Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#90301) pilóta válasza kovaccss (#90300) üzenetére


pilóta
nagyúr

Tehát akkor összefoglalva, addig volt jó, amíg mások fizették a rezsidet, most, hogy neked kell, már nem is olyan jó?
Arra nem gondoltál, hogy esetleg te magad is kereshetnél pénzt? Rengeteg olyan munka van, ami otthonról végezhető, könnyen megtanulható, nem kell hozzá nagy befektetés (igaz, hogy sokat kell dolgozni, dehát akik eddig fizették a rezsidet, azok is sokat dolgoznak...)

Aki él és nem boldog, az téved!

(#90302) Silεncε válasza pilóta (#90301) üzenetére


Silεncε
őstag

Egyszerűbb telesírni a fórumot, hogy minden mér’ kerül minden annyiba amennyibe :U

(#90303) kovaccss


kovaccss
tag

Jó lenne ha mindenki befejezné a baromságokat. Szó nincs arról, hogy mások fizessék a rezsimet, stb.. A 90300 tovább. Apám az algyői olajcégnél dolgozott, és jól fizető maszekmelója is volt mellette. Már 1989-ben voltak ezek: PC-m, műholdvevőnk, videómagnónk, ezek akkor nagyon nem voltak átlagosak. Tetőtérbeépítéses házban laktunk, fent külön szobám volt, a testvéremnek is. Aztán vége lett az egésznek, mert 15 éves koromban apám beadta a válópert, a telket eladta, a pénzt elrakta, és kisemmizett bennünket, 17 éves koromra vége volt a pernek, semmilyen segítségre nem számíthattam senkitől. Aztán meghalt az apám (életem legjobb napja volt, halálos beteg lett, a végső stádiumban öngyilkos lett), a szülei házának a fele engem és a testvéremet illette volna, de apám elintézte, hogy ne kapjunk semmit. 1 évvel később a testvérem öngyilkos lett, én találtam meg, és ekkor még csak 20 éves voltam. Anyámnak lett másik férje, de anyám őt is tönkretette, 2 év házasság után ő is öngyilkos lett. Nem akartam én is így járni, anyámmal nem lehetett kibírni 1 házban, ezért el kellett költöznöm, úgy kellett kikényszerítenem a jogos örökségem egy részét, hogy ebből meg tudjam venni ezt a kis lakást. Idegileg tönkrementem a sok fosban, nem tudtam dolgozni, 2005-ben rokkantnyugdíjas lettem, nem dolgoztam, amióta Szegeden lakom, 16 éve. Össz. 6 évet se dolgoztam. Anyám családjában komoly gondok voltak, fél éves koromban anyám anyja is öngyilkos lett az ő anyja miatt. Apám, a testvére, és a szüleik meg ittak, rájuk se lehetett számítani, apám szülei 1990-92-ben meghaltak 63-64 évesen agyvérzésben és leukémiában, anyám apja a születésem előtt meghalt tüdőrákban.

Még 45 se vagyok, és egyedül kell tengődnöm ötjegyű pénzből, csak anyám maradt, de őt az elsőszámú ellenségemként kell kezelnem, és 10 éve örökre kitiltottam az életemből, azóta nem találkoztunk, és többet nem is fogunk. Azt sem tudom most kivel és hol lakik, nem érdekel. Ismeri mindenki a megélhetés költségeit, ti hogyan élnétek meg ezek után ötjegyű pénzből egyedül? Csak bicili, semmi autó, stb.. Elmondom, már 20+ éve halottak lennétek, mert ti is öngyilkosok lettetek volna! Nagyon nem kéne piszkálnotok engem, meg senkinek sem, mert NEM én tehetek ezekről.

Arra számítottam, hogy könnyű életem lesz, hogy családi, baráti összefogással 18-20 éves koromban felépítjük a házamat a telekre (az alap is kész volt már, amikor megvette apám, víz, villany, sóder a telken), meg hogy apám elintézi, hogy én is ott dolgozhassak, ahol ő is, és én is jól fogok keresni. Most 500+e nettót kereshetnék lazán, nem lenne pénzgondom. Eszemben sem volt segélyből, meg kevés rokkant pénzből élni. Akart a fene társasházban lakni Szegeden, amikor falun nőttem fel, de nem volt más választásom. Annyi pénzből (2004-ben 5m Ft) a faluban romos 100 éves vályogházakat lehetett venni, amik lebontandók voltak, láttam elég ilyet, kerestem sokáig. Akkor egy normális állapotú 20-30 éves tégla családi ház 15m volt ott. 2004-ben Szegeden 6-7m-ért mentek a sima tégla és panellakások, 4,xm-ért csak 100 éves házban lehetett romos lakást venni. Ilyen az enyém is.

[ Szerkesztve ]

(#90304) pilóta válasza kovaccss (#90303) üzenetére


pilóta
nagyúr

Ez mind szörnyű, nem volt könnyű életed, de ne hidd azt, hogy nincs még legalább 6 milliárd ember ezen a bolygón, aki mindent megadna, ha olyan életszínvonalon élhetne, mint te. Igencsak az elitbe tartozol, ebből a nézőpontból igencsak jó életed van (van hol laknod, van mit enned, nem akarnak lelőni, nem viszi el évente mindened a monszun stb.)
Ha arra vársz, hogy mások megsajnálnak, az állam majd megsegít, a Tesco megsajnál és olcsóbban adja csak neked az ásványvizet, csalódni fogsz. Lehet keseregni azon, hogy mindenki más hibás, te pedig csak elszenvedője vagy a történéseknek, de ez nem vezet sehová. Ha felveszed azt a nézőpontot, hogy te magad vagy a sorsod kovácsa, rajtad múlik, milyen jövő vár rád, akkor sokkal jobb lesz, mint ha mástól várod ezt...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#90305) Silεncε válasza kovaccss (#90303) üzenetére


Silεncε
őstag

Azzal, hogy saját lakásod van, már jobban élsz, mint jónéhány ember itt Mo-n. Sajnálom, ami veled történt, tényleg, de ezen csak te tudsz segíteni, a világ nem fog megváltozni, alkalmazkodni kell

(#90306) ShadowX válasza kovaccss (#90303) üzenetére


ShadowX
őstag

Ebbe már a múltkor is belementünk, de legyen, koptatom kicsit a billentyűzetet (pedig azt terveztem nem teszem). És egyáltalán nem bántásként írom a lentieket és ezzel be is fejeztem a témát.

Arról valóban nem tehetsz, hogy milyen életed volt olyan gyerekként, aki a szüleitől függött. Arról viszont csak és kizárólag Te tehetsz, hogy most hogy viselkedsz. Márpedig ezt nem jól csinálod. Mérgezed magad és a körülötted lévőket (legyen az akár egy szomszéd) és a legrosszabb, hogy észre sem veszed, mert a saját viselkedésed tekinted a követendő normának (tudom, ennek is ellent fogsz mondani).

közben ÉN vagyok a vevő, HOZZÁM kéne igazodniuk: ez csak egy bizonyos mértékig igaz. Mivel Te pofátlanul kiosztod őket, ha nem az van amit Te akarsz (ár, készlet, szállítás, akármi), így ne várj el kedvességet a másik oldaltól sem. Mint írták, a Te igényeid rétegigények. Nem szakosodhat az egész világ ezen igények kiszolgálására, hiszen akkor nem is lennének életképes vállalkozások. Ahogy látom, mégis be tudod szerezni amit szeretnél, igaz csak korlátozott helyről, korlátozott darabszámban, de be tudod. Tehát a rétegigényed ki van elégítve (igaz nem úgy, ahogy elvárod, hogy tőled 500m-es körön belül minden meglegyen).

Csak 250-350-ért tudok túlérett banánt venni (tegnap fogyott el, 250 volt), csak erre telik, 450-550-ért nem tudok venni. Paradicsom is kéne, de a nyáron is 600 körül volt, most 900-1000, nevetséges, 200 lenne a normális. A banánt 10e km-ről hozzák ide, 500-ért kapni, a paradicsomot meg 10-20 km-ről hozzák, és 1000? Miért? Ugye Te sem gondoltad komolyan, hogy amikor egy lángos 500-1000 Ft-ba kerül, akkor majd a paradicsom kilóját 200-ért fogják adni? Isten a tanúm, hogy nem tudom megmondani mikor lehetett utoljára 200 a paradicsom. Az utóbbi fél évben azt vettem észre, hogy a "szemét kategóriájú" élelmiszerek legalább 10-15%-al drágultak, a "minőségibb élelmiszerek" pedig 20-25%-al. És ez csak az utóbbi fél évben volt. Az áremelkedés folyamatos, egyszerűen a Ft nagyon gatya és elszállt az infláció (közelében sincs annak amit a KSH reklámoz). 200 Ft-ért lassan semmit nem lehet kapni.
A banánról meg annyit, hogy gondolom feltűnt, hogy nem őshonos gyümölcs, szóval importálni kell. Ahol importálják ott hatalmas mennyiségekben teszik, így az ár is olcsó tud maradni (plusz ehhez hozzájárul az is, hogy akik szedik a banánt, azok napi 300-400 Ft-nak megfelelő munkabérért teszik, ha egyáltalán kifizetik őket). Ezzel szemben a paradicsom megterem itthon, csak a megtermeléséhez és betakaríásához, majd piacra eljutattásához szükséges költségek a banánéhoz képest kb. 1000X-esek, hiába van az egyik 500km-re, a másik meg 10-re.

A házban 3 embernek is van kocsija, de sosem hoznának nekem semmit, barmok, nem vagyunk jóban. Ahogy írták előttem is, a tipikusan mindenki szembemegy veled az autópályán hozzáállás ez.

Csak hogy tudd, sosem késő változtatni és hidd el, hogy még ez a "putri" ország is tud kellemes lenni, ha helyén kezeled a dolgokat.

(#90307) kovaccss


kovaccss
tag

Nem kell irigyelni engem. Nem fogom magam szerencsésnek érezni, hogy van egy lyuk romos, salétromos lakásom egy romos házban, csak mert 1-2 milliárd ember még nálam is rosszabbul él. Nem a bádogkunyhós, sárkunyhós afrikai, stb. emberekhez kell hasonlítani az életemet. Tájékozott vagyok, nézek ismeretterjesztő műsorokat, csak Kínában (lakosság 1,5 milliárd) az utóbbi 20-30 évben több 100 millió ember került ki a szegényságből (a kétkezi mezőgazdasági, stb. munkából), és lett jó élete, lett IT, stb. területen munkája, vállalkozása. Kb. 25e új autót adnak el csak Kínában NAPONTA, ennyien kerülnek jobb helyzetbe NAPONTA. Évente 10 millió körül adnak el.

Attól se érzem magam jobban, hogy itt nincs háború, nem lőnek, nincs földrengés, hurrikán, tornádó, vulkánkitörés, cunami, stb.. Abban nőttem fel, hogy ezek nincsenek, ez alapvető, ez nem pozitívum, nem előny. Volt elég belvíz, lásd az 1999-2001-est, minden növény kipusztult a kertünkben, mocsári növények jelentek meg. Szar volt kézzel kiásni a sok gyümölcsfát, kézzel összefűrészelni, összehasogatni, és ezzel tüzelni a kazánban. A gázkazán mellett megvolt még ez is.

A 80-as években gyerekként tapasztalt szinthez mérem a mostani életemet, akkor jobban éltünk, mint a falu lakosságának 80%-a. Évente mentünk nyaralni a saját 0-7 éves (újan vette apám, aztán 7 évesen eladta, vett másik újat) kocsinkkal a Balatonra, meg máshová, 1991-ben 2-szer is nyaraltunk, az volt az utolsó nyaralás, azóta semmi. Min. ilyen szintű életre számítottam, közvetlenül a gazdagok szintje alattira. Ez most min. 1 millió Ft nettó jövedelmet jelentene, a fő + maszek melóval ennyi simán összejöhetne ma. Már a sima szakmunkás minimálbér is 160e nettó volt tavaly, és a sima építőipari vállalkozók Szegeden lazán megkeresik a nettó 300-400e-et. Nem fizikai melóval az 500-700e könnyen menne, 300e maszekmelóval is. Ez az 1m nettós életszínvonal simán ment volna, ha apám nem rohadék. Meg is érdemeltem volna az allergiáim, stb. miatt hogy jómódú családban éljek, mert jó minőségű ételre lett volna szükségem 0 éves koromtól kezdve, meg jó környezetre.

(#90308) lorcsi válasza pilóta (#90304) üzenetére


lorcsi
veterán

Ilyen felepitesu jack hosszabbito kabelt keresek

Honnan erdemes a varosban venni ?

A jelenlegiben erintkezesi problemak vannak , es eleg kezdetleges darab is

(#90309) pilóta válasza kovaccss (#90307) üzenetére


pilóta
nagyúr

Aha. Akkor mi lenne a megoldás? Szenvedsz továbbra is és mástól várod a megoldást, hogy majd dolgozik helyetted és a tőle elvett pénzt az állam neked adja, vagy elkezdesz tenni valamit, hogy jobbra fordítsd a saját sorsodat?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#90310) pilóta válasza lorcsi (#90308) üzenetére


pilóta
nagyúr

Szerintem a Tisza Lajoson a műszaki pincében biztos kapsz.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#90311) SirRasor válasza tlac (#90293) üzenetére


SirRasor
őstag

Biztos. Oda is van írva, hogy ezzel a szűrőbetéttel szállítják és ebből rendeltem még.
Az más kérdés, hogy nem 10 mikronos, hanem 5, de az külön öröm :D
Jajj, az előzőmben nanométert írtam mikron helyett :B

Make Love not war!

(#90312) Silεncε válasza kovaccss (#90307) üzenetére


Silεncε
őstag

Tehát neked minden jár, mert... csak? Azért ez kurvara nem így működik ám. Kádár meghalt, az a rendszer sosem volt működőképes, az ingyenebédnek is ára van

[ Szerkesztve ]

(#90313) ritkaság


ritkaság
tag

Sziasztok!
Van egy tabletem amin neteznék. Van vezetékes internet, nincs 220V, tehát rutert nem tudok használni. USB-re, hogyan tudok netet varázsolni? Tud valaki megoldást. :F Mobilnet kizárva. :W

(#90314) quailstorm válasza ritkaság (#90313) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Milyen vezetékes net van akkor, telefonkábel?

Ez nem fog menni. "kábeles" internet androidot USB reverse tetheringgel van, ami macera és root is kell neki, meg egy PC.
Marad az, hogy akkuról hajtasz egy routert.

Modern android cuccokhoz lehet Type-C LAN adaptert kapcsolni, de hogy PPPoE azon keresztül menne-e...

[ Szerkesztve ]

(#90315) SirRasor válasza ritkaság (#90313) üzenetére


SirRasor
őstag

MicroUSB-ethernet adapter.

quailstorm ez a fenti nem fog működni?

pilóta nekünk így volt Digi elég sokáig. Csak egy szimpla ethernet kábel jött be a lakásba.

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#90316) pilóta válasza ritkaság (#90313) üzenetére


pilóta
nagyúr

Várjál, itt valami nem kerek. Ha nincs 220V (230...), akkor hogy van vezetékes net?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#90317) kovaccss válasza ShadowX (#90306) üzenetére


kovaccss
tag

Ennek így nincs értelme. Amilyen életem volt, nem lehet normális a viselkedésem semelyik emberrel sem, mert az egész életemet más emberek tették tönkre, amiből nincs kiút. Egyszer kezdhettem volna normálisan 20 évesen a felnőtt életet, ezt apám elkúrta, úgyhogy ennyi. A 8 általános után 6 évig jártam még iskolába, 2 szakmám is lett, meg B+C-s jogsim, és az egész nem ér semmit, mert sosem vezettem kocsit az autósiskolán kívül, soha többet nem tudok dolgozni semmilyen melóhelyen semmit, és autóvezetésre is alkalmatlan vagyok. Az idegeimet, a pszichiátriai állapotomat semmi sem hozhatja helyre. Nem fogom elnézni mások baromságait, főleg az e házban lakókét nem, mert megkeserítik az életemet, amit nem engedhetek meg. Szenvedtem eleget. Nem fog itt senki zajongani, vasárnap lakást felújítani, stb.. Ha nekem be kell tartanom a törvényeket, akkor ők is be fogják tartani. Mindenki jobban él nálam, ketten meg egyenesen gazdagok, 3 kocsijuk van 2 garázsban, plusz egy 2xm-s házuk, kiadva a lakások, stb..

Nem érdekel hogy a boltosoknak mi nem tetszik, mert abban a hitben élnek, hogy bármit megtehetnek, a vevőkkel is, és majd minden vevő hozzájuk igazodik, ha meg valami nem tetszik, akkor majd elmennek máshová. Ez nem igaz, ez nem így működik. Nem csak a tömegigényeket kell kiszolgálniuk, hanem a rétegigényt is, ez is kötelességük. Így is 500 Ft/kg a kenyér, meg 4000 Ft a kaja (házi szalámi), amit hozzá veszek (paradicsom ehhez kéne, de 900-ért lehetetlen, ma pl. 1 nagy (10 gerezd) fokhagymát vettem 200-ért), ezek nem olcsó fos kaják, ez már prémium kategória. Ha meg már ennyit fizetek, akkor legyen már elérhető az a rohadt termék a hét minden napján Szeged legnagyobb piacán! Hát nem, mert nem az! Örülhetek, ha heti 5 napon kapható ez a Tatai rozsos 1 kg-os kenyér keddtől szombatig a Favorit pékségnél, mert éppen ma jelentette ki (eddig máshol vettem a kenyeret), hogy vasárnapra NEM lehet ilyet rendelni, mert vasárnap NEM sütnek ilyeneket, csak átlagos kenyereket, plusz hétfőn ZÁRVA van a bolt a Nagycsarnokban.

Hogy merik ezeket megtenni?? 3 napra kellett 3 kg-ot vennem, mert hétfőn máshol kell majd vennem, 4 napra nem vehettem, mert megszárad, és nem volt 4. Eddig kedd, csütörtök, szombaton mentem kajáért, át akartam térni a szerda, péntek, vasárnapra, mert a szombati tömeget utálom, de így lehetetlen. A szalámis vállalkozó meg csak szerda, péntek, szombaton jön be a csarnokba, más napokon NEM lehet ilyet venni! Mi ez a baromság?? Plusz ezeken a napokon sincs mindig ott. Ráadásul ma fél 7-kor mászott be a csarnokba, akkor hordta be a kaját! Hogyan mer ilyen későn jönni? 5-6-kor már egy csomó eladó bent van. Miatta fél 7 után kell mennem, eddigre meg már nem lesz kenyér, mert HÁROM db volt ma az összes, mindet én vittem el, és összesen NÉGYET hoztak reggel! 4 kg kenyér 1 fajtából 5-12 óráig! A másik kenyeresnél rendelgetnem kellett, itt nem fogok, elegem van. Átagnál jobb kenyeret csak rendeléssel lehet megvenni a NAGY piacon egy 170e-es városban?? Ez nem normális! Akkor hol van még a többi kaja? Utálok enni, és kaját venni, mert hiába költök többet, mint kéne, ez van, amit leírtam, másnál is. A kevés pénzem nagy része kajára megy el, és így viselkednek velem? Heti 3-szor kell öltözgetnem, bicikliznem, szarakodnom a maszkkal, mert e nélkül nem szolgálnak ki, és ezt merik tenni? ÉN VAGYOK A VEVŐ, ENGEM KELL KISZOLGÁLNIUK, EZÉRT VANNAK OTT, ŐK VANNAK ÉRTEM, BELŐLEM IS ÉLNEK, ÉN FIZETEK, NÁLAM VAN A PÉNZ, ÉS MINDENÜTT LESZARNAK?? Hogyan tűrhetném el ezt?

[ Szerkesztve ]

(#90318) quailstorm válasza SirRasor (#90315) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ha nincs router, akkor szerintem nem.

Nem találtam gyors kereséssel olyat, hogy androidon PPPoE-t csinálnának kábeles neten. Úgy viszont kell router.

(#90319) ritkaság válasza kovaccss (#90307) üzenetére


ritkaság
tag

Vazzzeee!
Sokat panaszkodsz, de nem írtad, hogy TE mennyit tettél azért, hogy jobban élj. Hogyan tanultál? Mennyi végzettséged van? Én egy 15nm-es szobában nőttem fel a nagymamámmal, édesanyámmal és a nagybátyámmal (fater lelépet amikor fél éves voltam). 60 ember által használt közös zuhanyzóban fürödtem, tálaló konyhában készítettük az ételünket ahol kb 100 másik ember kajáját tálalták. Van érettségim és 5 szakmám. Hoztam az életben rossz döntéseket és ezért lenulláztam magamat egy párszor, de nem sírok!!! Van egy lányom 3 diplomával, mint tudjuk az sem kevés pénz. Nem tudták diagnosztizálni az elfakadt vakbelemet, ezért még tíz kg sem emelhetek a műtéteknek köszönhetően... Sírjak még, tudnék hidd el. Nem sírni kell, hanem tenni. Apró lépésekkel előre, de néha vissza. Főleg nem mástól vagy másoktól várni a sült galambot. Én a Kádár rendszer alatt sem éltem jól, de jobban éltem mint most és az sem tetszett. Most boldog vagyok a nejemmel és a lányommal. Nem mondom, hogy nincsenek viharok az életemben, de teszem a dolgomat és mindig nyitott szemmel járok. Ja, hogy sírjak még egy kicsit, cukros és szívbeteg vagyok, asztmával születtem ..... De itt vagyok hál Istennek! :R

(#90320) ritkaság válasza pilóta (#90316) üzenetére


ritkaság
tag

A vezeték jöhet másik helyről nemde?

(#90321) Silεncε válasza kovaccss (#90317) üzenetére


Silεncε
őstag

Te nagyon fordítva ülsz azon a bizonyos lovon.

(#90322) ritkaság válasza quailstorm (#90318) üzenetére


ritkaság
tag

Vazze, bocs az lemaradt, hogy régi win tablet. :R

Akkor ez a megoldás? [link]

Kösz mindenkinek! :C :R

[ Szerkesztve ]

(#90323) quailstorm válasza ritkaság (#90322) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Pedig fontos. Piaci elterjedtség és arányok alapján Androidra gondolna az ember.

Windows-ban van PPPoE, tehát oda LAN és WAN is mehet USB-s hálókártyával. Régi = BayTrail Windows 8 korszak, vagy annál is régebbi?

(#90324) Rimuru válasza kovaccss (#90317) üzenetére


Rimuru
veterán

A kenyer jol birja a fagyasztast, bevasarolsz belole (szeleteled) majd lefagyasztod. Este kiveszel annyit ami kb eleg lesz holnapra, hutoben/szobahon hagyod kiolvadni.

Attol hogy te "speci" kenyeret veszel sokan masok nem. Ha az arus nem tudja eladni a felesleget mert kicsi a kereslet ra akkor jo hogy nem fog bevasarolni belole. Tudja hogy 1 nap kb atlagban 4db fogy akkor ennel tobbet nem fog rendelni mert csak rarohadna.

A szalalmi szerinted a fan terem? mi van ha a tobbi nap elvan azzal foglalva hogy (elo)kesziti a termeket? A maradek nap pedig eladja. Esetleg nem csak szegeden arul, stb.

Ha elerhetoseg kell akkor maradnak a kommersz cuccok ezeket nagyon jol hozzak a nagyaruhazak, nem kotelezo piacra menni.

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#90325) pilóta válasza ritkaság (#90320) üzenetére


pilóta
nagyúr

Jöhet, de akkor áramvezeték is tud jönni nem?
Ha nem jöhet, akkor oda kell tenni egy routert, ahonnan jön...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#90326) SirRasor válasza kovaccss (#90317) üzenetére


SirRasor
őstag

Szeretnél boldogabban élni extra pénzráfordítás nélkül? Most ezt komolyan kérdezem. Ha igen a válasz, gyere privibe. De ha nincs rá hajlandóságod(sokan foggal-körömmel ragaszkodnak a saját szenvedésükhöz, mert azzal azonosítják magukat) és nem fogsz érte extra erőfeszítést tenni, akkor ne keress.

Make Love not war!

(#90327) ritkaság válasza pilóta (#90325) üzenetére


ritkaság
tag

Áramkábel nem jöhet, és a helység annyira szigetelt, hogy még mobil sincs!

@quailstorm: szerencsére bírja a win10-t

[ Szerkesztve ]

(#90328) pilóta válasza kovaccss (#90317) üzenetére


pilóta
nagyúr

Nagyon nem vagy képben a gazdaság működésével. A gyártók, eladók nem rabszolgák, hogy bármit is meg kelljen tenniük. Ha egy pékség úgy dönt, hogy csak és kizárólag hétfő délután 2 és fél 3 között árul kenyeret, akkor úgy dönt. Ha neki megéri, akkor jó, ha nem éri meg, akkor nem fog így tenni. Ez az ő döntése, senkinek semmi köze hozzá, semmi sem kötelező, a piaci igények döntik el, hogy kinek mi éri meg.
Nyilván nem éri meg neki vasárnap dupla pénzt fizetni alkalmazottaknak csak azért, hogy neked legyen vasárnap is kenyered (amit mellesleg szombaton is meg tudsz venni, nem romlik meg másnapra), mert az volt a tapasztalata, hogy kifizet X forintot munkabérre meg a kemencék fűtésére meg egyéb költségekre, ebből 2X bevétel folyik be hétköznap, de vasárnap csak X/2 összegért tud árulni, hát veszteségért nem fog kinyitni vasárnap.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#90329) kovaccss


kovaccss
tag

90319, 90321: Pont a 90317-ben írtam le a végzettségeimet, nem 6-8 általánosom van, sosem buktam, vagy ismételtem évet sehol. Minden fontosat leírtam már a témában. Mostantól csak priviben beszélgetek, csak olyanokkal, akik tényleg figyelembe veszik a 90300+90303-at, a helyzetemet, és tényleg ennek megfelelően akarnak segíteni, pl. otthon végezhető melóval. Nincs értelme napokig sokat írni itt a semmiért, nem vitatkozok senkivel, a múltam, a jelenlegi helyzetem, a testi és pszichikai állapotom, a világ helyzete adott.

90328: Az a szomorú, hogy a pékség nem azért süt kenyeret, hogy az embereknek legyen mit enniük, hanem azért csinálja ezt, hogy annyi hasznot termeljen, amennyiből ő megél. Csak azért érdekli a kenyér, hogy a vállalkozás megéljen ebből, csak azért érdekli milyen kenyeret vesznek az emberek, hogy milyet süssön, hogy legyen elég bevétele. Ami ezen kívül van, leszarja. Ez a hozzáállás nagyon nem jó, nekem sem, mert sosem volt jó nekem az átlagos semmiből. A lehető legolcsóbban akarja előállítani a kenyeret, és a lehető legtöbbért eladni, a minőséget leszarja.
Nekem, mint vevőnek meg pont az az érdekem, hogy a lehető legjobb minőséget kapjam, a lehető legolcsóbban, MINDEN NAP, LÁSSAM, HOGY ÉRTEM IS DOLGOZIK, FONTOS VAGYOK NEKI, FONTOS NEKI, HOGY ELÉGEDETT VAGYOK-E A TERMÉKKEL, A KISZOLGÁLÁSSAL, A BOLTTAL. Ameddig nem látom azt, hogy ezek fontosak az eladóknak, nem fogok másképpen viselkedni semelyik boltossal. A reklámok kamu, ahol úgy állítják be a dolgokat, hogy a boltnak fontos a vevő, és a bolt mindent megtesz a vevőért, hogy minél olcsóbban, minél jobb terméket kapjon. Pont a fordítottja igaz. Inkább azt tapasztaltam, hogy szó nélkül, a pofámat befogva vásároljak minél több átlagos szemetet drágán, ha nem tetszik, mehetek a fenébe, le vagyok szarva. Ezt sosem fogom eltűrni sehol.

[ Szerkesztve ]

(#90330) quailstorm válasza ritkaság (#90327) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Innentől nincs kérdés, az USB csatolónak megfelelő USB ethernet adapter.

(#90331) veze válasza kovaccss (#90329) üzenetére


veze
őstag

Azt azért szögezzük le.. Ami az apámé az NEM az enyém, azzal azt csinál amit akar az életében. Ő teremtette, ő dolgozott érte nem én, az nekem nem jár, csak a halála után, ha még marad belőle után ..Az enyém az amit én teremtettem magamnak. Az hogy az anyám olyan hogy körülötte mindenki öngyilkos lesz vagy elmenekül , nem feltétlenül az apám hibája, ezért, na meg azért, mert a sajat maga megteremtette dolgokkal azt csinnál az életében amit akar és nem nekem adja, miközben arra várok hogy a prémium minőségű sültgalambok a számba repüljenek, még nem hordhatom le a sárga földig
Van egy ismerősöm, akivel ha bármi történik mindig csak rosszat látja és éli meg belőle. totál el van szigetelődve, az emberek elfordulnak tőle.
Van egy másik akivel ha valami történik mindig mindig a jót próbálja belőle megélni és így hozzáálni, ezt közvetíteni mások felé is. Sokan szeretik és sok barátja van..
És sok mindent el fogsz türni így, ezután is, mert rákényszerítenek, ha tetszik ha nem . most is folyamatosan ezt teszed , mert a villég nem ugy muzsikál ahogy Te szeretnéd, és nem is fog :D

[ Szerkesztve ]

(#90332) ShadowX válasza kovaccss (#90317) üzenetére


ShadowX
őstag

Ahogy Veze is írja fentebb, te a rosszabbik utat választottad. Úgy döntöttél, hogy megrekedsz a posványosban, és ezzel semmi gond, hiszen ez neked szemmel láthatóan jó. Nekem nem lesz sem jobb, sem rosszabb a saját életem, kizárólag a sajátodat alakítod.

És igen, fordítva ülsz a lovon, de nem fogom tudni neked megmutatni, mert nem is akarsz a saját véleményedtől eltérővel szembesülni.

Azt nem tagadom, hogy azután ami veled történt, nehéz a kilábalás. Qrva nehéz, de megcsinálható. És ne feledd, mindenkinek megvan a saját keresztje. Amit Te most bagatell problémának gondolnál, az másnak hatalmas gond lehet. Ergó lehet valaki "kevesebb problémával" lelkileg ugyanott tart, mint Te.

Ez a vállalkozások érted vannak dolog pedig nagyon sántít. A vállalkozások azért vannak, hogy bizonyos személyeket/családokat/érdekeltségi köröket ellássanak, pénzhez juttassák. Nem tudnak mindenkinek megfelelni, ha tetszik, ha nem. A nagy átlaghoz fognak tudni igazodni, amiből Te nagyon kilógsz. A megoldás: ha nem tetszik ez, akkor nem kell az adott helyen vásárolni. Mellesleg Te a saját életviteledre, igényeidre fűznél fel egy tömegeket kiszolgáló üzletet (=neked legyen meg amit akarsz).

Nem kell privát, semmi, ez volt az utolsó gondolatom a témához. Még az is lehet, hogy elintézted a PH-nak, hogy legyen egy új prémium előfizetőjük. ;]

(#90333) kovaccss


kovaccss
tag

Nem azt vitatom, hogy a saját tulajdonával mindenki azt csinál, amit akar, egyértelmű. Amikor 12 éves voltam, az apám még segíteni akart a gyerekeinek, nekem is, ezért vette a telket. Ezt lazán megtehette, mert akkor még 1990 előtt 6jegyű összegbe került. A szülők kötelessége a gyerekekről gondoskodás, benne van sok törvényben. A legtöbb ember alapból gondoskodik. A normális ember azért csinál gyerekeket, hogy legyen akit szerethet, és mindent megtegyen, hogy a gyerekeik minél jobban éljenek, és a felnőtt életbe való elindulásukat is maximálisan segíthessék, ahogy tudják, még önfeláldozás (a szülő kényelmetlenségeket, plusz melót vállal, csak a gyerekéért) árán is. Az az ember mit ér, aki nem így gondolkodik? Ez nem nevezhető szülőnek.

Apám az olajos és a másik melójával már akkor az átlagbér 3-4-szeresét kereste meg. Könnyen megoldhatta volna a 90-es évek közepén a házamhoz még kellő építőanyagok, stb. megvételét. Addigra a telkek ára jól felment, ezzel is mi nyertünk volna, a ház értéke addigra a duplája lett volna. Semmilyen extra dolgot nem kellett volna apámnak tennie, hogy jó életem legyen. Ház, jó meló, ennyi, a többit én megoldom a jó fizetésemből. Sok apa nyomja be a jó melóhelyre a gyerekét, és segít neki házhoz jutni, ez alapdolog. A szüleim aztán eladhatták volna a nagy házat, kisebbe költözhettek volna, a húgommal nem lett volna gond, férjhez megy, a férje dolga megoldani mindent. Vagy lehetett volna olyan, mint a szomszédaink csinálták. A szülők kimentek tanyára, úgyis nővénytermesztésből éltek, a házat odaadták a lányuknak (oda ment a férje, ott laknak), a fiuk meg megkapta az egyik nagyszülő házát, mind2 gyereknek lett háza építkezés nélkül. Nekem megfelelt volna a családi házunk is (80-ban épült), a szüleim átmehettek volna apám szülei házába. Vagy a telekre épült ház lett volna a szüleimé, a házunk az enyém, és apám szülei házát adták volna el.

Az meg nagy mocsokság volt az apám részéről, hogy anyám miatt beadta a válópert, mert elege lett anyám piszkálódásaiból. Melyik feleségnek tetszik, ha a férje csajozik, kocsmázik, részegen autót vezet? Volt árokba hajtás, meg kapunak menés is, egyedül volt a kocsiban. 3 évig jártunk át biciklivel a falu túlvégébe 2-3 km-re a telekre a biciklire kötözött kapával, ásóval kapálni, kertet ásni! A kert nagy részét bevetette anyám. Nagy saroktelek volt, 50×20m-es, mind2 oldalon végig árokkal, füvet is kellett nyírnom. Mire mentem a sok biciklizéssel, melóval, plusz a saját kertünk sok melójával? Sosem kaptam egy "köszönöm"-öt senkitől! Anyám eleve az ordítva parancsolagatós fajta ember, az ő anyjától jött ez, meg az ő anyjától. A házi munkát is mindig ordítva mondta nekem, csináljam ezt, azt, kapáljak, szedjek babot, stb.. Még amikor elment otthonról 1 órára, arra az időre is adott munkát, nehogy azt csináljam amit akarok, ha nincs itthon! Otthon dolgozott bedolgozó varrónőként, úgyhogy egész nap ez ment. Az életem 20 éve ezzel telt, kötelezően végre kellett hajtanom a parancsokat. Elég volt.

Anyám simán tűrhetett volna még 5 évig, hogy nem piszkálja apámat, amíg 20 éves leszek, amíg apám felépítteti a házamat, rám íratja, meg beköltözök, és utána anyám adta volna be a válópert. Azzal hogy apámnak 15 éves koromban lett elege anyámból, akkor adta be a válópert, a lehető legrosszabb történt, én szívtam meg a legjobban. Az plusz szemétség volt, hogy még a jogos örökségemet se kaptam meg apám halála után a szülei házából, mert apám előre elintézte. Aztán meg a családi házunkból (15m-ért lett eladva) is alig kaptam 5m-t, ezt is úgy kellett kikényszerítenem anyámtól. Tehát mind2 szülőm kisemmizett, pedig ott volt a nagy házunk, a telek, apám szüleinek a fél háza, a sok ingóság is, meg pénz (a nagyszüleim takarékbetétkönyvei, stb., miért dolgoztak sokat, ha nem az unokáik segítéséért? Én voltam a legidősebb unoka), mind idegeneké lett, idegenek laknak mindben.
Tévedés, nem fogok eltűrni semmit se a boltosoktól, se másoktól, vannak eszközök, amikkel lehet hatni az emberekre.

90332: Ez is tévedés, mert hozzám is alkalmazkodni fognak a boltok, olyan nincs hogy máshová megyek vásárolni. Nem mehetek máshová. A Tescos, stb. tömegkaják számomra nem léteznek.
Ha könnyű lenne kikerülni a helyzetemből, már nem itt tartanék. Még nehéz módszert se látok, amivel értelmes eredmény érhető el. Az állapotom, a világ helyzete nem megváltoztatható. Ha semmi nem lesz olcsóbb, akkor csak az marad, hogy több pénz kell. De ha többet nem dolgozhatok, akkor hogyan? Illegális dolgokba nem vágok bele, a börtönből élve nem jönnék ki. Akkor? Nem velem, hanem az emberekkel, és a világgal van gond, ez a világ nem olyan, amilyennek lennie kéne. A szocializmusban nőttem fel, a rendszerváltáskor kezdtem továbbtanulni, mire végeztem az iskolákkal 1997-re, már felszámolták a régi rendszer minden elemét. Ott voltam egy semmire se használható tudással, végzettségekkel a kapitalizmusban, kapcsolatok, barátok, rokonok, szakmai tapasztalat nélkül. Pont a legrosszabbkor születtem.

(#90334) pilóta válasza kovaccss (#90333) üzenetére


pilóta
nagyúr

Ott hibádzik az elméleted, hogy egészen sokan születtek ugyanazokban az években, amikor te, és látni való, hogy az elsöprő többségük mégis meg tud élni, dolgozik, boldogul, szóval mégis csak veled lehet a gond, neked kellene változtatni.

A világ helyzete olyan szinten változtatható, hogy gyakorlatilag mióta létezik, csak változik. Pont hogy változatlanul tartani lehetetlen, eddig mindenki belebukott a történelem során, aki megpróbálta...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#90335) Ezekiell válasza kovaccss (#90333) üzenetére


Ezekiell
veterán

Nem velem, hanem az emberekkel, és a világgal van gond, ez a világ nem olyan, amilyennek lennie kéne.

Avagy:

– Figyelem, az autópályán egy őrült sofőr szemben megy a forgalommal!
– EGY? Hát mindenki szembe jön velem!!!

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#90336) fecus válasza Ezekiell (#90335) üzenetére


fecus
őstag

Do not feed...

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#90337) Ezekiell válasza fecus (#90336) üzenetére


Ezekiell
veterán

ez már csak fun, de jogos :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#90338) pilóta


pilóta
nagyúr

Édesapán után megmaradt 11 csomag ilyen férfi betét: [link]
Kellhet ez valakinek?

[ Szerkesztve ]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#90339) ShadowX válasza pilóta (#90338) üzenetére


ShadowX
őstag

Facebookon fent vagy? Nem volt még olyan dolog, amit a szegedi adok-veszek csoportban ne tudtunk volna még eladni.

(#90340) sarkanyolo2 válasza kovaccss (#90333) üzenetére


sarkanyolo2
őstag

Tényleg szar 20 év lehetett a leírtak alapján, nem mondom. :(((

De én se kaptam a seggem alá lakást, autót, kötvényt, aztán mégis futja vajas kenyérre. Nagyságrendileg több ember kezdi az életét ezek nélkül! Tessék nyomni, jó lesz az! Ezeket meg próbáld meg elengedni mert csak őröl és már nem tudsz rajta változtatni! :R

[ Szerkesztve ]

٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6

(#90341) Cyrin válasza kovaccss (#90333) üzenetére


Cyrin
addikt

Erről inkább blogot kellene írnod, sok lesz ez már ide...
A PH ad erre lehetőséget.

(#90342) Rimuru


Rimuru
veterán

Jack-rca kabelt szeretnek venni, szegeden hol erdemes erdeklodni szerintetek?
[kep]

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#90343) ShadowX válasza Rimuru (#90342) üzenetére


ShadowX
őstag

Műszaki pince.

(#90344) skopy


skopy
tag

Szárítógép alkatrészt keresek, vagy olyan szakit aki javít , merre induljak ?

[ Szerkesztve ]

Az akasztott embert, még az ág is húzza.

(#90345) kovaccss


kovaccss
tag

Minden fontosat leírtam már a témában. Mostantól csak priviben beszélgetek, csak olyanokkal, akik tényleg figyelembe veszik a leírtakat, a helyzetemet, és tényleg ennek megfelelően akarnak segíteni, pl. otthon végezhető melóval. A 90326-szerű kamu lehetőségeket mellőzzétek, mert hiába írtam privit, nem mondott semmit. Nincs értelme napokig sokat írni itt a semmiért, nem vitatkozok senkivel, a múltam, a jelenlegi helyzetem, a testi és pszichikai állapotom, a világ helyzete adott. A 40+ évesen tanulás, iskolába járás, tanfolyamozás kizárt. 8+6=14 évet jártam iskolába, van 2 szakmám, lejárt B+C jogsim, és nem mentem ezekkel semmire, elég volt a tanulásból. Sokan normális végzettség nélkül vitték sokra, vagy teljesen más végzettségük volt, mint amivel sikert értek el.

(#90346) kovaccss


kovaccss
tag

Ez kimaradt: Sosem gondoltam volna, hogy a kormány el akarja tüntetni a rokkantakat, márpedig ez van 2012 óta. A kormánynak mindenki teher, aki nem dolgozik, nem fizet adót, nem lehet kizsákmányolni, lehúzni, nem vásárol sokat, nem fizet sok ÁFA-t. Az öregségi nyugdíjasok a fő teher, mert régóta hitelből kell fizetni a nyugdíjakat, de komolyan nem ártanak nekik, mert nagy szavazóbázis. De ők sem ússzák meg, bárki megnézheti az új alaptörvényt, már elő van készítve a nyugdíjcsökkentésre (ezért lett törvény 2 éve, hogy a gyerekeknek kötelességük rászoruló szüleikről gondoskodni) mert már a kormánynak nem kötelessége nyugdíjat fizetni, és a társadalombiztosítás sincs már, nem kötelessége ingyenes egészségügyi rendszert működtetni, ezért teszik tönkre az egészségügyet. Aki nem akar felfordulni, magánorvoshoz, magánkórházba fog kényszerülni.

A mostani orvosi béremelés, a kórházi fejlesztések csak kamu, a lopás miatt van az egész, hogy a fejesek tovább gazdagodjanak. A vírushelyzetből is gazdagodnak, a sok lélegeztetőgép tizedét se fogják soha használni, 100 milliárdokat loptak el így is. Az orvosok béremelését bármikor megtehette volna a kormány, amikor nem volt járvány, nem véletlenül most csinálják ezt, így lehet zsarolni az orvosokat. A háziorvosokat kihagyták a törvényből. Szart se ér az egész, aki még nem ment el külföldre, ezután fog kimenni, nem csak az orvosok, a többiek is, asszisztensek, stb.

Az itt összesen megírtak után jogosan vagyok dühös az országra, a kormányra, az e házban lakókra, a szüleimre, az egész ország lakosságára, stb., mert miattuk szar az életem. Miért hagyták a magyarok, hogy 1990 óta tönkretegyék az országot? Ölbe tett kézzel nézte 10m ember, ahogy a multik bejönnek, és ezek, meg az EU kiszolgáltatja az országot a külföldi cégeknek. Nyugati árak vannak balkáni bérekkel. A kormány pont a legelesettebbeknek árt a legtöbbet, közben a gazdagoknak, meg maguknak kedvez. Sehol sem olvasok olyat a vírusos gov oldalon, meg máshol se, hogy az egyedülállóknak segíteni akarnának. Egy normális országban egy csomó lehetőség van az otthoni melóra (nem éhbérért!), a részmunkaidős munkára, sok GYES-en otthon lévő anya is ezt csinálja, meg rokkantak is, persze ez Észak és Nyugat-Európa, pl. Hollandia.

[ Szerkesztve ]

(#90347) csoszogi válasza kovaccss (#90346) üzenetére


csoszogi
tag

90294-re? Szikvíz? Nézz utána...hátha az jó megoldás lesz a te helyzetedben "vízügyileg"

[ Szerkesztve ]

(#90348) ShadowX válasza csoszogi (#90347) üzenetére


ShadowX
őstag

Nem jó. :N

(#90349) veze válasza kovaccss (#90346) üzenetére


veze
őstag

Most is kapsz lakhatási támogatást, ugy hivják hogy rezsicsökkentés :D
Ott van minden számládon hogy a honfoglalás óta mennyi sokat jóváírt az állam Neked :)Azzal fűtöm a medencém, a garázsbejáró betonját de még az elektromos biciklim is azzal töltöm és 4 helyett 34km is elmegyek vele simán. És mindezt támogtják is jókora összeggel,
sőt még a bicajra is adtak százötvenezer támogatást csak vegyem meg, hogy aztán a töltögetését is rezsicsökkentéssel támogassák tovább :D

[ Szerkesztve ]

(#90350) ritkaság


ritkaság
tag

Sziasztok!

Leselejtezett, de még jó 12v-os 9Ah-s aksit keresek. Nincs valakinek elfekvőben?
Vagy valakinek nincs ismerőse biztonságtechnikai cégnél. Ezeket használják riasztókban és akár jó akár nem bizonyos időnként cserélik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.