokka
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #35385 üzenetére
Jah hát igen, azt elfelejtettem írni, hogy a régiós és/vagy a nyelvi beállítások hatással lehetnek a használatra, működésre. Nem mindig, de egy próbát simán megér. Úgy tűnik a te esetedben működik.
Mobilon például Home appnál addig nem tudsz automatizálást beállítani, amíg át nem állítod a telefon nyelvét magyarról egy támogatott nyelvre. Pl. angolra.
Ha minden beállított az ember, akkor vissza lehet állítani a telefont magyarra. Ugyan az automatizálás nem fog látszódni az appban, de működik tovább rendesen.
-
kokokka
addikt
Szinte hihetetlen, de megvan a megoldás. Mégiscsak régiós probléma, vagy legalábbis félig. Mert a régiót ugyan Magyarországon hagytam, de a nyelvet angolra állítottam, és így egyből működik a TV beépitett mikrofonja. Érthetetlen, miért nem jó ha magyar a TV nyelve, hiszen a telefonomon hibátlanul működik ugyan ez a funkció.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #35383 üzenetére
Nem tudom, ezt a részét én nem próbáltam. Nekem van egy csomó Google Home vagy Alexa kompatibilis eszközöm. Így van több ilyen külső vezérlőm, eszközöm is.
Egyedül azt néztem, hogy a TV -re ugyan hivatalosan nem telepíthető a Google Home, de külön vezérlő felület van rá. A gyári szoftver részeként. Némileg korlátozott módon, de egy csomó minden onnan is kapcsolható. Pl. LED, klíma.
-
kokokka
addikt
Értem. Nekem nem kéne külön eszköz hozzá, mert van a TV-ben mikrofon a Hands-free-hez, de képtelenség életre kelteni. Már mindent végig nyálaztam a neten, már minden létező lehetőséget megpróbáltam, de semmi. Már ott járok, hogy ez valami régiós korlátozás vagy bug lehet, mert még csak a TV menüjében sem jelenik meg a lehetőség.
-
ρσгτσ
addikt
Megoldottam közben, hogy ne szakadjon le a hálózatról a TV kikapcsolás után. Vezetékes netet eddig is próbáltam, de most kikapcsoltam mellette a WiFi -t is. Ezzel úgy néz ki a droidos hiba elhárult, és már tegnap óta nem dobta le magát a hálózatról.
Így Google Home -ból bekapcsolható akkor is, ha a TV kikapcsolt állapotban van. Illetve vezérlőn keresztül hangutasítással is bekapcsolható.
Persze kell mellé a hálózati készenlét. Meg valószínű a gyorsindítás is, de nélküle egyelőre még nem próbáltam.
Viszont most a kikapcsolás nem működik hangutasítással. Home app -on keresztül minden megy. A kikapcsolás is.
-
-
epintacsi
friss újonc
Sziasztok,
Az a gondom, hogy a TV-n késik a kép a hanghoz képest. Tudna nekem esetleg valaki segíteni. Nem vagyok egy szakember és egyedül vagyok! Nem értek hozzá, kérlek ennek figyelembe vételével próbáljatok segíteni, ha tudtok!
Előre is köszönöm! -
kissf
csendes tag
Sziasztok!
Beszereztem egy TCL 55C765-ös TV-t. Mozi módban használom, viszont nálam az esetek többségében az emberi bőr természetellenesen rózsaszín. A színhőmérsékletet normálra (0-ra) állítottam, de nem segített. Local dimming aktív (ha már van a tv-ben 720 zóna, akkor hadd legyen bekapcsolva). Szerintem a teljes kép színösszetételétől és fényerejétől függ, hogy milyen lesz a bőrszín, szóval nem hiszem, hogy szín beállítási probléma lenne, de ne legyen igazam.
Valakinek lenne erre megoldása? -
Stealth
senior tag
válasz
Lord Amper #35362 üzenetére
Ezek szerint ki.
Viszont semmi sem akad.
Bár egyesek szerint szemproblémáim lehetnek. -
-
Swenk
aktív tag
Nekem csinált olyat, hogy a DV tartalmat HDR-ben jelenítette meg.
Na, ugyanez nálam is. Beletekerés gond, lefagyás eddig nem volt.
-
boborján2
senior tag
Gyári lejátszó olyan mint pc-n volt az internet explorer
Jó hogy van , mert kell hogy valami legyen, de helyette vannak sokkal jobbak.
-
-
-
Gent56
friss újonc
válasz
kokokka #35330 üzenetére
Igen nálam is olvasta a külső vinyót és a pendrivet is. A pontos kérdés amit a készülék feltett idézem: "Beállítás eszköztárhelyként" - "Formázás eszköztárhelyként"
"Ez megköveteli az USB-tárhely biztonságos formázását. A tárhely formázása után ez a meghajtó csak ezzel az eszközzel fog működni. A formázással törlődik a tárhelyen jelenleg megtalálható összes adat. ......."
Szerintem ez adna védelmet porto kolléga gondolatmenetére, hogy ne lehessen a rögzített anyaggal visszaélni. Különben mi értelme a formázásnak? Eszköztárhelynek nevezi ! Persze lehet, hogy csak ROM bővítményként gondol rá?
-
Swenk
aktív tag
Üdv!
Azt találtam ki, hogy kipróbálom a 65C805 tv saját, belső média player-t.
DLNA-n működik NAS-ról, de csak a HDR-t mutatja, DoVi , HDR filmeknél is. Van erre beállítási lehetőség, én nem találtam, vagy ez ilyen?
Köszönöm, ha elmondja, aki tudja. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Qtya123 #35339 üzenetére
Teljes mértékben, de úgy az egész lebonyolítás is. Jelenleg a One vásárlók is csak Vodát tudnak kiválasztani. Tehát nem azonosat azzal, ami a számlán van.
Jó, valószínű ezzel nem lesz gond, de ez az egész promó magában hordozza a problémákat.
Szerk.:
Meg a kapcsolódó ászf -et is átnézhetné egy olyan ember a TCL -nél, aki tud magyarul. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Qtya123 #35336 üzenetére
Kis gondolkodással egyszerűen megoldhatták volna ezt a problémát. Például hogy ráírják a kiválasztott kereskedő nevét a visszaigazolásra. Nyilván ezt sem nézi mindenki, de aki kis figyelmet fordít a papírokra, annak feltűnik, hogy valami nem oké.
Évek múlva már nem sokan fognak emlékezni erre az egészre. Valószínű nem is fog a végtelenségig menni ez a promó. Kevesen emlékeznek majd, hogy az adott kereskedő az adott időszakban benne volt -e.
De az is lehet, hogy a szerviz sem lesz igazán képben. Így ők sem tudják megállapítani, hogy valóban jogod van -e a meghosszabbításhoz.
-
Qtya123
őstag
Igen, ez elég TESCO-s megoldás, hogy beküldesz bármit és jön a visszaigazolás, miközben a weboldalon a legördülő menüben egy olyan boltot választasz ki, amely egyértelműen kamu és a számlán szereplő céghez köze nincs. Nem néznek azok semmit, csak nyomkodják az uzvratio je gombot.
Persze úgymond egy próbát megér, csak helyén kell kezelni és nem meglepődni, ha elhajtanak, ha garit kell érvényesíteni.
(eladáskor biztos vagyok benne, hogy a legtöbb hirdető büszkén, nagy betűkkel hirdeti, hogy van még rajta mondjuk 2-3 év gari, csak azt nem teszi hozzá, hogy talán) -
ρσгτσ
addikt
válasz
bnorci71 #35334 üzenetére
Ezért írtam, hogy majd kiderül évek múlva. Mert a TCL -nél nem lehet tudni.
Azzal viszont érdemes számolni, hogy lehet a garancia meghosszabbítás nem ér többet, mint a papír, amire kinyomtatták. Legalábbis ilyen esetben.
Szerk.:
Egyébként elég gáz, hogy ész nélkül igazolnak vissza.Ha valaki például eladja a TV -t, egy ilyen meghosszabbítás értéket képvisel. Aztán majd koppan a vevő, ha kiderül, hogy, mégsem fogadják el...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
soldi3r #35329 üzenetére
Ugyanaz a kép van akkor is, ha eMAG forgalmazást nézel. Csak ha saját készletről elfogy, akkor a forgalmazó változik. Ha megnézed más méretnél, eMAG forgalmazásnál, akkor ott is kint lesz.
De ez valószínű csak az eMAG hanyagsága, és akkor tényleg kiestek a promóból.
A TCL sem sokkal jobb. A One még mindig Vodafone.
-
soldi3r
veterán
Kivancsi leszek nalam mi lesz. En az elsot regisztraltam, a cserebe kapottat is, csak arrol nem jott visszaigazolas. Ugyanazt a szamlat tudtam csak csatolni hozza. Az Alza altala kuldott cserepapirt is kinyomtattam. Remelem nem lesz ra szukseg.
#35328ρσгτσ, Itt nem az emag az elado. Aki ugye nem vallal felelosseget a hirdetesekert.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
MEXX_85 #35325 üzenetére
Mivel a meghosszabbított garancia visszaigazolásához csatolni kell a számlát is, így ha el is fogadták a regisztrációt, valószínű később el fogják utasítani.
Hogy ez majd milyen módon fog működni, az majd csak évek múlva derül ki. De erre lehetősége van, mert önmagában a visszaigazolás nem elegendő.
-
-
MEXX_85
tag
Sziasztok!
December elején vásárolt 75c765 re Megpróbáltam még akkor másnap egy 5 éves garit igényelni, nem fűztem hozzá sok reményt mert Euronicsba vettem és ahogy elolvastam a szabályzatot, ők nem voltak a promóciós üzletek között, de regisztráláskor húgy jelöltem be, hogy telekomnal vettem. Persze feltoltott számlán nagybetukkel ott virított hogy Euronics.. Nagy cucc.. Max vissza dobják... 🤣 Már gondoltam ennyi is volt... De ma reggel jött az email a hosszabbított garirol! Szóval elfogadták! Boldogság van!Készüléket megszoktam gyorsan, szerintem tökéletes, sokkal szebbek a tv adasok mint előtte, a hdr tartalmak szenzációsak. Nekem nagyon bejött, 420 as szoftver van rajta. Film akadasok nincsennek. Színek szuperek, bár én szeretem az élénkebb megjelenést.. Docinal van mega ghosting.. De mivel nem nézek ilyet.. Csaka. Tesztbol tudom.. 🤣 Amúgy megoldhato ha a mozgás javításnal mind 2 csúszkat 0 ra veszi az ember... De alapból én 3 és 4 esen használom őket.
Tetszik, jó tv remélem sokáig ilyen marad ... 😉
1. Ami ura aza a tápjabol kihallatszo magas frekfencias zumnoges.. Nem feltűnő de 1x észre vettem és azóta hallom.. 🤣 Persze kikapcsolt állapotban. Másnak is ilyen? Teljes aramtalanitas után megszunik.. Meddig újra bennem indítom..De ettől még akkor is egy verhetetlen tv. Nem bántam meg hogy nem a 855-t vettem meg, pedig arra halottam jobban. De felesleges lett volna egy butitott fényerőért plusz 200 e Ft..
-
ρσгτσ
addikt
-
Gent56
friss újonc
válasz
Gent56 #35320 üzenetére
Egyébként a TV nagyon tetszik 65-ös átlag felhasználónak ár-érték arányban a legjobb szerintem, ha nem 10-en ülik körül, mert a betekintési szöge tényleg elég gyenge, de nagyon klasszul be lehet állítania a képét. Féltem, hogy sehol se lesz a Plazmához, de kellemesen csalódtam.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Gent56 #35317 üzenetére
Akkoriban még nem volt, vagy inkább nem foglalkoztak a jogi aggályokkal. Jelenleg nincs igazán általános szabályozás arra, hogy az adott készülék/márka szabadon rögzíthet -e adásokat, de már nem mindenhol elérhető.
Vagy egyáltalán nincs erre lehetőség, vagy hivatalosan nem elérhető, de szerviz menüből bekapcsolható (nem TCL -nél), vagy engedélyezett.
Valószínű a vége úgyis az lesz, hogy ezt az opciót teljesen ki fogják nyírni. Vagyis a szolgáltatók kezébe helyezik a döntést arról, hogy melyik adás rögzíthető, és melyik nem. Egyéni megállapodások alapján.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vatafakk #35306 üzenetére
A TCL promóciós oldalán kellett volna regisztrálni. Erre a vásárlás napjától számítva 30 napig van lehetőséged. Mivel nálad ez több mint valószínű, hogy letelt, így nem biztos, hogy magadják.
Egy próbát érdemes vele tenni.
-
Gent56
friss újonc
Sziasztok!
Adott egy TCL 805, segítségeteket szeretném kérni, hogy egy laikusnak írjátok, le hogyan lehet USB-s külső pendrive-ra felvenni vele. Odáig eljutottam, hogy megformázza, de nem ajánl fel felvételi lehetőséget.
Előre is köszönöm!
Üdv -
LLKobe
veterán
válasz
supercharley #35307 üzenetére
Ennél gyorsabb megoldást nem tudok.
-
supercharley
tag
válasz
LLKobe #35302 üzenetére
Ok, úgy tűnik,hogy félreértettük egymást. Amire te gondolsz, a hátom vízszintes jelű gombnál (egyébként mostanában szokás ezt a jelet hamburger menünek hívni, a három egymás alatti pöttyöt pedig morzsa menünek) be van ez nekem állítva.
Ettől szeretnék egyszerűbb, gyorsabb megoldást. Tehát hogy egy gombra fel tudjam programozni az ARC hangkimenetre váltást, és egy másik gombra az optikai hangkimenetre váltást. -
vatafakk
aktív tag
Sziasztok,
black fridayen vettem az 55C765 TV-met emagon és költözés miatt csak januárban tudtam használatba venni ill. regisztrálni a terméket.
Gondolom sokan vettetek még black fridayen ilyen készüléket, ezekre is jár az 5 év kiterjesztett garancia?
Regisztráció után ezt látom a profilomban: -
Steve2006
tag
válasz
Abrion #35304 üzenetére
Szerintem az LG LCD és LED TV-k fórumban.
-
Abrion
senior tag
akkor hol?
-
LLKobe
veterán
válasz
supercharley #35300 üzenetére
Említett gombot megnyomod, elmész jobbra a szerkesztésre, a megjelenő opcióknál kiválasztod az audio kimenetet, nyomsz egy felfelét a save-re.
-
Abrion
senior tag
Hali
Ez a tévém LG 55un74003lb, igen már egy kicsit régi :D, van egy kis problémám, a youtube appal, először is leírom hogy a legfrissebb app van fent, és töröltem az egész előzményeket, szóval annyi hogy lemegyek a feliratkozókhoz, az első itt az hogy összes jobbra mutatja az összes videot legfrissebbel kezdve, és az összes alatt a feliratkozott csatornát listázza. régen "nem most" alatta 10 releváns csatornát listázott ki, és az alatt meg ABC sorrendben az összes csatornát, most meg az összes alatt relevánsba rendez minden csatornát, és nem ABCbe, valami ötlet? hogy tudnám visszaállítani a régi csatorna rendezést?: oh és volt alkalmazás visszaállítás is, a beállításban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest