Hirdetés
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Van-e még?
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
nRu3
addikt
ha netalán valakit érdekelne [link]
-
S W A T
senior tag
Thaiföld a Gripent és az Erieye-t választja [link]C

-
S W A T
senior tag
Kelendő az új Airbus-szupergép [link]
-
törölt tag
Azok a katasztrófák tipikusan nem csak a hajtómű elvesztése miatt történtek (ahogy egyetlen egy katasztrófa sem köbetkezik be egyetlen ok miatt). Egy többhajtóműves gépnek meg tudnia kell egy hajtóművel is repülnie. Máskülönben nem kapna típusengedélyt sem.
S W A T: Sok múlik a személyzet reakcióján is. Nem mindegy pl, hogy milyen helyzetben van a szárnymechanizáció, és mennyi a pillanatnyi sebesség.
-
S W A T
senior tag
Felszállás közben leesett a hajtómű a Boeingről
MTI
| 2007. november 7., szerda 22:07Felszállás közben "elvesztette" egyik hajtóművét egy dél-afrikai utasszállító repülőgép a fokvárosi repülőtéren.
Senki sem sérült meg a kizárólag belföldi járatok üzemeltető Nationwide légitársaság Boeing 737-esének ezt követő kényszerleszállásában.
A jobb hajtómű leválása után a légi jármű egy ideig körözött a reptér térsége felett, és megszabadult üzemanyagának nagy részétől, mielőtt hozzáfogott volna a kényszerleszálláshoz több mint száz fővel a fedélzetén.
Ezalatt a reptéri személyzetnek sikerült megtisztítania a kifutó- és leszállópályát a hajtómű roncsaitól.
-
-
S W A T
senior tag
Részeg pilótát tartóztattak le a reptéren
Letartóztattak egy pilótát a Virgin Atlantic flottájából, mert 260 utassal a fedélzeten, részegen indult útnak Londonból Miamiba. A gépet a felszállás előtti utolsó percben sikerült feltartóztatni a brit rendőröknek.
Egyenruhás zsaruk lepték tel tegnap a Heathrow-ról Miamiba induló A340 Airbus-t, majd percekkel később bilincsben vitték el a gép 42 éves kapitányát. A pilóta az utolsó ellenőrzésen bukott meg, így az utasokkal teli gép a tervezett induláshoz képest még három és fél órán át vesztegelt a reptéren.
A pilótát később óvadék fejében elengedték, de szolgálatából azonnali hatállyal felmentették. A Virgin Atlantiv szóvivője elnézést kért az utasoktól a kellemetlenségért, de az intézkedésre a biztonságuk érdekében szükség volt.
BorsOnline
-
S W A T
senior tag
[B]Részeg pilótát tartóztattak le a reptéren
Letartóztattak egy pilótát a Virgin Atlantic flottájából, mert 260 utassal a fedélzeten, részegen indult útnak Londonból Miamiba. A gépet a felszállás előtti utolsó percben sikerült feltartóztatni a brit rendőröknek.
Egyenruhás zsaruk lepték tel tegnap a Heathrow-ról Miamiba induló A340 Airbus-t, majd percekkel később bilincsben vitték el a gép 42 éves kapitányát. A pilóta az utolsó ellenőrzésen bukott meg, így az utasokkal teli gép a tervezett induláshoz képest még három és fél órán át vesztegelt a reptéren.
A pilótát később óvadék fejében elengedték, de szolgálatából azonnali hatállyal felmentették. A Virgin Atlantiv szóvivője elnézést kért az utasoktól a kellemetlenségért, de az intézkedésre a biztonságuk érdekében szükség volt.
BorsOnline[/B]
-
törölt tag
válasz
S W A T
üzenetére
Az Airbus eleve irreális határidőt adott meg az A380 esetén. Nem optimistát, irreálisat. Lényeges különbség. Esélye sem volt arra, hogy betartsa. A B787 esetén volt rá reális esély, de azért ez is illuzórikus volt, mindennek elsőre klappolni kellett volna. Olyan meg még nem volt.
-
S W A T
senior tag
daa-raa Na ennyíit arról hogy a Boeing tartja a határidejeit........
Fél évet késik a Boeing Dreamliner 787[link]
-
S W A T
senior tag
Először repül utasokkal az új szupergép
-
-
törölt tag
válasz
S W A T
üzenetére
Az AH-1G/Q-n hajlított plexitető volt:
Ahogy az összes haditengerészeti (pontosabban tengerészgyalogos) Cobra-n:
AH-1J SeaCobra
AH-1T Improved SeaCobra:
AH-1W SuperCobra:
És az AH-1Z Viper is:
A szögletes, lövedékállóbb, tükröződésmentes tetőt csak és kizárólag a US Army megrendelésére kifejlesztett alváltozatok esetén alkalmazták. Azaz:
AH-1S(Step II-től)/P/E/F:
Rommel6600: Annyira azért nem ismerem a hajtóműveket, hogy egyes alkatrészeikről felismerjem őket. De láthatóan nagyobb hajtóműből származik, mint a TG-16.
-
S W A T
senior tag
Ugye a "sima" cobra a szögletesebb a super meg a gömbölyűbb fotma

-
törölt tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Valószínűsíthetőleg egy Il-18-ból vagy An-32-ből származik. Abban használták APU ként. Valószínűleg inkább az előbbiből, lévén a Malév használta.
-
S W A T
senior tag
válasz
üzenetére
Na pont azér szoktalak megkérni hogy ami bonyolultabb annak a lényegét mond el.
webfordítónál jó a kezdeményeés amilyen célt szolgál de hosszú bonyolult szövegnél már idegesítő.
köcce.
Az általad linkelt szöveg a fordító szerint [I]A Boeing átütemez kezdeti 787 kézbesítést és első repülést
* Pénzügyi hatás, ami nem lényeges bevétel szempontjából
* A bevételi irányítás 2007-ért és 2008-ért változatlanCHICAGO, Oct. 10, 2007 az -- The Boeing Company [NYSE
A] a mai nap bejelentett egy hat hónapos késedelmet a megtervezett kezdeti kézbesítéseinél az 787 Dreamliner állandó kihívások miatt, amik befejezik az első repülőgépek gyűlését.Az erős-áruló Dreamliner kézbesítései most csepültek, hogy november végén kezdődnek vagy 2008 decembere, egy 2008 májusi eredeti cél. Első repülésre számítanak az első negyed vége körül most 2008.
A vállalat azt mondta, hogy a késedelem pénzügyi hatása nem lesz anyagi bevételbe és ahhoz a bevételi irányítása 2007-ért és 2008-ért változatlan maradt.
Nekünk csalódást okoznak azok fölött az időbeosztásváltozások fölött, amiket ma bejelentünk, mondták Boeing Chairman, elnök és vezérigazgató Officer Jim McNerney. Azok ellenére a kihívások ellenére, amiket hozó csatárban tapasztalunk, ez a játék-változó termék, magabiztosak maradunk a tervben az 787, és azokban az alapvető újításban és technológiákban, amik megerősítik azt.
Múlt hónap elején a Boeing bejelentett egy késedelmet a 787 idéző folyamatos kihívás megtervezett első repülésénél kint--részeket beleértve rendez sorba termelési munkát hiányok, és megmaradó szoftver és rendszerintegrációs tevékenységek. A vállalat szintén növekvő kockázatot ismert el a kézbesítési időbeosztásra miközben jelezte azt, a margó alkalmazkodni váratlan kérdéseket küszöböltek ki. Az újonnan felülvizsgált időbeosztás olyan első repülésért és első kézbesítési címekért, amiket a termelés kihív, és helyreállít margó a programért, hogy kérdésekkel foglalkozzanak, azt végső földben vagy repülésben fedhetik fel miközben tesztel. A Boeing szintén azt mondta ma, hogy az a légiforgalom-irányító torony-szoftver és rendszerintegrációs tevékenységek nem lépnek ki tételeket a felülvizsgált időbeosztásban első repülésért.
Amíg csináltunk valamennyit, a haladás az elmúlt különféle hetek fölött, amik a korai termelési repülőgépeinkről és arról szóló művet fejeznek be, hogy javulnak, elérhetőséget választ szét a termelési rendszeren keresztül, annak a haladásnak a lépése nem volt elegendő, hogy támogatta az első kézbesítésre vagy első repülésre vonatkozó előző terveinket, mondták Scott Carson, elnök és ügyvezető igazgató Boeing Commercial Airplanes. Mélyen sajnáljuk a hatást, amivel ezek a késedelmek lesznek a vevőinkre, és velük működésbe vagyunk elhivatottak hogy minimalizáljunk bármilyen megszakítást a terveikbe.
A legtöbb fontos elkötelezettségnek, amit csináltunk a vevőinknek, egy olyan repülőgépet, ami működik, kell kézbesítenie az elvárásaiknak a program hosszú élete fölött. Az időbeosztásunknak ezek a változásai segíteni fognak biztosít mi tesz épp annyira, mondta Carson.
A vállalat tartani fog egy konferenciabeszélgetést hogy 12-kor ma vitassa meg a 787 időbeosztásváltozást: du. 30 órai Central Time, ami hozzáférhető lesz a vállalatnál, honlap.
A Boeing nyújtani fogja a következő negyedévi pénzügyi előadásfrissítését megtervezett október 24-én.
Forward-Looking Information Subject Risknek és UncertaintynekA bizonyos nyilatkozatok ebben a jelentésben előretekintő nyilatkozatokat alkothatnak a közlegény jelentésén belül 1995 éves Securities Litigation Reform Act. Wordök mint például számít, szándékozik, tervek, kiáll, hisz, becslések, és hasonló kifejezéseket használnak arra, hogy azonosítsák ezeket a haladó nyilatkozatokat. Ezek a nyilatkozatok nem a jövőbeli előadás garanciái és olyan kockázatokkal, bizonytalanságokkal és feltevésekkel járnak, amiket nehezek megjósolni. Előretekintő nyilatkozatok ebben a sajtóközleményben tartalmaz egyebek között nyilatkozatok, amik a növekedésünknek és termelékenységi kezdeményezéseinknek eredményeképpen jövőt eredményeknek tartanak, mienk 2007 és 2008 pénzügyi kilátás és az IDS szerkezet hasznai. Az előretekintő nyilatkozatok feltevéseken alapulnak olyan jövőbeli eseményekkel kapcsolatban, amik nem bizonyulhatnak pontosnak. A tényleges eredmények és eredmények anyagilag különbözhetnek attól, hogy mit fejeznek ki vagy jeleznek előre ezekben a haladó nyilatkozatokban. Végül ezek a nyilatkozatok csak beszélnek a dátum őket csinálták és nem vállalunk kötelezettséget, hogy nyilvánosan felülvizsgáljanak bármilyen előretekintő nyilatkozatokat vagy frissítsék őket, új információnak eredményeképpen, jövőbeli események vagy másképp. Mienk a tényleges eredmények és jövőbeli tendenciák sokféle tényezőtől, köztük a jelentős légitársasági vevők és nem légitársasági vevők állandó operációjától, életképességétől és növekedésétől, függően anyagilag különbözhetnek (olyan az U.S. Governmentként); a járulékos biztosító vevő és másik finanszírozások értékének az ellenséges fejlődései; bármilyen jelentős kollektív szerződés-munka-vita eseménye; mienk a belső előadástervek sikeres végrehajtása, köztük a vállalat méretű növekedésünk és termelékenységi kezdeményezéseink, termelési adónövekedéseink és csökkenéseink, (tartalmazó bármennyi csökkentés vagy egy repülőgép-termék végződése), a nyersanyagok, megszerzés és divestiture*tervek elérhetősége, és másik költség-csökkentés és termelékenység erőfeszítések; támad bármilyen jövőbeli SFAS No.-ból 142 áttekintés; képesség, hogy fejlesztéssel, termeléssel és tanúsítványidőbeosztásokkal találkozzanak, az 787 program és a képesség, hogy találkozzanak, kézbesítéseket ütemezett be az 787 repülőgép; műszaki vagy a minőség ered fejlesztési programok (hatásban levő időbeosztás és költség becslések) vagy a műhold ipar; a számító ügynökség egy ellenséges fejlődése hitelképességek vagy értékelések; a bizonyos függőben levő eladási kampányok tényleges eredményei és U.S. és külföldi kormányzati beszerzési tevékenységek, köztük a bizonytalanság, barátkoztak a tartályhajók beszerzésével az U.S Department által Defense (DoD) és a C-17 finanszírozása program; az ciklikus az üzleteink közül néhánynak a természete; azok a váratlan pénzügyi piaci változások, amik beleerősíthetnek, tervfeltevéseket részesítenek nyugdíjban; a védelmen, téren és reklámon való hazai és nemzetközi verseny területek; folytatódott integráció szerezett üzletek; az előadás fő szállítókkal, alvállalkozókkal és vevőkkel ered; jelentős megszakítás légi utazás egész világon elterjedt (tartalmazó jövő terrorista támadások); globális kereskedelem politikák; egész világon elterjedt politikai stabilitás; hazai és nemzetközi gazdasági feltételek; ár eszkaláció; az eredmény politikai és törvényes eljárások, változó prioritások vagy az U.S. Governmentnek vagy a külföldi kormányzati védelemnek a csökkenései és tér költségvetések; a kormány végződése vagy a kereskedelmi szerződések egyoldalú kormány vagy vevő miatt tett vagy kudarc működni; a törvényes, pénzügyi és kormányzati kockázatok nemzetközi tranzakciókra vonatkoztak; törvényes és investigatory*() eljárások; adó az IRSZEL RENDELKEZŐ települések és különféle államok; a korábban odaítélt szerződések U.S. Air Force áttekintése; a költségek a Boeing által a Connexion kijáratával barátkoztak üzlet; és másik gazdasági, politikai és technológiai kockázatok és bizonytalanságok. További információ ezeket tényezőknek tartani tartózkodó a SEC reszelékünkben, korlátozás nélkül tartalmazó, az Annual Reportunk Form 10-k az évért, amit 2006. december 31-én befejeztek, és a Quarterly Reportunk Form 10-q a negyedek 2007. március 31-én és 2007. június 30-án véget értek. </> [/I]
-
Rommel6600
őstag
válasz
Rommel6600
üzenetére
-
törölt tag
válasz
S W A T
üzenetére
Akkor ott a megoldás.
Az európai projectekre általánosságban jellemző a túlzott titkolódzás. Annyira félnek attól, hogy nem tudják eladni amit gyártanak.
Régen így volt:
A Szovjetúnióban minden titok; az USA-ban az titok, ami titok; Európában semmi sem titok.
Most:
Európában minden titok; az USA-ban az titok, ami titok; Oroszországban semmi sem titok.
És még így is szinte minden európai ország fegyvereladásakor kiderül, hogy korrupció van a háttérben.
Cobra és Apache esetén nem túlzás a tömegével kifejezés.
Nem hiszem, hogy lesz ilyen gép. Az SP is üzleti bukás volt. Ott vannak a nagyobb B737/A320-ak és a B757/A330. A B787-ből pedig eleve készülni fog rövid távú változat. Négyhajtóművesből biztosan nem, lévén rövid távra semmiképpen sem lenne gazdaságos.
-
S W A T
senior tag
válasz
üzenetére
A webforditas.hu támogatja az angolról magyarra fordítást.
[link]Asszem engem se ejtettek a fejemre naggyából azt a nem sok mindent angolul is megtaláltam a tiger-ről. De ez nekem fura hogy semmit nem találni róla még képeket is alig. Nézd meg a Cobrát vagy az apache-t tömegével (na jó kicsit túlzás) álnak róluk az írások.
Csütörtökön indul az első A390 járat.

Amúgy milyen alternatívát kinál az Airbus és a Boeing azoknak a légitársaságoknak akik rövid utakon is sok embert akarnak vinni
(pl: JAL) Régen ugye volt a "mini" 747-es [SP[ és úgy tudom az Airbus is tervezett egy olyan A380-at ami ideális a rövid utakra (azt nem tudom mi lesz belőle én csak tervként hallottam) -
törölt tag
válasz
S W A T
üzenetére
Mivel nem egy agyonpublikát típus. Egyedül a bukfencet propagálták vele kapcsolatban rommá. Egyébként meg európai szokás szerint ez sem egyből kész, és lesznek olyan részei, amik valószínűleg sosem valósulnak meg (pl a hozzá kapcsolódó Trigat páncélromboló rakéta, aminek elég rendesen megrekedt a fejlesztése. Nem baj, vesznek hozzá Helffire-t a megrendelők).
Esetleg linkelhetek még angol wiki, Airforce-Technology, FAS, GlobalSecurity... cikkeket is, de azokat meg meg fogsz kérni, hogy fordítsam le. Esetleg ott van még a Eurocopter nem túl informatív oldala.
Persze wiki-n van több nyelven is, magyarul persze még nincs. Kénytelen leszel megtanulni valamilyen nyelven ha informálódni akarsz. A netes fordítóprogramok ugyanis nem támogatják a magyar nyelvet.
-
S W A T
senior tag
válasz
üzenetére
Direkt visza kerestem a keresővel erről konkrétan nem láttam hogy írtál hogy teljesítménybe meik jobb. köcce.
A geographicen pedig valami bukfenc félét mutattak az apache-al. (úgy emlékszem nem teljesen az volt ezért mondom hogy féle ) Egyébként te is láthatod a szöveges ismertetőjüket. [link]
olcsó propaganda mindenféle valóságalap nélkül. Gondolom ez is olyan mint a FightingFalcon az is jól fel van fújva de azt montad jobb nála az F-18. De mégis mindenki a 16-ot ismeri. (vagyis inkább tudja miaz)
-
törölt tag
válasz
S W A T
üzenetére
Melyik Cobra? Erről már írtam, a Super Cobra és a Venom fajlagos teljesítménye jobb, mint az Apache-é, viszont a régi kétágú főrotor (ez van mág a Super Cobra-n is) kevésbé hatékonyan és egyenlettesen adja át az erőket, mint a négyágú (ilyen van az Apache-n és a Venom-on is). Emellett az Apache esetén ott van az elektonikus segítség, ilyen a Venom előtti Cobra-kon nem volt.
A SuperCobra előttiek viszont fajlagos teljesítményben is gyengébbek az Apache-nál. Viszont ha voltál kint Kecsón a repnapon, és láttad a Red Bull Bo-105-öt, akkor tudhatod, hogy ez nem minden. És arra is rájöhettél, hogy a "bukfencet csak a Tiger tud csinálni a helikopterek közül" olcsó propaganda mindenféle valóságalap nélkül.
-
törölt tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Most nekem is. Az előbb még azt írta, hogy nincs ilyen tétel az adatbázisban.
S W A T: Az csak egy kamu gépágyú. Legalábbis kecskeméten közelebbről megsasolva maga a bölcső totál más volt, mint az igazié.
-
S W A T
senior tag
A redbull gépére minek gépfegyver
[link] -
törölt tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Tulajdonképpen igen. Legalábbis itteni szóhasználattal. Viszont nem sokáig. Mivel rajtuk kívül senki sem használta (az irániak érthetően le vannak szarva), ezért a feldarabolás és újrahasznosítás vár rájuk néhány éven belűl. Christine-t sikerült megmenteni a jelek szerint.
S W A T: Ez van. A fák állva halnak meg, a repülőgépek nem feltétlenül.
-
S W A T
senior tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Be vannak kenve azzal a ronda trutymákkal

WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÓÓÓ [link] annak is leszedném a &-át aki neki esik egy F-14-esnek a markolóval....
-
Rommel6600
őstag
Hát gyerekek, nagyon meglepődtem a hétvégén.
Több okból is. A Somlói borvidékre mentünk "kirándulni" (azaz inni), és az egyik amin nagyon elcsodálkoztam, hogy nagyon finom borok vannak arrafelé. De ez egy másik történet...
A kilátóba tett túra közben, azért be-be tértünk az ottani termelőkhöz, kóstolgatni egy "kicsit", és ha jól emlékszem, Ede bácsinál megpillantottam az udvaron egy tárgyat, amiről hirtelen el nem tudtam képzelni, hogy ugyan mi célt szolgál. Közelebb mentem, de az addig elfogyasztott furmintnak, és hárslevelűnek is köszönhetően még mindig nem bírtam rájönni, hogy mi a franc lehet az. Aztán hirtelen leesett... Valószínű a legutolsó dolgok egyike lenne amire egy borosgazda udvarán gondolna épeszű ember... Egy hajtómű
Bizony, egy hajtómű, külső burkolat, meg mindenféle sallang nélkül. Kicsit lesöpörve róla a faleveleket, találtam a közelében egy táblát is, miszerint nem is akármilyen, hanem egy Kuznyecov NK–8as!
Jobban körülnézve, mellette az édéstér darabjának metszete, kicsivel arrébb a lépcső alatt pedig egy fekete doboz (hogy micsoda, arra csak az elforgatása után jöttem rá, ugyanis nem olvasom a cirill betűket. Az angol -ha jól emlékszem- flight data recorder-ből viszont világossá vált az eszköz funkciója).
Szóval rég csodálkoztam ekkorát, elhihetitek.
Képet nem emlékszem, hogy csináltam-e róla, de úgy rémlik nem, és sajnos a többiek se hiszem hogy pont ezt fotózták, pláne mivel már egy kicsit be is voltunk kottázva. Jelenleg nincs elemem amit bele tudnék rakni a fényképezőbe, hogy letöltsem róla a képeket, de amennyiben mégis lenne róla kép, ígérem feltöltöm és linkelem. -
S W A T
senior tag
[I][B]Leszállították az első Airbus-szuperjumbót
2007. október 15. hétfő 13:54:40Több éves késéssel bár, de rendben megérkezett az Airbus repülőgépgyártó első forgalomba álló A380-as óriásgépe a Singapore Airlineshoz. A típus fejlesztését - amely jelenleg a legnagyobb utasszállító modellnek számít - folyamatos és drága csúszások jellemezték, és tisztességtelen piaci magatartás miatti vizsgálat is beárnyékolta.[/B]
A légitársaság új zászlóshajója október 25-én áll szolgálatba Szingapúr és Sydney között. Az első kereskedelmi útra online licitálás keretében adták el a jegyeket, átszámítva csaknem húszmillió forintért. Az eladásból származó bevételen egy szingapúri jótékonysági intézmény, két sydneyi gyermekkórház és az "Orvosok határok nélkül" nevű segélyszervezet osztozik majd.
Az A380-asokat elsőként forgalomba állító Singapore Airlines összesen 19 óriásgépet rendelt az Airbustól. A típus riválisaival szembeni előnyei közé a sok férőhely, a tágasság, valamint a környezetkímélő és üzemanyag-hatékony működés tartozik. Az Airbus közleménye szerint a gép utasonként mindössze három liter kerozint éget el száz kilométerenként, ami példátlan a légi iparban.[/I]
-
törölt tag
válasz
S W A T
üzenetére
Hivatalosan nem. Viszont egy példányt magánpénzből igen.
-
S W A T
senior tag
Az F-14 ből hagy meg az usa olyan példányr amit rendben repülőképes állapotba hagynak
Légibemutatóra vagy ilyesmi. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
S W A T
üzenetére
A megadott hatótávolsági adatok minden esetben a maximális terheléssel értendőek. Üres gép esetén mindig nagyobb. Emellett lehet kaptak egy jó kis hátszelet is.
Ha megnézed itt akkor látod, hogy minimum 4996km a hatótáv (az már majdnem transzatlanti). Renton és Budapest között a távolság 8815km, ezt a 700ER még MTOW esetén is képes egyben lerepülni.
Egyébként úgy néz ki, hogy az A320-nál alkalmazott CFM56-5 magasság és hőmérséklettűrése rosszabb, mint a B737 esetén alkalmazott CFM56-3 és CFM56-7-é.
-
törölt tag
válasz
S W A T
üzenetére
Változik évről évre, hogy melyikből adnak el többet.
A Boeing úgy bírja egy helyen a termelést, hogy az az egy hely (Renton, régebben a 737 mellett itt készült párhuzamosan a 757 is) jóval nagyobb, mint az a két-három Airbus létesítmény. Az, hogy a törzs egy jó része Wichita-ban készül nem befolyásol semmit, az Airbus sem egy helyen gyártja a gép minden részét.
Hatótáv sok mindentől függ. A BBJ elméletileg 10500km körüli hatótávval rendelkezik szabvány kiépítés esetén. A319CJ 12000km körül. Ez azonban csak egy szűk mennyiség a legyártott darabszámban. Sokkal fontosabb, hogy a közvetlen vetélytárs sorozatgyártott B737-ek és B757-ek hatótávolsága nagyobb. Emellett a B737 nagyobb hőmérséklet és magasságtűrésű. Az A320-nak gondot okoz magasan fekvő és magas hőmérsékletű repterekről a felszállás, míg a B737-nek nem.
piqla: Úgy bizony. C-20A néven Gulfstream III.
-
piqla
őstag
válasz
S W A T
üzenetére
Hehe, pedig nem is igaz ez igy: az elnoki gep mogott sunyiban mindig szall egy csak es kizarolag analog muszerekkel felszerelt gep (nem mernek megeskudni ra, de Gulfstream remlik; ujra mondom, nem biztosak az emlekeim) hogy az atomrobbanast koveto elektromagnenes hullamok fingassak ki nyugodtan a Boeinget. Mondjuk arrol nem szol a fama, hogy az atszallas hogy zajlik, ugyanis nem art leszallni ahhoz

-
S W A T
senior tag
válasz
üzenetére
Én úgy tudtam hogy az A320-as kelendőbb de lehet az régebben volt. A Boeing hogy bírja a termelést
Ők egy helyen gyártják a 737-est nem
Namáemost ugye az A320-nak már most is két gyára van de még így sem bírják az iramot (ha jól tudom) pedig napi 1-2 gépet megtermelnek. Akkor a Boeing hogyan bírja egy teleppel 
-
törölt tag
-
S W A T
senior tag
válasz
üzenetére
Az A320-as szted megtudja szorítani a 737-est
Ahogy néztem a honlapjukon (mer ugye sokkal eggyértelműbben van írva
) már 5000 felett van a megrendelés ugye a 737-es 7000-nél jár nem tom de én azt a kicsit kevesebb mint kétezres lemaradást nem tartom soknak. És ugye az A320-ast is viszik mint a cukrot én ugy tudom az Airbus keresi a helyét hogy hol lehetne egy 3-dik összeszerelő üzem mer nem bírják a lépést. (úgy tudom már így is két helyen francia országba és németországba is gyártják) és állítólag átlagba napi 2db új A320-as születik (ha nem ponto az adat szólj) Meg ahogy nézem a legyártott db szám is kb 2000-el van lemaradva a 737 5000 valamennyínél tarthat az Airbus meg 3207-nél.szal szted ez még behozható
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 W11
- Limitált darabszám! Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs