Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45951) sugarforce válasza F34R (#45949) üzenetére


sugarforce
őstag

Penzugyi okok

(#45952) #54715584 válasza F34R (#45949) üzenetére


#54715584
törölt tag

Ppfff, végre valami, ami tetszett, a Doom Patrol után főleg, ami szintén DC. Eeeh :(

(#45954) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Love, Death & Robots - Jön a 2. évad!!!! :C

szerk: slowpoke vagyok, sry. :(

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#45955) lezso6 válasza oriic (#45954) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Yay. Bár én nagyot csalódtam benne, de egy 7/10-et megér. Túl sokat vártam tőle, mert aki ajánlotta az úgy harangozta be, hogy olyan, mint a Black Mirror. Csak amíg én a tartalomra gondoltam, ő a formára. :D

Na de, hogy valami jót is írjak róla, mert tényleg jó: a látvány nagyon ott van, de emellett a tartalom se rossz, bár igazából nem mond úgy igazán semmit, inkább érdekes. Szóval ha egy normális film egy jó kávé, akkor a Love, Death & Robots olyan, mint az instant kávé: finom meg minden, sőt akár egész nap fogyasztanám, de azért tudom, hogy ennél azért van nem kevés jobb is.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#45956) k-adi


k-adi
nagyúr

Milliárdok nyomában
Billions

SEASON 4

Továbbra is remek sorozat, intelligens párbeszédekkel, szuper színészi játékkal és kiszámíthatatlan csavarokkal. Meglepő, hogy nincs nagyobb hírneve, mert tényleg jó.. még mindig.

(#45957) paatrick válasza lezso6 (#45955) üzenetére


paatrick
őstag

Én a múlt héten néztem meg a Love Death & Robots-ot, szintén a sok jó értékelés/ajánlás miatt. Hasonlóan csalódtam benne mint te :DDD
Van benne vagy 4-5 jobb rész a többi viszont simán egyszer nézős vagy egyszer se. A Hitleres, a joghurtos meg a sivatagban úszkálós nekem értelmezhetetlen volt.
A legjobb számomra egyértelműen a Zima Blue volt.
Most nézem imdb-n a legjobbra értékelt rész a "Beyond the Aquila Rift", az is jó akkor ha mondjuk nem láttad az 1995-ös Memories anime antológia első részét a Magnetic Rose-t. Eléggé áthallásos a dolog, nem csodálkoznék ha innen jött volna az ihlet.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#45958) DopeBob válasza vond (#45923) üzenetére


DopeBob
addikt

Pont tegnap este néztük meg mi is a negyedik részt, nagyon megrázó volt, pont ezek miatt a jelenetek miatt. Szerintem _sajnos_ ez kellett bele, hogy be tudják mutatni a borzalmat, ami utána volt. Szerintem 100-ból 95 embert ez sokkal jobban megvisel, mint hogy meghal egy ember bármilyen szörnyű kínok között is akár. Azt már egyszerűen megszoktad.

MZ/X

(#45959) vond válasza DopeBob (#45958) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nem az a gond, hogy belerakták. Értem, hogy mi volt a céljuk ezekkel a jelenetekkel. Csak szerintem feleslegesen sok időt szántak erre a szálra. A fele is sok lett volna. Helyette, mellette ezernyi más dolgot is bemutathattak volna.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#45960) mepet válasza vond (#45959) üzenetére


mepet
addikt

+1, totál súlytalan volt a kutyák lelövése. Felesleges töltelék volt. El is mondták, hogy ott messze ez volt a leglájtosabb meló. Ennek tükrében kitalálhatták volna azt is, hogy minket nézőket messze ez érdekelt a legkevésbé.

(#45961) bagyulajuve válasza vond (#45959) üzenetére


bagyulajuve
addikt

+1, talán ez volt az egyetlen hibája a mini-sorozatnak számomra, szóval le a kalappal a készítők előtt :R

Resistencia eterna

(#45962) RetepNyaraB


RetepNyaraB
veterán

A kutyás részben egyáltalán nem ez volt a középpontban, legalább is nekem (de ezt már leírtam). Az csak ürügy volt arra, hogy bemutassák, egy "ártatlan" kamaszból hogyan lehet egy hónap alatt kiégett háborús veteránt faragni és, hogy ez a lehetőség bármelyikünkben sajnos ugyanúgy ott van.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#45963) k-adi válasza RetepNyaraB (#45962) üzenetére


k-adi
nagyúr

Az a rész egy felesleges töltelék jelenet-sorozat volt. Akartak valami "nagyon megrázót"... gyerek, puska, cuki állat...kész a recept.

(#45964) Janaboy válasza k-adi (#45943) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Azt nem értem, persze akkor nem lenne sori, hogy Michele miert nem csinált egy egyszeru sorsolast? Kb az is ennyit ért volna.

Janaboy

(#45965) brownus


brownus
veterán

FY :D [link] ‘Dune’ Series Ordered at WarnerMedia Streaming Service, Denis Villeneuve to Direct

(#45967) #48613632 válasza #20749568 (#45966) üzenetére


#48613632
törölt tag

Minden tragédiának megvan a maga súlya a történetben, és ebben természetesen, benne vannak az állatok is. De már megbocsáss, hol, vagy hogyan érzed kiegyensúlyozottnak pár magára hagyott háziállat elpusztítását, egy Európát közvetlenül érintő, több milliókat veszélyeztető katasztrófával kapcsolatban?
Része a történetnek, ez igaz, de szerintem is túlzás volt, egy egész epizódot ennek szentelni.

(#45969) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Black Mirror: Bandersnatch
Szeretem a sorozatot. Perszer volt olyan része, ami kicsit laposabb, de azért szinte mind megéri az idejét, és volt olyan is, ami "mélyebben megérintett" (egyszer pl. több hónapra félretettem egy részt a közepénél, mert nem akartam még depisebb lenni a betippelt befejezésétől --- aztán végül egész boldog vége lett :DDD).
Ez a rész ... érdekes, de kicsit ... lelombozó. Valahogy többet vártam. :U
Kétszer ugrottam neki, aztán úgy döntöttem feladom a 2.5/5 pontozásommal, és megnézem neten "a nyertes befejezést", erre kiderült, hogy gyakorlatilag az összes tipikus befejezést láttam már (legalább is ezeket az IGN listáról) a "history repeats itself"-et kivéve (és ja, most már látom, hogy ez lett volna 5/5).
Szóval olyan érzésem volt a kvázi kimaxolt végigjátszásból is, mint ha nem lett volna még igazán vége, hanem ezután csúcsosodna ki az a sok apróság, amin többszörösen átrágattam előtte. De úgy tűnik nem.
Ez talán inkább szól csak arról, hogy folytassa a néző magának az egyes szálakat, amik aztán nem futnak össze a képernyőn.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#45970) madgie válasza #20749568 (#45968) üzenetére


madgie
titán

+1, egyszerűen nem tudom megérteni, hogy az itteni, elvileg fejlettebb vizuális kultúrájú embereknek is csak annyi esett le ebből, hogy a kutyákat lövöldözték, filler epizód volt.

(#45971) k-adi válasza #20749568 (#45968) üzenetére


k-adi
nagyúr

aha és hol vannak a bányászok, a munkások, a többi katona, a nővérek stb stb... áh inkább hagyjuk, megint komment war lesz

(#45973) k-adi válasza #20749568 (#45972) üzenetére


k-adi
nagyúr

....azért pár snittet ők is megérdemeltek volna a kissrác elnyújtott szenvedése helyett/mellett.... illetve még simán lett volna anyag egy 6. részhez is, a szarkofág építése, stb...

szerk: az emojidat meg húzd le a wc n

[ Szerkesztve ]

(#45974) vond válasza madgie (#45970) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nekem leesett már megtekintés közben is. Ez is egy meghatározó része a tragédiának, egy fontos mondanivaló. De én így is soknak éreztem. Másnak meg lehet épp megfelelő, vagy éppen még kevés is.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#45975) OPiiPO válasza k-adi (#45973) üzenetére


OPiiPO
addikt

Szerintem pedig ez pont így volt jó, a 4. epizód pedig pont a látszólagos elnyújtottsága miatt jó rész - számomra az egyik legerősebb rész a sorozatban. Szinte süt belőle ahogy a naiv tiniből hitét vesztett cinikus katona lesz.
Minden mást lásd (#45968) Aweriot.

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#45976) #48613632 válasza #20749568 (#45972) üzenetére


#48613632
törölt tag

Ha felállítasz egy fontossági sorrendet, akkor a fentebbi felsorolást hogyan raknád egymás után? Kezdd a legfontosabbal.

(#45977) fecaga21


fecaga21
aktív tag

Ez a Beretvás Ellenzősök elég jónak ígérkezik :C Csak megérte megnéznem a Peaky Blinderst jó a története, tök érdekes időben is játszódik, várom a következő részt. Szerintem megéri megnézni, nem egy gagyi hétköznapi sorozatnak tűnik.

(#45978) brownus válasza #20749568 (#45968) üzenetére


brownus
veterán

ebben egyetértünk, de megértem pitepetit és kadit is, mert mi (szerencsére) már más, új és modernebb világban élünk és nekünk nehéz elvonatkoztatni attól, hogy ma milyen kapcsolat van sok ember és háziállata között, azaz: az emberek többsége csak léleksimogatónak tartja az állatot, mert sivár az élete, magányos, stb... ezek az emberek az én szememben is állatkínzók. pont. ahol dolgozom, a lkodályköröndnél, a környéket csak úgy hívjuk, hogy "szaradi". sok vén és nem vén nyanya és tata több nagy testű kutyát is tart a 50nm lakásában. biztos kurva jó lehet a kutyáknak.... és egyenlőség jelet tesznek ember és állat közé, de nem tisztelik a többi ott lakót, stb,stb... ha rajtam múlna adót vetnék ki a nagy testű kutyákat tartókra a belvárosban, ahol még kert sincs.

aztán lehet rosszul gondolom!?

(#45979) brownus


brownus
veterán

[link] A csernobili hazugságok kényelmetlenül ismerősek a klímaváltozás korában

(#45980) Sonja


Sonja
veterán

Megnéztem a Good Omens pilot részét. Részemről hanyagolom. Borzalmas volt számomra. :( Alig vártam, hogy vége legyen.

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#45981) odrif válasza brownus (#45979) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

nagyon jó cikk szerintem.

20 éve a Prohardveren

(#45982) Jumbozorz válasza Sonja (#45980) üzenetére


Jumbozorz
senior tag

Pedig trailer alapján várós volt... :O

(#45984) k-adi


k-adi
nagyúr

A mi kis falunk
1-2-3 évad

Meglepően jó a sorozat, az aranyélet és a válótársak mellett ez a 3. olyan sorozat amit bátran fel merek vállalni mint magyar sorozat.
Gyuri és Erika páros (Lovas Rozi, Lengyel Tamás) szuper, Károly polgármester (Csuja Imre) szintén és persze ki nem hagynám a felsorolásból a 3 közmunkást (Debreczeny Csaba, Kerekes József, Molnár Áron) akik a 3. évadban szerencsére már sokkal több szerepet kaptak.

Stoki (Szabó Győző) viszont halál gyenge, a kocsmáros (Bata Éva) szintén.
Reviczky Gábor, Udvaros Dorottya párosról meg tiszteletből nem írok semmit.

(#45985) vittgen válasza k-adi (#45984) üzenetére


vittgen
aktív tag

Én a Gyuri - Matyi közös wellness programig bírtam...
Naaa... ott kiábrándultam az addig kurva jó kis sorozatból!
A párom, aki azóta is nézi folyton nyaggat, hogy jó az, nézzem csak!
De egyszerűen NEM AKAROK nekiállni!!

(#45986) k-adi válasza vittgen (#45985) üzenetére


k-adi
nagyúr

igen, az a rész valóban mélyrepülés volt, főleg mert rámentem a b témára de utána jobb lesz

(#45987) Cs1csó válasza vittgen (#45985) üzenetére


Cs1csó
félisten

Érdekes de akkor hagytam abba én is.

(#45988) Imilenni válasza jessicahyde (#45677) üzenetére


Imilenni
addikt

Én nézem, alig várom hogy jöjjön az utolsó rész is.

A régebbi Black Mirror részek minőségét érzem, valami hatalmas az egész, mindemellett kicsit tartok tőle, hogy bármennyi is megvalósuljon belőle.

Bár túlságosan is elképzelhetőek ezek a dolgok.

Hát még a mostani rész.. :Y
Remélem tervezik majd folytatni, esetleg ilyesmi témában még sorozatot gyártani, mert ez valami elképzelhetetlenül jó! :B :K

Press "F" to pay respects.

(#45989) brownus


brownus
veterán

fent van a big little lies 2. évad első része / hbogo

(#45990) Lauda válasza brownus (#45979) üzenetére


Lauda
félisten

Szerintem a fő kérdés itt az, hogy a emberek akarnak-e változtatni ezen, feladni az esetleges kényelmüket, az "olcsóbb" megoldásokat. Én úgy látom, hogy nem nagyon. Valamelyik filmben vagy sorozatban volt egy olyan mondat, hogy a tudomány meg tudja változtatni az emberek életét, kérdés, hogy az emberek akarják-e, hogy megváltoztassa.

(#45991) brownus válasza Lauda (#45990) üzenetére


brownus
veterán

igen. az a baj, hogy a mai modern és jóléti ember (nálunk ez európa) mindent akar azonnal, és olcsón! és el is várja, hogy mindezt meg is kapja.

lásd autózás, pár százezer kp-ért vesznek egy 10x éves autót, és azzal járnak munkába. miért ? mert megteheti, és azért mert egy lusta kis geci! bocsánat a szóhasználatért. és nem érdekli őket a többi ember, az, hogy megfulladunk a meleg szmogban :(

a másik, az, hogy: úgy se rajtam múlik, akkor én miert figyelnék oda arra, hogy nem szemetelek, hogy nem veszek zacskós félkész termékeket, stb, stb, stb...

[ Szerkesztve ]

(#45992) Cs1csó válasza brownus (#45991) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ez egy ördögi kör:

- emlékszem mikor egy egyetemi szociológia tanár nagy Píszí jegyében felszólalt a szegregált oktatással szemben miközben az ő gyereke valamilyen magániskolába vagy olyanba járt ahol nincs is szükség szegregált oktatásra mert nem is jut be olyan gyerek.

- amikor a micubicsipádzsérós budai hegyoldalban lakó panaszkodik hogy télen rossz a levegő mert sokan szénnel vagy épp azzal tüzelnek amijük van, meg mikor az ilyen férgek a tévében nyilatkoznak, hogy büntetni kellene stb. Meg amikor valami tudós csávó nyilatkozik, hogy mivel nincs szél, légmozgás ezért inkább ne tüzeljen ilyen anyagokkal. Sajnos az ilyen embereknek sokszor nincs pénze arra hogy bevezesse a gázt vagy arra, hogy jó minőségű keményfával tüzeljen. (sokszor az otthonuk szigetelése is elégtelen, a kazánjuk is elavult.) úgyhogy feltettek maguknak egy kérdést: vigyázok a levegő tisztaságára és megfagyok vs. nem fagyok meg.
Ők pedig döntöttek.

Majd elfelejtettem: az nem jut az eszükbe, hogy valamilyen módon támogassák ezeket az embereket? Szigetelni az otthonaikat, valós mennyiségben (nem 1 hétre való) tüzelőt adni nekik.

[ Szerkesztve ]

(#45993) brownus válasza Cs1csó (#45992) üzenetére


brownus
veterán

yep, itt jön képbe az állam, a mindenkori kormány felelőssége, mint "szülő", hogy gondoskodjon azokról akikről kellene. (lol, főleg itt, orbániában)

nehéz ez, lásd brazilia új okos, nagyon okos elnöke. lásd trump, aki szerint nincs globális felmelegedés, stb...

f.szkivan, tényleg. én a saját gyerekemet már most arra nevelem, pedig még csak 2,5 éves, hogy ne pacsáljon otthon a fürdő kádban. mert van ahol a víz kincset ér, és napi kvóta van 2019ben! és én fürdök meg a gyerek vizében, pedig tuti, hogy belepisált :D

[ Szerkesztve ]

(#45994) Lauda válasza brownus (#45993) üzenetére


Lauda
félisten

Szerintem váltsatok tusolásra. ;) Gyakorlatilag kevesebb vízből megúszod, ha ügyes vagy, ezen kívül egészségesebb, nem pancsikálsz a másik székletében (ami pl a gyerek fenekén marad) és vizeletében (ami a pöcsin marad a gyereknek) . ;)

[ Szerkesztve ]

(#45995) Cs1csó válasza brownus (#45993) üzenetére


Cs1csó
félisten

:DDD

+1 zuhany, 2002 óta váltottam és azóta zuhanyozom és 2012 óta kád sincs, csak zuhanykabin.

De a zuhanyozni sem úgy zuhanyzom mint a filmekben hogy vereti magát órákig hanem bevizezem magam elzárom a vizet, madj tusfürdővel megmosom magam megint megnyitom a zuhanyt leviszi rólam a habot és kész.

[ Szerkesztve ]

(#45996) brownus válasza Lauda (#45994) üzenetére


brownus
veterán

most nyáron a zuhi megy :)

amúgy leszoktam csapni magam utána, ha nem felejtem el :D

(#45995) csicso82, jaja, és simogatom a fejem, miközben a másikkal támasztom a kabint és sóhajtok nagyokat, kitolom a seggem, egyik láb beroggyant :d

[ Szerkesztve ]

(#45997) vond


vond
MODERÁTOR

Szerintem ennyi elég is lesz a tisztálkodási tippekből. :DDD
______________________

(#45998) S e t h: Bár ez sem ideillő téma, de ez a dolog engem is rettentően bosszant. :((( Hihetetlen micsoda lusták, kényelmesek, nemtörődömök az emberek. Két sarokkal odébb már csak kocsival képesek közlekedni. A gyereket is persze muszáj a iskola ajtajáig és ajtajától fuvarozni, nehogy sétáljon napi 1-2 km-t. Minden szabad négyzetméterre felhúznak egy társasházat (mert most még van lóvé az építkezésben). Parkoló nuku, az úthálózat már rég nem bír el ennyi járművet, és akkor még a légszennyezésről nem is beszéltem. Elkeserítő a helyzet ezen a téren (is). :(

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#45998) S e t h válasza brownus (#45991) üzenetére


S e t h
nagyúr

Évekig kerékpárral jártam dolgozni.
A család nyomására már nem teszem, hiszen egyre gyakrabban keveredtem olyan szituációba, ami alapján a gyermekem félárva státuszba kerülhet.
Valami elképesztő mértékben megnövekedett a forgalomban lévő járművek száma, sok út elérte az áteresztőképessége határait, a parkolásról nem is beszélek, áldatlan állapotok mindenhol.
A közlekedési kultúra mellett nem éri el a minimum szintet az emberek hozzáállása sem.
Mindenkinek a seggéhez van nőve a kocsi, 10 métert sem sétálna senki, folyamatos konliktusok bölcsődék, ovik, iskolák, közegészségügyi intézmények előtt.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#45999) brownus válasza S e t h (#45998) üzenetére


brownus
veterán

sajnos így van :(

on: good omens nézi valaki? milyen?

(#46000) brownus


brownus
veterán

[link] nyári sorozatok

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.