Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5086) macilaci78 válasza bitpork (#5084) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha a tok és a fal közt szelel, purhab. Oké, esztétikailag mindenképp hozzá kell nyúlni, de komoly szakértelmet nem igényel.
Ha a tok és az ablakszárny között van gond, akkor maga az ablak, mint tárgy az, ami a problémás, annak a gyártója csak nem szűnt meg. De mint elhangzott, itt se biztos, hogy komoly a probléma.

Fa nyílászáróra visszatérve: 5, 10, 20, 30 év múlva mit fog előadni? Egy fa ablak sokkal több gondoskodást, ápolást követel meg, mint a műanyag. Jobban befolyásolja a napsütés, UV, hő, páratartalom, mint a műanyagot. Szebb, ez biztos, de ha nem kisipari módon készült, problémás lehet. Nem sokan szárítják 2-3 évet megfelelő helyen a deszkákat, ipari szárítás meg ehhez képest tessék-lássék. Saját tapasztalat, 5-7 évig volt padláson a fenyőpalló, mire felhasználásra került kazettás lambériánál és konyhabútornál. Nem vetemedett, nincs megrepedve, elszíneződve, pedig pácolva nem lett, csak lakkozva, de azt vagy 5 sorral.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.