Új hozzászólás Aktív témák
-
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
izlések és pofonok.
ha már melyik tetszik melyik nem, a kedvencem 767, 747 , IL86, IL62 ,TU154 , TU134 , A340 .L1011
de ami nem tetszik 737,757, A320, A380, -
Boeing 737
senior tag
-
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
de emellett még folyamatosan csapkod is (nem emiatt tud a 747 a levegőben maradni egy hajtóművel! ). Akkor minek neki a hajtómű de komolyan

Amúgy leszálni is le tud egy hajtóművel ? Mer az egy dolog hogy a reptérig elér vele de ugye az égen nem tehetik ki a vészvillogót.
Az A380 szted képes arra hogy 1 hművel flangásson ? -
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
egy 737-t egyedül is megtudnál tolni, emlékszem mikor a 767 egy picit tul gurult (a park helyen a csö fix helyénhez képest)akkor nem egyszer általában 3 toltuk vissza azt a pár métert. igaz ehyhe dölés volt ott a betonon, de akkoris megkelet mozditani.
nem szeretem a vékony törzsü gépeket
ezért a 737-st sem. -
törölt tag
Annyira azért nem merev. Nézd emg a földön és a levegőben egy nagy fesztávolságú szárny helyzetét ugyanazon a típuson. Az egy dolog, hogy fent akár 7-8m-rel is magasabban lehet a törővég a földi állapothoz képest, de emellett még folyamatosan csapkod is (nem emiatt tud a 747 a levegőben maradni egy hajtóművel!
). -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Nagyobb testet könnyebb áramvonalazni.
-
törölt tag
Fogták a két félszérny törővégét és elkezdték felfelé hajlítani. Ez egyébként ha jól tudom szokásos szilárdságtani teszt minden repgéptípusnál, általában addig hajlítják, míg el nem törik. Namost a 767-es szárnya az istennek sem akart eltörni, így a törzs felett a két törővég összeért, tovább meg nem tudták ugye hajtani.
-
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Szerkezeti és aerodinamikai szempontból mindenképpen a legjobb, az A380 legfeljebb csak közelebb került hozzá. Az Airbus szárnyát meg kellett erősíteni, ugyanis a normál üres gép tömegét is éppen csak elbírta! Gyanítom, hogy egy esetleges dugóhúzónak a következménye minimum a szárnyak leszakadása lenne. Sose kelljen megtudnunk. Ehhez képest anno pl a 767 szárnyainak egyik tesztje abból állt, hogy a törzs felett összeérintették a két félszárnyat, és azokban nem keletkezett semmiféle maradandó sérülés...
Az Airbus mindig is a szénnészámítógépezést fetisizálta, ennek azonban vannak elég komoly hátrányai is, főként az Airbus féle hozzáállással. A jelek szerint más területen nem tudnak felmutatni semmi komolyat. -
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
sőt ha müködik akkor a tartályokbol szép lassan fogy a kero
bocs de nem bitram megálni. 
Nem sokára megint repkedek egy párat, sajna csak 737-el, de jó lenne már valami nagy borzadájal.
-
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
gyakorlatilag a gépekenk csak azért kell hajtomű hogy a földtöl valahogy efelemelkedjen, a magasban lehesen tartani és a leszálást puhán kényelmesen végre lehesen hajtani

-
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Meg mered kockáztatni hogy a Jumbo a legjobb gép a világon
légikatasztrófákba is volt pár olyan rész ahol nagyon meredek dolgokat úszott meg a B747-es volt mikor leszakatt az oldala. Bomba robbant rajta. És most a legujjabb sorozatban az a tornamutatvány. szal valóban ilyen jó vagy ezen esetkbe csak szerencse volt.
Eggyáltalán minek neki hajtómű

Láttátok a Discovery-n az A380 reklámot
(sztem az egész sorozaat lemegy újra) A A380 az első teljesen számítógép által vezérelt gép.
Ugye ez nektek is sántít
Van köztetek aktív pilóta
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Azt nem árt tudni, hogy a jelenleg rendszerbenálló (pontosabban az eddig rendszerbeállított összes) utasszállítók közül a B747 messze a legjobb aerodinamikailag, baszott nagy pl a siklószáma. Ilyen körülmények mellett nem csoda, hogy elég egy hajtómű az átesési sebesség feletti haladásra. Csak ilyen esetben leszálláskor nem ildomos a szárnymechanizáció széleskörű használata.
-
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
én először láttam

fél órája egy 747 Cargó zúgot el a házam felet (Óboda), már mesziröl hallani lehetett hogy valami nagy dög jönn
-
Gyantusz
tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Volt már rá példa. Hogy mikor, azt majd daa-raa megnézi, ha Öregapádnak szólítod.

Volt, de ezen sérülések túléléséhez nagy magasság kell, hogy a ritka légrétegben ne veszítsen tetemes sebességet a gép.
Általánosan fogalmazva: a hajtómű(vek) lényegében a szárny kellő sebességű megfúvatásához kell(enek). Azaz annak kellő sebességű megtolásához/húzásához, hogy kialakuljon rajta az adott rep.szituációnak megfelelő felhajtóerő (felszállás, forgulózás, leszállás, stb. mindhez más-más rep.sebesség kell).
Az, hogy a B 747 egy hajtóműve is képes olyan sebességgel tolni a repülőgépet, hogy az elégséges felhajtóerővel még a levegőben bír maradni, az a Boeing kiválló szárny(és gép)tervező korstruktőreinek az érdeme.
Itt jön képbe az adott szárnyprofil minimális átesési sebessége.
Ebben jobb volt, és az ma is, mint az Airbus.
Illetve kell még hozzá megfelelően megbízható, erős hajtómű és túlbiztosított fedélzeti rendszer.
No meg jó nagy magasság, amiből ereszkedéssel sebességet lehet nyerni (ezzel meg felhajtóerőt) és még nagyobb szerencse!
Ja, és jó érzékű pilóták!
pontos összehasonlítási adatokat most nem tudok, az legyen házi feladat -
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
azt nem tudom én először látam, minden fele repültek vele bemutatni és át esett a biztonsági vizsgán is ami az utasok kiüritése a gépböl 90sec alatt, meg a maximális sebbeségre hajtása a gépnek hogy birja-e , nem esek szét-e(1-2 darab levált belőle)
a vizsgákon átment végülis. -
Boeing 737
senior tag
Malév: Boeing 767-es történelem[link]
Túl az 500. megrendelésen
Április 3-án jelentette be a Boeing repülőgépgyár, hogy a Japan Airlines a korábbi 30 gépes vásárlása utáni újabb öt gépre szóló megrendelése révén a B 787-es túllépte az ötszázas számot az eladások tekintetében. Így ez idáig összesen negyvenhárom légitársaság 514 Dreamlinert rendelt meg 2004. április 26-a, a gyártás megkezdésének bejelentése óta.
A 787-es első függőleges vezérsíkja
A különféle engedélyeztetési eljárások sikeres végrehajtása után Olaszországban, az Alenia Aeronautica vállalatnál megkezdődött az első Boeing 787-es függőleges vezérsík gyártása. Ezt az elemet elkészülte után átszállítják majd az Egyesült Államokba, ahol különféle gyári próbáknak vetik alá.
(aero magazin)
[Szerkesztve] -
-
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
A 767 az egy elég sikeres , kedvelt és univerzális gép tipus, hiszen hsználják rövid hoszabb távokon is.Elég sok légitársaság használja nem véletlenül.
most megy a Discoveryn az A380 -rol újabb film. -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Sok értelme nem is volt gyártani, lévén a B737-600 ugyan az a kategória ráadásul a repülési távolsága is ~1,7x-ese. És azért a 737 család ''kicsit'' terebélyesebb, azaz gazdaságosabban gyártható. Emellett a szárnyalatti gondolás repgép szárnyát sokkal kevesebb anyagból ki lehet hozni (megintcsak egyszerűsíti a gyártást, emellett növeli a hasznos kapacitást).
Utasszállítók esetén 3-5 év nem számít nagy időnek, főleg nem egy sikeres, nagy mennyiségben gyártott típus esetén (bár a 950db nem tűnhet soknak). Az esetleges USAF rendelés még átírhatja a gyártási terveket (az E-10 programot mondjuk leállították, de az esetleges KC-767 elég szép megrendelésállományt hozna), bár a Boeing már nekiállt a 787 alapjain tervezni. Egyébként sem lenne értelme párhuzamosan gyártani a 767-et és a 787-et, ha egyszer egy kategória.
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Legalábbis az Aeromagazin-ba ilyen leszállitási időpontokat láttam.
-
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Ugyebár nemrég jött egy új tag a malévhez. (B767)[link] szóval a kérdésem most tényleg aktuális.
Szal te milyen gépnek tartod a 767-est
Te azt montad hamarosan leáll a termeléas de én úgy tudom 2009-2010 ig van megrendelés rá. (magyarán a Boeing a körülre iigérte a leszállítást )Ez az általad mondott ''hamarosan '' kb hány évet foglal magába?
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
717 az még elég új és abbol még nem potyant le asszem, de ha A340 nem eset le de ügye egy teljesen megsemisült a leszálás után( AirFrance)
-
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
A330-ból még 1994-ben lezuhant egy Toulouse-ban (nem forgalmi, hanem berepülés volt). A340-ből viszont még egy sem zuhant le.
-
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Július 8-ra mindenképpen késznek kell lennie ha ki akarják tolni (ez nem Európa, hogy félkészen adjanak át valamit).
2008-ban le kell szállítani az elsőket.
Még nem. A géppel kapcsolatban is csak egy haláleset történt eddig, Denverben utántöltéskor tűzhalál. -
Boeing 737
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Történt B777-essel végzetes zuhanásos baleset ?
-
Boeing 737
senior tag
[link]777 Flight Deck Simulation
-
Gyantusz
tag
válasz
üzenetére
21 t vs. 37 t. (C-130J - A400M)
Szerintem ezért a +16 tonnáért kár repülőgépet tervezni, építeni meg főleg...
Ennyi geppát beleölni!?
Ez megint az Airbus és a franciák soviniszta agyatlansága, hogy majd Ő diktál, és nem a piac.
Hát de. Ezért készülhetett el mégis az A350 XWB, mert igenis a piac diktál.
21 t vs. 47 t. (C-130J - An-70)
+26 tonna azért már nem rossz. Pláne annak, akinek nincs pénze a C-17-re. Mert nem egy olcsó gép ám. -
Gyantusz
tag
válasz
Gyantusz
üzenetére
Csak most nézem, hogy azfenébe nyílik ennek a teherajtaja?!
[link]
Repülés közben hogy lehet ezt kinyitni, kifelé nyílik?!
Minden eddigi tehergépnek az alsó ~1/4-e lefelé-kifelé, a felső 3/4-e felfelé-befelé nyílik.
Mindenesetre érdekes.
Ráadásul, mikor lerakta a pilóta a 2. linkben a gépet, frankón belibegett a szárnya. Nem mondom, hogy nincs rá méretezve a gép, mert talán a szovjet repüléstörténet első, mai szemmel is modern technikával tervezett repülőgépe, de azért 2000 ilyen leszállás és lehet elfárad a száry vállban. Érdemes megnézni a Hercules-ét:
[link]; [link]
Mondjuk azért a két hajtóműve könnyebb egy cseppet...
An-12: [link]
A Cub is rep.-hajóra készült?
[link]
Ilyet megcsináltak az egyik 0-szériás F-18-al is...
Il-76:
[link]
[link]
[link]
Azért a válla korrektebbnek tűnik.
Il-76MF: [link]
Kína szívesen gyártaná az MF-et... (bár abban nem lenne köszönet)
C-17: [link]
[link] - mint egy jóllakott hörcsög...
[link]
Ha már kabinbelsőknél járunk:
C-130J
[link]
[link]
[link]
C-17:
[link]
[link] -
Gyantusz
tag
válasz
üzenetére
Ha az An-70-re gondolsz, igazad van, de ez igaz a keletiekre is.
A T-80, T-90-eket már nem tudja elvinni, arra ott vannak a Ruszlanok (An-124). Az USA-ét is a Gig... Galaxy-k viszik.
Gyakorlatilag az ősöreg An-12-k leváltására készült, mikor még annak az elődeit (An-8, An-10) is repülik Közép- és Kelet-Oroszországban. Persze az üzemeltetőknek nem hiszem, hogy lenne rájuk már érvényes rep.engedélyeik...
Ha belegondolsz, kétszer, vagy ha manőverezni is kell, majdnem kétszer többet elvisz, mint a Hecules (és az An-12). Azért ez nem hátrány, ráadásul a fel-leszállási úthossza is nokedli.
Az már más tészta, hogy az Il-76TD/MD-t is leválthatná, mert azok emelőképessége is ''csak'' 40 t. Az MF-é 52 t körüli. Persze ilyen összehasonlításban meg kell nézni a teherterek geometriáját is. Rossz marketingje van és talán szerkezetileg sem lehet okés valami benne. Az egy másik, hogy az An-70 fejlesztési költségeinek kb. 90 %-át az Antonov-teherflotta repülte össze 8-10 év alatt (An-124, -225).
Szerintem nem fog hadrendbe állni (már ha meg nem tette), de egy újabb típus alapjait fogja képezni, ez biztos. Kooperálni kellene az oroszokkal, csak ők megint gyarmatosítani akarnak... => politikai érdekek ütköznek.
Rossz korban született.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Azért a szélvédő és a felső panel láthatóan eltér.
''Egyébként rossz példák, gyak ugyanaz a két gép.'' - Ez vajon mire is vonatkozott? Arra, hogy BBJ = B737
Az A380 meg ott tart ahol eddig.
A 787 rollout ceremóniája elméletileg idén július 8-án lesz.
Gyantusz: Legfeljebb az Il-76 korai változatainak lehet a vetélytársa, nyugaton (a C-141 kivonása óta) nincs ilyen kapacitású gép jelenleg, szóval még létjogosultsága is lehetne, csak ugye gyors áttelepítésre pont emiatt alkalmatlan, figyelembevéve a nyugati hk-k tömegét. -
Gyantusz
tag
válasz
üzenetére
Ól rájt.
''Egyébként mindez szerepel egyi kedvenc Wiki-s cikkedben is:''
Úgy ám, át kell majd fordítani.
Mellesleg nem állítottam, hogy egy kategória...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az A400M-ről nemnagyon lehet tudni, mekkorának szánják... illetve igen: 37 tonnát emel majd.
Egyszer.
[link]
A C-130J 21,6 t-t, a korábiak 18 t körülit tudnak max.
A C-17 68 t-t (katonailag aktív zónába 54 t-t vihet). És a földön úgy kormányozható, mint egy teherautó, jobbra-balra, előre hátra, még farolhat is...
Tényleg, a wiki-jét már csak meg kéne csinálni. Na meg a többi teherszállítóét is...
A ''gúnár'', kedvenc idióta-idétlen tehergépem, az An-70 meg 47 tonnát. Még jó, hogy gyakorlatilag egyik sem a másik vetélytársa...
Ritka idétlen azzal a kis szárnyfesztávjával, azokkal az idétlenül kis átmérőjű légcsavarjaival, és azokkal a betyárerős gázturbináival... Átesési sebessége állítólag 92 km/h... (gondolom csak üresen)
[link] - MAKSZ 2003 (Международный Авиационно-Космический Салон)
[link]
[link]
[link]
[link] - ez ám a kép, háttérben a ''vitézek''
[link]
[link]; [link] - hajtómű
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
de ezt pont látni az összes 777-ben pont középen [link] a kijelző alatt.
-
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
te irtad hogy megtudom-e különböztetnia 777-es fülkét a 737-től, de ha jól tudom dizájnbol a boing777-esekben a 777 feliratot berakja a müszerfalon.
-
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
most nem értem ha az egyik business-jet a másik 737 , akkor hol van itt 777?
nem a 737-böl csinálnak business-jeteket? -
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Gondolat hogy te felismered de ő múltkor se ismerte fel a B737-est belűlről kiv voltam megtudja e külömböztetni a 777-es fülkét a 737-től.(ha nem tudnám meilyik melyik elég nehezen menne nekem is. (rendes képen persze könnyeb) Egyébként rossz példák, gyak ugyanaz a két gép.

[Szerkesztve]
Hol tarta az A380 fejlesztése ? ill a B787-es mikor készül el és mikor lesz az első repülés?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Ott van az ablak fejlécében... Egyébként rossz példák, gyak ugyanaz a két gép.
Gyantusz: Nem EU, hanem európai NATO tagok. [link] Itt egy lista a cikk vége felé. Ezekhez a 12 országhoz jön még Norvégia és Magyarország, illetve a nem NATO tag Svédország. Egyébként mindez szerepel egyi kedvenc Wiki-s cikkedben is: [link]
Egyébként az A400M és a C-17 nem egy kategória, utóbbi jóval nagyobb (a C-17 kg-ban emel kb anyit, mint az A400M lb-ban). Előbbi lényegében egy nagyobbfajta C-130 pótlék, viszont a project leginkább az A380-ra hasonlít, csak még ott sem tart, pedig FIMA néven sokkal hosszabb múltra tekint vissza (1982-től...). A turboprop persze rendelkezik a légcsavarok összes hátrányával (pl baszott nagy légellenállás, zaj (ráadásul pont az infrahangok tartományában, ami ellen még védekezni sem lehet) és radarkeresztmetszet, ez utóbbi mondjuk annyira nem lényeg, viszont vegyük figyelembe, hogy ezt a gépet a vonalak közelében is alkalmazni tervezik, alacsony hatékonyság közepes magasság felett...)
Ha már a zajnál tartunk: megváltozik a ferihegyi ki és berepülési irány a zajterhelés csökkentése végett. -
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
pasz

-
Gyantusz
tag
válasz
üzenetére
Nekem mennek.
Más.
Nem tudom, ki nézte a múlt hét előtti Szólás szabadságát (2007. ápr. 29.)? Volt benne Szekeres Imre, HM is.
Tőle hallottam először, akkor jött haza az USA-ból, hogy Magyarország csatlakozott 16 európai államhoz (tehát 17 EU-tagállam), akik C-17 Globemaster III (beceneve: Big Mac) amerikai teherszállítógépeket fognak lízingelni a közeljövőben.
A (?magyar?) honi bázis Pápa lesz.
Ki mit tud erről?
=====> Ez gyakorlatilag az Airbus A400M projekt teljes csődjét mutatja?
Érdemes végiolvasni:
[link]
http://www.honvedelem.hu/hirek/kulfoldi_hirek/szekeres_imre_latogatasa_norfolkban
''Az amerikai védelmi és a magyar honvédelmi miniszter tárgyalt a létrehozandó – C–17-es szállítógépekből álló – stratégiai légi szállítási flottáról, amelynek tervezett bázisrepülőteréről – Pápáról – tárgyalások zajlanak. Szekeres Imre azt kérte, hogy hazánk az Egyesült Államoktól is kapjon támogatást ehhez a nagyon fontos feladathoz.''
NATO-törzsfőnök: a magyar haderő átalakítása példaértékű - alcímben:
(...) -utolsó bekezdés:
''Azzal a korábbi amerikai „elvárással” kapcsolatban, hogy a NATO tagállamai a GDP legalább 2 százalékát fordítsák védelemre, elmondta: a rigai NATO-csúcson olyan megállapodás született, hogy egyetlen tagállam se csökkentse az ez irányú kiadásokat, amelyeket egyébként Magyarország 2009-től növelni szándékozik. Hozzátette, a 26 tagországból jelenleg hat éri el a 2 százalékot, Magyarország, amely tavaly a tervezett 1,18 százalék után 1,27 százalékot költött védelmi célokra, Spanyolország és Németország között áll a rangsorban. ''
Ki ez a 17 tagország? Magyarország az egyik.
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
igaz ott is, de a 747-esen sorozatosan többen is.
-
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
pedig néztem , és most megy az esti adás ismétlése.

mondom én hogy a kinaiak csak biciglitekerésre alkalmasak és nem repcsi vezetésre, majdnem öszehozták a figyelmetlenségükel a katasztrofát. -
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Természetesen az NG-re gondoltam.
nRu3 én se láttam még élőbe de ha jól megnézed te is észreveheted hogy hasonlítanak és nem csak azért mert egy gyárból vannak.
Feltételezem nem néztétek a légikatasztrófákat.
Tegnap is jó volt az eggyik az az volt mikor az A340-es leégett. A másik egy Jumbo volt.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Kérdés melyik verzióról van szó:
737-200: [link]
737-300: [link]
737-400: [link]
737-500: [link]; [link]
737-600: [link]
737-700: [link]
737-800: [link]
737-900: [link]
747-200: [link]; [link]
747-300: [link]; [link]
747-400: [link]
777-200: [link]
777-300: [link]
Azért látható, hogy a 737NG-é hasonlít alapvetően a 777-ére, valamint a 747-400-é. A 737 Classic még azért kicsit másabb (pl CRT vs TFT).
Egyébként nem meglepő, hogy nem teljesen egyformák. A megrendelőknek lehetnek spec kívánságaik. -
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
a 737 és a 777 cocpitje valamiben lehet hogy hasonlit hisz egy gyárbol jönn , de talán a megint csak méretbeli különbségek jönnek elő és talán a 777-ben több müszer van, de igaz én a ezt nem nézegetem élőben mert nem volt modom rá.
-
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Ahogy laikus szemmel nézem a 777-es és 737-es cockpitje is naggyjából egyforma. (ismétlem mint laikus) 737NG-kkel is ezt próbálták közelíteni és némileg továbblépni.
Ezt boccs de nem értem. Az NG-ket egymáshoz közelítik vagy más típushoz
Ismét laikus szemmel az NG-k fülkéjén fölfedeztem mintha nem teljesen lennének egyformák.
Asszem igen az az eset smit írsz. Az azért nem lehetett v-mi frankó érzés hogy 1 hmű se jár.
-
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Közvetlenül nem lehet összehasonlítani őket, mivel mint nRu3 is írta két külön kategória. Ráadásul teljesen más tervezési elvek alapján is épültek, a 777 volt az első teljesen számítógéppel tervezett utasszállító, amiből egyből a prototípus épült, a mock-up-ot kihagyták.
757 és 767 avionikailag gyakorlatilag azonos, a 737NG-kkel is ezt próbálták közelíteni és némileg továbblépni. A 777 és főleg a 787 már megint egy további előrelépés (lesz).
Melyik esetre gondolsz? A Mt St Helen's feletti BA gépre? -
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
de az előbb volt az ismétlésük és azt már igen. este pedig lesz az A340 AirFrance esete ami pár éve volt.
-
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
Nem néztem most,majd be potolom az ismétlést.
Szakmailag 2 különböző kategoria egy gyártotol, vannak hasonloságok és vannak nagy eltérések méretben és használatban.
most kb ez olyan hasonlitsuk össze a bkv és a távolsági buszt
értem 
-
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
ha választani kéne a 737 és a 777 között én a 777-t valamiért .talán joban kedvelem a nagyobb törzsü gépeket, mert hatalmas .

-
Boeing 737
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Milyen aktívak cagytok.

Néztétek tegnap a légikatasztrófákat
A Jumbo esete érdekes volt. -
-
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
de a pilota arca is érdekes örül mint majom a farkának

-
Boeing 737
senior tag
Érdekes kis szerkentyű. [link]
-
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Miért nem elég egy?

-
-
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
mi baj lenne vele, lehet hogy nem gép hiba volt, sok tényező lehet ami befolyásolja az ien tragédiákat és töbnyire emberi mulasztás játszik közre.
-
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Miért is nem ''oly szuper''? Mert 1‰-ük megsemmisült 12 év alatt? Ugyanennyi idő alatt 13 került leírásra (5,2‰), kb ugyanannyi A320 családba tartozó gépből. Mint korábban már írtam a 737-tel történt események döntö többsége (kb 80%-a) még a 200-asokkal történt, a későbbiekkel összesen 28, ami a több mint 4000 legyártott példány kevesebb, mint 7‰-e 1980 óta (1989-ig egyetlen egy sem). Az A320-ak 5,6‰-e semmisült meg 1988 óta.
Repült órára vetítve a B737 sokkal alacsonyabb veszteségekkel büszkélkedhet, mint az A320, tekintve, hogy ~10x annyit repült eddig a 737-es flotta.
SG. -
bandiras2
senior tag
[link]
Azt mindig is tudtam hogy a ruski mérnökök dúrván nyomják az ipart, de hogy ennyire.
Főleg a MiG–31SZ. -
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Ezekszerint mégse oly szuper a 737NG?
(nem kötekedésből kérdem)
Az A380-at hol találtad ?
Amúgy ez a 2 a szivem csücske. Bár 737-ből havonta kb leesik egy...... nem bíztos hogy nyugottan ülnék rajta.
ui: porton ha van időd olvasd el az előzetest..... az eggyikbe ismét 737-esek lesznek.
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
Hétfőn jön az új légikatasztrófák évad.
Akit érdekel a tartalma részeknek port.hu-n megtalálja. -
törölt tag
[link]
Volt a környéken valamiféle zivatar, ami befolyásolhatta a gépet, de egyelőre semmi konkrét. A hírek szerint a vészjelzést nem a személyzet, hanem valamely elektronikus rendszer adta le.
Boeing 737: Egyre kevésbé értem a névválasztásod Airbus380.
Egyébként lezuhant a több mint 2000 NG-ből a második, ezzel megfelezte a megbízhatósági mutatóját a szériának. Ami még így is messze kiemelkedik a mezőnyből.
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
kié volt hol? valami info link?
-
Boeing 737
senior tag
Asszem a madárnak annyí
[link] -
Frakk
tag
![[kép] [kép]](http://www.midwaysailor.com/midwayva25bomb/va25specbomb-001b.jpg)
Érdekes fegyverzet
.
[link] -
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
nekem nem

Új hozzászólás Aktív témák
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Vezetékes FEJhallgatók
- Medence topik
- Autós topik
- Parfüm topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Doky586: Windows telepítés utáni beállítások
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel 10a – évismétlés
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG G8X ThinQ OLED Dual Screen Dual SIM 6GB 128GB Meridian Quad DAC Hibátlan szép állapotú Garancia
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

bocs de nem bitram megálni. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem a 737-böl csinálnak business-jeteket?