Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67657) gbors


gbors
nagyúr

Into the badlands S01 (2015)
Úgy fest, megtaláltam a tökéletes guilty pleasure sorozatot :D
Egy poszt-apokaliptikus(-szerű) világban járunk, ahol a lőfegyverek valamilyen félig rejtélyes okból nem léteznek (de autók és motorok pl. igen), és a világ ismért részét mindenféle bárók osztották fel maguk között. Ez az ismert rész a Badlands, ami pedig ezen kívül van... hát, még rosszabb, szóval there be dragons. A sorozat hatalmas (és gyönyörűen fényképezett) pipacsföldekkel indul, amelyek esztétikai értékük mellett az ópiumgyártás forrásaként szolgálnak, és egyik fókuszpontját képezik a kisebb-nagyobb intenzitással és nyíltsággal, de megállás nélkül folyó hatalmi harcoknak. Ebbe a világba "érkezik meg" M.K., aki... nos, aki olvasta Joe Abercrombie Első Törvény trilógiáját, az biztosan jót fog derülni.
Sokat nem érdemes a történetről beszélni, mert inkább csak háttérként szolgál az "udvari" intrikákhoz és a harcjelenetekhez. Főleg az utóbbiakhoz, mert az intrikák a sorozat elején leginkább abban merülnek ki, hogy a szereplők ész nélkül hazudoznak, amikor olyan kedvük van, vagy éppen életbevágó titkokat bíznak olyanokra, akikben semmi okuk megbízni. Épp ezért volt nagy meglepetés, hogy a sorozat utolsó epizódjába jutott remekül összerakott szarkavarás - nem is egy, hanem kettő.
A harcjelenetek többnyire igen jók, mind a kézi, mind a fegyveres verziók - láthatóan ez szívügye volt a készítőknek, és bár helyenként kicsit kilóg a lóláb gyorsításokkal meg trükkökkel, a harcok mennyiségét és élvezeti értékét tekintve ez kb. bagatell probléma. Már csak emiatt is érdemes nézni a sorozatot - igazából az első 2-3 részt tényleg csak emiatt :)
A karakterek kellemesen egydimenziósak, és jól beleállnak a szerepükbe. Említést érdemel The Widow (Emily Beecham), egy, a változatosság kedvéért jól eltalált girl power karakter (arról nem is beszélve, hogy vagy egy tucat gyerek megszülése után milyen sportosan néz ki ;] ), valamint Lydia (Orla Brady), aki a képregényes karakterek tengerében váratlanul sokrétű, emberi alakitást nyújt, mint megunt, de még hatalommal rendelkező feleség, ill. mint tipródó anya. Általában, a karakterek motivációja, bár időnként kissé biceg, de összegészében hihető (ha nem is túl bonyolult).
Kisebb hibákkal meg van rakva rendesen az évad, és nagyobb is akad benne pár, meg a befejezés szezonzárás is kissé féloldalas, de ezek a hibák elnézhetők az értékek mellett. Nem lett egy világrengető, műfaj-újradefiniáló sorozat az Into the badlands, de egy kevés gondolkodást igénylő, energikus harcolós-kardozós drámaként teljesen vállalható. 6.5/10.

#értékelés

[ Szerkesztve ]

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.