Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#91601) ShadowX válasza DarkByte (#91600) üzenetére


ShadowX
őstag

Egy normális biciklinél 3x annyiba kerülő roller? :) Azért egy e-roller nem 450-600k. Vagy még nem volt normális biciklid. :N

(#91602) Jinxb1rd válasza ShadowX (#91601) üzenetére


Jinxb1rd
addikt

Mivel tud többet egy 150.000 Ftos bicaj azon kívül, hogy folyamatosan aggódni kell érte hogy ellopják? 60k csepelem lezárhatom napokra is akár egy fához, póznához, nem fogják elvinni.

Amikor valaki azt mondja, hogy vegyél egy normálisat, akkor az általában azt jelenti, hogy áldozz rá kétszer annyit, hogy nyerj vele 10-20%-ot.

[ Szerkesztve ]

We are only Stardust...

(#91603) ShadowX válasza Jinxb1rd (#91602) üzenetére


ShadowX
őstag

Hát ebből azt szűröm le, hogy nem ugyanazok az igényeink.
Volt 3X ezres, 7X ezres és a mostani biciklim (utóbbihoz szándékosan nem írok árat), de a 7X ezres és a mostani között nem +10-20%-ot nyertem.

Mondjuk én pl napokra még a 60ezres csepelt sem zárnám le sehová, mert ha olyan a környék, akkor mindegy a bicikli értéke, viszik mint a cukrot.

(#91604) veze


veze
őstag

én vettem egy pedelec-et támogatással és mindig rendelkezésre áll :D
igaz, nem közös tárolóban tárolom , mert nem olyan helyen lakom,
igaz éjjel, meg szürkületben nem tárolom lezárva közterületen sehogyan
igaz lezáráskor is körültekintően kell eljárni ( csak máshoz kikötve és csak magasan, ne lehessen talajközelbe levinni a pántot, hogy a méteres erővágóra rá lehessen térdelni is)
és igaz, hogy azok a zárak amiket csak akkus flexxel lehet belátható ( rövid) időn belül levenni nem kétfillérbe kerülnek pl [link] de bízok abban, hogy így megmarad ( a remény hal meg utoljára :D

(#91605) ShadowX válasza veze (#91604) üzenetére


ShadowX
őstag

Minden szavaddal egyetértek. :R
Sőt, igyekszek olyan helyre zárni, ahol kamera is látja (vagy akár én is). Én is Abus Bordo-t vettem, csak az egyel kisebbet. :DDD
Mi közös tárolóban tároljuk, de az asszonyét hozzázártam egy másik Abussal a fűtéscsőhöz, az enyémet meg az övéhez.

Nyilván 100%-os megoldás nincs, de ha jól megválasztja az ember a lezárás körülményeit, akkor csökkenthető a kockázat. Vagy legalább el tudod venni a tolvaj kedvét. Egy 1500 Ft-os decathlonos lakat pl. kifejezetten csalogató tud lenni, bicikli értékétől függetlenül, mivel bármelyik biciklitől meg lehet szabadulni a fekete piacon.

(#91606) DarkByte válasza ShadowX (#91601) üzenetére


DarkByte
addikt

~300 ezres roller viszont van. Kollégáé amit említettem pl. [link] Bicikli árakról pedig kollégáktól hallok, hogy egy új összeszerelt üzletben nyaldossa a 100k-t. Ha ők hazudtak, én is.

De a kérdésem nem is erre vonatkozott, hanem hogy mit kezdetek vele bolt előtt. De látom bicikli zárral lehet próbálkozni ennél is.

[ Szerkesztve ]

(#91607) veze válasza ShadowX (#91605) üzenetére


veze
őstag

Az egyel kisebb is messze jobb bármelyik decathlonos és társainal.
Egyedül a láncos még az ami szóba jöhetne, van is olyanom, motoros 12mm-es hegesztett edzett acélszemekből álló, de brutal sulya van 4-5 kg körül...biciklin hordani emberes dolog :D

[ Szerkesztve ]

(#91608) martonx válasza Jinxb1rd (#91602) üzenetére


martonx
veterán

Pont ugyanezen okból nem cseréltem le az évek óta szétesőfélben lévő 20 éves Magellán MTB-met. Ezt már akkor se lopják el, ha nem zárom le (ami nálam viszonylag gyakran előfordul) :D
Egyszer kíváncsiságból kipróbálnék egy 300K-s biciklit, hogy így városban A-ból B-be átbiciklizni ad-e bármi előnyt, vagy ugyanolyan önámítás mint pl. Almás telefon.

Én kérek elnézést!

(#91609) ShadowX válasza martonx (#91608) üzenetére


ShadowX
őstag

Mondanám, hogy odaadom egy próbára, de egy tekerésből nem tudnál messzemenő következtetést levonni, sőt lehet pont a kukacoskodásra lenne csak elég.

Úgy tudnám röviden megfogalmazni a különbséget, hogy egy jobb biciklin még 70km tekerés után sem megy el a kedvem attól, hogy újabb 20-at letekerjek. Márpedig ha jó az idő és időm is engedi, akkor simán elmegyek egy 42-75 km-es körre és nem esik nehezemre még a városban is tekerni egyet, mondjuk ha boltba kell menni. Ezt a 70ezres biciklimmel nem tudtam megtenni. De ennél nyilván több az előnye, csak ahhoz hosszabb ideig kell használni. Nekem mindhárom árkategóriából volt évekig biciklim, volt időm kitapasztalni. Mindegyik másért és más körülmények között volt hasznos és jó a maga módján.

(#91610) stopperos válasza martonx (#91608) üzenetére


stopperos
senior tag

Nekem ami sokat jelentett az a 26" kerékről a váltás 28"-ra, valamint hogy a sebességek nem fogynak ki tekerés közben. Így a korábbi kellemes 20 km inkább kellemes 50 km lett.
Ez egy 160K Merida Crossway 20 kerékpárral.

"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy

(#91611) Ted_Beneky válasza DarkByte (#91606) üzenetére


Ted_Beneky
senior tag

Gondolom kilépsz az alkalmazásból, mintha megérkeztél volna és kint hagyod, viszont onnantól kezdve más is elviheti és te hoppon maradsz, cserébe nem kell figyelned rá.

Csillagkaput a Csillag térre!

(#91612) Ted_Beneky válasza martonx (#91608) üzenetére


Ted_Beneky
senior tag

Sokat jelent a V-fékről hidraulikus tárcsafékre való váltás is, meg az új bicajom 8kg-mal könnyebb, mint a régi. (Jó, én meg 16kg-al vagyok nehezebb, mint régen, de ezt most ne firtassuk :) )

Csillagkaput a Csillag térre!

(#91613) Jinxb1rd válasza ShadowX (#91609) üzenetére


Jinxb1rd
addikt

Látod, én még körbetekertem vele a Balatont is és egyszer nem robbant szét alattam. Az én seggem lehet nem olyan finnyás ;]

#91608martonx
Pedig mennyivel jobb azzal szórakozni, hogy ilyen olyan ATOMBIZTOS buherált 2 mázsás, fél fizus lánccal mászkálsz és percekig keresed a megfelelő kamerás helyet, ahol le mered kötni a bicajt.

Sokat használom, mert évek óta azzal közlekedem és simán is vennék emiatt drágábbat (egy jó 20k-val ;] ), de a luxus nyugalom, ami jár hozzá bőven kárpótol.

[ Szerkesztve ]

We are only Stardust...

(#91614) sss


sss
senior tag

Én is mostanában gondoltam rá, hogy újra el kellene kezdeni kerékpározni. Beszéltem egy haverral aki jobban képben van, elég gyorsan eljutottunk oda (miért MTB?, ne acél vázas legyen, stb), hogy az eredeti összeg háromszorosáért használtan talán lenne valami ami szerinte jó is.
Nekem is ez a gondom, nem merném ott hagyni pl bolt előtt egy gyors bevásárlás idejére sem.

(#91615) ShadowX válasza Jinxb1rd (#91613) üzenetére


ShadowX
őstag

Akkor amit fentebb írtam pontosítom. A régi biciklimmel is letekertem a 42-75km-eket, de utána már nem volt kedvem ráülni. A túrák komfortérzete lett teljesen más, ami valljuk be egy hobbi/sportnál nem mellékes. Egyik biciklim sem robbant szét alattam, de ha már itt tartunk az olcsóbbakat gyakrabban kellett karbantartani és utánállítani.

Ezt a kamera előtt zárom le ha lehetőségem van pedig nem kell felfújni. :N Ha egyszer feltérképezted már a várost, akkor pontosan tudod hol vannak a jó helyek, szóval nem vadászok órákig a megfelelő helyre, hanem a célállomástól függően rögtön oda megyek.

(#91616) Pirosász válasza Ted_Beneky (#91591) üzenetére


Pirosász
aktív tag

A szolgáltatás 3000 első hónapban, nem az adott roller.
Tölteni se tudnád, mert nyilván nem kapsz hozzá töltőt.
Beviszem a házamba, és barkács módszerrel feltöltöm? :D
Szerintem éjszaka összeszedik, és visszaviszik tölteni.
Tehát ha pl. Tápén laksz, reggel akkor is buszozni kell.

(#91617) macilaci78 válasza Pirosász (#91616) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A szolgáltatási területen lehet ott hagyni, különben ketyeg a percdíj.
Ha azt látják, hogy egy adott területen mindig használatba vesznek egy rollert, akkor oda kihelyezik.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#91618) tisn


tisn
addikt

most egy honapig 3000ft-ert nem korlatlan hasznalat van ingye?

(#91619) DarkByte válasza Ted_Beneky (#91611) üzenetére


DarkByte
addikt

Én általában voltam rá kíváncsi, akinek saját e-rollere van, hogyan oldja meg ezeket a szituációkat.

(#91620) martonx válasza ShadowX (#91609) üzenetére


martonx
veterán

Hát ez az, hogy én max pár kilométert biciklizek (munkába, kocsmába, piacra ilyesmik). Ilyen téren lenne érdekes, hogy egy 300K-s bicikli megéri-e az árát, szemben a mostani tragaccsal. A 28-as kerék az nagy királyság, az asszonynak olyan biciklije van, igaziból ez az egyetlen ok, ami miatt biciklit cserélnék, bár én akkor is maradnék a belépőszintnél (valahol 100K környéke).

Én kérek elnézést!

(#91621) lorcsi válasza martonx (#91620) üzenetére


lorcsi
veterán

ezen a felhasználási szinten szerintem nincs semmi kérdés
ekkora (kb. 10-15 km) távokra még a 100k bicaj is sok, nemhogy a 300..
erre egy 28'-as agyváltós pont ok, használt 50k-ig
a súly a lényeg..12-13 körül megálljon, de mindenképp 15 alatt

van ilyen célra bicajom..egy régi ktm, 25k volt. városban jövök-megyek vele, mint te a magellánnal
plusz eddig 2x kerültem meg vele a Balatont, és nem kellett összeszarni magam közben
meg van mellé drágább mtb, teleszkópos xt cuccos, ahhoz lakatot se viszek. vagy alattam van vagy a tárolóban - amíg balkán vagyunk

(#91622) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Ja, én is egy olcsó Univega biciklivel járok munkába Szegeden belül. Nem rúgna hasba, ha ellopnák, mert kb. 35k-t ér, de nem rossz, könnyített acél váz, kétkaros Shimano, alufelni, meg első teleszkóp van.
Egészen biztos hogy túrázni nem lenne jó, de városba egyszerűen nem mernék drágát venni, mert még a Mars-ot is ellopták a vasútállomás elől.

Korábban évekig egy Hättrick össztelós szörnyűséget hajtottam, igazi német hipermarketes csoda, vasból, hogy jó nehéz legyen.
Na azt a szintet már én se kívánom vissza :DDD

(#91623) totya694


totya694
őstag

Régen a 90-es évek elején volt egy bringám amit úgy örököltem a szomszéd bácsitól amit még Wolf Péter kerékpár kereskedőtől vett 1940~50-es években Szegeden.Egyszer csak jött egy(ittasan) "jónak tűnő" üzleti lehetőség elcseréltem egy szinte új MTB-ra.Az egyik barátom szánta az apjának öreg bicaj ez már bizonyított.A barátom szülei is már elhunytak régen és rákérdeztem amikor találkoztunk esetleg megvan-e a bicaj.Mondta,hogy használhatatlan de ha kell eladja és meg is vettem.
Most felújításra vár a veterán bicaj és ha nem is fogom használni akkor is sok-sok emléket az eszembe juttat amikor csak ránézek...

Üdv:Attila

(#91625) Jinxb1rd


Jinxb1rd
addikt

(#91626) martonx válasza Jinxb1rd (#91625) üzenetére


martonx
veterán

Ez már hanyadik PS5-öd, ami eladó? :D

Én kérek elnézést!

(#91627) Jinxb1rd válasza martonx (#91626) üzenetére


Jinxb1rd
addikt

Az elsőt végül nem adtam el, mert kíváncsi voltam rá. De szerintem az is később meglesz hirdetve, ha kijátszottam pár játékot rajta. :B

We are only Stardust...

(#91628) Jinxb1rd


Jinxb1rd
addikt

C&A-ban vásárolt férfi ékszerek szerintetek visszavihetők, ha mégse jöttek be? :F

Bár a papírról le lettek szedve, azok még megvannak. Meg ofc a blokk is. Tegnap vásároltam.

[ Szerkesztve ]

We are only Stardust...

(#91629) sarkanyolo2


sarkanyolo2
őstag

Sziasztok!

Török utcai oltóponton mennyire durvák a sorok mostanság? Járt arra valaki az elmúlt napokban? :R

٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6

(#91630) r0by válasza sarkanyolo2 (#91629) üzenetére


r0by
addikt

Faterom ma volt ott. Időpontra ment, azt mondta, hogy minden rendben ment.

(#91631) Jinxb1rd válasza sarkanyolo2 (#91629) üzenetére


Jinxb1rd
addikt

10:30 körül még nem szokott sor lenni, dél körül már lehet. De tippre msot kezd alábbhagyni a sorozás

We are only Stardust...

(#91632) sarkanyolo2


sarkanyolo2
őstag

#91630r0by & #91631Jinxb1rd Köszi srácok! :R

٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6

(#91633) _Petya_ válasza sarkanyolo2 (#91629) üzenetére


_Petya_
őstag

Ha már oltás téma:

Az első oltáson két papírt kellett kitölteni, mindkettőt ott adták amíg sorba álltunk, egy A4-es és egy fekvő A5-ös volt. Kérték hogy legközelebb vigyem magammal kitöltve mindkettőt, az internetről letölthetőek.
Az A4-est meg is találtam, de a másikat, az A5-öst az istenért nem találom sehol, lehet hogy az valami speciálisan szegedi dolog, ami máshol nem kell? Honnan lehet azt letölteni?

Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

(#91634) quailstorm válasza _Petya_ (#91633) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Én nem tudok másik papírról.

Van egy hozzájárulási nyilatkozat, azt kellett előre kitöltve vinnem mindkét alkalommal. A kisalakú papírt ott adták és nem én töltöttem ki (ez a külföldi utazás volt-e, érintkeztem-e csoronás beteggel, stb. van rajta).

(#91635) DarkByte válasza _Petya_ (#91633) üzenetére


DarkByte
addikt

Apropó, az nekem is kellene, a második shot-ot én is jövőhéten kapom majd. Ez volt az ugye? [link]

[ Szerkesztve ]

(#91636) -Tsaba- válasza _Petya_ (#91633) üzenetére


-Tsaba-
tag

Tudtommal is csak az A4-es "hozzájárulásit" kell vinni (de ott is adnak ha nincs nálad).
Az A5-öt (vagy még kisebb) szerintem az intézmény adja, az SZTK-ban legalábbis az ajtó előtt lehetett kivenni/kitölteni mielőtt bemész (+mért hőt is arra írták).

[ Szerkesztve ]

(#91637) _Petya_ válasza DarkByte (#91635) üzenetére


_Petya_
őstag

Igen ez az A4-es, ez meg is van, de a másikat nem találom sehol, az A5-ös volt, és valószínű város/intézmény specifikus, én a Vasas Szent Péter utcában voltam, talán valami "Pre-Triage kérdőív" vagy mi volt a címe.

Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

(#91638) Corpuscle válasza -Tsaba- (#91636) üzenetére


Corpuscle
őstag

Hétfőn voltam a 2.oltáson. A katonák osztogatták mindkettőt az SZTK előtt, az utcán. Egy hónappal ezelőtt a kisalakút bent töltötték ki, amit hőmérés követett. Hétfőn már nem is mértek. Az első oltás után 20 percet mondtak, hogy várjak, most már csak 15 percet.

[ Szerkesztve ]

(#91639) Rimuru


Rimuru
veterán

Nekem a kicsit kitoltottek helyettem :DDD (kerdeztek es irta)

Vigyázat, csalok!

(#91640) DarkByte válasza _Petya_ (#91637) üzenetére


DarkByte
addikt

Én is a Vasasban voltam a "Pfizer Friday"-en. Semmit se vittem, annyira hirtelen jött a füles hogy van akció hogy csak elviharoztam oda. Tudtam hogy valamit elfelejtettem, ott csaptam a fejemhez. De adtak a katonák :) Bent nekem is töltöttek ki valamit pluszban a pultnál. Ott a hangzavarban elsőnek nem is hallottam hogy még az oltás előtt egy másik szobában is regisztráltatni kell magam. Ott azt a második papírt szerintem elvették és kaptam azt a lila Pfizer-es keményebb karton kártyát amin a második oszlop ki van hagyva a második oltáshoz. Az nálam van és viszem is a második alkalomra.

(#91641) Jinxb1rd


Jinxb1rd
addikt

Na és arról tudtok valamit, hogy mit lehet olyankor csinálni, ha nem kaptam kártyát? :F
Lassan már két hete hogy beoltottak első adaggal.

[ Szerkesztve ]

We are only Stardust...

(#91642) lupus_l válasza Jinxb1rd (#91641) üzenetére


lupus_l
aktív tag

EESZT portálról töltsd le a pdf dokksit, serial számmal, azonosítóval fent van, hogy mikor, milyen oltást kaptál.

[ Szerkesztve ]

(#91643) azbest válasza _Petya_ (#91633) üzenetére


azbest
félisten

A hozzájáruló nyilatkozat, tb kártya és személyi ami kellhet elsőre.

Elsőn adnak egy fecnit ami igazolás az oltásról és arra írják fel, hogy mivel és milyen sorozatszámú ampullából, ki oltott. Erre az van nekem írva, hogy "igazolás a sars-covid-2 elleni védőoltásról". Ennek a formátuma, anyaga eltérhet akár kórházanként, városonként, de akkor ezek szerint még oltásfajtánként is.

A másodikra azt a kis igazolás fecnit kell vinni, ennek a hátulára vezetik fel a másodikat + mégegyszer egy hozzájáruló nyilatkozatot (és persze taj, személyi is jó ha ott van).

Lehet a kis igazolás fecni nélkül is megkapod a másodikat is, csak per pillanat ez a fecni az egyetlen igazolás a kezedben, mint pecsétes papír, hogy mivel és mikor oltottak. Bár lehet később valami felkerül az elektronikus rendszerbe is, hm az nem is néztem még, hogy ügyfélkapus reges online rendszerben látni-e valamit. Az oltáskártya appban is talán egyszer benne lesz, amire külön lehet regelni. A plasztikkártyán nincs semmi hasznos infó.

Az előkérdezős másik fecnit, azt az adminsiztratív checkpointon töltik és azt oltáskor benyelik, azt nem adják vissza. Valsz hozzá is kapcsozták a hozzájáruló nyilatkozathoz, amit persze szintén ott fognak.

lupus_l
áh ezt is jó tudni

[ Szerkesztve ]

(#91644) kraftxld válasza Jinxb1rd (#91641) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Én letöltöttem a mobil app-ot, ügyfélkapun regisztráltattam, és ott megjelent a QR kód.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#91646) Ted_Beneky válasza _Petya_ (#91633) üzenetére


Ted_Beneky
senior tag

Először vittem az A4-es kérdőívet, azt beadtam és aláírattak velem egy sok oldalas beleegyezési nyilatkozatot, vagymit. Másodszorra semmit se vittem, kérdezték hogy van-e valami változás az előző A4-es kérdőívhez képest, mondtam, hogy nincs és ebbe maradtunk, ugyanazt a beleegyezési nyilatkozatot újra alá kellett írni egy másik dátumbélyegzőnél és ennyi. Háziorvos oltott.

Csillagkaput a Csillag térre!

(#91647) azbest válasza lupus_l (#91642) üzenetére


azbest
félisten

ez az eeszt pdf-es letöltős tényleg jó. Látom izomba kellett volna adniuk... másodjára a néni nem oda adta...

(#91648) pilóta válasza azbest (#91647) üzenetére


pilóta
nagyúr

Vénásan kaptad? :F

Aki él és nem boldog, az téved!

(#91649) azbest válasza pilóta (#91648) üzenetére


azbest
félisten

annyira azért nem volt elvetemült :D bőr alá, összecsípte és mondta hogy masszírozzam. Az elsőnél kifejezetten biztos, hogy jól adták, mert még mondta is az akkori doki, hogy lazítsam el az izmot

[ Szerkesztve ]

(#91650) macilaci78 válasza _Petya_ (#91633) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nekem és feleségemnek is csak az A4-est kellett vinnem kitöltve, aláírva. A kisebbik egy formanyomtatvány, amit ott töltenek ki az adataimmal, a kapott oltás típusával, időpontjával, pecsét, aláírás.
Két részből áll: 1. és 2. oltás.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.