Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#90307) kovaccss


kovaccss
tag

Nem kell irigyelni engem. Nem fogom magam szerencsésnek érezni, hogy van egy lyuk romos, salétromos lakásom egy romos házban, csak mert 1-2 milliárd ember még nálam is rosszabbul él. Nem a bádogkunyhós, sárkunyhós afrikai, stb. emberekhez kell hasonlítani az életemet. Tájékozott vagyok, nézek ismeretterjesztő műsorokat, csak Kínában (lakosság 1,5 milliárd) az utóbbi 20-30 évben több 100 millió ember került ki a szegényságből (a kétkezi mezőgazdasági, stb. munkából), és lett jó élete, lett IT, stb. területen munkája, vállalkozása. Kb. 25e új autót adnak el csak Kínában NAPONTA, ennyien kerülnek jobb helyzetbe NAPONTA. Évente 10 millió körül adnak el.

Attól se érzem magam jobban, hogy itt nincs háború, nem lőnek, nincs földrengés, hurrikán, tornádó, vulkánkitörés, cunami, stb.. Abban nőttem fel, hogy ezek nincsenek, ez alapvető, ez nem pozitívum, nem előny. Volt elég belvíz, lásd az 1999-2001-est, minden növény kipusztult a kertünkben, mocsári növények jelentek meg. Szar volt kézzel kiásni a sok gyümölcsfát, kézzel összefűrészelni, összehasogatni, és ezzel tüzelni a kazánban. A gázkazán mellett megvolt még ez is.

A 80-as években gyerekként tapasztalt szinthez mérem a mostani életemet, akkor jobban éltünk, mint a falu lakosságának 80%-a. Évente mentünk nyaralni a saját 0-7 éves (újan vette apám, aztán 7 évesen eladta, vett másik újat) kocsinkkal a Balatonra, meg máshová, 1991-ben 2-szer is nyaraltunk, az volt az utolsó nyaralás, azóta semmi. Min. ilyen szintű életre számítottam, közvetlenül a gazdagok szintje alattira. Ez most min. 1 millió Ft nettó jövedelmet jelentene, a fő + maszek melóval ennyi simán összejöhetne ma. Már a sima szakmunkás minimálbér is 160e nettó volt tavaly, és a sima építőipari vállalkozók Szegeden lazán megkeresik a nettó 300-400e-et. Nem fizikai melóval az 500-700e könnyen menne, 300e maszekmelóval is. Ez az 1m nettós életszínvonal simán ment volna, ha apám nem rohadék. Meg is érdemeltem volna az allergiáim, stb. miatt hogy jómódú családban éljek, mert jó minőségű ételre lett volna szükségem 0 éves koromtól kezdve, meg jó környezetre.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.