Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rommel6600

őstag

Hát gyerekek, nagyon meglepődtem a hétvégén.
    Több okból is. A Somlói borvidékre mentünk "kirándulni" (azaz inni), és az egyik amin nagyon elcsodálkoztam, hogy nagyon finom borok vannak arrafelé. De ez egy másik történet...
    A kilátóba tett túra közben, azért be-be tértünk az ottani termelőkhöz, kóstolgatni egy "kicsit", és ha jól emlékszem, Ede bácsinál megpillantottam az udvaron egy tárgyat, amiről hirtelen el nem tudtam képzelni, hogy ugyan mi célt szolgál. Közelebb mentem, de az addig elfogyasztott furmintnak, és hárslevelűnek is köszönhetően még mindig nem bírtam rájönni, hogy mi a franc lehet az. Aztán hirtelen leesett... Valószínű a legutolsó dolgok egyike lenne amire egy borosgazda udvarán gondolna épeszű ember... Egy hajtómű :Y
    Bizony, egy hajtómű, külső burkolat, meg mindenféle sallang nélkül. Kicsit lesöpörve róla a faleveleket, találtam a közelében egy táblát is, miszerint nem is akármilyen, hanem egy Kuznyecov NK–8as!
    Jobban körülnézve, mellette az édéstér darabjának metszete, kicsivel arrébb a lépcső alatt pedig egy fekete doboz (hogy micsoda, arra csak az elforgatása után jöttem rá, ugyanis nem olvasom a cirill betűket. Az angol -ha jól emlékszem- flight data recorder-ből viszont világossá vált az eszköz funkciója).
    Szóval rég csodálkoztam ekkorát, elhihetitek. :)
    Képet nem emlékszem, hogy csináltam-e róla, de úgy rémlik nem, és sajnos a többiek se hiszem hogy pont ezt fotózták, pláne mivel már egy kicsit be is voltunk kottázva. Jelenleg nincs elemem amit bele tudnék rakni a fényképezőbe, hogy letöltsem róla a képeket, de amennyiben mégis lenne róla kép, ígérem feltöltöm és linkelem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés