Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) bitpork válasza ErőVarázsló (#1400) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Az hogy ki mennyi ideig végzi a választott szakot, legyen magánügy. A választással kapcsolatban maximálisan egyetértünk.

Dux meg elmehet a csába, mert ott áll az SZTE 2 millárdos elvonása mögött. Mintha nem itt élt volna a köcsög. Kíváncsi lennék, ha odamennék hozzá, hogy "Te Gecc, sokallom a fizudat, elveszem a 15%-át akkor mondaná-é nagypofával hogy minden okés. :W :W :W :W

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#1402) pschio válasza ErőVarázsló (#1400) üzenetére


pschio
őstag

Ez nem tiltakozás. 80 ember...

Egyszerűen az összes magyar diáknak ki kellene iratkoznia. Na. Akkor berezelnének egy csöppet. Amíg nincs nagyméretű összefogás, addig csak lófaszt fognak kapni. A seggükbe. Mert, hogy ezután szépen suttyomban kirugdossák mind a 80-at az tuti.

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#1403) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Ezt üzenem a mostan kormánynak(függetlenül h a szocik is megdögölhetnek)

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#1404) bitpork válasza pschio (#1402) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Ezzel vitatkoznék:
Urban legend ON- Az MI5 bejelentette, hogy megtaláltak és sikeresen hatástalanítottak egy a királynőnek szánt bombát. Másnap az MI5 kapott egy telefont, hogy: Legyenek rá büszkék, és legyenek nagyon felkészültek, mert nekik minden terrorista akciót meg kell hiúsítaniuk, amíg a terroristáknak csak 1x kell szerencsével járni...

Szóval lehet hogy most csak 80, de milyen 80 lehet ha szerencsénk van...

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#1405) Rolly válasza bitpork (#1401) üzenetére


Rolly
veterán

Igazából nem tudom miért megy most a tüntetés, de sajnos abban Viktoréknak igaza van, hogy szarban a haza. Arról is lehet beszélni, hogy hol lett elbaszva (1. széchenyi terv sok pénz lenyúlás kevés eredmény, 100 napos program, Gyurcsány papa választási osztogatásai, viktor eszeveszett kavarásai).

GDP-nk 2007-hez képest 10%-kal kevesebb ha nem 15%-kal ergo és azóta még vagy 5-6 ezer milliárddal nőt az adósságunk.

Mit kéne tenni? Gazdaságtant tanultam, s tisztába vagyok olyan fogalmakkal amikkel politikusaink nem ... kiadás, bevétel, egyensúly....

De tippem sincs (ami megoldaná a problémát az drasztikus és 1 millió "magyar" érintene)...

De demokratikus úton csak az oldaná meg ha:
1. max 2 gyereke járna támogatás mindenkinek (nincs elég munkahely kevesebb embert tud ellátni kicsiny országunk nem kell munkanélküli) utánna semmi
2. fogyatékosok szaporodását (ahol genetikailag 50% vagy nagyobb a genetikai hiba tovább adása) megtiltani...
3. segélyek drasztikus csökkentése, s segély csak közmunka ellen (sajnos muszáj kis pénzt adni emberekenek mert meg kell élniük valamiből)
4. nyugdíjak emelésének elfelejtése a nyugdíj csak abból lehessen amit az emberek befizetnek. (Korkedvezményes nyugdíj is a kivesszük és nullás lesz a nyugdíjkassza nem megoldás)
5. korkedvezményes nyugdíj átszervezése. Tűzoltóknál, rendőröknél, katonáknál, mentősöknél 5 év korkedvezmény alapból, utánna x hónap vagy hét bizonyos események alapján. Pl tömeg baleset ahol 1 halálos baleset 1 hét ...
6. egyetemi szakok egyetemek átalakítása (sok egyetem van, van ami olyan papírt ad ami csak dísz ezért ne dobják ki a pénzt...), szakok megszüntetése (pl amerikanisztika, szlavisztika), szokok létszámának csökkentése (jogász - 2,5 szer annyi végez mint amire szükség van évente), felvétel szigorítása (programozó - 500 diákból 50-100 kap diplomát)
7. aki egyetemre megy tanulni és nem fejezi be "fizesse vissza" a teljes képzési költségét (családtagoknak is legyen felelőség vállalása - nem teljes) - én se fejeztem be ezt itt jegyezném meg.
8. aki magyarországon végezte el az egyetemet és ingyen tanult tartozik annyival országának, hogy ledolgozza azt amibe került az államnak... Nem nem értek egyet a 10 éves hülyeséggel... Pl egy orvos keres 100 eFt kezdőt, akkor mondjuk havonta 200 eFt-ot "dolgozzon" le a képzéséből ami mondjuk 6 millió akkor ez 30 hónap itthon dolgozás ... Vagy fizesse ki a képzésének költségét
9. szakmunkások képzésének javítása, mert lassan nem lesz autószerelő (de se esztergályos, se lakatos, se pék, se cukrász,....) aki megcsinálja az autóját az egyetemet végzett diplomásnak
10. parlamenti képviselőknek üzemanyag kártya, amivel csak 1+1 autót lehet tankolni. és budapesti szálló (4* - 300 szoba) állami pénzből. bér pedig a mindenkori átlagbér ~ jelenleg kb bruttó 225.000 ft
11. aki korrupcióba keveredik életfogytig tartó büntetés
12. börtönök átalakítása gazdasági tevékenység végzésére (nem választható kötelező munkavégzés), termeljék meg maguknak amit esznek
13. évente a államháztartási hiányt kötelező legyen csökkenteni 5%-kal (jelenleg kb 1.2 milliárd forint / év persze évről évre csökkenne ez az öszeg)
14. IMF-nek könyörögni jöjjönm vissza 8,5 %-os hitelekből kiváltani párat az imf 4,5 %-os hitelével...
15. kétkulcsos adó az átlagbér felettiek többet adóznának 16% és 32%

saját véleményemet írtam le és elnézést ha hosszú lett :) és ha valaki nem ért velem egyet megértem :)

(#1406) ritkaság válasza pmheros (#1372) üzenetére


ritkaság
tag

Kösz. :R

(#1407) bitpork válasza Rolly (#1405) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Viktoréknak igaza van...hmmm...szerintem aki 89 után a parlamentben volt, annak lapops pofa de nagyon. Egyedül Kuncze szólalhat meg, de csak mert Ő volt az első stand-up komedista a "tisztelt házban".

1: Az elöregedő társadalom miatt sajnos nem megy. Én úgy fogalmaznám meg, hogy a 2. gyerek után a cigányokat sterilizálják kötelezően.
2: Ez elég erős, mert önhibán kívül kihívásokkal küzdő embert még lejjebb nyomni...nem fair na. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy felhívjam mindenki figyelmét egy apróságra: nem fogyatékos, hanem fogyatékkal élő! Fogyatékos Viktátor meg a slepje, fogyatékkal élő meg a siket, vak stb.
3: Én már 3x kb 1 évig voltam munkanélküli. Soha egyszer nem kértem segélyt. Nem tartom magam parazitának. Megoldottam, és meg is fogom oldani. Tegye ezt mindenki, vagy ....
4: Majdnem Ok, csak a 60800ból nem tudsz előtakarékoskodni. Sztem reálérték fixálás kell neki.
5: Korkedvezményes lófaßa minden igénylőnek a seggébe. Én nem mehetek korkedvezménnyel nyugdíjba csak mert:
-----: van egy érszűkület a kisagyamban, ami bármikor megölhet?
-----: van egy jóindulatú daganat a gyomromban?
-----: van egy rákos, a kislányát egyedül nevelő nővérem?
-----: van egy csigolyasérült édesapám?
-----: egy szívnagyobbodott édesanyám?
OK értem én külön külön nem , na de együtt? Lééééééci....
6-7-8: Sztem aki támogatott karon végez kerüljön be egy adatbázisba, ahol majd egy 1xrű program kisorsolja az adott pozícióra alkalmas diplomást(értem itt az ország vezetését és közalkalmazotti státuszt) Ezt nem lehet elutasítani csak teszemazt 5-8 év múlva lelépni. Addig meg a kötelező pozícióban Ő és a családja ( egyenes és oldalági rokonok a fel illetve lemenőkkel együtt!!! ) anyagi és büntetőjogi felelősséggel tartozik.
9: Teljesen igazad van!
10-11: Ábrahám Lincoln mondta a következőt: Aki a közzt szolgálja, az tekintse magát köztulajdonnak! Rgo- nincs semmi, csak a mindenkori minimálbér 3x-osa! (Megj: dögöljön meg az összes politikus) Egyebekben meg a 6-7-8 a mérvadó!
12: Ez már engem is régóta foglalkoztat. Miért csak az USA-ban lehet kivinni utat építeni őket? Ha szökök lelőni, ha nem , akkor olyan fasza úthálózatunk lenne hogy csak.
13: Amíg nem mi vezetjük a világgazdaságot ezt nehéz megtenni. Addig meg ott a 6-7-8 pontok felelősségi köre.
14: True...true
15: Én a sok kulcsosban hisze, és a minimálbért is megadóztatnám. Viszont a már adózott jövedelmet nem. A kereskedő örülne mert lenne fizető vevő, lenne miből nyereségadót fizetni, mi meg vehetnénk egy rakás dolgot magunknak.

Én is csak a saját álmaimat írtam le :D

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#1408) Frenky89 válasza bitpork (#1401) üzenetére


Frenky89
őstag

Miért is kell egy x éves képzést +1 (ez még határeset) +2 évig végezni? Mikor valami már másodikra se megy - mikor már első alkalommal is 3 vizsgalehetőség van -, vagy annyit kell halasztani, hogy ne legyen olyan nagy a tempó, akkor miért is az a szak a választott?

Egy nagy csomó ember lébecol felsőfokú képzésben...

(#1409) bitpork válasza Frenky89 (#1408) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Az okok a totális alkalmatlanságtól az egészségügyi problémákon át akármiig is terjedhetnek. A mostani törvény ezt ki fogja küszöbölni: 2 x bux lehetsz Dux :D

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#1410) sss válasza Frenky89 (#1408) üzenetére


sss
senior tag

Hmm utána se merek számolni, hogy hány éve is vagyok már a felsőoktatásban. :)
A készülő törvényt nem ismerem, viszont komoly változtatásokra lenne szükség az biztos.

[ Szerkesztve ]

(#1411) Inv1sus válasza Luighi (#1393) üzenetére


Inv1sus
addikt

Ezt írtam nekik válasz e-mailbe:

"Az én barátnőm cukrászként dolgozik. Mivel én szeretek enni, max annyival tudom támogatni, hogy megkérem csináljon egy kis sósat nektek."

Válasz:

"A hétfő reggeli energiapótlásról már gondoskodtunk. Mindenesetre nagyon köszönjük."

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#1412) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Egyébként részben én is egyetértek a felsőoktatási tervezettel. Inkább a nem tanuló diákokra kéne ráállniuk.

Én két szemeszter múlva kijárom a maximálisan támogatott félévek számát. :((

[ Szerkesztve ]

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#1413) Rolly válasza bitpork (#1407) üzenetére


Rolly
veterán

Viktor igaza van abban értsd csak abban, hogy szarban az ország :)

1. nekem ez is megfelel
2. olyan fogyatékokra gondolok ami örökölhető (pl két szellemi fogyatékkal élő gyerekvállalása, anyai vagy férfi vonalon öröklődő örökölhető betegségek)
5. irodistáknak nem adnék de egy tűzoltó aki nap mint nap az életét kockáztatja, ketészakadt embereket szed ki a kocsiból annak szerintem jár ilyen kedvezmény, ezért gondolom a mentősöket is, mert ők is furcsa dolgokat látnak... De pl egy trafipaxban ülő zsarunak ne járjon, meg az irodistának se...
6-7-8. nem rossz ötlet, de ezzel családokat kapcsolatokat szakítanánk szét tehát itt kellene valami kompromisszum, s szakmáznak megfelelő átlagbért fizetni nekik.
9. elfogadom :) de egy benzinkártyát kaphassanak :) amivel
adott autót tankolhatnak ... :)
15. ha jól értem ebben az áfa ellen szóltál. Viszont az tudnod kell, hogy az áfa a legjobb adó. Aki nem fizet adót mert feketézik azt ez is megfizeti, ha küldöli jön / átmegy rajtunk az is megfizeti. Amerikában volt egy közgazdász aki azt javasolta (és egyet értek vele), hogy a személy jövedelemadót el kell törölni és az áfát növelni kell annak mértékével. Értelemszerűen a nem jövedelemadó köteles juttatásokat emelni kell az áfa emelésével járó bevétel kieséssel. Pl akkor magyarországon két kulcsos adó esetén 0% és 16% lenne a tb és 34% és 40% az áfa. így mindenki ugyanúgy járna (nyugdíj ösztöndíj ... emelkedne) csak védővámokkal a külföldi termékek behozatalát súlytani kell és még ebben az esetben is csak eu szinten müködne a dolog...

(#1414) bitpork válasza Rolly (#1413) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Egy tűzoltó akinek ez választott szakmája, ne mehessen korkedvezménnyel nyugdíjba! A Nővérem patológián dolgozott, fiatalabbként nyaranta segédkeztem ott. Mégsem panaszkodom.

6-7-8: Nézd, most is családok szakadnak szét, Viktor és Ferenc miatt. Akkor meg legyen értelme, korrupció nélkül.

9. nyema benzinkártya. még1x: ha közszolgálat, akkor köztulajdon. Vagy ok, kocsi kártya,telefon, titkárnő meg miegymás, de akkor nincs fizetés!

15. szükségszerűen nem ellene, de jól látod: az egyik felesleges. mert adózott jövedelemből sarcolnak még...hát dögöljön meg mind1ik.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#1415) maláj


maláj
őstag

wazze ti hajnalban nagyon beindultatok :DDD

(#1416) Polemius


Polemius
aktív tag

Aki a tűzoltóktól, rendőröktől (és a többi hasonló munkát végzőtől) sajnálja a nyugdíjkedvezményt, az szíveskedjen mondjuk 3 hónapig lángoló házakba beszaladgálni, nyáron az ő ruhájukban állni tűző napon (tűz mellett) napi egy órát, télen -20 fokban állni csurom vizesen, szétszakadt emberek (köztük apró gyerekek) testrészeit szedegetni összeroncsolódott járműből, rátámadó hajléktalan/etnikum/részeg harapása/baltacsapása után tetanusz oltást kérni (vagy gipszet, és még ezek nem is a legrosszabb esetek), hajnal fél háromkor eldobni a kanalat/wc papírt/tusfürdőt és rohanni sz@ros seggel/samponos hajjal mert valami idióta kizárta a macskáját az erkélyre és az ügyeletet hívta, hogy a Sanyi mindjárt leugrik, gyorsansiessenek. Vagy éppen azzal szembesülni a helyszínen, hogy a felborult kamion valójában egy gyerekeket szállító busz.
Szóval aki szerint nem érdemlik meg, az először próbálja ki, de legalábbis képzelje el.
Aztán nézze meg azt is, mennyit kapnak mindezért.

Te vállalnád?

(#1417) pmheros válasza bitpork (#1414) üzenetére


pmheros
senior tag

én láttam már pár tűzoltót, de olyat aki meg is érte a 63. évét olyat nem nagyon.
Nem a kettészakadt testek (az van disznóvágáson is), hanem a kettészakadt emberi sorsok a megterhelőek. A patológián más ám látni a hideg végeredményt, mint látni ahogy küzdelem közt távozik valaki úgy hogy végig a családtagját hívja. Talán a patológián a munkád eredménye sem befolyásolta azt, hogy utána a kezed alól a "munkadarab" hova kerül. Mert ez a felelősség sem mindegy. Vagy amikor egy olyan égő garázsba kell bemenniük ami a tele van a legkülönbözőbb festékkel, hígítókkal,pluszban még benn áll a benzines autó is, akkor nem csoda hogy erős folyamatos feszültséggel lesznek tele, ami lassan felemészti az embereket. A konkrét fizikai, egészségügyi megterhelésről ne is beszéljünk ami alapvetően más mint a többi szakmában. Azok az "emberek" ami ilyen terhelésnek vannak kitéve, azok hamarabb tönkremennek. Alacsonyabb rendű állampolgárok ha nem adatik meg nekik pár év pihenő a filmük vége előtt

[ Szerkesztve ]

nem vagyok tökéletes

(#1418) johnny82 válasza Polemius (#1416) üzenetére


johnny82
őstag

Van egy tűzoltó ismerősöm, mesélt 1-2 gyomorforgató esetet, végighallgatni is nehéz volt. Én biztos nem csinálnám. Pláne nem annyiért, amennyiért ők!

(#1419) veze válasza johnny82 (#1418) üzenetére


veze
őstag

én csak azt mondom bár nem kivánok rosszat senkinek , előre leszögezem!!!
hogy viktor ( vagy más, e tekintetben,döntéshelyzetben lévö) gyerekét egy csapat 63 éves tüzoltó vonuljon ki kimenteni pl egy húsz méter magas imbolygó lángoló bármelyik pillanatban leszakadó drótkötélpálya kabinból.. vagy mindenki képzeljen el extrémebb helyzetet.. ahol nem mindegy az idö nem mindegy a fizikum sem és a gyorsaság.
Tudom lehet kondicióban tartani a testet 63 évesen is, de azért valljuk be egy fiatal harmincéves, még a természet adta erővel és frissességgel testben és lélekben..talán mégis hatékonyabb lehet . és nem mindegy az a 20 másodperc sem ami adott esetben különbség lehet életkoruk okán..

[ Szerkesztve ]

(#1420) finest válasza bitpork (#1414) üzenetére


finest
őstag

Ez a választott szakma érv akkora egy bődületes f@szság! Nem tom, h neked mi a fene a választott szakmád, de most egy havi béredet ne vedd fel, végül is Te magad választottad, hobbiból is elvégzed, nem igaz? Szerintem, amikor valaki hivatást választ, nem azért választja, h önként végleg szopóágra kerülhessen. Neked is jól jöhet még egy minimálbéres, mentős, a tűzoltó mellett, aki hivatástudatból három műszakozik!

Egyébként meg szégyelld magad a véleményedért a nővéred előtt is, aki hasonlóan kis pénzért végzi a melóját, pedig tuti, h ő sem a 100k nettóért patológus lenni, de mégis nyomja az ipart! Vagy időnként az ő fejéhez is hozzávágod, h miért nem lett inkább sebész, nőgyógyász, plasztikai sebész, vagy legalábbis egyetemi docens a jobb megélhetésért? :U

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1421) pmheros válasza bitpork (#1414) üzenetére


pmheros
senior tag

"Egy tűzoltó akinek ez választott szakmája, ne mehessen korkedvezménnyel nyugdíjba!"
-ehhez még annyit, hogy amikor a többségük választotta ezt a szakmát akkor létezett a korkedvezményes nyugdíj, és talán ez is szerepet játszott abban hogy nem a polgári életüket/karrierjüket kezdték felépíteni. Az hogy elvették tőlük az egyoldalú és utólagos szerződésmódosítás volt.

nem vagyok tökéletes

(#1422) veze válasza pmheros (#1421) üzenetére


veze
őstag

ez így van..ez úgy lenne max "korrekt" hogy kijelentik, mostatntól nem jár, ennek tudatában lehet ezt a pályát ( és a többit) "választani" Nem olyanokat a helyzet elé állítani akik husz éve ebben a tudtaban, hitben és helytállással végzik
de ma bevett eljárás lett a visszamenőleges "szerzödésmodositgatás", persze sosem a te javadra:)

[ Szerkesztve ]

(#1423) Attix82


Attix82
őstag

Az a probléma , hogy sokan a korkedvezmény miatt választják ezeket a szakmákat. Főleg a rendőrséget, mert az ugye azért az gyengébb mint mondjuk a tűzoltók élete...véleményem szerint.

Viszont mindenki csinálja azt amit szeretne, és aki szereti is csinálna a szakmáját az még 50-60 éves korában se mondana le ezekről a dolgokról...ez a nagy különbség. És akinek ez az élete, hogy segítse azokat az embereket akik beszorultak az autóba, lángoló házba stb azt nem fogja érdekelni ez a korkedvezményes dolog.....és ezek a kivételes emberek csinálják 100%san a munkájukat.

Magyarán ez egy hivatás, amit bevállaltak már az elején...akinek nem jön be nyugodtan lehet váltani. DE azért , hogy korkedvezményt kapjanak és 50%san végigvárják morgolódva, szenvedve, szarni bele dologgal azt a 20-30 évet, hogy utána nyugdíjba vonulhassanak...hát én se adnám meg nekik. Sajnos van ilyen ismerősöm, aki 20 év után nyugdíjba vonult, kapja a nagy pénzt + mellette mást melózik, egy fiatalos bikaerős emberről van szó.

(#1424) ritkaság válasza veze (#1422) üzenetére


ritkaság
tag

Sziasztok!

Hát skacok, nem egészen értem a problémát. Pofon egyszerű a dolog a tűzoltó, a katona, a rendőr, feladatkörüknek megfelelő életkor elérésekor, kapjanak egy íróasztalt, és a tapasztalataik alapján még pár évig segitsék az adott állomány munkáját. Pl tűzoltókám 50 évesen is be tud járni egy üzemet, hogy ott minden rendben van-e. Amikor korkedvezménnyel nyugdijba megy, onnantól NEM lehet másod állása. Vagy nyugdij vagy a jól fizető "tanácsadói" állás. Márpedig azt, hogy akinek a nyugdijja elér egy bizonyos összeget NEM vállalhat másodállást, törvénybe iktatnám, és aki megszegi letöltendő börtön munkát kapjon. Ugyan ez a helyzet az adócsalókkal. Ahány forintot csal annyi nap börtön munka. A börtönben pedig azután járna az ellátás, ahogyan a munkáját végzi.

Szóltam uff uff

[ Szerkesztve ]

(#1425) pmheros válasza Attix82 (#1423) üzenetére


pmheros
senior tag

"Magyarán ez egy hivatás, amit bevállaltak már az elején...akinek nem jön be nyugodtan lehet váltani. " -ezzel az a baj, hogy fiatalon elmegy tűzoltónak, mert hajtja a kaland, a segíteni akarás, és 25-30 év múlva tönkremegy fejben. Már nem bírja elviselni a látványt, a helyzeteket , egyszerűen túl sok lesz. Szó szerint besokalnak. Ha te a fiatal vagy, elindulsz egy irányba és annak megfelelően kezded el felépíteni az életedet. Megtanulsz egy civil szakmát ,szélesíted az ismereteidet, egyre több gyakorlatra teszel szert és 25-30 év múlva nélkülözhetetlen kiváló szakember leszel. ilyenekkel versenyezzen 50 évesen új szakmát kereső ember?
"Sajnos van ilyen ismerősöm, aki 20 év után nyugdíjba vonult, kapja a nagy pénzt "
-ezzel én sem értek egyet, de remélhetőleg nem ez az általános

(#1424) ritkaság
"Pofon egyszerű a dolog a tűzoltó, a katona, a rendőr, feladatkörüknek megfelelő életkor elérésekor, kapjanak egy íróasztalt, és a tapasztalataik alapján még pár évig segitsék az adott állomány munkáját."
-ezt hogy érted ? 30 tűzoltó mellé, 30 extűzoltó irodista ? sokba lenne az...

" Pl tűzoltókám 50 évesen is be tud járni egy üzemet, hogy ott minden rendben van-e."
-ebben a munka nélküli országban nem a vagyonőrtől venné el a munkát a nyugdíjas? üzemek ? hol ?

"Amikor korkedvezménnyel nyugdíjba megy, onnantól NEM lehet másod állása. "
-egyetértek, csak fizessék meg

"Márpedig azt, hogy akinek a nyugdíja elér egy bizonyos összeget NEM vállalhat másodállást"
-egy átlag tűzoltó nem keres annyit hogy ne kelljen másodállást vállalnia. Nem tudom a nyugdíjjal változik-e a helyzet.

[ Szerkesztve ]

nem vagyok tökéletes

(#1426) pmheros


pmheros
senior tag

Világbajnok parkolás Ladával a vezess.hu -ról

ez egy kicsit másképp a youtube -ról

[ Szerkesztve ]

nem vagyok tökéletes

(#1427) FoxiestFox válasza pmheros (#1426) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Tükörsima gumikkal vizes úton nem nehéz ;]

(#1428) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Nos nézzük csak sorba.

Az hogy nem engedném korkedvezménnyel nyugdíjba, nem jelenti hogy nem fizetném meg!
Nővérem már váltott és csak akkor csinálja már ha kedve van hozzá. Sajnos a családom egy félresikerült család, nekünk ilyesmihez van kedvünk :)
Mellékesen megjegyzem hogy én fogyatékkal élőket segítettem éveken keresztül, és nem 1 embert láttam meghalni...jut eszembe mindezt ingyen és bérmentve.

Attixnak igaza van, erre gondoltam. Valaki mondja meg nekem hogy egy vasúti kerék kopogtató mennyivel kisebb felelősség mint mondjuk egy rendőr vagy orvos? Ő csak 1x hallja be oszt lehet h meghal 50 ember. Emellett természetesen tisztelet a kivételnek.
Például pmhero sem az aki nyavajgós fajta: ahogy írta, van neki másod harmad munkája. De nem adta fel a tűzoltást mert szereti csinálni, nem? Szerintem jellemzően nem az ő "fajtája" rinyál. :R

És ha vki kétségbe vonja a jelenlegi munkakörülményeimet: bizony nem ritka hogy a cégünk tulajdonosa csak 2-3 havonta ad fizetést. Mindennapos a 12-16 óra. Az elmúlt hetekben 1700+ km-t vezettem cégügyben minden héten, saját autóval saját költségen. Mégis minden tőlem telhetőt megteszek, hogy amit vállaltam meg legyen csinálva. Hogy hülye vagyok? Igen. De nekem a becsületemen és az adott szavamon kívül sok nem jutott, uh ezeket igyexem megőrizni mindenáron.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#1429) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Jut eszembe édesapám régen önkéntes tűzoltó volt :)

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#1430) SirRasor válasza Rolly (#1405) üzenetére


SirRasor
őstag

Ezek alapján rád szavaznék :D

Make Love not war!

(#1431) SirRasor


SirRasor
őstag

Lejárt a szerkesztés ideje.

A lényeg, hogy tankolókártyákat nem tartanám meg. Mégis minek? A litvánok kimásztak a válságból, és hogy kezdődött? A politikusok kiálltak a nép elé, hogy ez van, nagy a gáz, és MINDENKINEK fájni fog. Mit csináltak elsőnek? Példát mutattak! A saját fizetésüket is lecsökkentették, és az állami autókat leadták.

Ha itt nagy a probléma, akkor nem ugyanezt kellene tennie kedves vezetőinknek? :F

Make Love not war!

(#1432) ErőVarázsló válasza bitpork (#1401) üzenetére


ErőVarázsló
tag

de igen ha állami pénzen csínálja akkor menjen a p-be

ismeretlen szakos hölgyemény 0,3 -as átlagra 33,600Ft- t kap
én 6,37-re semmit
mivel dolgozom nem vagoyk jogosult szoctámra és kolira azaz 12000+20000 amit bukuk

ő egyedül van egy olyan szakon aminek a nevét nem tudom leírni
heti 1 órája van és fekete munkát vállal, munkát vállal, bulizik..stb
(nekem elöző félévben heti 60 órám volt és 15 vizsgám)
tehát a helyzet bőven rossz,

innentől igen is kell változás

Magán orvosi ügyelet Szegeden www.szegedorvosiugyelet.hu ph-soknak kedvezmény telefonon gyorsabb: 70-kettő281171

(#1433) SirRasor válasza ritkaság (#1424) üzenetére


SirRasor
őstag

Börtönt ne erőltesd már, az csak nekünk rossz. Tegnap érdekes dolgokat tudtam meg a lopás és egyéb bűncselekményeket elkövető "magyarok" szokásairól. Vagy közmunka, vagy befizeti, vagy leüli. A közmunka 2014-ig BETELT. Vagy fizet, vagy leüli. Ahány 1000 huf, annyi napot kell ülnie. Majd hülye lesz befizetni, inkább leüli, ami ~8000 HUF-ba kerül naponta az államnak. :((

Make Love not war!

(#1434) bitpork válasza ErőVarázsló (#1432) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Nem azt írtam h mindent lehet, csak h nem tudhatjuk mi az ok. Ha tudjuk, akkor lehet változtatni. Volt egy most már praktizáló orvos barátom, akivel állandó vita volt közöttünk: én állítottam hogy az én 16 éves korom óta fizetett adóból van neki diplomája, de ezt Ő váltig tagadta. :C

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#1435) martonx


martonx
veterán

Az én programom:

1. segélyeket azonnali hatállyal elvenni. Aki ugrál, azt lelőni (etnikum probléma letudva, feketén dolgozók pedig továbbra is megélnek).
2. Nyugdíjas kedvezményeket azonnali hatállyal megszüntetni, nyugdíjakat 25%-kal csökkenteni. Emellett törvénybe iktatni, hogy a nyugdíj emelésnek köze sincs az inflációhoz, hanem GDP függő. Mekkora vicc már, hogy a nyugdíjas az inflációnak megfelelően kap emelést. Pl. 2009, 2010-ben amikor konkrétan negatív volt a GDP növekedés, miközben 4-5% volt az infláció. A 25% csökkentés, az előző évek helytelen gyakorlatát kompenzálná némiképp.
3. Bürokrácia, közszféra áttekintése, közalkalmazottak drasztikus létszámcsökkentése.
4 Országgyűlés feloszlatása. Minden frakcióból megmaradna a frakcióvezető olyan szavazati súllyal, amennyit a választásokon szereztek. Látott itt valaki egyénieskedő, a köz érdekét a szavazásokon előtérbe helyező képviselőt az utóbbi 20 évben?

És ennyi. Ilyen egyszerű. A fenti 3 pontommal garantálom, hogy 1 év alatt gatyába rázódna a gazdaság, 2 év múlva pedig már Európa éllovasai lennénk.

Én kérek elnézést!

(#1436) bitpork válasza martonx (#1435) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

És azt is garantálod hogy a 90 előtt nyugdíjazott emeber nem fog többet kapni csak 40k forintot nyugdíjként. Te meg tudnál élni belőle?:
Vagy hogy Hofit idézzem:
"A nyugdíjas kérdés megoldása a s következő: idén még átmehetnek a piros lámpán...jövőre meg kötelező!"

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#1437) sss


sss
senior tag

Ha már így leírtuk a megoldást az ország problémáira, már csak abban kell reménykedni, h a parlamentben is olvasnak ph-t. :DD

(#1438) Zoli1222 válasza martonx (#1435) üzenetére


Zoli1222
őstag

40.000HUF-os nyugdíjnak, hova akarod levonni a 25%-át? A többivel nagyjából egyetértek.

(#1439) Syl válasza martonx (#1435) üzenetére


Syl
nagyúr

Módosítási javaslatok a hatékonyabb működésre:
1. A segélyért jelentkezőket belelőni a Tiszába/Dunába.
2. A nyugdíjasokat belelőni a Tiszába/Dunába.
3. A közszféra jelentős részét (irodistákat) belelőni a Tiszába/Dunába.
4. Politikusokat és a klientúrájukat belelőni a Tiszába/Dunába.
Plusz egy pont:
5. A bankárokat belelőni a Tiszába/Dunába.

A gazdasági/pénzügyi válság megoldva. :)) :DDD ;]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#1440) Old fox válasza Syl (#1439) üzenetére


Old fox
tag

Eddig ez a legjobb, leghatékonyabb terv a rendezésre. :W :W

esetleg kis kiegészítés:
6. Adót nemfizetőket: belelőni a Tiszába/Dunába.
(korra nemrevaló tekintet nélkül)
:W :W

[ Szerkesztve ]

Csörögj rám, mielőtt személyesen keresnél, vagy ha valami gondod van.

(#1441) Rolly


Rolly
veterán

a rendőröknél szerintem indokolatlan a korkedvezmény. Mert 45 felett egy rendőr nem tud ülni a trafis kocsiban? forgalmat irányítani? Irodában aktákat tologatni?

Mentők jelenleg se kapnak korkedvezményt ami szerintem nem fer velük szemben, mert igen cifra esetekhez vonulnak ki a tűzoltókkal együtt... a rendőr meg 10 méterre helyszínel...

katonák zenészek színészek meg minek kapnak korkedvezményt???

(#1442) Inv1sus válasza Syl (#1439) üzenetére


Inv1sus
addikt

Áradna a Tisza rendesen.

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#1443) Polemius


Polemius
aktív tag

Tényleg nagyon hatékony megoldások lennének ezek.
Mindenféle támogatást (szociális segélytől kezdve a gyeden, gyesen keresztül a szoctámos lakáshitelig) megszüntetni. A nyugdíjakat megfelezni vagy azt is megszüntetni, mindennemű korkedvezményes nyugdíjat megszüntetni. Állami alkalmazottakból minden másodikat kirúgni. Hajléktalanokat deportálni, állástalanokat úgyszintén. Bankbetéteket államosítani, a külföldi tulajdonú cégeket úgyszintén. Bevezetni a hatósági árat, meg az étkezési jegyet átnevezni kenyérjegynek, bevezetni mellé a tej- és szénjegyet. Az országhatárt erősen őrizni, 4 évente csak egyszer utazni külföldre, valutát csak az állam tarthat.
Ezek egyikére, másikára már volt példa, ebben az országban is, de a többségnek nem nagyon tetszett.
No meg nagyon hamar többszöröse lenne a hajléktalan, a szegénységben élők száma, még több gyermek (meg felnőtt) éhezne, még többen fagynának halálra telente (feltűnt valakinek, hogy idén már mennyien hűltek ki, pedig még csak most kezdődik a hideg igazán?).

Persze lehet munkatáborokat építeni, hogy ne legyenek szem előtt (gazdaságilag csak negatív hatása lenne), vagy még egyszerűbb lenne mindet csak agyonlőni, ha hajléktalan, munkanélküli, éhezik, képtelen magáról gondoskodni, vagy csak nem tetszik neki a rendszer.

Lehet, hogy valakinek ezek szép álomnak tűnnek, de csak addig, míg vele vagy családtagjával nem esik meg valamelyik. Mert manapság divat azt mondani, hogy az illető tehet róla. De az igazság az, hogy a többség önhibáján kívül kerül rossz helyzetbe. Lett munkanélküli (ma kb. 18 hónap az átlagos munkakeresés ideje!), beteg, rokkant, idős, hajléktalan, gyermek.

Aki mégis erre vágyik, ott van Észak-Korea. :P

[ Szerkesztve ]

(#1444) ShadowX


ShadowX
őstag

Az egyetemi kavalkádhoz hozzászólva csak annyit, hogy a probléma gyökerei mélyebben vannak, mint egy-két szak megszüntetése.

Első körben megszűntetném a HÖK-öt minden karon a jelenlegi formában. Nehogy már diákok irányítsák horror fizetésekért. Elhiszem, hogy nem akarnak "kikerülni" a való életbe, mert itt kényelmesen ellubickolnak az egyetem pénzén. Közszférának nyilvánítanám, annak megfelelő bérezéssel, olyan emberekre bízva, akik figyelnek a gazdasági hatékonyságra is, és nem csak a lábukat lógatják (mint valamelyik nap szembesültem a GTK HÖK-ön a vihorászó egyetemistákkal).
Az egyetemet részben mindenki számára fizetőssé tenném. Átlagtól függően. 2,5-es átlag alatt tandíj 100%-a, 2.5-3-as átlag: tandíj 60%-a fizetendő, 3-3.5-es átlagnál tandíj 40%-a, 3.5-4-es átlag esetén tandíj 20%-a, 4-5-ös átlag esetén ingyenes. Sajnos nagyon sokan így is azt választanák, hogy inkább leszek 3-as, és fizetek, minthogy 4-es és ne fizessek.
Beszüntetném az ilyen-olyan támogatásokat, mint a tankönyv támogatás. Ez már csak a nevében tankönyv támogatás, a tanulók 20%-a ha kihasználja, már jó. Plusz a kedvezményes közlekedési bérletet is elvenném. Egy egyetemistának illene tudnia kifizetni havi 2850Ft-ot az utazására. Ennyit bőven elb*sznak egy-egy buliban csak az alkoholra...
Továbbá a dékán sem érdemel havi 3 milliós fizetést, és egyéb juttatásokat, úgy, mint egyetemi autó, étkeztetés. Maximalizálnám a fizetését mondjuk br. 500.000 Ft-ban. Más ennél sokkal fontosabb pozíciókat tölt be éhbérért. Ez olyan, mint a politikusi fizetés, de abba nem is megyek bele.
Mindenhol bércsökkentés zajlik, itt is kell, ha fene fenét eszik. A tanári szakma is a legalja közé tartozik (mondom ezt tanári végzettséggel), és most ezen réteg sz*patása megy az országban.
Azt sem tartom helyesnek, hogy valakiből mérlegképes könyvelő csak OKJ-val lehet, mert nincs egyetemi képzésben, viszont művelődésszervező az van...sok jelenlegi egyetemi képzést át lehet rakni okj-be, és vica versa.

A hivatásosakról meg a korkedvezményes nyugdíjról annyit, hogy ketté kell választani a hivatalban dolgozó egyenruhásokat, meg a placcon dolgozókat. Aki irodában dolgozta le a szolgálati ideje 80%-át, az ne mehessen el nyugdíjba korkedvezménnyel. Aki viszont vonulós tűzoltó például, az mehessen el igenis, mert ahogy írta vki, nemigen érik meg az ilyen emberek a nyugdíjkorhatárt. A magyar férfiember átlagéletkora amúgy is már csak 63 év... nem véletlen, hogy 65-re vitték fel a nyugdíjkorhatárt. Ha pusztán csak ezeket a számokat nézzük, akkor nem is kellene a fizetéseinkből nyugdíjjárulékot levonni, mert azt a pénzt jóeséllyel nem látjuk viszont soha többet. (én speciel még tervezem azért... :DDD )
Édesapám is nyugdíjas állományú tűzoltó, jó pár olyan helyzetbe "keveredett", ahol majdnem otthagyta a fogát, és mindezt úgy, hogy mások életét mentette (égő gázpalack, lezúduló tető, jajveszékelő, haldokló utas, stb...). Azt kell mondjam, hogy annak ellenére, hogy igyekszik nagyon jó formában tartani magát még most is, sajnos meglátszik rajta, hogy nagyon megviselte a 25 év szolgálat. Mind testileg, mind lelkileg.
Jelenleg még én is hivatásosként dolgozom (ki tudja meddig...itt is lesújtani készül a leépítés-kalapács), de magamat nem keverem bele a dologba.

(#1445) Old fox


Old fox
tag

Azért az is elgondolkodtató, hogy a még nem 40-éves rendőrnagykutya hogyan megy el szolgálati nyugdíjba? :F
biztos puska volt a jele az óvodában :C

És ez csak 1 példa volt.

Csörögj rám, mielőtt személyesen keresnél, vagy ha valami gondod van.

(#1446) macilaci78 válasza Old fox (#1440) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ez esetben itt kérdezném meg tisztelettel a Tisztelt fórumtárakat, hogy kinek van a feltételeidnek eleget tevő adószámmal, személyi igazolvánnyal nem rendelkező kisgyereke?

Korra, nemre való tekintet nélkül persze.

Szerk.: nem látom megoldásnak azt, hogy elhantolással szabadulunk meg a kerékkötőktől. (Politikusok, etnikum, nyugdíjasok, stb.) Civilizáltak vagyunk, lenézzük az emberáldozatot, a kannibalizmust, a tömeggyilkosokat, vagy mifene.
Persze, hibát könnyen találok én is a kész tervekben, és hibátlan tervem nekem sincs. :B

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#1447) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Megint voltam a Hóbiártba, ezúttal "sima" kaját ettem... Azt hittem rosszul leszek. 560Ft-ért (kuponnal, eredeti ár 720Ft) krumpli szikkadt és nyers, hús papírvastagságú, rágós és nyers. Eddig is azt tapasztaltam, mintha egyre rosszabb lenne a minőség, de most kitettek magukért.

Azt hiszem maradok a pizzájuknál, amíg nem viszik fel az árát annak is. A sima kajáldát nagyon nem ajánlom senkinek. :(

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#1448) Rolly válasza Inv1sus (#1447) üzenetére


Rolly
veterán

én ott utoljára carbonarát ettem ott amiben nem volt sajt és gépsonka volt sonka helyett... :(

(#1449) Rick4 válasza Inv1sus (#1447) üzenetére


Rick4
félisten

így van ez jó 10 éve, nem változik semmi... :K

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1450) Rawulf


Rawulf
őstag

Szóval, ha sokat keresel, akkor:
- pofátlan módon megveszed egy csomagtér-elválasztó ráccsal a luxus-autódat, szlovák rendszámmal.
- Természetesen ingyen parkolsz mindenhol, mert rokkant kártyára sincs szükséged, mert úgysem hajtják be rajtad a bírságokat (gyorshajtásit sem)
- arányaiban kevesebbet adózol, ezért ...
... ezért csinálsz 4 gyereket és így még több pénzt kapsz az átlagkereset alattiak adójából.
- Mosolyogva konstatálod, hogy vizitdíj helyett egészségügyi hozzájárulást fizetsz, mert ...
... mert amúgy is magán klinikára jársz, mivel élni akarsz.
- Mivel még módosabb lettél, ezért szekrény csávókkal véded a gyermekeidet, akik csodálkozva nézik, ahogy a osztálytársaikat megverik a retkes, túlkoros söpredékek.
- Te pedig csodálkozol, hogy a szomszéd utcában megverték és kifosztották az egyedül élő kisnyugdíjast (a tolvajok származását persze nem mondják a hírek) és ...
... és örülsz neki, hogy magas falakkal, kamerarendszerrel és biztonságiakkal véded a birtokod ami...
... ami belóg a védett nemzeti park területébe, "mert megérdemled", de ...
... de néha bosszankodsz, hogy a sok lestrapált járműből egy-kettő nekikoccan valamelyik autódnak, amiért kénytelen vagy néha a Ferrarit elővenni.

Magyarország 2014.

"Please state the nature of the medical emergency."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.